Työkkärin kautta työharjoitteluun

Lil help here~?

Eli miten koko systeemi menee?
Meneekö se näin:
Pitääkö minun ihan ensiksi mennä lähimpään (oman kaupungin) työvoimatoimistoon? Pitääkö sitten tiskille sanoa että haluaisi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi? Sitten minut ohjataan varmaan jollekkin työntekijälle? Joka tekee kanssani sopimuksen työehdoista (esim jos on vammaisuutta ja henkinen jaksaminen heikko niin tunneista ja päivistä, minulle soveltuvasta työstä)? Entäs sitten? Joudunko itse soittelemaan työnperässä vai etsivätkö he tietokannasta tms systeemistä minulle sopivaa työtä?

Mitän tää systeemi menee? :D Mitä rahaa saisin, onko se työmarkkinatukea? Saisinko työmarkkinan tuen lisäksi jotain muuta tukea? Saanko vaikuttaa tulevaan työpaikkaan sillä vaikka että en haluaisi kassalle, mutta voisin mennä pihatöihin? Onko ensimmäistä paikkaa pakko ottaa, kauanko voi olla työttömänä työnhakijana? Entäs kuinka pitkä sopimus on minimissään?

4

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtbvcxx

      Se menee niin, että työkkäristä tulee aikanaan osoitus jonnekin, sinä et itse siihen voi vaikuttaa juuri lainkaan että minne. Paikka voi olla 80 kilometrin päässä kotoasi ilman että sinulla on autoa, tai sitten joudut työskentelemään allergiastasi huolimatta eläinkaupassa. Kieltäytyminen tietää aina automaattisesti karenssia, ja valitusaika on useita kuukausia.

      Mitään työsopimusta ei tehdä vaan pelkkä muodollinen paperi että olet harjoittelussa, työkkäri maksaa 9 euron päiväkorvauksen työstäsi. Työ itsessään on samaa työtä mitä vakkarit tekevät, yleensä raskaampaa, koska pääset helposti "nakkikoneeksi" kun harjoittelijat ovat aina vakkareille hyvä tilaisuus luistaa työtehtävistään.

      Kun CV:ssäsi lukee mainita tästä harjoittelusta, työnantajat tietävät heti että olet ollut tekemisissä työkkärin kanssa ja ihmettelevät, mikä sinussa on oikein vikana. Palkkatöitä on sillä CV:llä turha hakea.

    • Vähänsitäjatätä

      Menet työkkäriin ja kerrot asiasi esim. sille aulassa olevalle neuvojatyypille, jos sellainen on. Mainitse sille, ettet ole koskaan ennen käynyt työkkärissä. Sinut ohjataan oikealle henkilölle siellä.

      Sitten siellä kerätään jotain tietoja sun entisistä työpaikoista ja koulusta, voi olla, että saat lisäajan (jolloin siis käyt työkkärissä uudelleen). Ekalla kerralla voit kuitenkin mainita, että tahtoisit työharjoitteluun ja täytät siellä jotain lappuja ym.

      Sitten joko saat soiton joltain työnantajalta, joka tarjoaa sulle työharjoittelu paikkaa tai voit myös itse päättää paikan ja hyväksyttää sen sitten työkkärissä (kannattaa kysellä siellä sitten tarkempia tietoja).

      Saat työharjoittelun ajalta työmarkkinatukea, joka on korotusosineen kuukaudessa (verojen vähennysten jälkeen) n. 480 euroa. Saat tukea vain päiviltä, joina olet töissä. Tuen maksaa KELA ei työkkäri, joten tuen saamiseksi sun on vielä käytävä KELAssakin (mutta vasta sitten, kun työharjoittelupaikka on varmistunut ja olet käynyt työkkärissä jne.)

      Mutta näin alkuun: mene työkkäriin ja kerro olevasi ensikertalainen. Siitä pitäen sua sitten ohjataankin kivasti vähän kaikessa.

      "Kun CV:ssäsi lukee mainita tästä harjoittelusta, työnantajat tietävät heti että olet ollut tekemisissä työkkärin kanssa ja ihmettelevät, mikä sinussa on oikein vikana. Palkkatöitä on sillä CV:llä turha hakea."

      Täyttä paskaa. Monet tekevät työharjotteluita esim. saadakseen työkokemuspisteitä opiskelupaikkaa varten. Ja miksi joku tuleva työnantaja ei arvostaisi sitä, että olet tehnyt paskalla palkalla alan työtä jo ennenkin? Minä ainakin arvostaisin kokemusta ja viitseliäisyyttä, jos työnantaja olisin.

      • lisäjuttujapari

        Ja siis tosiaan, jotta voit saada paikan, sun on oltava koko ajan työnhakijana. Työharjoittelu samassa paikassa voi kestää enintään puoli vuotta.

        Ja tuosta vielä, että mulle soitettiin jo alle kahden viikon päästä ekasta työkkärikäynnistä ja tarjottiin työharjoittelupaikkaa. Oli eri ala kuin olin ajatellut, mutta sekin kuulosti kivalta, niin suostuin. En siis tiedä miten menee, jos ei suostu.


    • ent harjoittelija

      vaikka täst keskustelusta on jo vähän aikaa niin pakko kirjottaa omasta kokemuksesta:
      sen saa myös ITSE päättää mihin haluaa, mulle annettiin työkkäristä muutama numero, johon ite soitin ja pääsin sit just sellaselle alalle ku halusin ja siellä sitten tein niitä hommia mitä mun tehtäviin kuulu.
      Se tuki vähän riippuu paikkakunnista.. joissakin paikoissa se on se perus 400e ennakonpidätyksen jälkeen ja joissain paikoissa (mm. itse sain) annetaan myös n. 4e/pvä korotusta. Ja jos on työharjoittelussa niin siihen pätee tosiaan ne samat säännöt ku olis ihan normi työtön eli se et pitää olla koko ajan siel järjestelmäs työtön työnhakija ja hakea yhteishaussa 3. eri koulutusohjelmaan MYÖS SYKSYISIN. tää päti ainakin itellä, ku olin vaan lukion käynyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe