Hese-extraus

uikkuk

Extraus sopisi nykyiseen elämäntilanteeseeni paremmin kuin vakityö, joten tässä olisi muutama kysymys niille, joilla on extrauksesta kokemusta.

Tulevatko työt aina lyhyellä varoitusajalla? Voisin kuvitella lähteväni välillä töihin tunninkin varoitusajalla, mutta joskus olisi kiva suunnitella viikkoansa etukäteenkin. Millaisellla varoitusajalla niitä yleensä tulee?

Tuleeko helpolla kenkää, jos ei ota lähes kaikkia tarjottuja vuoroja vastaan? En ole mikään nirso työnvieroksuja, mutta olisi mukava välillä suunnitella menojaan rauhallisin mielin.

Onko vuoroja yleensä paljon tarjolla? Kuinka paljon suunnilleen? Miten systeemi käytännössä toimii - soitetaanko/tekstataanko extraajille vai onko heillä joku oma intranet-systeeminsä?

Onko extraajaksi paljon tunkua? Onko kovin vaikea päästä? Kuvittelisin valttikortikseni sen, että olen täysi-ikäinen, minulla on hygieniapassi ja oma auto käytössä (laskin juuri, että Hesburgereita joissa voisin hyvin käydä heittämässä keikkaa on yli 30). Ikävä kyllä minulla ei kuitenkaan ole kokemusta asiakaspalvelualalta ja pelkään sen häiritsevän työnantajaa.

Olisin todella kiitollinen vastauksistanne!

2

2824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiskin tällä puolen

      Hesestä ei ole mitään kokemusta, eli sen suhteen en voi vastata.

      Mutta yleisellä tasolla, miksi menisit ekstraajaksi hapurilaisravintolaan joka ei maksa edes ravintola-alan TES:in mukaista palkkaa? Yhtä hyvin voit mennä vuokrafirman palvelukseen, jolloin tienaat enemmän (ja työ on vaihtelevampaa). Pk-seudulla Staffpoint on hyvä vaihtoehto, maksavat kiltisti alan työehtosopimuksen mukaisen palkan (10,28 €/tunti lisät), ja heillä on käytössä hyvin toimiva intranet jossa voit itse varata vuoroja, toki soittelevat ja tekstailevat tämän lisäksi (jopa sen verran aktiivisesti, että nyt kun olen pää-asiallisesti muissa töissä, niin jouduin poistattamaan itseltäni "salipätevyyden"). Muita samalla alueella toimivia juuri ravintolapuoleen keskittyviä yrityksiä ovat mm. Star People ja Urban Workers, maksvat yli TES:in, mutta heille ei ole asiaa ilman vankkaa työkokemusta.

    • jotakin vastausta...

      Työkutsut tulevat tekstarilla, ja jos asut esim. pääkaupunkiseudulla, niin kutsuja voi tulla jopa päivittäin. Yleensä noita lähetetään silloin, kun tarve ilmenee, eli joskus päivää, kahta ennen tai sitten jopa tunnin varoitusajalla. Ravintolan vakituiset työntekijät menevät extrojen edelle, joten he saavat ensiksi mahdollisuuden ottaa vuoroja. Sitä en tiedä saako extrat tunnuksia intraan.

      Jokaiselle työvuorolle tehdään erikseen työsopimus, joka koskee vain sitä vuoroa. Palkoista en osaa sanoa, enkä harjoitteluajoista.

      Se hyöty extraamisesta on, että voit päästä jonkin yksikön listoille, jos teet työsi hyvin ja useasti samassa yksikössä. Isoimmilla ravintoloilla on usein sellaisiakin henkilöitä listoilla, jotka eivät pysty täysipäiväisesti työskentelemään.

      Siihen en ota kantaa onko Hese-extra hyvä vaihtoehto vai ei. Tuossa nyt kuitenkin jotain tietoa, jos siitä mitään apua on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe