Uroskoiran outo kohtaus??

omistaja-.

Keskikokoinen koirani sai hyvin oudon kohtauksen. Koira makasi kyljellään ja se kouriteli, jonka jälkeen koiran takajalat kramppasivat taakseppäin aivan jäykkinä ja suorina. Tämän jälkeen koira aloitti maiskuttelun ja pienen tärinän. Mistä tämä voi johtua? En usko että kohtaus olisi ollut epilepisaa, sillä koira ei kuollanut ja se oli "tajuissaan". Myös ikenet ja kieli olivat ihan normaalin väriset. Kaiken tämän jälkeen minuutin kuluttua, koira oli aivan normaali ja siitä ei olisi edes huomannut että mitään kohtausta olisi saanut. Mistä tämä kaikki voisi johtua??
Eläinlääkärille soitettiin joka sanoi sen olevan epilepsiaa, mutta olen omistanut koiran jolla epilepisia oli, eikä ne kohtaukset todellakaan olleet tuollasia.

14

5411

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pen_tu

   En ole asiantuntija, mutta voi kai kohtauksia olla eri asteisia..? Näin joskus jostain ohjelmasta pätkän, jossa koira sai epilepsiakohtauksen. Se vain kouristeli lattialla, eikä kuolannut tms. Ja eikös koira kohtauksen aikana ole tajuissaan, se ei vain hallitse itseään?

   Itse veisin koiran eläinlääkäriin.

  • alkup.

   Yleensä epilepsia kotauksen jälkeen koira on hyvin väsynyt ja se ei välttämättä tunnista omistaaja jos sen luokse menee kohtauksen aikana. Joten siltä osin tuo kohtaus ei oikein epilepsiaan sovi. Muutenkaan kohtaus ei näyttänyt epilepsialta, niitä kun olen monta nähnyt..

  • koiraparkasi

   Epilepsiaa on hyvin erilaista, kuten ihmisillä. Eikö koirasi ole sen arvoinen, että veisit sen tarkistettavaksi ja hankkisit sille asianmukaisen lääkityksen?

   • alkup.

    koira on todellakin menossa eläinlääkäriin heti alkuviikosta. el. oli sitä mieltä, että kerta kohtaus meni ohi nopeasti ja koira siitä palautui hetkessä niin kovin suurtaa kiirettä lääkäriin ei ole. Joten heti viikonlopun jälkeen sinne ollaan menossa, mutta halusin vain tietää että onko muilla tälläisä kohtauksia ollut? Tämä kaikille teille epäilijöille tiedoksi, jotka luulevat että en välitä koirastani.


  • Tibetti

   Epilepsia on todellakin hyvin yksilöllinen sairaus. Kohtaukset voivat olla paitsi eri asteisia, myös täysin eri tyyppisiä. En tiedä mitä muuta se voisi olla, en ole asiantuntija, mutta eläinlääkäri on. Joten sinne vain.

  • Tällä tiedolla

   Mielestäni on turhaa hihkumista aina kehottaa kaikkeen hankkimaan lääkitystä. Hyvin usein epilepsiaan ei tarvitse eikä ole mitään syytä alkaa automaatilla syötellä lääkkeitä. Kouristuskohtauksen koira taas voi saada lukemattomista muista syistäkin. Esimerkiksi anaalirauhastulehdus ja sen aiheuttama joskus todella hurjan kova kipu voivat aiheuttaa; lääkäri kertoi myös pöpöjä voivan päätyä koiran selkäydinnesteeseen, mikä voi periaatteessa aiheuttaa jopa aivokalvontulehduksen. Ei siis ole mikään ihme, tuollainen voi aiheuttaa kouristuksia. Ja moni muu paha tulehdus/sairaus.

   Esimerkkeinä diagnosoimattomat sisäelinviat tai kasvaimet, tai sisäelinvika, minkä lääkitys ei ole kunnolla hoitotasolla. Vaikkapa kilpirauhasen vajaatoiminta, sydänviat ....

   Eräs syy kouristuksiin voi olla koiran sisälleen vahingossa saamat ihmisten lääkkeet, koirien myrkyttämiseen käytetyt syötit, aivan rottien ja hiirten hävitykseen tarkoitetut syötit ...

   Lista on loputon. Mutta koira on syytä tutkia huolella. Mitään lääkityksiä epilepsiaan ei kannata aloitella tuolla tiedolla, eikä etenkään ellei tuon kummempia kohtauksia tule. Yleensä sellaisia koiria kannattaa lääkitä, joiden kohtaukset ovat todella pahoja ja tai niitä tulee epämiellyttävän usein. Jos tulee kerran tai pari kertaa vuodessa, ei ole lääkitystä tarvitseva. Lääkkeilläkin on koiran elimistöön negatiiviset sivuvaikutuksensa, koiran oloon, koiran sisäelinten kuntoon kuten maksaan ja munuaisiin. Harvoin tulevilla kohtauksila on vähemmän negatiivisia vaikutuksia kuin lääkityksellä. Usein koiran luonnekin tuntuu muuttuvan noista lääkkeistä.

   • Tällä tiedolla

    Lääkärit, etenkin mitä tietämättömämpiä ja osaamattomampia, ovat aina leimaamassa kaiken mahdollisen ja mahdottoman epilepsiaksi, koska se on nätti ja kätevä pakettidiagnoosi ja siihen on niin näppärä tarjoilla pysyviä kokoiän lääkityksiä, tutkimatta ja tai viittomatta muulle kollegalle tarkempiin tutkimuksiin. Sillä diagnoosilla saa kätevästi siellä jatkuvasti hyppäävän asiakkaan, joka aina itkemässä, ei tämä lääkitystaso riitä.
    Koiraa voidaan myös olla lopettamassa kun lääkitys ei auta.
    Jos koiralla ei ensinnäkään ole klassista epilepsiaa, eipä se lääkityskään silloin siihen voi mitään auttaa.

    Usein kannattaa todella tutkia hyvin ja katsella ja seurata, eikä alkaa oitis nakella jonkin pakettidiagnoosin mukaista pysyvää, vakavaa lääkitystä koiran kitusiin. Se sekoittaa koiran olon entisestään ja on entistä vaikeampi saada selville, mikä koiran mahtaa oikeasti olla.


  • edelliselle kommentt

   "Usein kannattaa todella tutkia hyvin ja katsella ja seurata"

   Riippuu rakkaan ystävän oireista. Omani kohdalla en seuraisi ja odottelisi vaan etsisin asiantuntevan ell, vaikka kauempaakin, autot on keksitty. Takseja on olemassa. Oma koirani ainakin saisi hoidon ja heti, asiantuntijalta.

  • :´)

   Samanlaisen kohtauksen jälkeen meidän koiralle diagnosoitiin sydämen vajaatoiminta. Miten teillä kävi?

  • sgefw

   SE näki kenties unta

  • Koirani sai viime viikonloppuna 3 kohtausta kesti noin 20 min ja sen jälkeen pari tuntia ihan uupunut ja sekaisin..
   Koirallani todettiin epilepsia sai aivan samanlaisia kohtauksia kuin sinun koirasi..

   Maanantaina oltiin lääkärissä saatiin epilepsia piikki ensin niskaan ja tiistaina lääkitys päälle viikon ajan 2 pilleriä jonka jälkeen aloitetaan 1 pillerillä.
   Kaksi viikkoa saattaa tulla haittavaikutuksia ennenkuin lääke tehoaa, syömistä, vedenjuontia ja väsymystä, nyt koirallani Pikillä on nuo haitat ei ihan helppoa mutta katsotaan päivä kerrallaan...

   On kuulemma Epilepsia melko yleistä nykyään uros koirilla vielä useimmin.

  • MAKSAVIKAINEN KOIRA

   Myös maksa sairaus aiheuttaa samanlaisia kohtauksia kun maksa arvot huipussaan niin myrkyt pääsee aivoihin verenkierrossa kun maksa ei niitä suodata.

  • Viikko nyt vähän yli mennyt lääkkeiden ansiosta täysin onnistuneesti..
   Koira palautunut ennalleen kaikki haitattavaikutukset poissa on oma itsensä ilman kohtauksia...

  • Suomi-rodun edustaja

   No tuota... Niin ihmisuroksella kuin koirauroksellakin saattaa sopiva "märkä päiväuni" aiheuttaa "kohtauksen". Eli, nyrkkisääntönä: kun kohtaus iskee - pelaako koiran pää vai ei - jos ei -> epilepsiaa, jos pelaa -> uroskoirasi näki hyvin elävää unta jostain hemaisevasta nartusta ja reagoi sen mukaan.

   Koiran "pää pelaa", jos se reagoi siihen, kun menet sitä "kohtauksen" aikana silittelemään tai kutsut nimellä tms. Samoin koira reagoi normaalisti (ehkä tosin hieman voipuneesti) "kohtauksen" jälkeen.

   Meillä urokset ovat saaneet näitä "märkä päiväuni -kohtauksia" ihan säännöllisesti koko elämänsä ja hyvin pyyhkii... Eli kannattaa muistaa tämäkin vaihtoehto, kun näitä ihmettelee. (tuo oli siis tarkoitettu muille kuin keskustelun avaajalle, joka ilmeisesti on saanut koiralleen epilepsia-diagnoosin)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   2337
  2. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   57
   2119
  3. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   79
   1775
  4. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   1539
  5. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   121
   1456
  6. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   89
   1182
  7. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   56
   1181
  8. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   1082
  9. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   1028
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   49
   986
  Aihe