Uroskoiran outo kohtaus??

omistaja-.

Keskikokoinen koirani sai hyvin oudon kohtauksen. Koira makasi kyljellään ja se kouriteli, jonka jälkeen koiran takajalat kramppasivat taakseppäin aivan jäykkinä ja suorina. Tämän jälkeen koira aloitti maiskuttelun ja pienen tärinän. Mistä tämä voi johtua? En usko että kohtaus olisi ollut epilepisaa, sillä koira ei kuollanut ja se oli "tajuissaan". Myös ikenet ja kieli olivat ihan normaalin väriset. Kaiken tämän jälkeen minuutin kuluttua, koira oli aivan normaali ja siitä ei olisi edes huomannut että mitään kohtausta olisi saanut. Mistä tämä kaikki voisi johtua??
Eläinlääkärille soitettiin joka sanoi sen olevan epilepsiaa, mutta olen omistanut koiran jolla epilepisia oli, eikä ne kohtaukset todellakaan olleet tuollasia.

14

5195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pen_tu

   En ole asiantuntija, mutta voi kai kohtauksia olla eri asteisia..? Näin joskus jostain ohjelmasta pätkän, jossa koira sai epilepsiakohtauksen. Se vain kouristeli lattialla, eikä kuolannut tms. Ja eikös koira kohtauksen aikana ole tajuissaan, se ei vain hallitse itseään?

   Itse veisin koiran eläinlääkäriin.

  • alkup.

   Yleensä epilepsia kotauksen jälkeen koira on hyvin väsynyt ja se ei välttämättä tunnista omistaaja jos sen luokse menee kohtauksen aikana. Joten siltä osin tuo kohtaus ei oikein epilepsiaan sovi. Muutenkaan kohtaus ei näyttänyt epilepsialta, niitä kun olen monta nähnyt..

  • koiraparkasi

   Epilepsiaa on hyvin erilaista, kuten ihmisillä. Eikö koirasi ole sen arvoinen, että veisit sen tarkistettavaksi ja hankkisit sille asianmukaisen lääkityksen?

   • alkup.

    koira on todellakin menossa eläinlääkäriin heti alkuviikosta. el. oli sitä mieltä, että kerta kohtaus meni ohi nopeasti ja koira siitä palautui hetkessä niin kovin suurtaa kiirettä lääkäriin ei ole. Joten heti viikonlopun jälkeen sinne ollaan menossa, mutta halusin vain tietää että onko muilla tälläisä kohtauksia ollut? Tämä kaikille teille epäilijöille tiedoksi, jotka luulevat että en välitä koirastani.


  • Tibetti

   Epilepsia on todellakin hyvin yksilöllinen sairaus. Kohtaukset voivat olla paitsi eri asteisia, myös täysin eri tyyppisiä. En tiedä mitä muuta se voisi olla, en ole asiantuntija, mutta eläinlääkäri on. Joten sinne vain.

  • Tällä tiedolla

   Mielestäni on turhaa hihkumista aina kehottaa kaikkeen hankkimaan lääkitystä. Hyvin usein epilepsiaan ei tarvitse eikä ole mitään syytä alkaa automaatilla syötellä lääkkeitä. Kouristuskohtauksen koira taas voi saada lukemattomista muista syistäkin. Esimerkiksi anaalirauhastulehdus ja sen aiheuttama joskus todella hurjan kova kipu voivat aiheuttaa; lääkäri kertoi myös pöpöjä voivan päätyä koiran selkäydinnesteeseen, mikä voi periaatteessa aiheuttaa jopa aivokalvontulehduksen. Ei siis ole mikään ihme, tuollainen voi aiheuttaa kouristuksia. Ja moni muu paha tulehdus/sairaus.

   Esimerkkeinä diagnosoimattomat sisäelinviat tai kasvaimet, tai sisäelinvika, minkä lääkitys ei ole kunnolla hoitotasolla. Vaikkapa kilpirauhasen vajaatoiminta, sydänviat ....

   Eräs syy kouristuksiin voi olla koiran sisälleen vahingossa saamat ihmisten lääkkeet, koirien myrkyttämiseen käytetyt syötit, aivan rottien ja hiirten hävitykseen tarkoitetut syötit ...

   Lista on loputon. Mutta koira on syytä tutkia huolella. Mitään lääkityksiä epilepsiaan ei kannata aloitella tuolla tiedolla, eikä etenkään ellei tuon kummempia kohtauksia tule. Yleensä sellaisia koiria kannattaa lääkitä, joiden kohtaukset ovat todella pahoja ja tai niitä tulee epämiellyttävän usein. Jos tulee kerran tai pari kertaa vuodessa, ei ole lääkitystä tarvitseva. Lääkkeilläkin on koiran elimistöön negatiiviset sivuvaikutuksensa, koiran oloon, koiran sisäelinten kuntoon kuten maksaan ja munuaisiin. Harvoin tulevilla kohtauksila on vähemmän negatiivisia vaikutuksia kuin lääkityksellä. Usein koiran luonnekin tuntuu muuttuvan noista lääkkeistä.

   • Tällä tiedolla

    Lääkärit, etenkin mitä tietämättömämpiä ja osaamattomampia, ovat aina leimaamassa kaiken mahdollisen ja mahdottoman epilepsiaksi, koska se on nätti ja kätevä pakettidiagnoosi ja siihen on niin näppärä tarjoilla pysyviä kokoiän lääkityksiä, tutkimatta ja tai viittomatta muulle kollegalle tarkempiin tutkimuksiin. Sillä diagnoosilla saa kätevästi siellä jatkuvasti hyppäävän asiakkaan, joka aina itkemässä, ei tämä lääkitystaso riitä.
    Koiraa voidaan myös olla lopettamassa kun lääkitys ei auta.
    Jos koiralla ei ensinnäkään ole klassista epilepsiaa, eipä se lääkityskään silloin siihen voi mitään auttaa.

    Usein kannattaa todella tutkia hyvin ja katsella ja seurata, eikä alkaa oitis nakella jonkin pakettidiagnoosin mukaista pysyvää, vakavaa lääkitystä koiran kitusiin. Se sekoittaa koiran olon entisestään ja on entistä vaikeampi saada selville, mikä koiran mahtaa oikeasti olla.


  • edelliselle kommentt

   "Usein kannattaa todella tutkia hyvin ja katsella ja seurata"

   Riippuu rakkaan ystävän oireista. Omani kohdalla en seuraisi ja odottelisi vaan etsisin asiantuntevan ell, vaikka kauempaakin, autot on keksitty. Takseja on olemassa. Oma koirani ainakin saisi hoidon ja heti, asiantuntijalta.

  • :´)

   Samanlaisen kohtauksen jälkeen meidän koiralle diagnosoitiin sydämen vajaatoiminta. Miten teillä kävi?

  • sgefw

   SE näki kenties unta

  • Koirani sai viime viikonloppuna 3 kohtausta kesti noin 20 min ja sen jälkeen pari tuntia ihan uupunut ja sekaisin..
   Koirallani todettiin epilepsia sai aivan samanlaisia kohtauksia kuin sinun koirasi..

   Maanantaina oltiin lääkärissä saatiin epilepsia piikki ensin niskaan ja tiistaina lääkitys päälle viikon ajan 2 pilleriä jonka jälkeen aloitetaan 1 pillerillä.
   Kaksi viikkoa saattaa tulla haittavaikutuksia ennenkuin lääke tehoaa, syömistä, vedenjuontia ja väsymystä, nyt koirallani Pikillä on nuo haitat ei ihan helppoa mutta katsotaan päivä kerrallaan...

   On kuulemma Epilepsia melko yleistä nykyään uros koirilla vielä useimmin.

  • MAKSAVIKAINEN KOIRA

   Myös maksa sairaus aiheuttaa samanlaisia kohtauksia kun maksa arvot huipussaan niin myrkyt pääsee aivoihin verenkierrossa kun maksa ei niitä suodata.

  • Viikko nyt vähän yli mennyt lääkkeiden ansiosta täysin onnistuneesti..
   Koira palautunut ennalleen kaikki haitattavaikutukset poissa on oma itsensä ilman kohtauksia...

  • Suomi-rodun edustaja

   No tuota... Niin ihmisuroksella kuin koirauroksellakin saattaa sopiva "märkä päiväuni" aiheuttaa "kohtauksen". Eli, nyrkkisääntönä: kun kohtaus iskee - pelaako koiran pää vai ei - jos ei -> epilepsiaa, jos pelaa -> uroskoirasi näki hyvin elävää unta jostain hemaisevasta nartusta ja reagoi sen mukaan.

   Koiran "pää pelaa", jos se reagoi siihen, kun menet sitä "kohtauksen" aikana silittelemään tai kutsut nimellä tms. Samoin koira reagoi normaalisti (ehkä tosin hieman voipuneesti) "kohtauksen" jälkeen.

   Meillä urokset ovat saaneet näitä "märkä päiväuni -kohtauksia" ihan säännöllisesti koko elämänsä ja hyvin pyyhkii... Eli kannattaa muistaa tämäkin vaihtoehto, kun näitä ihmettelee. (tuo oli siis tarkoitettu muille kuin keskustelun avaajalle, joka ilmeisesti on saanut koiralleen epilepsia-diagnoosin)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   342
   4417
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   2747
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   277
   2612
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   278
   2149
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1530
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   48
   1166
  7. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   222
   1082
  8. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   58
   1022
  9. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   91
   1003
  Aihe