Westien oikeaoppinen nypintä?

mimosa.

Hei,

Luin jostakin että westiellä pitäisi kauttaaltaan olla säänkestävää ja karkea turkki. Olen käyttänyt omaa Westiäni nypittävänä 4-5 kertaa vuodessa. Koiralla on selkäkarvat oikein hyvässä säänkestävässä ja karkeassa kunnossa. Muualta koira on kuitenkin aika pehmoinen ja likaantuu helposti.

Kyselisinkin tietäviltä, että kuuluuko Westien karva nyppiä muualtakin kuin vain selästä ja hännästä?

3

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turkissa on eroja

      Westie nypitään kauttaaltaan.Tassunpohjat, peräpeilin ympärys ja hännän alapuoli on sen verran arkoja paikkoja koiralla että ne voi leikata saksilla.
      Ehkä joillakin westiellä on pää ja jalkakarvat luonnostaan pehmeämpiä kuin selkä, vaikka ne nyppimäällä trimmattaisiin. oletko saanut olla katsomassa trimmausta, ettei jaloissa ole käytetty saksia? Ajan säästämiseksi. Kauanko trimmi kestää?

    • Karvariina

      Karkeaturkkisilla koirilla karkein ja vahvin karva on selässä ja kyljissä. Jalat, vatsanalus ja pää on yleensä hieman ohuempaa ja pehmeämpää karvaa. Westeillä on hurjia eroja turkin laadun kanssa eri koirien välillä. Toisilla on päässä ja jaloissa suhteellisen karkeaa karvaa ja toisilla taas höttöä, mikä ei meinaa irrota millään.

      Tälläiset pehmeämmät ja tiukat kohdat saattaa jotkut trimmaajat aikaa ja vaivaa säästääkseen leikata. Oma periaatteeni on, että ensin nypitään mahdollisimman paljon ja sitten voi loppuja tasata saksin päästä, helmoista, jaloista ja hännän alta. MUTTA seuraavalla kerralla nämä saksin tasatut karvat nypitään, joten suurta vahinkoa ei ole tapahtunut. Esim. päässä tätä joutuu joskus tekemään, jos trimmiväli on venähtänyt ja alla ei ole tarpeeksi lyhyempää karvaa, jotta saisi edes jotenkin kauniin pörröpään.

    • trimmimimmi

      Mitäs järkeä edellä mainitun kirjoittamisessa oli? Ensin vaikeat kohdat leikataan ja sit nypitään. Justiisa joo. Seuraavalla kerralla karva on entistä vaikemapi ottaa jos sitä ei ole nypitty. Luonnostaan pehmeäturkkisella westiella ekat trimmit voi olla tosi hankalia kun karva ei tahdo irrota mutta oikealla tyylillä karva irtoaa myös pehmeiltä kohdilta. Ajan kanssa turkki karkeutuu mutta voi olla että koskaan se ei karkeudu jaloista, päästä yms. Se vain vaatii kovaa työtä ja useita trimmejä ja karvaa ei saa päästää liian pitkäksi, eli trimmi välit lyhyitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe