Olen nyt keväällä valmistuva ravintolakokki. Aina ollut hyvä oppilas ja saanut kiitettäviä lähes kaikista aineista ja työharjotteluista. Ongelma on kuitenkin se, että tuntuu että en osaa mitään! En ole esim. nostanut kuin jonkun muutaman annoksen joskus työharjoitteluissa siis vain muutaman.
Nyt kun haen töitä ja minut on kutsuttu koevuoroon jännittää ihan mielettömästi että häpäisen itseni osaamattomuudellani..
Haluaisin nyt vain tietää että odotetaanko minulta että osaan nostaa hyvin jne?
Miten ravintoloissa yleensä suhtaudutaan juuri valmistuneista, ja odotetaanko meiltä kuinka paljon?
Kertokaahan konkarit
5
472
Vastaukset
- Arttu Sakari
Mene omana itsenäsi työpaikalle. ÄLÄ esitä olevasi mestarikokki sillä sitä sinä et todellakaan ole. Kysy ja seuraa mitä muut tekevät, ole innostunut asioista. Sinuun suhtaudutaan juuri niin kuin aloittelevaan kokkiin. Jos esität jäät kiinni ja teet itsestäsi täyden pellen muitten silmissä.
- Hebabeba
Ole oma itsesi ja kysy jos ja kun et tiedä! Aina saa ja PITÄÄ kysyä, jos on jotain epäselvää. Annat hyvän kuvan itsestäsi kun olet kiinnostunut ja haluat oppia. Kukaan ei ajattele että juuri valmistunut osaisi kaiken, perus taidot täytyy tietenkin olla kunnosa. Enemmän varmasti ratkaisee asenteesi ja kuinka innostunut ja "vastaanottavainen" olet. Esim. jos yrität heti kertoa että tiedät kaikesta kaiken, ei varmasti onnaa...Niin paljon on sellaisia juttuja mitä koulussa ei opeteta, ne opitaan vasta työelämässä. Mutta, jos olet muuten innokas ja halukas oppimaan mukavahan sellainen on työporukkaan mukaan ottaa!
- osaamatonko
Kiitos hirveän paljon vastauksistanne, helpottivat paljon sillä asennettahan löytyy!
- kokki79-----
ja kun duuniin menet, niin jo viikonkuluttua tiedät aikas paljon kyseisen ravintolan ruoan valmistuksesta. Ja uskoisin, et ruokien nosto alkaa sujumaan ongelmitta. Jos tulee huonoa palautetta asiakkailta, niin ota se opettavaisena asiana, äläkä toista virhettäsi.
Pikkuhiljaa kyllä opit keittämään. Mää valmistuin suurtalouskokiks vuosi sitten ja sillon oli ihan sama tunne, et en oikeesti osaa mitään. Olin kuitenki koko kesän leirillä kokkina, aikasempaa kokemusta oli jo kolme vuotta pitopalvelusta ja nyt oon hotellin ravintolas töissä, aina yksin vuorossa, aamuvuorossa teen kolme lounasruokaa ihan buffettiin ja jos oon iltavuoros ni sit teen ala carttei. Niistä mulla ei ollu aikasemmi minkäänlaista kokemusta, mut nyt sujuu jo tosi hyvin. Alussa oli koko ajan joku vahtimassa ja opettamassa vieressä ja kun on rohkea tekemään ja kyselee paljon niin kyllä se siitä aika nopeasti alkaa sujumaan.
Vaikka minut otettiin sinne töihin ihan vakituiseksi kokiksi, he tiesivät hakemukseni perusteella, etten ole kovin kokenut, eivätkä tosiaankaan odottaneetkaan sitä, minua on neuvottu mielestäni vähän liikaakin, mutta parempi niin kuin liian vähän.
Kysy aina kun olet vähänkin epävarma! Se on ehkä paras neuvo. Äläkä yritä esittää parempaa kuin olet. Aikasemmat ovat jo tainneet sanoa melkein kaikki tärkeät asiat. :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ruotsalaisuuden Päivän virallinen liputuspäivä poistettava VÄLITTÖMÄSTI!
Suomen valtion ja suomalaisuuden kannalta ei ole minkäänlaisia perusteita liputtaa virallisesti ruotsalaisuuden päivää,1055731Mikaela Nylander: Jos pakkoruotsi poistetaan, niin ruotsin kielen asema romahtaa
(Nylander on vanha RKP:nen) Mutta niin heikossa vedossa muumiruotsi siis on Suomessa, että vain tekohengityksellä se pys652572Nainen aion pilata elämäsi täysin, opetus sulle, että pelasit väärän ihmisen sydämellä.
Empatiani sua kohtaan katosi siinä kohtaan, kun teit tietoisen valinnan leikkiä mun sydämellä. Luulet olevas joku älykäs2411585- 941380
- 1241097
6 vkoa kulunut ilman sua
…ihme että olen vielä hengissä. 😔 Kyynelillä pessyt lattioita. Rakastan ja odotan sua ikuisesti❤️Projekti jäi kesken jo8901- 65882
- 66857
- 75798
Salailu jatkuu, poliisi tutkii
Nykyään Pienimäki toimii Ylitornion kaupunginjohtajana. HS tavoitti hänet puhelimitse. Pienimäki korosti, ettei ole enää17741