Pääosin hyviä kokemuksia

team-u

Matka-aika: 24.4.-1.5.2011
Taksi:
Pääosin kokemuksena positiivinen. Lentokentältä hotellille taksikuljettaja oli v**un fittibaldi, joka ajoi niin lujaa kuin autosta lähti. Paluu lentokentälle oli rauhallisempaa kyytiä kohteliaan vanhan sedän kyydissä.
Captain Morgan:
Ensimmäisenä aamuna kävelimme slieman rantakadulla, jossa törmäsimme Captain Morganin myyjään. Hän kauppasi meille 20 € / hlö kohta lähtevää bussiretkeä Gozolle, johon päätimme lähteä extempore. Koko retki oli kokemuksena hyvin epämääräinen, bussilla pohjoiseen, josta vene vei gozoon ja siellä odotti bussi, tähän mennessä opastus tai kertominen siitä mitä tapahtuu ja milloin yms. oli olematonta. Ainoastaan gozon bussikuski oli selkeä ja ilmoitti pysähtymisten aikataulut yms. Tämän jälkeen alkoi taas epämääräinen matkanteko takaisin. Veneen tultua takaisin pääsaarelle alkoi venekyydistä lisärahan pyynti, joka oli 4 €/hlö, moni oli ihmeissään eikä kukaan halunnut maksaa, emme mekään. Mantereen bussikuski alkoi vauhkota samasta asiasta, odotimme bussin lähtöä lähemmäs tunnin. Bussista ei meinannut päästä pois, koska emme olleet maksaneet venekyytiä. Koska olimme antaneet hotellitiedot, ottivat Captain Morganin toimista yhteyttä ja halusivat tämän maksun ja nyt se oli noussut 5 € / hlö. Maksoimme suosiolla 10 €, koska emme jaksaneet tätä riitelyä ja emme halunneet pilata lomaa. Kannattaa kysyä tarkkaan kokonaishinta ennen matkaa ettei tule yllätyksiä. Vaikutti huijaamiselta, mutta emme enää käyttäneet kyseisen firman palveluksia emmekä tule käyttämäänkään, jos vielä tuonne lähdemme. Vihje: Anna väärä nimi, hotelli ja hotellihuone ilmoittautumisen yhteydessä, eivät voi vaatia jälkikäteen maksuja.
Alkoholi:
Olut kallista, viini halpaa. Paikallinen olut kaupassa 1,25-1,40 € (0,33L), viinipullo saa jo 2,5 €.
Ravintolat:
Pääsääntöisesti ihan hyviä ja hinta/laatusuhteeltaan ihan siedettäviä. Turvallista syödä, ei vatsassa kierrä.
Bussit:
Kannattaa ottaa rennosti aikataulujen suhteen, niitä ei oikein ole. Menee vaan bussipysäkille seisomaan ja odottelee. Kannattaa hankkia reittikartta. Ostettiin 5 pv:n lippu kummallekin, yksi maksaa alle 12 €, ihan hyvä sijoitus. Varaudu siihen, että Valettaan menevät bussit ovat täysiä aamupala-ajan jälkeen.
Internet:
Monissa turistialueilta löytyy hotspotteja, joilla saa ilmaisen WLAN yhteyden.
Nähtävyydet:
Viikko ei riitä nähtävyyksien näkemiseen, kannattaa jättää kiire ja tulla toistamiseen. Kahtena päivänä tapahtuva ilotulitusshow on hieno, joka tapahtuu huhti-toukokuun vaihteessa.
Autoliikenne:
Liikennekulttuuri aika vauhdikasta, kannattaa varoa. Kuitenkin yllättävän kohteliaasti antavat suojatielle tulijalle tietä. En vuokraisi autoa kovin helposti ilman omavastuun alentamista. Paikallisten liikennetavat sellaisia, että vaikka ajaisit varovasti, on kolhujen todennäköisyys aika hyvä. En tiedä miten vuokraamossa suhtautuvat pieniin kolhuihin. Paikallisissa autoissa niitä riitti.
Hotelli:
Oma hotellimme oli Victoria Hotel, jonka varasimme suoraan netistä. Keskustelupalstojen perusteella oli hyvä hotelli ja niin oli käytännössäkin. JuniorSuiten sai kohtuuhintaan aamupalan kanssa. Ei ollut meluisia katuja ympärillä, hiljainen hotelli. Löytyy höyryhuone, sisä- ja ulkouima-allas ja kattoterassilla voi ottaa aurinkoa, kuntosali ja erinomainen aamiainen, kohtelias henkilökunta ja siivous toimii.
Yleinen hintataso:
Saman hintaista kuin Suomessa, osin kalliimpaa, joten ostokset jäävät vähemmälle.
Sää huhti-toukokuussa:
Jos tuulee, tarvitaan pitkähihaista, mieluiten tuulenpitävä takki, farkuilla ja shortseilla pärjää. Vähemmän tuulisena ja aurinkoisena tarkenee shortseilla ja t-paidassa, lämpötila kuitenkin vain 20 astetta. Ihan jees keli, ei liian kuumaa. Meri on aika kylmää uida, ei pysty kovin kauaan olemaan vedessä ilman märkäpukua.

1

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain tekemistä

      Olen käynyt maltalla8 kertaa viime vuosina ja yhdyn edellisen lausuntoon. Captain morgan cruisea en ole kokeillut lainkaan vaan olen omatoimisesti ottanut bussin/auton ja ajanut Gozon saarelle menevään lauttaan ja taas Gozossa kulkenut bussilla paikasta toiseen (myöskin autolla mikä on parempi vaihtoehto Gozossa kuin Maltalla sillä busseja menee harvoin ja joihinkin paikkoihin ei busseille edes pääse).

      Ensikerralla kirjoittajan Pitää matkustaa kokemaan Blue Lagoon (ajalla kesäkuu-lokakuu) sillä se iskee tällaiseen suomalaiseen turistiin parhaiten, koko päivä pitää varata Blue Lagoon reissuun, muista että viimeinen laila Blue lagoonilta lähtee usein jo klo 17 Maltalle, jos jäät siitä vietät yön Blue lagoonilla (no onneksi siellä on edes yksi hotelli).

      Splesh and Fun -vesipuisto on hieno ja edullinen huvielämys ja sinne kannattaa mennä sitten kun helleraja on rikki (sijaitsee meren rannassa ja sieltä tulee joskus mikä tuntuu kylmältä kun olet juuri tullut altaasta).

      Kun ilta saapuu kannattaa ottaa bussi tai taksi mdinan kaupunkiin(joka sijaitsee Maltan korkeimman mäen päällä). Upea keskiaikainen tunnelma ja uskomaton hiljaisuus jota kaipaa varmasti sen jälkeenkun on kokenut Maltan kaupunkielmän.

      Nuo ilotulituskisat joita järjestetään Floriaanassa ovat katsomisen arvoisia, ne ovat joka vuosi siellä mutta eri aikaan vuodesta. Toinen "must to see"on Isle of MTV -ilmaiskonsertti joka järjestetään keskikesällä joka vuosi maltalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 137
      3888
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      108
      3542
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      19
      2513
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1599
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1575
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      87
      1458
    Aihe