Olen tällä hetkellä työelämässä ja olisin aloittamassa maksullista (ilta)opiskelua "harrastuksena". Opinnot ovat avoimen yliopiston opintoja ja maksavat noin 1000euroa/lukuvuosi. Eivät johda tutkintoon.
Uskallanko aloittaa iltaopiskelun harrastusmuotoisena, vai vaikuttaako se ansiosidonnaiseen päivärahaan jos minut lomautetaan tai irtisanotaan?
Sitten toinen kysymys:
Entä jos olen ansiosidonnaisella (lomautettuna tai irtisanottuna) menetänkö ansiosidonnaisen päivärahan jos otan yliopistosta opiskelupaikan vastaan ja ryhdyn opiskelemaan (tutkintoon johtavaa koulutusta)?
Opiskelu harrastuksena?
3
208
Vastaukset
- tyottomyyskassat
Hei
Voit saada ansiopäivärahaa mikäli opintosi ovat sivutoimisia tai työllistymissuunnitelmasi mukaisia työllistymistä edistäviä opintoja. Työttömyyskassa saa TE-toimistosta lausunnon onko kyseessä opiskelu jonka ajalta sinulle voidaan maksaa ansiopäivärahaa.
Ystävllisin terveisin
Tiina työttömyyskassasta - >= to >
Aika usein työttömyysturvan kannalta sivutoimisissa avoimenyliopiston opiskeluissa tulee eteen seikka, että 1 kk kurssi on luokiteltu 3 op arvoiseksi, ja työttömyysturvalaki määrittelee keskimääräisen opiskeluvauhdin päätoimiseksi jos kurssin kesto on vähintää 3 op laajuinen.
Suotaisiin edes sellainen helpotus, että työttömyysturvalaissa sanoittaisiin, että ennemmän kuin 3 op/kk opinnot luokitellaan päätoimisiksi. - tyokkari
Hei.
Kiitos kysymyksestäsi!
Jos sinut lomautetaan tai irtisanotaan ota heti yhteys paikalliseen työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto). Opinnoista tulee ilmoittaa aina TE-toimistoon, jolloin TE-toimisto tutkii pidetäänkö sinua pää- vai sivutoimisena opiskelijana.
Päätoimisella opiskelijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Jos TE-toimisto toteaa opinnot sivutoimisiksi, ne eivät ole esteenä työttömyysetuuden saamiselle. Myös muut työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittiset edellytykset tulee täyttyä.
Sivutoimisessa opiskelussa opintojen suorittaminen tulee olla mahdollista normaalin kokoaikaisen palkkatyön ohessa. Opiskelun vaatimaa työmäärää arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa opintojen laajuus ja sitovuus sekä henkilön aiempi työssäolo ja koulutus. Tarkastelussa arvioidaan, ovatko opinnot esteenä kokoaikaisen työn vastaanottamiselle työmarkkinoilla yleisesti sovellettavin ehdoin.
Katso pää- ja sivutoimisesta opiskelusta linkistä:
http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/01_tyottomyysturva/01_edellytykset/02_opiskelija/index.jsp
Jos aloitat työttömänä ollessasi opinnot, ilmoita niistä heti TE-toimistoon, jolloin TE-toimisto tutkii opintojen pää- tai sivutoimisuuden.
Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella menettämättä työttömyysetuutta. Seuraavasta linkistä voit lukea omaehtoisten työttömyysetuudella tuettujen opintojen yleisistä edellytyksistä kohdasta ”Olen jäänyt työttömäksi ja haluaisin opiskella. Voinko opiskella työttömyys-etuudella?”
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9765505
Terveisin Teppo työkkäristä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742902
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191488
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249