Ekologisesti hyvä loma?

Ilmastonmuutos

Minua kiinnostaisi tietää millä tavalla lomaa pitäisi viettää, että siitä ei jäisi liian suurta hiilijalanjälkeä. Eniten on ehkä merkitstä matkan pituudella - vai onko? Ja varmaan sekin vaikuttaa, millä matkustaa? Varmaan vaikuttaa myös matkakohde: onko sivistynyt maa, jossa lajitellaan jätteet vai onko kehitysmaa, jossa ei millään mitään väliä?

Lomailu on tärkeää, että jaksaa taas pitkä talven painaa töitä, joten kotiin jääminenkään ei ole hyvä vaihtoehto. Myykö jokin matkatoimisto matkoja, joissa on valmiiksi laskettu eri lomien hiilidioksidipäästöt?

4

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • just joo

      vai että maailmaa pelastamaan...anna palaa vaan ja mahdollimman kauas....anna noiden vihreiden pohtia näitä syntejä....

      Voithan tietenkin soutaa....Tallinnaan.

    • Toivottavati kuolet

      Emmä ajatellu antaa vihreitten pohtia, vaan ihan itse pohdin. Jos sulla ei ole antaa tähän aiheeseen mitään vinkkiä tai itseäsi ei kiinnosta pohtia tätä niin voit jättää viestin lähettämättä.

      Edustatko ehkä kaukomatkoja myyvää toimistoa, omistatko lentoyhtiön vai oletko vaan muuten piittaamaton siitä, miten tarpeeton matkailu saastuttaa ympäristöä? Ajatteletko kenties että viis siitä mitä nuorille jää, kunhan sinun oma lihava napasi voi nyt hyvin?

    • Pohdiskelijaluonne

      No jos ihan kylmiltään ajattelee, niin ekologisinta on kävely ja pyöräily ym omalla energialla kulkeminen. Näillä ei tietysti lyhyessä ajassa pitkälle pääse, joten seuraavaksi ekologisempana pidetään kai yleisesti junaa. Sitten täytyy miettiä missä on valmiiksi toimivat systeemit, joissa ekologisuus on hyvin huomioitu, eli että sinua/muutamia harvoja turisteja varten ei erikseen tarvitse rakentaa systeemejä. Silloinhan ekologisinta on olla kaupungissa, missä palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä, tai voit käyttää julkisia kulkuvälineitä.

      Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että mahdollisimman lähellä sijaitseva kaupunkikohde olisi ekologisin. Ihan näin yksioikoistahan tämä ei ole. Voit myös paloitella aiheuttamasi hiilijalanjäljen, eli ajatella niin, että jos matkustaminen kohteeseen aiheuttaa ison jäljen, toimit perillä niin, että vaikutus on minimaalinen. Emme millään pysty laskemaan kaikkien toimiemme aiheuttamaa jalanjälkeä, emmekä varmasti voi vielä tietääkään, mitä kaikkia vaikutuksia toiminnallamme pidemmän päälle on. Lyhyesti, kaikki ihmisen toiminta on haitallista. Jokainen sitten vetää omat rajansa, kuinka paljon pystyy ja haluaa vaikuttaa siihen, että vahinko olisi mahdollisimman pieni. Totuus kun on myös se, että suurta vahinkoa aiheutuu myös esim luonnonkatastrofeista, joihin emme suoranaisesti pysty vaikuttamaan, ja siihen verrattuna oma toimintamme on itikan pissin veroista.

    • EkologistaMuttaTotta

      Businesstyypit ja raharikkaat ovat lentäneet siitä asti kun lentokone keksittiin. Aikanaan lentäminen oli kallista joten keksittiin joten keksittiin seuramatkat ja tilauslennot. Nämä koneet lensivät keskellä yötä tupaten täynnä. Samaan aikaan reittikoneet lensivät puolityhjinä. Nämä halvat lomalennot ovat tavallaan ylimääräistä matkustamista. Jossain vaiheessa keksittin myydä ylimääräiset tyhjät paikat halvemmalla. Kun matkustat reittilennolla, niin täytät vain yli jääneet paikat. Luovu siis charter/ryhmä/seura/loma/jne. lennoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe