Münchenistä Kotkanpesään

Mitähän sitä teksisi

Kumminkohan kannattaa tehdä, mennä julkisilla vai Viatorin järjestämällä päiväretkellä? Me ollaan aina tehty omatoimisesti päiväreissuja, mutta nyt tuntuu ehkä siltä että matka Münchenistä Kotkanpesään julkisilla saattaa olla raskas ja aikaa vievä?

Viatorilla on se hyvä puoli että pääsee suoraan perille, mutta reissu maksaa 47 € per naama ja tuonon lisäksi tulee vielä liput itse nähtävyyteen sekä muut menot mitä nyt päivän aikana tulee vastaan.

6

3493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitähän sitä teksisi

      Asia ratkaistu. Varattiin hotelli muutamaksi yöksi lähistöltä niin tulee nähtyä vähän enemmänkin Saksan alppeja ja saadaan viettää rauhassa aikaa Berchtesgadenissa, se kun kuulemma on kaunis paikka.

      • Marja Vaan.

        Jokos kävitte kotkanpesällä?.... Olemme isännän kanssa myös suunnitelleet että sinne mennään jollain reissulla ja kokemukset kiinnostaa kovasti! Millä menitte? Missä hotellissa asuitte? ym. vinkkejä.
        Ollaan koluttu noita keskitysleirejä kuten Auschwitch-Birkenau, Sachsenhausen ja Stutthof. Syyskuussa mennään munchenin reissulla Dachauhun.


    • Baijeriin ihastunut

      Tiedoksi kaikille Saksaan ja esim. Baijeriin matkustaville, että liikkuminen on siellä junalla tosi edullista. En ymmärrä mikei kukaan tarjoa sitä vaan itse pitää ymmärtää pyytää Bayern-tickettiä. Sillä pääsee matkustamaan esim. 5 henkilöä 29 €:lla koko päivän niin paljon kuin haluaa (Münchenin metro bussit ja paikallisjunat), ei tosin koske Intercity tai muita noipeita junia, mutta paikallisjunat ovat myös hyviä. Myös 2 hengelle on oma vastaava lippu, mutta sitä emme ole koskaan käyttäneet. Myös muissa osavaltioissa on omat vastaavat liput, niistä ei kokemusta.

      Berchtesgadeniin pääsee myös junalla.

    • 19+11

      Voi olla, että aloittaja on jo reissunsa reissannut, mutta kirjoittelenpa nyt muitakin kiinnostuneita varten.

      Kannattaa käyttää edellä mainittua Bayern ticketiä: sen saa ostettua heti Münchenin lentokentällä automaatista ja sen jälkeen tarvitsee vain näyttää lippua konduktöörille jos sattuu junassa tulemaan. Todella kätevää.

      Regional bahnilla matka Münchenistä Freilassiingiin (kaupunki Saksan puolella hiukan ennen Salzburgia) kestää hieman alle 2 h ja Freilassingista Berchtesgadeniin junalla n. 40 minuuttia. Münchenistä lähtee junia noin kerran tunnissa ja Freilassingin vaihto on ajoitettu niin, että odotusaikaa ei jää turhan paljon muttei kuitenkaan tule hirveää kiirettä.

      Vietettiin tänä kesänä ikimuistoinen lomareissu aviomiehen kanssa Berchtesgadenissa. Kotkanpesän lisäksi kannattaa tutustua itse Berchtesgadeniin ja ehdottomasti Königssee-järveen, myös suolakaivos lähellä keskustaa oli mukava. Alue on mielettömän kaunis, ja jos on vähänkään luontoihminen niin kannattaa varata aikaa ihan vaan patikointiin. Me olimme nyt viikon patikkalomalla ja aiomme ehdottomasti vielä palata samoihin maisemiin.

      Aikaisemmalta reissulta vielä mainittakoon, että myös Salzburg on visiitin arvoinen: kaupunki on todella kaunis ja Hohensalzburg-linnoitus kannattaa tsekata. Jos ei tykkää käyttää julkisia, niin voi harkita myös auton vuokrausta. Ainakin Baijerissa oli helppo ajaa ja muut autoilijat olivat paljon kohteliaampia kuin Suomessa...

    • maija matkailija

      Miten laajalle alueelle Münchenin paikallisjunat kulkevat? Mietin tuota Bayern tickettiä. Voiko sitä hyödyntää jopa Itävallan puolelle Salzburgiin asti? Meillä olisi suunnitelmissa tehdä joulukuun Münchenin matkalla päiväretki Salzburgiin, mutta db:n nettisivuja tutkimalla, sopivin matkustusmuoto ei oikein helpolla selvinnyt.

    • 13+19

      Salzburg kuuluu lipun piiriin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe