Megane I facelift farmari millainen?

dsdrtedfdddd

Varsinkin 1,4-litran koneella. Mitä vikoja?

En ole kiinnostunut 1,6-litraisesta, koska ilmeisesti se on kalliimpi ja vakuutuslaskut kalliimmat kuin 1,4-litraisessa.

8

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • werftgh

      - Ykkös-Megane on ollut yhtään liiottelematta huonoin auto, minkä olen omistanut. Auto oli jo noin 200 tkm:ssä mennyt niin epäluotettavaksi, ettei sillä oikein uskaltanut mennä lähikauppaa kauemmaksi. Parin vuoden varsin vähäisillä kilometreillä tuli autosta esiin ainakin seuraavat viat:

      - Materiaalivikoja moottorin tiivisteissä. Venttilikotelon ja sylinterikannen tiivisteet olivat hapertuneet ja vuotivat. Sylinterikannen kohdalla se ei ole mitenkään kovin kiva juttu. Huom, sylinterinkannen tiiviste ei ollut siis palanut, vaan se vuoti nimenomaan materiaalivian takia.

      - Syylärin vuoto. Ulkoisesti täysin ehjä, ei ollut kolhittu millään tavalla. Vuoto ei siis ollut missään putkensaumassa, vaan itse syylärissä.

      - Polttoaineletkun vuotoja

      - Moottorinohjauksen aiheettomia vikahälytyksiä. Vika hämmenti tehokkaasti jopa autosähköjen ammatttilaisen.

      - vetoakselin stefat vuotivat. Huom, tämä siis alle 200 tkm!

      - sähkövikoja istuinlämmittimissä, valojen johdotuksissa ja mittaritaulussa

      Summasummarum. Pysyisin kaukana ykkös-meganesta. Halpa hinta ei kompensoi täydellistä epäluotettavuutta. Ainut hyvä puoli siinä on halvat ja helpot perushuollot.

    • ujfduwhf87w

      Meillä on 1-koppanen farmari aj. 313 tkm, ei niin suuria vikoja et täytyisi alkaa mollaamaan. 1.4 16v kone on taloudellinen ja riittävän tehokas kulkemaan.

      Ja huom. en voi allekirjoittaa werftgh:n vikalistaa

    • ??

      Minulla on ollut kuusi renaultia ja ei mitään suuria vikoja mitä jarrupalat ja nokkaakselin remmin vaihto,eikä ruostetta missän niistä ja nytkin on Mekane diesel 110 hs.

    • Jekkapoo

      Itsellä oli aikoinaan facelift Megane (sedan) 1.6 16v vm -99/-00. Ajoin autolla kilometrivälin 82000-144000 km. Kerran piti viedä huoltoon kun moottori piti käydessään epänormaalia ääntä. Vaihtoivat huollossa uuden jakohihnan, joten mitään isompaa ei päässyt tapahtumaan. Hihna oli vaihdettu noin vuosi aikaisemmin. Vakaajat saattavat alkaa kolisemaan jossain vaiheessa, mutta sai kuntoon pikkurahalla, pelkkä suojakumien tiivistys riitti. Ja sitten oli takaluukun keskuslukitus, korjaus 39 €. Sitten oli vain normaaleja huoltotoimenpiteitä.

      Ostin auton oikeastaan tekniikan maailman vertailujen perusteella. 1.6 16v voitti oman vertailunsa ja 1.4 16v omansa. Kehuja sai varsinkin 16v moottorit, jotka todettiin vähäkulutuksiksi ja pirteiksi. Itsekin tykästyin moottoreihin, käyvät hyvin ja ei tarvitse juuri öljyä lisätä. Eli moottori kyllä kestää, apulaitteita pitää joskus uusia (nykyisin toisena autona scenic, ajettu kilometriväli 62000-193000 km ja moottori vain rullaa). Sähkövikoja ei juuri ollut.

      Talvella lämmityslaite tuo kohtuullisen hyvin lämpöä verrattuna moneen muuhun autoon.

      Jos päädyt Meganeen, niin mielestäni kannattaa sijoittaa tuohon facelift malliin. Faceliftissä muutettu ja parannettu myös tekniikkaa.

    • ex-rellu

      Minulla oli 2000 mallinen classic 1.4, joka on vastaava kuin farkku. Omistin sen pari vuotta, jonka aikana siinä ei ollut ensimäistäkään vikaa. Ainoastaan 1 ajovalopotin vaihdettiin. Juttelin seuraavan omistajan kanssa, joka oli täysin tyytyväinen autoonsa eikä muuta kuin määräaikaishuollot. Se näkyy tuolla liikenteessä päivittäin.

    • Mizzo

      Mulla on 2000 vm 1.6 16V Break. Kaiken näköisiä pikku sähkövikoja. Lisäksi takalevyt pitänyt vaihtaa jo 100 tkm kohdalla. Kannattaa muuten tarkistaa takalevyjen kunto ostaessa sillä ne maksavat 120 €/kpl jarrupalat.

      • rellunpippana

        Ilmeisesti sisälsi myös pöyränlaakerin,koska muutoin on kyllä sinut ryöstetty...


    • ujfduwhf87w

      No 1.4 16v Break:ssa on takana rumpujarrut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe