Supikoira

Mökkini alle on pesiytynyt supikoira. Tehnyt kunnon kolon kivijalkaan. Kuinkahan saisin tämän kurjimuksen pois mökin alta?
Ilmoita

likolla
Ilmoita
Yhteys vain paikalliseen metsästysseuraan...
Ilmoita
Haulikolla.

Parempi ottaa yhteyttä metsästysseuraan. Ite os menee ampumaan, menee pyssy valtiolle ja ite saa sakkolapun.
1 VASTAUS:
Ei valtiolle mene mitään asetta siitä jos ampuu supikoiran, supikoira on tuhoeläin ja jokainen joka näkee supin voi periaatteessa tappaa sen ilman kaato/metsästys lupia. (Jos tappaa suden silloin ase menee valtiolle ja sakkoja tai vankilaa)
+Lisää kommentti
Anna sen olla, ei siitä sulle mitään haittaa ole. Tosin supikin voi miettiä " Miten pääsisin eroon tuosta otuksesta joka tulee häiriköimään viikonloppuisin ja toisinaan majailee viikkojakin yhteenmenoon isolla meluavalla porukalla "
Ilmoita
Laitat ison jytkyn kivijalan tuntumaan pesän kohdalle. Paineaalto vie hengen ja tuulettaa samalla alapohjaa mukavasti. Raato helppo korjata talteen kun mökkikin on hävinnyt sahajauhoksi ilmaan.
2 VASTAUSTA:
Voi hyvät hyssykät. Mikä kumma on, että kun kirjoittaa asiaa, niin siihen joku aina vastaa kuin idiootti. Asetta minulla ei ole ja antaisin toisen elää kyllä, jos ei tarvitsisi pelätä kesälasteni ja lastenlasteni puolesta. Tuo pesä on aivan pää-oven edessä, mitä lapset käyttävät.
otava192 kirjoitti:
Voi hyvät hyssykät. Mikä kumma on, että kun kirjoittaa asiaa, niin siihen joku aina vastaa kuin idiootti. Asetta minulla ei ole ja antaisin toisen elää kyllä, jos ei tarvitsisi pelätä kesälasteni ja lastenlasteni puolesta. Tuo pesä on aivan pää-oven edessä, mitä lapset käyttävät.
Älä ota kesälasta!

Supikoira on jo niin suuri peto, että kannattaa polttaa koko tönö ja toivoa supikoiran palavan samalla.
+Lisää kommentti
Vaihtoehtoja:

Paikallinen metsästysseura auttaa.

Laita raudat kolon viereen syötillä.

Vartoot haulikolla hiiren hiljaan läpi yön.
Ilmoita
Minä olen menestyksellä karkoittanut kissoja käymälöissä käytetyillä hajupaloilla.
Eläimet eivät siedä vieraita hajuja ja muuttavat pois.
1 VASTAUS:
Jos itsellä ei ole kokemusta niin metsästysseuroissa on hyviä luolakoirametsästäjiä jotka tietävät luvalliset konstit. Supikoira on suomen luontoon kuulumaton ns. vahinkoeläin jolla kuitenkin on rauhoitusaika kesäisin.
Itse hommasin mökin ja ajattelin että sinne voi tulla sekä minkin että supin jälkiä muttei välttämättä mene pois.
+Lisää kommentti
Taudinlevittäjä & erittäin tehokas linnuston eliminoija. Myrkkyä, ansaa tai piekkarilla otsalohkoon. Mielellään paikallisten metsästäjien toimesta. Auttavat ilomielin?
Ilmoita
Vaihtaa pesäkoloa jos häiritään riittävästi, rassaa pitkällä notkealla riulla koloa ja hajusta kolo jollain parfyymillä. Oletko varma että kysesssä on supi eikä mäyrä? Lapsille ei ole vaara supista eikä mäyrästä, suurempi vaara on käärme tai muut pistävät ja jos asian kanssa ei ole sinut miksi olla mökillä? Mäyrän kyllä häätäisin oman mökin alata pois koska kaivaa innolla uusia tunneleita perustuksissa.

Paikalliset metsämiehet hoitavat homman mutta onko oikéin tappaa?
Ilmoita
on oikein tappaa supit ovat vanjan tuotetta.. ja tekee millisten pirstan talon alusissa..ja hajuhaitatkin voi tulla melkoisiksi.
ite antaisin heti kyytii tuollaisille alivuokralaisille..lepsuilut pois tai joutuu katumaan,
Ilmoita
Yhtään ystävää, jolla mäyräkoira? Se mökin alle, niin johan alkaa tapahtumaan kummia.
Ilmoita
Tarvitaan harusvaijeria, noin 8mm vaijeri, punottu muutamasta 1,5-2mm langasta. Vaijerin päätä puretaan noin 30cm matkalta, siihen vaikka sakkeli, ettei purkaannu enempää, se työnnetään sinne supin luolaan, samalla kieputtaen vaijeria ympäri. Kun purettu pää tavoittaa pesän, ja siellä olevan supin, kietoutuvat langat supin turkkiin todella lujasti kiinni, sitten vain vedät supin ulos pesästään. Tiedän hommaa näinkin tehtävän.
Ilmoita
Jos emäntä taas illalla valittelee päänsärkyä, niin alat mesoot suureen ääneen et supikoira saa nyt kelvata, niin kyl supi lähtee eikä takaisin tule, kannattaa kokeilla, ei se mitään otakkaan jos ei annakkaan , supi meinaan....
Ilmoita
Kyllä voi ihmisillä olla nykyään synkkä suhtautuminen luontoon.Ole kiitollinen,että voit vielä katsella luontoa.Ei minulle tai meille supikoira mitään tehnyt.Käveli arvokkaasti tietä pitkin ja jatkoi matkaansa.Kyllä se kapi ja muut vaivat tulevat,kun koirien annetaan juoksennella vapaasti.Kyllä kaksijalkainen on paljon hankalampi,kuin luonnon eläimet.
Ilmoita
Onhan konsteja, kuten edelläkin on esitetty. Yleensä kuitenkin näissä kyselyissä on asenne se, että mitään ei raatsita oikeasti tehdä, toivotaan vaan että elukka jotenkin ystävällisesti saataisiin ymmärtämään lähteä. Aika toivoton tilanne.

Mutta jos oikeasti haluat ongelmasta pois, niin kokeile lehtipuhaltimella puhallella reikään, todennäköisesti lähtee. Metsämiehet hoitaa kyllä myös, kun vihjaiset mistä on kysymys. ei sinun siellä silloin tarvitse olla paikalla.
Ilmoita
Ompa järkyttäviä vastauksia. Tänä kesänä olen iloinnut supiperheestä.
Viisi pikkuista ja mammasupi. Jokailta tulevat mökille katsomaan oisko jotain pikkupalaa ja vettä. Arkoja ovat, ei varmasti haittaa lapsille.
Nauttikaa luonnosta, kun sitä vielä on.
Ilmoita
Juu ei varmaan oo vaarallisia, eihän ne levitä kuin rabiesta eli raivotautia, trikiiniä, myyräekinokokkia, kääpiöheisimatoa ja kapia.

Kannattapa siis miettiä toisen kerran supiperheen kanssa ystävystymistä.
2 VASTAUSTA:
ja tuttavan omistamalle vanhale talolle maalla [kylmillaan talvet] supi pesiyty alustaan ja kaivoi luolia muurin perustuksiin --santaan- niin ,etta tiilipiippu olisi kai kaatunut,jollei talo itsessaan olisi pitanyt sita pystyssa.--kallistui kuitenkin..

kylla saivat supiperheelle metsastajalla nopean lahdon supien taivaaseen--jos sellaista onkaan?
alkaa ihmeessa suosiko supeja asuntojen alla..kadutte varmasti..
hunttari kirjoitti:
ja tuttavan omistamalle vanhale talolle maalla [kylmillaan talvet] supi pesiyty alustaan ja kaivoi luolia muurin perustuksiin --santaan- niin ,etta tiilipiippu olisi kai kaatunut,jollei talo itsessaan olisi pitanyt sita pystyssa.--kallistui kuitenkin..

kylla saivat supiperheelle metsastajalla nopean lahdon supien taivaaseen--jos sellaista onkaan?
alkaa ihmeessa suosiko supeja asuntojen alla..kadutte varmasti..
Supikoira ei kuulu Suomen luontoon, eikä Euroopan yleensäkään. Mutta kun siinä kävi niin, että Stalin loppumattomassa viisaudessaan päätti, että supi on erinomainen tarhaeläin turkistuotantoon ja onnistui vahingossa levittämään supin lähes koko Venäjälle.
Venäjän karjalasta se levisi Suomeenkin.

Supin on arveltu olevan suurimpia kapin levittäjiä, sillä jopa neljä viidestä supista on kapitartuntainen.

Alueilla, joilla esiintyy vesikauhua, supikoira on sairauden merkittävin levittäjä.

Rabiesvirus voi säilyä talviunta nukkuvassa supikoirassa seuraavaan kesään asti, kun taas sairastunut kettu olisi tuona aikana jo menehtynyt. Lisäksi supikoirakannat ovat tiheämpiä kuin kettukannat, mikä edistää sairauden leviämistä.
Suomessakin oli viimeisimmän raivotautiepidemian aikana, 1980-luvun lopulla, suurin osa todetuista tautitapauksista supikoirissa.
Supikoirat voivat levittää myös trikiiniä, myyräekinokokkia ja ketun kääpiöheisimatoa.

Koska supikoira ei kuulu Suomen eikä muidenkaan pohjoismaiden luontoon, eikä ole uhanalainen eläin, se ei kuulu CITES-sopimuksella suojeltaviin lajeihin.

Syksyllä 2010 Pohjoismaat aloittivat yhteistyönä kolme vuotta kestävän ja 5,3 miljoonaa euroa maksavan projektin, jonka tavoitteena on estää supikoiran levinneisyyden laajeneminen Pohjoismaissa.

EU:n ja Ruotsin ympäristöhallinnon kustantaman hankkeen pääkeinoina ovat lajin metsästyksen tehostaminen maiden rajaseuduilla, kuten Suomen Länsi-Lapissa, ja eläinten vaellusten tutkimus radiopantojen avulla

Naaras, jolla on poikasia, on Suomessa rauhoitettu 1.5.–31.7., mutta monissa muissa maissa, kuten Ruotsissa, sitä saa metsästää vapaasti ympäri vuoden.
+Lisää kommentti
Aika jännä juttu kun on jo lapsenlapsia ja silti pitä pelätä lapsiensa puolesta ?
Tarkoittaako tuo siis että aikuiset lapsesi ovat kyenneet lisääntymään mutta heitä pitää slti suojella supilta ?
Jossain kohtaa evoluutio meni pieleen...
1 VASTAUS:
Kesälapsilla tarkoitin kolmea kehitysvammaistalasta, joita otan vapaaehtoisesti mökilleni, jotta vanhemmat saisivat hieman levähtää. Että se siitä!!!
+Lisää kommentti
Myös minä olen ihaillut pikkusupien vierailusta mökillämme.
Viisi pikkuista, jotka jo kasvaneet. Samoin oravat vierailee joka päivä ja joskus
jänis ja kettu. Talvella näyttää ilveskin poikenneen. Kerran kävi näätä.
Nauttikaamme luonnosta ja eläimistä.
Ilmoita
Elä vaan mee häätämään pois sitä vaan soita paikalliselle metsästys-seuralle.
Ovat seuraavana iltana paikalla ja aamulla hajuhaitta on pois
Ilmoita
Olen eläinrakas ja supikin on koiraeläin, viisas ja söpökin. Oman lattian alla en kuitenkaan mäyrää tai supia pitäisi. Perustukset on oltava vakaat. Vaikea sanoa miten sen saisi vaihtamaan pesäpaikkaansa, mutta jos talon alla olisi kovin rauhatonta, tuskin se siellä viihtyisi pitkään. Jos supilla on pentuja, se on kaiketi rauhoitettu, mutta talvilevolle en enää päästäisi. Eikö sen luolan aukkoja voisi tukkia? Saisikohan kovaääninen musiikki sen lähtemään. Tai korkeaääninen?
Niitä loisia ym. mikrobeja levittävät kyllä villiintyneet kissatkin, ketut, linnut jne.
Oma hygieenia on paras loiskarkoitin. Supit syövät myyriä ym. jyrsijöitä, käärmeitä jne. ja ovat hyvin hyödyllisiäkin, esim. jos vesimyyräkanta on rajusti kasvanut
1 VASTAUS:
Kaksi eri asiaa supi ja supikoira!!!
+Lisää kommentti
Hei..kokenut luolakoira kuten parson,voi ajaa supin ulos niin,että metsästäjä saa sen ammuttua.loukkuun supi voi mennä,mutta paras tapa poistaa supi on laittaa kokenut luolakoira asialle ja metsästäjä sitten ampumaan supin.Kesän ajan supi on rauhoitettu,mutta syyskuussa sitä viimeistään voi metsästää.
Ilmoita
Kuinkas moisesta kaupunkisupesta (omakotiasutusalue kaupungissa) pääsee eroon? . . kun ei oo tarpeeks väkevää pyssyä.
On senverran kapisen näköne, kissan kokoinen vasta jotten tohi koiraa ulos päästää, kun kumminki menis kimppuun, luullessaan kissaksi. Vielä en ole pesää löytäny mutta ihmetelly jo tovin koiran outoa käytöstä ulkoillessaan. Lapsi nyt senverran iso eppu on jo, että tajuaisi nähdessään jättää rauhaan. Mutta: Supikin on peto, eikä kiva tuttava sille päälle sattuessaan.
Ilmoita
En kyllä ite ampuis, niin eläinrakas oon. En koti- enkä petoeläintä. Ihmiset nauttikaa vielä luonnosta kun voitte. Äänillä ja partavedellä varmaan saa häädettyä. Me laitetaan kissojen kielletylle kynsimisalueelle partavettä, ns. reviirin valloitus. Kattilan kannet vaan paukkumaan!
Ilmoita
Klooria suoraan siihen reikään illalla, siis jos ei halua tappaa.
Ilmoita
Meillä on mökin alla supiperhe ja vintillä näätäperhe, ei voi nukkua öisin senverran kova säpinä on jatkuvasti päällä.
1 VASTAUS:
Näätä tuhoaa kaikki eristeet vintiltä. Näädän haju on melkoinen. Verkkoa kiireen vilkkaan.
+Lisää kommentti
js noin on,,niin sinulle tulee lahto..olet kusessa sananmukaisesti
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Supikoira

Mökkini alle on pesiytynyt supikoira. Tehnyt kunnon kolon kivijalkaan. Kuinkahan saisin tämän kurjimuksen pois mökin alta?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta