Kuten arvasinkin

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article623545.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-09052011

Taas lähtee Applen arkkitehtuurin uusimiskierros käyntiin niin saadaan myytyä uudet laitteet ja ohjelmat.

12

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antti Liinuksi

      Huhuu!

      Applem vanhat koneet ja ohjelmat tulevat toimimaan ihan mainiosti. Mikä on ongelma?

      On tietysti totta, että linux-puolella ei myydä koneita eikä ohjelmia. Onko se hyvä?

      • Niille ei saa uusia ohjelmia ja Apple taas lopettaa pakolliset tietoturvapäivitykset joten ne koneet saadaan äkkiä vanhennettua. Esimerkiksi kun PowerPC:stä vaihdettiin Inteliin niin tilanne on nyt se, että PowerPC Macit on lähikuukausina lähes kelvottomia

        Kyllä tietokoneita myydään linuxeilla paljonkin. Saa ohjelmat ja tietokoneen samassa paketissa. Tuo on kuitenkin kivaa kun ei pakoteta ostamaan uusia tietokoneita, että tietotekniikan ajanmukainen käyttö onnistuu. Ekologisesti erittäin järkevää. Apple nyt ei sitten vihreistä arvoista välitä pätkääkään. Jos välittäisi niin tekisi pitkäikäisempiä tuotteita eikä vanhentaisi niitä tällä tavalla keinotekoisesti.


    • Antti Liinuksi

      Mihin tarvitaan uusia ohjelmia, jos vanhat toimivat ja riittävät?

      Ekologisesti on järjetöntä, että linuxnörttejä elätetään, jotta he voisivat käyttää puolet maailman uusiutumattomasta energiasta pizzaan, tehdäkseen uusia, tarpeettomia ohjelmia.

      • Ei ne toimi ja riitä kun maailma muuttuu kokoajan. Esimerkkeinä maailman muuttumisesta valuuttauudistukset, standardien muuttumiset ja sen sellaiset.

        Tämän lisäksi turvallisuussyistä tarvitaan tietoturvapäivitykset käyttöjärjestelmänä ja lisäohjelmiin jotka avaa vieraita tiedostoja tai käyttää verkkoyhteyttä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluaa käyttää tietokonetta verkkoyhteydellä niin joitakin ohjelmia pitää uusia joskus kun valmistaja lopettaa tietoturvapäivitykset.

        Uusia ohjelmia siis tarvitaan, että saadaan esimerkiksi nettisivut avattua ja kirjanpito-ohjelmaan eurot ja sen sellaisia perusjuttuja.


    • 1stMacFinn

      M-Kar, kerron sulle salaisuuden: eurot tuli kirjanpito-ohjelmiin jo kauan sitten. Siis kauan.

      Nettisivut aukeaa ihan hyvin edelleen PPC-koneilla.

      Sinänsä hauskaa, että M-Kar kantaa huolta inhoamistaan Mac-käyttäjistä, jopa jonkun epämääräisen huhun perusteella. Se osoittaa todellista asiaan paneutumista.

      http://macdailynews.com/2011/05/09/apple-could-adopt-arm-for-laptops-but-why-would-it/

      Entäs tuo, Ars Technica on täysin eri mieltä tosta huhusta.

      • Tiedän kyllä että tulivat, mutta sinäkö tykkäisit käyttää niitä vanhoja joissa ei ollut? Vastaavia muutoksia maailmassa tapahtuu jatkuvasti ja ohjelmia muutellaan niiden takia.

        Nettiä pystyy vielä käyttämään joitakin kuukausia PPC Mac OS X:llä. Ei kylläkään kauaa kun pakolliset tietoturvapäivitykset loppuvat ja siksi, että niihin ei saa riittävän uusia selaimia, että nettisivut toimisi.

        Se on kyllä totta, että kyseessä on huhu ja en kyllä ota kantaa tuon aikatauluun. Se kyllä on selvää, että Apple haluaa uuden arkkitehtuurin, että saadaan myytyä uusiksi rojut. Toinen etu on se, että saadan kätsymmin samat ohjelmistot toimimaan kaikissa Applen tuotteissa.

        Applea ei välttämättä kyllä haittaa se, että ARM prossut on hitaampia kuin Intelit kun ARM:n voidaan siirtyä softatasolla aikaisemmin ja käyttää Intel prossujen ylimääräinen teho voidaan käyttää ARM emulointiin, ennen kuin siirrytään rautatasolla toteuttamaan sama. Puhtaalla ARM toteutuksella voidaan sitten pienentää akkua ja vähentää jäähdytystä ja toisaalta voidaan viilata softaa nopeammaksi, että sillä ei sitten ole niin merkitystä vaikka rauta olisikin vähän hitaampaa. Pitkässä juoksussa sillä ei kuitenkaan ole väliä kun Mooren laki alkaa hyytyä, että tehot revitään joka tapauksessa arkkitehtuuria viilaamalla.


    • Antti Liinuksi

      Mutta jos toimivat... Hyvin harva ohjelma on tekemisissä valuutan tai standardien kanssa.

      Jos vanhassa kirjanpito-ohjelmassa on vanhassa koneessa eurot tänä vuonna, ovat ne siinä ensi vuonnakin.

      Nettisivujen avautuminen ei ole kovinkaan oleellista useimmissa yrityksissä. Olen ihan varma, että paperikoneen suunnitteluohjelma toimii vallan mainiosti ilman nettisivuja.

      Ai niin: Sinä puhut koti- ja viihdekäyttäjistä, minä ammattikäytöstä. Jeps.

      • Hyvin moni ohjelma on tekemisissä standardien kanssa. Esimerkiksi officepaketti, webbiselain, videotyökalut, tietokannat ja jne.

        Nettisivujen avautuminen on hyvin kriittistä monissa yrityksissä. Milläs se CRM/ERP järjestelmä, laskutusohjelmisto yms. oikein saadaan auki kun ne on nykyisin webbipohjaisia. Paperikonetta paha suunnitella jollain CAD ohjelmalla jos tarvitsee välittää tiedostoja muiden suunnittelijoiden kanssa joilla uudempi versio ohjelmasta jonka tiedostoformaatti yhteensopimaton vanhan kanssa.


    • Antti Liinuksi

      No voi sentään: CAD-tiedostojen siirtoon tarvitaan vain sähköposti ja melkein kaikki ohjelmat osaavat avata ja tallentaa vanhan formaatin tiedostoja. Jos eivät, nettisivuista ei käsittääkseni ole mitään apua, mutta ehkäpä SInulla on parempaa tietoa aiheesta. Kerro toki!

      Niiden vanhojen koneiden vanhat laskutusohjelmat eivät muuten ole webbipohjaisia. Jos tietäisit jotain jostain, olisit viisaampi.

      • Niin mutta kun pitäis saada auki ne uuden ohjelman tiedostot kun muut käyttää sitä. Vanhojen koneiden CRM yms. ohjelmistot eivät tietenkään kelpaa maailman tappiin saakka. Siinä kun firman koko vaikka kasvaa kaksinkertaiseksi ja tulee pari toimipistettä lisää niin vanhan ohjelman tarpeet ei käykkään kun ei tajua mitään eri toimipisteistä, ja sitten tarvitseekin uutta ohjelmaa.

        Näin siis oikeassa elämässä. Katsos kun maailma ei ole mitenkään pysyvä vaan kaikki muuttuu kokoajan.


    • Ensimmäinen mäkkifin

      Samaa mieltä. Apple keksinyt sammon, vaihdetaan koko arkkitehtuuri muutaman vuoden välein. Kikki huutaa "Jiihaa". Koneita myydään, ohjelmistoja pakko kääntää, tuki koulutettava...

      Jihaajihaa. Pian yhtä typerää kuin Linuxilla triljoonine "distroineen". Paitsi tahkoaa rahaa.

    • 1stMacFInn

      no jaa, hyvin tuo tosiaan näyttää toimivan, Euroopassakin alkuvuosi meni muilla valmistajilla keskimäärin 17,8 % alaspäin, Applellakin huonosti, vain 10%.

      Jotain täytyy siis keksiä, jotta moinen ei toistuisi. Ja olishan se kauheeta, jos kerrankin kävis niin, että M-Kar ei olisi oikeassa. ;) :D:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe