kannattaako 3lasisen remontti?

minävaantaas

nyt 3 lasiset aukeavat ikkunat, karmit ehjät ja pokissa uudehkot tiivisteet, kannattaako vaihtaa (lämpö, mukavuus ja ulkonäkösyistä) sisäpokaan lämpöelementti ja paljonko se vaikuttaisi nykyiseen -70 luvun talon lämmöneristävyyteen? nykyiset lasit ovat tiensä päässä kun on alkanut jo lasi painua/väännellä...

12

537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • rintamamies

        Nykyisissa laseissa jos ulkona -20astetta lasin sisäpinnan lämpö on noin 15astetta. Vanhoissa laseissa jossa pelkkää ilmaa väissä sisäpinnan lämpö noin 4-5 astetta. Vaikuttaa siis ainakin asumismukavuuteen kovilla pakkasilla.


      • eljii
        rintamamies kirjoitti:

        Nykyisissa laseissa jos ulkona -20astetta lasin sisäpinnan lämpö on noin 15astetta. Vanhoissa laseissa jossa pelkkää ilmaa väissä sisäpinnan lämpö noin 4-5 astetta. Vaikuttaa siis ainakin asumismukavuuteen kovilla pakkasilla.

        "kannattaako vaihtaa ... sisäpokaan lämpöelementti"

        Nimim. rintamamies on ihan oikeassa, "kylmäsäteilyn" vähentyessä saa ilman lämpötilaa laskea lämpöviihtyisyyden kärsimättä. Jokainen alennettu aste merkitsee vuositasolla viiden prosentin säästöä

        Täytyypä minunkin harkita työhuoneeseen vaihtaa sisäpokaan jokin lämpölasi ja nykyisen lasin voi sovitella talveksi muodostamaan vielä yhden ilmakerroksen.

        Onkos jollakulla tuoretta tietoa, mitä maksaa 120 cm kanttiinsa oleva lämpölasi?


    • Lämmintä 10

      Kysy paikalliselta lasitusliikkeeltä mitä sen kokoinen lämpölasi maksaa asennettuna.
      Energiasäästössä huomioitava että aikaisempina talvina pakkasta oli vain 2-3 viikkoa.
      Viime talvena pakkasta riitti useampia kuukausia. Lämpöisiä kuukausia on lähes kymmenen kuinka silloin voi tulla lämmitysenergiasäästöjä ? Ikkunamyyjien laskelmat ovat yhtä ja tosiasiat toista.

      • > Energiasäästössä huomioitava että aikaisempina talvina
        > pakkasta oli vain 2-3 viikkoa.

        energiansäästössä ratkaisee silti lämmityskauden ulkolämpötilan keskiarvo. Lämmityskauden raja on tavattu asettaa ajankohtaan, jona kolmen peräkkäisen vuorokauden keskilämpötila alittaa/ylittää plus KAKSITOISTA astetta. Lämpöä joka tapauksessa kuluu lauhoinakin päivinä ja niitä lauhoja päiviä on paljon

        mutta muissa pohdinnoissa kyllä on huomioitava lämmöntarpeen pysyvyys. Esim täällä etelässä mitoituspakkasta 27 astetta on vain muutama päivä vuodessa


    • Mani mani

      Uudet korvausilmaventtiilillä varustetut ikkunat vanhaan kiinteistöön lisää lämmityskustannuksia yli 10 %. Uusien ikkuinoiden vaihtaminen ei voi perustua energiasäästöön. Ikkunamyyjän ainoa tehtävä on myydä uusia ikkunoita.
      Tehtaan ja oman edun vuoksi ikkunamyyjä ei voi suositella ikkunan huoltamista tai vaikka tiivistysksen suorittamista. Ikkunamyyjä ei ole puolueeton asiantuntija.

      • .

        Näinhän se on, halvemmat vaihtoehdot maksavat nopeammin itsensä takaisin, kuten muutaman kympin rullaverho, joka nykäistään kovilla pakkasilla talvipimeillä ikkunan eteen, vastaa yhtä lisälasia.


    • öjn å8i9uå0´89i

      Höpöhöpö.

      Mikä vika niissä vanhoissa laseissa on?

      Katos, ei ehjien lasien vaihtaminen ehjiin laseihin vaikuta muuhun, kuin sun pankkitiliin.

      Jos lasi vääntyilee tms, sehän ei tarkoita muuta, kuin etä pokat vääntyilevät. Miksi pokat vääntyilevät? Se pitää selvittää. Oletus, rakennus elänyt. Auotsmyygit ja tutkit onko runko suorassa. Pokia voi säätää kyllä. Ja samallapa tulee laitetua eristysasiat ikkunan reijissä kuntoon.

      Käytännössä KAIKKI ikkunaremontit on täysin tarpeettomia. Jos vetää, niin vetää karmin ja seinän raoista. Ei ne lasit miksikään muutu vaihtamalla. Lasia ne uudetkin lasit. Laita verhot kiinni, se vastaa neljättä lasia.

      Sitäpaitsi, joku valopää ikkunakauppias myy sulle puoliväkisellä "korvausventtiilillä" varustetun ikkunan. Ajattele nyt, jotkut oikeasti ikkunoita, joissa on mahtavat lämpöarvot, ja pokassa kissan mentävä reikä ulos. Vaikka kuinka ois uudet lasit, lämmityskustannuksen on nousseet aina. Vanhoissa ikkunoissa kun ei ollutkaan reikiä pokissa.

      Ihan kusetusta kaikki ikkunaremontit.

      Auo smyygit, oio pokat, lisää eristettä, pese lasit ja maalaa pokat, siinä se.

    • Heti huolto

      öjn. Ei ikkunaremontti ole kusetusta, sitä sinäkin ehdotat. REMONTTI = peruskorjaus, kunnostus. REMONTOIDA= korjata, huoltaa, paikata. Ikkunateollisuus hämää remonttisanalla markkinoidessaan uusia ikkunoita ? Ikkunoiden vaihtaminen uusiin ikkunoihin ei ole ikkunaremontti. Vai tarkoittaako ikkunateollisuus että vaihtamalla ikkunat saat aloittaa niiden remontoimisen eli korjaus- ja huoltotoimet heti.

      • öoju 890+8 + 8u

        Katos, retoriikkavirhe.

        Joka tosin on lähtöisin akkunavirmojen mainospuheista. Todellakin, ikkunoita ei nykyään remontoida, ne vain vaihdetaan uusiin. OSUIT ASIAN YTIMEEN.

        Ikkunoitten vaihtaminen uusiin, ei ole todellakaan ikkuoitten remontointia. Laseissa pääsääntöisesti ei ole vikoja, lämpöarvot voi olla kehnommat, kuin uusilla, mutta suurimmat vuodot tulee muualta kuin itse laseista. Joku tölkki uretaania pokan ja rungon väliin, jo alkaa lämpöarvot paranemaan.

        Ja edelleen, miksi helevetissä pitää myydä kalliilla lisähinnalla pokia, joissa reikiä? Täysin järjetöntä. Jos haluaa parantaa ilmanvaihtoa, paljon helpompi ja halvempi porata reikä seinään ja tehdä räppänä. Ei sen takia kannata ostaa erikoishintaan reiällisiä ikkunanpokia..

        Ja edelleen toistoa. Meillä rivarissa vaihdettiin kalliit uudet ikkunat. Sen jälkeen tehtiin todella kallis julkisivuremontti. Siinä pruutattiin sitten sitä uretaania muutamakin tuubi. Tulos. Asunnoissa vetää ja lämmityskulut nousseet >:/


    • tuossa raitisilmaventtiilissä voisi olla ideaa, jos on järkevästi toteutettu. En ole tutkinut nykyisiä toteutuksia

      ikkunan läpi virtaa lämpöä ulos. Tätä karkulämpöä saadaan hyödyksi jos se otetaan tuloilmavirtaan. Sensijaan että tuloilma otetaan ulkoa ihan "raakana"

    • Korvattu ilma

      Ikkunateollisuus vakuuttaa että nykyisten lasien läpi ei kulkeudu lämpöä. Miten sieltä ulko- ja sisälasin välissä voi olla lämmintä ilmaa. Lämpöisemmän korvausilman tulo oli kaksilasisten ikkunavälistä ohjeistettu jo 70 luvulla. Kaksilasisen ikkunan välitilassa on lämmintä ilmaa. Ohjeet olivat: tiivistä ulkoikkuna ja jätä jokaiseen tiivistekulmaan pienet tuuletusraot n 10 mm. Tiivistä sisäikkunat ilmatiiviiksi. Tuuletusikkuna (huom vain tuuletusikkuna) ota ulkoikkunan alavaakatiivisteestä keskeltä n 50 mm tiivistettä pois.
      Sisäikkunan (tuuletus) ylävaakatiivisteestä poistetaan myös noin 50 mm tiivistettä.
      Näin kaksilasisen ikkunan välissä oleva lämmin ilma esilämmitti sisälle tulevan ilman.
      Näin ohjeistettiin tiivistystyö jonka energiasäästöintoilijat kuitenkin laiminlöivät.
      Ohjeet jatkui: Tämän jälkeen suunnittele hallittu ilmanvaihto. Tämän ohjeen lukasin myöhemmin jostakin ikkunremontteja käsittelevästä kirjasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      101
      2029
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      242
      1658
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1040
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      935
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      84
      924
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      845
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      781
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      775
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      744
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe