Visa Electron Thaimaassa - järkevä vaiko vähemmän järkevä?

paa-vo69

Minulla on kyllä Visa Debit toisen pankin tilille ja sitä voin käyttää hyvin kesäkuun Thaimaan-matkallani. Mutta varsinaiseen tiliini minulla on Visa Electron. Titeääkö kukaan, onko tilanteita, jolloin Visa Electron toimii paremmin kuin Visa Debit, vai kannattaisiko jo suosiolla anella varsinaisen tilinikin korttia muutettavaksi Debitiksi?

Kiinnostaisi tietää, mitä kautta Electronin ja Debitin maksut kulkevat. Kukaan ei vastaa, jos kysyn, mitkä kurssit ovat jos niillä korteilla nostaa ulkomaan valuuttaa ulkomailla automaatista.

20

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huono juttu

      ensinnäkin tuota debit puolta ei voi käyttää Thaimaassa vaan pitää olla se Kredit eli luotto että saa esim- rahaa automaatista. Tuo lasten visa eiole matkoilla kovin turvallinen ja esim. maksaminen ei onnistu monessakaan paikassa.
      Kun rahaa esim. nostat niin menee 150 baht nostomaksu poankin provisio...n.6 euroa. Mutta kuten sanoin niin debit (pankkikortti) ei TOIMI: Taitaa olla että et saa luottokorttia?

    • 18vMatkailija

      Debit kortit toimivat kaikkialla maailmassa samaan tapaan kuin luottokortit. Lentolippujen ostot käy debitillä, rahannostot, kahvikupin maksaminen.. ainakin olen omalla Mastercard Debitillä ostanut kaiken maailman ryanairien liput, Kilroyn matkat, kahvikupit, laivaliput, hostellit varannut ja nostanut rahaa ulkomailla ja ties missä.

      Debit on lisäksi halvempi kuin luotto. Rahat lähtee suoraan tililtä on melkein ainoa ero verrattuna credittiin.

      Mastercard debitin ikäraja ainakin Sampo Pankissa on 18 vuotta, mutta pitää olla edes pieniä tuloja. Eli jos et saa tuloja yhtään, et saa korttia.

      • näin on

        Älä höpötä sillä kun Thaimaassa nostat rahaa niin automaatti antaa rahaa vain kredit puolelta. Ja samoin kun maksat ostoksia niin aina menee luottopuolelta. Käy joskus ja kirjoittele sitten potaskaa. Ilman kredit puolta ei kannata ainakaan Thaimaajan lähteä. Lentoliput ja jne ostaminen on eri juttu se...


    • 3894762+9

      18v matkailija höpöttää nyt ihan omiaan! Matkailu avartaa ja myöskin tuo tietoa asiaan kuin asiaan, suosittelen hänellekin.

    • 18vMatkailija

      Esimerkiksi lentolippuja tai hotellin varausta tehdessä mun debit korttia on aina hoidettu tavallisena MasterCard -korttina, eli luottokorttina. Ainoa ero luottokorttiin on se, että rahat lähtee tililtä parin päivän päästä. Olen muuten nostanut pari viikkoa sitten rahaa Pietarissa Visa Electronilla ja käyttänyt sitä paikallisessa ruokakaupassa. Ja siis ihan suomalaisella kortilla! Myös debit toimi. Normaali summa on aina mennyt rahaa, kun katsoin tiliotetta netissä.

      Nämä Suomi24:n palstat on täynnä potaskaa Electron ja Debit korteista. Ette ole itse varmaan koskaan edes käyttäneet kyseisiä kortteja.

      • 18vMatkailija

        Lukekaas tietoa paljon luotettavammasta lähteestä kuin Suomi24:n porukoilta:

        http://wikitravel.org/en/Thailand

        "ATMs can be found in all cities and large towns, and international withdrawals are not a problem. When using a debit card, an ATM will typically provide a much better exchange rate than a money exchange counter, and this is especially the case if you have a card that does not charge a transaction fee for overseas withdrawals (becoming common in countries such as Australia)."


      • 18vMatkailija
        18vMatkailija kirjoitti:

        Lukekaas tietoa paljon luotettavammasta lähteestä kuin Suomi24:n porukoilta:

        http://wikitravel.org/en/Thailand

        "ATMs can be found in all cities and large towns, and international withdrawals are not a problem. When using a debit card, an ATM will typically provide a much better exchange rate than a money exchange counter, and this is especially the case if you have a card that does not charge a transaction fee for overseas withdrawals (becoming common in countries such as Australia)."

        Voitte vielä lisäksi lukea juttuja täältä, kun kerran on aikaa kirjoitella mitä sattuu:

        http://thailandquestions.com/thai-banking-financial/will-i-be-able-to-use-my-us-bank-atmdebit-card-in-thailand.htm


    • kovapäitä?

      Totuus on että Thaimaassa ei automaatti edes anna valita kortin vaihtoehtoa vaan aina rahat tulee kredit=luottopuolelta. Tämä asai on 100% varmaa ja kymmeniä kertoja kokeiltu. Myös rahanostot tulee seuraavassa esim. Visa laskussa pankin provikat ja aina se 150 baht nostopalkkiota. Debit puolta ei voi automaatissa käyttää...uskokaa jo.

    • 18vMatkailija

      Uskokaa jo, että Masctercardilla voi nostaa rahaa kaikissa Mastercard -tunnuksilla varustetuissa automaateissa. Debit veloittaa sen maksun Credit -kortin tapaan rahannostomaatissa, mutta rahat vain lähtee parin päivän päästä tililtä. Älkää uskoko "kovapäitä" -nimimerkkiä!!! Nämä ihmiset eivät ole nähneetkään debit-korttia!! Mulla taas semmoinen on ja tiedän miten se toimii.

      http://www.sampopankki.fi/fi-fi/TietoaSampoPankista/media/Tiedotteet/Documents/Debit MasterCard_Kysymyksiä ja vastauksia.pdf

      "Debit MasterCard on kansainvälinen pankkikortti. Se toimii kuten vanha pankkikorttisi eli ostot ja käteisnostot veloitetaan pankkitililtäsi. Debit MasterCard –kortilla voit maksaa ostoja kaikkialla maailmassa ostopaikoissa,>>>>> jotka hyväksyvät MasterCard-kortin

      • 18vMatkailija

        Jopa legendaarinen maailmanmatkaaja, joka on käynyt kaikilla mantereilla ja Thaimaassa, tietää miten maksut kannattaa hoitaa:

        http://www.youtube.com/watch?v=tAbCgr6jJ_0

        "USE A DEBIT CARD", hän neuvoo! Uskokaa häntä! :D Älkäkää Suomi24:äää!


      • odotellaan....

        missä siinä sanotaan että tuolla kortilla voi nostaa automaatista käteistä...? Eikö tästä ollut kysymys....ei ostamisesta...?

        Näin Sampo pankin sivuilla sanotaan "Debit MasterCard on kansainvälinen pankkikortti, jolla voit maksaa ostosi Suomessa ja ulkomailla MasterCard -tunnuksin merkityissä ostopaikoissa. Kaikki kortilla tekemäsi ostot veloitetaan pankkitililtäsi, käytätpä korttia Suomessa tai ulkomailla. ...missä sanotaan että voi nostaa esim. ATM automaatilta ....? kerro vielä tuo kun vauhtiin olet päässyt...
        Vähän tässä taas on harhaan menty kun katsoo mitä kysyjä kysyi...mutta ei ole ensimmäinen kerta tämäkään.....


    • 18vMatkailija

      Valheellista tietoa pitää korjata. Voit jatkossa googlettaa vastauksesi sen sijaan, että luet ne täältä muiden googlesta kopioimia vastauksia.

      • pysytään asiassa

        sinunkin kannattaa vastata mitä kysyttiin ja kysymys oli Electron kortista eikä Sampopankin Debit kortista...onko liikaa pyydetty?


      • 18vMatkailija

    • 5555
    • helppoa

      kun nostaa rahaa esim. Thaimaassa ATM automaatista niin laite ei edes anna vaihtoehtoa debit vaan aina se menee credit puolelta kuten myös noston kustannukset. Jos joku muuta väittää niin siitä vaan kokeilemaan. Käykää ja nostakaa käteistä niin tiedätte. Muuten nosto onnistuu helposti...ensin valitaan kieli, sitten pin-tunnus ja paljonko nostaa....ja yes ja rahat kuitti tulee.
      Rahaa ei siis voi nostaa ns. pankkikortilla(debit) jos ei ole luottopuolta...

    • PURKELE

      Itsellä visa electron jolla hoitanut kaikki käteis nostot thaimaassa vuodesta 2013, ärsyttää tommonen mutuilu joka esitetään faktana. VISA ELECTRONILLA PYSTYY TEKEMÄÄN NOSTOJA THAIMAASSA! Vaikkakin kallista hupia se nostaminen on.

      • 7767

        Koeta maksaa ostokset esim. lentokoneessa? Ko kortti tarkoitettu teineille tai heille joilla on luottotiedot menneet eli 400 000 suomalaiselle.


      • nainenvm1959
        7767 kirjoitti:

        Koeta maksaa ostokset esim. lentokoneessa? Ko kortti tarkoitettu teineille tai heille joilla on luottotiedot menneet eli 400 000 suomalaiselle.

        "Ko kortti on tarkoitettu teineille tai heille joilla on luottotiedot menneet eli 400 000 suomalaiselle."

        Tuo on ihan omituista olettamaa. Kuulin yksi päivä saman asia jonkun radion nuoren toimittajan suusta. Olen 56-vuotias ihan vakavarainen nainen, on omaisuutta ja kahdessa pankissa tilejä (joilla on myös rahaa ja säästöjä). Luottotietoni eivät ole koskaan olleet vaarassa eikä maksamattomia laskuja löydy laatikoista.

        Minulla on yksi pelkkä debit kortti normaalille palkkatililleni, se on aina mukana ja joka päivä käytössä. Tilille ei siis kerry valtavia summia, joten kortti on turvallinen olla aina mukana. Sitten on yksi debit/credit Mastercard toisessa pankissa olevalle säästötililleni, sitä tiliä/korttia käytän harvoin, ja sitten on yksi pelkkä luottokortti Visa, siis kolme erilaista korttia.

        Debit on varsin käyttökelpoinen päivittäisessä arjessa. Tilillä vaan pitää olla rahaa kun sitä höylää - ei ole ongelma. Visa on matkoilla mukana varoiksi.


    • kortinhaltijatar

      Onpa korttisi mikä tahansa, eli maksu- tai luottokortti, täytyy sen turvallisuudesta osata huolehtia kunnolla, muuten voivat rahat sieltä tililtä haihtua. Luottokortin kohdalla väärinkäytöksistä tosin sitten on loppukädessä vastuussa luottokorttiyhtiö itse, et sinä! Opettele korttien turvaohjeet, ettet joudu ongelmiin missään, mainio linkki on supisuomalaisen luottkokorttivertailu.comin turvaohjeet-sivu täällä: http://luottokorttivertailu.com/luottokortin-turvallisuus/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe