Voiko adoptiolapsen taustaan vaikuttaa?

Kotoa vai muualta?

Kirjoitinkin tänne jo yhden viestin, mutta se ilmeisesti hävisi bittiavaruuteen. Höh.

Olemme siis kolmekymppinen pariskunta emmekä voi saada lapsia. Nyt olemme siis kääntyneet adoption kannalle. Kysymyksemme kuuluvat:

- Kauanko prosessi kestää suunnilleen Suomesta adoptoitaessa?
- Kauanko prosessi kestää Kolumbiasta (tai muualta Etelä-Amerikasta) adoptoitaessa?
- Voiko lapsen taustaan vaikuttaa (onko äiti narkkari tms.)
- Saavatko biologiset vanhemmat tietoja adoptiovanhemmista niin, että voisivat jäljittää lapsensa?
- Onko adoptoidulla lapsella oikeus saada biologisten vanhempiensa yhteystiedot?
- Onko Pelasta Lapset Ry ainoa oikea paikka aloittaa adoptioprosessi?

Kiitos jo etukäteen vastauksistanne :)

14

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotoa vai muualta?

      Niin ja yksi asia jäi vielä kysymättä: Minkälaisia kustannukset ovat adoptiossa ja mitä Kela kenties korvaa?

    • adoptioäiti

      Moi!
      Olemme saanut tyttären adoption kautta joulukuussa,joten on vielä kaikki tuoreessa muistissa meillä.
      Niin kysyit kauanko suomesta adoptointi kestää,meillä se oli 5 vuotta,mutta tiedän yhden parin jotka ovat nyt olleet jo 6vuotta ja ei vielä ainakaa ole kuulunu vauva-uutisia. Joten se aika vaihtelee..Ulkomailta ehkä saa nopeammin,en tiedä!
      Lapsen taustaan voi vaikuttaa,kun täyttää tietyn kaavakkeen jossa kysytään "mihin kaikkeen on tavallaan valmis ottamaan vastaan,biologisen äidin tautat huomioiden?jne..."siinä lapussa oli monta eri kohtaa,enkä niitä nyt enää muista.Mutta joo voi vaikuttaa.
      Adoptoidulla lapsella on oikeus saada tietää omat taustansa ja yhteystiedot biologisista vanhemmistaan,jos hän niin itse sitä haluaa.
      En itse asiassa tiedä kuinka paljon Pela antaa tietoja biogisille vanhemmille adoptioperheestä,mutta uskoisin vain näin pinta puolista tietoa voi antaa,riippuu onko avoimessa vai suljetummassa adoptioprosessissa mukana.Mutta ainakin adoptiovanhemmat saavat erittäin paljon tietoa biologisista vanhemmista ja muutenkin lapsen taustoista.Sekin voi varmaan vaihdella yksilöittäin tietysti!
      Mutta mukaan kannattaa toki tulla ja olla hirmu kärsivällinen ja maltillinen,sillä se sitten odotus palkitaan,kun saa pienen nyytin syliin!!Ihana tunne!
      Mutta tseppiä teille ja mukavaa kesän odottelua!:)

    • ??????

      Kukas nyt narkkari äidin lasta haluaa? Narkkariushan on geeneissä?

      • dligudskgd,s

        Niin ja jo vauvana pahoinpidelty ja jopa vammautunut lapsi saattaa olla todellakin koko ikänsä vähän eri asia kuin just syntynyt terve ja tuore pikkunyytti. Narkkarin lapsi tuskin on terve! Entäs kaikenmaailman perinnölliset sairaudet sitten?????


      • ********
        dligudskgd,s kirjoitti:

        Niin ja jo vauvana pahoinpidelty ja jopa vammautunut lapsi saattaa olla todellakin koko ikänsä vähän eri asia kuin just syntynyt terve ja tuore pikkunyytti. Narkkarin lapsi tuskin on terve! Entäs kaikenmaailman perinnölliset sairaudet sitten?????

        Ei ainakaan kukaan lapsirakas halua tuollaista lasta, eihän ? Paljon kivempi on sellainen terve ja suloinen lapsi jota voi sitten näytellä kaikille, ihan kuin olisi oma biologinen lapsi.


    • 15+2

      Miksi ette turvaudu spermanluovuttajiin. Postimies tai naapuri voisi olla sellainen?

      • luumuilija

        Ääliö. Mikäli ei mukuloita pysty luomuna tuottamaan, paljon järkevämpää adoptoida kuin niitä pakolla itse yrittää väkertää minkään keinohedelmöityksen tai postimiehen vehkeiden avulla. Sitäpaitsi on vielä hienompaa, jos adoptoi omasta maasta, sillä Suomessakin valtettavasti riittää vähäosaisia orpoja, syystä tai toisesta. Lapsellakin on sentään hieman vähemmän sopeutumista kun on sentään omassa maassa, kielessä ja kulttuurissa. HYVÄ ALOITTAJA! NIIN SITÄ PITÄÄ! PIDÄMME TÄÄLLÄ TEILLE PEUKKUJA!


      • luumuilija kirjoitti:

        Ääliö. Mikäli ei mukuloita pysty luomuna tuottamaan, paljon järkevämpää adoptoida kuin niitä pakolla itse yrittää väkertää minkään keinohedelmöityksen tai postimiehen vehkeiden avulla. Sitäpaitsi on vielä hienompaa, jos adoptoi omasta maasta, sillä Suomessakin valtettavasti riittää vähäosaisia orpoja, syystä tai toisesta. Lapsellakin on sentään hieman vähemmän sopeutumista kun on sentään omassa maassa, kielessä ja kulttuurissa. HYVÄ ALOITTAJA! NIIN SITÄ PITÄÄ! PIDÄMME TÄÄLLÄ TEILLE PEUKKUJA!

        Suomessa ei itseasiassa riitä vähäosaisia orpoja. Sijaiskoteja tarvittaisiin kyllä mutta sehän on eri asia kuin adoptio. Suomessa on niin hyvä sosiaaliturva että äidit ei jää heitteille vauvan kanssa vaikka muuten olisivat vähäosaisia. Hyvä niin...
        Taitaa olla vuosittain 20-30 suomalaisvauvaa tarjolla adoptoitavaksi, eli jonotus voi viedä lähemmäs kymmentäkin vuotta.


    • Aloittajalle.

      Tottakai voi vaikuttaa adoptiossa kaikkeen,jopa silmien väritykseen. Jos ihan oikeasti haluaa adoptoida lapsen,niin eiköhän se riitä, että lapsi olisi kokolailla terve ja tulevat lapsen vanhemmat selväpäisiä.

    • adoptioäiti

      Suomessa ei todellakaan ole lapsia adoptoitavaksi tuosta vain. Sijaisperhettä tarvitsevia lapsia kyllä löytyy paljon, mutta sijoitetun lapsen saaminen ei ole sama kuin adoptio. Adoptiossa lapsesta tulee oma, sijoitetun lapsen voivat vanhemmat saada takaisin jos heidän elämäntilanteensa muuttuu, lapsen asioista ei voi perhe päättää itse jne.

      Adoptoiduilla on oikeus tietää kaikki mitä vanhemmista tiedetään, kansainvälisessä adoptiossa ei aina tiedetä paljon. Suomessa ja osassa maista lapsen taustaan voi vaikuttaa, en tiedä voiko kaikissa. Biologisille vanhemmille ei kerrota adoptiovanhemmista niin että voisivat nämä jäljittää. Toisaalta se on omituista, mekin tiedämme itse lapsemme vanhempien nimet ja asuinpaikan, he eivät saa tietää meistä mitään... Vaikka heidän lapsensa on meidän hoivissamme.

      Osa kunnista hoitaa adoptioneuvonnat itse, iso osa ostaa pelalta. Kannattaa kysyä omasta kunnasta. Adoptio Suomesta ei maksa juuri mitään, kansainväliset adoptiot hyvin eri summia, kannattaa katsoa pelan, interpedian ja helsingin kaupungin sivut, ne ovat järjestöt joiden kautta voi kansainvälisesti Suomeen adoptoida.

      Meillä on lapset Aasian maasta, mutta nuorempikin ollut kotona jo melkein 2v joten en tiedä tämänhetkisiä odotusaikoja muihin maihin. Pitkiä ne joka tapauksessa ovat lähes joka maahan ja melkein aina pitää olla valmis hyväksymään muutakin kuin vauvaikäinen terve lapsi. Heitä on hyvin vähän.

    • ÄITI 2

      Adoptiossahan etsitään aina lapselle parasta ja sopivinta perhettä ja kotia eikä vanhemmille sopivinta lasta. Lapsen paras on etusijalla.

    • Vaativa Isä

      Adoptoitava lapsi on tilaustuote siinä missä verhot tai ulkomaanmatka.
      Jos toimisto ei toimita virheetöntä tuotetta, se pitää voida palauttaa.
      Esim. narkkiäiti voi vaurioittaa lasta lukemattomilla tavoilla.
      Tai mikäli tilaat kauniin ja älykkään lapsen ja sinulle toimitetaan jokin lihoamiseen taipuvainen ääliö, mitä sillä tekee? Ei muuta kuin palautukseen.

      Takuun pitää korvata materiaaliviat ainakin 10 vuoden ajan.

    • 5+1=

      Voi jestas sentään tätä viestiketjua mutta asia toisin päin... :D

      Kylläpä näyttää olevan monenlaista vanhemmaksi aikovaa... joten ehkä siitä adoptiosta kannattaa luopua kokonaan, jos toivessa on täydellinen lapsi..onneksi adoptiotyöntekijät on ammtti-ihmisiä ja osaavat kyllä katsoa kenelle niitä lapsia annetaan... Jos nyt vielä kerran, se PÄÄASIA lapselle etstiään hyvä koti, ei vanhemmille lasta. Ja vielä se yksi, monelle adoptiolapsista tulee jossain määrin oppimus- tai sosiaalisiavaikuksia. Ja se on tosi hyvä, että prosessivaiheessa karsituu pois ne kenellä lasten suhteen lian paljon vaatimuksia...

      Olen muuten erityislapsetn adoptioäiti :) mulle on kelvannut ihan tällainen "viallinen" ja on tosi tosi rakast ja kuten adoptiotyöntekijät sanoivat, lapsi on onnenlapsi :)

    • SinttuLiisake

      En olisi sittenkään niin varma siitä, että lapsen biologinen perhe tai äiti eivät saa tietoa adoptioperheestä. Asia kannattaa varmistaa. Mutta läheskään kaikissa tapauksissa siitä tuskin on haittaa ja erityistapauksissa sos.työntekijätkin varmasti suosittavat tietosuojaa tältä osin. Ikäviä porsaanreikiä on olemassa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      388
      3783
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      130
      2641
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1855
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1310
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1172
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      167
      1169
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1104
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      922
    Aihe