Miami vai Los Angeles?

kumpi kampi

Eli lähdössä olisi 4:n hengen porukka: Minä, poikaystäväni (olemme alle 25-vuotiaita), äitini (54v) ja pikkuveljeni (17v). 2 viikkoa olisi tarkoitus olla jenkkilässä ja helmikuun lopulla olisi lähtö. Me vain mietimme että kummassakohan paikassa olisi enemmän nähtävää/tekemistä? Toisaalta houkuttelisi Losi ja sen kaupunkielämä, Hollywood ym nähtävyydet mutta toisaalta taas Miamin Orlando kiinnostaisi teemapuistoineen ja rantoineen.

Matkan ajattelimme varata ebookersin kautta, toiminut ennen oikein hyvin mutta tosiaan tuota yhdistelmää oli mahdotonta tehdä sopuhintaan. Lentämistäkin siinä olisi tullut: Helsinki-Orlando (yhdensuuntaisena todella kallis matka), viikon päästä Orlando-Los Angeles ja sitten taas viikon päästä Los Angeles-Helsinki (taas kerran todella kallis lentomatka). Mitään vinkkejä miten molemmissa paikoissa pääsisi käymään vai valitsemmeko suosiolla vain toisen kohteeksemme?

Kiitos jo kokeneemmille reissaajille vastauksista :)

9

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kumpi kampi

      Siis eihän Orlando ole Miamissa, väsyneenä kirjoittelee höpöjä :D

    • mtaman

      Paljonko on kallis?
      Katsoin tossa äkkiseltään tuollaiset lennot ja sain hinnaksi 1070 eur. mielestäni ei mikään hirveen kallis hinta ja varmasti halvemmallakin löytyy kun alkaa oikein hakemaan.

    • kumpi kampi

      Noh ebookersin kautta varattuna koko parin viikon reissulle tulisi hintaa vain vaivaiset 930e per naama ihan hyvässä hotellissakin :D. Se tosin edellyttää että olet samassa mestassa koko reissun ajan ym. eli on mahdotonta varata hotellia toiseksi viikoksi muualta (losista) koska silloin pelkkien lentojen hinta nousee älyttömästi..

    • aea+07

      Miami ja florida ehdottomasti. LA on vain Vantaa steroideilla eli lähiötä lähiön perään ja pakolliset nähtävyydet kuten Hollywood on nähty hyvin nopeasti. Lisäksi ilmasto on LA:ssa todellisuudessa melko viileä ja meri on kylmä jopa heinä- elokuussa.. Kaliforniassa olen kerran ollut kuukauden ja Floridassa kolme kertaa.

    • Juuri näin

      omien kokemustemme pohjalta myös. Kaikista Jenkkilän matkoista vaatimattomimmat ovat osuneet Dallasiin ja toisella kertaa Los Angelesiin ja San Franciscoon. Ihmetyttää se LA:n ylistys, itse pidin koko mestaa varsin rähjäisenä. Liikaa ruuhkia myös, lomalla ei jaksa istua tuntitolkulla autossa lyhyilläkin pätkillä. Ilman San Franciscoa ja pittoreskia 1-tietä koko loma olisi ollut pettymys.

      Suosittelen Floridaa, ja unohtakaa ne pakettimatkat. Halvat lennot vaan Miamiin, sieltä auto kentältä ja samalla reissulla Key West, South Beach, Miamin ostarit (Dolphin Mall, Sawgrass Mills) ja sitten nokka kohti Orlandoa. Hotellit netistä esim Booking.com:in kautta. Jos tarvit hotellisuosituksia, kysy. Jos teillä on enemmän aikaa, Kennedy Space center ja Floridan länsirannikko ovat myös näkemisen arvoisia.

    • LA-visitor

      No, itse tykkäsin LA:sta enemmän mutta tuohon vuodenaikaan suosittelisin menemään Floridaan. Kahden viikon matkalla en edes yrittäisi nähdä molempia paikkoja.

    • kukankin

      Miami on vähän junttipaikka mielestäni. siellä 5 kertaa tullut käytyä ja pyörittyä key west, everglades, orlando ym ym.. LA:ssa 2 kertaa. ympärillä nähtävää vaikka millä mitalla. kohtuullisen matkan päässä vegas, grand canyon, meteoriitin tekemä kraateri lähellä Grand canyonia (kraaterin halkaisija muistaakseni yli kilometri ja syvyyttäkin taisi olla puolen kilometrin luokkaa, googlettamalla "meteor crater arizona" löytyy lisäinfoa kohteesta), sf, Tijuana (meksikon puolella), hollywood, santa barbara. Mojaven autiomaassa lentokoneiden "hautausmaa" ja Phoenixin lähellä Tucsonissa sijaitseva Davis Monthanin lentotukikohta jossa myös hautausmaa, nämä siis itseäni kiinnostavia paikkoja :)

      SF:ssä nähtävää myös paljon. Automatkalla losista sf:ään ei niin paljon erikoista jos ajaa vain moottoritietä, mutta jos aikaa ja halua on niin merenrantareitti on todella upea!

    • suomijuntti

      "Miami on vähän junttipaikka mielestäni"

    • kk--

      Itse suosittelisin Kaliforniaa,molemmat toki hienoja paikkoja.En kylläkään voi ymmärtää ihmisiä,jotka eivät pidä San Franciscosta.Aivan upea paikka.Ajomatka San Franciscosta Losiin myös todella hieno.Losi toki jakaa mielipiteitä ja ruuhkat ovat todella pahoja.Kannattaa tsekata Opodosta ja LastMinutesta nuo lennot jos haluaa lentää toiseen paikkaan kuin mistä paluulento olisi.Itse olen saanut sitä kautta ihan järkeviä hintoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2552
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      304
      2289
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2103
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1804
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1717
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1678
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1570
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1387
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1383
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1351
    Aihe