Kuinka ajoissa?

anskumanen

Kuinka ajoissa pitäisi aloittaa häiden järjestely? Miettiä millaiset juhlat, puku, sormukset jne.
Olemme suunnitelleet poikaystäväni kanssa, että menisimme naimisiin kahden vuoden päästä, eli kesällä 2013.
Menimme juuri kihloihin.

Olenko liikkeella ihan liian aikaisin? :D

22

3692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kiirettä

      Riippuu paljon siitä, millaiset häät haluatte. Olen ollut mukavissa häissä, jotka on järjestetty kolmessa kuukaudessa. Morsiamen puku oli anopin ompelema ja ruoat laitettiin talkoilla.

      Jos haluatte jonkun huippusuositun kirkon huippusuosittuun aikaan, niin kannattaa varata ajoissa. Sama koskee juhlapaikkaa. Moni muu asia joutaa odottaa.

      Parempi elää tätä päivää ja kerätä vaikutteita. Parempi keskustella, miten kodinhoito, rahatalous, lapsilukumäärä yms. asiat osuvat kohdalleen kumppanin kanssa. Ovatko toiveet sovitettavissa yhteen?

    • anskumanen

      Kyllä, olemme täysin samalla linjalla millainen kirkko, häämatka, juhlapaikka ja aika (miel kesä-heinäkuu, vissiinkin se suosituin aika). Hääpuvun saan toki päättää itse, ja jo nyt olen katsellut sopivia kun olen niin innoissani asiasta :)

      Kuinka on, pystyykö vieraalla paikkakunnalla mennä naimisiin? Asumme pk seudulla ja haluaisin kovasti kirkon ja juhlapaikan Tampereelle, josta olen alunperin kotoisin. Onnistuuko vaikkei asukkaan kyseisellä paikkakunnalla?

      Kuinka ajoissa suosittuun aikaan suosittu kirkko tulisi varata? Vuotta aikaisemmin? Vai vieläkin aikaisemmin?

      • juu.....

        Pääsääntönä yleensä on, että omat seurakuntalaiset ovat etusijalla vuoroja jaettaessa. Mutta kyllä voi mennä aivan toisella paikkakunnalla naimisiin, ei siihen mitään estettä ole.


    • elokuu häät

      häät toisella paikkakunnalla onnistuu.. pappi tulee yleensä vain sitte sen seurakunnan mukaan.. kun taas esim helsingissä jos ei omassa seurakunnassa mene naimisiin pappi tulee sieltä kuitenkin (jos ei hirveen pitkä matka)

      joissain kirkoissa on erikseen ilmotettu ajat kun voi varata tässä pari esimerkkiä:
      yhdessä kirkossa ei välttämättä ole mitään rajoitteita kuinka aikaisin voi varata...
      toisessa voi olla vuosi siihen päivämäärään kun voi varata..
      kolmannessa (niin kuin meillä oli yhden kirkon kanssa mistä kysyttiin) ni seuraavan vuoden kesä häät varaus ajat meni niin että sen kirkon kotipaikka kuntalaiset voivat varata 1.9 alkaen.. kun taas ulkopaikkakuntalaiset 1.10 alkaen..

      kannattaa soittaa kyseiseen kirkkoon ajoissa ja kysyä siltä koska voi varata kyseisen päivämäärän.. eiköhän he siellä sitte ilmota oletteko liian ajoissa liikkeellä.. :) jossain esim. helsingin tuomiokirkossa on minun mielestä kolme vuotta jonotus aika (korjatkaaa jos olen väärässä) ...

      me olemme mieheni kanssa alkaneet vuotta aikaisemmin suunnittelemaan ja varaamaan paikkoja, bändejä, pitopalvelua.. ja aika moni oli jo varattu.. eli se riippuu tosi paljon siitä mitä haluatte ja mihin aikaan.. :)

      onnea suunnitteluun!! itse olen ainakin ihan hermoraunio ja toivon että tää olis jo ohi.. :D

    • greeerrrtt

      Pari vuotta etukäteen on hyvä lähteä suunnittelemaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Kannattaa lukea hääpäiväkirjoja ja keskusteluita, esim. naimisiin.info, amoriini.com jne.

    • celeb

      Tampereen tuomiokirkon (ja ehkä muidenkin suosittujen kirkkojen) varaaminen menee ainakin niin, että jos haluatte vihkimisen heinäkuussa 2013, ensimmäinen päivä, jolloin kirkon voi varata, on 1.7.2012 (paitsi että se on näköjään sunnuntai, joten 2.7. on se päivä, kuukauden ensimmäinen arkipäivä joka tapauksessa siis). Näin ainakin meillä, kun varasimme ko. kirkon tämän kesän häihimme :) Ja jos tuomiokirkon tai muun suositun kirkon haluaa, kannattaa aivan ehdottomasti alkaa soittaa tuona ensimmäisenä mahdollisena varauspäivänä heti, kun varauspuhelinnumero aukeaa. Itse tein niin, sain odottaa puoli tuntia että pääsin läpi, ja silloinkin oli jo kaksi meille mieluisinta aikaa mennyt haluamanamme päivänä. Saimme kuitenkin sen kirkon jonka ehdottomasti molemmat halusimme, joten hyvä näin :)

      Täältä löytyy lisää tietoa: http://www.tampereenseurakunnat.fi/perhejuhlat/vihkiminen/vihkiminenkirkossa

      Tuo kirkon varaaminen oli ensimmäinen asia, jonka teimme, aloimme siis suunnitella häitämme vuotta niitä ennen. Kaksi vuotta riittää aivan mainiosti häiden suunnitteluun, vuosikin oikein hyvin. Kun kiertelimme Tampereella juhlapaikkoja katselemassa, ei ollut elokuista hääpäiväämme missään vielä varattu. Kesä-heinäkuussa voi tietysti olla eri juttu, nuo päivät menevät varmaan nopeammin.

      Itselläni ei ole minkäänlaista stressiä häistämme, kaiken olemme hyvissä ajoin varanneet, puku on roikkunut tuossa vieressä verhotangossa jo tammikuusta asti ja tosiaan kirkko, juhlapaikka, ruoka, musiikki, valokuvaaja yms ovat olleet jo pitkään varattuna. Nyt tarvitsisi kutsut lähettää pian, mutta onneksi minulla on kolme kaasoa jotka auttavat niissäkin mielellään, joten ei mitään hätää. Haluan sanoa tämän ihan vain rohkaisuna, että häät voi järjestää ilmankin suurempaa stressiä :) Toki minullakin saattaa iskeä joku viime hetken paniikki jossain kohtaa, mutta en usko että niin käy. Jännittää kyllä ihan varmasti todella paljon sitten kun häät ovat ihan nurkan takana, mutta sehän kuuluu vain asiaan :)

      Onnea valmisteluun ja suunnitteluun meikäläiseltäkin, se on mukavaa puuhaa :)

    • Esim näin

      Parissa vuodessa ehtii sopivasti erota ja palata yhteen juuri ennen häitä....

    • Häät valmisteluun

      ...heti, kun on pamahtanut paksuksi!

    • Mari V.

      Ootte ihania. Ette liian ajois. Mut ei o mtn syytä odotel kihlauksen ja avioitum välis pidemp ku pakko;)

    • penniajatuksista

      Itse aloitimme hääsuunnittelun maaliskuussa 2005 kun menimme sitten naimisiin heinäkuun 10. päivä 2005. Kaikki saimme mitä halusimme, mutta kyseessä olivatkin maaseudulla olevat häät. Meidät vihittiin viereisen kylän rukoushuoneella (ev.lut) ja itse juhlat olivat sitten vanhalla kyläkoululla. Tarjoilun hoiti pitopalvelu. Kukka-asetelman pitopöytään ja morsiuskimput yms tilattiin kukkakaupasta, mutta itse hoidimme muuten koulun koristelut. Viereisen kaupungin kampaamo teki niin leikkaukset värjäykset koekampaukset kuin kampaukset.

      Häät olivat lyhyessä ajassakin suunnitellen ikimuistoiset, ja koska pienet juhlat (alle 50 vierasta) oli tunnelma intiimimpi kuin isoissa juhlissa.

      Mutta kuten edelliset sanoivat, kaikki riippuu siitä miten isot juhlat järjestät, missä, miten ja niin edelleen. Ja kysyvä ei tieltä eksy: jos jo tiedät missä kirkossa haluat vihittävän ja juhlapaikankin, niin ota luuri käteen ja kysy miten heiltä voi varata ja milloin kannattaisi /pystyy varaamaan.

      Iloista suunnittelua!

    • Anoppi vävylle

      Seurakunnat varaavat kirkon aikaisintaan vuotta ennen hääseremoniaa. Suosituimmat juhlapaikat ovat usein varattuja jo vuotta aiemmin. Hääpuku ja muu rekvisiitta on helpompi puoli, eli hoituu esim. vuokraamalla etukäteen n. 1/2 vuotta aiemmin. Tee lista ja hoida alta pois ne asiat, jotka voit hoitaa etukäteen- kiire tulee kuitenkin. Eli reilu vuosi kannattaa varata hääjärjestelyille.

    • My Precious

      Koruja ja tunteita: aina sinun elämässäsi

      www.myprecious.fi

      Kiitos!

    • mk

      Riippu siitä onko paljon ráhaa käytettävissä koska on senlaisia yritylsiä jotka tekevät asiat puolestasi mutta maksaa. Heopolla pääset kun varaat pitopaikaksi vaikka ruotsinristeilylaivan kirkkovihkimisen jälkeen muttä maksaa äkkiä 200-400€/ helkilö. Pitopalvelusta kun tilaat ruuat niin 20-100€/ hlö ja niin edelleen ja pitopaikka päälle. Riippuu henkilömäärästä ja tarjoilusta niin 5000-20000€ välillä menee rahaa. Hinta haöventuu jos ruokia tekee paljon itse ja niin edelleen.

    • mie vaan

      Vielä kerkee vaihtaa, jos on tarvis.

    • Mooniqa

      Mä varasin tilan, pitopalvelun, valokuvaajan ja bändin sekä kirkon 4 kuukautta ennen häitä. Mutta meidän häät onkin toukokuussa eli tässä parin päivän päästä. Heinä-elokuu on suosituinta aikaa ja touko-kesä-syyskuussa on helpompi järjestää.

      Ja eipä siinä ihmeitä järjesteltävää ole. Ostin puvun, tilasin kimpun, sulhaselle tulee vuokrapuku. Kutsut väsäsin kaverin kanssa, koristeet ostin netistä, pöytäliinoiksi lakanat Ikeasta. Ja siinäpä se. Meikin ja hiukset laitan itse. En oikein tajua, mitä monet morsiamet stressaa. Ja eipä tuossa kauaa mene järkkäämisessä.

      Valitte eka kirkko ja paikka sekä teema (tai väri) ja loppu menee ihan ittekseen.

    • 14

      Meilläkin on häät parin päivän päästä :) Aloitimme suunnittelun viime marraskuussa. Kirkon ja juhlapaikan varasimme joulukuussa. Meillä on mielestäni ollut todella hyvin aikaa suunnitella kaikkea. Ja mitä enemmän aikaa on suunnitella, sitä halvemmalla voi hyvällä tuurilla päästä. Esim alennusmyynnistä voi sattumalta löytyä jotain häihin täydellisesti sopivaa, vaikka häihin olisi vielä pitkä aika. Näin kävi esim. hääpukuni kanssa. Tammikuussa löytyi ihana 500 euron puku puoleen hintaan.

      Minäkin ihmettelen häästressiä, jota ihmisillä on. Minä en ainakaan tahdo stressata kivoista asioista. Eivät häät mene pilalle, jos servetit ovat vähän väärän värisiä tai jos ohjelma ei olekaan ihan jokaisen vieraan mielestä paras mahdollinen. Pääasia juhlissa on, että ihmisillä on mukavaa keskenään, ja että pidetään hauskaa.

      • Mooniqa

        Onnea meille! :) Mäkin ostin puvun netistä alesta, maksoi 130 euroa ja on hieno, eikä edes tehty Kiinassa. Joo, pääasia on että saa mennä naimisiin ihanan ihmisen kanssa, muut asiat on sivuseikkoja, jotka menee miten menee. On se kivempaa muillakin, kun morsian on rento ja iloinen.


    • Kuinka.

      Moni miettii sitä vaihtoehtoa,että jonkun vuoden päästä on ero edessä?Vanhassa viisaudessakin todetaan,naimisiin meno on ensimmäinen askel eroon.

    • Absolutisti

      Kaikki "ulkopuolinen" kannattaa varata mahdollisimman ajoissa. Se sisältää kirkon, juhlapaikan, bändin, pitopalvelun jne.

      Jos menee toisella paikkakunnalla naimisiin, niin kannattaa varautua myös siihen, että kirkko saattaa maksaa. Näin kävi meille. Kirkko maksoi 200 euroa. Se on aika hyvä hinta puolen tunnin käytöstä.

    • laskdhfadfh

      v.2013 ootte jo eronnu, itsellen valehtelua suunnitella yhtään mitään. 60% avioliitoista päätty avioeroon. ala ny hyvänen aika elää sitä elämääs!!!!!!!

    • maalaishäät

      Jouluna päätettiin mennä naimisiin ja häät oli toukokuun lopussa. Mutta meillä olikin pienet häät maaseudulla. Muistaakseni joskus helmikuussa alettiin varailemaan pitopalvelua ja juhlapaikkaa yms.

    • kovapeli perseeseen

      UNELMOI SÄ VAAN, KOHTA PUTOOT MAAN PINNALLE, IDIOOTTI!
      Viimeistään siinä vaiheessa huomaat, että arki on aika harmaata ja joskus vähän kivulloista kun äijäs nussii sua perseeseen ilman mitään liukuvoidetta.
      Sinne vaan soossit paskarööriin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe