johtajuus

Duck

Mulla on lagotto uros ja se on ihan mukava koira, mut sil on pari ongelmaa, joihin toivoisin ratkaisua;

1. Se ei tuu toimeen järkevästi muiden koirien kanssa, se koittaa aina alistaa niitä ja ei ymmärrä niiden viestejä liian tungettelevasta käytöksestä.

2. Luoksetulo sisällä toimii mutta välillä se ei ota mitään käskyjä vastaan ulkona, koira ikään kuin leikkii, kyse ei ole liikunnan vaan johtajuuden puutteesta. Koiralta vois sisällä vaikka pyytää irrottaa ruuan suusta ja se irrottais, ulos mennään aina ihminen edellä, se on opetettu kulkeen nätisti vierellä ja ihminen osoittaa paikat missä se voi käydä haistelemassa ja hoitamassa tarpeensa.

Miten siis saisin koirasta uskollisen, tottelevaisen sekä järkevästi käyttäytyvän muiden koirien keskuudessa? Miten saisin koiran täyden kunnioituksen ja luottamuksen? Tietäisikö joku tehokkaita johtajuusharjotteita? Käytännön vinkkejä kiitos (:

11

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuinka vanha koira?

      Mitäs itse teet näissä tilanteissa? Annat alistaa toisia koiria,annat koiran jatkaa "leikkimistä" esim luoksetulossa?

    • Duck

      Koira täyttää pian 4 joten pitäis tollaset olla jo iha hallinnas. Kiellän tottakai ku alistaa, kyl se hetkeks uskoo mut minuutin päästä taas uudestaa kiusaamas. Sit jos ollaan kylässä ja siel on koira ja jos käy vaikka vessas ni koira melkei menee paniikkiin. Joskus siin luoksetulos saa koiran kii jos käskee maahan, sillon koira saattaa ryömii tai muuten vaan näyttää todella syylliseltä (ei sitä koskaa oo lyöty tai mitää mut se on tavallaan herkkä), joskus jos se ei auta nii jätän huomiotta ja lähen kävelee pois, mut se on paha jos se just sillon sattuu seisoon naapurin pihalla, yleensä sillon ottaa lunta suuhu ja sylkee pois ja juoksee lähemmäs mut jos kääntyy nii koira lähtee taas spurttaa ees taas.

    • Omistajan tekemiset

      Miksi sen pitäisi tulla kaikkien kanssa toimeen? Ei kaikki vain tule ja eikös tuo ole rotunakin sellainen, ettei niin kaipaa muiden seuraa? Älä pakota, siinä menee koiran kunnioitus sinua kohtaan, kun viet sen puistoon, jossa se ei viihdy. Koirallesi se on stressaava paikka, alistaminen viestii siitä. Se joutuu jatkuvasti puolustamaan ja vahtimaan selustaansa, koska ei voi luottaa sinuun. Miksi ette ulkoilisi poluilla, metsissä?

      Luoksetulo on ongelma suurimmalla osalla, nyt juoksunartuja liikkeellä, vaikuttaa uroksiin. Koirasi tulee, jos sinä olet kiinnostavampi kuin ympäristö. Nyt et ole. Mieti miten kohtelet koiraa. Leikitkö sen kanssa vai vain komenetelet ja luulet naksun syöttämisen riittävän?

    • Koulutustapasi??????

      "Johtajuusharjoitteita"

      Koiran kunnioitus saadaan elämällä ihan tavallista arkielämää koiraa kunnioittaen, sitä huomioiden, sen kanssa liikkuen (ei koirapuistoissa).

      Kun koira kunnioittaa omistajaansa, se oppii ihan eri tavalla, koska se haluaa miellyttää omistajaa.

      Mieti miten koulutat? Voit omasta mielestäsi tehdä oikein, mutta teetkö todella? Millainen on koirasi mielentila, kun koulutat? entä omasi? Jos kumpitahansa on väsynyt tai käy kierroksilla, niin ei onnistu. Silloin ihmisen elekieli muuttuu ja koira ei voi ymmärtää, miksi elehdit ja käytät eri äänensävyjä kuin aiemmin. Teetkö riittävän selkeästi, johdonmukaisesti, tarpeeksi toistoja mutta et silti uuvuta koiraa? Millä palkkaat? Ei kaikki nautipallonheitosta, vaikka sn perään juoksisivatkin, eikä kaikki tykkä nakeista.

      Jatkuva komentelue, liian kova koulutus saa sen käymään kierroksilla, kiinnostumaan kaikesta muusta paitsi typerästä omistajasta, joka vain käskyttää.

    • Paras keino

      saada luoksetulo toimimaan ulkona on että koira on kytkettynä mieluummin pitkään fleksiin. Tuota jaksoittaista korvien katoamista tapahtuu lähinnä koiralle tutulla seudulla, joten jos käytössäsi on auto, niin kannattaa ajaa sellaiselle seudulle missä voi koiran päästää hetkeksi vapaaksi. Ja ennen vapaaksi päästöä vannottaa että kun tyytti kuuluu niin silloin tullaan ja viivana. Tämä tapa toimii jopa suomenpystykorvilla jotka muuten kyllä katoaa kuin pieru saharaan koko päiväksi. Testattu on useammalla.

      Ja tuo mitä edelliset sanoi jo puistoilusta, niin sitä ei kannata kyllä pitää ainoana tapana hoitaa koiran liikuntapuolta. Ainoastaan sellainen silloin tällöin huvi, juuri ettei joudu jatkuvasti olemaan varuillaan toisten suhteen.

      Vaikutti kyllä vähän sellaiselta tuo sinun kirjoituksesi että mahdatko pitää hiukan liian tiukkaa johtajuutta itselläsi? Jos relaisit vähän joissakin pikkuasioissa mutta pitäisit kiinni tiukasti niistä kaikkein tärkeimmistä asioista jotka ovat turvallisuuden kannalta ensiarvoisiai. Kokisit koiran enemmän ikäänkuin kumppanina eikä "alaisenasi". Se voisi helpottaa hiukan koirankin oloa ja parantaa yhteistyökykyä. En toki väitä että noin olisi teillä mutta harkitse asiaa ja mieti koiran kannalta.

    • katse omistajaan

      "järkevästi käyttäytyvän muiden koirien keskuudessa?"

      Oletko varma, että muut eivät provosoi omaasi? Miksi viet sen puistoon, kun se selvästi viestii sinulle, että tuntee olonsa siellä epävarmaksi? Viemällä sen sinne, menetät joka ainoa kerta lisää sen luottamusta itseesi. Sinun pitäisi päinvastoin osoittaa olevasi luottamuksen arvoinen, nyt teet juuri päinvastoin. Et välitä vähääkään koirasi selvistä viesteistä.

      Suhdetta et saa väkisin kuntoon. Mutta jos tekisit asiat koiran kannalta oikein, niin luottamus syntyisi itsestään. Kun koira voi luottaa omistajaansa, se seuraa omistajaa ilman kummempia koulutuksia, koska se HALUAA olla omistajan mukana.

      Luoksetulo ei voi koskaan olla 100% varma, etenkään puistossa, jossa koira (kuten sinun ja vielä peloissaan), sehän joutuu vahtimaan kokoajan muita, ei silloin kuule sinua.

      Mieti omat koulutusmetodisi uusiksi. Kuten huomaat, tähän astiset eivät ole toimeneet. Vaikea sanoa enempää, kun et kerro mite arkipäivän elämässä kohtelet koiraa, millainen perheenne on, millä tavoin yrität kouluttaa?

    • aloita alusta

      Duck: Koirasi ei osaa tulkita sinua. Käyttäydyt epäloogisesti. Yritä tehdä ensin itsellesi selväksi ainakin: mikä on käskysanasi, millä äänensävyllä sanot sen, miten painotat tavuja, mikä on elekielesi muuten (miten seisot, mihin katsot, miten kätesi, oletko etukumrassa jne), koiran on mahdoton totella, jos välillä komennat iloisena, vapautuneena ja välillä vihaisena käskytät. Selkeytä ensin omat tekosi, niin koirallakin on edes mahdollisuus ymmärtää sinua.

      Ja pliis, älä vie koirapuistoon. Etkö tosiaan ymmärrä sen käytöksestä, että sen olo siellä on kaikkea muuta kuin mukava? Et saa suhdettanne kuntoon, jos viet sen jatkuvasti noin stressavaan paikkaan.

      Miten palkkaat sitä? Kehuilla, leikillä (millaisella), nameilla (millaisilla)?
      Miten vietät sen kanssa muuten aikaa kuin koirapuistossa?

    • Duck

      Kertaakaan en ole sanonut että pitäisin koirapuistossa käyttämistä ainoana liikuntamuotona meillä, itseasiassa emme käy juuri koskaan koirapuistoissa, en ymmärrä mistä sellaista saitte päähänne, sillä käymme lenkkeilemässä METSÄSSÄ! Ja tärkeää olisi että koira tulisi toimeen toisten koirien kanssa, eihän se eristys muista koirista auta mitään tähän asiaan, joten kysyin neuvoja siihen miten saisin koiralle hyvän maun toisten koirien tapaamisesta. Ja olen kyllä varma ettei koiraani provosoida silmieni alla. Kiitoksia kommenteistanne, mutta osa taisi sivuttaa kohdan että haluan kuulla KÄYTÄNNÖN esimerkkejä, enkä mitään "älä käytä sitä siel koirapuistos ku sei tykkää" kommentteja, kun en käytä sitä siellä!

    • yt

      Hae vanhoja ketjuja esim remmirähjäys, ohitus, tms sanoilla, löytyy paljon. Olenaista on omistajan käyttäytyminen, ennakointi eli koiransa tunteminen.

      Kaikki koirat eivät siedä muita, hyväksy se. Millainen on koirasi luonne? Ja mitä sinä teet tilanteissa? Jos esim tuijottelet jäykkänä koiraasi, niin se näkee sen ja reagoi sen mukaan.

    • öööööööööööööh

      Moni varmaankin uskoi teidän puistoilevan, koska miten muuten rähinä olisi mahdollista?

      Hihnassahan ei nuuhkita kohtaamistilanteissa. Ja kun kerran tiedostat koirasi mielipiteen muista (jollei se ole omasta käytöksestäsi johtuvaa), niin silloinhan sinä koirasi kanssa väistät ajoissa, eikö vain?

    • vivoivvoivivo

      Kirjoittajan viestin perusteella on kyse siitä, että koira ei saa selvää epäloogisesta omistajastaan eikä luota tähän.

      Helppoa aina vääntää kaikki "johtajuusongelmaksi". Jos omistaja selkiyttäisi omaa käytöstään, tutustuisi koiransa elekieleen ja alkaisi ennakoimaan, niin mitään ongelmaa ei olisi.

      Koirahan selvästi puolustaa nyt itseään, koska omistaja ei sitä tee.

      Älä syyllistä koiraasi, kun ongelma olet sinä itse. Muuta itsesi, niin koirasikin on helpompi hengittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe