Äitiyspakkauksesta oli

esittelyt

tietämäni mukaan poistettu imetysopas tänä vuonna.
Toivottavasti myös tämä häpeällinen propaganda pakkoruotsiesittely poistettiin:
"Anna lapsellesi lahja", jonka suomenruotsalainen Folktinget sai siihen järsestettyä.

7

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskomatonta...

      Mistä hitosta tämä vihamielisyys ruotsinkieltä kohtaan johtuu?

      Siitä ei ole IKINÄ ainakaan haittaa että ainakin pärjäisi jotenkuten ruotsinkielellä!
      Ellei muuta niin voi tehdä samoin kuin ystäväni, umpisuomalainen mutta sen veran ruotsia oppinut että kun lehtienmyyjä soittaa hän vastaa ruotsiksi ja pyytää palvelua ruotsiksi, jättävät aika nopeasti rauhaan=)

      Olen todella iloinen siitä että olen töissä päiväkodissa, jossa puhutaan pelkästään ruotsia, ja jonne vanhemmat haluavat lapsiaan laittaa jotta lapset oppisivat kielen jo pienestä pitäen...

      Kaksikielisyys ON lahja!
      Se että itse kuvittelee että suomenkielellä pärjää, ja huonolla tönkköenglannilla kun umpisuomalaisena ei ikinä opi edes ääntämään kunnolla, on kyllä osoitus.. no, sanotaan vaikka tyhmyydestä.

    • realismia

      Suomen kaksikielisyys ei ole lahja, se vain pönkittää suomenruotsalaisten etuoikeuksia ja pitää suomenkieliset alaarvoisina.

      En luule että suomalaiset vihaavat ruotsinkielisiä, vihaavat vain tätä epäoikeudenmukaista lakia, jonka säätivät pääasiassa suomenruotsalaiset.

      Suomi on vieläkin Ruotsin siirtomaa niin kauan kuin 5% väestö pystyy pakottamaan 95% enemmistö tahtoonsa ja paremmat työpaikat hyväveli systeemissä ruotsinkielisille. Ruotsinkielisten pitäisi osata tarpeeksi suomen pääkieltä jotta säästäisimme valtavat kustannukset veronmaksajilta.

      On jo aika tällä vuosituhannella siirtyä normaaliksi yksikieliseksi, suomenkieliseksi Suomeksi ja saada mahdollisuus oppia valtakieliä ruotsin sijasta aivan kuten muissa Pohjoismaissa.

      Ahvenanmaalla ruotsinkieliset eivät suvaitse ainoatakaan suomenkielistä
      koulua lapsille.

      On surullista miten media on pystynyt aivopesemään osan kansaa tukemaan
      tätä mätämuna kaksikielisyyttä ja äidit panemaan suomenkieliset lapsensa ruotsinkielisiin kouluihin ja siten pönkittämään epäoikeudenmukaista systeemiä.
      Suomalaiset on holhottava ja pidettävä kurissa propagandan avulla.

      Nyt Suomessa puhutaan melkein 200 vierasta kieltä joten ruotsin kieli ei voi enää olla yli muiden. Suomella ei ole resursseja kaksikielisyyteen.

    • ei enää

      Noin vuosi sitten sain pakkauksen ja ihmetytti tuo propaganda lehtinen. Kyllä todellakin suomenkielisiä on vedetty kuin pässiä narusta, mutta onneksi kansa alkaa tajuta vääryyden ja sen miten meitä on pidetty kahden pienen kielen vankeina.
      Sillä ajalla kun me tankataan pakkoruotsia niin muut Pohjoismaissa opiskelevat kiinaa, saksaa y,m valtakieliä ja saavat taloudellisen edun vientimarkkinoilla.

    • 12+13

      Ei ehkä ihan liity aiheeseen "imetys", mutta olen kanssa jo kauan ihmetellyt tätä miksi suomessa on pakko opisekella ruotsia. Siis kaksikielisyyshän tarkoittaa että lapsi puhuu äidinkielenään kahta kieltä, ei sitä että sitä opiskellaan yläasteella kolme vuotta.
      Hyvähän noita kieliä on oppia, mutta voisi olla parempi, että ylästeella opiskeltavan kielen voisi valita muutamasta vaihtoehdosta esim. vaikkapa se ruotsi, saksa, venäjä, espanja. Ihan jo pelkästään turisminkin kannalta on hyödyllisempää osata vaikka saksaa kuin ruotsia. Eihän ruotsia puhuta muualla kuin ruotsissa.

    • Tuossa ei ole järkeä

      Pitäisikö sitten suomen kielen opetusta lopettaa pohjanmaalla jossa enemmistö puhuu äidinkielenä ruotsina. Ja suomi tulee kakkosena, joissakin paikkakunnissa kolmantena.

      Sain äitiyspakkauksen tänä vuonna ja oli siellä edelleenkin se imetysopas. Joillekin se on hyödyllinen. Jos se sinua niin hermostuttaa, niin ota ne rahat KELAlta eikä pakkausta ollenkaan.

    • imetysopas takaisin!

      Vuoden 2011 äitiyspakkausta on alettu jakaa vasta kevään aikana. Alkuvuodesta jaettiin vanhat 2010 pakkaukset loppuun, jossa imetysopas oli.

    • ihmettelen...

      Yhdessä äitiyspakkauksen villasekoitehaalarissa(?) roikkua kaksi lappua paljon täynnä tekstiä, kaikki ruotsiksi. Vastaavaa tekstiä ei löytynyt lainkaan suomeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe