Intiasta Suomeen

eikö tänne pääse?

Ystäväni Pohjois-Intiasta haluaa tulla viikoksi tai kahdeksi turistimatkalle Suomeen lomallaan kesä- heinäkuussa.
Olen Googlettanut miten pitää menetellä kun tulee Intiasta: siis miten hankitaan viisumi, tarvitseeko viisumia anottaessa turistimatkaa varten esittää todistus varallisuudesta matkan ajaksi, pääseekö Intiasta ylipäätään Suomeen turistimatkalle?
Kun googletan kyselyni, tulee vastauksia tuhansittain siitä miten Suomesta pääsee Intiaan, eikä yhtään toisin päin.

9

1192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suurlähetystössä

      tai konsulaatissa täytään turistiviisumihakemus, hakemuksen käsittelykulut maksetaan etukäteen lähetystön tilille. Hakijalla tulee olla esittää meno-paluulipusta kopio, matkanajan voimassaoleva matkavakuutus, 30e/pvä (voi olla noussut sitten viime kerran) käyttistä per pvä Suomessa oloajaksi, 6 kk:n tiliotteet, työnantajan/oppilaitoksen todistus työpaikasta/opiskelusta, työnanatajan todistus myönnetystä lomasta. Muistinkohan kaiken?

      Haittaa ei tee kutsukirje Suomesta, jossa sitoudutaan huolehtimaan kutsutun kustannuksista ja majoituksesta Suomen vierailun ajan. Silloin kutsujan tulee toimittaa myös oma viimeisin tiliote lähetystöön.

      Eli ei ole aivan yhtä simppeliä intialaisen saada viisumia Suomeen kuin meidän Intiaan. Helpommin irtoaa business-viisumi. Jos sellaiseen on saumaa, niin kannattaa kokeilla, on tosin hiukan kalliimpi.

      Kannattaa varautua siihen, että intialaisen turistin ei ole aivan yksinkertaista saada viisumia Suomeen tai muuallekaan Länteen. Tunnenpa erään liikemiehenkin, joka olisi halunnut laittaa osaston Kölnin messuille, vaan eipä saanut viisumia - eikä tosiaankaan ollut rahasta kiinni.

      Mikäli viisumi hylätään, niin hylkäämiselle ei tarvitse kertoa perusteluita, ja muistelen, että uudestaan voi hakea jonkin karenssiajan jälkeen.

      Formin sivut tarjoavat hyödyllistä tietoa asian tiimoilta.

    • Suomi Schengenissa

      Viisumikysymyksissa kannattaa aina muistaa, etta Suomi myontaa ainoastaan Schengen-viisumeita. Siksi viisumin saaminen on vaikeaa. Jos henkilo saa Suomen myontaman Schengen-viisumin ja jaa kiinni viisumin umpeutumisen jalkeen laittomana maahanmuuttajana vaikkapa Ranskassa, hanet palautetaan Suomeen. Eli vastuu kutsuttavan motiiveista on myos kutsujalla.

    • cryz1591

      Voi venäjä... Käytännössä katsoen tavallisella "pulliaisella" on lähes mahdotonta päästä Suomeen...

      • Ei nyt ihan

        niinkään. Toisaalta jos kysymyksessä on pienipalkkainen henkilö jonka saatetaan epäillä jäävän Suomeen, saattaa viisuminsaanti olla tiukassa.

        Jos taas hakija on oikeasti tavallinen pulliainen, joka on tulossa tänne oikeasti lomamatkalle, niin ei se silloin mahdonta ole. Tavallinen pulliainen on tässä tapauksessa normaali keskituloinen henkilö, jolla on Intiassa vakkarityöpaikka odottamassa. Toisaalta taas näyttää siltä, että suurlähetystö käyttää valtaansa aika epämääräisellä tavalla, ja ns hutkii ennen kuin tutkii asiat kunnolla. Meillä on kokemusta tapauksesta jossa hakijalle ei myönnetty vaikka kaverilla oli niin raha- kuin työasiatkin kunnossa, sekä erittäin selvää ettei hän jäisi Suomeen, sillä hän oli juuri tehnyt parin vuoden työsopimuksen kolmanteen maahan. Ainoa 'ongelma' oli se että hän oli poikamies. Muut tuttavamme ja sukulaisemme ovat kyllä saanet turistiviisumin Suomeen ilman vaikeuksia. Merkillepantavaa on se, että naimattomat naispuoliset henkilöt saavat helpommin turistiviisumin kuin miespuoliset.

        Kaiken kaikkiaan soisi olevan viisuminsaannin helpompaa intialaisille turisteille. Siellä olisi ihan potentiaalia matkailija-ainesta ja suomenkävijää. Nykyisen tilanteen vallitessa moni valitsee jonkin toisen kohteen ihan vaan siksi, että Suomeen pääsy on tehty liian hankalaksi. Epäreilua, kun ajatellaan että Intia on aikoinaan valinnut Suomen ensimmäisten maiden joukkoon joiden kansalaisilla oli mahdollisuus saada visa-on-arrival maahansaapuessaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe