Uroskoiran outo kohtaus??

omistaja-.

Keskikokoinen koirani sai hyvin oudon kohtauksen. Koira makasi kyljellään ja se kouriteli, jonka jälkeen koiran takajalat kramppasivat taakseppäin aivan jäykkinä ja suorina. Tämän jälkeen koira aloitti maiskuttelun ja pienen tärinän. Mistä tämä voi johtua? En usko että kohtaus olisi ollut epilepisaa, sillä koira ei kuollanut ja se oli "tajuissaan". Myös ikenet ja kieli olivat ihan normaalin väriset. Kaiken tämän jälkeen minuutin kuluttua, koira oli aivan normaali ja siitä ei olisi edes huomannut että mitään kohtausta olisi saanut. Mistä tämä kaikki voisi johtua??
Eläinlääkärille soitettiin joka sanoi sen olevan epilepsiaa, mutta olen omistanut koiran jolla epilepisia oli, eikä ne kohtaukset todellakaan olleet tuollasia.

15

7086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pen_tu

      En ole asiantuntija, mutta voi kai kohtauksia olla eri asteisia..? Näin joskus jostain ohjelmasta pätkän, jossa koira sai epilepsiakohtauksen. Se vain kouristeli lattialla, eikä kuolannut tms. Ja eikös koira kohtauksen aikana ole tajuissaan, se ei vain hallitse itseään?

      Itse veisin koiran eläinlääkäriin.

    • alkup.

      Yleensä epilepsia kotauksen jälkeen koira on hyvin väsynyt ja se ei välttämättä tunnista omistaaja jos sen luokse menee kohtauksen aikana. Joten siltä osin tuo kohtaus ei oikein epilepsiaan sovi. Muutenkaan kohtaus ei näyttänyt epilepsialta, niitä kun olen monta nähnyt..

    • koiraparkasi

      Epilepsiaa on hyvin erilaista, kuten ihmisillä. Eikö koirasi ole sen arvoinen, että veisit sen tarkistettavaksi ja hankkisit sille asianmukaisen lääkityksen?

      • alkup.

        koira on todellakin menossa eläinlääkäriin heti alkuviikosta. el. oli sitä mieltä, että kerta kohtaus meni ohi nopeasti ja koira siitä palautui hetkessä niin kovin suurtaa kiirettä lääkäriin ei ole. Joten heti viikonlopun jälkeen sinne ollaan menossa, mutta halusin vain tietää että onko muilla tälläisä kohtauksia ollut? Tämä kaikille teille epäilijöille tiedoksi, jotka luulevat että en välitä koirastani.


    • Tibetti

      Epilepsia on todellakin hyvin yksilöllinen sairaus. Kohtaukset voivat olla paitsi eri asteisia, myös täysin eri tyyppisiä. En tiedä mitä muuta se voisi olla, en ole asiantuntija, mutta eläinlääkäri on. Joten sinne vain.

    • Tällä tiedolla

      Mielestäni on turhaa hihkumista aina kehottaa kaikkeen hankkimaan lääkitystä. Hyvin usein epilepsiaan ei tarvitse eikä ole mitään syytä alkaa automaatilla syötellä lääkkeitä. Kouristuskohtauksen koira taas voi saada lukemattomista muista syistäkin. Esimerkiksi anaalirauhastulehdus ja sen aiheuttama joskus todella hurjan kova kipu voivat aiheuttaa; lääkäri kertoi myös pöpöjä voivan päätyä koiran selkäydinnesteeseen, mikä voi periaatteessa aiheuttaa jopa aivokalvontulehduksen. Ei siis ole mikään ihme, tuollainen voi aiheuttaa kouristuksia. Ja moni muu paha tulehdus/sairaus.

      Esimerkkeinä diagnosoimattomat sisäelinviat tai kasvaimet, tai sisäelinvika, minkä lääkitys ei ole kunnolla hoitotasolla. Vaikkapa kilpirauhasen vajaatoiminta, sydänviat ....

      Eräs syy kouristuksiin voi olla koiran sisälleen vahingossa saamat ihmisten lääkkeet, koirien myrkyttämiseen käytetyt syötit, aivan rottien ja hiirten hävitykseen tarkoitetut syötit ...

      Lista on loputon. Mutta koira on syytä tutkia huolella. Mitään lääkityksiä epilepsiaan ei kannata aloitella tuolla tiedolla, eikä etenkään ellei tuon kummempia kohtauksia tule. Yleensä sellaisia koiria kannattaa lääkitä, joiden kohtaukset ovat todella pahoja ja tai niitä tulee epämiellyttävän usein. Jos tulee kerran tai pari kertaa vuodessa, ei ole lääkitystä tarvitseva. Lääkkeilläkin on koiran elimistöön negatiiviset sivuvaikutuksensa, koiran oloon, koiran sisäelinten kuntoon kuten maksaan ja munuaisiin. Harvoin tulevilla kohtauksila on vähemmän negatiivisia vaikutuksia kuin lääkityksellä. Usein koiran luonnekin tuntuu muuttuvan noista lääkkeistä.

      • Tällä tiedolla

        Lääkärit, etenkin mitä tietämättömämpiä ja osaamattomampia, ovat aina leimaamassa kaiken mahdollisen ja mahdottoman epilepsiaksi, koska se on nätti ja kätevä pakettidiagnoosi ja siihen on niin näppärä tarjoilla pysyviä kokoiän lääkityksiä, tutkimatta ja tai viittomatta muulle kollegalle tarkempiin tutkimuksiin. Sillä diagnoosilla saa kätevästi siellä jatkuvasti hyppäävän asiakkaan, joka aina itkemässä, ei tämä lääkitystaso riitä.
        Koiraa voidaan myös olla lopettamassa kun lääkitys ei auta.
        Jos koiralla ei ensinnäkään ole klassista epilepsiaa, eipä se lääkityskään silloin siihen voi mitään auttaa.

        Usein kannattaa todella tutkia hyvin ja katsella ja seurata, eikä alkaa oitis nakella jonkin pakettidiagnoosin mukaista pysyvää, vakavaa lääkitystä koiran kitusiin. Se sekoittaa koiran olon entisestään ja on entistä vaikeampi saada selville, mikä koiran mahtaa oikeasti olla.


    • edelliselle kommentt

      "Usein kannattaa todella tutkia hyvin ja katsella ja seurata"

      Riippuu rakkaan ystävän oireista. Omani kohdalla en seuraisi ja odottelisi vaan etsisin asiantuntevan ell, vaikka kauempaakin, autot on keksitty. Takseja on olemassa. Oma koirani ainakin saisi hoidon ja heti, asiantuntijalta.

    • :´)

      Samanlaisen kohtauksen jälkeen meidän koiralle diagnosoitiin sydämen vajaatoiminta. Miten teillä kävi?

    • sgefw

      SE näki kenties unta

    • Koirani sai viime viikonloppuna 3 kohtausta kesti noin 20 min ja sen jälkeen pari tuntia ihan uupunut ja sekaisin..
      Koirallani todettiin epilepsia sai aivan samanlaisia kohtauksia kuin sinun koirasi..

      Maanantaina oltiin lääkärissä saatiin epilepsia piikki ensin niskaan ja tiistaina lääkitys päälle viikon ajan 2 pilleriä jonka jälkeen aloitetaan 1 pillerillä.
      Kaksi viikkoa saattaa tulla haittavaikutuksia ennenkuin lääke tehoaa, syömistä, vedenjuontia ja väsymystä, nyt koirallani Pikillä on nuo haitat ei ihan helppoa mutta katsotaan päivä kerrallaan...

      On kuulemma Epilepsia melko yleistä nykyään uros koirilla vielä useimmin.

    • MAKSAVIKAINEN KOIRA

      Myös maksa sairaus aiheuttaa samanlaisia kohtauksia kun maksa arvot huipussaan niin myrkyt pääsee aivoihin verenkierrossa kun maksa ei niitä suodata.

    • Viikko nyt vähän yli mennyt lääkkeiden ansiosta täysin onnistuneesti..
      Koira palautunut ennalleen kaikki haitattavaikutukset poissa on oma itsensä ilman kohtauksia...

    • Suomi-rodun edustaja

      No tuota... Niin ihmisuroksella kuin koirauroksellakin saattaa sopiva "märkä päiväuni" aiheuttaa "kohtauksen". Eli, nyrkkisääntönä: kun kohtaus iskee - pelaako koiran pää vai ei - jos ei -> epilepsiaa, jos pelaa -> uroskoirasi näki hyvin elävää unta jostain hemaisevasta nartusta ja reagoi sen mukaan.

      Koiran "pää pelaa", jos se reagoi siihen, kun menet sitä "kohtauksen" aikana silittelemään tai kutsut nimellä tms. Samoin koira reagoi normaalisti (ehkä tosin hieman voipuneesti) "kohtauksen" jälkeen.

      Meillä urokset ovat saaneet näitä "märkä päiväuni -kohtauksia" ihan säännöllisesti koko elämänsä ja hyvin pyyhkii... Eli kannattaa muistaa tämäkin vaihtoehto, kun näitä ihmettelee. (tuo oli siis tarkoitettu muille kuin keskustelun avaajalle, joka ilmeisesti on saanut koiralleen epilepsia-diagnoosin)

    • Anonyymi

      Meillä samankaltaista oiretta chihulla. Alkoi yhenäkin kesällä. Aluksi luultiin että lämpöhalvaus, koira ei läähätä samoin kuin veljensä. Ruvettiin kiinnittämään huomiota siihen ettei pääse kuumumaan.

      Muistutti aluksi lämpöhalvausta, mutta aina lämmöllä ei ollutkaan sitten vaikutussta kohtauksiin.

      Tiesin aiemmasta omasta kokemuksesta etteei kohtaus ollut epileptinen, mutta hieman muistutti sitä. Raajat eivät kuitenkaan esim jäykistyneet mutta koira oli ns. poissaoleva hieman.

      Sitten samankaltaisisa velttouskohtauksia tuli mm. kun käytin desinfiointi suihketta siivotessani. Leikkien jälkeen sekä ihan vain ulkoilessa keväällä. Automatkoilla yms.

      Käytiin usealla eläinlääkärillä. Sydän ultrattiin, kaikki oli siellä ok. Ei tuntunut löytyvän ratkaisua, joku ehdoitti gluteenitonta ruokavaliota sillä tämänkaltaisia oireita kuulemma voi esiintyä siitäkin. Joku eläinlääkäri kertoi että voi kyse olla aivoperäisestä ongelmasta tai jostain tietystä sairaudesta muttei aivan kuitenkaan.

      Lähdettiin tutkimaan hieman kauemmaksi meiltä, kuopioon päin.
      Siellä tähystettiin hengitystiet. Löytyi rakenteellinen vika. Lisäksi löytyi kohta joka selvästi ärtynyt ulkoisista tekiöistä.

      Saatiin astmapiippu jonka jesarilla teippasin vauvojen astman hoitoon tarkoitettuun suulakkeeseen. Tämän lisäksi ohjeena painon pudoitus.

      Eli syy löytyi meillä ainakin hengitysteistä! Jätettiin KAIKKI hajusteet kotoa pois, ostin ilmanpuhdistimen ja huolehdin supertarkasti ettei koira pääse kuumumaan. Lisäksi huomaan että esim siite- ja katupöly ovat laukaisevia tekijöitä.

      Meillä etenkin kesäisin tulee välillä edelleen näitä kohtauuksia. Koira menee silminnähden oudoksi, katsoo minua silmiin ja yrittää kertoa että olo pahenee, huomaan yleensä heti tämän ja menen viilentämään hänet, lisäksi annan astmapiippua ja kohtaus menee nopeasti ohi.

      Ostimme myös viilennys laitteen joka jäähdyttää ilmaa, tuon eteen yleensä vien heti kun olen kastellut koiran viileällä vedellä ja annan laitteen edessä piippua.

      Oireet ovat meillä yleensä seuraavat:
      toinen korva menee taakse, silmät ovat jotenkin lasiset ja keho toispuoleistuu. Jos kohtaus on päässyt etenemään niin toinen jalka saattaa olla koukussa ja tasaspaino heittää. Hengitys on haastavaa. reagoi silti ympäristöön ja silmät esim seuraavat tarkasti. Ääneen reagoi hyvin eikä ole esim epileptinen.

      Olin todella huolissani kunnes löytyi syy. Sydämestä näkyi jo hieman rasittuneisuutta, joten tärkeää että tämmöinen selvitetään eikä jäädä odottelemaan. Lisäksi saatiin kortisonilääkettä, jota annan mikäli on siihen tarvetta.

      Tärkeintä on kuitenkin kokonaisvaltaiset tutkimukset verikokeet ym. Jotta syy saadaan paikannettua.

      Asuimme koiran ollessa pentu hometalossa hetken tietämättämme, tuolloin sai yskän. Luulen, että osakseen vaikuttaneet tähän myös. Suurin tekijä kuitenkin rakenteessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3900
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      598
      3677
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3672
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2311
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      56
      2265
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      325
      1980
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1957
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1786
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1463
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1362
    Aihe