Madeiran linja-autot

Talviasukas

Madeiralla on hyvin järjestetty julkinen liikenne. Busseja kulkee paljon ja hinnat ovat edullisia. Keskusta-alueen bussit ovat keltaisia. Niiden matkaliput kannattaa ostaa Hororiuksen toimistolta, joka on Anadia Shopingissa kauppahalin lähellä. Lipun voi ostaa myös bussista, mutta se on puolet kalliimpi. Jokainen matkustaja tarvitsee oman lipun. Siihen bussista ostettuun lippuun ladataan toimistolla lisää matkoja tarpeen mukaan. Turisteille myydään myös vikkolippuja.
Aikatauluja maaseutubusseihin saa bussien lipunmyyntipisteistä keskustan rantakadulta. Aikataulut löytyvät myös internetistä seuraavista osoitteista:

Funchalin ja itäisen Madeiran bussiaikataulut:
Lähtöpaikat löytyvät Servico Urbano nimisestä kaupunkibussien reittikartasta, jonka saa Horariuksen toimistolta.
http://www.horariosdofunchal.pt/
Läntinen Madeira:
Bussiasema on telefericon vieressä.
http://www.rodoeste.pt/Index1.html
Valikosta Carreiras

Itään ajavat Sam yhtiön bussit:
Bussiasema on lähellä ostoskeskus Dolce Vitaa, vastapäätä, ison etelän puoleisen kadun toisella puolella
http://www.sam.pt/Default.aspx?ID=276
Canicon suunta, telefericon vierestä
http://www.eacl.pt/

6

2817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mennään bussilla

      Hyvä tietopaketti - kiitos siitä!
      Nyt ongelmaamme: osalla ryhmäämme on viime reissulta ladattava kortti, osalla ei. Tulemme sunnuntain vastaisena ja sunnuntaina pitäisi saada osalle kortit ladattua ja osalle ostettua uudet. Lidossa on ainakin yksi viinakauppa, missä voi tuon kaiken saada tehtyä, mutta onko vastaavaa paikkaa muualla Lidossa? Miten tuo toimisto on auki sunnuntaisin (en löytänyt kieltä osaamattomana tietoa ao. sivulta)? Muistelen myös, että rantakadulla on joku koppi, missä pystyy lataamaan matkoja?

      • Talviasukas

        Horariuksen toimisto on kiinni sunnuntaisin, niin myös rantakadun koppi. Lidon viinakauppa, nimeltään Joe, Casa Branca kadulla on auki myös sunnuntaisin. Kaikissa niissä kaupoissa, joissa on punainen Payshop merkki, myydään/ladataan lippuja. Niitä voi ostaa tästä kaupasta kerralla enintään yhdeksän ja ne ovat hiukan kalliimpia kuin Horariuksen toimistolla. Normaali käytäntö on se, että ensimmäinen lippu ostetaan bussissa ja sitten ladataan matkoja lisää latauspaikassa. Automaattejakin kaupungilta löytyy, mutta jos ei osaa kieltä, niiden käyttö on hankalaa.


    • Suoraan bussista ostettaessa hinnat näyttävät olevan 1,80-1,90 e kappale. Minusta 3, 5 tai 7 päivän lippu on paras vaihtoehto. Me olemme käyttäneet taksia tai ostaneet liput bussista. Seuraavalla kerralla ostetaan usemman päivän kortti.

      Kun ei osaa portugalia, on hiukan vaikeaa saada selvää noista reiteistä. Karttojakin on jossain, kuten "talviasukas" on kertonut, mutta en ole osunut oikeaan lokeroon netissä. Saako bussikarttoja jostain? Onko joka yhtiöllä omat kartat? Lissaboniin verrattuna on paljon sekavampaa. Madeira tuntuu hieman Turulta. Ei tiedä mihkä menis ja kusta tulis.

    • Joo siis karttoja saa, mutta pitääkö juosta joka toimistoon erikseen? Horarios -kohdalta löytyi kartta, muttei bussikarttaa. Ehkä en löydä oikeaa kohtaa. Joku muukin saattaa olla täällä sormi suussa, muttei uskalla kysyä.

      • Talviasukas

        Karttojen kanssa on vähän ongelmia. Horariuksen aikatauluja uudistettiin viime tammikuussa Funchalin osalta ja sen jälkeen uutta karttaa ei ole vielä painettu. Vanhaa karttaa ja muutoskarttoja on saanut erikseen Horariuksen toimistolta. Kaupunkibussien kartta on iso ja sisältää hyvin paljon informaatiota. Se kannattaa hakea, sopii hyvin taskuun.
        Maaseudulle suuntautuvan liikenteen karttoja on telefericon vieressä olevan bussiaseman laiturien seinissä. Olen joskus napannut niistä kuvia digikameralla. Netin kartat ovat kyllä valikoissa, mutta eivät jostakin syystä toimi tällä hetkellä.
        Kaiken kaikkiaan bussien reittien ja aikataulujen selvittäminen vaatii paneutumista ja on vähän hankalaakin. Yksi helpoin tapa on mennä turistitoimistoon ja pyytää tiedot tietylle paikkakunnalle menevistä busseista. Tämä toimii kokemukseni mukaan hyvin ainakin Funchalin keskustan turistitoimistossa. Erityisesti on huomattava, että sunnuntain, lauantain ja arkipäivien aikataulut ovat erilaisia. Netin aikataulut ovat ajantasaisia.
        Bussien kuljettajat ovat hyvin avuliaita, kun kartalta näyttää, että tässä kohdassa haluan jäädä pois, he kyllä ilmoittavat, kun ollaan oikealla kohdalla.


    • Talviasukas

      Palvelun ylläpitäjä on saanut karttalinkit taas toimimaan. Karttakuvakkeen tekstiä napsauttamalla kaupunkibussien reittikartta ja maaseutubussien numeroidut reitit avautuvat nähtäväksi. Karttaa suurentamalla myös yksityiskohdat erottuvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe