Supikoira

Mökkini alle on pesiytynyt supikoira. Tehnyt kunnon kolon kivijalkaan. Kuinkahan saisin tämän kurjimuksen pois mökin alta?

54

10942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hau

      likolla

    • Pohjantähti007

      Yhteys vain paikalliseen metsästysseuraan...

    • jlgh jlh blojh

      Haulikolla.

      Parempi ottaa yhteyttä metsästysseuraan. Ite os menee ampumaan, menee pyssy valtiolle ja ite saa sakkolapun.

      • tereve

        Ei valtiolle mene mitään asetta siitä jos ampuu supikoiran, supikoira on tuhoeläin ja jokainen joka näkee supin voi periaatteessa tappaa sen ilman kaato/metsästys lupia. (Jos tappaa suden silloin ase menee valtiolle ja sakkoja tai vankilaa)


    • ei karhua ....

      Anna sen olla, ei siitä sulle mitään haittaa ole. Tosin supikin voi miettiä " Miten pääsisin eroon tuosta otuksesta joka tulee häiriköimään viikonloppuisin ja toisinaan majailee viikkojakin yhteenmenoon isolla meluavalla porukalla "

      • Anonyymi

        Miksi heitä pitää vihata. Samanlaisia koiria kuin muutkin. Eikö muka joku alaskanmalamutti ole vieraslaji. Ottaisin lemmiks.


    • kyllä lähtee

      Laitat ison jytkyn kivijalan tuntumaan pesän kohdalle. Paineaalto vie hengen ja tuulettaa samalla alapohjaa mukavasti. Raato helppo korjata talteen kun mökkikin on hävinnyt sahajauhoksi ilmaan.

      • Voi hyvät hyssykät. Mikä kumma on, että kun kirjoittaa asiaa, niin siihen joku aina vastaa kuin idiootti. Asetta minulla ei ole ja antaisin toisen elää kyllä, jos ei tarvitsisi pelätä kesälasteni ja lastenlasteni puolesta. Tuo pesä on aivan pää-oven edessä, mitä lapset käyttävät.


      • Porno-Jalmari
        otava192 kirjoitti:

        Voi hyvät hyssykät. Mikä kumma on, että kun kirjoittaa asiaa, niin siihen joku aina vastaa kuin idiootti. Asetta minulla ei ole ja antaisin toisen elää kyllä, jos ei tarvitsisi pelätä kesälasteni ja lastenlasteni puolesta. Tuo pesä on aivan pää-oven edessä, mitä lapset käyttävät.

        Älä ota kesälasta!

        Supikoira on jo niin suuri peto, että kannattaa polttaa koko tönö ja toivoa supikoiran palavan samalla.


      • Anonyymi
        otava192 kirjoitti:

        Voi hyvät hyssykät. Mikä kumma on, että kun kirjoittaa asiaa, niin siihen joku aina vastaa kuin idiootti. Asetta minulla ei ole ja antaisin toisen elää kyllä, jos ei tarvitsisi pelätä kesälasteni ja lastenlasteni puolesta. Tuo pesä on aivan pää-oven edessä, mitä lapset käyttävät.

        Supit pelkää ihmistä. Ei tule iholle jos et yritä tappaa.,


    • vaihtoehtoja

      Vaihtoehtoja:

      Paikallinen metsästysseura auttaa.

      Laita raudat kolon viereen syötillä.

      Vartoot haulikolla hiiren hiljaan läpi yön.

      • Anonyymi

        Kakara joutas siihen


    • os..

      Minä olen menestyksellä karkoittanut kissoja käymälöissä käytetyillä hajupaloilla.
      Eläimet eivät siedä vieraita hajuja ja muuttavat pois.

      • luonnonsuojelu

        Jos itsellä ei ole kokemusta niin metsästysseuroissa on hyviä luolakoirametsästäjiä jotka tietävät luvalliset konstit. Supikoira on suomen luontoon kuulumaton ns. vahinkoeläin jolla kuitenkin on rauhoitusaika kesäisin.
        Itse hommasin mökin ja ajattelin että sinne voi tulla sekä minkin että supin jälkiä muttei välttämättä mene pois.


    • Kapi!

      Taudinlevittäjä & erittäin tehokas linnuston eliminoija. Myrkkyä, ansaa tai piekkarilla otsalohkoon. Mielellään paikallisten metsästäjien toimesta. Auttavat ilomielin?

    • luontoon mökille

      Vaihtaa pesäkoloa jos häiritään riittävästi, rassaa pitkällä notkealla riulla koloa ja hajusta kolo jollain parfyymillä. Oletko varma että kysesssä on supi eikä mäyrä? Lapsille ei ole vaara supista eikä mäyrästä, suurempi vaara on käärme tai muut pistävät ja jos asian kanssa ei ole sinut miksi olla mökillä? Mäyrän kyllä häätäisin oman mökin alata pois koska kaivaa innolla uusia tunneleita perustuksissa.

      Paikalliset metsämiehet hoitavat homman mutta onko oikéin tappaa?

    • hunttari paikalle

      on oikein tappaa supit ovat vanjan tuotetta.. ja tekee millisten pirstan talon alusissa..ja hajuhaitatkin voi tulla melkoisiksi.
      ite antaisin heti kyytii tuollaisille alivuokralaisille..lepsuilut pois tai joutuu katumaan,

    • MetsänPoika.

      Yhtään ystävää, jolla mäyräkoira? Se mökin alle, niin johan alkaa tapahtumaan kummia.

    • MetsänPoika.

      Tarvitaan harusvaijeria, noin 8mm vaijeri, punottu muutamasta 1,5-2mm langasta. Vaijerin päätä puretaan noin 30cm matkalta, siihen vaikka sakkeli, ettei purkaannu enempää, se työnnetään sinne supin luolaan, samalla kieputtaen vaijeria ympäri. Kun purettu pää tavoittaa pesän, ja siellä olevan supin, kietoutuvat langat supin turkkiin todella lujasti kiinni, sitten vain vedät supin ulos pesästään. Tiedän hommaa näinkin tehtävän.

    • supinaa

      Jos emäntä taas illalla valittelee päänsärkyä, niin alat mesoot suureen ääneen et supikoira saa nyt kelvata, niin kyl supi lähtee eikä takaisin tule, kannattaa kokeilla, ei se mitään otakkaan jos ei annakkaan , supi meinaan....

    • hau-hau

      Kyllä voi ihmisillä olla nykyään synkkä suhtautuminen luontoon.Ole kiitollinen,että voit vielä katsella luontoa.Ei minulle tai meille supikoira mitään tehnyt.Käveli arvokkaasti tietä pitkin ja jatkoi matkaansa.Kyllä se kapi ja muut vaivat tulevat,kun koirien annetaan juoksennella vapaasti.Kyllä kaksijalkainen on paljon hankalampi,kuin luonnon eläimet.

    • Beckenbauer

      Onhan konsteja, kuten edelläkin on esitetty. Yleensä kuitenkin näissä kyselyissä on asenne se, että mitään ei raatsita oikeasti tehdä, toivotaan vaan että elukka jotenkin ystävällisesti saataisiin ymmärtämään lähteä. Aika toivoton tilanne.

      Mutta jos oikeasti haluat ongelmasta pois, niin kokeile lehtipuhaltimella puhallella reikään, todennäköisesti lähtee. Metsämiehet hoitaa kyllä myös, kun vihjaiset mistä on kysymys. ei sinun siellä silloin tarvitse olla paikalla.

    • supien puolesta

      Ompa järkyttäviä vastauksia. Tänä kesänä olen iloinnut supiperheestä.
      Viisi pikkuista ja mammasupi. Jokailta tulevat mökille katsomaan oisko jotain pikkupalaa ja vettä. Arkoja ovat, ei varmasti haittaa lapsille.
      Nauttikaa luonnosta, kun sitä vielä on.

      • Anonyymi

        Supi tappaa kotieläimiä se on peto se on itse yli saatana se ei myöskään kuulu suomen luontoon vaan se tulee tappaa siinä ei oo mitään eloittavaa että ne lisääntyy mene takasi sinne kaupunkiin tommoset supikoirien perseenpussaajat teidän ei tarvii viedä enää yhtään enempää tilaa myy se mökki jos kerran on niin mukava tommonen supikoiria joka tappaa kaiken mikä liikkuu


    • kaupunkilaispellet

      Juu ei varmaan oo vaarallisia, eihän ne levitä kuin rabiesta eli raivotautia, trikiiniä, myyräekinokokkia, kääpiöheisimatoa ja kapia.

      Kannattapa siis miettiä toisen kerran supiperheen kanssa ystävystymistä.

      • hunttari

        ja tuttavan omistamalle vanhale talolle maalla [kylmillaan talvet] supi pesiyty alustaan ja kaivoi luolia muurin perustuksiin --santaan- niin ,etta tiilipiippu olisi kai kaatunut,jollei talo itsessaan olisi pitanyt sita pystyssa.--kallistui kuitenkin..

        kylla saivat supiperheelle metsastajalla nopean lahdon supien taivaaseen--jos sellaista onkaan?
        alkaa ihmeessa suosiko supeja asuntojen alla..kadutte varmasti..


      • supi ei kuulu Suomee
        hunttari kirjoitti:

        ja tuttavan omistamalle vanhale talolle maalla [kylmillaan talvet] supi pesiyty alustaan ja kaivoi luolia muurin perustuksiin --santaan- niin ,etta tiilipiippu olisi kai kaatunut,jollei talo itsessaan olisi pitanyt sita pystyssa.--kallistui kuitenkin..

        kylla saivat supiperheelle metsastajalla nopean lahdon supien taivaaseen--jos sellaista onkaan?
        alkaa ihmeessa suosiko supeja asuntojen alla..kadutte varmasti..

        Supikoira ei kuulu Suomen luontoon, eikä Euroopan yleensäkään. Mutta kun siinä kävi niin, että Stalin loppumattomassa viisaudessaan päätti, että supi on erinomainen tarhaeläin turkistuotantoon ja onnistui vahingossa levittämään supin lähes koko Venäjälle.
        Venäjän karjalasta se levisi Suomeenkin.

        Supin on arveltu olevan suurimpia kapin levittäjiä, sillä jopa neljä viidestä supista on kapitartuntainen.

        Alueilla, joilla esiintyy vesikauhua, supikoira on sairauden merkittävin levittäjä.

        Rabiesvirus voi säilyä talviunta nukkuvassa supikoirassa seuraavaan kesään asti, kun taas sairastunut kettu olisi tuona aikana jo menehtynyt. Lisäksi supikoirakannat ovat tiheämpiä kuin kettukannat, mikä edistää sairauden leviämistä.
        Suomessakin oli viimeisimmän raivotautiepidemian aikana, 1980-luvun lopulla, suurin osa todetuista tautitapauksista supikoirissa.
        Supikoirat voivat levittää myös trikiiniä, myyräekinokokkia ja ketun kääpiöheisimatoa.

        Koska supikoira ei kuulu Suomen eikä muidenkaan pohjoismaiden luontoon, eikä ole uhanalainen eläin, se ei kuulu CITES-sopimuksella suojeltaviin lajeihin.

        Syksyllä 2010 Pohjoismaat aloittivat yhteistyönä kolme vuotta kestävän ja 5,3 miljoonaa euroa maksavan projektin, jonka tavoitteena on estää supikoiran levinneisyyden laajeneminen Pohjoismaissa.

        EU:n ja Ruotsin ympäristöhallinnon kustantaman hankkeen pääkeinoina ovat lajin metsästyksen tehostaminen maiden rajaseuduilla, kuten Suomen Länsi-Lapissa, ja eläinten vaellusten tutkimus radiopantojen avulla

        Naaras, jolla on poikasia, on Suomessa rauhoitettu 1.5.–31.7., mutta monissa muissa maissa, kuten Ruotsissa, sitä saa metsästää vapaasti ympäri vuoden.


    • heikoimmatkopärjää

      Aika jännä juttu kun on jo lapsenlapsia ja silti pitä pelätä lapsiensa puolesta ?
      Tarkoittaako tuo siis että aikuiset lapsesi ovat kyenneet lisääntymään mutta heitä pitää slti suojella supilta ?
      Jossain kohtaa evoluutio meni pieleen...

      • Kesälapsilla tarkoitin kolmea kehitysvammaistalasta, joita otan vapaaehtoisesti mökilleni, jotta vanhemmat saisivat hieman levähtää. Että se siitä!!!


    • kaikki supien puoles

      Myös minä olen ihaillut pikkusupien vierailusta mökillämme.
      Viisi pikkuista, jotka jo kasvaneet. Samoin oravat vierailee joka päivä ja joskus
      jänis ja kettu. Talvella näyttää ilveskin poikenneen. Kerran kävi näätä.
      Nauttikaamme luonnosta ja eläimistä.

    • ggghajuton

      Elä vaan mee häätämään pois sitä vaan soita paikalliselle metsästys-seuralle.
      Ovat seuraavana iltana paikalla ja aamulla hajuhaitta on pois

    • Tytteliini2

      Olen eläinrakas ja supikin on koiraeläin, viisas ja söpökin. Oman lattian alla en kuitenkaan mäyrää tai supia pitäisi. Perustukset on oltava vakaat. Vaikea sanoa miten sen saisi vaihtamaan pesäpaikkaansa, mutta jos talon alla olisi kovin rauhatonta, tuskin se siellä viihtyisi pitkään. Jos supilla on pentuja, se on kaiketi rauhoitettu, mutta talvilevolle en enää päästäisi. Eikö sen luolan aukkoja voisi tukkia? Saisikohan kovaääninen musiikki sen lähtemään. Tai korkeaääninen?
      Niitä loisia ym. mikrobeja levittävät kyllä villiintyneet kissatkin, ketut, linnut jne.
      Oma hygieenia on paras loiskarkoitin. Supit syövät myyriä ym. jyrsijöitä, käärmeitä jne. ja ovat hyvin hyödyllisiäkin, esim. jos vesimyyräkanta on rajusti kasvanut

      • ezu60

        Kaksi eri asiaa supi ja supikoira!!!


      • Anonyymi

        Kissat ei tapa läheskään niin paljo ku supit eikä myöskään levitä yhtä paljoa tauteja


    • Parson

      Hei..kokenut luolakoira kuten parson,voi ajaa supin ulos niin,että metsästäjä saa sen ammuttua.loukkuun supi voi mennä,mutta paras tapa poistaa supi on laittaa kokenut luolakoira asialle ja metsästäjä sitten ampumaan supin.Kesän ajan supi on rauhoitettu,mutta syyskuussa sitä viimeistään voi metsästää.

    • Kotisä.

      Kuinkas moisesta kaupunkisupesta (omakotiasutusalue kaupungissa) pääsee eroon? . . kun ei oo tarpeeks väkevää pyssyä.
      On senverran kapisen näköne, kissan kokoinen vasta jotten tohi koiraa ulos päästää, kun kumminki menis kimppuun, luullessaan kissaksi. Vielä en ole pesää löytäny mutta ihmetelly jo tovin koiran outoa käytöstä ulkoillessaan. Lapsi nyt senverran iso eppu on jo, että tajuaisi nähdessään jättää rauhaan. Mutta: Supikin on peto, eikä kiva tuttava sille päälle sattuessaan.

      • Anonyymi

        Loukutat kissan viet eläinrääkärille ja jos on siru niin sitten löytöeläin kotiin


    • eläinrakas(=

      En kyllä ite ampuis, niin eläinrakas oon. En koti- enkä petoeläintä. Ihmiset nauttikaa vielä luonnosta kun voitte. Äänillä ja partavedellä varmaan saa häädettyä. Me laitetaan kissojen kielletylle kynsimisalueelle partavettä, ns. reviirin valloitus. Kattilan kannet vaan paukkumaan!

    • dsses

      Klooria suoraan siihen reikään illalla, siis jos ei halua tappaa.

    • nepitääpileitä

      Meillä on mökin alla supiperhe ja vintillä näätäperhe, ei voi nukkua öisin senverran kova säpinä on jatkuvasti päällä.

      • pikku_mökin_akka

        Näätä tuhoaa kaikki eristeet vintiltä. Näädän haju on melkoinen. Verkkoa kiireen vilkkaan.


      • Anonyymi

        Jos et supia tapa niin sitten ansaitset kärsiä unettomuudesta


    • josvastaantuleenaata

      js noin on,,niin sinulle tulee lahto..olet kusessa sananmukaisesti

    • Anonyymi

      odota että se lähtee yöllä metsästämään ja sitten tuki kolo....ei niitä pörröisiä söpöliinejä tarvii ny ampumaa miennä :3

      • Anonyymi

        Supit pitää koska ei kuulu suomen luontoon eikä tarvii pelätä lemmikin tappamista koska supikoiria ei ole koskaan ollut kotieläin


    • Anonyymi

      Ei hän ole kurjimus. Anna olla. Millä perusteella vähemmän arvokkaampi kuin sinä itse

    • Anonyymi

      Haistakaapavaikkas koko maailman paras paska ikinä😁, supin vihaajat. He nyt vaan sattuu olemaan osa meidän luontoa, nykyisin. Ehkä teidän kantsis vaan yrittää elää asian kanssa jtnkin, jookosta. Votte vaikka yrittää jopa hymyillä raivoomisen sijasta😊. Voimia teille.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Minun pihalleni tulee joka ilta klo 23-24 supipariskunta syömään. Olen antanut niille mm maksalaatikkoa, pyttipannua ja makaronilaatikkoa sekä kananakkeja. Kun oma koira hotkaisee nakin kerralla niin supi järsii sitä hitaasti. Onkohan huonot hampaat?
        Toivottavasti lisääntyvät tehokkaasti kun pidän ne safkassa. Upeat turkit niillä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä. Minun pihalleni tulee joka ilta klo 23-24 supipariskunta syömään. Olen antanut niille mm maksalaatikkoa, pyttipannua ja makaronilaatikkoa sekä kananakkeja. Kun oma koira hotkaisee nakin kerralla niin supi järsii sitä hitaasti. Onkohan huonot hampaat?
        Toivottavasti lisääntyvät tehokkaasti kun pidän ne safkassa. Upeat turkit niillä on.

        Anonyymi 10.11.2020 ruokit siis haittaeläimeksi luokiteltua nisäkästä. No aikasi kun ruokit niin ruokit myös ruokinnalle tulevia rottia. Metsäkanalintuja katselen itse mielummin kuin supikoiria...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anonyymi 10.11.2020 ruokit siis haittaeläimeksi luokiteltua nisäkästä. No aikasi kun ruokit niin ruokit myös ruokinnalle tulevia rottia. Metsäkanalintuja katselen itse mielummin kuin supikoiria...

        Eikölie vallan kiellettyä edistää haitallisen vieraslajien lisääntymistä ruokkimalla 🤔


      • Anonyymi

        Eli mikä tahansa peto saa tuhota suomen kauniin luonnon eikä sitä saa vihata


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä. Minun pihalleni tulee joka ilta klo 23-24 supipariskunta syömään. Olen antanut niille mm maksalaatikkoa, pyttipannua ja makaronilaatikkoa sekä kananakkeja. Kun oma koira hotkaisee nakin kerralla niin supi järsii sitä hitaasti. Onkohan huonot hampaat?
        Toivottavasti lisääntyvät tehokkaasti kun pidän ne safkassa. Upeat turkit niillä on.

        Toivottavasti Koiras saa supikoiralta raivotaudin ja kuolee siihen


    • Anonyymi

      Meillä oli sama ongelma. Minä tilasin vettä tankillisen. Sitten letkulla suihkuttelin satoja litroja vettä mökin alle niin supi lähti aika hätäseen pois. Sitten tukin reijät ettei se pääse takas.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe