SCOTT-pyörä; VAROITUS

SCOTT Intersportista

Tein virheen, kun ostin perheen kahdelle pojalle uudet SCOTT-polkupyörät Intersportista (2006 ja 2007). Pyörien laatu on niin heikko (maalipintaa lukuunottamatta), että mm ketjujen rattaiden kesto ja vaihteiston toimivuus on kyseenalaista. Pojat ajoivat 2 kpl SCOTT pyöriä tekniikaltaan risoiksi 4. vuodessa; päällisin puolin ehjiä...mutta vaihteet ja rattaat risoina. Vaihteet eivät enään pysyneet päällä, pyöräkorjaamossa kehoitettiin kokonaisten pakkojen vaihtoa 3.v käytön jälkeen uudempaan SCOTT:iin( 2010).
-pyöräkulut perheessä 2 €/ päivä SOTT-pyörillä
-ostat paskaa, jos päätöksesi on SCOTT
-mielipaha jatkuvaa lasten pyörien heikosta toimivuudesta

63

19753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kcxbmxmgbölkmöfkbm

      hah

      tais unohtua niitten ketjujen voitelu :)

      itellä 5 vuotta vanha biltema maastopyörä päivittäisessä käytössä ollu eikä mitään kulumaa vielä ketjuissa/rattaissa ku voideltu vähän väliä

      • rew98erueruj

        Itse ajelin 15v marketfillarilla, myös talvella. Oli pakko vihdoin luopua kun alkoi hajota sieltä sun täältä eikä kannattanut enää korjata. Mikään laite ei kestä huoltamatta.


      • tyhmähkö

        Ja se voitelu ei tarkoita sitä että rasvataan ketjut, jolloin niihin tarttuu aina vain lisää likaa joka kuluttaa paikkoja aina vain enemmän.

        Lisäksi halvimmat, selkeästi alta tonnin, maastopyörät eivät todennäköisesti sisällä niitä parhaita vaihteita. Ja niinkuin se sanonta menee "hyvä, halpa, nopeasti, valitse kaksi".

        Itselläni on ollut kaksi Scottia, tosin taitaa olla jo 20 vuotta ekasta ja se 15 toisesta. Molemmat toimivat niinkuin sopi monivaihteiselta maastofillarilta olettaa: aluksi kuin unelma, jossain vaiheessa vähemmän hyvin, mutta vaihteiden ja rattaiden ja ketjujen vaihdon jälkeen taas kuin ennenkin. Kunnes varas erottaa...

        Nyttemmin on tullut suosittua muita merkkejä Scottin sijaan, tosin viimeistä edellinenkin oli Intersportista. Nykyisin jos pitäisi ostaa kestävä pyörä, siinä ei olisi vaihteita.


      • unohtua voitelu vitu

        nii se ei ole scott


    • ....................

      minkäikäset pojat kyseessä?

    • pyöräilijä...

      Ei itselläkään poikalapsena mikään tavara kestänyt. Maastopyörä tuhoutui kesässä, kun vauhdissa hypättiin kyydistä pois, ja kun jalalle ei jaksanut laittaa, tai se oli jo katkennut..

      Scoteissa on ainakin vaihdeosat ihan samat Shimanot kuin muissakin merkeissä. Ketjuista en tiedä. Tuossahan on varmaan käynyt niin että osat jotka eivät ole Scotin on käyttäjältä hajonnut ja Scotin runko (mitä erikseen mainitaan maalipinnaltaan hyväksi) on kestänyt. Enpä menisi aloittajan ohjeilla pyöräkauppaan..

      Vai onko syy peräti siinä että pyörät on Intersportista kun sekin pitää uudelleen mainita tekstissä otsikon lisäksi.. hohhoijaa.

      • Joo, siis ei

        Samaa Shimanoa on aika hyvin sanottu. :) Markettipyörissä on osasarjoina juuri sitä samaa Shimanoa. :D Halpis Shimanot ovat niin pehmeästä materiaalista, että kerran vuodessa voit laskea vaihtavasi kuluvat osat.

        Toinen juttu taas on, ettei kaavalla lapsella pitäisi polkupyörän olla montaa vuotta. Oletko ostanut alunperin aivan liian suuret pyörät?

        Kolmas haaste on sitten SCOTT'n maahantuoja. Merkillä on laaja ja osin myös laadukas mallisto. Maahantuoja on keskittynyt lowend malleihin ja niiden myyntiin markettien kautta. Islabike'a pidetään nykyään jonkinlaisena synonyyminä laadukkaalle lastenpyörälle.


    • Teppo-74

      Vaikka ostaisit 3000€ pyörän intersportista tai ihan mistä tahansa muusta kaupasta. Niin eivät ne kestä kunnossa, jos niitä ei huolleta. Ja toisekseen ketjut ja rattaat ovat kuluvia osia ja niitä voi joutua vaihtamaan. Toki halvemmissa pyörissä ne eivät kestä yhtä pitkään.

    • fillarcatepillar

      4 vuotta lasten käytössä on kyllä aika hyvä aika pyörälle kuin pyörälle.
      Korjaa itse ne rattaat ja vaihteet niin ei hirveitä maksa. Kai sitä nyt jokainen möhelö tuon verran remppaa osaa tehdä

    • SCOTT...Shit

      Voisiko joku TOINEN lapsilleen Scotin ostanut kertoa, mikä on 2006 tai 2007 Scotti:n kunto taänään huhtikuussa 2011. Onko rattaiden metalli kulunut loppuun 8-12 v poikien kesä-ajolla, mitä lie metalliseosta-lejerinkiä lie.

      SCOTT-keskustelun aloittanut

      • Bon Scott

        Jos rattaat ovat kuluneet piikeiksi ja vaihteet eivät pysy päällä, on syynä venyneet ketjut, ja ne ketjut venyvät koska niitä ei ole öljytty ja putsattu. Oma vika jos rikkoo vehkeet huollon puutteeseen.


    • 600 euron pyörä

      Syytä itteäs, mitäs ostit halpoja KIINALAISIA romuja, ei se ole kauppiaan vika, jos ostit halvalla, olisit laittanut pyörää kohti 250 euroa, niin ei olisi tarvinnut valittaa,

    • af3 v3

      Eikun ne pyörät on suunniteltu hajoamaan.

      Sen on insinöörit laskenut kuinka kauan ne suurinpiirtein kestää:
      sitten saadaan myydä uusi.

      Ihan sama kuin lääkkeissä ja rokotteissa:
      lääkejättien tehtävänä on tehdä rahaa,
      ei ole mitään järkeä myydä lääkettä joka
      parantaa oitis ja lopullisesti. On bisnekselle
      parempaa tehdä lääke tai rokote joka myy uusia lääkkeitä.

      Tämä kuulostaa tietenkin pahalta... mutta niin se vain on.

    • SCOTT POKS

      Tuskimpa kaikki lapsilleen SCOTT-pyöriä ostaneet kuukausittain näitä pyöriä huoltele edes sitä mitä minä, tietyt huollot on ok laite kuin laite. Mutta kauppiaan etu on myydä pyöriä 300 kpl-700 kpl kausi, oli niiden laatu kuinka huono tahansa.

    • ewor32j324908

      Miksi syytät SCOTTia jos siinä käytetyt SHIMANO-vaihteet ja rattaat hajoavat?

      Toki Scott on nuo osat valinnut niihin pyöriin, mutta pyörän hinta on suoraan suhteessa käytettyjen osien laatuun, jotka eivät edelleenkään ole Scottin valmistamia.

    • Kunnon pyörä
    • Kaasper99

      Kaverillani on ties kuinka vanha scotti

    • oivalla

      Jos oot ostanut pojille fillarit 4-5 vuotta sitten ja ne yrittää vieläkin sotkea samoilla pyörillä, niin ne on ollut ostaessa vaarallisen suuret tai nyt ne on vaarallisen pienet. Eli nyt toimimattomuus on turvallisuutta!

    • KIINANRAUTOJA KAIKKI

      Aloittaja:
      Molemmat SCOTT:it on nyt poistettu metallinkeräykseen. Intersportin hinnoittelulla pyörät maksoivat muistaakseni päälle 300 €/ kappale. Sama liike myy myös lenkkikenkiä 100-160 / pari. Kengät ja pyörät valmistetaan kiinassa. Paikallisesta RTV-rautakaupasta ostin 89 € maksavan paineilmakompressorin (2 hv moottorilla). Tämä teknisesti monimutkainen laite painaa varmasti yhtä paljon kuin SCOTT polkupyörä. Samoin sen valmistaminen on paljon monimutkaisempaa kuin lenkkikengän valmistaminen. Onkohan Intersportin hinta / laatusuhde kohdallaan myymilleen tuotteille muutenkaan?

      • HÄH????

        Mitä sönkkäät? Miten nää nyt taas liittyy mitenkään yhteen? Taidat olla melko hankala ja jäärä asiakas joka paikassa.


      • fixaaja89

        Sul ei vissiin hirveesti oo hajua miten nykypyörät ja lenkkarit valmistetaan? Mee nukkumaan jo. Ja parempi jos et osta ollenkaan pyöriä tai mitään muutakaan tuotetta jota joskus joutuu huoltamaan. Ei näköjään onnista vissiin.


    • Ostaa ken tahtoo!

      Tuote kuin tuote. Intersportin ja muiden Itärajan kauppojen hinnoissa on ryssälisä mukana.

    • vinkki66

      scotti on laatumerkki

    • Gaylord British

      Meikäläisellä kesti kouluikäisenä Nopsat suunnilleen kaksi vuotta. Niillä rällättiin mäkiä alas, ajettiin tahallaan kolareita toisten pyörien kanssa, kurvailtiin neljä kaveria kyydissä ojiin, seinään yms. pöljää.

      Pari-kolme sataa on pyörien hinnoissa vähän. Sillä hinnalla saat sitä halvinta laatua ja odotukset kannattaa asettaa sen mukaiseksi vaikka mainosteksti tai myyjä mitä sanoisi. Sanoisin että hyvin teillä on mennyt jos pyörät on sen neljä vuotta kestäneet.

      Paineilmakompressorilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa kanssa. Vähän sama kuin sanoisit että metrillä verhokangasta saisit 10kg jauhoja.

    • JOKU

      Kyllä scotit kestää...niitä pitää huoltaa htäpaljon kun muitaki pyöriä...ei mikään pyörä kestä ilman rasvailua ja huolramista! :)

      • ..................

        Oisit jättäny nostamatta ja sössöttämästä tämänki.Kaikki tiesi kyllä ton.


      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa "huolramista"??? Et kai tarkoittanut "huoraamista"? Mietipä vähän mitä kirjoittelet.


    • Osta laatukamaa!

      Osta venäläiset pyörät kakaroille. Ne kestää kun eivät kehtaa ajella kavereiden nähden.

    • nakamura hybrid

      Ostin likalle n. samoihin aikoihin Scottin maastopyörän. Vaikka ajoa ei ollut kovin paljon ketjut venyivät yllättävän äkkiä. Eikä laatu muutekaan ollu mielestäni kovin hyvä.

    • sck.and.trd

      Kannattaa ostaa pyörät (ja oikeastaan kaikki muukin) Saksasta.
      Esim. bike-discount.de tai mhw-bike-house.de. Luotettavia liikkeitä, luottokortilla pyörä kotiovelle.

      Kevätterveiset valtiovarainministeriöön, voisitte vaikka nostaa kesäksi jotain veroa (suomen ja kreikan) virkamiesten palkkojen maksuun.

    • scott...best

      Scott...Shit

      Ihe oon ajanu scotilla joka on vm 2007 tai 2006
      Ei ole mikkään menny rikki tai vaihettavaks oon suunnilleen ajanu 10tkm sillä kesäsi metissä ja talvisi jäillä, eikä mikkää oo menny rikki ku oon rasvannu ja huoltanu aina välillä

    • gnxtä

      oma scottikin oli täysin paska aikoinaan. alle vuodessa levisi. keskiön tappi johon poljin menee kiinni kului pyöreäksi. ei takuuseen. noh saihan sen patentoitua macgyver tekniikoilla. vähän aikaa sai ajeltua kunnes vaihteisto sanoi sopimuksensa irti. halvat scotit on täysin paskoja laitoksia. kyseinen pyörä oli myös ostettu intersportista. surkeaa laatua kovaan hintaan, näin tätä junttikansaa kusetetaan.

    • Sijoitavähänenemmän?

      Yleensä aika monet halvat pyörät ovat aika huonoja, eivätkä pelkästään scotit, koska niihin käytetään huonoja osia laadultaan, että hinta pysyisi halvempana kuin näiden laadukkaitten pyörien, joissa on kestävämmät ja laadukkaamat osat kuin noissa halvemmissa pyörissä. Eli voisi kannattaa sijoittaa hiukan enemmän pyörään kuin tavallisesti jos haluat sen kestävän pitempään.

    • Joku

      Scott on hyvä merkki(ainakin jos ostat n. 500e pyörän).Syytä itseäsi jos olet huonoja Scotteja mennyt ostamaan...

    • tottuus

      renkaat 2 krt vuodessa,ketjut ja rattaat parin vuoden välein,niin jos ajat pyörällä.mummopyärällä pääset pidempään.

    • joopatijoopati

      scotit on vä
      hän kuin nokian puhelimet. kaikki niitä ostaa hymyissä suin, ja sitten itketään kun eivä kestä, ja jälleenmyyntiarvo on mitä on.
      ja kohta ostetaan uudestaan, ja itketään.
      ette hönöt opi.

    • Joopa joo

      Kyllä pyörältä pitää odottaa jotain kunnon toimivuutta ilman huoltoakin. Te olette vaan menneet tähän vanhaan ansaan: jos jotain asiaa toitotetaan tarpeeksi kauan, se on totta. Ei siis ole oikeasti normaalia, että pyörä kestää vain pari vuotta, vaikkei sitä huoltaisikaan. Vaatikaa siis pyörältä laatua ilman sitä 1000 € hintalappua.

    • Kävellen

      Sama kävi Nakamuran kanssa, samasta liikkeestä. Sieltä ei enää osteta mitään.

      • Kuningas Kuluttaja

        No kyllähän se kaupan vika on, jos halpistuotteet eivät huoltamattomina kestä yhtä hyvin kuin kalliimmat tuotteet huollettuina.


    • konkeli81

      500€:lla saa peruspyörän normiajoon, mutta kyllä sitä tonni pitää maksaa jos parempia palikoita kaipaa. Naurettavaa tulla itkemään tänne jos 300€ roska ei kestä ikuisesti on merkki mikä tahansa. Tuskin monet kakarat pyöriään hoitavatkaan asianmukaisella tavalla. Itsellä tuntui menevän usampi tunti viikossa huoltamiseen, että kaikki olisi tip top eikä pyörä hajoaisi ennen aikojaan. Ketjut lähti kerran kesässä vaihtoon, jarrupaloja tasaisesti ja joskus joku vaijeri, mutta muuten ei ole yksikään pyörä hajonnut.

    • Scott 17 vuotta

      Scott on kesäny sellaset 17 vuotta ainakin ja nyt alkaa eturattaat kulumaan niin ettei voi mäkeen polkea..

    • kjhgkjhggj

      Scott Vail forever! Kyseinen pyörä ollut 15 vuotta. Vieläkin toimii hyvin

    • ALOITTAJA 2011

      Tyytyväisenä luen tätä viestiketjua 7500 lukijan jälkeen heinäkuussa 2014. Alekirjoitan edeleen Scottien aiheuttaman mielipahan lapsilleni.

      Tosiaan..Scotit vaihtuivat Koskimieheltä ostettuihin uusiin Scoottereihin (Peugeot ja Yahama Aerox). Näistä skoottereista tai niiden laadusta ei ole moittimista; ne kestivät samoilla tenavilla moitteettomasti ja nekin on nyt myyty eteenpäin ehjänoloisina.

      • Valituksestaärsyyntynyt

        Eli siis yhä edelleen allekirjoitat omat mokasi, etkä ymmärrä laitteitten huoltotarpeen päälle juurikaan mitään.. Hienoa, sillälailla. Kannattanee jatkossa pitäytyä erossa kaikista teknisistä laitteista..


    • Nakamura666

      Sama kävi Nakamuralle, eikä mukaan tullut ees kaikki osia mitkä maksoin, esim. ketjusuoja unohtu poijilta, huomasin vasta kotona. Vitutti niin kovin et kävin ostamassa uuden Koskimiehestä ja laitoin ite kiinni. En edes vaivautunut menemään valittamaan asiasta vaan hoidan asiat jatkossakin muualla.

    • Miulla_on_

      Cresent 10-vaihteinen kippurasarvinen "retkeilypyörä" ollut suunnilleen 25 vuotta. Ei sillä tule enää niin hirveästi ajeltua kun muutakin tekemistä on. Suurin ongelma ovat hapertuvat nykyrenkaat ja kovettuvat jarrupalat. Muistan että lapsuudessa ajoin Värnamon renkaat aivan sileiksi ennenkuin ne puhkesivat räjähtäen. Takavanne meni melkein poikki tuossa tilanteessa kun oli pahus ruostunut sisältäpäin petollisen hauraaksi. Muistan kun iskä sen paikallisella polkupyörämestarilla vanhasta rungosta teetti 60-luvun alussa kansakoulun alaluokilla ja luovuin siitä vasta sitten kun sai mopolla, alaikäisenä tosin, koulumatkat lyseoon ajella.

    • hjgjgjhjvvhh

      Todettakoon että nämä scotin ja muodenlin merkkien halpaversiot on täyttä paskaa...alle 400€ vaihdepyörät kannattaa jättää kauppaan kuten tämän aloittajankin pyörä tod .oli...halpoihin pyörät rakennetaan heikoista osasarjoista.…..rattaat,ketjut,keskiö ja napalaakerit on paskaa vaihteistosta puhumattakaan...halvalla ei saa hyväää ja tämä pätee erityisesti polkupyöriin.

    • Scott_on_ok

      Perheessä ollut kaksi Scottin hybridiä kymmenisen vuotta kakkospyörinä. Ajettu noin 1000-2000 km vuodessa.

      Huollettu ja lisätty ilmaa renkaisiin. Ei muuta ja hyvin toimivat. Cresentit myös toimineet hyvin.

      Ykköspyörät kuitenkin Focus ja Kalkhoff. Taattua saksalaista laatua.

    • sport_inter

      Saako näitä Scotteja vielä?

    • Aloittaja_jatkaa_2016

      Nostetaanpa tämä 10v vanha kokemukseni pyöräkaupoista esiin. Nyttemmin silloinen Intersport kauppias on ryhtynyt kiinteistönvälittäjäksi, pysyykö tuotetietoisuus yhtä "hanskassa" kiinteistöalalla kuin kauppaan tehdyistä "pyörähankinnoista"
      10 vuotta pitkä aika "mielensä pahoittamisesta" , mutta en halua kenenkään muun perheen jälkikasvun / vanhempien harmistuvan lapsille tehdyistä hankinnoista (kun vielä ostetaan merkkitavaraa merkkiliikkeestä).

      Yhteenvedoksi vielä:
      - Scott- pyörät ostettiin perheeseen 2006 ja 2007 => pelkkää harmia kolmen vuoden ajan

      Mitä muuta ostettiin perheeseen lasten käyttöön Scott virhehankinnan jälkeen.
      - 2009 ja 2010 perheeseen ostettiin uudet skootterit (Peugeot 2300 € ja Yahama Aerox 2750 €) => Koskimiehestä ostettiin ja ei koskaan yhtään takuuasiaa / murhetta skoottereista. Skootterit toimivat niin kuin ne oli suunniteltu. Molemmat Sootterit myytiin seuraaville omistajille tori.fi kautta (kauppakirjon) eikä uusiltakaan omistajilta tullut minulle vikailmoituksia kaupan kohteista....Vain polkupyörät eivät pysyneet kuosissa meidän perheessä...

      • Jäärälle

        "Aloittaja", oot kyllä aikamoinen jäärä kun jaksat kaivella kymmenen vuotta vanhaa asiaa.
        Ensinnäkin Intersport ostaa ja mainostaa tuotteensa oman maahantuonnin kautta - ei siinä yksittäisellä kauppiaalla ole paljoakaan sanansijaa.
        Joten kauppiaan arvostelu on täysin aiheetonta !!!
        Lopeta jo, puukkoa kääntelet ihan omissa haavoissasi !
        Scott on edullisen hintaluokan pyörä, ja kestävyys sen mukainen.


    • ettäsemmottii

      Olen huomannut aikuisen kuntoilu käytössä 100 euroa hinnassa vastaa 1000km ilman korjausta, eli 300 euron pyörä niin 3000 kilometriä ilman ihmeempiä hajoamisia.

    • olks

      scott pyörä on hyvää, olen ajanut samalla scott pyörällä 7 vuotta, ei onkelmia, pitää vaan muista huolta, kaikki pyörat sitä vaati

    • scottilainen

      Nojoo, oisko ollu vuosi 2000 ?? kun ostin Scotin- pyörän. On kestänyt hyvin kun huolletaan aikanaan, renkaita ja muuta kuluvaa vaihdettu kun on tarvinnu. Ajan kuntoilu mielessä kesäisin aika paljon enkä ole pikkupoika (100kg). Lenkit 20-40km 2-3 kertaa viikossa. Malli 21-vaihtenen Hybridi. Sanompahan vaan jotta helkutin hyvän pyörän ostin.

    • Rällärami

      Olen ajanut omalla Scott pyörälläni maapallon ympäri ei mitään vikaa.

    • Tippa2

      Scott vm-99 vei ja toi hyvin lähibubiin!

    • Töitätehtävä

      Scotit ollu ihan parhaita. Kestä mitä kestää riippuu käytöstä. Itse en huolla pyöriä vaan ostan uuden jos hajoaa. Puhutaan kuitenkin muutaman satasen-tonnin vehkeistä niin ei kiinosta. Autot kun hajoaa niin tonnilla ei tehdä muutakuin etsitä se vika. Olen korjauttanut M5 bemariani yli 20tuhannella eurolla viimeisen 3 vuoden aikana. Venettä olen remontoinut 30 tuhannella viime kesänä. Kaikki maksaa siksi sitä töissä käydään.

    • terästyttö

      Kesät talvet kymmenen vuoden ajan, olen ajellut Biltemanin vaihteettomalla pyörällä ja hyvin toimii yhä, jarrulaakeri vaihdettiin kerran ja ketjut kiristettiin, hiukka öljyä...

    • Anonyymi

      kyllä nuo kestää kymmeniä vuosia vanhatkin kunhan tosiaan ketjut ja rattaat minimissään kerran vuoteen puretaan ja hinkataan kiiltäviksi :)

      ketjut eivät luonnostaan ole mustat vaan kiiltävän teräksiset

    • Anonyymi

      Huomautan aloittajalle että miksi et vienyt asiaa esimerkiksi kuluttajaasiamiehelle tai vaihtoehtoisesti mennyt suoraan myyjäliikkeelle vaatimaan kompensaatiota. Olen kyllä sikäli samalla linjalla ette pyörä saisi mennä noin pian käyttökelvottomaksi. Itsellä pyörän hankinta edessä ja mietityttää kovin kun luin kokemuksestasi.

      Joku oli aiemmin kirjoittanut tuolla pyörän "huolramisesta" jäin ihmettelemään mitä se tarkoittaa? Oliko kyseessä "huoraaminen" (on syntiä) vai sittenkin "huoltamisesta".

    • Anonyymi

      ostin 3500e scott maastopyörän noin 70.km jälk yksi ratas kulunut niin että ketju hyppi yli

      • Anonyymi

        Höpö höpö


    • Anonyymi

      Hehee Yli 10v vanha ketju

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe