Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kesäksi esiintymistekemistä tms.?

ppl1993

Hejssån^^

Kesäloma ja täten myös tekemisen puute lähestyvät. Minua on viimeaikoina alkanut melkeinpä suunnattomasti kiehtomaan esiintymistouhu, mikä pistikin miehen miettimään että josko löytyisi lomaksi jotain muutakin tekemistä kuin olut, järvi ja sauna:)

Ensisijaisesti mielen perukoita askarruttaa elokuva- ja telkkaripisnes, ja näyttelemisen lisäksi kaikenlainen muu touhuun liittyvä: musiikki(valinnat), kuvaus ja käsikirjoitus muutamia mainitakseni. Tarkoitus ei ole päästä kesätöihin esittämään pääosaa maailmanluokan elokuvassa kun sen voi tehdä ensi vuonnakin. Eli olisi kiva nähdä käytännössä vähän että miten homma toimii.

Nämä hommat taitaa kuitenkin olla täällä peräpohjolassa vähän kiven alla ainakin nillle joiden viihdekokemus perustuu lähinnä sen kuluttamiseen. Helpompi (ei helppo) vaihtoehto olisi sitten kai (kesätms)teatteri?

Teatteri ei ihan yhtä lähellä sydäntä ole kuin sen sähköinen variaatio. Kokemuksen puutteesta on paha sanoa yhtään mitään, mutta joitain syitä taiteelliselle suuntautumiselleni olen pääkopastani löytänyt (korjatkaa toki jos olen esim. käsittänyt jotain väärin): teatteri siinä mielessä yksipuolisempaa että siellä harjoitellaan yksi (tai muutama) näytelmä valmiiksi jota sitten esitetään monen monta kertaa ja esimerkiksi kuvakulma pysyy kaiken aikaa samana, miljöö vain vaihtuu lavasteiden mukana ja omasta mielestäni elokuviin ja tv-sarjoihin on katsojana muutenkin helpompi eläytyä. Television kanssa ja ei-niin-kovin-teatteriläheisessä ympäristössä kasvaneelle se ei taida olla mitenkään ihmeellistä.

Siinä muutamia syitä. Mutta jos palataan takaisin aiheeseen, niin olisiko viisaimmilla jotain vinkkejä mitä kannattaisi tehdä asian edistämiseksi? Otanko selvää paikallisesta kesäteatteritoiminnasta? Kannattaako sellaiseen pyrkiä ilman mitään kokemusta? Onko näytteleminen loppujen lopuksi kovin erilaista livenä ja kameran takana? Onko muita (varteenotettavia) vaihtoehtoja teatterin lisäksi ylipäätään olemassa? Mitä kannattaa tehdä ja mitä jättää tekemättä? Pääseekö teatteriin helposti esimerkiksi jonkinmoiseen hanttihommaan ihan vaan tsekkailemaan teatteriväkeä työssään?

Tulipa pitkä teksti. Mutta jos jaksoit lukea sen loppuun asti niin voit yhtä hyvin heittää elämästäsi vielä muutaman minuutin hukkaan ja kommentoida jotain asiaan liittyvää:)

Ikää löytyy sen verran, että juuri ja juuri pääsee vaaliuurnalle vaikuttamaan siihen ketkä seuravaaksi lähtevät torkkupeittojen alle lämmittelemään, jos sillä on jotain suurempaa merkitystä.

1

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työelämässä jo

      Puhelinta ensi viikolla käteen ja ksäteattereihin soittamaan, harjoitukset osin jo käynnissäkin?

      Tässä yksi ei-etelä-suomen yhteys leffapuolelle
      http://www.effc.fi/ muita en jaksa linkitellä, etsi itse ja lähetä hakemuksia.


      Kesäteattereista usein pyydetään avustajia leffoihin, mainoksiin, äänimainoksiin jne, saat kontakteja yms. Saat (mikäli ammattitaitoinen ohjaaja) monenmoista oppia asemoinnista, rytmiikasta, äänenkäytöstä, suunnista jne.

      Jos sinulla on hyvä ääni (sitä kannattaa kehittää laulun ja puheen muodossa) voit hakeutua myös ääninäyttelemisen, äänimainosten jne piiriin.

      Tee kaikkea vaan ja paljon, niin kaikki muutkin näyttelijät tekevät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe