Mitä tarjolle näyttelyn avajaisiin?

arte-nam

Tuttavani pitää kohtapuoliin oman näyttelynsä avajaiset ja ollaan mietitty mitä oikein voisi olla tarjolla boolin lisäksi (valkkaripohjainen) En tiedä onko aikaa ja halua alkaa väkertämään mitään hienoja coctailpaloja? Suolatikku- ja sipsilinja toisaalta on taas vähän halvan oloista.

Kellään hyviä vinkkejä antaa?

9

6318

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mesenaatti 1

      Joko näperrät hyviä pintxoseja ja tapaksia tai ostat niitä suolatikkuja ja eineslihapullia, joita tikutat.
      Eli mitä haluat? Halpaa paskaa, sellanen toki sopii jos näyttelyssä tuotteet samanlaisia, tai arvokkaita coctailpaloja, jos taide sen arvoista.

      • 264

        Olen samaa mieltä. Eikö tarjoilua voi tilata joltain pitopalvelulta, joka vääntää coctailpaloja sovitun mukaisesti. Tuon tyyppisissä tilaisuuksissa yleensä liikutaan paljon ja ne systeemit pitää olla helposti hallittavissa. Itse laittaisin
        mini-mini coctail-piirakoita, juusto viinirypäle -tikkuja, voisi olla eri juustolajejakin,
        siemenettömiä oliiveja tms. Ja sitten vihreä linja myös huomioituna, eli esim. porkkana- ja kurkkusliceja. Dippikastike vähän rajatapaus. Tai sitten niin, että sitä voi annostella omille lautasille. Ja lautaset sellaisia, joissa on lasipidike.
        Siis "sormiruokaa" ja tikkuruokaa kivana kombinaationa. Olisko kuohuviini kuitenkin parempi kuin booli? Ainakin juhlavampi ja menee läpi tilaisuuden, myös coctailien kanssa.


    • 468

      Tuon edellisen kirjoituksen tarjoilua varten ei kyllä kannata pitopalvelua palkata: pussista piirakat lautaselle, juustopalat ja rypäle tikkuun ja porkkanat ja kurkut paloiksi. Eihän tuossa mene kuin puoli tuntia kun nuo vääntää kasaan ja vielä jää aikaa dippikastikkeenkin tekoon.

      En halua olla ilkeä, mutta tuollainen ruokapuoli on mielestäni sekä vanhanaikainen että tylsä. Mikäli tilaisuuteen on vielä aikaa, niin käynti kirjastossa antaa uusia virikkeitä. Ainakin omassa kirjastossani on hyllytolkulla inspiroivia keittokirjoja, joissa on erilaisia alkuruokia, tapaksia ja muuta avajaistilaisuuteen sopivaa. Tarjottavaa ei tarvitse olla monia lajeja, kunhan ne maistuvat sekä silmillä että suulla.

      Kuohuviini on ihan hyvä ajatus, mutta kyllä puna- ja valkoviinejäkin voi käyttää.

      • 264

        Sen sijasta, että moitit ehdotusta, olisit voinut raapaista sieltä kirjastostasi.
        Tyypillinen S24-käyttäytymistapa. Arvostellaan sitä, joka edes yrittää, mutta itsellä ei ole mitään muuta, kuin viitteellisiä ajatuksia.

        Aloittajahan nimenomaan sanoi, että ei ole aikaa ja siitä siis idea pitopalvelun käytöstä. Kommenttisi silmille ja suulle maistuvista tarjoiluista vastaa omaakin näkemystäni. Kyllä noilla appeilla saa ihan näyttävän tarjoilun ja pitää ymmärtää se, että näyttelyssä lienee pääpaino siinä, mitä on tultu katsomaan.

        Eli raapaiseppa nyt siitä valikoimastasi jotain raflaavaa näyttelymuonaa.


    • Näin on.

      "Eli raapaiseppa nyt siitä valikoimastasi jotain raflaavaa näyttelymuonaa."

      No pannaan sitten pöytään niitä porkkanasuikaleita ja juustonpaloja hammastikun päähän, niin sillä se tarjoilupuoli on hoidettu.

    • vinks vinks

      Avajaisissa on yleensä niin paljon porukkaa (toivon mukaan) ja suurin osa vain kipaisee paikalla, joten tarjoiluksi riittää lasillinen boolia ja jotakin helposti suuhun nakattavaa.

      Osta iso köntsä jotakin kuivaa juustoa eli emmentalin tyyppistä, jota on helppo leikata terävällä veitsellä jokaisen vieraan ja paiskaat siihen viereen viikunahilloa, Väinämöisen palttoonappeja tai vastaavia ruiskakkaroita. Siitä tulee hyvä yhdistelmä ja on vähän erilainen. Ei vaadi valmisteluja!

    • kaviaaria pitää olla

      No sellasesta näyttelystä jossa tarjotaan kuivaa juustoa palttoonnapilta, sellasesta tuskin kukaan ostaa mitään.

      • Onnistuu se noin

        Jos taiteessa on jokin kansallisromantiikkaan tai suomalaiseen muinaistaiteeseen yhdistävä tekijä, niin tuo ruisnappi juttu toimii ihan hienosti. Juomaksi tosin silloin on sahti parempi valinta kuin viini. Tarjoilun tulee peilata esitettävää taidetta.

        Jos pitäydytään viini ja pikku naposteltava linjalla, niin sen tulee tukea näyttelyä. Kuohuviini on helppo ja varma valinta, jonka kanssa voi olla hyvin laaja valikoima erilaisia naposteltavia.

        Kasvisruuan kanssa itse pidän tiukkaa linjaa! Eli tuon tyyppiseen tilaisuuteen kasvisvaihtoehto ei kuulu. Itse syön kevyttä kasvisruokaa mielelläni, mutta se ei ole virallisen tilaisuuden arvon mukaista. Poikkeuksen ehkä tekisi jokin näyttely, jossa on esillä vain perinteisiä asetelmia: ruukkuja, kasviksia, kukkia, jne. Kasvishöystö, maalaisleipä ja vahva, hyvälaatuinen pöytäpunaviini toimii tuollaisessa tapauksessa.


    • Anonyymi

      Mulla oli taidenäyttely vähän aikaa sitten siinä oli tarjoilua makeisia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      218
      3174
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      307
      2774
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      75
      1798
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      55
      1705
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      42
      1575
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1366
    7. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1300
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      17
      1270
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      422
      1260
    10. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      105
      1259
    Aihe