Cockerspanieli vai labradori?

K_S

Hei!

Meille olisi kesäkuun alussa tulossa koira, mutta rotu on vielä vähän hakusessa. Itse asiassa meillä on 2 vaihtoehtoa joista pitäisi valita. Perheessämme on yksi kotona asuva lapsi, talomme on suuri ja meillä on iso piha metsää. Olemme harkinneet cockerspanielia tai labbista. Liikuntaa koiralle tarjottaisiin n. 4h/päivä leikkiä kotipihassa ja aktivointia. Cockerspanieli olisi kokonsa ja luonteensa puolesta juuri 'se oikea' meille, mutta labbis kuulostaisi myös houkuttelevalta, sen turkki ei vaadi yhtä paljoa hoitoa, mutta se on cockeria huomattavasti suurempi. Kyseessä olisi kuitenkin perheemme ensimmäinen koira (aikaisempaa koirakokemusta kuitenkin on, olen touhunnut paljon koirien kanssa sukulaisten luona) ja kokonsa puolesta labbis hieman arveluttaa. Mielipiteitä? :>

6

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin on

      Labradoria ei ainakaan jaksa kauan pitää sylissä eikä se syliin oikein mahdukkaan vaikka kovasti yrittää eturuumis syliin mahtuu kohtuudella.

    • Labbis on paras

      Labbis

    • ameeeeba

      Vaikka labbis onkin huippu, suosittelen pienen lapsen talouteen cockeria. labbis on nuorena (noin 3-4-vuotiaaksi asti) hyvin energinen, joten pienempi lapsi jää helposti alle kun 30 kilonen möhkäle pyyhältää häntä viuhuen ohi. Labbis on lempeä koira, mutta ehkä vähän liian töhö :)

      Cockerin turkki kyllä vaatii sen harjaamisen ja saksimisen, mutta kun sen homman oppii, miten se tehdään, se menee siinä missä koiran kynsienleikkuukin. Britin turkki on jenkkiä huomattavasti helpompi, vaikka jenkin turkin kun hoitaa, se lopputulos on hieno! Se on asenteesta kiinni, onko se turkki sittenkään niin suuritöinen.

      Labbisten karvanlähtö on kauhea.. :D Meillä kestää n. 1½ kk, kun karvaa irtoaa tupottain ja saa harjata päivittäin. Niitä karvoja tuntuu olevan suussa, vaatteissa ja lautasellakin.

      Oletko miettinyt kultaistanoutajaa? Labbista pehmeämpi ja ei niin täysiä vöyhöttävä kaveri. Sopii hyvin mielestäni ja kokemuksieni mukaan pienten lasten talouksiin.

      Myös muista roturyhmistä löytyy lapsiperheille sopivia kavereita. Esimerkiksi pitkäkarvainen collie. Turkki ei ole tällä niin suuritöinen kuin näyttää. Päinvastoin; Jos sitä hoitaa liikaa, turkki ei enää ole yhtä säänkestävä ja helppo (laatu huononee liiasta sukimisesta).

      • Näin on

        Karvaa lähtee aina koirista labbiksen turkki on kuitenkin helppohoitoinen kurakelillä suihkuun mikä ei aivan helppo pitkäkarvaisilla koirilla olekkaan.Harrastamaan labbiksen kanssa jotain tulee samalla opetettua toiminnan koira labbis on ei toiminnan tarve 5 v lopu labbiksella.


    • 9+2

      same in finnish, Näin on?

    • ++++34

      Meillä on labbis herra nyt 8v, lapsia kolme, 6v, 4 v ja 6kk.
      Labulla on pilkettä silmäkulmassa vieläkin ;)
      Vaikka ei tee pahaa kenellekkään, niin jo tuo koko aiheuttaa välillä vaaratilanteita.

      Karvaa meidän keltainen tiputtaa 365 päivää vuodessa, kun aikaisempi musta labu tiputti 2x vuodessa. Onhan tuo turkki muuten helppo ja kelpo harrastuskoirahan tuo on, mutta en itse ottaisi näin isoa koiraa jos lapsi on pieni.

      Kurakeleillä kannattaa koiralle kuin koiralle pukea ns. sadepuku päälle, niin pääset helpommalla lenkiltä tullessa.

      Ja koulutuksesta vielä. Vaikka lapukkaa kutsutaan ns. helpoksi roduksi, niin kouluttaminen vaatii paljon. Eikä se ole niin yksinkertaista kuin annetaan ymmärtää. Toki nameilla käy koulutus suht kivuttomasti.

      Ja koska kyseessä on ns. eka koira, kannattaa lukea Tuire kaimion pennun koulutus kirja. Onnea hyvästä päätöksestä hankkia koira, oli se minkä rotuinen sitten tahansa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe