Minne mennä ja miksi?

neuvoja?

Hei. Olen 19 vuotias tyttö ja olen aikalailla kyllästynyt kapeaan maailmankuvaani ja siihen että olen ollut jumissa tässä kaupungissa jo liian pitkään. Haluan laajentaa siis maailman kuvaani ja lähteä jonnekin matkalle vaan minne lähtisin? Osaan jonkun verran englantia joten saattaisin ehkä selviytyäkin reissusta.
Haluan vaan lomalle jonnekin pois arjesta ja tulisin kyllä Suomeen sitten takaisinkin. Miten varata matka, ostaa liput ja varata hotelli? Rahaa minulla olisi matkaa varten säästetty, joten periaatteessa olen vapaa menemään ihan minne vaan haluan!
Ongelma on etten omista lainkaan ystäviä, tai muita läheisiä joiden kanssa minulla olisi hyvät välit. Voisin periaatteessa lähteä jonnekin yksinkin? Onko miten turvallista liikkua yksin vieraassa kaupungissa missä ei ole ennen ikinä käynyt? Voinko hankkia matkaoppaan? Aika vähän ellen sitten ollenkaan olen matkustanut, joten tarvitsen vastauksia näihin kysymyksiin.

6

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelko pois ja matkaa

      Vähäinenkin englannin kielen taito riittää. Sitä ei täydy murehtia. Yksin uskaltaa lähteä, riippuu tietysti kohteesta. Laittomuksiin ei tule sekaantua (huumeet) ja yksinäisen nuoren naisen kannattaa kyllä olla varovainen: ulkomaalaiset miehet eivät ole yhtä ujoja kuin suomalaiset mutta ihan oikeasti, jokaisen matkaan ei kannata lähteä. Eikä kaikkia tarjottuja drinkkejä ottaa. Matkan varaaminen on helppoa, jos ottaa pakettimatkan ei täydy itse tehdä mitään, mutta järkevintä varata netistä. Firmoja löytyy useita ja on ihan luotettavia. Vaikka nyt tuo vieressä mainostettava ebookers, ei niiden välillä suuria eroja ole.

      Ekakertalaiselle suosittelen jotain eurooppalaista suurkaupunkia koska: 1) todella paljon nähtävää 2) ovat tottuneita turisteihin joten osaavat palvella ekakertalaista 3) jos jokin menee pieleen (ei tosin mene) olet sivistyneissä oloissa ja parin tunnin lennon päässä Suomesta. Helppoa se matkustaminen on, yhden kerran jälkeen jo tajuat miten homma menee. Sitäpaitsi HUOM: maksava asiakas saa aina myös vaatia. Varsinkin maailmalla, jossa sentään vielä saa palvelua, päinvastoin kuin Suomessa. Eli joku Berliini, München, Lontoo, Barcelona, Pariisi...

      Matkaseuraa jos kaipaat tässä olisi yksi sinkku kanssa, tosin vähän epäilen ettei tällainen 40-vuotias mies kelpaa seuraksesi :) Hyvää matkaa kuitenkin! Ai niin, ja ota matkavakuutus. Ei matkatavaroitten takia, niitä saa kaupasta lisää, vaan mahd. lääkärikulujen takia.

    • ksjnn

      Moi! Edelliseltä tulikin jo tärkeimmät, mutta ajattelin kirjoittaa oman näkemykseni.

      Voit hyvin matkustaa yksin, mutta pientä varovaisuutta on kuitenkin hyvä noudattaa :) (kuten täällä Suomessakin). Myös minä suosittelen aluksi Eurooppaa. Haluatko kaupunkiloman, nähtävyyksiä ja yöelämää vai haluatko rentoa rantalomailua, uimista ja auringossa makoilua? Monista kohteista löytyy kylläkin nuo kaikki...

      Valmismatka on tosi kätevä, jos ei ole matkustellut paljoa. Finnmatkat tarjoaa yllättävän edullisia matkoja, tosin ne ovat pääasiassa rantalomakohteisiin, eikä esim. Pariisiin tai Lontooseen. Aurinkomatkat on aika kallis, mutta sieltä saa myös kaupunkilomia. Tsekkaa myös Tjäreborgin, Supersaverin ja Deturin valikoima.

      Jos varaat matkatoimistolta valmismatkan, saat opaspalvelut mukana eli jos kohteessa tulee jotakin ongelmaa tai haluat tietoa esim. tapahtumista ja nähtävyyksistä, kulkuvälineistä tai mistä tahansa muusta, oppaat auttavat.

      Itse haaveilen tällä hetkellä Rooman ja Pariisin lomista... Olen silti matkustamassa Kreikkaan kesällä :) Sinulla on hyvä tilanne, kun rahat on kasassa. Ei muuta kuin selailemaan matkatoimistojen matkavalikoimia ja varaamaan sopiva matka :)

      • ksjnn

        Niin joo, ja kun varaat matkan matkatoimistolta, voit samalla ottaa matkavakuutuksen heidän kauttaan, jos sinulla ei sellaista etukäteen ole. Helppoa kuin mikä! :)


    • Kokeneen neuvot

      Entäpä jos lähtisit kielikurssille? Niissä on monen tasoisia ryhmiä, myös melko hyvin englantia puhuville. Kielikurssilla tapaisit muita ikäisiäsi nuoria.

      Jos haluat nimeomaan lomalle etkä mihinkään kurssille, niin valitse jokin sellainen lomakohde, jossa käy paljon nuoria. Esim. Kyproksen Agia Napa tai Bulgarian Sunny Beach.

      Joka tapauksessa suosittelen että otat valmiin matkan, niitä saa netistä. On myös sivustoja, joihin on koottu useiden eri matkatoimistojen kohteisiin edullisia äkkilähtöjä, esim. http://www.rantapallo.fi/akkilahdot/

      Vielä semmoisen voisin kertoa, että jos on ollut kauan yksin ja on kaivannut seuraa lähelleen, niin on hyvin altis ihastumaan ystävällisesti käyttäytyviin miehiin. Valitettavasti lomakohteissa pörrää myös tummasilmäisiä miehiä, jotka elävät viikon kerrallaan aina eri tytön kanssa, ja jos pitempää suhdetta havittelevat niin yleensä siksi että pääsisivät muuttamaan Suomeen. Ei ole harvinaista että nopeasti muuton jälkeen kuvioihin ilmestyy vaimo/tyttöystävä ja lapsia entisestä kotimasta, yleensä Afrikan puolelta. Sinun on hyvä etukäteen tietää pelin henki ja pitää korkeintaan vain hauskaa ilman sitoumuksia, ettet särje sydäntäsi.

    • Joone

      Jos suunnittelet jotaa parii viikkoo ni eurooppa on hyvä vaihtoehto, mut jos aattelet jotaa parii kuukautta tai jopa vuotta ni australia on aika hyvä paikka. Mitä jos tulisit tänne vaikka töitä tekemää. Täällä ihmiset on ystävällisii, mutta aika eurooppalainen elämäntyyli. Meinaan tolla sitä että eritavalla kivoja kuin jotkuu turkkilaiset ketkä vaa on mukavii ku syöt niitten ravintolassa tai ostat niitten koruja. Eikä näinkää kauas yksin lähtemeninen ole ongelma. Täällä on paljon eurooppalaisii reppureissaajii kenen kaa tulee helposti juttuun. Eikä sitä englannin taitoo kannata vähätellä. Hyvin tääl oppii sitä lisää. Onhan tietty hyvä et jotaa pohjaa on, mut hyvin itekki tääl pärjänny vaik peruskoulusta lähin 6 englannil. Nyt pari kuukautta jo tääl asunu ja töitä tehny.

    • vähemmän kokenut

      jos olet kiinnostunut vain bailaamisesta ja rannalla loikoilusta etkä ole välttämättä kiinnostunut mitä kieltä maassa puhutaan tai välttämättä edes siitä missä maassa ole käynyt, voit huoletta mennä johonkin sunny beachille. jos kuitenkin kaipaat välillä älyllistä toimintaa, kannattaa mennä johhonkin muualle. euroopassa on monta mukavaa paikkaa, jossa tapaat ihan aitoja ihmisiä, reppumatkaajia jne. kyllä hekin osaavat hauskaa mutta illan bailumesta ei ole ainut mitä heidän päässään liiikkuu. kokeile vaikka amsterdamia tai berliiniä - tai zagrebia, on kuulemma nuorten suosiossa nykyään. kaikki nämä ja monet muutkin kaupungit ovat täynnään tapahtumia, konsertteja, näyttelyjä, jos jonkinlaista performanssia.

      kokeneen neuvoja kannattaa kuunnella tuon viimeisen kappaleen osalta. samoin kannattaa olla varovainen kaikenmaailman aineita tarjoavien suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16328
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14594
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      373
      9231
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5199
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4472
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      162
      2951
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1780
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1329
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe