Kumpi rotu meille?...

ööö...

Eli harkitsen koiran harkintaa, mutta koira tulisi vasta noin vuoden päästä.
Olen miettinyt joko amerikancockerspanielin hankintaa tai cockerspanielin hankintaa.
Eli kumpi koira sopii meille paremmin?
Perheesemme kuuluu:
Äiti, isä, kaksi melkein 11 vuotista tyttöä (vuoden päästä melkein 12)
asumme keskikokoisessa omakoti talossa, lähellä kaupunkia.
Olisin valmis lenkittämään koiraa noin 3 kertaa päivässä n. reilut puolituntia.
Kumman turkki olisi helpompi hoitaa?

Kiitos tulevissta vastauksista!

9

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ööö...

      ja isän kävisi sen kanssa metsällä

    • jenkki 99

      hei,
      itsellä jenkkicockeri ja kaverilla cockeri ja jenkin turkki on paljon vaativampi. koko ajan takussa vaikka kuinka harjaa. itse pidämme turkin lyhyenä, missä vierähtääkin monta tuntia kerralla kun koneella ajaa sitä lyhyeksi. päähän kasvaa pitkät karvat, kuonoon, poskiin ja joka paikkaan. täytyy vähän väliä leikata kun ei ressukka näe mitään kun karvat kasvaa silmien eteen poskissa. tavallisella cockerilla ei kasva naamakarvat pitkiksi.

    • paskaturkit

      Eroja ei ole muussa kuin turkin laadussa. Amerikancockerin kanssa on aivan mahdotonta käydä metsällä, sillä sen majasteettine turkki ei pysy kuinkaan puhtaana. Cockerspanielinkin turkki on vaativahoitoinen. Miksi otatte niin vaativaturkkisia rotuja tavoitteeksenne, jos joudutte metsälläkin käymään ? Ettekö harkitsisi mieluummin vaikkapa viiriäiskoiraa, walesinspringerspanielia, fieldspanielia, sussexinspanielia tai kooikerhondjea, joiden turkit pysyvät paljon paremmn puhtaina kuin cockereiden ?

    • 9+4=13

      Ai ei minun cockerin turkki niin vaativa ollut eikä se juurikaan likaantunut tai takkuuntunut, vaikka olimme metsässä lähes joka päivä. Sen turkki tosin ajettiin ihan lyhyeksi ja harjattiin aina tarpeen vaatiessa. Kyllä käyttölinjainen cockeri on yhtä lailla metsään soveltuva kuin muutkin spanielit. Amerikancockeria en metsästyskoiraksi suosittele, se on enemmän seura- ja harrastuskoira.

      • molemmat metsällä

        Amerikancockerspanieli ei ole sen kyvyttömänpi metsästyskoira kuin jenkkicockerspanielikaan.

        Eikä näyttelykunnossa pidetty turkki ole läheskään yhtä helppohoitoinen kuin vallan lyhyeksi trimmattu.


    • jenkkimies<3

      Mulla on kotona n. 6 ja puolivuotias jenkki, ja tässa omia ajatuksia:

      -Koirani on aivan ihana luonteeltaan, en vaihtaisi mihinkään! Sitten tulee se mutta..
      -Turkki on vaikea. Koirallani on pidetty sekä näyttelyturkkia, että tavallista. Kun oli innostusta, pitkän turkin hoito meni nopeasti ja siitä nautti. Helposti keksii kikkoja helpottamaan hoitoa (esim. jalkojen sisäpintojen ja kainaloiden ajelu; sopivissa määrin ei juuri näy ulos ja pahimmilta takuilta vältyttiin). Päivittäinen harjaus muuten oman kokemukseni mukaan vaan lisää pahaa takkuuntumista mutta viikon välin jälkeen joutuu mahdollisesti ottamaan sakset avuksi :) Lyhyenä pidetty turkki on helppo, mutta kasvaa nopeasti: varmasti edullisinta on ostaa oma trimmeri (ja hoitaa kyseistä laitetta tarkoin! :D) Nykyään koirani turkki on lyhyt ja hoitotoimenpiteet ovat lähes olemattomat vanhaan verrattuna!
      -Oman koiran ongelmana ovat AINA olleet korvat. Tautihistoriana voin surukseni kertoa, että n. vuoden iästä lähtien suurin aika on vietetty sairastellen. Välillä täysin terveitä korkeintaan puolen vuoden kausia, välillä aivan järkyttäviä "tautikohtauksia". Monia ruokavalioita ja lääkkeitä on kokeiltu, parhaillaan taas paha tauti menossa :( Korvatulehdus estää myös parhaillaan alkavan niveltulehduksen hoidon.... (lääkkeet yhdessä voivat pahentaaa korvavaivoja...) pahimmillaan korvat ovat punaiset, turvonneet, vuotavat ja haisevat (hiivaa) ja koira rapsuttelee niitä etenkin öisin. Eläinlääkärit ovat veikanneet mm erästä bakteeria (en nyt muista nimeä) jonka sanottiin olevan lähes mahdotonta häätää kokonaan. Myös erilaiset allergiat pahentavat tilannetta (koska koira on VARAS, vaikka meillä ruuat osataan jo sijoittaa korkealle....).. No, tästähän tulee jo oikea korva-avautuminen eli eiköhän jatketa :) huom! tulee muistaa että näin pahoja ongelmia ei todellakaan ole joka jenkillä!!
      -Iho-ongelmia on ollut muutenkin, tosin "kunnolla" vasta viime kesänä. Turkki ruvilla ja märki kaulassa ilkeä hotspot. Voitte uskoa että elokuu oli vaikea. Niistä ongelmista päästiin kuitenkin suhteellisen nopeasti! :)
      Tässä varmaan oli tarpeeksi näistä ongelmista (joiden takia olen vannonut että seuraavat koirani ovat ehdottomasti lyhytkarvaisia ja pystykorvaisia :D)
      -kuten jo mainitsin, luonne on MAHTAVA! Koirani rakastaa perhettään eikä jätä sitä näkyvistä (tästä myös haittaa.....) Pihalla voi siis koiraa pitää huoletta vapaana vaikka aitaa ei ole, sillä koira ei lähde jaloista pyörimästä. Kerran se harkitsi vieraan kissan ajamista, mutta pysähtyi tontin rajalle kuin seinään vaikka pystyi näkemään kissan pinkovan! Rotu on sosiaalinen ja kaikkien kaveri. Pehmeä, mutta ei mikään maailman miellyttämishaluisin. Ruoka ja lelut kuitenkin kelpaa, joten menee niillä vaikka kuuhun!
      -Harrastaa voi melkeinpä mitä vain. Omalleni olen opettanut toko liikkeitä, käynyt agilityssä ynnä muuta. Terävä pää ja nenä mahdollistavat vaikkapa jäljestyksen :)
      -Jos kaipaa vesipetoa, jenkeillä taitaa olla jonkin verran taipumusta.... ;)
      -Jenkki ei ole hienosta turkistaan huolimatta mikään primadonna, rakastaa metsiä ja peltoja ynnä muute (tiheästä turkista onkin sitten kiva etsiä niitä punkkeja.... :))
      -muutenkin jenkki tykkää kaikesta liikkumisesta ja touhuamisesta, veto ei kyllä lopu kesken, mutta jos joskus lenkkeily väsyttää niin jenkki ei raavi ovea rikki kiihdyksissään vaan päättää ottaa nokoset..

      Kaiken kaikkiaan aivan loistava pakkaus, itse suosin jenkkiä enemmän kuin "peruscockeria", sillä jenkissä on "sitä jotain" minulle :)

    • glam_chick

      Englantilaisen turkki ehdottomasti helpompi hoitaa kun jenkin. Tosin myös britti cockerin turkin kanssa kuluu monta tuntia vaikka lyhyenä pitäisikin. Luonteessa ei käsittääkseni ole hirveästi eroja. Jenkeillä on hiukan enemmän perinnölisiä sairauksia kun briteillä. Mutta molemmat kannattaa varmasti ostaa luotttavalta kasvattajalta.

    • jenkki2011

      Kyllä jenkin ja normi cockerin luonteet eroavat toisistaan paljonkin. Itsellä jenkki, ja luonne on mitä mahtavin. Turkissa on töitä, mutta meillä harrastetaan näyttelyitä, joten turkin työ on tiedossa ollut. Mutta toisaalta kun sen hoitaa säännöllisesti, niin ei se loppujen lopuksi hankala ole. Riistaviettiähän jenkillä on, mutta jos haluaa näyttelyitä harrastaa, niin silloin ei metsälle ole jenkin kanssa asiaa...

      • gdhsgdbdhsjhs

        Metsästysviettiä löytyy kyllä brittiläiseltä cockerilta enemmän, joskin omiin kokemuksiini näistä roduista tämä perustuu, löytyyhän sitä toki jenkkiläiseltäkin tarpeen vaatiessa. Mitä eroja perusluonteissa, sillä minusta ne vaihtelevat molemmilla roduilla yksilöittäin toistensa ohi eri suuntiin? Kyllä molempien jalostuksessa ollaan aina tähdätty luonteiden osalta niin samoihin tavoitteisiin, että lähinnä yksilöeroja tarkoitat. Amerikancockerspanieleita ja britticockereita jopa risteytellään keskenään jalostuspohjan laajentamiseksi. Kummankaan turkki ei ole suotuisa metsästsoloihin, sillä niin pitkiksi ja silkkisiksi ne ollaan jalostettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe