Opiskelu harrastuksena?

tulevaisuus edessä?

Olen tällä hetkellä työelämässä ja olisin aloittamassa maksullista (ilta)opiskelua "harrastuksena". Opinnot ovat avoimen yliopiston opintoja ja maksavat noin 1000euroa/lukuvuosi. Eivät johda tutkintoon.

Uskallanko aloittaa iltaopiskelun harrastusmuotoisena, vai vaikuttaako se ansiosidonnaiseen päivärahaan jos minut lomautetaan tai irtisanotaan?

Sitten toinen kysymys:
Entä jos olen ansiosidonnaisella (lomautettuna tai irtisanottuna) menetänkö ansiosidonnaisen päivärahan jos otan yliopistosta opiskelupaikan vastaan ja ryhdyn opiskelemaan (tutkintoon johtavaa koulutusta)?

3

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyottomyyskassat

      Hei

      Voit saada ansiopäivärahaa mikäli opintosi ovat sivutoimisia tai työllistymissuunnitelmasi mukaisia työllistymistä edistäviä opintoja. Työttömyyskassa saa TE-toimistosta lausunnon onko kyseessä opiskelu jonka ajalta sinulle voidaan maksaa ansiopäivärahaa.

      Ystävllisin terveisin
      Tiina työttömyyskassasta

    • >= to >

      Aika usein työttömyysturvan kannalta sivutoimisissa avoimenyliopiston opiskeluissa tulee eteen seikka, että 1 kk kurssi on luokiteltu 3 op arvoiseksi, ja työttömyysturvalaki määrittelee keskimääräisen opiskeluvauhdin päätoimiseksi jos kurssin kesto on vähintää 3 op laajuinen.

      Suotaisiin edes sellainen helpotus, että työttömyysturvalaissa sanoittaisiin, että ennemmän kuin 3 op/kk opinnot luokitellaan päätoimisiksi.

    • tyokkari

      Hei.

      Kiitos kysymyksestäsi!

      Jos sinut lomautetaan tai irtisanotaan ota heti yhteys paikalliseen työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto). Opinnoista tulee ilmoittaa aina TE-toimistoon, jolloin TE-toimisto tutkii pidetäänkö sinua pää- vai sivutoimisena opiskelijana.

      Päätoimisella opiskelijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Jos TE-toimisto toteaa opinnot sivutoimisiksi, ne eivät ole esteenä työttömyysetuuden saamiselle. Myös muut työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittiset edellytykset tulee täyttyä.

      Sivutoimisessa opiskelussa opintojen suorittaminen tulee olla mahdollista normaalin kokoaikaisen palkkatyön ohessa. Opiskelun vaatimaa työmäärää arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa opintojen laajuus ja sitovuus sekä henkilön aiempi työssäolo ja koulutus. Tarkastelussa arvioidaan, ovatko opinnot esteenä kokoaikaisen työn vastaanottamiselle työmarkkinoilla yleisesti sovellettavin ehdoin.

      Katso pää- ja sivutoimisesta opiskelusta linkistä:

      http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/01_tyottomyysturva/01_edellytykset/02_opiskelija/index.jsp

      Jos aloitat työttömänä ollessasi opinnot, ilmoita niistä heti TE-toimistoon, jolloin TE-toimisto tutkii opintojen pää- tai sivutoimisuuden.
      Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella menettämättä työttömyysetuutta. Seuraavasta linkistä voit lukea omaehtoisten työttömyysetuudella tuettujen opintojen yleisistä edellytyksistä kohdasta ”Olen jäänyt työttömäksi ja haluaisin opiskella. Voinko opiskella työttömyys-etuudella?”

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9765505

      Terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      204
      12969
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      291
      1985
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      75
      1344
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1047
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      952
    6. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      877
    7. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      34
      858
    8. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      40
      845
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      834
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      47
      801
    Aihe