Olen nyt keväällä valmistuva ravintolakokki. Aina ollut hyvä oppilas ja saanut kiitettäviä lähes kaikista aineista ja työharjotteluista. Ongelma on kuitenkin se, että tuntuu että en osaa mitään! En ole esim. nostanut kuin jonkun muutaman annoksen joskus työharjoitteluissa siis vain muutaman.
Nyt kun haen töitä ja minut on kutsuttu koevuoroon jännittää ihan mielettömästi että häpäisen itseni osaamattomuudellani..
Haluaisin nyt vain tietää että odotetaanko minulta että osaan nostaa hyvin jne?
Miten ravintoloissa yleensä suhtaudutaan juuri valmistuneista, ja odotetaanko meiltä kuinka paljon?
Kertokaahan konkarit
5
342
Vastaukset
- Arttu Sakari
Mene omana itsenäsi työpaikalle. ÄLÄ esitä olevasi mestarikokki sillä sitä sinä et todellakaan ole. Kysy ja seuraa mitä muut tekevät, ole innostunut asioista. Sinuun suhtaudutaan juuri niin kuin aloittelevaan kokkiin. Jos esität jäät kiinni ja teet itsestäsi täyden pellen muitten silmissä.
- Hebabeba
Ole oma itsesi ja kysy jos ja kun et tiedä! Aina saa ja PITÄÄ kysyä, jos on jotain epäselvää. Annat hyvän kuvan itsestäsi kun olet kiinnostunut ja haluat oppia. Kukaan ei ajattele että juuri valmistunut osaisi kaiken, perus taidot täytyy tietenkin olla kunnosa. Enemmän varmasti ratkaisee asenteesi ja kuinka innostunut ja "vastaanottavainen" olet. Esim. jos yrität heti kertoa että tiedät kaikesta kaiken, ei varmasti onnaa...Niin paljon on sellaisia juttuja mitä koulussa ei opeteta, ne opitaan vasta työelämässä. Mutta, jos olet muuten innokas ja halukas oppimaan mukavahan sellainen on työporukkaan mukaan ottaa!
- osaamatonko
Kiitos hirveän paljon vastauksistanne, helpottivat paljon sillä asennettahan löytyy!
- kokki79-----
ja kun duuniin menet, niin jo viikonkuluttua tiedät aikas paljon kyseisen ravintolan ruoan valmistuksesta. Ja uskoisin, et ruokien nosto alkaa sujumaan ongelmitta. Jos tulee huonoa palautetta asiakkailta, niin ota se opettavaisena asiana, äläkä toista virhettäsi.
Pikkuhiljaa kyllä opit keittämään. Mää valmistuin suurtalouskokiks vuosi sitten ja sillon oli ihan sama tunne, et en oikeesti osaa mitään. Olin kuitenki koko kesän leirillä kokkina, aikasempaa kokemusta oli jo kolme vuotta pitopalvelusta ja nyt oon hotellin ravintolas töissä, aina yksin vuorossa, aamuvuorossa teen kolme lounasruokaa ihan buffettiin ja jos oon iltavuoros ni sit teen ala carttei. Niistä mulla ei ollu aikasemmi minkäänlaista kokemusta, mut nyt sujuu jo tosi hyvin. Alussa oli koko ajan joku vahtimassa ja opettamassa vieressä ja kun on rohkea tekemään ja kyselee paljon niin kyllä se siitä aika nopeasti alkaa sujumaan.
Vaikka minut otettiin sinne töihin ihan vakituiseksi kokiksi, he tiesivät hakemukseni perusteella, etten ole kovin kokenut, eivätkä tosiaankaan odottaneetkaan sitä, minua on neuvottu mielestäni vähän liikaakin, mutta parempi niin kuin liian vähän.
Kysy aina kun olet vähänkin epävarma! Se on ehkä paras neuvo. Äläkä yritä esittää parempaa kuin olet. Aikasemmat ovat jo tainneet sanoa melkein kaikki tärkeät asiat. :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 783248
Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä
Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html2001972Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!
Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2251851Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."
Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp271538Ootko muuten vieläkään hiffannut
Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek1661395Miten nyt sanoisin
tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei881375- 521099
- 971038
- 55844
- 59830