Vaisto/intuitio: Muutama tarina minun kokemuksista

aurooranvarjot

Tänä aamuna heräsin klo10 aikoihin. Poikaystäväni oli noussut jo tuntia aikaisemmin, niin kuin joka arkiaamu. Menin herättyäni vessaan ja silloin ovikello soi. Poikaystäväni meni avaamaan ja kuulin keskustelun vessaan asti. Kun tulin vessasta, oli vieras jo lähtenyt. Tietenkin kysyin poikaystävältäni, että kuka oli oven takana ja poikaystäväni kertoi

"Siellä oli talonmies, rappukäytävässä löyhkää hirveältä ja hän kysyi että voiko tulla katsomaan lähteekö se haju täältä. Sanoin että tule vaan katsomaan, mutta ei täällä mikään haise. Talonmies oli sanonut siihen että ei hänen tarvitse, kun ei se haju tosiaan tule meiltä."

Silloin jo tiesin ja vastasin "joku on varmaan kuollut". En haistanut vielä sitä hajua. Poikaystäväni lähti töihin, hänen aukaistessaan oven haistoin sen yököttövän löyhkän. Menin puolituntia myöhemmin tupakoimaan parvekkeelle ja siellä se löyhkä iski vasten kasvoja hyvin voimakkaana (olin jo aiemmin käynyt pari kertaa tupakalla poikaystäväni kanssa, jolloin sitä hajua ei siellä ollut). Alas vilkaistessani näin ulkona alaovella kaksi poliisia ja maijan. Poliisit aukaisivat ulko-oven ja jättivät sen auki.

Hetkeä myöhemmin päätin lähteä kauppaan. Poikaystäväni oli viikonloppuna hakenut äitinsä luota pyörän, jonka lukkoa en saanut auki. Pitkään tuskailtuani lukon kanssa, toinen poliiseista tuli autttamaan muttei hänkään saanut sitä auki. Ilmoitin että "taidan kävellä, kun ei lukko suostu aukeamaan". Samalla kysyin että "mistä tuo löyhkä on peräisin?" johon poliisi vastasi "yhdelle asukkaalle on käynyt huonosti, on ollut pidemmän aikaa siinä tilassa.. Kestää jonkin aikaa että saadaan paikalle kunnon tuuletus."

Lähdin sitten kauppaan, tullessani takasin huomasin että seinänaapurin parvekkeen ovi on jätetty auki ja rappukäytävään tullessani huomasin että hänen ulko-oven välissä on sanomalehti. Eli kuollut asukki oli seinänaapurini ja kun hänen poliisit olivat jättäneet hänen parvekkeen oven auki, niin tottakai minun parvekekkin löyhkää (sama parveketaso, välissä paksu lasiseinä).

Pari vuotta olen tässä talossa asunut ja noin 3 kertaa nähnyt tämän miehen. Tiesin että hän oli n. 50v alkoholisti, hänestä ei kyllä koskaan ollut häiriöksi. Talven aikana ohimennen ihmettelin, kuinka en koskaan törmää tähän henkilöön rappukäytävässä, enkä ole kuullut hänen enää olevan tupakoimassa parvekkeellaan. Eikä hänen asunnostaan kuulunut mitään ääniä.

Mutta viime aikoina minulla on ollut tunne, että täällä olisi joku "ylimääräinen" iltaisin ja öisin. Parina viime yönä se tunne on vaivannut minua. Varsinkin kun olen yksin, kolmisen viikkoa sitten nämä tunteet alkoivat taas (minulla on siis aiemminkin ollut samanlaisia tuntemuksia, toki voin kuvitella.. Pelkään pimeää.).

Mutta silloin kolme viikkoa sitten poikaystäväni oli äitinsä luona maalla ja minä yksin kotona. Luin erästä kirjaa yöllä ja minulle tuli häiritsevä olo. Tunne siitä, että täällä asunnossani on joku minun lisäkseni. Kuulin kolinaa ja aivan kuin askelia. Toki säikähdin ja lopulta kuulosteltuani sanoin "Jätä minut rauhaan. Minä haluan lukea ja nukkua nyt, tämä on minun asuntoni ja sinä et saa olla täällä nyt. Voisitko poistua." ja vastaus oli vain kolinaa. Ajattelin että en saa pelätä ja ajattelin itseni täyteen valoa (sanokaa vaan miten naurettavaa se on, se kuitenkin yleensä häivyttää pelkoni.). Lopulta nukahdin, valot päällä ja kirja kädessä.

Jos täällä tosiaan edesmenneen naapuri henki kummittelee, kuinka siitä päästä eroon?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä mitä kerron on täysin totta. Minulla on aiemminkin ollut eräänlaisia tuntemuksia.. Minä toisinaan vaistoan erilaisia asioita ja minulle on tapahtunut outoja "sattumuksia".

Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta ja ollessani 13 vuotias, paikkakunnaltani katosi eräs nuori mies baari-illan jälkeen.
Asiasta tuli juttua paikallislehdessä ja jopa poliisi-tv:ssä.

Eräänä iltana, käydessäni nukkumaan ja puoliunessani ollessani, näin kevyttä unta jossa minä ja serkkuni olemme uimassa erään tietyn järven rannalla kesällä. Ja tämän kadonneen miehen ruumis kellahti pintaan.

En muista, oliko se seuraavan päivän vai sitä seuraavan päivän lehti, kun äitini aamulla sanoi että tämä mies on löydetty ja siitä on uutinen lehdessä. Luin jutun ja aloin itkemään hervottomasti. Se mies joka oli kadonnut, oli löytynyt juuri sen järven jäistä, parisataa metriä rannasta, kuolleena.
----------------------------------------------------------------------------------------

1

198

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aurooranvarjot

   Muitakin sattumia on, ei ehkä niin rankkoja..

   Ollessani 14 vuotias kuuntelin tuolloin lähinnä raskasta musiikkia, rockia ja metal-musiikkia. Minulla oli mankka ja minulla oli tapana nauhoittaa kasetille musiikkia radiosta. Nauhoitin aina raskasta musiikkia, mutta sitten kuulin erään kappaleen joka oli tyylilajiltaan aivan erillainen ja silti nauhoitin sen.

   Esittäjä oli Skandinavian Music Group ja kappaleen nimi oli "100 kilometriä Ouluun". Kertosäe menee näin "Harva jaksaa enää puhua, kun jäljellä on sata kilometriä Ouluun silloin radio käännetään pienemmälle ja kohta joku jo nukkuu"

   Ja kappas, meni vain 2kk kun minut yllättäen huostaanotettiin ja minut sijoitettiin Oulun alueelle. Muistan kun istuin 2 ohjaajan seurassa henkilöautossa ja näin Oulun kyltin. Ja muistin nauhoittamani kappaleen, jota olin kuunnellut tietynlaisen surun tunteen kanssa.
   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Ollessani 16 vuotias, asuin perhekodissa edelleen Oulun lähettyvillä. Olin viikonloppu lomilla isäni luona ja satuimpa törmäämään paikkakunnan Siwassa tuttavani poikaystävään, jonka olin tavannut pari kertaa aiemmin.

   Kutsukaamme häntä vaikka Mikoksi. Yllätyksekseni Mikko alkoi juttelemaan minulle niitä näitä ja kertoi myös eronneensa tyttö-ystävästään.
   Isäni tuli pian hakemaan minut Siwalta, kuten olimme aiemmin sopineet. Hän kysyi minulta "onko tuo poikaystäväsi?" johon vastasin että "tuttavani entinen.". Minulla oli jotenkin outo olo, ajellessamme isäni kanssa kotiin.

   Kotona aloin pelata pc:llä peliä, jota kerkesin pelata pari tuntia kun kuulin että minulle on tullut tekstiviesti. Ensimmäinen ajatukseni oli "Se on Mikolta!" No ei ollut, katsoin viestin; mainoksia. Olin ehkä hieman pettynyt jostain syystä ja jatkoin pelaamista. Ajattelin kuinka typerää on olettaa että Mikko olisi laittanut minulle viestiä. Eihän hänellä ole minun numeroa. Tai miksi hän edes minulle laittaisi viestiä, exänsä tuttavalle.

   Kerkesi kulua parikymmentä minuuttia, kun kuulin uuden tekstiviestin tulleen. Ja tylsistyneenä katsoin sen. Ja se oli Mikolta. Ajattelin että jotain "mitä hittoa, tämä on jonkun pilailua" mutta se oli tosiaan Mikolta, joka ehdotti minulle treffejä - ja tapasimme seuraavana päivänä.

   Seurustelimme pari vuotta, suhde loppui kyllä ikävästi, kun hän kävi käsiksi minuun ja sain selville hänen pettäneen minua ja valehdelleen minulle monista asioista. Muttei siitä sen enempää.
   ----------------------------------------------------------------------------------------------------
   Viime syksynä sattui parikin kummallista ja hieman huvittavaa sattumaa.

   Olimme lähteneet poikaystäväni kanssa kauppaan jalkaisin, takaisin tullessamme jouduin kantamaan kahta kauppakassia jotka painoivat mielestäni liikaa. Poikaystäväni ei suostunut ottamaan toista kannettavaksi ja minä kirosin "vittu kun joudun kantamaan näitä kahta paskakassia!" noin viisikymmentä metriä kuljettuamme, näimme tiellä oli - mitäpä muutakaan kuin kaksi paskakassia, toinen suljettu ja toinen avoin josta oli valunut kissanhiekkaa ja sitä itseään. Totesin vain "näetkö, siinä ne kaksi paskakassia ovat!"

   Eräänä iltana taas, minulle iski mieletön himo saada suklaamuffinseja. En ollut vuosiin syönyt suklaamuffinseja, enkä todellakaan tiedä mistä se ajatus pälkähti päähäni. Puhuin poikaystävälleni siitä kuinka mieleni tekee suklaamuffinsseja. Lopulta kävimme nukkumaan. Seuraavana päivänä kaverimme tuli käymään ja hänellä oli yllättäen mukanaan suklaamuffineita!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   500
   2772
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2294
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1874
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1620
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   327
   1569
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   86
   1196
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   78
   1045
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   70
   999
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   854
  Aihe