Riu Touareg

sinnkkö ensi vuonna

onko kukaan käynyt tuossa uudessa boavistalla olevassa hotellissa? mimmonen se oli?

156

8684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LoveCapoVerde

      Hotelli nousee Sal Rein kylän eteläpuolelle.
      Eikös se avata vasta kesällä 2011...

      Lisätietoja täällä:
      http://www.riu.com/en/Paises/cape-verde/boa-vista/clubhotel-riu-touareg/index.jsp

      Riu Karamboassa lomailleeni, kelpaa varmasti tuo Touareg...
      Oikein mukavan näköinen paikka. Ja olisko merikin hieman rauhallisempi, tuolla kohdin, kun tuo saari toimii aallonmurtajana..
      Ruuat lienee kutakuinkin samat, kuin Karamboassa ja Riu-ketjun hotelleissa muutenkin.

    • LoveCapoVerde
    • CapoVerde
    • Kap Verde

      Varasin matkan Touaregiin ensi talveksi. Toivottavasti joku ehtii kirjoitella kokemuksia sieltä jo sitä ennen.

    • KV
    • love capo v

      Ihana paikka, lähden taas kohta

    • taurus71

      Meilläkin matka varattuna ko. hotelliin 2.2.2012 että aiemmin käyneet voisivat varmaan tulla kirjoittelemaan kokemuksia tännekin :)

    • ah capo

      Kiva paikka, paljon ohjelmaa kaiken ikäisille aamusta iltaan, ei tarvitse muuta tehdä kun osallistua. Syödään yhdessä kolme kertaa päivässä, ah kun ihanaa, ja musiikki pauhaa!

    • JM

      Ollaan miehen kanssa lähdössä häämatkalle 20. lokakuuta Boavistalle. Varattiin huone Touaregin "couples" -puolelta, ollaan kaksi viikkoa reissussa. Voin laittaa reissun jälkeen infoa ja kokemuksia. :)

      • katmit

        ollaan menossa tammikuun 5. päivä samaan hotelliin, kirjoittele ihmeessä kokemuksia : ) oltiin pari vuotta sitten riu karanboassa, eikä sitä ainakaan voi moittia millään lailla : )


      • Couples-94

        Ollaan menossa samaan hotelliin jouluksi 2011, joten kiinnostaa tietää millainen paikka se on!!!


    • kolmas kerta

      Meidän perhe, vanhemmat 3 murkkuikäistä tyttöä, olemme viettäneet talvilomaa v.2010 Boavistalla ja 2011 Sal:n saarella RIU ketjun hotelleissa. Tänä talvena olemme varanneet matkan Boavistalle RIU TOUAREGiin.
      Aikaisemmat matkat ovat olleet todellisia lomamatkoja. Ravintoloissa pöydät notkuvat erinomaista ruokaa päivisin allasbaareista saa hyvää juomaa ja sää suosii suomalaista lomailijaa.Upeat hiekkarannat ja rentouttavat kävelyretket pitkin rantaviivaa ovat parasta.
      Parasta lomaa mitä meidän perhe on viettänyt. Shoppailut kannattaa jättää kotimaahan.

    • Simppa71

      Juuri palasimme Touaregista. Ihana loma takana. Lämmintä oli 30-35 astetta, vaikka ennuste lupasi tuolle ajalle 27.

      Huoneet olivat Santa Monican puolella hyvät, minibaari täydennettiin melkein päivittäin ja huone oli siisti ja tilava. Tosin huoneessa ei toiminut kännykkä, piti mennä ulos soittamaan.

      Ruoka oli hyvää ja valinnanmahdollisuudet olivat laajat. Erikoisravintoloihin pitää varata pöytä etukäteen. Listat tulevat kolme päivää etukäteen aamupäivällä respaan. Kannattaa olla nopea varsinkin jos haluaa aasialaiseen ravintolaan.

    • JM

      Mekin palasimme perjantaina kahden viikon häämatkalta Riu Touaregista (couples-puoli) ja voin lämpimästi suositella!

      Huone oli kauimmaisessa rakennuksessa respasta katsottuna, muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Ensimmäisinä päivinä matka tuntui pitkältä, mutta siihen tottui. Oli toisaalta ihanaa, että huone oli "kaukana" omassa rauhassaan, joten pääaltaalta kantautuvaa lasten riemunkiljuntaa ei tarvinnut kuunnella jos ei halunnut. :) Couples-puolen "portilla" on koko päivän vartija, joka estää ylimääräisten matkailijoiden eksymisen sille alueelle. Couples-puolella asuvilla on eri väriset rannekkeet kuin family-puolella olevilla.

      Huone oli tilava, meillä ei ollut parisänkyä, vaan kaksi erillistä 120cm leveää sänkyä yhteen työnnettynä. Eli mahtui halutessaan nukkumaan myös yhdessä sängyssä. Kylpyhuone oli erittäin tilava: iso peili ja allastaso, jolle mahtui kyllä kaikki mahdolliset putelit. Erikseen iso suihkukoppi ja WC kokonaan oman oven takana. Huoneessa oli säilytystilaa todella hyvin: parin metrin mittainen naulakko henkareineen ja hattuhyllyineen eli kaikki mekot ja siistit vaatteet sai roikkumaan, ja lisäksi kuusilaatikkoinen lipasto ja kaksilaatikkoinen istuttava penkki. Kaikki vaatteet mahtuivat siis johonkin eikä matkalaukkuun tarvinnut jättää mitään.

      Pyyhkeet vaihdettiin huoneessa joka päivä, vaikka ohje oli että jos haluaa pyyhkeet vaihdettavan, ne pitää jättää lattialle jotta siivooja tietää vaihtaa ne. Eli mekään emme olisi vaatineet niitä vaihdettaviksi joka päivä, varsinkin kun altaille annetaan erikseen pyyhkeet altaan pyyhekopista, mutta joka päivä ne vaan vaihdettiin. Kannattaa muuten laittaa esim. aamupalalle tai altaille lähtiessä oveen ulkopuolelle vihreä "Please, make up this room" -lappu, jotta siivoojat tietävät milloin voivat tulla, samoin kannattaa laittaa punainen "Do not disturb" -lappu jos ei halua että siivoojat ja minibaarin täyttäjät tulevat häiritsemään. Siivouksen ajankohta vaihteli päivittäin, välillä tulivat jo yhdeksän aikaan ja joinakin päivinä vasta kahden aikaan, joten lappuja kannattaa ovessa käyttää. Minibaari täytettiin lähes päivittäin, mutta me emme ainakaan joka päiväistä täyttöä kaivanneetkaan, sillä vettä ja sai respasta pyytämällä ja limsaa sai hakea juoma-automaateista ja baareista niin paljon kuin jaksoi juoda.

      Aamupala tarjoillaan kello 7:30-10:30 pääravintola Santo Antaossa, myöhäinen aamiainen 10:30-12:00 pääaltaan vieressä olevassa Bereberissä, lounasta saa molemmissa ravintoloissa (tarkkoja aikoja en Bereberistä muista, pääravintolassa 13:00-15:00), Bereber toimii lounaasta klo 17:30 asti snack-baarina (hodareita, hamppareita jne.) ja illallinen alkaa Santo Antaossa klo 18:30 ja kestää aina klo 22 asti. Eli ruokaa saa lähes koko ajan jostain, ainut aikaväli taisi olla tuo 17:30-18:30 jolloin ei saanut. Erikoisravintoloissa (aasialainen, afrikkalainen & kapverdeläinen) on kattaukset klo 19 ja 21. Eli varauksen yhteydessä pitää kertoa kumpaan kattaukseen haluaa. Nuo klo 19 kattaukset ovat suosittuja, joten varaus kannattaa tehdä sen kolme päivää aiemmin. Mutta varauksen saattaa pystyä tekemään myös myöhemmin eli torstaina saattaa löytyä paikkoja vielä perjantain kattauksiin, mutta kannattaa siis olla ajoissa! Couples-puolen asukkaille on lisäksi oma a la carte -ravintola Imuhagh, jossa ensimmäinen kattaus alkaa klo 18:45, sinnekin siis tehtävä varaus etukäteen.

      Nyt pitää lähteä töihin, mutta kirjoitan lisää vaikkapa huomenissa kunhan ehdin. Kysykää, jos kysyttävää tulee! :)

    • Sul evi

      Mitä niissä huoneiden minibaareissa oli?

    • SanTim

      Ollaan ensi viikolla lähdössä samaan hotelliin ja olen lukenut monista arvosteluista, että siellä olisi todella paljon itikoita. Kerrotaan, että ulkona ei pysty iltaisin viettämään aikaa, oliko näin?

    • Simppa71

      Santa Monican eli couples puolen minibaarissa on limsaa ja olutta sekä vettä. Lisäksi on erillinen kaappi jossa on litra vodkaa, litra brandyä, litra whiskiä ja litra jotain muuta viinaa.

      Hyttyset eivät minua aikakaan kiusanneet. En tiedä olisiko aikaisemmin eli sadakautena kiusanneet ihmisiä.

    • JM

      Tosiaan minibaarissa oli pullo lähdevettä ja pullo kivennäisvettä ja niitä saa aina respasta pyytämällä lisää. Lisäksi oli pari pulloa Fantaa, pari pullo Cokista, pari pulloa jotain olutta (ilmeisesti samaa mitä on buffetin juomasaarekkeella hanassa tarjolla), ja pari pulloa Spriteä. Ja lisäksi nuo vahvemmat viinakset eli vodka, brandy, viski ja muistaakseni konjakki. Huoneissa on jääpala-astiat, joihin voi hakea jäitä alimman kerroksen jääpalakoneesta.

      Kun menimme torstaina 20. päivä hotelliin, loppuviikko oli sateinen ja toisena iltana kun olimme katsomassa couples-puolen uima-altaalla auringonlaskua, pisti muutama itikka ympäri kroppaa. Oltiin ostettu apteekista ACOn hyttyskarkotetta, mutta sitä ei käytetty kertaakaan, nekin pistot jotka tulivat silloin tokana iltana laskivat yön aikana kun otin antihistamiinitabletin (esim. Cetirizin). Eivät olleet siis sen kummoisempia pistoksia kuin täkäläisten itikoiden pistot, vaikka ensin vähän jännitti että tuleeko niistä pahemmat oireet. Muina päivinä, oli sitten yöllä satanut tai ei, eivät itikat pistäneet. Eikä huoneeseemme tullut muita ötököitä parvekkeen kautta kuin tavallisia kärpäsiä. En sitten tiedä onko jossain tietyssä osassa hotellia (esim. lähimpänä merta olevissa huoneissa) enemmän ongelmaa itikoista, mutta meillä ei ainakaan ollut. Mutta kehoitan ottamaan antihistamiinia mukaan, niin ei sitten jää pistokset kutiamaan jos niitä tulee.

      • keväällä matkaan

        Hei!
        Kerrotko vielä, olivatko sängyt mukavat vai tyypillisen kovat, ja oliko huoneenne miten ylhäällä, kun ette ötökkäongelmasta kärsineet! Me, keski-ikäinen pari,ollaan keväällä menossa Touaregiin, myös Couples-puolelle, ja kiinnostaisi, että näkyikö huoneissa yhtään mielenkiintoisia englanninkielisiä TV-kanavia (ehdittekö te kuherruskuukaudeltanne moista tutkimaan?), me tykätään viettää rauhallisia iltoja myös huoneessa ;) ja millainen oli ruoan taso suomalaiseen makuun; löytyikö aina hyvää syötävää, kärsittekö vatsavaivoista jne jne... ja vielä; millaista oli ohjelma iltaisin, jaksoiko se kiinnostaa koko lomanne ajan? Entä ympäristö; pitääkö paikkansa, kun jostain luin, että turistikrääsän kauppiaita alkaisi olla myös siellä saakka?
        Kiitos jo etukäteen, jos viitsit vastailla!


    • JM

      Hei! Toki vastailen, kiva vaan jos on apua. :)

      Sängyt olivat todella hyvät, sen verran uudet etteivät ole vielä liiaksi pehmenneet. Itse olen seitsemännellä kuulla raskaana, joten selällään nukkuminen ei enää onnistu, mutta oli tarpeeksi tukeva ja mieheni nukkui myös erittäin hyvin sängyssä. Vaikka nyt kotiin tultua huomasi, ettei omaa sänkyä silti mikään voita. :) Tyynyt olivat vähän turhan pöyheät ja korkea, joten itselläni kyljellään nukkuessa hartiat kipeytyivät muutamana yönä, muttei niin pahasti että olisin käynyt toisen tyynyt vaatimassa. :) Meidän huone oli toisessa kerroksessa. Eräänä iltana kun oli satannut niin huomattiin kyllä kun käveltiin meidän rakennuksen toiseen päähän (lähempänä merenrantaa) että siellä tuli käytävällä itikoita vastaan, mutta meidän huone oli vähän kauempana rannan päädystä niin sinne eivät itikat löytäneet. Tai ainakaan eivät huoneeseen päässeet sisälle.

      Usko tai älä, vaikka häämatkalla oltiin niin muutamana iltana ihan vaan löhöttiin huoneessa ja katsottiin telkkaria. Lapsi on jo tulossa niin ei tarvinnu siihen kiehnäämiseen panostaa niin paljoa. ;) Saksaksi ja espanjaksi dubattuja kanavia olivat melkein kaikki, mutta joiltain kanavilta sai asetuksista dubbauksen pois päältä joten pystyi englanniksi katsomaan. Esim. CSI New York, Mentalist, Bones, ja joitain suht uusia elokuvia Canalilta. Eli pitää vaan selailla ja yrittää saako dubbaukset pois. Jos uutiset kiinnostaa, niin Al Jazeera näkyi englanniksi. Iltaohjelmat olivat todellinen pettymys, joten senkään vuoksi ei hirveän myöhään minään iltana oltu jalkeilla, maksimissaan puoli tuntia seurattiin entertainment groupin hyppelyitä lavalla. Joka ilta oli eri teemalla iltaohjelma (alkaa klo 21:30), mutta esiintyjät joka ilta samat, esittivät aina vaan eri musiikin tahdissa samoja koreografioita. Mutta ennen varsinaista iltaohjelmaa pääaukiolla esiintyi aina joku "trubaduuri", ja ne olivat mahtavia!

      Ruoka oli todella hyvää, tietysti pääravintolan menu ei kokonaan joka ilta muuttunut, mutta vaihtoehtoja oli niin paljon, ettemme me ainakaan kahdessa viikossa kyllästyneet ruokiin. Olen itse todella nirso ja nyt raskauden aikana joutunut olemaan erityisen tarkka syömisistäni, mutta joka päivä sain itseni ähkyyn. Löytyi erilaisia pastoja, eri lihoja erilaisilla mausteilla, monia kalavaihtoehtoja (TODELLA hyviä!), ranskalaisia, riisiä, keitettyjä kasviksia, lasagnea.. siis ihan laidasta laitaan. Itse yleensä suuntasin leipäsaarekkeen kautta "lihatiskille" eli linjastoon jossa oli kalavaihtoehdot ja joitain lihoja, mieheni tykkäsi enemmän käydä "vegepuolella" (vaikka sielläkin kyllä lihaa oli tarjolla). Alkuruokapöytä salaatteineen ja muine ruokineen oli todella hyvä!
      Eikä todellakaan tarvitse huolehtia siitä onko esim. lihat kypsiä, pikemminkin ne olivat välillä ylikypsiä, eli kaikki kyllä kypsennetään huolella! Pidimme erityisesti aasialaisesta Kabuki-ravintolasta ja kapverdeläisestä Boavista-ravintolasta (tosin Boavistassa oli melko samat ruoat kuin pääravintolan illallisella, mutta huomattavasti rauhallisempaa kuin pääravintolassa). A la carte -ravintola Imuhaghissa kävimme kerran, emmekä kokeneet sitä niin hyväksi että olisimme toistamiseen käyneet, mutta kannattaa ihmeessä käydä katsastamassa! Noihin varausravintoloihin liittyen sellainen pukeutumisvinkki, että miehiltä edellytetään yli polven ulottuvia housuja, eikä hihatonta paitaa sallita. Tosin niitäkin näkyi, jotka lähes rantavaatteissa syömään tulivat.. en kyllä ymmärrä kuka menee lyhyissä shortseissa ravintolaan, mutta.. Itsestäni oli ainakin ihan kiva laittaa muutamana iltana mekko päälle ja miehelläni oli lyhythihainen kauluspaita ja pitkät pellavahousut.

      Minulle ei rokotuksia ennen reissua raskauden vuoksi annettu, eikä miehenikään hepatiittirokotetta ottanut. Itse vältin maitopohjaisia tuotteita, kuten majoneesia, juustoja, jogurtteja jne. mutta mieheni söi siellä kaikkea mahdollista eikä tullut muita oireita kuin yhdeksi päiväksi hänellä meni vatsa sekaisin kun laittoi kahviinsa pilaantunutta maitoa. En tosin tiedä miten maito pystyi olemaan pilaantunutta, kun se otettiin automaatista, mutta kuitenkin. Aloitettiin maitohappotablettien syöminen muutamaa päivää ennen reissua ja ekan viikon ajan siellä syötiin kaksi tablettia per naama päivässä ja toinen viikko yksi tabletti päivässä, eikä mitään oireita tullut. Eli vaikka ei söisikään maitohappobakteereja, uskoisin että reissusta voi selvitä ilman vatsavaivoja, mutta koska emme rokotteita ottaneet niin otimme bakteerit päivittäin.

    • JM

      Tuohon viimeiseen kysymykseen: turistikrääsään ei Touaregissa törmää. Hotellilla muutama kauppa, josta saa esim. koruja, vaatteita, karkkia, perustuliaisia, lapsille uimaleluja yms. mutta kukaan ei tule kauppaamaan siellä mitään, ellei itse kauppaan kävele sisään. En usko että hotellialueelle kauppiaat edes pääsisi, sillä portilla on vartija, ja alue on aidattu melko hyvin. Ei varmaan mene kuin vuosi/pari niin Santa Monican alue on melkoisesti muuttunut tuonkin suhteen, mutta nyt siellä saa olla todella rauhassa!

      Käytiin ainoastaan yhdellä Finnmatkojen retkellä: Sal Rein kierroksella (29€/hlö). Reissu kesti matkoineen noin viisi tuntia, ja oppaan johdolla kierrettiin Sal Rein keskusta läpi (käytännössä yksi kortteli ympäri), käytiin paikallisessa koulussa ja satamassa. Sen jälkeen jäi noin tunti aikaa kierrellä itse kaupoissa ja basaarissa, jossa hyökättiinkin sitten ihan tosissaan niiden turistikrääsien kanssa kimppuun. Pitää vain osata sanoa tiukasti "ei", jos ei halua ostaa. Opas kyllä osasi hyvin antaa vinkkejä tinkimiseen jne.

      Jos joku vastaus kaipaa selvennystä, kysy ihmeessä. :)

      • nyssykkä

        Kiitos JM:lle ERITTÄIN perusteellisesta matkaselostuksesta. Kerrott juuri sellaisista asioista, mitkä ovat olennaisia tietää ennen tuota reissua.


    • Simppa71

      Vielä turistikrääsästä ja retkistä...

      Rannalla ei todellakaan ollut mitään kaupustelijoita, sillä hotelli sijaitsee autiolla rannalla eli rauhassa saa olla.

      Itse kävin katamaraani-retkellä, joka kesti kolme tuntia. Lähdimme Sal Rein satamasta kumiveneellä katamaraanille. Meille annettiin heti juotavaa kouraan sekä lähdimme aikamoisessa aallokossa ajamaan pitkin rannikkoa. Päivä oli pilvinen/sumuinen, joten mikään paras keli ei ollut kyseessä. Pääsimme yhdessä kohdassa uimaan. Monella oli snorklausvälineet mukana, mutta niitä ei aallokon ja huonon näkyvyyden takia tarvinnut.
      Paikalla oli Elvis ja ammattivalokuvaaja. Illalla sai ostaa hotellin kaupasta kuvia, jos niitä halusi.

      Sen sijaan mönkijäsafari oli loistava. Meidän valitsemamme safari oli 2,5 tunnin mittainen ja siihen tuli opas mukaan. Pysähdyimme ensimmäisen kerran kuvaamassa lintuja ja sen jälkeen ajelimme dyyneillä ja erilaisessa maastossa. Toinen taukopaikka oli suolajärvellä, jonka jälkeen ajoimme uimaan upeaan lahteen, jossa ei ollut ketään muuta paikalla. Aallotkin olivat pienemmät kuin hotellin edustalla. Valitettavasti viidentoista minuutin kuluttua tuli autokolonia täynnä turisteja hotellilta, joten lähdimme ajamaan takaisin. Pysähdyimme vielä rauniokylässä kuvaamassa.

      Mönkijäajelu on erittäin pölyistä, joten ei kannata ottaa valkoisia vaatteita mukaan. Se sijaan juomista, pyyhe ja kamera mukaan.

    • JM

      Kiva kuulla jos voin olla avuksi. :) Itsellä ainakin oli paljon huolenaiheita ja kysymyksiä vailla vastauksia kun reissuun lähdettiin. On vielä sellanen paikka, jossa kukaan tuttu ei ollut käynyt. Lisää toki voi vielä kysellä, Simppa onneksi osasi noista retkistä sanoa enemmän. :)

      Se piti vielä mainita, että jos postikortteja haluaa lähetellä, niin se onnistuu hotellilla joten ei tarvitse Sal Reihin lähteä postiin sen takia. Ainakin yhdessä kaupassa oli suht runsas valikoima kortteja (1€/kpl) ja postimerkit sai samasta putiikista (0,75€/kpl). Kortit voi sitten valmiina jättää respaan, josta ne lähtevät eteenpäin. Kannattaa tehdä se jo heti ekoina päivinä, itse lähetettiin kortit vasta toisen viikon lopussa perjantaina (28. päivä) eivätkä ne ole vieläkään saapuneet. :)

    • Simppa71

      Vielä tuli pari asiaa mieleen...

      Lentoasema on todella pieni. Se on käytänössä muurit, joiden sisällä on katoksia. Jos joutuu passintarkastusjonossa jonon hännille niin voi joutua seisomaan auringossa. Eli juomista ja päähine varmuuden vuoksi mukaan.

      Meidän lennon viisumit ei oltu toimitettu perille eli Finnmatkojen agentti ei ollut toimittanut niitä ajoissa viranomaisille. Jouduimme odottelemaan jonossa jonkin aikaa, ennekuin asia selkisi.

      Hotellin couples puolella oli tulltaessa eli neljän aikaan uima-altaan baarissa tarjolla pikkupurtavaa: leipää, leivoksia ja hedelmiä. Näin ei tarvitse raahautua ravintolaan, jos heti haluaa mennä uima-altaalle. Kannattaa pakata mukaan termarimuki, sillä juomat pysyvät siinä kylminä ja tuuli ei vie mukanaan tyhjiä laseja. Niitä aina silloin tällöin vieri aurinkotuolien välissä.

      Minäkin vastailen kysymyksiin, vaikka en mitään pitkiä tarinoita jaksa kirjoitella. JM hoitaa paremmin sen puolen ;)

      Kaikille hauskaa matkaa, varmasti viihdytte.

      • lämpöön

        Mekin palasimme Kap Verdeltä viime pe ja oli aivan loistava paikka, Hotellimme oli juuri tuo edellisissä keskusteluissa mainittu Riu Touareg. Olimme lasten kanssa, eikä mitään ongelmaa kenelläkään. Ihmiset aidosti ystävällisiä, avuliaita ym.
        Huoneet olivat todella tilavat ja joka paikka siistiä. Ranta aivan uskomaton, niinkuin hotelli aluekin.

        Ei siis mitään negatiivista sanottavaa.
        Ja me ei havaittu ainakaan yhtään itikkaa koko reissulla.

        Suosittelen lämpimästi!


    • lomaa odotellessa

      Meidän perhe on lähdössä nyt joulukuun alussa tuonne Riu Touaregiin lepäilemään ja kiva lukea täältä jo lomalla olleiden positiivisia kirjoituksia paikasta. Nyt innolla odottelee omaa lomaa, mutta muutama kysymys jäi vielä niille jotka käyneet tuolla ja puhuitte minibaaresta kuuluvatko all inclusive hintoihin vai veloitetaanko ne erikseen? Lisäksi vielä kävikö kukaan Sal Rein kylässä/kaupungissa taksilla tietäisi vähän mitä taksi kyyti maksoi sinne. Tai järjestettiinkö sinne matkatoimiston puolesta mitään retkiä?

      • Simppa71

        Sal Rein retki on heti perjantaina, joten sinne ei päässyt enää ilmoittautumaan, mutta Finnmatkat taisivat järjestää yhden viikon matkailaisille oman retken, sillä kyselyjä oli paljon. Retket piti maksaa ilmoittautuessa.


    • JM

      Kaikki minibaarissa olevat juomat kuuluvat all inclusiveen, joten ei tarvitse huolehtia lisämaksuista. :) Mieheni oli eräänä iltana järjestänyt meille myös ihanasti koristellun (kukkia, ruusun terälehtiä, kynttilöitä..) pöydän Boavista-ravintolasta häämatkan kunniaksi ja sekin oli ollut ilmaista. Vinkkinä siis miehille.. ;)

      Kävimme tosiaan Finnmatkojen järjestämällä Sal Rein kyläkierroksella (aikuisilta 29€/hlö), mutta viikon matkalaiset eivät välttämättä reissulle mukaan ehdi, sillä se järjestetään perjantaisin ja varaus pitäisi olla tehtynä edellisenä päivänä klo 12 mennessä, mutta kyllähän sitä kannattaa kysyä että mahtuuko retkelle jos sinne haluaa. Taksimatka Touaregista Sal Reihin maksaa noin 30euroa per suunta, joten melko tyyristä mielestäni, varsinkaan kun kylässä ei hirveästi nähtävää ja ihmeteltävää riitä. Tietysti voi sitten kysyä hotellilta, paljonko auton vuokraaminen maksaa. Muistaakseni opas puhui jotain kuudestakymmenestä eurosta per päivä, tosin en tiedä onko siinä joku tuntimäärä..

      Ja lentokentällä kannattaa varautua jonottamaan, varsinkin kun Tukholman lento saapuu aikataulun mukaan täsmälleen samaan aikaan kuin Helsingin lento. Samoin lähtiessä ruotsalaiset lähtevät samaan aikaan.

    • lomaa odotellessa

      Kiitos paljon tästä infosta!! :)
      On kiva lähteä reissuun, kun on jo vähän tietoo paikasta...

    • Sul evi

      Miten lennot menee tällä kaudella? Kahtena aikaisempana vuonna tehtiin välilasku Kööpenhaminaan mennen tullen.

    • Simppa71

      Välilaskut ovat Kanarialla. Menolennolla odottelimme koneessa hieman alle tunnin, kun miehistö vaihtui ja ruokaa tuotiin. Paluumatkalla emme päässeet laskeutumaan oikealle kentälle, joten meidät vietiin Las Palmasiin. Siellä aikaa taisi mennä yli tunnin kun oikeat ruoat eivät tulleet heti koneeseen.

      Kanarialta on noin kahden tunnin lento Kap Verdelle.

    • Loman tarpeessa

      Moikka!

      Oliko lentokoneessa ruokatarjoilua siihen erikseen maksettuun perushintaan kuuluvana useammin kuin kerran / suunta?
      Ajattelin vaan, jos Kanariallakin lastataan ruokaa mukaan koneeseen..
      Vai myydäänkö sen peruslounaan lisäksi esim.sämpylöitä?

      Kiitos jo etukäteen vastaajalle..:)

    • JM

      Ruokailu on mennessä muistaakseni melko ajoissa nousun jälkeen ja jossain välissä sitten myöhemmin sai sämpylän ja mehun/kahvin/teen. Juomatarjoilua oli useamman kerran lennon aikana, mutta kaikki juomat (myös ruokajuomat siis) maksavat erikseen.

      Boavistalta lähtiessä ruokailu on vasta välilaskun jälkeen eli siinä kohtaa koneessa on tullut istuttua jo kolme/neljä tuntia (ruoat lastataan kyytiin välilaskukohteessa). Kannattaa siis syödä tuhti aamupala, ja mahdollisimman myöhään. Itselläni ainakin oli ihan huutava nälkä jo tuossa vaiheessa, kun oltiin käyty aamiaisella jo kahdeksalta aamulla ja Boavistan aikaa ruoka saatiin koneessa joskus kuuden aikaan. Ja sitten taas jossain vaiheessa myöhemmin sai sämpylän ja mehua, mutta se on tosiaan vain yksi pieni sämpylä, jolla ei kyllä nälkä lähde.

      Yhteenvetona: lämmin ruoka kerran per suunta, lisäksi myöhemmin sämpylä ja juotavaa, siinä ruoat. :)

    • Simppa71

      Meidän menolennollla oli alussa lämmin kanaruoka. Kanarian välilskun jälkeen meille annettiin juustosämpylä. Koneesta sai ostaa muistaakseni wrapin tai vastaavan, jos nämä eivät nälkää vieneet.

      Paluulennolla oli päinvastainen tarjoilu. Ennen Kanariaa saatiin juustosämpylä ja välilaskun jälkeen saimme yllätys, yllätys kanaruoan.

      Vielä huoneen luovutuksesta. Huone olisi pitänyt luovuttaa kello 11. Siivoojat tulivat hätistelemään. Lentokenttäbussit tulivat noutamaan kello 12. Saimme pitää rannekkeet, eli saimme aulabaarista vielä juomista, kun odottelimme busseja.

      Respan takana on suihkut/vaatteiden vaihtotilat, jos haluaa vielä käydä suihkussa ennen bussiin nousua.

    • karamboafunanatouare

      Sal saarella bussi tuli noutamaan kello 13 ja päiväruoka rantaravintolassa alkoi 12.00. Huone pitää luovuttaa kello 11 ja allinclusiven käyttö loppuu periaatteessa kello 12 (juomat ja ruoka) mutta kyllä kaikki lähtijät olivat käsimatkatavaran kanssa ja pitkissä vaatteissa syömässä vielä kello 12, eikä kukaan tullut ajelemaan pois. Rannekkeet otti finnmatkojen opas vasta kentällä mutta lähtijät oli selvästi havaittavissa ravintolassa. Kannattaa siis syödä jos kerkeää ennen bussia. J ainakin tuo myöhäinen aamiainen on tarjolla 12 asti, hedelmiä ja vettä voi ottaa mukaan turvatarkastukseen asti. Yliylihuomenna matkaamme riu touareqiin.

      • karamboafunanatouare

        No ompa taksella ryöstöhinnat, kannattaa kysellä kyllä muilta hemmoilta. Kaikki siellä on rehellisiä. Retkiä kannatta ostaa ennemmin paikallisilta, ainakin Salin funanan edustalla Elvis ja kumppanit järjestää saaren kiertoajeluita 25€ per henki, kestää noin 6h ja saa istua lavaauton lavalla jossa on pehmeät penkit selkänojilla. Saamaa reittiä kierretään kuin finnmatkojen jeeppikiertue. Riu karamboassa oli mönkijä safareita ja se oli tosi mukava 4 tuntia ja olikohan 90€. Hiekkadyynejä ajeltiin ja boa vistan nähtävyydet käytiin katselemassa.


    • KV

      Riu Touaregissahan on niitä myymälöitä siinä hotellin yhteydessä. Mikä oli valikoima ja olivatko kovin kalliita tuotteita? Pystyisikö siellä tekemään tuliaisostoksia esim. lapsille?

      Ollaan pian lähdössä ja pitäisi vähän miettiä ostaako lapsille kotiintuomisia lentokoneesta vai matkakohteesta. Emme välttämättä käy Sal Reissä, vaan teemme jonkin muun Finnmatkojen retkistä. Tämän vuoksi tämä ostosasia tuli mieleeni.

      Kiitos jos joku Riu Touaregissa lomaillut ehtii vastaamaan :)

    • JM

      Myymälöitä oli muistaakseni kuusi kappaletta. Yhdessä myytiin vaatteita, laukkuja, hattuja yms., itse en käynyt edes sisällä koska vaatteet olivat sellaisia etten olisi ikinä laittanut päälleni. Luultavasti valikoima olisi ollut kovasti itä-eurooppalaisten mieleen.. yhdessä kaupassa oli uima-asuja, Kap Verde -t-paitoja, sandaaleja yms. Yksi suomalaismies tosin sanoi ostaneensa lapsenlapselleen tuliaisiksi sieltä Boavista-paidan ja hinta oli huikeat 30€. Yhdessä liikkeessä oli koruja, puuveistoksia, huiveja, vähän vaikka mitä. Itse ostettiin sieltä yksi noin 30cm korkea puuveistos, ei maksanut kuin 20€. Korut olivat sellaista perinteisen afrikkalaisen käsityön näköistä, en tosin kysynyt missä korut oli todellisuudessa tehty, mutta hienoja kyllä olivat! Olisin itsekin ostanut, mutta 40€ kiviriipuksesta tuntui vähän kalliilta. Pari kauppaa olivat sitten enemmän sellaisia kioskeja eli sai naposteltavaa, rantaleluja, kortteja jne. Yhtenä iltana teki ihan hirveästi mieli sipsejä joten mentiin ostamaan Pringles-purkki, joka maksoi 6€. Eli erittäin korkeat hinnat kyllä kaikessa tuollaisessa tavarassa. Se koru-/veistoskauppa on tosi hyvä tuliaisten ostamiseen, tosin sieltä ei kovin pienille lapsille mitään vietävää ehkä löydy. En tiedä oliko vastauksesta mitään hyötyä.. :D Sal Reissä hinnat ovat myös korkeat, ellei osaa ja jaksa tinkiä, joten ei sinnekään kannata ehkä lähteä pelkästään tuliaisshoppailuja tekemään. Joku muu voi toki olla eri mieltä. :)

    • KV

      Kiitos JM vastauksestasi!

      Olenkin lukenut toisaalta brittien kommentteja hotelliin liittyen ja ymmärsin, että aika hintavaa siellä ostoksia on tehdä, oli sitten kyse sipseistä tai särkylääkkeistä.

      Pääasia kuitenkin, että pian päästään lomalle ja aurinkoon!

    • lomale

      Kävikö kukaan niissä spa-hoidoissa? Oliko millasia tai onko edes pienintäkään havaintoa hinnoista...?

    • Simppa71

      Kävin ainoastaan hieronnassa. Hinta taisi olla 50 euroa ja kesto 50 min. Ei ollut ihan Suomen tasoista, mutta ei kuitenkaan mitään rasvan levitystä.

      Spa-hoidot piti maksaa joko käteisellä tai kortilla. Huoneenlaskuun niitä ei voinut laittaa.

    • JM

      Perusmanikyyri oli muistaakseni 25 tai 30 euroa, eli suht Suomen tasoa. Tosin tekijät eivät mitenkään huikean hyviä ole. Ystävällisiä ovat kyllä, mutta otteista huomaa, että koulutus on hankittu Boavistan Sal Reissä olevassa kauneuskoulussa eikä missään tasokkaammassa paikassa.. :) Hieronnoista en tosiaan osaa sanoa, että ovatko minkä tasoisia tai kannattavia.

    • talvi3

      Minkälainen pukeutumiskoodi on hotellissa miehillä illallisella? Tarvitseeko olla pitkät housut, vai riittävätkö siistit shortsit polven alapuolelle. Onko iltaisin viileää joulun aikaan , tarvitseeko pitkähihaisia?

      • Simppa71

        Ravintoloiden edessä oli kytit, jossa kiellettiin shortseissa ja hihattomissa paidoissa tuleminen.

        Siistit shortsit polven alapuolelle saattaisi mennä, mutta näin pari miestä tavallisissa shorteissa ruokailemassa ja se kyllä herätti närää muissa ruokailijoissa.


    • .....

      Olemme myös vaimoni kanssa matkaamassa kap verdeen ja kyseiseen hotelliin. Varasimme matkan Finnmatkojen kautta ja haluaisin kysyä, että tulevatko oppaat lentokenttäbussiin hotellille mentäessä? Entä kuinka usein oppaat olivat hotellissa paikan päällä? Ja haluaisin myös kysyä pukeutumiskoodista, voiko buffetravintoloihin mennä tavallisissa siisteissä vaatteissa? Ja vielä muutama kysymys :) Millaiset lomailmat olivat? ovatko niin hyviä mitä lupaillaan? Entä torakat? Ja mielelläni luen matkakokemuksia jos vain joku jaksaa kirjoitella :) Kiitos jo etukäteen jos joku ehtii vastailemaan "muutamaan" kysymykseen :)

      • Simppa71

        Meillä tuli opas mukaan lentokenttäbusiin. Samalla hän ilmoitti tervetulotilaisuudesta, joka oli käytänössä retki-ilmoittautumisten vastaanottoa.
        En tiedä kuinka monta kertaa opas tuli hotelliin viikon aikana, sillä ajat olivat ainoastaan hotellikansiossa respan luona. Sitä ei tullut katsottua.

        En nähnyt torakoita, hieman heinäsirkkoja.

        Loka/marraskuun vaihteessa oli 30-35 astetta, puolipilvistä.


      • JM

        Hei!

        Opas kävi hotellilla kolmena päivänä viikossa, tiistaina, perjantaiaamuna ja lauantaina. Mutta palvelunumerosta oppaan saa tekstiviestitse tai soittamalla kiinni lähes 24/7. :) (opas antoi meille numeron hotellilla, tosin oma liittymäni ei saarella toiminut joten puhelimellani en voinut tehdä mitään, mutta miehen puhelin sentään pelitti)

        Aamupalalle ja lounaalle voi mennä kyllä missä vaatteissa vaan. Itse pukeuduin kyllä siististi siltikin vaikka oli kuuma, mutta näki niitäkin jotka lähes suoraan altaasta tulivat ruokailemaan. Kyllä naisilla perus toppi ja shortsit/hame ihan riittävän siisti oli, myös miehillä aamiaisella ja lounaalla shortsit menettelevät. Illalliselle kannattaa sitten miesten(kin) panostaa, vaikka tosiaan sielläkin jotkut junttimaisesti (oma mielipiteeni) lyhyisiin shortseihin pukeutuivat. Naiset saavat olla siisteissä mekoissa ja hameissa vaikka lyhyempi olisikin, mutta miesten kannattaa laittaa pitkät housut, esimerkiksi kevyet pellavahousut tuskin hikoiluttavat illalla vaikka kokopitkät olisivatkin.

        Torakoita en tavannut kahden viikon aikana lainkaan, heinäsirkkoja on kyllä runsaasti, ja saattavat välillä hypätä jaloille, mutta ovat suht pieniä (n. 5cm) joten eivät minua ötökkäkammoistakaan saaneet pois tolaltaan. :) Ilmat olivat hyvät (n. 30 astetta joka päivä), tuulta riittää sen verran ettei hiostavan kuumalta tuntunut juuri ikinä. Silti aurinko kyllä tarttui (jos joku nyt naiivisti luulee että tuuli sitä auringonpaistetta "laimentaa"). :) Meressä ei päästy kuin muutamana päivänä uimaan, koska aallot olivat niin kovia että punaiset liput olivat salossa ja sen myötä uiminen siis kokonaan kielletty.


    • capolle 5.4 ????

      Olemme varanneet matkan pääsiäiseksi riu touaregiin.Muita tulijoita???
      Millainen kone on tämä 737 tu flying nordic??onko ahdas??jostain luin ,että uusi 737 tulisi tänä talvena finnmatkojen käyttöön.pitääkö paikansa???

      • jenni ja jp

        Moikka myös me olemme lähdössä tuolloin 5.4 samaan paikkaan :) Turusta tullaan hesan kautta siis. tässä linkki tuosta koneesta on siis videon pätkä :)

        http://vrfilm.tuiflynordic.se/737/


    • pian sinne

      Kuuluuko minibaaria ei "couples" puolen huoneisiin vai ainoastaan cuoples puolen varanneille?Mikä on oluen hinta hotellin kaupoissa?Kokemuksia retkistä?

      • JM

        Hei! Minibaari on kyllä family-puolen huoneissakin, siitä en tiedä onko siellä tuota väkeväviinakaappia, niin kuin couples-puolella. Olutta saa kyllä lounaalla ja illallisella hanasta niin paljon kuin haluaa, en tiedä miten sitä on kaupoista saatavilla.


      • wallriver

        Minibaari ei kuulu yleisen puolen huoneisiin. Huoneessa on jääkaappi, mutta ei mitään juomia. Vesipullo pitää hakea respasta. Mutta jos haluat juoda limsaa tai jotain alkoholipitoisia juomia huoneessasi, ne pitää sitten käydä hakemassa jostain baarista tai automaatista laseittain. Hankalaa ja aikaa vievää touhua. Eikä voi vain hetken mielijohteesta mennä kaapille ja tehdä drinkkiä ja juoda sitä rauhassa omalla parvekkeella. Pitää ensin pukea jotain päälleen ja hyvässä lykyssä kävella muutama sata metriä (riippuen missä rakennuksessa oma huone sattuu sijaitsemaan) baariin, josta saat taiteilla lasin kanssa takaisin huoneeseen. Resparakennuksessa oleva baari on auki 24 h ainakin infon mukaan. Ei tullu testattua.
        Mutta tosiaan, asiat ovat hiukan toisin tuolla yleisellä puolella kuin couples puolella.
        Matkaa varatessamme, pyysimme couples puolelle, mutta Finnmatkat sanoi, ettei ole vapaana huoneita sillä puolella, mutta ei haittaa, että ei se vaikuta mihinkään kummalla puolella huone sattuu sijaitsemaan.Samaa sanoi opas bussissa matkalla hotellille, mutta käytäntöhän oli sitten ihan toinen juttu. Couples puolelle ei pääse kuin hopeisella rannekkeella ja yhteen ravintolaan ei ole muilla mitään asiaa. Vaikka hotellissa on perhehuonepuolella oma allasosasto lapsille, käytännössä kaikki kersat kyllä ovat pääaltaalla. Ei se tietysti kaikkia haittaa, mutta kun nimenomaan olimme hakemassa rauhaa eikä kirkuvia lapsosia. Sattui tietysti huono aika, että nyt siellä nimenomaan oli paljon perheitä tullut joulunviettoon. Ensimmäisellä viikolla ei ollut niin paljon lapsia kuin nyt jälkimmäisellä.
        No emme siis paljon viihtyneet allasosastolla, vaan kävelimme meren rantaa pitkin kauemmaksi hotellilta. Ja se altaan vesi oli kylmää meikäläisen makuun ainakin nyt. Tulimme siis eilen kotiin. Merivesi tuntui lämpöisemmältä, vaikka mittarin mukaan molemmat olivat 24,8- 25 asteisia. Mutta sitten toinen huono asia kyseisestä hotellista. Ranta. Ranta ei sovellu uimiseen. Aallot ovat niin voimakkaat ja ranta niin nopeasti syvenevä, ettei siihen hiekkamankeliin kovin moni uskaltautunut. Kertaa enenpää. Viime kerralla olimme Decameron hotellissa ja toki silloinkin oli kovaa aallokkoa, mutta kun siellä oli matala ranta, niin silti saattoi käydä meressä joka päivä. Nytkin siis otimme taksin ja menimme sinne rannalle kahtena päivänä, että saattoi uida ja snorklata meressä ilman sitä hiekkamankelia.
        Tämä on tietysti makuasia, toiset voi tykätäkin että on hiukan pelottavaa kun on isot aallot että ei tiedä miten päin sen aallon mukana tulee rantaan. Ja onko uikkarit jalassa vai ei.

        Sitten meidän mielestä yksi paikka, joka kannattaa käydä tsekkaamassa, on Viennan ihanat hiekkadyynit. Lähtökohta tietysti on että tykkää valkoisesta hiekasta, jota tuuli on muovannut. Me tykkäsimme tälläkin kertaa hyppiä alas dyyneiltä ja kiivetä taas seuraavalle ja taas alas. Ja nyt ne dyynit oli taas ihan erilaiset ja eripaikassa kuin viime kerralla.


    • KV

      Lomakuulumisia Riu Touaregista...

      Olimme erittäin tyytyväisiä siihen, että olimme varanneet huoneen Couples-puolelta. Siellä allasalue oli rauhallinen. Yleisen puolen musiikkia ja hälinää emme olisi jaksaneet kuunnella koko viikkoa. Couples-puolen allas oli mielestäni lämpimämpi kuin yleisen puolen allas. Myös drinkit olivat parempia. En voinut juoda ns. keskusaukealta tai yleisen puolen allasbaarista tilaamaan pina coladaa, joka oli kuin laimeaa tiskivettä (tosin en ole tiskivettä koskaan maistanut ) :) Couples-puolella ko. drinkki oli aivan eri luokkaa ja tehtiin ihan eri tavalla.

      Minibaarissa oli virvoitusjuomia, olutta ja vesipullo. Lisäksi seinäkaapissa neljä pulloa väkeviä viinoja. Minibaaria täytettiin viikon aikana.

      Suosittelen ottamaan mukaan oman coolerin, jolla saa pidettyä juomansa viileänä, mutta ennen kaikkea juomansa pystyssä. Muovimukeja välillä liiteli tuulen voimasta siellä täällä. Coolereita täyttivät mieluusti ainakin Couples-puolen baarissa.

      Aurinkotuoleja innokkaimmat britit menivät varailemaan jo puoli seitsemältä aamulla. Allaspoika siirtää pyyhkeet sivuun vielä kahdeksankin jälkeen, jos siellä ei istu tuolejaan varaamassa. Mutta Adults-puolen altaalta sai kyllä aurinkotuoleja helposti vielä kymmenenkin jälkeen. Tietenkin parhaimmat paikat olivat jo menneet siihen mennessä. Aurinko varmasti kyllä paistoi jokaiselle auringonpalvojalle, makoili sitten missä tahansa ja meni altaille vähän myöhemminkin päivällä.

      Ruoka oli hyvää ja kukaan ei varmaan nälkää näe. Itse pidimme eniten aasialaisesta ravintolasta. Vähiten afrikkalaisesta, jonka ruoka oli samaa kuin pääravintolassa mutta suppeammassa muodossa. Gourmet-ravintolaan oli pukukoodi, mutta britit eivät näyttäneet sitäkään noudattavan, vaan marssivat sisään sortseissa ja t-paidoissa. Taustamusiikkia kaipasimme sinne ravintolaan. Muuten ihan ok-kokemus.

      Työntekijöiden englanninkielentaito vaihteli, samoin palvelualttius. Jotkut asiakkaat käyttäytyivät ylimielisesti hotellin työntekijöitä kohtaan, joka ärsytti itseäni suuresti.

      Ranta on upea ja paljon pieniä rapuja vilistää rannalla. Meressä voimakkaat aallot. Se ei tosin haitannut, koska emme välttämättä halunneetkaan päästä mereen uimaan. Aurinko paistoi lähes joka päivä pilvettömältä taivaalta. Lämpöä joulukuussa oli 25-30 C. Riittävästi suojakertointa mukaan!

      Viikko tässä hotellissa oli ihan riittävä aika ainakin meille. Alkoi jo se aurinkotuoleissa makoilu käydä työstä ;D Voisin joskus muutamien vuosien päästä ehkä matkustaa hotelliin uudestaan. Suosittelen Adults-puolta erityisesti pariskunnille. Mutta jos haluaa osallistua hotellin aktiviteetteihin ja pitää äänekkäämmästä lomailusta, niin sitten yleinen puoli voisi olla parempi.

      Joku kyseli lentokoneesta... Ihan kiva pieni vekotin, jolla perille päästiin! Kun näette lentokentän, ymmärrätte miksi sinne ei voi isommalla koneella laskeutua. Itselläni oli muuten käsimatkatavaroissa korkeakertoimista aurinkovoidetta. Kannatti suojata sillä itsensä ennen laskeutumista. Olisin palanut ennen hotelliin pääsyä siellä avoimella lentokentällä. Kotiin lähtiessä kannattaa ottaa hotellilta mukaan reilusti vettä ja kuljettaa sitä mukana läpivalaisuun asti. Passeihin kurkattiin pienellä Boavistan kentällä muistaakseni viisi kertaa ennen koneeseen nousua. Olimme jonon hännillä ja kävelimme suoraan koneeseen jonosta selvittyämme. Siellä oli mennen tullen koneellinen ruotsalaisia yhtä aikaa.

      • Hei,
        ollaan miehen kanssa lähdössä parin viikon päästä Riu Touaregiin

        muutama (tyhmä)kysymys

        mistä tietää onko huone couples-puolella vai ei?selviääkö vasta perillä?
        siis matka varattu netin kautta

        miten netin käyttö?kannattaako ottaa oma läppäri mukaan?
        toimiiko hotellihuoneessa myös? onko langaston yhteys kallis siellä?


      • pääsiäisenä touareg
        kirpput kirjoitti:

        Hei,
        ollaan miehen kanssa lähdössä parin viikon päästä Riu Touaregiin

        muutama (tyhmä)kysymys

        mistä tietää onko huone couples-puolella vai ei?selviääkö vasta perillä?
        siis matka varattu netin kautta

        miten netin käyttö?kannattaako ottaa oma läppäri mukaan?
        toimiiko hotellihuoneessa myös? onko langaston yhteys kallis siellä?

        Teidän matka ei ole couples puolella, jos ette ole valinneet sitä erikseen. cuoples puolen voi valita kun olet touaregin(finnmatkojen) sivulla ja laitat hiiren nuolen sivun ylhäällä olevaan tekstiin riu touareg niin antaa vaihtoehdon kumpaan varaat.couples on ihan eristetty alue ja hieman kalliimpi.


      • ujxbnh
        pääsiäisenä touareg kirjoitti:

        Teidän matka ei ole couples puolella, jos ette ole valinneet sitä erikseen. cuoples puolen voi valita kun olet touaregin(finnmatkojen) sivulla ja laitat hiiren nuolen sivun ylhäällä olevaan tekstiin riu touareg niin antaa vaihtoehdon kumpaan varaat.couples on ihan eristetty alue ja hieman kalliimpi.

        ja ei tuolla couples puolella ole muuta kuin viinakaappi(huoneessa) ja k-18 allas alue. Me valitsimme "sekasakki" puolen, koska meitä ei lapset häiritse ja muuten täysin samat asiat kuin couples puolella.


    • täällä ollaan :)

      olemme para-aikaa täällä, couples-puolen huoneessa ja näpyttelemme vastausta tuohon edelliseen. eli couples-puolella toimii ilmainen netti allas-alueella, mutta meidän huone on niin lähellä, että näyttää toimivan täälläkin. toisella puolen netti maksaa jonkin verran, muttei niin paljoo kun talon koneiden vuokrat: 3 €/15 min ja 5 €/puoli h. en muista mitä opas kertoi hinnasta omalle koneelle. muuten näissä eri puolissa ole mitään eroa - me varattiin uteliaisuutta vain tänne puolelle. ainoo ero oikeestaan on, ettei yhteen menu-ravintolaan pääse kuin copules-puolen porukka, mutta tuo ei nyt mikään haitta ole - sinne ei varmaan tule muutenkaan mentyä ; ) muuten syödään samoja ruokia samoissa ravintoloissa ja samalla rannalla maataan... me emme koskaan roiku allas-alueella... couples-puolen allas on ainakin nyt täynnä saksalaisia...

    • ..

      Millaista viihdettä iltaisin oli tarjolla? Ja onko hotellissa yökerhoa?

    • KV

      Iltaisin oli ns. keskusaukealla joko kitaristi tai bändi soittamassa ennen kuin show alkoi. Mukavaa taustamusiikkia. Kitaristi vetäisi joka ilta samat biisit, että vähäsen oli toistoa... Päälavan showt olivat pääasiassa tanssiesityksiä. Shown ajaksi keskusaukea täyttyi ihmisistä. Ja shown jälkeen suurin osa ihmisistä lähti huoneisiinsa.
      Kun karaokebaarin avattiin, se täyttyi yleensä briteistä, jotka katsoivat siellä jalkapalloa. Joskus kuului että joku siellä jopa lauloi jotain, mutta muuten screeneiltä näytettiin jalkapalloa.
      Yökerho oli karaokebaarin vieressä. Yökerho aukesi kun päälavan show loppui. Yhtenä iltana käväisin yökerhossa. Siellä oli kaksi muuta ihmistä ja musiikki jostain 80-90-luvulta eli poistuin paikalta. En osaa sanoa oliko yökerhossa kuinka paljon ihmisiä myöhemmin yöllä ja soitettiinko siellä jotain uudempaa musiikkia.
      Tutustuimme muutamaan pariskuntaan, joiden kanssa istuimme iltaa ja juttelimme mukavia. Siinä oli meille ihan tarpeeksi hyvää viihdettä :)

    • aurinkolomalle

      Millainen ranta on hotellin luona? Onko vèsi lämmintä ja aallokko millainen tammikuussa? Olimme 11/2010 Riu Funanassa ja nautimme kovasti meressä uimisesta.

    • tttt

      Kuinka pitkä matka on lentokentältä hotellille?

      • kolmaskerta

        Riu Funanaan ehkä 20 minuuttia.


    • 000o

      Kiitos vastauksesta, mutta nyt tarkotin tänne RIU Touaregiin! :)

    • Milla
    • iipa

      Mitenkäs on kuntosalin laita? Löytyykö ilmastointia ja juoksumattoa? Onko isokin?
      Mahtuuko hyvin treenaamaan? Ja miten kuntosali on auki?

    • melisagreen

      Aukioloajat löytyy kai finnmatkojen sivulta, villi veikkaus olisi, että sali melkein kokoajan auki, yötä lukuunottamatta. Kuvista päätellen kuntosali on hieno, moderni ja tilava. Ja laitteetkin uusinta uutta, koska hotelli valmistunut vuonna 2011.

    • pian lähdössä...

      Kuinkahan kauan vie aikaa laskeutumisesta hotellille riu touaregiin.Kiinnostaa vain siksi, että ehtiikö ensimmäisenä päivänä altaalle ottamaan aurinkoa kun kone saapuu 12:00 ammupäivällä kap verdelle nii kuinkahan kauan aikaa kuluu ennen kuin pääsee asettumaan huoneseen.

    • jenni ja jp

      onko ketään lähdössä 5.4 kap verdelle riu touareg??
      jenni ja jp

      • Me olemme

        Me ollaan myös lähdössä 5.4 touaregiin. Nuoripari Satakunnasta.


      • jenni ja jp
        Me olemme kirjoitti:

        Me ollaan myös lähdössä 5.4 touaregiin. Nuoripari Satakunnasta.

        okei.. :) me ollaan turusta.Aviopari nuoria myöskin :) oletteko ennen käynyt ? oletteko facebookissa?


    • T&E

      Mukava kuulla, että muitakin nuoria lähtee matkaan. :) Ensimmäinen kerta on, entä teille? Löytyy myös facebookprofiilit.

    • jp jenni

      5.4 lähtiöitä?

    • "Marjatta ja Taneli"

      Terveisiä Riu Touaregista. Eilen palasimme lomalta ja hyvä loma oli. Todellinen nollaus arjen pyörityksestä. Ihanat rannat, uima-altaat ja palvelu toimii moitteettomasti. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Kaikkea voi huoletta syödä ilman sairastumisen pelkoa. Me tykkäsimme ja rentouduimme täysin.

      Touaregiin lähtijoille tiedoksi että ottakaa taskulamppu mukaan matkalaukkuun, sähkökatkoja saattaa olla ja iltaisin on oikeasti pimeää jos valot pimenevät.

      Jos muuta ohjelmaa kaipaa kuin altaalla tai rannalla löhöilyä niin suosittelemme mönkkärisafaria, jonka voi varata rannalla olevasta "kojusta". Kävimme itse kolmen tunnin safarilla, jonka hinta oli 95e/ajopeli. Ajoimme itse kakspäällä, joten hintakin tuli edullisemmaksi kun ei tarvinnut kahta vuokrata. Safarit ovat kaikki opastettuja. Vasta-alkajille suosittelemme tosin lyhyempää reittiä.

      Iltaohjelma ei kovin kummoista ole, karaokesta ja diskosta emme osaa sanoa mitään.

      Kaiken kaikkiaan paikka sopii lomailijoille jotka haluavat vain rentoutua altaalla tai rannalla eivätkä välitä shoppailusta tai bilettämisestä.

      Hyvää lomaa Touaregiin menijöille!!

      • jenni ja jp

        kiitos tiedosta..lomaa odotellessa pari viikkoa viälä :)


      • jenni ja jp

        millaset ilmat siällä oli?oliko kuinka lämmintä?


      • e ja t
        jenni ja jp kirjoitti:

        millaset ilmat siällä oli?oliko kuinka lämmintä?

        No tuttumme oli viereisellä saarella funanassa viime viikon ja jokaisena päivänä 25-30 varjossa ja parina päivänä oli aamusti ollut pilvistä, mutta aina päiväksi oli pilvet hävinneet.Touareg/boavista on vielä yleensä jokusen asteen kuumempi koska sijaitsee vähän suojemmassa tuulelta ja on kuin poukama.Safka kuulemma todella hyvää ja juomat myös.Eikä ollut muutenkaan mitään pahaa sanottavaa. Pari viikkoa ni mennään.


    • jenni ja jp

      oi..kiva tietää..todella innolla odotetaan reissua :)

    • Kevlari

      29.3 lähdetään kolmatta kertaa Kap Verdelle, tällä kertaa Touaregiin couples puolelle. Verdeen jää koukkuun ja näemmä tulee palattua kerta toisensa jälkeen.

      • jenni ja jp

        lähdettekö 5.4 jättä?


      • jenni ja jp

        eikun siis joo lähdette 29 päivä


    • jenni ja jp

      ei olis montaa päivää enää :)

    • HK

      Kyseisestä hotellista pelkästään positiivista sanottavaa, eli ehdottomasti hyvä paikka! Huoneet ja hotelliympäristö siisti, palvelu ystävällistä, ruoka hyvää, taattu aurinko =) Eli loistoloma!

    • jp jenni

      se olis paripäivää ja sitte lähtö..ei kyllä tule yhtään ikävä tätä taka talvea :)

    • Löhölomailija

      Onko kenelläkään omakohtaista tietoa, joko ovat muiden lomalaisten viikolla 11 Riu Touaregista lähetetyt postikortit löytäneet Suomeen?

      Tiedettiin kyllä, että ei se mitään pikapostia tule olemaan, mutta koska aika tarkkaan neljä viikkoa sitten kortit jätettiin respaan ja vieläkin ovat matkalla, alkoi pieni epäilys tulemaan, ovatko päätyneetkin "mappi ööhön", tosin tuskin hotellin toimesta, vaan jossakin muussa vaiheessa matkan varrella..:)


      Miten nopeasti ne yleensä ovat tulleet vai onko tämä ihan normaalia?

      Muistaakseni Dominikaanisesta tasavallasta kortit tulivat n. kolmessa viikossa, mutta sitä aikaa niille tiedettiin odottaakin kuluvaksi mutta nyt ei tullut tarkemmin kyseltyä, miten kauan siihen keskimäärin menee vaikkakin se käsitys meilläkin oli, että itse ehdimme takaisin ensin, mutta vanhoista "kortinlähetys-tavoista" ei ole tullut vielä luovuttua ja miksi pitäisikään?

      Nettiä ja puhelinta ei meidän lomilla käytetä kuin poikkeustapauksissa, pitäähän niistäkin olla välillä lomaa..:)

      Mukavaa kevättä kaikille!

    • **ÅÅÅ

      matkaopas sano että postitus voi viedä 3 viikkoa.. :)

    • Löhölomailija

      Tänään olivat kortit tulleet, joten vähän reilut neljä viikkoa matkaan meni.
      Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan..:)

      • Oi Karambaa!

        Lähetimme kortit 29.03. Riu Karamboasta ja tänään 10.4. tulivat kortit,joten eivät olleet matkalla kuin puolitoista viikkoa. Yllättävän nopeasti,sillä esim Egyptistä saimme juuri kortin,joka oli laitettu kuukautta aikaisemmin postiin. Oli muuten aivan ihana hotelli tämä RIU KARAMBOA,VOIN SUOSITELLA. vietimme siellä kaksi ihanaa viikkoa.


    • ?

      Onko kukaan lomaillut täällä tammi-helmikuun vaihteessa? Onko miten lämmintä ja tuuleeko paljon? Haaveilemme kunnon aurinkolomasta ja villatakki päällä kulkeminen saattaisi hieman latistaa tunnelmaa ;)

    • auringossa lojuneet

      olemme olleet kaksikertaa tammikuussa ja molemmilla kerroilla 2 viikkoa. ainakin meillä on tosi hyvät ilmat, koko tuon ajan on ollut vain yksi päivä pilvinen. villatakin voi varata illaksi, mutta senkin lyhyillä hihoilla ainakin meidän kokemusten mukaan :) tuulee vähän, sen verran, ettei ole tukala olo.

    • Couple vai normi?

      Ollaan (pariskuntana) matkaamassa EHKÄ tulevana talvena ko. hotelliin. Kertookas te viisammat matkalaiset jotke olette siellä käyneet niin ns. normaalin ja couples -puolen erot vielä kerran ku ei jaksa laiskuuttaan tuota koko viestiketjua selata. Ja mitenkäs tuo rahapolitiikka, rahaa menee ilmeisesti vaan retkiin ja tuliaisiin, kö?

      Kiitoksia etukäteen vastauksista..

      • Adults only

        Couples-puolen asukeille on koko hotellialue luvallista "temmellyskenttää", muillekin tietenkin muut alueet paitsi Couples-puoli, joka alueena sis. muutaman rakennuksen, joissa hotellihuoneet ovat, sekä uima-allasalueen ja baarin. Lisäksi rannalla on Couples-puolen kohdalla omat rantatuolit ja -varjot. Tosin rantaa ei käsittääkseni vartioida niin kuin uima-allasosastolle tulijoita, mutta hyvin jako toimi sielläkin...

        Ja yksi ravintoloistakin oli vain Couples-puolen asukeille. Eli lapsivapaata aluetta...:)

        Muistaakseni Couples-puolella huoneissa olevia viina-annostelijoita ei ole norm.puolella, siinäkin yksi ero.
        Sai näppärästi aamubrandyt heitettyä huiviin.

        Rahaa alueella voi tuhlata pieniin putiikkeihin, joita oli muutamia hotellialueella (sai ostettua mm. postikortit ja -merkit) sekä mahdollisiin spa-hoitoihin. Ja euroilla nuokin ostokset hoituivat.
        Retkiin tietenkin menee rahaa niille osallistuessaan, me emme niille halunneet mennä, joten en muista hintojakaan.
        Tippiä tietty voi jättää niin halutessaan, mutta missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta, että he sitä odottaisivat. Eihän siellä tietty useimmiten ole edes lompakko mukana.
        Lähtöpäivänä jätetyt perinteiset siivoojatipit ym. tuntuivat meistä riittäviltä.

        Eli.. vaikka Couples-puoli on hieman kalliimpi, oli se minusta ehdottomasti hintansa arvoinen.
        Muutenkin paikka alkoi tuntua lähes paratiisilta. Onhan kysessä siisti uusi hotelli, ruoka hyvää ja sääkin juuri sellainen, jota toivottiin.
        Olimme lomalla vain viikon, joten sen sai mukavasti vietettyä hotellialueellakin, eikä tehnyt edes tiukkaa!

        Oikein mukavaa lomaa teille, jos sinne päätätte lähteä.


      • Couple vai normi?
        Adults only kirjoitti:

        Couples-puolen asukeille on koko hotellialue luvallista "temmellyskenttää", muillekin tietenkin muut alueet paitsi Couples-puoli, joka alueena sis. muutaman rakennuksen, joissa hotellihuoneet ovat, sekä uima-allasalueen ja baarin. Lisäksi rannalla on Couples-puolen kohdalla omat rantatuolit ja -varjot. Tosin rantaa ei käsittääkseni vartioida niin kuin uima-allasosastolle tulijoita, mutta hyvin jako toimi sielläkin...

        Ja yksi ravintoloistakin oli vain Couples-puolen asukeille. Eli lapsivapaata aluetta...:)

        Muistaakseni Couples-puolella huoneissa olevia viina-annostelijoita ei ole norm.puolella, siinäkin yksi ero.
        Sai näppärästi aamubrandyt heitettyä huiviin.

        Rahaa alueella voi tuhlata pieniin putiikkeihin, joita oli muutamia hotellialueella (sai ostettua mm. postikortit ja -merkit) sekä mahdollisiin spa-hoitoihin. Ja euroilla nuokin ostokset hoituivat.
        Retkiin tietenkin menee rahaa niille osallistuessaan, me emme niille halunneet mennä, joten en muista hintojakaan.
        Tippiä tietty voi jättää niin halutessaan, mutta missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta, että he sitä odottaisivat. Eihän siellä tietty useimmiten ole edes lompakko mukana.
        Lähtöpäivänä jätetyt perinteiset siivoojatipit ym. tuntuivat meistä riittäviltä.

        Eli.. vaikka Couples-puoli on hieman kalliimpi, oli se minusta ehdottomasti hintansa arvoinen.
        Muutenkin paikka alkoi tuntua lähes paratiisilta. Onhan kysessä siisti uusi hotelli, ruoka hyvää ja sääkin juuri sellainen, jota toivottiin.
        Olimme lomalla vain viikon, joten sen sai mukavasti vietettyä hotellialueellakin, eikä tehnyt edes tiukkaa!

        Oikein mukavaa lomaa teille, jos sinne päätätte lähteä.

        Kiitos nopeasta vastauksesta, selkeytti asiaa huomattavasti. Kyllähän tuo kieltämättä tulevalta lomakohteelta kuulostaa..

        Vielä pari asiaa mitkä jäi mietityttämään, eli onko hotellissa "otto-maattia" että voi nostaa rahaa vai pitääkö lompakko olla euroja täynnä sinne lähtiessä. Finnmatkojen esittelystä sai myös sellaisen kuvan että ainoastaan Visa -kortti käy, eli käykö MasterCard, Diners, Electron yms.? Entäs nuo "hotelliaktiviteetit" eli tennikset, salit yms. spa-hoidot pois lukien, kuuluvatko hintaan siinä missä viskikin?


      • Adults only
        Couple vai normi? kirjoitti:

        Kiitos nopeasta vastauksesta, selkeytti asiaa huomattavasti. Kyllähän tuo kieltämättä tulevalta lomakohteelta kuulostaa..

        Vielä pari asiaa mitkä jäi mietityttämään, eli onko hotellissa "otto-maattia" että voi nostaa rahaa vai pitääkö lompakko olla euroja täynnä sinne lähtiessä. Finnmatkojen esittelystä sai myös sellaisen kuvan että ainoastaan Visa -kortti käy, eli käykö MasterCard, Diners, Electron yms.? Entäs nuo "hotelliaktiviteetit" eli tennikset, salit yms. spa-hoidot pois lukien, kuuluvatko hintaan siinä missä viskikin?

        Jokin otto-maatti tai ainakin sen näköinen pömpeli siellä respan aulassa oli, mutta emme käyneet lähempää tuttavuutta tekemässä, mutta oletin sen olevan automaatti, josta olisi saanut paikallista valuuttaa.
        Ja respassa kaiketi voi vaihtaa, jos euroja nimenomaan tarvitsee...?

        Maksukorttejamme emme tarvinneet, joten niiden toimivuudestakaan en tiedä tarkemmin.

        Ja samalla linjalla olen myös aktiviteettien maksullisuudesta, tosin oletin siellä ja edelleenkin, että esim. sali ja tennis olisivat "ilmaisia"...:)

        Valitettavasti minusta ei nyt apua sinun jatkokysymyksillesi juurikaan ollut. Toivottavasti joku asiasta tietoisempi pistää myös viestiä tulemaan.

        Hyvää kesän jatkoa!!


      • Couple vai normi?
        Adults only kirjoitti:

        Jokin otto-maatti tai ainakin sen näköinen pömpeli siellä respan aulassa oli, mutta emme käyneet lähempää tuttavuutta tekemässä, mutta oletin sen olevan automaatti, josta olisi saanut paikallista valuuttaa.
        Ja respassa kaiketi voi vaihtaa, jos euroja nimenomaan tarvitsee...?

        Maksukorttejamme emme tarvinneet, joten niiden toimivuudestakaan en tiedä tarkemmin.

        Ja samalla linjalla olen myös aktiviteettien maksullisuudesta, tosin oletin siellä ja edelleenkin, että esim. sali ja tennis olisivat "ilmaisia"...:)

        Valitettavasti minusta ei nyt apua sinun jatkokysymyksillesi juurikaan ollut. Toivottavasti joku asiasta tietoisempi pistää myös viestiä tulemaan.

        Hyvää kesän jatkoa!!

        Kiitoksia vastauksista ja hyvää kesän jatkoa myös sinulle!


    • 23.10.2012

      Kiitos mukavista kommenteista! Lähdössä Touaregiin 23.10.2012 ja odotamme kovasti matkaa! 2 vkoa lämpöä, hyvää ruokaa/juomaa ja Riu-ketjun hyvää palvelua
      :-)

    • rituq

      Kuntosali sekä tennis ym. kuuluu hintaan, mutta spa-hoidot ovat maksullisia. Touaregissa palvelu pelaa ja ruoka/juoma todella hyvää. Arvosanamme kohteelle ja hotelille 10 . Lapset huomioidaan erittäin hyvin, paljon aktiviteetteja heille.

      Ja vieläkin haikeana muistelen sitä auringon määrä! Santa Monican ranta on upea ja siellä kelpaa rentoutua. Rentouttavaa lomaa teille.

      • helsink2

        Millaisia nuo Riu Touareg Couples puolen huoneet ovat? Minun varauksessa näyttää lukevan:

        Juniorsviitti
        Parveke tai maaterassi
        All Inclusive

        Onko kaikki huoneet noita Juniorsviittejä, vai olenko saanut tavallista huonetta paremman? Olemme lähdössä 08.01.2013 ja sain viimeisen paikan tuohon hotelliin, joten taitaa olla aika suosittu :)


      • 23.10.2012
        helsink2 kirjoitti:

        Millaisia nuo Riu Touareg Couples puolen huoneet ovat? Minun varauksessa näyttää lukevan:

        Juniorsviitti
        Parveke tai maaterassi
        All Inclusive

        Onko kaikki huoneet noita Juniorsviittejä, vai olenko saanut tavallista huonetta paremman? Olemme lähdössä 08.01.2013 ja sain viimeisen paikan tuohon hotelliin, joten taitaa olla aika suosittu :)

        Höh! Paremman olet saanut. Minulla lukee 2hh. Ole onnellinen :-) Ja hyvää matkaa!


      • PR
        helsink2 kirjoitti:

        Millaisia nuo Riu Touareg Couples puolen huoneet ovat? Minun varauksessa näyttää lukevan:

        Juniorsviitti
        Parveke tai maaterassi
        All Inclusive

        Onko kaikki huoneet noita Juniorsviittejä, vai olenko saanut tavallista huonetta paremman? Olemme lähdössä 08.01.2013 ja sain viimeisen paikan tuohon hotelliin, joten taitaa olla aika suosittu :)

        Juniorisviitti on neliöiltään tuplasti isompi ;D eli ihan hyvän huoneen oot saanu :)


    • boavista odottaa

      Hei!
      Olen lähdössä tammikuussa Boavistalle ja aika varmasti Ria Touareg Couples hotelliin. Olisin tiedustellut aktiviteeteista siellä, minkälaiset surffaus- ja snorklausmahdollisuudet siellä on ja onko se kovin kallista? Ei varmaankaan kuulu all inclusive hintaan.. Kiitos paljon!

    • Couple vai normi?

      No niin reissu on nyt varattu couples -puolelle, lämpöä ja löhöilyä odotellen. Kiitos edellisistä vinkeistä ja vastauksista.

      Vielä jos joku asiasta tietävä osaisi kertoa tosiaan noista nosto-/maksukorttien esim. masterin, dinersin, electronin yms. toimivuudesta Riussa/Kap Verdellä. Vai onko asia tosiaan niin että ainoastaan Visa käy?

    • jujum

      Electronilla ainakin sain rahaa nostettua hotellin respassa olevasta automaatista. Kylissä tuskin ollaan edes korttikoneita nähty :)

    • suunnitteleva

      Mitkä on snorklailunäkymätä Riu couplesin rannalla? Onko meren käynti sen verran kovaa ettei kannata edes haaveilla..?

    • Tiina & Jari

      Viikon matka varattu Riu Touareg couples 5.3.2013. Edellä kerrottujen kokemusten ja omien tuttavien matkakertomusten (käyneet 2 kertaa tuossa hotellissa) perusteella tiedossa A-luokan loma. :-)

    • kokemuksella

      Todellakin on A-luokan loma :) Aurinko paistaa ja palvelu pelaa. Säätietojen mukaan piti lomallamme sataa melkein joka päivä. Eipä sadetta kyllä näkynyt. Sekä pilvistä lupaavat aika usein, mutta ei niitä pilviäkään kummoisemmin näkynyt :D Tuuli ei todellakaan ole viileä vaan ihanan vilvoittava. Ilman tuulta kai läkähtyisi! Muistakaa kunnon aurinkorasvat mukaan (suojakerroin 25-30) vaikka ei normaalisti palaisi. MONET suomalaiset kärvensivät itsensä ensimmäisinä päivinä niin ettei juurikaan asiaa aurinkoon loppu lomalla ollut. Ja paikan päältä ei rasvoja kannata ostaa, maksavat hotellilla 16e-35e kertoimesta riippuen. Meillä ei mitään valittamista kohteesta ja varsinkaan hotellista. Ensiluokkaista palvelua ja muutenkin puitteet 10 sekä ihana rento afrikkalaistunnelma takaavat onnistuneen loman:)

      Kyllä rannalla aina keltainen lippu liehuu, mutta ei ne aallot meitä haitanneet. Aallot iskeytyvät vasta rannassa etteivät ne aallot haittaa uimista/snorklausta, kunhan menee hieman (3-10m rannasta) pidemmälle.

    • Kati

      Oltiin perheen kanssa viime vuonna juuri ennen joulua ja tykättiin kovasi. Nyt ollaan lähdössä uudelleen koulun syyslomalla. Oli upea kokemus. Toivottavasi nyt lokakuussa tuulet eivät ole niin kovia, että ei pääse snorklaamaan. Muuten kokemus viime vuodelat - Ei kai muuten oltaisi lähdössä uudelleen. Mutta pitää oikeasti ymmärtää, että hotellin lisäksi siellä ei oikeasti ole mitään nähtävää eikä ostettavaakaan. Mutta ihanan rentouttava paikka. Ruoka ja juomat hyviä ( huonm. kaikki kansainväliset juomat, ei vain paikalliset).

    • lomalle

      Kumpaa suosittelette Boa Vista vai Salin saari? Onko tuolla hotellialueiden ulkopuolella mitään elämää, kun sen kuvan saa näistä kirjoituksista.
      Kuuluuko all inclusiveen viiniä?

      • matkamiäs

        me kans suunnitellaan reissua Riu Touaregiin...

        tässä FM:n sivuilta kopsattua:

        "All Inclusive
        Ruoka ja juoma
        All Inclusive 24 t vuorokaudessa. Aamiainen, lounas ja päivällinen noutopöydästä ruokajuomineen (paikalliset viinit, oluet, virvoitusjuomat tai kivennäisvesi) tarjoillaan pääravintola Santo Antãossa.

        Aamiainen
        Aamiaispöytä pääravintolassa.
        Myöhäisempi aamiainen Bereber-snackbaarissa.

        Lounas ja välipalat
        Lämpimiä ja kylmiä annoksia noutopöydästä sekä yksinkertaisia annoksia à la minute, pääravintolassa.

        Yksinkertaisia ruoka-annoksia kuten patonkeja, pizzaa, pastaa, hampurilaisia ja hot dogeja Bereber-snackbaarissa klo 12.00–17.30.

        Kahvia, teetä ja kakkuja tarjolla erikseen ilmoitettavissa baareissa.

        Päivällinen
        Päivällinen noutopöydästä sekä yksinkertaisia annoksia à la minute.
        Kaksi kertaa viikossa erityinen teema-päivällinen.

        Päivällisen voit nauttia myös jossain hotellin kolmesta teema-ravintolasta, kaikissa eri teeman mukainen noutopöytä. Valitse grilliruokaa Bereberissä, kapverdeläistä Boavistassa ja aasialaista Kabukissa. Pöytävaraukset kolme päivää etukäteen.

        Juomat
        Paikallisia alkoholijuomia, viiniä, olutta, virvoitusjuomia sekä kivennäisvettä, baaritarjoilu (tietyissä baareissa / tiettyinä aikoina)."


        eli, viinikin kuuluu.


    • caboverdeeee

      näiden teemaravintoloiden varauksista,onko couplespuolen asiakkaat myös näissä etusijalla?

      • JEH73

        Ainoastaan couples puolen ravintolaan.


    • jumppa yykaa

      Onko couplespuolella oma allasjumppa?

      • Simppa71

        Ainakaan viime vuonna couples puollella ei ollut allasjumppaa. Allasjumppa on yleisellä puolella suuresa altaassa.

        Couples puolen allas on ihanan hiljainen. Taustalla soitetaan hiljakseen musiikkia, mutta se ei todellakaan häiritse.


    • Kake_

      Olen lähdössä tämän vuoden puolella riu touaregiin "yleis" puolelle eli en couples puolelle. Yksinkertainen kysymykseni kuuluu:
      Saako juomaa (olutta, viiniä etupäässä) kokoajan all inclusive rannekkeella jostain vai kuuluuko alkoholijuomat ainoastaan ruokailujen yhteydessä? Voinko esimerkiksi altaalla laiskottellessani siemailla olutta tasaiseen tahtiin maksamatta tästä erikseen?
      Kiitos jos joku jaksaa vastata.

      • reissuun menossa

        Juomat
        Paikallisia alkoholijuomia, viiniä, olutta, virvoitusjuomia sekä kivennäisvettä, baaritarjoilu (tietyissä baareissa / tiettyinä aikoina). Näin lukee Finnmatkojen esittelyssä. Olen ollu Riu Funanassa 11/2010 ja siellä ainakin olutta sai hanasta kaiken aikaa aulabaarista, allas-ja rantabaarit avautuiva muistaakseeni klo 11. Eli olutta voi siemailla melkoisen vapaasti kaiken aikaa. Minä ainkin otin viimeisen tuopillisen vielä, kun lähtiessä vartuttiin bussikuljetusta kentälle. Voisin kuvitella, ja odotankin, että toimivat samalla tavalla, kuin olen tammikuussa menossa samaiseen paikkaa "aikuisten" puolelle.


      • Sulevi T Leppä

        Kyllä onnistuu. Drinksuja myös.


    • Riut

      Ollaan menossa joulun aikaan pariksi viikoksi tähän hotelliin, mutta ei saatu couple-puolelta huonetta enää. Mitenkä on tuon tavallisen puolen huoneet, mikä varustus on kylppäreissä, löytyykö hyvät hygieniatuotteet, kuten monissa Riu-hotelleissa on? Onko huoneessa vettä tai muuta juotavaa jääkaapissa?

      • No stress

        Palasin Riu Touaregista 7.11., mutta olin tuolla couples-puolella. Se mitä perhepuolella olevilta kuulin oli, että huoneissa on jääkaapit, mutta ne ovat tyhjät. Olet sitten kummalla puolella tahansa, niin kaikki saavat noutaa vesipullonsa respasta. Sieltä on saatavilla 1½ litran pulla tavallista vettä ja 1 litran pullo vichyä eli Sodaa. Eikä niissä ole mitään rajoitusta. Aikaisempiin viesteihin viitaten ihmettelen suunnattomasti, ettei perhepuolen huoneisiin ole tuotu limuja! Nyt ymmärrän miksi ihmiset kävelivät baareista huoneita kohti drinksujen ja limujen kanssa. Vinkkinä voisi sanoa, että ottakaa mukaan ne lentokoneessa tyhjenevät vesipullot tai termarimukit ja täyttäkää niihin itsepalveluhanoista tulevaa juomaa. Hotellista löytyy samanlaisia juomapisteitä, kuin laivan buffetissa. Viinit (puna-, valko- ja roséviini) eivät ole hääppöisiä. Drinksut taas melko vahvoja. Kannattaa katsoa drinkkilistasta mitä kaikkea tarjoavat. Valinnanvaraa on!
        Kylppärissä on käsi- ja vartalosaippua, vartalovoidetta ja hoitoainetta. Näitä kaikkia siistijältä saa lisää, ainakin pyydettäessä. Fööni on ihan tehokas. Muistakaa hyttysmyrkky! No stress ja hyvää matkaa :-)


    • Riut

      Kiitos vastauksesta :) Hyttysmyrkky on hyvä siis muistaa. Dengue-kuumetta siellä ei ilmeisestikään kuitenkaan ole liikkeellä.

      • I want to go to RIU

        aivan mahtavat pari viikkoa riu touaregissa takana. sää ihanteellinen, ruoka hyvää ja ihmiset aidon ystävällisiä :) suosittelen lämpimästi!


    • Riu rules;)

      Kiitos tiedosta "No stress". Viiniasia kiinnosti kovasti, vaikka sen lipittäminen ei olekaan loman päätarkoitus;).
      Olimme viime vuonna yhdessä Riu-ketjun hotellissa ja hanaviini oli siellä aivan kelvotonta, vaikka oltiin ns viinimaassa. Hienot Jouluaaton ja muut ihanat makunautinnot jäivät vähän vajaiksi, kun ei saanut kyytipojaksi edes lisämaksusta kunnon viiniä.

      Tällä kertaa varaudun ostamalla lähtiessa pullon tai pari hyvää viiniä lentokentältä.

      Toivottavasti Riu Touaregissa olisi myös ravintoloissa viinilista, josta voisi tilata hyvän viinin ruokahetkiin:D

      • köhiköhi

        Näin tupakan orjana kyselen, että kun savukkeet ei kuitenkaan taida all inclusiveen kuulua :) niin minkä saako Riu Touaregista ostettua tupakkaa, ja missä hinnoissa ne on? Eli, kannattaako roudata mukana vai ostaa sieltä?


      • lomalta palannut
        köhiköhi kirjoitti:

        Näin tupakan orjana kyselen, että kun savukkeet ei kuitenkaan taida all inclusiveen kuulua :) niin minkä saako Riu Touaregista ostettua tupakkaa, ja missä hinnoissa ne on? Eli, kannattaako roudata mukana vai ostaa sieltä?

        Tupakkaa saa ostaa kioskista, joka oli auki muistaakseni kymmeneen joka ilta =)


      • köhiköhi
        lomalta palannut kirjoitti:

        Tupakkaa saa ostaa kioskista, joka oli auki muistaakseni kymmeneen joka ilta =)

        Kiitokset tiedosta. :) Sattuko hintatasosta jäämään mitään muistikuvaa?


    • lomalta palannut

      Olimme vuodenvaihteessa häämatkalla Touaregissa (2 viikon reissu). Mahtava hotelli vaikkei saatukaan huonetta couples -puolelta. Mainittiin tullessa respaan että ollaan häämatkalla, niin jo järjestyi isompi huone parivuoteella ja näkymällä allasalueelle/merelle. Huoneeseen päästyämme meni ehkä vartti kun oveen koputetiin ja sieltä tuotiin pullo skumppaa ;)

      Me olimme tyytyväisiä oikeastaan kaikkeen. Niin paljon huonoa palautetta olin lukenut näiltä keskustelupalstoilta, että yllätyin positiivisesti – jopa ruokaviineistä.
      Lähdettin hakemaan nimenomaan löhöilylomaa, ja se saatiin. Aktiivireissut ovat sitten erikseen.

      Meillä oli huoneen minibaarissa (tullessa) 2 isoa pulloa vettä, muutoin haimme vedet respasta. Ruokailimme eniten pääravintolassa, kolme kertaa saimme tehtyä varauksen Kabukiin ja kerran alueen muihin ravintoloihin. Hyvää ruokaa ja juomaa piisasi läpi reissun.

      Kauppoja oli viisi, lähinnä rantavaatetta ja turistikrääsää, mutta kyllä sieltä jotain peruskosmetiikkaa ym. löytyi, sekä kioskin tyylisestä kaupasta tietysti sipsit, karkit ym, jos niitä tahtoi ostaa. Hintataso oli suht korkea, mutta onko tuo nyt ihme kun kaikki tuodaan saarelle erikseen.

      Mönkijäsafarilla kävimme toisella viikolla. Ressu oli hauska mutta yllättävän rankka.
      Lämpöä riitti, joka päivä 26-28, muutamana päivänä oli pilvisempää. Tuuli oli suht voimakasta, mutta itse pidin ilmastosta juuri tuon tuulen takia, niin ei ollut liian kuuma. Rannan aallot olivat joka päivä aika isoja, punainen lippu liehui lähes päivittäin. Meressä ei pystynyt juuri uimaan, mutta kyllä siinä rannalla aalloissa tuli joka päivä hypittyä, kunhan ei mennyt liian syvälle.

      Lentokone (Tuiflyn boeing 737) oli suht ahdas, mutta sekin kun oli tiedossa jo ennakkoon, niin ei yllättänyt. Palvelu lennoilla toimi mainiosti.

      Ehdotonta plussaa (näin tablettitietokoneaikana) olivat kirjanvaihtopisteet aulassa ja pyyhkeidenvaihtopisteessä. Itsekin vein sinne aina lukemani kirjat /lehdet ja lähes joka päivä sieltä tarttui jotain uutta mukaan.

      Aulatiloissa pyörinyt kissa (tai yksi niistä) oli viimeisillään raskaana ja sai osakseen paljon huomiota ja rapsutuksia. Kissa loikoili yleensä keskellä sohvaa, sujuvasti turistien keskellä välittämättä ollenkaan hälinästä =D

      • köhiköhi

        Kiva kuulla tuoreita kuulumisia. :) Oma matkakuume sen kuin kasvaa... Muutama viikko vielä odottelua.


      • J_L

        Kerroppas vielä tuosta lennosta vähän lisää. Montako ateriaa tarjottiin ja kauanko välilasku kesti Las Palmasissa? Pääsikö koneesta silloin pois?


      • hmk13
        J_L kirjoitti:

        Kerroppas vielä tuosta lennosta vähän lisää. Montako ateriaa tarjottiin ja kauanko välilasku kesti Las Palmasissa? Pääsikö koneesta silloin pois?

        Lomailille Riu Touaregissa tammikuun viimeisellä viikolla ja itse ainakin tykästyin paikkaan kovasti. Varma aurinko ja huippuhyvä hotelli.

        Lennolla tarjottiin mennessä ensin lämmin ateria (mikäli oli tilannut ennakkoon) ja välilaskun jälkeen juustosämpylä. Paluumatkalla juustosämpylän sai ensin ja lämpimän aterian (taas jos oli tilannut ennakkoon) välilaskun jälkeen.

        Välilasku kestää noin tunnin, mikäli kaikki menee sujuvasti. Koneesta ei päässyt pois. Vessoja sai käyttää, mutta oli pysyttävä paikallaan, eikä käytävillä saanut oleskella / jonottaa.


      • lomalta palannut
        J_L kirjoitti:

        Kerroppas vielä tuosta lennosta vähän lisää. Montako ateriaa tarjottiin ja kauanko välilasku kesti Las Palmasissa? Pääsikö koneesta silloin pois?

        joo tosiaan noin tunnin kesti välilasku, ja kuten tuossa jo mainittiinkin, menomatkalla 1 ateria (tilattiin ennakkoon) juustosämpylä välilaskun jälkeen. Takaisin tullessa sama homma, mutta toisinpäin :) Meillä sattui vielä suht tasainen lentosää mennen tullen, kävi tuuri, itse kun kärsin lentopelosta.

        Tyhmä kysymys, mutta jos joku tietää siitä raskaana olleesta kissasta jotain kuulumisia, niin mieluusti lukisin ;) tuntui että se oli ainakin aulabaarin maskotti ;)


    • verdemän

      kohta olen lähdössä riu touaregiin yleispuolelle ja kysyn että onko tuonne couplespuolen ravintolaan mahdollista mennä jos maksaa jotain?kiitos

      • JEH73

        Vain siinä tapauksessa että vaihdat huoneen couples-puolelle ja saat hopeisen rannekkeen.


    • retkelle kohta!

      Moikka!
      Minua kiinnostaisi hotellin punttisali, oliko millainen?

      • JEH73

        Googleta: riu touareg hotel gym kuvahaulla,hotelli avattiin 2011 joten ei varmaankaan vanhimmasta päästä noi laitteet.


      • perhelomalla

        Palasimme vasta Riu Touaregista ja tyytyväisenä täältä saamiin tietoihin ja vinkkeihin laitan tähän mieleen tulleita asioita, joita ei kaikissa aikaisemmissa postauksissa ehkä mainittu. Punttiksestakin alempana lyhyesti.

        Huone:
        Perhehuone oli pieni kaksio, jossa makuuhuoneessa leveä parisänky ja olohuoneessa vuodesohva lapsille. Leveys riitti hyvin lapsille, oli enemmän kuin luvattu 135 cm. Huoneessa huomatut ongelmat korjattiin nopeasti.

        Erikoisravintolat:
        Aasialainen, Kap verdeläinen ja afrikkalainen erikoisravintoa tarjoisivat osin samaa ruokaa mutta pienemmässä mittakaavassa.
        Erikoisravintoloiden pöytävaraukset annettiin korkeintaan 3 päivää etukäteen klo 8 aamusta alkaen, ja varsinkin isolle seurueelle ja tiettyyn kattaukseen (vaihtoehdot klo 19 ja 21) saadakseen kannatti olla ajoissa liikkeellä. Aasialainen vaikutti suosituimmalta, mutta afrikkalaiseen sai varauksia vilä seuraavaksi päiväksi.

        Aktiviteetit:
        Ohjaajat järjestivät päivittäin rantalentistä, petankkia, jalkapalloa, step-aerobickiä, tansseja, bingoa ja vesijumppaa halukkaille. Lisäksi tennisvuoroja sai varattua vastaanotosta. Hotellin lainaamat (panttia vastaan) mailat ja pallot eivät olleet kummoisia, joten tosipelaajan tai lasten oikeankokoiset mailat kannattaa ottaa mukaan, jos enemmän haluaa pelata.
        Kuntosali oli pienehkö, mutta viihtyisästi rannan tuntumassa Span yhteydessä (pari juoksumattoa, cross trainereita, muutama muu laite, ei käsipainoja). Kuntosali, sen höyrysaunat (erikseen naisille ja miehille) ja poreamme samassa paikassa ovat vain yli 18-vuotiaille
        Lasten kanssa matkustaville käteväst lyhyen matkan päässä RiuLandista, johon yli 4-vuotiaan lapsen saa jättää kerhon aikoina (ainakin aamusin klo 10:30-12:30). Itse lastenkerho ei ollut kovin innostava, ja ohjaajat eivät puhu suomea.
        Lastenalueen vieressä oli myös RiuArt, jossa sai lisämaksusta maalata itselleen taulun annetuilla materiaaleilla (maksu riippui taulun koosta, 10-40 €).

        Ranta ja vesiurheilu:
        Parina päivänä näkyi rannalla keltainen lippu, muuten punainen. Lippu saattoi vaihtua kesken päivää. Punaisella lipulla rantavahdit hätistivät ihmisiä pois uimasta, ja ihan aiheesta sillä aallot kaatoivat helposti aikuisenkin. Hiekkalinnanrakennus ja vedenrajassa leikkiminen onnistuivat joka päivä.
        Vesiurheiluvälineitä ei merenkäynnit takia saanut käyttää. Sukelluskeskus rannalla (Scuba Caribe) järjesti retkiä joka päivä (aamusukellus klo 9 ja iltapäivä 14).
        Kovan merenkäynnin takia lähdimme kokeilemaan surffausta toisella puolen saarta, Sal Rein rannasta. Matka kestää 30 min, taksi 25€ suuntaansa, ja Tortuga Beach Clubin edusta on kuulemma aina tarpeeksi suojainen ajoittelijoillekin. Lapset kokeilivat bodyboardeja, ja 9-vuotias tykkäsikin hommasta. Rannassa on kiviä, jotka liikkuvat aaltojen mukana, joten vedenrajassa saa voi saada kolhittua itsensä. Rantaravintolasta saa lounasta, itse kaupungiaaa sitä ei tuntunut juuri olevan tarjolla.

        Viihde:
        Iltaohjelma tapahtui saman aukion ympärillä, jossa ravintolatkin olivat. Joka ilta Riu-pelle veti lapsille saman shown klo 20, jossa oli englannin- ja portugalinkielisiä laululeikkejä.
        'Animation team' esitti klo 21 koko perheen shown, teemoina mm. sirkus ja Brasilia. Ohjelmat olivat viihdyttäviä, vaikka taso vaihteli. Sporttibaarissa saman torin laidalla näytettiin jalkapalloa screenillä (mm. Italian sarjaa).
        Samassa baarissa pidettiin myöhemmin karaokea ja vieressä oli disco ohjelman mukaan klo 02 asti. Iltaohjelma ei kuulunut huoneisiin, joten rauhassa sai nukkua.

        Hotelli sopii loistavasti helppoon lomaan perheille, sporttisille ja täyttä lepolomaa kaipaaville. Paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen, laatuviinien nautiskeluun tai menomestaksi paikka ei ole paras valinta.


    • ap.

      Kiitti, ei tullut joo itelle mieleen että sen voisi noinkin helposti selvittää.. :)

    • hmk13

      Kuntosali on tosiaan todella pieni verrattuna hotellin kokoon. Laitteita n. 10-20 (itse en käynyt kuin kerran kurkkaamassa sisälle). Laitteet ovat tosin uudehkoja. Kannattaa huomioida, että ilman kunnollisia salille soveltuvia kenkiä salille ei saa mennä.

      Erikoisravintoloista sen verran, että omasta mielestäni ehdottomasti kannatti käydä jokaisessa yleispuolen erikoisravintolassa (Aasialainen, Kap Verdeläinen, Afrikkalainen). On totta, että kahdessa jälkimmäisessä oli paljon samoja ruokia kuin pääravintolassa, mutta oli paljon myös erikoisuuksia. Kun ruokalajeja oli vähemmän, ruoista oli helpompi valikoida juuri ne paikalliset erikoisuudet, joita ainakin itse haluan lomallani maistaa. Ja koska näissä ravintoloissa oli paljon vähemmän porukkaa, ei ruokaa tarvinnut jonotella tai tungeksia ihmispaljoudessa. Erikoisravintoloissa tunnelma oli parempi ja ruokailu sujui rauhallisimmissa ja kiireettömämmissä merkeissä.

    • SariKK

      Hei, kiitos kaikista vinkeistä! Olemme suunnitelleet häämatkaa couples puolelle tammikuussa 2014 ja kysyisin vielä hotellihuoneista: onko hinnan väärti maksaa junior sviitistä lähes 1700€ extraa, tavallinen huonekin vaikutti aika tilavalta. Onko tavallisessa huoneessa ammetta? Joku näytti varanneen tammikuun matkan edelliskesänä, uskaltaako lykätä varaamista alennusten toivossa varsinkin jos haluaa ehdottomasti couples -osastolle...? Kiitos jo etukäteen :)

      • Touareg

        Itse tuolla käyneenä en maksaisi 1700€ extraa. Ihan tyytyväinen olin perushuoneeseenkin. Ei ollut ammetta normaalissa huoneessa. Olemme lähdössä joulukuussa reissuun ja en ainakaan itse uskalla viivytellä kun tuntuvat hinnat vain nousevan kun paikat vähenevät, mutta joulun seutu onkin aina kalleinta aikaa matkustaa.


      • Riuland

        Me oltiin maaliskuussa ihan Riu Touaregissa "normaali"puolella ihan tavallisessa huoneessa. Huone oli todella tilava ja upeat näkymät turkoosille merelle. En kyllä maksais extraa couples puolesta tai sviitistä. Upea paikka. Lähtisin kyllä heti uudestaan ja ehkä mennäänkin jo ensi talvena takaisin.


    • sannah1

      Itse en myöskään maksaisi noin paljon extraa. Jos kyse olisi parista sadasta saattaisin harkita.
      Olimme hotellissa tämän vuoden tammikuussa ja kyttäsin matkojen hintoja koko viime syksyn. Couples huoneita ei ollut saatavana. Varasimme huoneen tavalliselta puolelta vihdoin joulukuun lopulla ja vielä tammikuussakin olisi ollut muutamia huoneita saatavilla. Hinta oli hieman alempi kuin jos olisin aikaisemmin varannut, mutta ei paljon.

    • ueyuey

      Osaako joku viimeaikoina Touaregissa käynyt sanoa, käykö maksuvälineenä Mastercard? Kahden lapsen kanssa olisin lähdössä enkä viitsisi yhtä matkaa varten hankkia Visaa. Vai kannattaako suosiolla varata euroja mukaan ja tarvitseeko paikallista valuuttaa ollenkaan?

      Kovasta matkakuumeesta kärsitään ja vielä on matka varaamatta. Tämä ketju on kyllä kovasti vahvistanut ajatusta siitä, että Kap Verde on meille juuri sopiva paikka. Yksin kun matkustaa kahden alle kouluikäisen kanssa helppous on tärkeää.

    • äiti minäkin

      En tiedä vastausta, mutta tsekkaahan myös Kap Verden Riu Funana vaihtoehto. Tiedät varmaan, että maailmassa on paljon myös muita tosi nastoja lomakohteita ja, jos valmismatkalle mielit, niin sellaisiahan löytyy myös Meksikosta ja Thaikuista. Thaikuista löytyymyös lapsiperheiden suosioon noussut Koh Lanta. Onnea reissuun!

    • tyttyyyyytyy

      UEYUEY:

      Tarvitseeko rahaa ollenkaan? Ruokaa on niin paljon ja erilaista että siihen ei tarvitse sentin senttiä. Eipä siellä paljon muutakaan tarvitse tai edes voi ostaa. Meillä ei mennyt rahaa mihinkään..

      • jes3

        moi juuri tulin karamboa hotellin yltäkylläisistä pöydistä kiva paikka toki nyt jo hiukan kulunut mutta rahalla ei ole käyttöä kuin muutamaan tuliais paitaan tai niin hoitoihin tietyisti jos tarvetta on mutta meidän hotelilla oli automaatti josta voi nostaa rahaa niin visalla kuin masterilla ja molemmat toimi kun juteltiin muiden turistien kanssa. ja jos nyt uudestaan lähtisin niin valinta olisi toureg tai karamboa
        muita en edes harkitsisi . EI aktiivi lomailijalle vaan paikka on tarkoitettu rentoutukseen.


    • capo verdee

      Tultiin vajaa viikko sitte touaregista. Todella kaunis hotelli, upea ranta ja puutarha. Ruoka oli mielestäni erittäin kohtuullisen tasoista ja valikoima tarpeeksi monipuolista. Henkilökunta super ystävällistä ja palvelu pelasi. Jos haluaa vain relata niin erittäin hyvä paikka siihen! Kulttuurin tai toiminnannälkäisille ei ehkä niinkään. Oltiin kovasti tyytyväisiä ja mennään ensi syksynä samaan paikkaan uudelleen. :)

      • Afrikkaankin joskus

        Hienoa. Verdeelle sitten vaan kaikki matkailunnälkäiset.


    • MiukuMauku1

      Tupakoiva kyselee askin noin hintaa? Kannattaako ottaa Suomesta mukaan..

      • tuulipuvuton2

        Hotellin pikkukaupassa oli myytävänä ainoastaan muutama aski "punaista ja valkoista" Malboroa, ei muuta. Hinta oli 3,50 € aski. Voi olla kokonaan loppu jonain päivinä joten kannattaa ottaa tämä huomioon.


    • porotokka

      onkos 1.4.2014 Toauregiin lähtijöitä? Kerran Verdellä käyneenä saari itsessään on jo tuttu, mutta viimeksi hotellina oli Karamboa. 2011 maaliskuussa oltiin koko perheen voimin (2 aik., 2 lasta), nyt mennään ukkoporukalla pojan kanssa toiminnallispainotteisiin sfääreihin, tarkoitus olisi mönkijöillä päristellä. Onko se 4h safari mönkkäreillä edelleen tuo 95€/kulkupeli, eli jos kakspäällä menee niin pääsee halvemmalla? Olisikos jollakin tuoretta tietoa asiaan? Tietääkö ketään saako hotellilta CVMovellin pre-paid liittymiä, että nuo älylaitteet saadaan turvallisesti toimimaan ilman roaming-data ryöstöhintapelkoa?

      • Naamari4

        Finnmatkojen esitteessä lukee Touareg 2h 72e aikuinen/88e lapsi. 4h 88e aikuinen/109e lapsi. Hinta riippuu ajajien määrästä.
        Noi lapsihinnat varmaan tarkottaa aikuinen lapsi.
        Rannalla oli kans paikka josta sai vuokrattua mönkkäreitä. En muista kun tunnin hinnan joka oli 39e, jos kaks päällä, niin kymppi lisää hintaan.


    • tove

      Samalla lähdöllä Touaregiin olen myös lähdössä.
      Jossain vaiheessa löysin brittien Tripadvisor-arvosteluista vinkkejä juuri noita prepaid-liittymistä mobiilidatalla, joten pitäisi kaiketi siis saada hotellista hankittua.

      Itselle eka kerta Kap Verdellä tiedossa. Toiveissa aurinkoa ja vähän toimintaa tarkoitus saada lomaan mukaan retkien muodossa.

    • porotokka

      Kyselin hotellilta suoraan noista pre-paid liittymistä, hotellin internet-kauppa kuulemma myy erillaisia liittymiä eri tarpeisiin. joten Sal Reihin ei tarvitse asian takia lähteä kömyämään.... vajaa viikko lähtöön... :)

    • MiukuMauku1

      Just tultu reissusta. Oli mahtavat kaks viikkoo. Tosiaankaan koko saarelta ei saa vihreetä tupakkaa ollenkaan, joten mallun goldia täyty poltella. Humalassa nyt menee vaikka mikä kessu, mutta aamusavut olis ollu mukava vetästä vihreellä. Tokan viikon loppupuolella vasta alko tottuun makuun. Eli vihreen kessuttelijat, kannattaa ostaa Helsingin lentokentältä kartsa mukaan. Mallu kartsa mm. Sal Reissä makso 25e, hotellilla 3,50e aski.

    • Sunnikka84

      Tässä myös harkitaan Touaregia ensivuoden matkakohteen hotelliksi, piti kysymäni teiltä jo käyneiltä että onko huoneessa oma tallelokero vai mikä systeemi heillä on? Olisi kiva saada tietyt arvokkaammat tavarat aina itse lukittavaan kaappiin.

      • tuulipuvuton 2

        Joka huoneessa oli oma tallelokero jota oli helppo käyttää- Olimme siellä helmikuussa 2014. Ihana hotelli. Ohutta pitkähiaista mukaan koska iltaisin tuuli tuntui viileältä. Hotellialueella tuuli aina. Suosittelen hotellia.


    • Maikki1968

      Hyvältä kuullostaa...pari kertaa Salilla käyneenä..Ei mitään muuta kun löhöilyä ja syömistä...saa nauttia kerrakseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe