Viisumi

viisumi11

Onko kellään kokemusta viisumin hakemisesta puolisolle Suomeen tuloa varten? Olemme selvitelleet tarvittavia asiakirjoja Suomen suurlähetystöstä Tunisista. Sieltä saamiemme tietojen mukaan asiokirjoja ei tarvita paljoakaan, sillä olen itse EU-kansalainen, jolloin puolisoni ei tarvitse selvittää työtietojaan varojaan tms. Ajattelimme hakea viisumia nyt ensimmäisellä kerralla kuukaudeksi, sillä ajattelimme lyhyeämmän viisumin irtoavan helpommin. Kuitenkin meitä mietityttää viisumin saamisen mahdollisuus. Onko kyseisestä maasta vaikeaa saada viisumia Suomeen? Kokemuksia?

23

2307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnea matkaaaan

      minun mieheni sai viisumin samana päivänä kun oli hakemuksen käynyt jättämässä tosin mieheni oli kyllä vieraillut suomessa jo 3 kertaa aikaisemmin(kuitenkin ekaa kertaa avioliiton perusteella), joten silläkin jotain merkitystä oli... muistaakseni ei sen kummempia lippusia tai lappusia tarvittu, kutsukirje ja passista kopio minulta, avioliitto todistus ja miehen omat henkkarit. that´s it.

      käsitykseni mukaan tunisiasta on kuitenkin aika hankala saada viisumia mutta miestäni tosiaan helpotti 3 aikaisempaa vierailukertaa...

      ja mitä viisumin kestoon tulee, niin voitte tietysti ilmoittaa että tarkoitus olisi olla n. 1kk mutta viisumihan tulee olemaan sen 3kk voimassa.

    • tunisialainen

      toi vasta sua hyvin oike , kun mies tule suomen missä päin suomessa te asutte.

    • viisumi11

      Pahoin epäilinkin, että viisumin saaminen on hankalaa. :(

      Jos mies pääsee Suomeen, niin tarkoitus olisi asua pääkaupunkiseudulla ainakin pari ekaa vuotta, sillä itselläni on vielä opinnot hiukan kesken.

    • Suomi suomalaisille

      Suomi-nainen saa puolison Suomestakin. Silloin ei tarvitse viisumia hankkia eikä kuunnella ihme molotusta.

    • "Tunisialaisen vaimo

      Hei,

      Tulee ehkä vähän myöhässä, mutta voi olla hyödyllistä tietoa jollekulle muulle jatkossa... Mikäli olette naimisissa, puolisosi saa "automaattisesti" 3 kk:n turistiviisumilla tulla Suomeen ellei ole mitään rikosrekistereitä rasitteena. Omasta kokemuksesta muistan sen, että avioliiton piti olla Suomessa virallisesti vahvistettu ja siitä dokumentit toimittaa viisumihakemuksen yhteydessä Tunisiassa Suomen lähetystöön. Viisumihakemukseen pitää liittää tiedot lentolipuista (meno-paluu) ja matkavakuutuksesta kopio - tarkemmat tiedot dokumenteista löytyy Tunisian Suomen suurlähetystön netti
      sivuilta.

      Mikäli hänen on tarkoitus jäädä Suomeen, oleskelulupaa voi ja kannattaa sitten hakea välittömästi kun puolisosi on saapunut Suomeen - meillä käsittely kesti 6 vkoa (heinäkuu mukaan lukien) - mutta tiedän tapauksia joissa on mennyt yli 7 kk... riippuu siis paikkakunnasta. Oleskelulupaa ei siis missään tapauksessa kannata anoa Tunisian päässä - voi kestää jopa 1,5 vuotta mikäli kuulemani pitää paikkansa - ja jos oleskelulupahakemus sieltä päästä on vetämässä ei voi hakea turistiviisumia saman aikaisesti mikäli oikein muistan. Turistiviisumilla ei voi työskennellä ja silloin ei pääse esim. työkkärin kautta kielikursseille jne. eli sen vuoksi nopea oleskeluluvan saaminen on tärkeää... sillä muutoin alkaa puoliso vieraassa maassa "hyppiä pian seinille" pelkästä turhautumisesta - kun yksin on kotona sillä aikaa kun vaimo on töissä.

      Tiedän omasta kokemuksesta että odottaminen on todella kurjaa ja epätietoisuus hermoille käyvää siitä mitä kaikkea paperisotaa pitää läpikäydä ennenkuin puoliso on täällä ja kuinka se onnistuu... MUTTA tsemppiä - kyllä täällä jo on monta Suomi-Tunisia perhettä ja homma onnistuu! :-)

      • täyttä totta!!!

        no ei se nyt ihan noinkaan mene, ensinnäkin viisumin saaminen ei todellakaan ole automaattista ja hylkääviä päätöksiä tulee ilman rikosrekisteriäkin!
        ja jos meinaa toimia näin ku selostit, eli ensin viisumilla suomeen ja sitten olea sisään, niin saa olla varautunut hyvin selvittelemään miksi näin ollaan toimittu! oikea tapahan on hakea olea ihan puolison kotimaasta.

        jos tosiaan näin toimii niin kyllä niitä kielikursseja löytyy ihan viisumilla oleskelijoillekin, suurin osa maksaa mutta tiedän ainakin yhden paikan johon otetaan opiskelemaan vaikka ole päätöstä ei ole vielä tullut(hakemus täytyy kuitenkin olla jätetty)
        ja vaikkei kursseille pääsisikään niin kyllä tunisialainen löytää suomesta(varsinkin pk-seudulla) maanmiestensä seuraan ja siitähän se "kahvilla" istuminen alkaa... tietäispä vaimot vaan mitä näissä kahvitteluissa tosiasiassa tapahtuu... varsinkin jos sattuu olemaan hiukka vanhempi ja/tai rumempi vaimo kyseessä...

        eli siitä vaan raahaamaan niitä miekkosia tänne, saavatpa ainakin helsingin kimulit lisaa panoseuraa baareista... vaimoista kun noissa piireissä ei välitetä paskan vertaa!


      • Moi Tunisialaisen vaimo!!

        Tästä tiedosta kiitokset!!! Näin sitä vähän ounastelinkin että nyt laitamme mielummin viisumihakemuksen ensin ja sitten vasta oleskelulupahakemuksen suomessa!!
        Raivostuttaa tuollainen asiaton vastaus.
        Miksi aina pitää yleistää ulkomaalainen hirviöksi ja petturiksi. itselläni kokemuksia pitkäliuta suomalaisista pettureista,niin omasta kun ystävien miehistä ja niitähän nuo paarit on pullollaan joilla vaimot ja lapset kotona ja iskät hummaa kapakoissa että kyllä sitä meillä osataan oikein hyvin.
        Olisi kiva kuulla teistä lisää jos haluat kirjotella sähköposti tulee tässä [email protected]


    • tn
    • Turistiko vain?

      Tarkistapa migri.fi sivuilta, jos tulee turistiviisumilla Suomeen, voiko sen jalkeen anoa oleskelulupaa vai ei. Tarkoitushan on siis vierailla turistina vain.

      Parempi anoa viisumia, ja jos sen saa, kun saapuu Suomeen heti laittaa prosessi kayntiin oleskelulupaa varten. Eri juttu ovat turistit ja eri vakinaiset asujat.

    • Odottavan aika

      Me laitoimme oleskelulupahakemuksen vireille 11/2009 eli yli 1.5 vuotta sitten. Kuukausi sitten sanottiin, että pian pitäisi päätöksen saapua. Saa nähdä mikä on heidän pian :)
      Itse olen lähdössä Tunisiaan ensi viikolla, aina laittanut kaikki matkustusasiakirjat kopioina maahanmuuttovirastoon liitteeksi oleskelulupahakemukselle.

      Eli jos mahdollista tulla tänne ensin viisumilla ja sitten laittaa oleskelulupahakemus vetämään...suosittelen. Odottavan aika on kuitenkin pitkä...

    • Tarkkana!

      Viimeisimmästä viestistä onkin jo kulunut aikaa mutta kirjoitanpahan omista kokemuksista jos sattuu jollekkin olemaan apua. Elikkäs, haimme viisumia tunisialaiselle miesystävälleni viime kesänä. Hakemus evättiin syynä "hakijan poistumista Schengen alueelta ennen viisumin päättymistä ei ole vahvistettu"
      Ilmeisesti ongelmana oli lentolippuvaraukset Lontoon kautta; en hölmö tajunnut ettei Britannia kuulu Schengen alueeseen. Olisi kuitenkin ollut ihan kiva jos Tunisian suomen-suurlähetystön viisumiyksikkössä olisi neuvottu asiassa eikä vain tylysti tyrmätty koko hakemusta pelkkien lentovarausten perusteella jotka sentään on mahdollista vaihtaa! Sitä paitsi suurlähetystön verkkosivuilla sanotaan, että lentoliput tarvitsee näyttää vasta viisumia noudettaessa, eli kun myönteinen päätös on jo tehty. Eli kaikille tiedoksi että kannattaa olla tosi tarkkana!

    • 1234

      Viisumi 11, olisi kiva kuulla kuinka viisuminhaku on edistynyt ja mihin ratkaisuun päädyitte? Mikä olisi se nopein ja järkevin tapa saada miehelle oleskelulupa Suomeen?

      • Moikk!!

        Olisi mukava kuulla miten teillä viisumi haut tärppäsivät ja kuinka hommat hoitui!!
        Mulle voisi kirjoitella [email protected]
        Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia toisesta samanlaisesta tapauksesta :)

        T:Maya


    • viisumi11

      Päädyimme siis hakemaan viisumia ja sen myös saimme. Mies on nyt jo ollut Suomessa useamman kuukauden ja odotellaan oleskeluluvan kanssa. Laitettiin se heti vireille miehen tänne saavuttua, mutta vielä ei ole kuulunut mitään, joten odotellaan.

      • viisumi11

        Siis ole-hakemus jätettiin paikallispoliisille. Siellä sanottiin hakemusta jätettäessä, että menee väh. 2 kuukautta ennen kuin tulee edes kutsua haastatteluun.


      • 1234
        viisumi11 kirjoitti:

        Siis ole-hakemus jätettiin paikallispoliisille. Siellä sanottiin hakemusta jätettäessä, että menee väh. 2 kuukautta ennen kuin tulee edes kutsua haastatteluun.

        Hienoa kuulla, että onnistui. Haitte miehelle turistiviisumia siis? Olisi mielenkiintoista jutella lisää sähköpostitse kaikesta muustakin, kuten sopeutumisesta Suomeen. Laita s-postiosoite tänne, jos viitsit.


    • viisumi11

      Joo, haettiin turistiviisumia.

      Sopeutuminen ollut ainakin tähän asti hiukan hankalaa, sillä tylsistyttää, koska ei ole töitä tms., mutta yritän auttaa parhaani mukaan.

      Spostiosoitettani en viitsi tähän laittaa, sillä se kertoo nimeni yms. Ja täällä liikkuu monia epämääräisiä ihmisiä, ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

      • viisumi11

        Siis korjaus edelliseen. En ole varma kutsutaanko sitä turistiviisumiksi, sillä hän haki tänne yhtä kk:tta syynä perheenjäsenen/-jäsenten tapaaminen. Turistiviisumia varten ilmeisesesti tarvittaisiin varallisuus yms. todistukset, joita euroopan kansalaisten perheenjäseniltä ei ole oikeutta pyytää (Shengen-säädökset tms). Joten en siis tiedä millä nimellä kys. viisumia pitäisi kysyä.

        Nyt kun katsoin suurlähetystön, niin säädökset muuttuneet paljon vaikka kyseessä vain muutama kuukausi. Esim. aika pitää varata etukäteen yms. Kannattaa olla yhteydessä kys. suurlähetystöön, sillä säädökset vaihtuvat tiuhaan, eikä meidän ainakaan tarvinnut toimittaa kaikkia suomenkielisillä sivuilla mainittuja todistuksia )ranskankieliset kotisivut kuulemma ne, joilla tieto pätee parhaiten), mutta kannattaa todellakin kysyä etukäteen.


    • Näreissään oleva:(

      Moi,
      Meiltä hylättiin hakemus ja vielä emme tiedä miksi. Mutta olimme järjestämässä
      häitä täällä Suomessa meidä suvulle.
      Eli papereita nyt ei tarvitse hirveästi mutta kannattaa lukea ohjeistus Tunisian Suomen lähetystön sivulta.Käsittääkseni aika ei vaikuta viisumin myöntämiseen.
      Katsokaa myös suomen ulkoministeriön sivulta viisumi prosessista, mitkä tekiät vaikuttaa jos viisumia ei myönnetty.
      No, emme luovuta ja jatketaan prosessia :)
      Onne teidän viisumi prosessille!

    • onnellinen tunvaimo

      Ei se ihan noin ole, että jos alkaa oleskelulupaa hakea Tunisiasta niin kestää kauemmin. Haimme miehen kanssa oleskelulupaa TUNISIASTA ja siihen meni kuukausi, että hänellä oli oleskelulupa kortti kädessään Tunisiassa. Kyse on vain siitä kuinka todellinen avioliitto on ja onko syytä epäillä lumeavioliittoa. Esim. ikäero, harvat tapaamiskerrat, ei yhteistä kieltä, aikaisempi avioliitto ulkomaalaisen kanssa, tapaaminen netissä, kaikki nämä pidentävät prosessia. Todellisissa avioliitoissa ja "selvissä tapaksissa" päätöstä ei pitkitetä vaan kaikki sujuu kuin tanssi ja kuukaudessa! Tiedoksi vielä, että jos haettu turistiviisumia avioliiton perusteella niin teiltä kysytään aiotteko hakea oleskelulupaa Suomessa, jos sanotte että ette (eli valehtelette) niin seuraavalla kerralla on turha yrittää viisumia yms ja jos sanotte että kyllä aijomme, niin ette välttämättä viisumia saa, koska viisumin tarkoitus ei ole päästä vain suomeen odottelemaan päätöstä yhdessä, vaan nimen omaan TURISTIvierailu....

    • Kiitos

      Anteeksi kauheesti mutta aina kun luen ohjeita viisumin hakemisesta ymmärrän sen erilailla,,, Kysymykseni kuuluu,, Seurustelen Tunisialaisen miehen kanssa ja olen ollut siellä monen monta kertaa kuukaudenkin kerrallaan,, emme ole vielä naimisissa. Haluaisimme hänen nyt vuorostaan tulevan täällä käymään (oikesti vain 2 viikkoa) koska hän ei saa enempää lomaa töistään. Kertokaa minulle paperi paperilta mitä me hommataan. Please ..Kiitos jo etukäteen...

      • vaimo08

        Sinulta ei tarvitse muuta kuin kutsukirje viisumia varten, eli vapaamuotoinen selostus siitä, että sinä kutsut hänet suomeen silloin ja niin pitkäksi ajaksi. Myös että vastaat hänen kuluistaan hänen täällä ollessaan. Voit toki liittää vielä kopion passistasi mukaan.
        Mies täyttää sitten viisumi hakemuksen ja hommaa tarvittavat paperit, mm. palkkakuitit, todistus työpaikasta/työnantajalta loma-ajan kohdasta.
        Sano miehelle että käy lähetystössä kyselemässä, niin saa varmasti oikeaa tietoa!

        Me olemme kutsumassa mieheni sukulaista kesäksi suomeen, saa nähdä kuinka käy, kun nykyään on hirmu vaikea tunisialaisen saada viisumia suomeen.


    • kiitos

      hei taas...

      olen kuullut että tunisian kansalaisella joka olisi tulossa suomeen vierailulle pitäisi olla jokin tietty summa rahaa päivää kohti viisumia haettaessa näyttää,,, onko tämä totta ja jos on niin paljonko tälläinen "päiväraha" on ??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe