Aihe

Aina vain hampaat!

siis täh

Mikähän lienee syynä tällä meidän 9kk rotikkapojalla siihen, että niin usein on tulossa hampaat edellä käsiin? Kun koittaa kuonon läheltä rapsuttaa niin ei kun pää kääntyy kaluamaan kättä. (todennäköisesti ei kylläkään tykkää juuri tuosta kohtaa rapsutuksesta).

Hampaita alkaa käyttää myös siinä tilanteessa, kun tulee väkisellä pukkimaan kuonolla ja käpälällä kerjäämään rapsutusta; jos ei rapsuteta ja pukataan koiraa pois siitä väkisellä tunkemasta, niin kaluta alkaa.

Toisinaan myös jos kieltää sitä tekemästä jotain, vaikka nyt riehumasta sisällä, niin sepä vain äityy jopa hyppimään ja kaluamaan.

Ja sama juttu, jos sitä vaikka joskus taluttaa kaulapannannasta pikku matkan. Pää kääntyy hampaat edellä käsiin.

Lisäksi se vielä innostuu joskus vetämään vaatteista yhtä perheenjäsentä. Jos joku muu menee kieltämään, niin alkaa hosuta sen kieltäjän ympärillä, ja kaluaa ja pomppii.

Koulutuksissa sen kanssa käydään ja on monen asian suhteen todella tottelevainen...lähes tulkoon kaiken muun...

Mitä tuo nyt on? Murrosikää? Vai rodulle ikään rinnastettavissa olevaa ominaista käytöstä? Vai johtajuusongelmaa?

3

71

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rokwilleri

   Johtajuusongelma, se haluaa leikkiä ja puremisella se vaatii sinua leikkimään ja osaksi se saakin sinut omasta mielestään leikkimään, kun sitä aletaan hätistelemään.

   Ja sitäpaitsi ette ole tarpeeksi selvästi kertoneet sille koirankielellä ettei sellaista saa tehdä. Ongelmia tulee jos sitä ei saa loppumaan.

   Koiraa ei missään tapauksessa saa lyödä eika pahoinpidellä, mutta se kannattaa laittaa heti kyljelleen lattialle, pää myös lattiaan, ja pitää siinä niin kauan kunnes se ei enään pyristele vastaan. Sitten sitä voi silitellä, kun on rauhoittunut. Jos sama meno jatkuun, niin jatka sinäkin kyljelleen laittamista. Koiralle ei tarvitse huutaa eikä oikeastaan puhua mitään vaan kyljelleen vain. Kyllä se kohta tajuaa, että niin käy kun puree. Voi olla että joudut tekemään sen kaksi tai kaksikymmentä kertaa, ole sitkeä, niin on rotikkakin.

  • alkup.

   Samoilla linjoillapa sitten ollaan. :) Sillä oli pitkään pois tuo kaluaminen, kunnes tuli uudestaan. Kai se on sitten sitä kokeilua.... :)
   Kiitän!

  • Rokwilleri

   Mun eka rotikkani eli melkein 14 vuotiaaksi ja 8 ensimmäistä vuottaan se kokeili aika ajoin josko nyt johtajuus tulisi... Mä "tappelin" sen kanssa noin puolen vuoden välein, eli laitoin kyljelleen ja näytin, että minä määrään. Sama saattaa olla sinullakin edessä. Älä luovuta vaikka irvistelisi ja näyttäisi hampaitaan, ei ne isäntäänsä/emäntäänsä pure, tai sitten on jotain muuta vialla, kipuja tai joku sairaus. Tsemppiä rotikkapojan kanssa :-)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   16968
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   340
   6111
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1538