jättäisin Portugalin väliin

kääpiökansalaisena

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/Yle Kääpiöt hallitsevat Suomea! - Portugalin ex-presidentti jyrähti/art-1288384281650.html

Yle: "Kääpiöt hallitsevat Suomea!" - Portugalin ex-presidentti jyrähti
Julkaistu: 21.04.2011 10:03

Talousvaikeuksissa painivassa Portugalissa Suomen eduskuntavaalitulos herättää yhä tunteita.
Portugalin ex-presidentti Mario Soares kirjoitti katkeraa tekstiä, jossa totesi Suomen muuttuneen äärikonservatiiviksi maaksi, kertoo Yle.

Portugalissa pelätään, että vaalituloksen myötä Suomi voi kaataa EU:n ohjelman Portugalin talouden pelastamiseksi.

Soaresin mukaan solidaarisuuden puute leimaa nyt EU:ssa vahvoja, "sekä ei niin vahvoja - kuten Suomea, joka tänään on äärikonservatiivinen".

Sosialisti Soares muisteli sen sijaan lämmöllä Suomen edesmennyttä pääministeriä Kalevi Sorsaa (sd).

- Vertailen keskenään hänen jalomielisyyttään ja niitä kääpiöitä, jotka tänään haluavat hallita Suomea, heidän eettisiä arvojaan ja vihamielisyyttä Portugalia kohtaan - mikä valtava ero! Soares jyrisi.

- Tänään suomalaiset uskovat, että spekulatiiviset markkinat ja rikolliset luottoluokituslaitokset voivat tuhota kansakuntia, joilla on yhdeksän vuosisadan itsenäinen historia. Se on hirmuinen harha, Mario Soares kirjoitti Ylen mukaan.

IS

**
Jos nyt valitseisin uudelleen matkakohdetta, vaihtaisin suuntaa.

Ei Portugalin ongelmat ole meidän aiheuttamia, niin hieman kunnioitusta.

4

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suotakoon jokaiselle vapaus ilmaista oman mielipiteensä, niin myös Portugalin entiselle presidentille Mário Soaresille, Toisin kuin Ilta-Sanomat kuvaa, 86-vuotias Mário Soares ei suinkaan "jyrise" vaikka tekstistä ilmeneekin hänen muuttunutta maailmaa kohtaan tuntema katkeruus.

      Mário Soares ei syytä artikkelissa Suomea Portugalin taloudellisten ongelmien aiheuttamisesta vaan solidaarisuuden puutteesta ja purkaa tunteitaan tämänhetkistä poliittista ja taloudellista suuntausta, kuten neoliberalismia, kohtaan.

      Samassa artikkelissa, jonka sisältö ei käsittele pelkästään Suomen suhtautumista Portugalin tukipakettiin, Soares myös esittää, että EU:n 27 maasta 24:ää johtavat äärikonservatiivit.

      Kukapa poliitikko ei olisi syyllistynyt yliammuntaan.

      Mário Soaresilla ei ole Portugalissa virallista asemaa.

      Matkailu ja politiikkaa on syytä pitää erillä toisistaan, sillä Portugalin kohdalla niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Maan taloudellista ongelmat koettelevat juuri sitä tavallista kansaa, joka kapean leipänsä matkailuelinkeinosta ja muusta taloudellisesta toiminnasta saa. Tämä kansanosa ei ole kuulllutkaan Mário Soaresin Suomea kohtaa esittämästä kritiikistä, sillä sillä ei esim. ole varaa tilata lehteä kotiin eikä se käytä rahaansa irtonumeron (noin 1 euro) ostamiseen.

      Tukipaketin vastaanottaminen merkitsee rajuja leikkauksissa tulonsiirroissa ja merkittäviä verojen korotuksia ja kohdistuu nimenomaan tavallisiin kansalaisiin joko suoraan tai yritysten toimintamahdollisuuksien heikkenemisen kautta. Luvassa tukipaektin myötä on lisäntyvää työttömyyttä ja taloudellisen kasvun taantuminen. Tukipaketilla maksetaan valtion velkoja merkittävistä edullisemmalla korolla kuin vapailta markkinoilta saa. Sen vastaanottamisen ehtojen toteutumista seuraan kolmen kuukauden välein.

      Pyytäisin teitä Suomessa asuvia kertomaan, mitä siellä Suomessa on kerrottu Portugalin talouden ahdingon syistä.

    • Junde2

      Varmaan meille on kerrottu maan holtittomasta taloudenpidosta. Persut ja muut yksinkertaiset yksilöt heristelevät sormiaan ja vaativat talouskuria maalle. Me valistuneemmat yksilöt ymmärrämme ettei valmiiksi köyhiä kansalaisia voida tai haluta noin vain enempää kurittaa. Varmasti ylätasolla on mädännäisyyttä mutta ylimpien virkamiesten etuuksia leikkaamalla ei maan taloutta saada kuntoon. Kreikan yhteydessä on puhuttaneet erilaiset kummalliset etuudet työntekijöille. En tiedä onko Portugalin yhteydessä puhuttu tällaisesta.

      En voi millään ymmärtää että talousvaikeuksissa kamppailevaa maata pitäisi matkailumielessä boikotoida, päinvastoin. Jos maalla on tarjota sellaista iloa ja viiihdykettä jota emme kotimaasta löydä, niin miksemme siitä nauttisi.

      • ulkomaan eurot!

        Juurikin näin, kun Junde2 kirjoittaa! Kääpiökansalaisen logiikka on niin hakusessa kuin olla ja voi.

        Makailijat siis joukolla Portugaliin, Kreikkaan ja Irlantiin, jotta maihan saadaan tuloja ja palvelualalle asiakkaita!


    • hahhaaaaaaaaaaaa

      Nauran persuille ja menen portugaliin:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe