kissanpennun ruokinta mietityttää

pienenmassuntäyte

Netistä on tullut koluttua ohjeita kissojen ja varsinkin kissanpentujen ruokintaan liittyen, mutta ohjeita löytyy melko erilaisia ja haluaisin kuitenkin varmistaa että tulossa oleva kissanpentu varmasti saa oikeanlaista murkinaa pieneen massuunsa.

Kissanpentuako siis ruokitaan n. 4 - 5 kertaa päivässä, tai jopa sitä useammin jos sillä nälkä vaikuttaa olevan... kuivamuonaako saa olla aina tarjolla, vai onko se pahasta ja vie tilaa märkäruualta kohtuuttomasti massusta? vettä ainakin pitää olla tuoretta aina saatavillä sen tiedän.

Onko pahasta, jos kissanpentua ruokkii enimmäkseen vain valmistölkkiruokiloilla (tietty kissanpennuille tarkoitetuilla) vai olisiko hyvä antaa päivittäin ihan "oikeaakin" ruokaa kuten raakaa jauhelihaa, lihasuikaielta ja kalaa/kanaa/katkarapuja tms. Kalaa ei kai suositella annettavaksi kuin kerran/ pari kertaa viikossa? Kun kissanpentu tulee, niin tiedän että on hyvä ottaa selvittää minkä merkkisiä ja millaisia ruokia pennuille on annettu aikaisemmin. Eniten mielessä askarruttaa nuo kuivamuonat nyt kuitenkin.

Onko muuten niin, että jokaiselle kissalle on talossa oltava oma erillinen hiekka-astiansa? voisiko yksi riittää vai onko hankittava vielä toinenkin? ehkä on ensin kokeiltava miten kissat reagoi käymään samassa ja hankin toisen astian sitten jos se yksi ei vaikuta riittävän.

2

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • broholman

      Kirjoitin jo toiseen topikiin näin:
      "Kissanpennun ruokinnassa kaiken a ja o on laadukas ravinto. Suosittelen kokemuksesta enemmän märkäruokaa kuin kuivaruokaa, sillä kissanpentu (kuten ei aikuinenkaan välttämättä) ei aina tajua omaa janontunnettaan. Ruokaa voi antaa niin paljon kuin kissaan vaan mahtuu, aina kissan leikkauttamiseen asti (luonnollisesti leikkatat kissasi?). Sen jälkeen ruokaa aletaan rajoittamaan, mutta ei tinkimään ruoassa.

      Kissan leikkautuksen jälkeen pitäydytään edelleen rasvaisessa ja korkean proteiinipitoisuuden omaavassa ruoassa. Ei siis siirrytä light-ruokiin tai leikattujen kissojen ruokiin, vaan voi huoletta syöttää vaikka junnuruokaa."

      Pidä mielummin sitä märkäruokaa tarjolla, kuin raksuja. Kissanpennun maha menee herkästi sekaisin, joten antaisin kissan tasoittua ainakin kuukauden ajan kotiintulosta, ja alkaa vasta sitten tarjoamaan erilaisia raakoja lihoja. Kana on yleensä hyvin siedetty liha.

      Jotkut kissat eivät suostu käymään samalla laatikoilla, joillekkin kissoille se on ok. Meillä 3 kissaa. Kaksi tyttöä suostuvat käymään samalla laatikolla, uros käy omallaan. Kokeilemalla se selviää.

    • summergirlie

      Kissanpennun raksut kannattaa liottaa vedessä niin ei tarvitse miettiä juoko se tarpeeksi. Kissa on usein fiksumpi kuin omistajansa ja tietää kyllä mitä sen sopii syödä ja mitä ei. Eli ei muuta makumieltymyksiä testaamaan!

      Kissanhiekkalaatikoita tarvitsee useamman jos joku kissoista ei halua pissata toisen kanssa samaan lootaan tai joskus joku on niin nirppanokka että tarvitsee itselleen kaksi lootaa: toisen pissalle ja toisen kakalle. Eli jos joku alkaa tehdä jätöksiään lattialle niin sitten on suositeltavaa ottaa toinenkin loota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe