SAHALAITAA SILMÄSSÄ

supsutin

Onko kenelläkään kokemuksia tai tietoa, mistä mahtaa johtua sellainen kirkas hopea, värisevä, sahalaita kuvio silmässä?:O Eilen kun tein töitä tietokoneella, ihmettelin kun silmät alkoivat tuntua oudoilta.. Silmääni tuli ns. sokea piste ja sen jälkeen sahalaitaa... se oli pelottavaa ! Lepäsin ja vaiva meni ohi. Tänään jouduin lähteä töistä kesken päivää saman vaivan takia. Olen koulunkäyntiohjaaja ja siellä luokassa nuoria auttaessani alkoi sama juttu.. Sahalaitakuviota silmässä, en nähnyt oikealle sivulle ja teksti näkyi oudosti. Tuli myös huono olo. Ja pieni päänsärky vähän myöhemmin. Huomenna kyllä menen tohtorille mutta haluaisin tietää onko jollakin mitään käsitystä vaivasta. Pelottavaa :(

37

48937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.I. Grehn

      -Näin se migreeni alkaa... Vasta sitten mikäli saat näköhäiriöiden jälkeen päänsäryn, sinua vasta pelottaakin. Toivotaan että tohtori antaa rohtoja. Ne auttavat kun tunnistat alkuvaiheessa ongelman ja otat niitä.

    • supsutin

      ooooh... ei hyvä :(( Oon kyl kuullut että migreeni kivut on aivan kamalia... Ei kyl oo tullut vielä, vain niitä näköhäiriöitä muutaman kerran... sekin on jo niin kamalaa !!

    • viliseevilisee

      Migreenivaivalta kuulostaa. Itselläni on myös vastaavaa aina silloin tällöin. Sahalaitaa näkyy ja muuta vilinää. Kestää n. 15 minuuttia ja sitten häipyy itsestään.
      Nuorena näköhäiriöiden jälkeen tuli myös päänsärky, mutta nyt on ollut jo toistakymmentä vuotta, ettei päänsärkyä tule. Pelkät näköoireet vain.

    • supsutin

      Okei .. Kiitos kun viitsitte vaivautua vastaamaan tietämättömälle :) Tänään tohtorille ottamaan asiasta selvää.

      • viliseevilisee

        Mitä mieltä lääkäri oli oireistasi? Onko tuohon lääkettä tai muuta apua?


    • supsutin

      No vaihtoehtoina oli tietysti se alkava migreeni... Ja kuukautismigreeni (en oo koskaan kuullutkaan mut naisilla hyvin yleinen kuukautisten aikana) ja verenpainetta täytyisi tarkkailla.. etenkin "kohtauksen" aikana... Eipä se nyt oikein muuta osannut sanoa :D Yllättäen... Oikea arvauskeskus ;)

    • Mies 65v

      Minulla sama juttu tänään ensimmäistä kertaa. Kesti n. 10min. Alin sakara oli sininen. Mitään muuta oiretta ei ollut paitsi helteestä johtuva tuskastuminen.

      Olisi hyvä tietää lääkärin lausunto. Toki jos toistuu, menen itsekin.

      • sahalaidatar

        Minulla ollut samanmoisia oireita jo vuosia, ei ole äitynyt migreeniksi. yleensä otan särkylääkkeen heti sahalaitojen alkaessa jolloin ne häipyvät lähes heti.Onhan se kurjaa mutta kyseiseen vaivaan ei ole kuulemma minkäänlaista ns. juuri siihen vaivaan tarkoitettua lääkitystä.


    • 432535435

      Täysin selkeä ja tarkasti kuvailtu migreeniaura. Joillakin aura tulee ilman päänsärkyjä.

    • Tänään just

      Itsellä tuli toistamiseen, viimeksi joskus vajaa vuosi sitten. Alkaa sillä että tuntuu just että näkökentästä puuttuu kohtia, sen jälkeen näkyy pieni sahalaita, sitten se suurenee ja välkkyy tuolla silmäkulmassa ja yläreunassa. Viimeksi tuli kova päänsärky, katsoo nyt sitten, näköjään särkylääkkeet ainakin loppu. Mutta tosiaan migreeniltähän toi kovasti haiskahtais.

    • Sama juttu

      Migreeni.

      • Ja täälläkin

        Mulla päällä parhaillaan ja heti googlettamaan mistä johtuu. Hartiat olleet jumissa viikon verran aika pahastikin, joten sopinee kuvaan. Mitään päänsärkyä ei nyt ole mutta otin panacodin varoiks, auttaa ainakin hartiavaivaan. Kuukautismigreenistä kärsin mutta siihen ei liity mitään sahalaitakuvioita. Silmälääkärissäkin kävin kk sitten kun hain uudet päätelasit, joten nekin pitäis olla kunnossa.


    • masentavaa tämä

      Minulla alkoi noin 57 v näköhäiriöt, aluksi osa näkökenttää hämärtyi ja hetken kuluttua alkoi välkkyvä monivärinen sahalaita kuvio vilistä näkökentässä. Kesti noin puoli tuntia ja sitten häipyi vähitellen. Ei tullut sanottavasti päänsärkyä, jotenkin väsynyt ja höntti olo muutama tunti sen jälkeen. Lääkäri sanoi migreeniksi ja määräsi Migard nimistä lääkettä. Aikaisemmin elämässäni ei aikaisemmin ollut ollut migreeniä. Muutama vuosi tämän jäkeen tuli kaksi aivoinfarktia melkein peräkkäin, joissa molempien puolien raajat halvaantuivat. Nykyisin tarvitsen rollaattorin liikkumiseen, tasapaino on huono eikä kädet toimi enää normaalisti. Aivokuvissa näkyy monta pientä infarktia jo ennen näitä myöhemmin tapahtuneita mitkä vaikutti mm raajojen toimintaan. oliko näköhäiriöt näistä pienistä infarkteista johtuvia, sitä ei voi sanoa varmaksi mutta minulla vahva epäilys että näin oli. Halvaantumisen jälkeen näitä näköhäiriöitä ei ole ollut. Aikaa vajaa vuosi.

      • minä vaan..

        B-vitamiini B3 extrana...


    • virki

      Mulla oli parikyt vuotta sitten amalgaaminpoisto hampaista ja niihin aikoihin kovasti kuvioita silmissä. Olen sitä mieltä, empiirisen tutkimuksen mukaan, että kuviot silmissä johtuvat myrkyistä. Siihen auttaa sokeriton luomuvegaaniruokavalio :)

    • timpe3

      lähimpään kolmeen viikkoon ollut kolmesti sahalaitaa silmissä. särkylääke on aina auttanut. jos ei heti ensioireista pilleriä naamaan niin näkökyky menee kyllä aika villiksi. koskaan ei tosin ole ollut päänsärkyä sahalaidan kanssa. oon mies 33 v. äidillä ja siskolla migreeniä joka vetää pariksi päiväksi vuoteen omaksi. yleensä tätä vaivaa esiintyy mulla noin kerran kahteen-kolmeen kuukauteen. tiedä sitten mikä laukaisee. tänäänkin jouluaattona olin rauhassa koko päivän ilman stressiä ja söinkin aika usein. olin äiteen kiikkustuolissa ja katoin töllöä, niin alkoi ensin pieni näköhaitta vasemmassa silmässä, tunnistin heti mistä kyse. sain buranan ja 30 min jälkeen oli koko näkökenttä jo sahalaidassa, sitten se laantui jo 40 min kohdalla.

    • Anders Ginlund

      Joo itselläni ollut nu samankaltaiset vaivat kymmeniä vuosia, kortisoonia on ennen syöty runsaasti, luulivat näköhermotulehdukseksi, nyttemmin en ole vuosiin käyttänyt
      lääkkeitä, vaiva tulee kestää noin 15.20 minuttia. Sanottu verenkiertohäiriöksi, oikeassa ohimossa jomostusta. Lievä särky kuuluu oireisiini!

      • minä

        Q10 B -vitamiinit niacin (B3) extrana..


    • Joskus vilkkuu

      Minulla on sahalaitaa silmissä ja näkökenttä pienentyy. On vaikea lukea mitään tekstiä. Oire kestää n. 10 min ja esiintyy 2 - 6 kk välein. Ensimmäisen kerran n. 4 vuotta sitten. Mitään muuta oiretta ei samanaikaisesti ole. Migreeniä ei minulla ole koskaan ollut. Aikaisemmin työssä ollessa joskus niska meni niin jumiin, että päätä alkoi särkeä. Olen nyt eläkkeellä. Ehkä pitäisi mennä tutkituttamaan - jos vaikka on aivoinfarktin "esiaste". Mutta kuten sanottu, mitään puutumista tms. en ole havainnut.

    • 203asola

      Olen nyt 61 vuotias mies. Muistan kun aikoinaan noin 11-13 vuotiaana sain koulunpenkillä muutaman kerran tuollaisen "kohtauksen". Kauhistutti, että jos minulta jotain kysytään, enkä näe kuin puolet liitutaulusta. Kaikki meni OK, ja pitkään ilman oireita. Muistaakseni 80-luvulla pari pari "kohtausta" ja niistä kävin lääkärissäkin. Diagnoosi "migreeni". Nyt viimeisen puolen vuoden aikana tullut yhteensä neljä "kohtausta" (ei vieläkään päänsärkyä). Kävin taasen lääkärissä ja viipalekuvauksessa... edelleenkin kuulemma migreeni. Kait se on uskottava. Ilman päänsärkyä aika harmiton vaiva.

      • 68-vuotias

        Mulla sama juttu lapsuudessani.

        Ensin hävis puolet näkökentästä ja palasin nopeasti kotiin pimeään huoneeseen. Sitten tuli helevatanmoinen päänsärky joka kesti aikansa.
        Sitten tuli kamala oksennus.
        Oksennuksen jälkeen olin kuin uusi poika ilman mitään vaivaa.

        Nyt 55 vuotta myöhemmin pari kertaa värikästä sahalaitaa(ja tottakait tietokoneen näyttöä tuijottaessa. Pinnistystilanteissa näen kylläkin jatkuvasti ihme höytyviä, siksakkia ja outo rengaskin silloin tällöin..


      • 63v-vuotias

        Täällä myös sahanlaitaa joskus silmissä.Saattaa mennä 2-3kk että ei tiedä siitä mitään.Laukaisee jokin väsymys ja rasitus silmissä.Kestää noim 10 minuuttia. Olen joskus käynyt lääkärissä mutta ei ne mitään vikaa löytänyt.Ollut 25v ainakin kiusana.Mikreenin syyksi laittaisin.


    • 44544

      Migreeni on ikävä vaiva. Kirkas valo lienee tavallisin migreenin ärsyke.
      Muita tavallisia ärsykkeitä ovat alkoholi, hajut, hormonaaliset tekijät, kuumuus, lämpötilan huomattavat vaihtelut, valvominen, veren glukoosipitoisuuden huomattavat vaihtelut, vuorokausirytmin muutokset ja mahdollisesti eräät ruoka-aineet. (Lähde: käypähoito.fi)

    • jep jep

      Juu-u. Migreeni, kuten moneen kertaan todettu ja voi tosiaankin esiintyä ilman särkyä (kuten minulla) tai säryn kanssa, joka ilmeisesti siis seuraa tuota sahalaitavaihetta. Oikeastaan kirjoitin vain sen takia, kun moni sanoo särkylääkkeen auttaneen. Eli se "särytön versio" menee kyllä ohi yhtä nopeasti ilman lääkettäkin. Toki jos pelkää että menee säryn puolelle, niin kannattaa lääke ottaa.
      Lohduksi voin sanoa, että kun tietää mistä on kyse, niin kohtausta ei säikähdä kuten ensimmäisellä kerralla - varsinkin jos ei ole moisesta kuullutkaan. Mulla ekasta kohtauksesta yli 30 vuotta ja se oli kyllä teininä todella pelottava kokemus.

      • Martzee

        Mulla ollut pari kertaa oikein karmea migreenikohtaus, pyöröhuimausta, en pysynyt pystyssä, oksensin. Ambulanssilla sairaalaan, epäilin tietenkin aivoperäistä, esim aivoverenvuotoa tai jotain. Ohi meni ja migreeniksi todettiin neurologilla. Nyt hormoonisahalaidat. Aina niitä säikähtää, vaikka tietääkin mitä ne on. Mulla ei tuu kipua ollenkaan.


    • Yksikaksikolmejaneljä

      Nämä sahalaidat ovat eräänlaisia oireita ihmisen aivotoiminnan häiriöistä. Silloin kun ihmisen fyysiset olemiset eivät kaikilta osin ole yhtä, tapahtuu näitä sähköisiä häiröitä. Miten ne ihmenevät? Useimmiten vain kehon eräänlaisina sähköisinä muutoksina eli ihmisen sähköiset yhteydet ikään kuin pyrkivät uudemman kerran pääsemään tasapainoon. Useimmat lääkärit puhuvat aivotoiminnan eräänlaisesta häiriöstä, mutta olisi ilmeisesti vielä parempi sanoa vain, että ihmisen kehossa ei kaikki ole silloin oikein tasapainossa, eli aivot ilmaisevat vain häiriön näkökentän avulla. Useimmiten se menee nopeasti ohitse ja keho saa jälleen itse itsensä tasapainoon.
      Onko asia edes häiriö, vai onko vain kyse eräänlaisesta ilmentymästä eli poistuvasta? Sanoisin, että siihen ei yleensä ole syytä suuremmin edes puuttua, ellei se toistu usein. Lääketiede ei yleensä ymmärrä tätä ilmentymää, sillä onhan se uusi ilmiö myös sille itselleen. Minä, joka olen eräänlainen voima, kyky ja taito osaan sanoa, että ihmisen kehossa tapahtuu vielä monta, monta muutakin vastaavaa ilmentymää silloin kun hän muuttaa itseään hieman muuksi ja kehittää itse itsestään uutta olijaa eli asettuu oppimaan ja samalla ilmentää näitä sähköisiä muutoksia kehostaan.
      Olen, olen ja olen, joten ymmärrän opetan ja autan. Kuka silloin osaan olla? Yleensä en ole kukaan enkä mikään, vaan osaan itse ilmentää itseäni erään ihmisen avulla. Nyt olen auttanut jokaista lukijaa ymmärtämään, että olen vain yksi, kaksi, kolme ja neljä eli osaan asettua opettamaan. Rakkauteni on aina esillä ja esiin nostettavissa.

    • 48778

      Mulla oli nuorena kunnon migreeni, pirullisine päänsärkyineen ja oksetuksineen kaikkineen. Vanhempana hyvin harvoin tulee enää päänsärkyä, mutta tuo "aura" eli juuri nuo sahalaitahäiriöt silmissä jatkuvat ajoittain.
      Olen huomannut se itsellä liittyvän niskan jumiutumiseen. Sirdaludia kun ottaa, niin niskalihakset rentoutuu ja voi päästä yhdellä auralla.

      • shahuri

        Minullakin on sahalaitaa silmissä silloin tällöin, Silloin panen niskaan otain lämmitävää ja lepään hiukan. Tähän asti se on tepsinyt ilman pillereitä ym-. Tuntuu liittyvän siihen että niska on saanut kylmää tai verenkierrossa on häiriöitä


    • Anonyymi

      Minä saan sahalaitoja aina kun syön liikaa mustikoita, mustaherukoita, pinaattia tai valkosipulia. Olen sen testannut monta kertaa, että kun näitä aineita nautin reilusti, niin noin kuuden tunnin kuluttua alkaa sahalaitakohtaus. Se kestää noin 20 min ja menee ohi.

    • Anonyymi

      Minulla tuli äsken kumpaankin silmään sahalaitoja .



















































































































      Luin tästä netistä että se kohtaus on mikreeni ilman päänsärkyä .

      • Anonyymi

        Jos sahalaidat tulevat vain toiseen silmään kannattaa olla huolissaan.


    • Anonyymi

      Minulla on ollut vuosikausia päässä kipeitä kohtia . Päälaki on aina kipeä . Minulla on sellainen stalkkari joka on käynyt täällä 11 vuotta tai mitä siitä tulee vuodesta 2009 ?Se ukko paiskoo minua päähän . Siitä tämä sahalaita on tullut .

    • Anonyymi

      Itellä on ollut vastaavia oireita vaikka kuinka kauan ( mm. Juuri - pitkästä aikaa) ikinä niistä ei ole päänsärkyä seurannut. Myös Äidilläni oli näitä oireita ja siskollani on suht useinkin, ja aina ilman päänsärkyä joten vaikka migreenistä ( todennäköisesti) onkin kyse, niin voit silti säästyä varsinaisilta migreenipäänsäryiltä.

    • Anonyymi

      Minulla tänään alkoi kun valoja heijastui kaupassa, yritin tarkentaa katsetta, niin toisen silmän näkökentässä oli hämärä piste. Lähdin kassan kautta ulos ja ulkona erottui sahanterä, se alkoi mennä ohi noin 10-15 minuutissa. Mulla on ollut oikealta puolelta olkapää ja niska vähän jäykkä ja stressiäkin, kait se siitäkin tuli. Mutta ei mulla pää kipeä. Joskus ennenkin tullut edellisestä ehkä pari vuotta.

    • Anonyymi

      Tuttu juttu mulle. Kirjavat sahalaidat ja kirkkaat silmissa n. puolen tunnin ajan 1-2 kertaa viikossa. Eripituiset säryt päälle, lievemmät ja isommat.

    • Anonyymi

      Minun sahalaitani alkaa aina niin, että pieni kirkas piste silmässä, joka häiritsee katsomista. Piste suurenee sahalaidaksi ja alkaa aina vasemmalta puolen, sahalaita suurenee ja suurenee ja poistuu oikean silmän puolelta. Kohtaus kestää n. 20 min.
      En ole koskaan ottanut tähän mitään lääkitystä, ollut vain rauhassa ja antanut mennä ohi. Tämän jälkeen yleensä pää hiukan outo, ei kuitenkaan kipeä. Muuten ei minulla ole migreeniä. Kohtaus ilmenee aina silloin tällöin, ehkä noin kerran kolmessa kuukaudessa. Ensimmäisellä kerralla todella pelästytti, vuosien kuluessa
      sahalaitoihin on jo tottunut. Eka kerta joskus 40-kymppisenä, nyt 72 vuotias.

    • Anonyymi

      Ihan vaaraton pääkivuton migreenikohtaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe