Ärsyttävää kakin jauhantaa!!

Dobberin omistaja

Olen ihan kyllästynyt sellasiin ihmisiin jotka aloittavat täällä kauheen riitelyn dobbereiden "tappaja" luonteesta! Kaikki koirat ovat tappajia jos niistä ei osata kasvattaa oikealla tavalla. Koira ei ole tappaja syntyessään vaan kun sitä on kaltoin kohdeltu/kasvatettu väärällä tavalla! Ja jos nyt on sattunut olemaan niin että muutama dobberi on hyökännyt ihmisten kimppuun niin siinä vaiheessa sitä koiraa ei pidä syylistää tapahtuneesta vaan sitä omistajaa koska ei ole itse osannut kasvattaa koiraansa oikealla tavalla! Itse omistan dobberi uroksen ja aivan lempeä luonteeltaan ja lapsi rakas koira. Kun näkee kissan niin tekee hätä pissit alleen niin tuollainen koirako muka tappaja? Paska puhetta sanon minä. Te jotka ette tunne dobermannin luonnetta niin menkääpä dobermannien omille sivuille lukemaan hieman fakta asioita rodusta tai kattokaa wikipediasta kun sieltä löytyy melkolailla samat asiat kun dobermannien kennel yhdistyksien sivuilta.

Tässä vähän pientä alku palaa dobermannien luonteesta:
Suomen Dobermannyhdistyksen mukaan dobermann on perusolemukseltaan ystävällisen rauhallinen, perheeseen kiintynyt ja lapsirakas. Dobermannilla tulee olla eloisa temperamentti ja kohtuulliseksi määriteltävä terävyys. Ärsytyskynnys tulee olla kohtuullisen korkea. Toimintakyky, ohjattavuus, rohkeus ja kovuus ovat myös toivottavia ominaisuuksia. Itsevarmuuteen ja pelottomuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Et menkää välillä itseenne ja miettikää et onko se aina just koirasta kaikki kiinni nuo jutut.

15

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirakouluttaja

      Suomi dopperit on paskaa niin luonteen kuin muunkin puolesta. Muistuttaa ajokoiraa ja onneton PK-koira

    • Dobberin omistaja

      Olen tuossa kanssasi täysin erimieltä että dobermanni muistuttaisi ajokoiraa ja siinä et sillä on paska luonne. Hirveän lapsirakas ja ihmis ystävällinen koira kun vaan osaa kouluttaa sen oikeilla tavoilla, kerroppas et mistäköhän tuo sinunkiin mielipide noihin dobbereiden paskaan luonteeseen oikein tulee? Anna kun arvaan, kun on ollut muutamia tapauksia et ovat ihmisten/eläinten kimppuun hyökännyt. Sanon tämän niin kuin muutkiin ihmiset tällä sivulla että ei pidä mennä yleistämään et ei pidä koko rotua mustamaalata muutaman tapauksen takia ja se ei todellakaan tarkoita sitä et kaikki dobberit olisi samanlaisia koska on monia sellaisiakiin tapauksia jotka on koulutettu kunnolla et ne ei ihmisten päälle käy eikä eläinten saatika sitten lasten... Kaikki vaan rupeaa valittamaan sellaisesta rodusta josta ei tiedä oikeastaan mitään et ottakaa ensin selvää rodusta JA SEN ALKUPERÄSTÄ ENNEN VANHAA JA NYKYPÄIVÄÄ!

    • koirakouluttaja

      Kerro miten dopperit pärjää nykyisin PK-puolella? Taitavat olla seurakoiria nykyisin. Siinä ne on varmaan ihan loistavia, milloin ei nyt pure ihmisiä tai tapa vastaantulevia koiria

      • kaikkea sitä suustaa

        Voi sua ressukka KOIRANKOULUTTAJA, huh huh...nimimerkkisi jo pitää sisällään että olet lälläripoju koira-asioissa omistatko hakatun sakemannin


    • sfsfs2fwf3

      Itse en pelkää yhtää dobbereita koska kaikki vastaan tulleet ovat olleet tosi kilttejä ja tottelevaisia.

      Lisäksi normaali ei-silvottu dobermanni on lutuisen näköinen luppakorvineen.

      Enemmän pelottaa Rottweilerit koska ovat niin saamarin arvaamattomia. Oikeasti oli pelottava olla edes niitä elukoita lähellä koiranäyttyssäkin. Kokoajan kähinää toisia koiria kohtaan. Tämä nyt oli taas toinen yleistys mutta oma kuvani doppereista on hyvä kun taas kokemukset esim. rotikoista erittäin huonot.

      • Koiria54 vuotta

        Dobberit ovat ihania, Mutta en voi Rottistakaan moittia, niiden tyyliin kuuluu se jännä murinantapainen mussutus. Itselläni on ollut vain dobbereita mutta läheisilläni rotikoita. Nyt vain rotikat ollut julkisuudessa se riippuu kuka tekee jutun julkiseksi ja toimittajista että saavat lehtensä myytyä. Kyllä muista roduista löytyy enemmän näykkijöitä ja purijoita kuin näistä kahdesta, niistä ei tehdä kuitenkaan mitään haloota


    • omistaja..

      Minulle on dobberi ja sen kanssa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Dobbereilla on mahtava luonne! Älkää tuomitko rotua parin väärin koulutetun koiran takia!!

    • doberman forever

      Minulle dobberi on yhä se ELÄMÄNI KOIRA...

      Ei niitä senkummenmin todellakaan pelätä tarvitse kun muitakaan - päinvastoin...

      Kaikenkarvaiset pikkukoirat ovat paljon pahempia; tosin ei niillä hampailla kovin pahaa jälkeä saa aikaan...

      TÄMÄ KOULUTTAJA hypätköön jorpakkoon! Taitaa olla itsellä PASKAA NIIN LUONTEESSA KUIN ULKONÄÖSSÄKIN...

      Hei, "kouluttaja"!!! Annapa tulla joitakin MERIITTEJÄ, joilla sitten voit puhua tällaista tämän upean rodun edustajista.

      Se on kyllä sillä lailla, että "TYHJÄT TYNNYRIT KOLISEVAT KOVIMMIN"... Mietipä sitä.

      Meillä oli kaksi todella upeaa dobberia niin luonteensa kuin ulkonäkönsäkin perusteella. Mutta tällaisille "kouluttajille" emme dobbereittemme kanssa ONNEKSI koskaan eksyneet.

      Luonnetestattuja olivat molemmat, uros suojelu ja näyttely, narttu näyttelykoira... Että sellaista "PASKAA".

      Keskustelen mielelläni "kouluttajan" kanssa enemmänkin dobbereista, niiden luonteesta ja ulkonäöstä sekä "koulutuksesta".

    • koirakouluttaja

      Lopeta se keskustelu ja tee jotain. Milloin on seuraava kisa? Uros suojelu???...tuota että ja missä? Ei kyllä missään virallisissa listoissa näy yhtään "dopperia"..ei ihan viime aikoina. No ei kannata hävetä koiraansa. Kyllä se seurakoirana on ihan jees. Kaikkea paskaa sitä kirjootetaan, ja pitääs vielä uskoa.

    • doberman forever

      Urokseni, oli (siis imperfekti, mennyt aika) syntynyt v.93... Tämän olisit varmasti huomannut, jos olisit lukenut vähän tarkemmin... Tällä hetkellä meillä ei dobbereita ole, kaksi muun rotuista koiraa kuitenkin.

      Minä en ainakaan häpeä koiraani/koiriani -ei ole syytä, päinvastoin.

      Edelleenkin peräänkuulutan koirankouluttajalta niitä meriittejä, joilla arvioi rotua ja erityisesti sen edustajia, yksilöitä...

      Minä - ja varmasti moni muukin haluaisi todella tietää mahdollisen experttiytesi määrän. Onko se kenties oman seurakoiran/puudelin kouluttaminen. Vaiko sakemannien kouluttaminen sähkö- ja piikkipannoilla? Vai mikä?!

      Sitten voimme jättää tämän keskustelun tähän...

    • Kajamillie

      No, mikäs se rotu "koirakouluttajalla" on? Se joka on kärkipaikoilla virallisissa listoissa.... ja oma koirakin on varmasti siellä! ;)

    • saksanseisojavoimaa

      Koirakouluttajalle sanoisin,jotta Dobermanni on koulutettavana huomattavasti vaativampi,kuin sakemanni tahi Belkkari.Nämä edellämainitut rodut ovat laiskan miehen rotuja joilla pääsee nopeasti tuloksiin kuka vain,toisin kuin Dobermannilla.Siksi Dobbereita harvemmin näkee koulutus kentällä,koska vaatii huomattavasti enempi aikaa päästäkseen samoihin tuloksiin laiskan miesten koirien kanssa.

      Dobberi on erinomainen palveluskoira,mutta itsenäisempänä vaativampi kouluttaa ja työtä joutuu tekemään enempi,joka osaltaan on syrjäyttänyt rodun pk, kisoista,jos näette kaverin joka kisaa Dobermannilla onnistuneesti tiedätte,että hän osaa kouluttaa koiria ja voitte luottaa hänen neuvoihin.Dobermannin kouluttanut osaa kouluttaa Sakemannin ja Belkkarin,mutta edellämainitut rotujen kouluttajat eivät välttämäti osaa kouluttaa Dobberia.

      Täytyy myöntää,että tämä mitä kerroin on silloin joskus.Tämän päivän Dobberia en tunne ja toivon vain,että luonne olisi pysynyt vähintään samana .,

      • Lindenwache

        Olen 100% samaa mieltä , oli just niinkuin pitää.Kiitos ! 40 vuotta dobbereita!


    • Dada12
    • Lindenwache

      Totta, Tänään 40 vuotta tulee itselläni täyteen kun ensimmäinen dobberini syntyi Güntherforst kennelissä. Myöhemmin oman kasvatustoimintani aikana niitä lisääntyi kotiini. Ei aina kaikista pennuista pystynyt luopumaan, ne vei sydämeni kokonaan. Olen ollut n.3 vuotta ilman, viimeinen oli tuonti, Eläinlääkärin väärän diagnoosin johdosta jouduin nukuttamaan koiran pois 12 vuoden 3kk:n iässä. Oma diagnoosini mitä sanoin lääkärille oli oikea. Patologi vahvisti sen. Rotu on mitä mahtavin ja ihanin mitä löytyy, vika on narun toisessa päässä 99,9%
      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe