Kissa näkee kummituksia

EvileyeCat

En ole mikään sekopää (ainakaan kovin : ) ja kysyn tätä osin tosissani, osin leikkimielellä:

Kissani on alkanut tuijotella pitkin seiniä ja kattoa ilman mitään järkevää (ihmisen huomaamaa) selitystä. Saattaa illalla yhtäkkiä tuijottaa kattolamppua pitkän aikaa (lamppu ei ole tällöin päällä). Sama toisessa huoneessa, siellä tuijottelee myös joko lamppua tai lattiantasoa sängystä käsin. Ihan kuin siellä olisi jotain.

Pari kertaa olen katsonut onko esim. joku ötökkä siellä lattialla, mutta ei.

Ja tuo kattoon tuijottelu on oikeasti kammottavaa, tuntuu kuin kissa näkisi siellä jotain mitä minä en......

Mistähän on kyse?

46

4115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H

      En tiedä mistä on kyse, mutta kovin tutulta vaikuttaa tuo käytös:)
      Varsinkin illalla ennen hepuleita nuo saattavat tuijotella herkeämättä kattoa tai seiniä, tai muka kuulevat rapusta jotakin ääntä, mitä en itse millään pysty kuulemaan! Vitsailenkin aina että näkevät pieniä vihreitä miehiä, taitaa olla kissojen henkimaailman juttuja;)
      Kissoilla toki on monta kertaa herkemmät aistit kuin meillä, liittyisikö jotenkin siihen. Ja ennen leikkiä nuo selvästi haluaisivat jonkin kohteen, jota kytätä tai jahdata kissamaisesti, ja jos ei mitään näy niin täytyy sitten kuvitella näkyvän;)

    • 16+13

      Eläimillähän on vaistoja joita ihminen ei omista. Omassa asunnossani oikeasti kummittelee, olen itsekin todennut sen ja useat muut ihmiset. Mutta sen kanssa olen oppinut elämään. Kyllähän tuo kissan tuijottelu tyhjään vieläkin välillä saa ihokarvat pystyyn mutta tuohonkin tottuu. Antakaa kummitusten liikkua vaan vapaasti, saapa kissakin tekemistä kun ihmettelee niitä. :)

    • Nyanmiu

      Minunkin kissani istuu välillä tossa vessan oven välisessä paikassa ja tuijottaa seinää..minuakin alkaa pelottamaan :D

      jos nyt oikein muistan niin ennen kuin muutimme nykyiseen asuntoon nii siihen kuoli vanha rouva..voihan se olla että se tuijottaa sitä vanhan rouvan henkeä..jos nyt ollaan super taikauskoisia :DD en todellakaan tiedä..pelottavaaa

    • KissatTykkääPölystä

      Meillä kaksi kissaa tuijottelee seiniä ja kattoa, välillä se on karmaisevaa kun kutsuu kissaa eikä se huomaa kuin saman kohdan seinästä, jota on katsonut jo 30 minuuttia.... Ei ole meilläkään lennellyt mitään ötököitä joita ne tuijottaisi. Myöhemmin aloin miettimään että pystyykö ne näkemään pölyhiukkasten leijailua ja siitä sitten kiinnostuu? Onneksi jos kissamme katselee kummituksia, niin ei ainakaan pahan tahtoisia :D

    • EvileyeCat

      Ihana kuulla, että en ole (tai kissani ei ole!) ainoa asian kanssa oleva!

      Olen itsekin miettinyt juurikin tuota pöluhiukkasten metsästystä, mutta vaikka se olisikin osasyyllinen kissan tyhjyyteen tuijotteluun niin ei kai eläin silti pimeässä huoneessa niitä näe? Tyyliin katsotaan leffaa miehen kanssa pimeässä olohuoneessa ja kissa istuu sohvan rahille ja alkaa tuijottaa pimeänä olevaa kattolamppua.... Creepy! : )

      Ja toisinaan joo olen huomannut, että kissa metsästää pölyä / ötököitä lattian tasosta - mutta entä se seinille tuijottelu?

      Ja tekee sitä juuri noin kuten teidänkin kissanne - eli ei reagoi puhutteluun, istuu ja tuijottaa.... Ei vaikuta hyvältä : )

      En usko, että tässä asunnossa on tapahtunut mitään ihmeellistä, tosin tämä maa-alue talon alla on voinut olla vaikka missä käytössä.

      Ja kyllä; uskon jonkin verran haamuihin ja muihin juttuihin! : )

      • weisss

        Kissa näkee paremmin pimeässä kuin ihminen valot päällä. Miten kuvittelet että kissaeläimet muuten saalistaisivat pimeässä? Kissasi todellakin näkee pölyhiukkaset pimeässä jos siitä nyt on kyse.


      • Juttu Juttu

        > Ja kyllä; uskon jonkin verran haamuihin ja muihin juttuihin! : ) <

        Siis mihin muihin juttuihin?


    • Kuulen tassuttelun.

      Poistanut nimismies kommenttini, vaihdoin ip-koodin ja yritän uudelleen.

      Olen Kissojen ystävä ja olen tätämieltä. Eläimillä on omat
      vaistonsa ja yliluonnolliset kyvyt ei ole poissuljettuja. Kissalla on se kyttäysvietti
      niin pinnalla, että puolinukuksissakin se ampuu päästäjäiseen kiinne.
      Ja siellä seinällä voi olle jotain ihmiselle näkymätöntä, kuulohan jo myönnetään
      erilaiseksi, kun meillä.
      Siksi varmaan Kissaihmiset tykkää eläimistään, kun joka päivä oppii uutta
      lemmikistään.

      • Lyylikissa

        Meidän puoliNorjalainen osaa tulla mua vastaan ,kun tulen töistä.Mistä kummasta se tietää tuloni,ei voi nähdä eikä kuulla.Asun kerrostalossa,ja lätee ovelle ennenkuin olen pihalaakaan.


      • ^^^^^^
        Lyylikissa kirjoitti:

        Meidän puoliNorjalainen osaa tulla mua vastaan ,kun tulen töistä.Mistä kummasta se tietää tuloni,ei voi nähdä eikä kuulla.Asun kerrostalossa,ja lätee ovelle ennenkuin olen pihalaakaan.

        Minullakin oli puolinorjalainen, joka tuli aina vastaan kun tulin töistä. Tuki autolla omakotitaloon, mutta kissa tunnisti autoni ja oli heti oven ulkopuolella ennen kuin sain ovea auki. Sama kissa myös kuuli öiseen aikaan samoja outoja askeleita talossani kuin minäkin. Kissa tervehti "purpur" mutta kuitenkaan ketään näkyvää, siis oikeaa ihmistä, ei ollut talossa minun lisäksi. Olenkin miettinyt useasti mitä kissa aisti?


    • santtu santeri

      Kyllä meilläkin kissa joskus näkee jotain mitä itse en. Oma näköni on laseista huolimatta heikohko ja olen tullut siihen päätelmään että jonkun pikkiriikkisen ötökän tai pölyhiukkasen se on bongannut ja sitä seurailee.

      Ensimmäisen kerran kyllä hieman kammotti kun istui edessäni tietokonepöydällä ja alkoi tuijottaa jotain ohitseni, siis selkäni taakse. Pakko oli uskaltaa vilkaista onko siellä joku, no ei ollut. Myöhemmin huomasin että pikkiriikkiset pölyhiukkaset tosiaan saavat sen intensiivisesti niitä seuraamaan.

      Kieltämättä jos katti vain tuijottlelee samaa paikkaa pidemmän aikaa on se aika pelottavan tuntuista mutta onhan se tavallaan kiva että se on ikäänkuin meidän ylimääräinen aistimme joka saattaa nähdä jotain mitä itse emme. :o

      Kissamme kotiutui meille joulun alla eikä sisäkissana ollut nähnyt mitään elävää saalista ennekuin heräileviä käpäsiä kevään tullen. Ne olivat saada sen hulluuden partaalle kun ilmestyivät ikkunaan ja seinille. Nyt kun ulkona pyörii tuulessa yhtä ja toista on sille avautunut ihan uusi maailma. Mikä onni ja autuus odottaakaan kesällä kun pääsee mökille liikkumaan luonnossa vapaasti perhosia sun muuta ihmettelemään.

    • Pölyjenmetsästäjä

      Kissoillahan on parempi pimeänäkö kuin valoisanajan näkö niin ehkä ne myös näkevät pölyt pimeässä. Kamalaa kun kissatkin jo tuijottelvat pölyä, tuntuu kuin pitäisi taas siivota :D

    • kuummituskissa

      Kesämökillä ollessa mietin kun kissa on niin valppaana, että varmaan hiiriä kulkee seinän sisällä tai katon sisällä, kun joskus on niin oikeastikin hiiret sielä juosseet. Muutenkin talot elää ja pitää ääntä. Kaupunkikämpässäkin kuuluu joskus rapinaa kun hiiret ja naapuripiirin kissat rymistelee vintillä. Toisella kissalla tuntuu olevan mielikuvitusystävä, kun varsinkin ulkona ollessa ravaa hirmusta ravia ja tekee äkkikäännöksiä ja pyörii ja hyörii ihankuin olisi leikkitappelu menossa toisen kissan kanssa. Heh liekkö kuolleen siskonsa kanssa leikkii, mitään leikkikalua ei näy, kunhan on hippasilla yksinään. No joo, en minä kummituksiin usko.Taitaa olla tavallista että vaikuttaa kuin kissoilla vaan aivot äkkiä jäätys hetkeksi ja kissa lasittuu paikalleen pitkäksikin aikaa. Mitä lie mielessä niillä, aika paljon saa tiedemiehet vielä tutkia ennenkuin kissojen aivoitukset meille valkenee :D

    • luulen?

      Lampun ja lattian tuijottelu on kissoilla aika yleistä, sillä niitten lähellä voi leijailla esim pölyä tai hämähäkinseittiä. Mutta kissat näkevät todella aaveita. Monien kavereideni luona kummittelee, ja heidän kissansa selvästi näkevät asioita joita ihmiset eivät. Ne myös käyttäytyvät sen mukaan, kuin läsnä olisi joku vieras olento. Sinun tapauksessasi kuitenkin olettaisin kyseessä olevan kissan näkemät "tyhjiäiset" :D

      • c-c-c-c-c

        Kissat ovat itse ihan tärähtäneitä!

        Meidän koira nukkuu ja kuorsaa kuin tukki. Joskus vähän postimiestä ärähtää.


    • Akustiinaaa

      meiän kissa kattoo ainoastaa vaa keittiössäki tyhjää ruokakuppia että "täyttyis jo!"

    • gzzzz

      Eläimethän näkee ja aistii henkiolentoja huomattavasti helpommin kuin ihmiset, joten en yhtään ihmettele kissasi käytöstä. Onneksi omassa kämpässäni ei kummittele. :)

    • varmaa tietoa

      Kyllä se ongelma on siellä kissan päässä. No ei vaan, menninkäisiä se näkee.

    • ********

      Niin ne kaikki kissat tekee. Meilläkin saattoi kissa juosta hirveellä kiireellä huoneeseen ja yhtäkkiä istahtaa alkoi tuijottamaan seiniä tai kattoa, varsinkin jotain pimeää nurkkaa tms. Tuskin kummituksia näki vaan jotain kissan mielestä "tärkeää" tai sitten vaan etsi karannutta ajatusta, sille kiireelleen.

    • kissafani.

      Uskon, että kissat näkevät jotain, mitä me emme näe. Minun kissani istuu ja
      katselee seinille ja kattoon. Jokaisella oma uskomuksensa. ja sillä sipuli.

    • lfgynnko

      ääliöt! tuliko mieleen että seinien sisällä saattaa mennä hiiriä mitä kissa vahtaa.

    • Onko läheisiäsi äskettäin kuollut?
      Kissat ja koirat näkevät asioita, joihin me emme pysty. Ainakaan kaikki.

    • Hiippailija..

      Minä kutsun näitä kissani näkemiä "olentoja" vihviäisiksi.Kissa myös käyttäytyy omituisesti vanhan talomme yhden huoneen ovella;se pysähtyy,tarkkailee tilannetta silmät mustina ja sitten hiiiipiiii hitaasti muutaman askeleen ennekuin alkaa käyttäytyä normaalisti.Huonetta pidetään meidän tv-huoneena ja tässä huoneessa on nukkunut vanha mummo(joka jo kuollut)ennen meidän muuttoa tänne.
      En yhtään ihmettele kissan reaktiota,sillä aika henkevää tämän talon haamuilu on välillä ollut.

    • 123456555

      Taloista lähtee paljo ääniä mitä ihminen ei välttämättä kuule mutta eläimet kyllä.

    • Meillä on monta kissaa ja se joka on kokonaan punainen saa joskus sekoamiskohtauksia. Ne alkaa myös siten että ensin se kyttää jotain, mutta aika pian alkaa myös yllättäen säntäillä paikasta toiseen ja hyppiä seinille. Se myös ulvoo ja laulaa tosi kummallisella äänellä. Kerran leikitettiin kissoja laserkynällä ja kaikki paitsi viisain niistä juoksi ihan hulluna sen punaisen pisteen peräs, ja tämän sekopää vainosi sitä vielä pitkän aikaa jälkeenpäinkin joka puolelta.

    • höåkdfjfd

      asuin joskus vuokralla talossa jossa kummitteli. itsekin näin ja koin kaikkea hyytävää. pelottavin kokemus oli kun heräsin yöllä säkkipimeässä huoneessa koirani murinaan.koirani haukkui ja murisi ja tuijotti intensiivisesti tiettyyn pimeään nurkkaan huoneessa. ei auttanu vaikka kuinka komensin olemaan hiljaa.ja en tietenkään itse siellä nähnyt mitään mutta koira näki. totuus on se että eläimillä on kyky vielä nähdä ja kuulla henkimaailma, ihminen on tämän taidon kadottanut,tosin osillahan tämä vielä toki on...

    • eiheehe

      Ette ole tosissanne... :D

    • HassuMosse

      Kyllä eläimet näkee hiippalijoita seinillä. Itsestäkin kammottavaa. Äitini kertoi että heillä oli pystykorva joka näki kummituksia. Istui paikallaan ja katse kierti ympäri huoneen kattoa ja koira meni aina välillä sängyn alle piiloon. Karmivaa mutta totta.

    • Ei kummituksille

      Hei!

      Eläimellä on ihmiseen nähden moninkertaisesti paremmat aistit, joten älkää rakkaat ihmiset uskoko mihinkään kummituksiin sun muuhun. Eläin vain yksinkertaisesti erottaa joitakin sellaisia yksityiskohtia, joita ihmissilmä tai -korva ei havaitse.

      Asutaan siis ihan rauhassa ja nautitaan eläimistämme. Ne ovat ihania!

    • usko Jeesukseen

      Usko Herraan Jeesukseen Kristukseen niin sinä pelastut !Jeesuksen nimessä demonit lähtee ja jos ne puhuu ne vaikenee Jeesuksen nimessä .Golgatan risti ja ylösnousemus on Voitto .Jeesus Kristus on Herra ! Enkelitkin puhuu .Mutta kissan pitää elää ulkona eikä vankina ,kuka tahansa tulee hulluksi jos pidetään kopissa ,elukat ei ole ihmissuhde korvikkeita vaan elukoita .Mutta Jeesus antaa ystäviä kun rukoilee ,kristittyjä uskovia .Katso tv7.fi ja kuuntele radio dei krist.kanava.

    • Tässä.

      Neuvo. Käytä kissasi eläinlekurissa,sillä voi olla joku neurologinen sairaus kasvain tms. Voi myöskin olla pelkotiloja,esim.säikähtänyt voimakasta ääntä,joka usein eläimillä näkyy katseen vilkuiluna ylöspäin ja sivuille.

    • orbliini

      Terry Pratchettin kirjoissa noidat ja kissat näkevät kummitukset ja aaveet. Kesämökillämme kummittelee, ja lohduttaudun aina sillä, että jos kissa käyttäytyy rauhallisesti niin kummituksia ei ole, tai ne eivät ole pahoissa aikeissa. Tai jos jostain kuuluu kolinaa, niin kissa se vain siellä on...

      Ota digikameralla salaman kanssa kuva kissan katseen kohteesta... hyvässä lykyssä siinä näkyy jotain ...

    • maybeee

      Voisiko kyseessä olla vain kissan normaalikäytöstä saalistustilanteessa. Jospa kissat käyttäytyvät samoin ulkona, emme vain ole sitä aina näkemässä. Kissa on hiirenhiljaa ja odottaa, että hiiri tmv. tulee esiin piilostaan. Sisällä kuitenkin harvoin on hiiriä.

    • Viiru & Pesonen

      Etkö ole kattonut Viiruu ja Pesosta?:D Siinähän Viiru näkee niitä Muklia mitä itse Pesonen tai kanat eivät näe. Teidän kodissanne asuu varmaan niitä Muklia mitä se kissanne niitä vahtaa XD

    • Luukasx

      Kyllä minä uskon, että kissa näkee sellaisia asioita mitä ihminen ei. Kissa voi nähdä henkiolentoja jotka kulkevat, joista ihmisillä ei ole tietoa mitään. Kissa on pyhä eläin.

      • heikkojahetkiä

        Olemattomiin uskominen on ollut kautta aikojen ihmisillä tapana, ja niihin jopa turvaudutaan hädänhetkellä.Sama kun laittais silmät kiinni, jos jotain pahaa tapahtumassa, kun ei näe, ei tiedä XD


    • huhuuuuhaamu

      Mieheni on joskus yöt töissä ja olen yksin kahden kissan kanssa. Kyllä usein pelkään, kun kissat torkkuu kaikessa rauhassa, ja yhtä-äkkiä molemmat nostavat päänsä ja tuijottavat ovelle, toinen vielä murisee! Olen hiippaillut katsomaan ikkunoista, mutta en ole nähnyt mitään. Kissa on paljon fiksumpi, mitä ihminen tietääkään, ja mm. siksi on niin kurjaa, kun niin monet inhoaa kissoja. Paljon on vielä tutkimista kissan älyssä.

    • Leninin_haamu

      Meillä kuulee kissat, kun välikatossa vipeltää hiiriä. Ei siihen tarvita henkiolentoja.

    • Auto35

      Mulla kerran kissa tuli pimeällä ulkoa ja kun avasin oven niin se tuijitteli valppaan näkösenä takapihaa kuin siellä olisi jotain uhkaavaa ja sisään tultuaankin se vielä juoksi kuin hullu ja raapi takapihan ovea ja katseli ikkunasta ulos. En millään usko kenenkään ihmisen liikkuneen meidän takapihalla vieläpä näin talvella - 20°c. Asumme myöskin tälläisessä "ympyrän muotoisessa saaressa" jota ympäröi hiljanen autotie. Talot on ympyrän reunoilla ja kaikkien takapihat keskellä ja takapihat on rajattu 1-2m aidoilla joten en millään usko kenenkään ihmisen siellä olleen. Toisaalta saatto aisti viime aikoina meidän takapihalla vierailleen fasaanin jossain.

      • saalostaajaulottuu

        Varmasti luonnonelukat öillisillä saalistus reissuillaan, hakeutuvat pihoille. Esimerkiksi.ilvekeset , ketut ja supikoirat tulevat katsomaan helpon saaliin toivossa pihoille joissa on kissojen hajua.Myös huuhkajat liikkuu hämärällä, ruokaa nekin vaan etsii.Kissa kuulee, saalistajat ja valpastuu, ja syystäkin.Monet kissat jää ilvesten ,huuhkajien yms,saaliiksi, jos omistaja sen tarjolle laittaa.


    • böööööööö

      Meillä myös kissa saattaa torkkua, nousee äkkiä ylös, ja tuijottaa jonnekin. Saattaa tuijottaa aika kauankin ja häntä heiluu hiljalleen. Jotenkin kammottava tilanne.

    • huikauheeta

      No mikäs jottei. Asun 1800-luvun puolella rakennetussa talossa, melko varmasti täällä on joku joskus kuollutkin. En usko kummituksiin, mutta kerran näin kämpässäni vieraita ihmisiä, useita. En katsonut hahmoja suoraan, mutta sivusilmällä näin että hahmot olivat vanhoja ihmisiä, vanhanaikaisesti pukeutuneita. En "mennyt mukaan" siihen, ajattelin vain että nyt olen tainnut valvoa vähän liikaa.

      Myöhemmin huomasin, että kissa oli juuri sinä iltana työntänyt itse ikkunan auki ja mennyt ulos. Sitä se ei ikinä muulloin tehnyt. Kieltämättä kävi mielessä, että lähtikös se kissa niiden hahmojen takia, vai oliko niitä täällä siksi, että kissa ei ollut paikalla.

      • eikaikkiok

        Ei vaikuta normaalilta.


      • huikauheeta

        Ei tosiaan vaikuta, eikä sitä ollutkaan.

        Kuten yllä kirjoitin, saattoivat ne hahmot olla unenpuutteen ja stressin aiheuttamia hallusinaatioita. Ehkä kissakin oli hermostunut minun olemukseeni, tai sitten sen tekemisillä ei ollut mitään yhteyttä asiaan.

        Tai sitten yliluonnollisia ilmiöitä on, vaikken minä niihin uskokaan.


      • eitupakkaahuumettaalkoa
        huikauheeta kirjoitti:

        Ei tosiaan vaikuta, eikä sitä ollutkaan.

        Kuten yllä kirjoitin, saattoivat ne hahmot olla unenpuutteen ja stressin aiheuttamia hallusinaatioita. Ehkä kissakin oli hermostunut minun olemukseeni, tai sitten sen tekemisillä ei ollut mitään yhteyttä asiaan.

        Tai sitten yliluonnollisia ilmiöitä on, vaikken minä niihin uskokaan.

        Just muitten tommosten kokemuksien vuoksi, suosin päihteettömyyttä ja muutenkin terveellisiä elämäntapoja ;)


    • Anonyymi

      Meillä on kotona Ragdoll kissa joka täyttää 2v. pienestä lähtien minun huoneessani hän tuijottelee seiniä, nurkkia ja kattoa. tälläkin hetkellä hän tarkkailee seiniä, kattoa ja huoneeni nurkkia, ihan kuin siellä olisi jotain, en kyllä itse näe sitä tai kuule mitään muuta kuin iskän television, ei täällä mitään hyttystäkään ole. välillä hän on verhojenkin takana vaanimassa jotain. kun Prinssi tuli meille hän minun huoneessani aina tuijotti tuota samaa seinää ja nurkkia, ja nyt se jatkuu. joskus kun alamme iskän kanssa katsomaan elokuvaa niin kissa sekoaa ja juoksee ympäri kämppiä, ihan kuin joku jahtaisi häntä, saattaa juosta yht'äkkiä alhaalta hirmu nopeaa vauhtia ylös tai toisin päin. Ragdoll kissathan ei viihdy kauheasti yksin ja tykkää olla ihmisen seurassa ja hakeutuu aina samaan tilaan kuin ihminen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe