Ecoteco puucee

totziens

Kellään kokemuksia tuosta yhdistelmästä? Hakusessa mahd. edullinen käymälärakennus ja mielellään kompostoiva käymälä, tuo ei olisi hinnalta mikään mahdoton.. Kokemuksia kiitos! :)

15

8465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä puucee

      Lähinnä vain positiivista sanottavaa

      Meillä ollut ecoteco toiminnassa nyt kohta vuoden. Syksyllä jätin säiliön tyhjentämätta ja jätin jätteen muhimaan omiaan ja nyt pääsiäisenä oli hyvin maatunutta tavaraa kun poistin hiukan tavaraa säiliöstä. Nestesäiliötä en ole tyhjentänyt viellä vuoden aikana. Taitaa aika hyvin haihtua piipun kautta sitä ylimääräistä kosteutta

      Meillä on ollut hajuton ja helppohoitoinen ja ei ollut hinnalla pilattu. Toisen säiliön hankintaa olemme miettineet jotta tulisi vähemmän jätteen siirtelyä, nyt olen siirtänyt maantuneen jätteen vanhaan kompostiin jossa se saa jatkaa maantumista viellä ensi vuoteen. Näin minulle on ainakin "viherpeukaloiden" puolesta neuvottu.

      Puuceen pystyttämisessä täytyy vain seurata tarkoin ohjeita ja sitten perustaa se kunnolla jotta säiliö sopii puuceen takaseinään. Jos on joskus legoja rakennellu niin varmaan onnistuu tämäkin.

      Toivottavasta auttoi, vaikeeta nyt mitään negatiivistä keksiä kun että vessapaperi on aina välillä loppu... :)

    • Jee, edes joku, joka on testannut! :) Kiitos vastauksesta, ehkäpä sitä sitten uskaltautuu tuon yhdistelmän ostamaan, nettisivujen perusteella kun ei ole viitsinyt sikaa säkissä ostaa..

    • os..
    • Juu, tuttu juttu, mutta hakusessa on nimenomaan käymälärakennus itse "saavin" lisäksi... :)

    • Hyvä puucee

      Sen lisäisin viellä että ei se ihan ole "saavi jossa on reikiä pohjassa". Minua miellyttää se että maantuminen todella tapahtuu, tämä on kivaa kun astian tyhjentää... Onhan se kivempi maantunutta jätettä lapioida kun sitä tuoretta tavaraa.

      Toisen jutun jota voi miettiä on sellaisen "pyörivän propellin" asentamista ilmausputken päähän sinne katolle. Ihan oman teorian mukaan se voisi nopeuttaa maantumista ja poistaa kosteutta. No ompa oma teoria, kai sitä pitää kesällä testata.

    • thsrthsfhf

      Tyhjensin viime viikonloppuna tuollaisen paljun jonka pohja reijitetty ja alla vesivanerista tehty matalareunainen laatikko täytettynä turpeella. Viime kesän jätökset maatuneet erittäin hyvin eikä mitään jäämiä isommista tavaroista, hyvin maatunutta tavaraa kaikenkaikkiaan. Halpa ja toimintavarma systeemi, seosaineena kekkilän kompostikuivike sahanpurulla jatkettuna

    • joojoo..

      Meillä tämmönen: Iso saavi jonka pohjassa reikä, ja siitä lähtevä letku n. 10m, haihdutusaltaaseen. Saavin pohjalle käpyjä, ettei letku mene tukkoon, ja sitten itse tavaraa ja kuiviketta sopivin kerroksin. Syksyllä monttu maahan ja tavara sinne ja kohta se on multaa. Toiminut 20 vuotta. Ei hajuja kunhan pitää huolen ettei virtsa jää saaviin.

    • Erkka Kulmala

      Moi!

      Koottiin vessa vanhempien mökkitontille pari päivää sitten. WC-rakennuksen kokoomisohjeet ovat pahasti puutteelliset. Meidän ECOTECOn mukana tuli sellainen taitettu A4-kokoinen lehtinen. Ohjeen yhdellä sivulla on ohje tuulestusputken kattoreiän paikalle. Sivu on kuitenkin printattu väärän kokoiseksi ja ohjeen mukaan tehty reikä on noin 80 mm, josta on vaikea 110 millin putkea saada läpi :D Mukana toimitettu PUUCEE-rakennus oli myös huonosti valmistettu. Sieltä törrötti ainakin pari ohi porattua/naulattua kiinnikettä ja toisessa seinässä oli 40x20 cm kokoinen ja puolisen senttiä syvä ruhje.

      Itse wc näytti ihan siistiltä, joskin pohjaritilässä oli jo valmiiksi vähän ruostetta. Toimivuutta testataan myöhemmin. Hienoa, että muilla on toiminut!

    • olafur

      Rautakaupanvalmiit maksaa hunajaa sekä on rimpuloita.
      Siis käymälärakennukset. Alkuvuoden tekniikan maailmassa oli ohjeet kun tekee itse niin saa hyvän. Hintaa tuolle tuli ohjeita soveltaen noin 400 euroa. Ohjeen mukaan kun tekee niin varmaankin maksaa kutakuinkin 650. mutta on kyllä tilava sekä hyvä.

    • No joo, en sitten ecotekoa ostanutkaan, ostin valmiin huussirakennuksen, joka maksoi vajaan 400 euroa, siihen sitten sellainen erotteleva istuinosa ja hyvin on toiminut. Ei haise, eikä houkuttele kärpäsiä ja on helppo ja "mukava" tyhjentää.. :)

    • mummonmökki

      Tässä ohjeet joko uuden tai,
      VANHAN PUUSEEN MUUTTAMINEN KOMPOSTIKÄYMÄLÄKSI

      Tarvikkeet:
      o n. 60 litran muovisaavi
      o Saavin pohjaa leveämpi tiivis muovivati, jonka reunat ovat n. 10 cm korkeat
      o 2 kpl tiiliskiviä
      o Säkillinen turvetta
      Aseta puuseen reiän alla olevaan tilaan alimmaksi muovivati ja levitä sen pohjalle n. 10 cm turvetta.
      Laita tiiliskivet vatin pohjalle. Puhkaise saavin pohjaan reikiä, joiden halkaisija on noin sentin ja
      aseta saavi tiiliskivien päälle niin, että sen pohja tulee n. 20 cm vatin pohjaa ylemmäs. Saavin pohjalle
      kaadetaan kerros kuiviketta (esim. haketta, kuoriketta tai turvetta). Lisäksi istuimen alla olevasta
      tilasta johdetaan tuuletusputki käymälän katon kautta ulos.
      Jokaisen käymälässä käynnin jälkeen jätösten päälle levitetään kuiviketta. Kiinteät jätökset kertyvät
      kuivikeen kanssa ylempään saaviin ja neste valuu alavatiin, jossa se neutraloituu turpeen kanssa.
      Saavin täytyttyä sen sisältö viedään jälkikompostoitumaan ja samassa yhteydessä myös alempi vati
      tyhjennetään ja siihen vaihdetaan uusi turve.

      Uskon että toimii yhtä hyvin kuin kaupalliset "kalliit" ratkaisut. Ei itsellä kokemusta mutta tällaisen ajattelin rakentaa tulevaksi kesäksi.

    • Valitsemaan
    • ilmaeriste

      Oma Ecoteco on palvellut tosikäytössä pian vuoden eikä heppoisen rakenteen lisäksi ole ongelmia ilmennyt. Rakennatta saa jäykistettyä tarvittaessa tukilankuilla tai kulmaraudoilla, mutta eihän tuolla tansseja pidetä kuhan pysyy katto päällä..

      Pöntön "lämpöeristettä" olen vähän ihmetellyt kun muoveista näkyy läpi kauttaaltaan eli eristeenä toimii ainoastaan ilma! Onkohan sama idea kaikissa kompostipöntöissä, koska tuntuisi lämmönpysyvyyden kannalta fiksummalta mikäli eristettä olisi oikeasti tyhjässä n. 50 mm tilassa. Sinne saa ruikattua esim. uretaania aika helposti jälkeenpäinkin, mutta onkohan sillä mitään merkitystä eli jatkuuko käyminen kylmemmällä tms?

    • Anonyymi

      Löytyykö tuoreita kokemuksia Ekoteco käymälästä?

      • Anonyymi

        Meillä on ollut kolme vuotta Ecoteco käytössä ja olemme tyytyväisiä. Käytämme Biolanin huussikuiviketta, osoittautunut parhaaksi.

        Ainoa huono puoli on ollut säiliön tulpan paikoillaan pysyminen. Puucee sijaitsee tuulisella paikalla. Säiliön takana on kaksi reikää tuuletusputkelle. Toiseen tulee tulppa. Meillä tuuli puhalsi tulpan irti pariin otteeseen kunnes asetin kiven painoksi.

        Jos aiot maalata sisäpuolelta niin tee se ennen kokoamista. Muutoin seinien alareunoihin ei sudilla yllä, kuin poistamalla säiliö ja sitten huussin takaa alakautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe