Corso22 -hotelli

jake12345

Ilmeisesti kukaan ei oo tutustunut tuohon Corso22-hotelliin tai oikeastaan b&b-majapaikkaan, kun en oo kommentteja kokemuksista saanut. Mutt mä lupaan kertoa kokemani sitt syksyllä, kun palaan reisultamme. Kuvien perusteella kun paikka näyttää kelpoiselta eikä sijaintikaan kaikkein kehnoimpia ole - riittävän kaukana Termiinin huumehörhöistä ainakin paremmin kuin Aurinkomatkojen, ym käyttämät hotellit.

Mutt jos joku edes vois kokemuksistaan kommentoida, niin en suinkaan pahoillani ois. Auttais hiukka orientoitumaan tulevaan retkeen.

17

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satunnainen matkaili

      Olimmeko me (viisi) sitt ekat Corso22:n suomalaisasukkaat, kun ei oo kommentteja ilmaantunut... No tää b&b -paikka sijaitsee nimensä mukaisesti Via Corsolla Piazza Popolon puoleisessa päässä (~pari korttelin).
      Paikka on siis vilkkaan ostoskadun varressa, mutt liikenteen melu ei haittaa tippaakaan asumista tai nukkumista - tuskin kuuluukaan sisään.

      Paikka on siisti kuin mikä. Meille loistava kolmine huoneineen keittiö, jonka vieressä ruokailupakka ja siinä iso pöytä tuoleineen. Meidän ryhmä kun muodostui kahdesta eläkeikäisestä vanhemmasta kahdesta aikuisesta lapsesta ja miniästä vauvaikäisestä. Yhteensä kolmesta taloudesta. Siis varsin sopiva paikka meidän majapaikaksi.

      No hiukka oli kyllä matkaa Coloseumille ja Vatikaaniin, mutt puolestaan ne espajoola-portaat ja Trevin suihkulähde olivat varsin lähellä, niinkuin Borgeesen puistokin, eikä Rooman 'kermakakkukaan kaukana ollut. ja siitähän ei oo kuin kivenheitto Colosseumille (näköyhteys). Kaikkiin näihin 'ääripäihinkin' oli ihan kävelyetäisyys meidän kunnollemme.

      Ja Colosseumille pääsi halutessaan näppärästi 117 ja 119 pikkubusseilla Popololta ja taksilla ja metrolla Vatikaaniin (kaksi pysäkin väliä).

      Corso22 on ilmeisesti hiljan remontoitu, kalusteista ja muista pinnoista päätellen. Henkilökunta on loistava, tosi ystävällinen ja välitön kanssakäymisessään.

      Aamupala tarjotaan huoneista riippuen joko yhteisessä paikassa tai kuten meille se tuotiin keittiöömme nautittavaksi oman halumme mukaan ...päivällä, yöllä tai aamulla...

      Aamupala tosin lie ollut sellainen italialaiseksi mainittu, pääasiassa makea, mutta todella runsas muroineen, mehuineen, maitoineen, croisanteineen, pullineen, hilloineen, juustoineen, jne. Mutt minakokkelia ja leikkeleitä siihen ei kuulunut. Onneksi kauppa oli muutaman kymmenen metrin päässä. Sieltä sai samalla iltaviinitkin hankittua.

      Meille siis loistava paikka, vaikka ei Rooman kaikkein halvin ollutkaan.
      Kolme huonetta, seitsemän yötä ~kolmetonnia.

      Suosittelen, jos shoppailu-ikäistä ja kulttuurista kiinnostunutta (nais)porukkaa on seurassa.

      • satunnainen matkaili

        Corso22 on siis oikeestaan b&b:n ja huoneistohotellin yhdistelmä.


    • jake12345
    • bocca della verita

      Se löytyy myös Hostelwordin sivuilta. En ole asunut siellä mutta se vaikuttaa ihan samanalaiselta kuin suurin osa Rooman hotelli ja B&B kannasta. Hinta ehkä on hiukkasen alempi kuin yleensä B&B paikat Roomassa joihin kuuluu aamiainen. Huoneet vaikuttavat tavallista tilavimmilta. Rooman hotelleissa on melkein aina ahtaat huoneet.

      Kyllähän nämä budjettihuoneet ovat ihan ok monelle turistille silllä ei siellä hotelissa ehdi kuitenkaan olemaan, vain nukkumaan. Iltasin kaupunkikierroksen jälkeen on lopen uupunut.

    • satunnainen matkaili

      jep Corso22:n huoneet on ISOJA verrattuna aiemmin kokemiini, esim Venetsiassa ja Istanbulissa ...no sehän ei oo toki Roomaa ja siellä oltiin hotellimajoituksessa, mutt kuitski.

      Corso22:n huoneet on kuin omakotitalon makuuhuoneet Suomessa.

    • mitähörhöjä

      "eikä sijaintikaan kaikkein kehnoimpia ole - riittävän kaukana Termiinin huumehörhöistä "

      mistä oikein puhut oletko nähnyt hörhöjä muka terminillä ja mihin aikaan olet siellä liikkunut varmaan yöllä?
      olen aina majoittunut terminin lähelle kolmen ja neljän tähden hotelleihin joissa upeat kattoterassit ja näköalat. Vielä koskaan en ole häiriköiviin hörhöihin Roomassa törmännyt, tosin myönnän etten ole liikkunut siellä yöaikaan, mutta Helsingissä on kyllä tullut nähtyä kaikenlaista ihan jo metrossa.. Varkaita toki liikkuu terminin seudulla kuten myös muissakin hotelleissa ja nähtävyyksillä, ei liikaa rahaa mukaan.

      • satunnainen matkaili

        Taisinpahan jostain matkaopas-kirjasestakin lukea moisista 'Termiinin alueella erityisesti iltaisin liikkuvista 'hämyistä'


    • bocca della verita

      "Varkaita toki liikkuu terminin seudulla kuten myös muissakin hotelleissa ja nähtävyyksillä, ei liikaa rahaa mukaan"

      Varkaita hotelleissa. Tuskinpa.

      Ei Terminin alue ole sen vaarallisempi kuin muukaan keskikaupunki. Kyllä siellä voi ihan hyvin käydä ostoksilla, kahvilla ja vessassa. Vessojan ei muuten löydä Roomasta suurennuslasin kanssakaan.

      Vaarallisenpaa on seista Vatikkaanin jonoissa. Colosseumin ja Foro Romanon lippujonoissakin kannattaa varoa henkilöitä jotka seisovat selän takana sillä he voivat olla henkilöitä jotka eivät ole menossa sisään...Kaikissa paikoisa joissa turisteja paljon jonoissa on oltava tarkkana kassesitaan ja pusseistaan sekä taskuistaan.

    • parasollavarovainen

      "Varkaita hotelleissa. Tuskinpa."

      Majoituin kuukausi sitten kolmen tähden hotelliin terminin ja Via nazionalen lähistöllä, oli pakko vaihtaa hotellia kun siellä oli niin huoleton tunnelma että mm. kassakaappihuoneen ovi jätettiin auki! jossa oli siis myös laukkuja ja matkalaukkuja, ainoa oli intialainen siivooja joka välitti ja pisti kassakaappihuoneen oven kii..

      Seuraavaksi majoituttiin parempaan neljän tähden hotelliin joka oli hyvä mutta satuin netistä lukemaan että hotelliin oli vain pari kuukautta aiemmin majoittunut kanadalainen perhe jolta oli viety huoneen kassakaapista kaikki rahat, vaikka kassakaappi oli siis ollut hyvin lukossa ja huoneessa, henk.kunta ei osannut kuin pahoitella ja tämä siis neljän tähden hienossa hotellissa keskellä Roomaa.. On aivan turha antaa täällä sellainen kuva ettei Roomassa tai Rooman hotelleissa ole ollenkaan varkaita, onneksi täällä käy myös oikeasti Roomassa matkustavia ja asuvia jotka tietävät kokemustensa kautta paremmin, varkaitakin on monenlaisia esim. murtovarkaat.

    • Bocca della Verita

      Me Roomassa asuvat ei asuta hotelleissa.

      • satunnainen matkaili

        siinäpä se. Ehkä vieras huomaa ja huomataan paremmin

        Mutt rehellisyyden nimissä on ehdottomasti sanottava, että kyllä taskuvarkaista varoitellaan liki jokaisen suurkaupungin turisteja myös matkaoppaissa.
        Barcelonastahan sanottu, ett se on oikein taskuvarkaiden paratiisi.

        Rooman kohdalla mainitaan lähinnä Termiinin alue ja kyllä myös Vatikaani ja sitä väliä kulkevat bussit ...olioko metrokin, vaikka ei ihan Vatikaanin portille kuljekaan...


    • hhhhhhhh

      Bocca della verita taitaa olla bocca della falsita eh.. mitä tämä tarkoittaa "Hotelli Forumia olen täällä joskus suositellut" suosittelet joissain keskusteluissa eri hotelleja ja nyt sitten asutkin Roomassa, myönnä olet turisti itsekin

    • ulise

      Mikä teitä suomalaisia siellä Suomessa vaivaa. Outoa meininkiä nykyään. Käyn joskus lukemassa Ilta Sanomien keskustelupalstaa ja sen huomaa että suomalaiset eivät voi hyvin.
      Voiko joku selittää tämän suomalaisten ilkeämielisyyden, ei vaan oman maan kansalaisia kohtaan van myös maahanmuuttajia kohtaan. Keksitään vaikka tikusta asiaa että saa ilkeillä ja vinoilla. Ei edes tiedetä kenelle vinoillaan, eikä edes että onko edes vinoilussa jotain aihetta edes.

    • huohhhh

      outoa meininkiä löytyy myös sieltä ulkomailta..
      eikö ole hieman outoa että totuuden suu toitottaa nyt asuvansa Roomassa mutta kumminkin on kirjoittanut nämä "Me Roomassa asuvat ei asuta hotelleissa. " "Hotelli Forumia olen täällä joskus suositellut" Kritiikki ja ilkeamielisyys on kaksi eri asiaa kuten myös tämä keskustelu ja iltasanomat. Täällä keskustelussa oli joku Roomassa oikeasti asunut mies joka oli kuullut/nähnyt myös murtovarkauksia tapahtuneen ja sitten jotkut väittävät että Rooma on paratiisi jossa ei ole varkaita eikä mitään tapahdu muka koskaan..

      • Bocca della Verita

        "outoa meininkiä löytyy myös sieltä ulkomailta..
        eikö ole hieman outoa että totuuden suu toitottaa nyt asuvansa Roomassa mutta kumminkin on kirjoittanut nämä "Me Roomassa asuvat ei asuta hotelleissa. "

        Miksi niin outoa. Mistä sinä tiedät mitkä tiedot kullakin on ja mistä he tietonsa ovat saaneet.

        Nimimerkkejä ei kannata alkaa arvostelemaan. Muuten saisi arvostella sinunkin nimimerkkiäsi kuka vaan.

        Tiedätkö sinä mikä "touttuden suu" on.

        "sitten jotkut väittävät että Rooma on paratiisi jossa ei ole varkaita eikä mitään tapahdu muka koskaan.. "

        Ei täällä ole tietääkseni kukaan väittänyt että Rooma on paratiisi. Kunhan vaan vinoilet ihan huviksesi.


    • Toinen nonno

      Uskon, että Roomassa on taskuvarkaita ja muitakin varkaita ihan yhtä paljon kuin muissakin suurissa kaupungeissa. Kyllä siellä kannattaa varansa pitää samalla tavalla kuin Helsingissä tai Tukholmassakin.

      Vaimon kanssa olemme nyt käyneet Roomassa useampana vuonna muutaman kerran vuodessa. Olemme vähän vanhempi pariskunta (lue:helpompaa saalista) ja olemme liikkuneet paljon kaupungilla myös ilta- ja yöaikaan. Usein olemme liikkuneet myös Terminin lähistöllä. Kertaakaan meitä ei ole ryöstetty emmekä ole edes tunteneet itseämme millään lailla uhatuiksi. Liikkuminen on tuntunut paljon turvallisemmalta kuin Helsingin keskustassa.

      Jos haluat tulla ryöstetyksi, nauti ensin runsaasti alkoholijuomia (halpaa Italiassa) ja esittele rahojasi rautatieasemalla tai muualla julkisesti. Rahapussia kannattaa aukoa ja levitellä nähtäväksi myös busseissa ja metroissa. Huomion herättämisen jälkeen odotat hetken niin kyllä rahat katoavat. Sama ohje toimii kaikkialla maailmassa.

    • satunnainen matkaili

      musta alkaa tuntua, että tää aihe ei mitenkään liity otsikkoon, joten mitäs, jos poistaisitte nää taskuvarasjuttunne tästä ketjusta ja tekisitte sille aiheelle ihan oman ketjun. please!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      439
      9708
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      258
      6795
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      14
      2751
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      335
      2353
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1727
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1643
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      190
      1342
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1283
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      999
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      48
      974
    Aihe