Neuvoja

liiidittssh

pelottaa, et tulee koliikkilapsi, oon ite todella vihainen, jos joutuu heräämää esim. eläinten metelöintiin yöllä ja sopa koiran kuorsauski saa hermostumaan jos siihen herää. ni miten lapsi? oon oottamas ekaa, ja oon nuori, mut ihan kamalaa jos siit tulee koliikki. Olen todella helposti hermostuva, menetän pinnani helposti. miehelläni sama juttu. Mitä jos se vauva pitää meitä joka ikinen yö kokoajan hereillä, miten me jaksetaa jos monta yötä joutuu valvomaan ja mies tekee töitä siinä sivussa, eihän se voi nukkau meidän huoneessakaan, koska työtätekevällä on oikeus nukkua, että jaksaa. mutta siinähän se parisuhde alkaa rakoilla jos vauvan tahdissa kokoajan mennään. pelkään että masennun. pelkään että menetän unet kokonaan, pelkään ettei se lapsen tulo olekkaan niin ihanaa. vaikka tottakai tähän on ryhtyny ja halunnu, mut silti alkanu miettii kaikenlaista. haluaisin helpon vauvan, mutta pelkään tosiaan koliikkia, ja sit jos se periytyy itteltäni, koska ittelläni on ollu paha koliikki ja mutsi on kertonu kui rankkaa se oli, ni pelottaa itteeki tosi paljo. jos en nuku monee päivää, menetän kiinnostukseni vauvaa kohtaa. en tietenkää ikinä sortus vahingoittaa sitä, siitä ei ole tietenkää pelkoa, mutta se, että en hoida sitä enää tunteella, ni se pelottaa. isovanhemmat ovat työikäisiä, he eivät voi ottaa hoitoon silloin kun on töitä.saako apua muualta, ja kustantaako se paljon? jos haluis vaikka yhdeksi yöksi hoitajan, että sais ite nukkua mieheni kanssa.

3

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jolane

      Nuo sinun tunteesi ovat aivan normaaleja. Tottakai uusi asia pelottaa ja mietityttää, olisi luonnotonta, jos tuollaisia tunteita ei olisi. Teille on tulossa lapsi, te hoivaatte, huolehditte, hellitte, rakastatte, asetatte rajoja seuraavat parikymmentä vuotta, ketäpä se ei pelottaisi? Vastuu on valtava, mutta luonto niin sanotusti hoitaa homman.

      Kyllä, jotkut vauvat kärsivät ns. koliikista, mutta se ei ole vaarallista. Kyllä, se voi kestää kuukausia joka ilta useita tunteja putkeen. Mutta, sitä ei tule kaikille ja se ei ole perinnöllistä ja se loppuu aikanaan. Teidän elämästänne 3 kuukautta on hyvin lyhyt aika ja se menee nopeasti.

      Olipa sillä vauvalla koliikkia tai ei, se on hyvin riippuvainen sinusta ensimmäiset kuukaudet. Parisuhteesta toki pitää myös huolehtia, mutta se vauva on kyllä etusijalla varsinkin ekojen kuukausien aikaan. Jos ne yöheräilyt häiritsevät työssäkäyvää vanhempaa, on juurikin sen parisuhteen kannalta parempi, että toinen nukkuu vauvan kanssa toisessa huoneessa. Ei mene kauaa kun vauva nukkuu yöt ja pääsette taas samaan huoneeseen. Vauvaa ei kannata siirtää toiseen huoneeseen niin, että vanhemmat nukkuvat toisesssa huoneessa keskenään ihan vanhemman öiden helpottamiseksi. Pääsee ise paljon helpommalla kun vauva on lähellä mistä saat sen äkkiä kopattua tissille. Vauvakaan ei ehdi heräämään niin paljoa, kun ei tarvitse itkeä kauaa ennen kuin saa sen tissin (tai pullon) suuhun.

      Ja vuorotelkaa vauvan hoidossa, sopikaa jo raskausaikana pelisäännöt, viekää vauva hoitoon, jotta saate levätä. Vauvan hoitoon vieminen ei huononna teitä vanhempina, päinvastoin. Jos isovanhemma eivät voi vauvaa ottaa, kysy kummia, sitä vartenhan he ovat, auttamassa lapsen kaikissa elämänvaiheissa. Jos ei heistä kukaan pysty (jota kyllä epäilen), niin mannerheimin lastensuojeluliitolta saa koulutetun ja luotettavan lapsenhoitajan. Hintoja en osaa sanoa, kannattaa kysyä paikalliselta MLL-järjestöltä.

      Tsemppiä loppuodotukseen. Vauva-arki on myös raskasta, mutta äärimmäisen ihanaa ja palkitsevaa. Pikkuvauva-aikaan ei tarvitse kodin kiiltää ja vieraat voivat itse tuoda kahville pullansa. Jos yöt rasittaa, nuku kun vauva nukkuu, ota päiväunia mutta ennenkaikkea, ole vauvasi kanssa. Sitä ei kestä kauaa.

    • mammulinen

      Tsemppiä ja tiedoksi, osa koliikkivauvoista huutaa myös päivisin eikä vain iltaisin ja öisin. Näin meilläkin, jo kahden vauvan kanssa. Toinen oli erittäin vaikea ja toinen hieman helpompi. Ensimmäinen nukkui pari tuntia vuorokaudessa, toinen pitkälti yöt, mitä nyt heräili tunnin-puolentoista välein maidolle. Päivisin ja iltaisin sitten karjuttiin kurkku suorana. Kaikki keinot kokeiltiin molempien kanssa. Ei sitä oikeasti poista muu kuin aika.

      Yöheräilyjä saat kestää myös ns. normaalivauvan kanssa, siihen vaan pitää tottua ja se pitää hyväksyä.

    • RisaTune

      Mielestäni vauvelin koliikkia ei mitenkään voi tietää ennen syntymää.
      Koen paljolti , että massuvaivat röyhtäily, piereminen jne. on vatsan kehittymättömyyttä, tai suoliston ,vaikka muuten olisikin täysi-ikäinen. Tietystikkin pitää olla tarkkana , että vauvan maito on puhdasta, pullot puhtaita, sekä tutit, ja jos korvikkeita käytetään, katsella todella tarkkaavasesti eräpäivät.

      itselläni syntyi tomera, potra painoltaan ja pituudeltaan kuopustytär, koliikkinen oli aluksi n. 5,5kk-tta syntymästään.Mutta meni se aika nopeasti ohitse ja itsensä rauhoittui kävelyharkkoihin ja nauramaan ja asumaan kanssamme.

      Laulaminen auttoi paljon vauvan itkiessä, suosittelen, jottei oma väsyneisyys tms. pääse vauvan kanssa valloilleen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe