Mitä nyt tapahtuu?

uu-pumus

Hakeuduin viime kesänä työharjoitteluun ihan omatoimisesti puoleksi vuodeksi. Työllistyin vuoden alussa palkkatuella ko paikkaan, jossa en nyt sitten jaksakaan. Työpaikan vakinaisen henkilöstön tulevista siirroista (kriisikunta) johtuen ilmapiiri on masentava. Muijat haukkuvat kaikkia ja kaikkea ja teettävät minulla osan töistään.

Olen ollut kaksi päivää saikulla ja olen tosi väsynyt, kyllästynyt ja pettynyt. Tänään tuli mieleen ajatus, että en mene ensi viikollakaan töihin. Katselisin jotain muuta työpaikkaa. Saanko minä karenssin? Ja mitä minun tulisi tehdä, kun ei kiinnosta pätkääkään keskustella esimiehen kanssa, joka ei mitään ongelmia työpaikalla edes näe.

Jos löydän muuta työtä, niin siirtyykö palkkatukioikeus sit mukanani? Olen jo yli 50v, joten vapailla markkinoilla ei ole juurikaan kysyntää ikäiselleni.

3

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noirac

      Moi!

      Ikävä kuulla sinun tilanteestasi :(

      Itse irtisanouduin hetki sitten työstä jossa olin ollut kuukauden. Syynä tähän olivat mm. se, että työ ei ollut sitä mistä työhaastattelussa puhuttiin. Lähinnä arkistoin papereita ja täyttelin taulukoita. (vaikka minulla oli työhön soveltuva korkeakoulututkinto.)
      Muut työntekijät ja ja itsekin kyselin esimieheltäni, että koska voisin saada "oikeitakin" hommia, mutta kommentit olivat lähinnä vaan tyyliä, että ethän sinä nyt osaa tai pysty tekemään mitään. Minkäänlaista opastusta tai työhönperehdytystä en saanut!

      Itse kerroit myös tuosta ilmapiiriongelmasta, ja minun paikassa oli tuo sama ongelma. Kaikki haukkuivat toisia seläntakana ja eivät tulleet toimeen. Itse ahdistuin tästä kaikesta niin paljon että aloin voimaan jo fyysisestikin pahoin. Melkein joka aamu oksensin ennen töihiinmenoa ja kunnon yöunista ei ollut tietoakaan. Eli siis masennuin.

      Nyt kun sitten päätin että oma hyvinvointini menee työn edelle, on odotettavissa kolmen kuukauden karenssi, eli en todellakaan tiedä mistä saan rahaa maksaakseni vuokran tai muut pakolliset laskut.
      Todella ikäviä asioita tällaiset, koska ihmisen hyvinvoinnista ei kukaan välitä, ajatellaan vaan että tyhmähän se oli kun työstään lähti ja siitä rankaistaan tässä maassa erittäin ankarasti.

    • ei saa uupua

      Voin melko varmuudella sanoa, että omasta irtisanoutumisesta 3 kk karenssi tulee. Aina voi tietysti yrittää antaa oman selvityksen asiasta, mutta näistä lappusista työvoimaviranomaiset lähinnä taittelevat lennokkeja ja viskelevät roskiin. Itse tein tämän virheliikkeen ja irtisanouduin töistäni osin työpaineiden ja samalla osastolla tapahtuneen itsemurhan vuoksi. Se ei ainakaan ollut riittävä peruste karenssin lyhentämiselle. Näin siis Järvenpäässä.

      Nyt valitettavasti vielä 1,5 vuoden jälkeen edelleen työtön, kun omia eikä muita töitä ei vaan yksinkertaisesti enää saa mistään kirveelläkään. Työttömyydestä ja työehtosopimusten kierrosta on tehty laillinen bisnes vuokratyöfirmojen ja erinäisten palkkatukien sun muiden orjaseteleiden muodossa. Ketään ei kiinnosta, kukaan ei välitä, vaikka tämä maa on totaalisen tuhon tiellä.

      Että sellainen paremminvointivaltio. Itsellä ikää huimat 37v. Kaikki säästöt loppu, avoliitto paskana, liiton 500-päivät loppuu kesällä ja siihen loppuu myös asuntolainan maksaminen. Vittu kun ei kykene enää edes ostamaan vaatteita koskaan, vaan paikkaamaan vanhoja riepuja. Erinomaiseksi ompelijaksi sitä kehittyy näemmä insinöörismieskin. Ei mennyt koulunkäynti hukkaan.

      No, nyt kuitenkin ylös, ulos ja aurinkoon sekä työkkärin tiskille hakemaan eioota.

    • tyokkari

      Hei.

      Kiitos kysymyksestäsi!

      Jos työsuhteesi päättyy, ota heti yhteys paikalliseen työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto). Käydessäsi TE-toimistossa, ota mukaasi työtodistus sekä todistus työsuhteen päättymisen syystä. TE-toimisto pyytää näkemystäsi siitä, mitkä seikat työsuhteen päättymiseen johtivat, jos työsuhde esimerkiksi päättyy oman pyyntösi johdosta.

      Mikäli TE-toimisto katsoo, että työnhakija on eronnut työstä ilman pätevää syytä tai on itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen, voi työttömyysetuuden menettää määräajaksi tai toistaiseksi.

      Työpaikalla olevia ongelmia tulisi ensisijaisesti selvitellä ja pyrkiä ratkaisemaan työssä ollessa. Työolosuhteissa olevia puutteita tulisi yrittää ratkaista esimerkiksi ammattiliiton tai työsuojeluviranomaisten välityksellä.

      Palkkatukioikeuden osalta kannattaa olla yhteydessä paikalliseen TE-toimistoon.

      Terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      63
      930
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      363
      688
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe