Intiasta Suomeen

eikö tänne pääse?

Ystäväni Pohjois-Intiasta haluaa tulla viikoksi tai kahdeksi turistimatkalle Suomeen lomallaan kesä- heinäkuussa.
Olen Googlettanut miten pitää menetellä kun tulee Intiasta: siis miten hankitaan viisumi, tarvitseeko viisumia anottaessa turistimatkaa varten esittää todistus varallisuudesta matkan ajaksi, pääseekö Intiasta ylipäätään Suomeen turistimatkalle?
Kun googletan kyselyni, tulee vastauksia tuhansittain siitä miten Suomesta pääsee Intiaan, eikä yhtään toisin päin.

9

1158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suurlähetystössä

      tai konsulaatissa täytään turistiviisumihakemus, hakemuksen käsittelykulut maksetaan etukäteen lähetystön tilille. Hakijalla tulee olla esittää meno-paluulipusta kopio, matkanajan voimassaoleva matkavakuutus, 30e/pvä (voi olla noussut sitten viime kerran) käyttistä per pvä Suomessa oloajaksi, 6 kk:n tiliotteet, työnantajan/oppilaitoksen todistus työpaikasta/opiskelusta, työnanatajan todistus myönnetystä lomasta. Muistinkohan kaiken?

      Haittaa ei tee kutsukirje Suomesta, jossa sitoudutaan huolehtimaan kutsutun kustannuksista ja majoituksesta Suomen vierailun ajan. Silloin kutsujan tulee toimittaa myös oma viimeisin tiliote lähetystöön.

      Eli ei ole aivan yhtä simppeliä intialaisen saada viisumia Suomeen kuin meidän Intiaan. Helpommin irtoaa business-viisumi. Jos sellaiseen on saumaa, niin kannattaa kokeilla, on tosin hiukan kalliimpi.

      Kannattaa varautua siihen, että intialaisen turistin ei ole aivan yksinkertaista saada viisumia Suomeen tai muuallekaan Länteen. Tunnenpa erään liikemiehenkin, joka olisi halunnut laittaa osaston Kölnin messuille, vaan eipä saanut viisumia - eikä tosiaankaan ollut rahasta kiinni.

      Mikäli viisumi hylätään, niin hylkäämiselle ei tarvitse kertoa perusteluita, ja muistelen, että uudestaan voi hakea jonkin karenssiajan jälkeen.

      Formin sivut tarjoavat hyödyllistä tietoa asian tiimoilta.

    • Suomi Schengenissa

      Viisumikysymyksissa kannattaa aina muistaa, etta Suomi myontaa ainoastaan Schengen-viisumeita. Siksi viisumin saaminen on vaikeaa. Jos henkilo saa Suomen myontaman Schengen-viisumin ja jaa kiinni viisumin umpeutumisen jalkeen laittomana maahanmuuttajana vaikkapa Ranskassa, hanet palautetaan Suomeen. Eli vastuu kutsuttavan motiiveista on myos kutsujalla.

    • cryz1591

      Voi venäjä... Käytännössä katsoen tavallisella "pulliaisella" on lähes mahdotonta päästä Suomeen...

      • Ei nyt ihan

        niinkään. Toisaalta jos kysymyksessä on pienipalkkainen henkilö jonka saatetaan epäillä jäävän Suomeen, saattaa viisuminsaanti olla tiukassa.

        Jos taas hakija on oikeasti tavallinen pulliainen, joka on tulossa tänne oikeasti lomamatkalle, niin ei se silloin mahdonta ole. Tavallinen pulliainen on tässä tapauksessa normaali keskituloinen henkilö, jolla on Intiassa vakkarityöpaikka odottamassa. Toisaalta taas näyttää siltä, että suurlähetystö käyttää valtaansa aika epämääräisellä tavalla, ja ns hutkii ennen kuin tutkii asiat kunnolla. Meillä on kokemusta tapauksesta jossa hakijalle ei myönnetty vaikka kaverilla oli niin raha- kuin työasiatkin kunnossa, sekä erittäin selvää ettei hän jäisi Suomeen, sillä hän oli juuri tehnyt parin vuoden työsopimuksen kolmanteen maahan. Ainoa 'ongelma' oli se että hän oli poikamies. Muut tuttavamme ja sukulaisemme ovat kyllä saanet turistiviisumin Suomeen ilman vaikeuksia. Merkillepantavaa on se, että naimattomat naispuoliset henkilöt saavat helpommin turistiviisumin kuin miespuoliset.

        Kaiken kaikkiaan soisi olevan viisuminsaannin helpompaa intialaisille turisteille. Siellä olisi ihan potentiaalia matkailija-ainesta ja suomenkävijää. Nykyisen tilanteen vallitessa moni valitsee jonkin toisen kohteen ihan vaan siksi, että Suomeen pääsy on tehty liian hankalaksi. Epäreilua, kun ajatellaan että Intia on aikoinaan valinnut Suomen ensimmäisten maiden joukkoon joiden kansalaisilla oli mahdollisuus saada visa-on-arrival maahansaapuessaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      446
      3251
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      410
      2851
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      126
      2765
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2153
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1970
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      76
      1172
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe