Saarenmaa

1ainoinkeri

Mitä nähtävä sieltä löytyy ja löytyykö kauppoja?

26

3377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiva paikka

      Kuressaaressa on ainakin Rimi ja joku toinenkin suurempi kauppa...en muista nimeä mutta nämä rimit ja se kauppa ovat vähän kauempana keskustasta, tallinnaan päin...ei mielestäni kovin pitkä matka....nähtävyyksiä...hmm...joku linna siellä ainakin oli ja rikkaimman saaremaalaisen asunto :D ja sitten siellä keskustassa oli joku kapakkapubi...itse ainakin viihdyin ja siinä oli myöskin sellanen ravintola...nimeä en muista, mutta hyvää ruokaa oli ja vanhanajan tunnelma siinä paikassa...se oli vähän kuin maanalla...käveltiin rappuset alas ja silleen...myös joku café oli ihan siinä, sekin oli kiva ja paljon kylpylöitä ja joku ''strippiklubi'' oli myöskin olevinaan siellä...tosin täytyi olla varmaan todella hyvän näköinen/ökyrikas jos haluaa saada sieltä vähän palvelua..parempi olla menemättä sinne...kaverini rahat nimittäin ryöstettiin sieltä hänen vaatteistaan, pukukopista siinä paikassa joten vältä sitä!

    • 1ainoinkeri

      Kiitos näistä vastauksista ja ikävä tuo ryöstö. Täytyy pitää varansa ja ei menne tuollaiseen paikkaan.
      Toivottavasti ilmat suosiaa, että voi katsella maisemia kappojen sijaan.

      ja lisää ideota voi kertoa milla saanemaalla saa aikansa kuluun?

    • enskertalaane

      Nähtävää on ainakin meikäläiselle stadilaiselle se rauhallisuus, luonto, maisemat ynnä muuta.
      Pitkin rantoja on kyliä, jos on aikaa, kannattaa ajella. Jopa suomalaisia yrittäjiä on useita matkalla. Kylissä on pikku kauppoja, auki päivällä yleensä.
      No strippibaareissa aina kannattaa olla tarkkana, meillä oli hauskaa, kaks suomalaista ja kuus venäjänkielistä tytsiä. Riemu repes kun ne tajusi että mehän perskules osataankin niiden kieltä. Vähä jekutettiin.
      No konjakki oli samanhintasta kuin meillä eikä ongelmia, tytöt oli Tallinnasta ja Pietarista, kaikki ok. Vaikka alkuillasta jopa taksitkin väitti tekopyhästi ettei strippi- huorabaareja ole...yöllä kyllä löytyi vaikka mitä.
      Ei ole maailmassa kaupunkia jossa ei huoraa löydy. No se siitä.
      Hintatasohan on todella edullinen sekä Saaremaalla tai Pärnussa tai vaikka Narvassa.
      Ja ruoka on todella hyvää. Kuressaaren keskustastakin löytyy edullista majoitusta.
      Pikku vinkkinä vielä.
      Saaremaalle kannattaa suunnata jo aamutuimaan, siis Virtsun sadamaan ja sama takaisinpäin, aamulla niin ei ole ruuhkia.

    • Kiva paikka

      Niin tuota noin, jäi tuo minun kertomukseni todella Kuressaare keskeiseksi. Kannattaa todellakin kiertää Saarenmaata ympäriinsä autolla. Hienot maisemat ja jossain Leisissä päin oli hieno maisema merelle päin. Sellainen jyrkänne merelle että! Hiidenmaa näkyy sieltä paikasta. Harmi kun en paikkojen nimiä muista :( Jossain kirkossakin käytiin ja kivoja tuulimyllyjä oli myös. Ja Kuressaaressa on muuten golfkenttäkin, joka on rakennettu jonkun roskakasan päälle. Yök mikä haju! Lentokenttäkin siellä käytiin kattomassa ja ihan kiva ranta oli myös. Muhun saarella eli se mihin sieltä manner-Virosta ensin tullaan niin siellä oli kiva kauppa heti siinä mihin se laiva saapuu. Kaikenlaista kamaa, vaatteita, paikallisia matkamuistoja ja tuotteita.

    • miina raivaaja

      Kuresaaren keskustasta löytyy kai kauppoja enemmänkin, niin olin jostain lukevinani? Joku Kaubamaja kans, en tiedä onko Tallinnan veroinen mutta kuitenkin?

    • matkaan..

      Onko kellään kokemust noista saarenmaan kylpylöistä? Grand Rouse näyttää ainakin hienolta, mutta onko muuten mukava?

      • zatzat

        Kertakokemuksen perusteella sanottuna:
        Kuressaari on ihan miellyttävä ja kiva paikka - etenkin kun sää suosii. Saarikaupunkinahan se on altis myös kovemmille tuulille.
        Kylpylät ovat suosittuja ja huonehintaan kuuluu yleensä 2-3 valinnaista hoitoakin. Omat kokemukset Ruutlista, ei luksusta mutta ei valittamistakaan.
        Golfkenttä on erinomainen (sääli jos joku koki hajuhaittoja, varmaan joku erityissattuma, koska itse en huomannut), ja golfkentän ravintola ja ravintoloitsija yksi kaupungin parhaita (ainakin vuosi sitten).
        Keskustassa on myös aivan fantastinen italialaisravintola La Perla, joka tosin on niin suosittu, että pöytävarausta on suositeltava.
        Saarenmaan huonoin puoli on se puuduttava, lähes 6 tunnin bussimatka vielä Tallinnasta losseineen ja lauttoineen. Nyt tosin näyttää löytyvän uusia vaihtoehtja, jos haluaa maksaa hieman lisää: suora lauttayhteys, Eestin sisäinen lento Tallinna-Kuressaari ei montaa kymppiä maksa ja sitten tietenkin se helikopteri. Autoilijoille ja motoristeillekin matka on ihan ok, mutta silloin saa olla tarkkana lauttalippujen kanssa (miel. etukäteisvaraus), koska busseilla on ymmärtääkseni lautoille etuajo-oikeus.


      • Hemmo vaan

        Grand Rose Spa on todella hyvä valinta. Itse olin viime vuonna viikon verran siinä. Kyseisessä hotellissa on viihtyisien huoneiden lisäksi myös ihan oikea sauna sekä iso allasosasto pore ym. altaineen sekä näiden tilojen vapaa käyttö kuuluu huonehintaan. Aamiainen hotellissa on ERITTTÄIN HYVÄ. Myös löytyy manikyyrit, pedikyyrit, suolahuone, hieronta, parturi, aulabaari, terassi. Hotellin pihassa on myös valvottu pysäköintialue asiakkaille. Suosittelen.


      • On kiva paikka käytännässäkin. Kävimme parissa kylpylässä vertailemassa ja olimme tyytyväisiä valintaamme. Maan alla hyvä ravintola, ja kaikki keskustan palvelut kivenheiton päässä.


    • ..........

      jaa 6 tuntia? ei voi olla totta? Toivottavasti on busseissa ilmastoinnit?

      • fillarilla saarenmaa

        Just toissapäivänä bussissa Kuresaari- Tallinna esim. 13:10 perillä 17:25, joten ei ihan kuutta tuntia- 4h ja 15min.


    • GeorgeOtsi

      No, ei Tallinnasta Kuressaareen todellakaan mene linja-autolla kuutta tuntia, kyllä Express bussi ajaa sen kolmeen tuntiin. Ihme viestejä täällä! Kuressaari on vanha keskiaikainen kaupunki, paljon erilaisia kauppoja, onpa uusi iso kauppakeskuskin liikenneympyrän viressä. Selveri, Maxima, Rimi, Rae-keskus.... ravintoloita löytyy La Perla, Arensburg hotellin ravintola on loistava, samoin Grand Rosen, myös Georg Otsin ravintola on hyvä. Samoin Pegasus golfkentän klubitalolla. Vinoteekissä on myös ruokaa, perinteistä saarenmaalaista ruokaa saa Veskistä.

      Katsokaa netistä lisää www.saaremaa.ee, löytyy myös suomeksi!

      • zatzat

        Express bussi ajaa varmasti lautalle 3 tunnissa mutta siitä on vielä lauttamatka ja reilusti tunti matkaa Kuressaareen. Täydet 6 tuntia oli ehkä kaikkein pessimistisin arvio.


      • Pussikuskit
        zatzat kirjoitti:

        Express bussi ajaa varmasti lautalle 3 tunnissa mutta siitä on vielä lauttamatka ja reilusti tunti matkaa Kuressaareen. Täydet 6 tuntia oli ehkä kaikkein pessimistisin arvio.

        Matka Tallinna - Kuressaari kestää 3 tuntia 45 minuuttia (sis. lauttamatkan). Ja maksaa yhteen suuntaan 14 Euroa. (sis. lauttamaksun).

        Ja tämän löysin Googlesta alle 1 min.


    • eestiin.

      Olen valokuvaaja ja olen menossa bussilla Tallinnasta kesäkuun lopussa Saarenmaalle.
      Kuvaisin mielelläni kaikkea vanhaa, veneitä, satamia, romua, kyliä, ihmisiä ym
      Löytyiskö hyviä kuvausvinkkejä.
      Auto pitäisi vuokrata, eli minkälaisia autovuokraamoita Saarenmaalla on?

      • eestiin

        yksi vaihtoehto olisi tietenkin vuokrata auto jo Tallinnasta.
        Joutuuko lauttarannassa yleensä kauan odottelemaan?


      • 13+17

        Kiinnostaisiko valokuvaaja Jyrki Vesan henkilövalokuvauskurssi Kuressaaressa: http://www.kskoolitus.com/henkilovalokuvaus.html on tarjolla sekä peruskurssi että jatkokurssi jo enemmän kuvanneille.

        Runsaasti käytännön kuvausharjoituksia ja luokkatyöskentelyä. Pääpaino on henkilövalokuvauksessa ja valaisun opettelemisessa, pikkusalamat, heijastimet ym. tulevat tutuiksi. Ja oppeja voi tietenkin käyttää kaikessa valokuvaamisessa.


      • Lautturit
        eestiin kirjoitti:

        yksi vaihtoehto olisi tietenkin vuokrata auto jo Tallinnasta.
        Joutuuko lauttarannassa yleensä kauan odottelemaan?

        Eipä nykyään, uusi lautta ottaa niin paljon autoja sisään että kyllä mahtuu. Ja kesäaikaan lautta kulkee vapaalla aikataululla.


    • KuvaajatKoolle

      Kiitos valokuvausvinkistä, tällaista olen etsiskellytkin! Saarenmaa on tuttu paikka ja tuo sopii lomaviikkoihinkin hyvin! Olen kuullut paljon myönteistä palautetta näistä kursseista!

    • aah miten rento olo

      Grand Rose Spa on aivan luxusta. Ihania hoitoja, kaunis hotelli, vielä kauniimpi kylpylä ja ystävällinen henkilökunta.
      Menisin heti uudestaan jos vain pääsisin.

    • Lautallako

      Onko tuo lauttaliikenne ongelmallinen kun menee omalla autolla? Ajattelin että menisi Haapsalusta Hiidenmaalle ja sieltä Saarenmaalle. Sieltä parin yön jälkeen takaisin mantereelle Virtsuun josta jatkamme Pärnuun. Olisi siis kolme lauttaa(?). Onko jonoja, muita hankaluuksia? Rennosti mentäisiin eikä kiire minnekään.

    • heidiu

      Hei
      kertokaa kylpyöistä Meri ja Ruutli.Kuuluuko hoitoja hintaan.Onko siistit hotellit jotkasopivat vanhoille ihmisille?Ruoka?

    • VanhatJaRuoka

      Saa siellä ruokaa ja vanhoillekin sopii...

    • Tapaa

      Onko iloista naista,tyttöä ,haluais tavara huomenna? :-)

      • Surgeeta

        Saarenmaa on talvella aivan SURGEE paikka!


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe