Mallorca palmanova

ledveija

Elikkä sellasta pitäis kysellä kun ollaan toukokuussa mennossa Palmanovaan, että kannattaako auto vuokrata muutamaksi päiväksi jotta pääsee helpoiten kiertämään saarta?
Löysin sellaisen www.eautovuokraamo.fi sivuston jossa oli edullisia vuokra autoja, onko kellään kokemusta auton vuokraamisesta kyseisen sivuston kautta?
Entä onko mitään reittivinkkejä/nähtävyyksiä (erikoisempia) autolla liikkuessa, mahdollisia "piilolaguuneja" yms..? :D
Millaista Mallorcan liikenne on?
Olemme menossa Playas Ca's Saboners hotelliin, onko siitä erityisempiä kokemuksia?

9

662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rent a car

      Ilmanmuuta kannattaa vuokrata auto muutamaksi päiväksi,näkemistä riittää.

      Esim.saaren länsipuolella,sellaiset tunnetut kohteet kuin Andratx,Valldemossa (tunnettu Chopinin kylänä),Deiá (taiteilijoiden suosima kylä),Puerto de Soller, La Calobra (serpentiinitie!) pohjoisessa olevat Cabo de Formentor (upeat näkymät),Puerto de Pollenca ja Alcudia,nämä kaikki voi kiertää "pikaisesti" yhden päivän aikana,tai sitten vaan valita muutama kohde ja tutustua niihin paremmin.

      Itäpuolelta taas löytyy mm. paljon ihania pikkurantoja-lahdenpoukamia "calas",PortoCristossa sijaitsevat Cuevas del Drag -tippukiviluolat.

      Kannattaa tutustua myös Palman kaupunkiin,mutta sinne on hyvät bussiyhteydet.

      Liikenne on erilaista kuin Suomessa,mutta maltilla selviää.Ja toukokuussa ei vuorilla ole vielä ruuhkaa,varsinkin jos ne retket tehdää keskellä viikkoa.

      Antamasi linkki on tuntematon,kannattaisiko katsoa sitä autoa vasta täällä paikan päälla,saat varmasti edullisemmin.Laitan kuitenkin tähän yhden linkin josta voit verrata hieman hintoja.Itse kokeilin kyseistä linkkiä 3päivän vuokrauksella.

    • ledveija

      Kiitos oikein paljon vastauksesta ! :)
      Tämä auttaa jo pitkälle.

      Voinko vielä kysyä siitä paikan päällä autonvuokraamisesta? Onko se myös edullista vaikka siellä suoraan kävelisi autovuokraamoon? Jostain luin että pitää silti tehdä varaus esim edeltävänä päivänä tai muuten auton vuokraus on kalliimpaa..
      Mitä vuokraus paikkoja on Palmanovan lähistöllä?

    • Carcar
    • mrs mallorca

      Olimme juuri Palmanovassa. Meillä oli auto vuokrattuna eauton kautta. Varauksen teimme jo Suomesta, soittamalla eauton suoemenkieliseen palveluun. Hinta oli yli kolme kertaa halvempi kuin esim. matkatoimiston kautta tilatun auton. Auto haettiin Palman kaupungista ja sinne se myös vietiin. Palmaan pääsee kätevästi bussilla.
      Liikenne Mallorcalla on rauhallista. Vähän kuin Suomessa ajelisi. Aivan toista luokkaa kuin Italiassa tai Kreikassa. Autoilijat ovat kohteliaita ja hyvinkäyttäytyviä. Tiet vuoristoseudulla ovat serpentiiniteitä, mutta varovasti ajaen niistäkin selviää. Ajelimme saaren joka kolkassa. Välimatkathan siellä ovat lyhyitä ja tiet hyviä. Mallorca on oikein kaunis ja siisti saari. Kannattaa ajella katselemassa - esim. tippukiviluolia löytyy itärannikolta. Ja maisemat länsirannikolla ovat paikoin aika huikaisevia.

    • ledveija

      Varasimme myös eauton kautta, koska kaikissa muissa paikoissa mistä auton olisi vuokrannut ikäräja on 23 ja ikäähän minulla on vasta 22 :D Eli hyvä jos toimi moitteettomasti vuokraus ! Toivottavasti meilläkin !

      Voisitko kertoa mikä bussi menee palma novasta palmaan?
      Ajateltiin juuri ajella länsi mallorcan rannikko läpi.. Ajateltiin käydä myös Alcudiassa. :) Ja sitten idässä kattomassa tippukiviluolia !
      Miten tuo välimatkat ovat lyhyitä, kuinka kauan menee esim Palmasta Alcudiaan?
      Varasimme auton neljäksi päiväksi, se varmaankin riittää saaren (ainakin tärkeimpien ) kohteiden näkemiseen..

      • juur tullut

        Palmasta Alcudiaan vajaa tunti.


      • Perdone

        En siis ehtinyt kertomaan että Palma Novassa on liki Marinakatua niemestä päin pientä nousua olevalla kadulla edullinen autovuokraamo. Nimi on unohtunut, mutta siellä on vuorollaan Norjalainen vanhempi nainen hoitelemassa vuokrausta. Englanniksi pärjäsin hänen kanssaan. Ja oikein hienot tippukiviluolat ovat myös Campanetissa saaren halki Alcudiasta Palmaan kulkevan valtatien pohjoispuolella. Edullisempi sisäänpääsy kuin se itäreunan Porto Criston luolat. Kaikkiaan saarella on puolenkymmentä tippukiviluolastoa. Ja jos tahtoo monenlaista kokeilla, ainakin ennen (2009)sieltä Palman keskusasemalta pääsi junalla Manacoriin ja siitä jatko bussilla Porto Cristoon, joka on muuten näkymiltään hienoa katseltavaa, rannikko on niin rikkonainen. Kyllähän tuon kokoisella alueella on jo vaikka kuinka paljon paikkoja, joissa on hyvä käydä.


    • hjordax

      PortoCristoon kannattaa mennä autolla. Matkalla on Manacor, jossa on kuuluisa Mallorcan helmien tehdas ja sen myymälä. Lähistöllä on myös Drach tippukiviluola.
      Sanoisin, että Solleriin kannattaa mieluummin mennä Palmasta lähtevällä museojunalla. Reitti on tosi hieno ja juna upea.

      Kun vuokraatte auton, tarkistakaa sen ulkopinnat. Isoista naarmuista tai lommoista kannattaa ottaa valokuva digikameralla ennen lähtöä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1542
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1339
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1182
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1139
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      975
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      57
      740
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      656
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      637
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe