jättäisin Portugalin väliin

kääpiökansalaisena

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/Yle Kääpiöt hallitsevat Suomea! - Portugalin ex-presidentti jyrähti/art-1288384281650.html

Yle: "Kääpiöt hallitsevat Suomea!" - Portugalin ex-presidentti jyrähti
Julkaistu: 21.04.2011 10:03

Talousvaikeuksissa painivassa Portugalissa Suomen eduskuntavaalitulos herättää yhä tunteita.
Portugalin ex-presidentti Mario Soares kirjoitti katkeraa tekstiä, jossa totesi Suomen muuttuneen äärikonservatiiviksi maaksi, kertoo Yle.

Portugalissa pelätään, että vaalituloksen myötä Suomi voi kaataa EU:n ohjelman Portugalin talouden pelastamiseksi.

Soaresin mukaan solidaarisuuden puute leimaa nyt EU:ssa vahvoja, "sekä ei niin vahvoja - kuten Suomea, joka tänään on äärikonservatiivinen".

Sosialisti Soares muisteli sen sijaan lämmöllä Suomen edesmennyttä pääministeriä Kalevi Sorsaa (sd).

- Vertailen keskenään hänen jalomielisyyttään ja niitä kääpiöitä, jotka tänään haluavat hallita Suomea, heidän eettisiä arvojaan ja vihamielisyyttä Portugalia kohtaan - mikä valtava ero! Soares jyrisi.

- Tänään suomalaiset uskovat, että spekulatiiviset markkinat ja rikolliset luottoluokituslaitokset voivat tuhota kansakuntia, joilla on yhdeksän vuosisadan itsenäinen historia. Se on hirmuinen harha, Mario Soares kirjoitti Ylen mukaan.

IS

**
Jos nyt valitseisin uudelleen matkakohdetta, vaihtaisin suuntaa.

Ei Portugalin ongelmat ole meidän aiheuttamia, niin hieman kunnioitusta.

4

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suotakoon jokaiselle vapaus ilmaista oman mielipiteensä, niin myös Portugalin entiselle presidentille Mário Soaresille, Toisin kuin Ilta-Sanomat kuvaa, 86-vuotias Mário Soares ei suinkaan "jyrise" vaikka tekstistä ilmeneekin hänen muuttunutta maailmaa kohtaan tuntema katkeruus.

      Mário Soares ei syytä artikkelissa Suomea Portugalin taloudellisten ongelmien aiheuttamisesta vaan solidaarisuuden puutteesta ja purkaa tunteitaan tämänhetkistä poliittista ja taloudellista suuntausta, kuten neoliberalismia, kohtaan.

      Samassa artikkelissa, jonka sisältö ei käsittele pelkästään Suomen suhtautumista Portugalin tukipakettiin, Soares myös esittää, että EU:n 27 maasta 24:ää johtavat äärikonservatiivit.

      Kukapa poliitikko ei olisi syyllistynyt yliammuntaan.

      Mário Soaresilla ei ole Portugalissa virallista asemaa.

      Matkailu ja politiikkaa on syytä pitää erillä toisistaan, sillä Portugalin kohdalla niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Maan taloudellista ongelmat koettelevat juuri sitä tavallista kansaa, joka kapean leipänsä matkailuelinkeinosta ja muusta taloudellisesta toiminnasta saa. Tämä kansanosa ei ole kuulllutkaan Mário Soaresin Suomea kohtaa esittämästä kritiikistä, sillä sillä ei esim. ole varaa tilata lehteä kotiin eikä se käytä rahaansa irtonumeron (noin 1 euro) ostamiseen.

      Tukipaketin vastaanottaminen merkitsee rajuja leikkauksissa tulonsiirroissa ja merkittäviä verojen korotuksia ja kohdistuu nimenomaan tavallisiin kansalaisiin joko suoraan tai yritysten toimintamahdollisuuksien heikkenemisen kautta. Luvassa tukipaektin myötä on lisäntyvää työttömyyttä ja taloudellisen kasvun taantuminen. Tukipaketilla maksetaan valtion velkoja merkittävistä edullisemmalla korolla kuin vapailta markkinoilta saa. Sen vastaanottamisen ehtojen toteutumista seuraan kolmen kuukauden välein.

      Pyytäisin teitä Suomessa asuvia kertomaan, mitä siellä Suomessa on kerrottu Portugalin talouden ahdingon syistä.

    • Junde2

      Varmaan meille on kerrottu maan holtittomasta taloudenpidosta. Persut ja muut yksinkertaiset yksilöt heristelevät sormiaan ja vaativat talouskuria maalle. Me valistuneemmat yksilöt ymmärrämme ettei valmiiksi köyhiä kansalaisia voida tai haluta noin vain enempää kurittaa. Varmasti ylätasolla on mädännäisyyttä mutta ylimpien virkamiesten etuuksia leikkaamalla ei maan taloutta saada kuntoon. Kreikan yhteydessä on puhuttaneet erilaiset kummalliset etuudet työntekijöille. En tiedä onko Portugalin yhteydessä puhuttu tällaisesta.

      En voi millään ymmärtää että talousvaikeuksissa kamppailevaa maata pitäisi matkailumielessä boikotoida, päinvastoin. Jos maalla on tarjota sellaista iloa ja viiihdykettä jota emme kotimaasta löydä, niin miksemme siitä nauttisi.

      • ulkomaan eurot!

        Juurikin näin, kun Junde2 kirjoittaa! Kääpiökansalaisen logiikka on niin hakusessa kuin olla ja voi.

        Makailijat siis joukolla Portugaliin, Kreikkaan ja Irlantiin, jotta maihan saadaan tuloja ja palvelualalle asiakkaita!


    • hahhaaaaaaaaaaaa

      Nauran persuille ja menen portugaliin:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe