Muutto Kanadaan vol.235895656769

Törppönen

Tein taas varmaan miljoonannen samanlaisen topiikin, mutta nämä asiat nyt vain ovat niin tapauskohtaisia ja uniikkeja niinkuin me ihmiset ollaan itsekin.

Elisiis. Olen perehtynyt tuohon työluvan ja oleskeluluvan hankkimisasiaan...
TIEDÄN, että työlupaa ei helpolla heru, ellei ole jo valkattuna joku työnantaja, joka palkkaisi minut, mutta tiedän myös, että työnantajan on osoitettava, ettei hommaan ole Kanadalaista työntekijää.

Näin listan ammateista, joista Kanadassa on huutava pula. Oma ammattini ei ollut siellä, ja minun ammattialani on luokiteltu lokeroon C.

Olen ammatiltani vaateompelija, mutta muut tekstiilinkäsittelyyn ja teolliseen tuotantoon liittyvät työpaikat käyvät. Myöskin ihan tavallinen vaateliikkeen myyjä on sopiva ammattialaani nähden...

Onko nyt niin, että jos minun ammatistani ei ole pulaa Kanadassa, en ole kykenevä saamaan työlupaa sinne? Työkokemusta minulla ei nyt valmistuttuani ole ollenkaan minkäännäköistä, eikä sitä täällä Suomessa minun alalla helposti saakaan. Työkkärin sivulla olen vuoden päivät selaillut, mutta aina siellä on koko suomessa vain n. 15-25 paikkaa auki, ja suurin osa niistäkin on määräaikaisia työsuhteita.

Minulla on kanadalainen poikaystävä, suunnitelmissa on mennä naimisiin lähitulevaisuudessa, mutta hänellä ei olisi riittävästi varallisuutta vakuuttaa viranomaisille, että voisi sponssata minua Kanadassa, sillävälin kun odottelisin lupapapereideni käsittelyä.

Olen ojassa, mitä teen? Köyhänä ja työttömänä ilman minkäänlaisia säästöjä täällä kotosuomessa oleskelen, mutta halu päästä pois on hirmuinen, ja eduskuntavaalien tulos oli viimeinen niitti, jonka siedän tässä maassa.

Onnistun kuitenkin ajan mittaan raapimaan helpostikin tuhannen-pari tuhatta euroa kasaan, eikä se veisi kauaakaan aikaa.

16

845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+13

      Vaihda johonkin toiseen alaan missä on töitä. Opiskele vaikka sairaanhoitajaksi, niille löytyy töitä joka paikasta.

      Ei pari tuhatta mihinkään riitä, siitähän menee jo puolet lentolippuun. Kannattaa säästää ainakin kymppitonni mielummin kaksi ja sitten vasta lähteä kokeilemaan onneaan.

    • järki käteen nyt

      Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Vaihda alaa johonkin katsomasi listan halutuista ammateista ja säästä ensin reilusti rahaa, ennenkuin alat häröilemään ulkomaille muuton kanssa. Ehdotettu 10-20 tuhatta euroa on hyvin realistinen summa. Kun muutin itse Yhdysvaltoihin, paloi tuollainen rahamäärä hetkessä ja minulla sentään oli työkin valmiina eli tilalle tuli uutta rahaa nopeasti. Sitä ei etukäteen voi arvatakaan, mihin kaikkeen rahaa uppoaa, vaan kaikki tulee shokkina. Olen asunut myös muutamassa muussa maassa, eikä yhteenkään niistä ole ollut halpaa muuttaa, asettautua ja saattaa elämä pyörimään. Olen seuraavaksi muuttamassa lähitulevaisuudessa Kanadaan työn perässä, enkä ikinä lähtisi sinne millään tonnin säästöillä. En vaikka minulla on hyväpalkkainen työpaikkakin siellä jo tiedossa.

    • Törppönen

      No en ihan usko, että kymppitonnia siihen menisi. Eräs tuttuni muutti miehen perässä USA: an, ja tää mies on maksanu kaiken, tuttuni asuu miehen luona.
      Viranomaiset piti vain vakuuttaa suhteen aitoudesta, ja miehen piti vakuuttaa, että tuttuni ei ole sossupummi. Muutama satanen kaikenlaisiin lupiin ja tällasiin kaverillani on mennyt.

      Kuitenkin jos Kanadaan muuttaisin, ois mulla siellä tiedossa katto pään päällä ja safkaa. Ainoa asia, mikä saattaisi maksaa on lääkäripalvelut (jos mulle sattuisi siellä yhtäkkiä jotain) mutta sitä varten voin hankkia pidempiaikaisen matkavakuutuksen täältä Suomesta...

      Olisiko paha idea, jos turistina menisin sinne ja sen 6kk aikana etsiskelisin itelleni työnantajan? Ja sit koittasin hakea sitä työlupaa ja oleskelulupaa?
      Toistan vielä: poikaystävä maksaa asumiseni sen aikaa kun oleskelen siellä.

      • Kipper 34

        Kylla sita rahaa kuluu vaikka poikaystavasi kaiken lupaakin hoitaa. Mita jos hanelle tulee jotain yllattavia kuluja ja taloutenne alkaa menemaan tiukille?

        En tieda minne pain Kanadaa aiot muuttaa mutta noihin viisumi ja lupahommeleihin ei oikein tunnu olevan nopeaa ja helppoa ratkaisua.
        Ranskankielisesta ja lahinna Quebec: in provinssista en tieda mitaan, mutta niihin muuttaessa yleensa vaaditaan edes jonkun sortin ranskankielen taitoa.
        Itse olen asettunut englanninkieliselle alueelle.

        Tuohon tyonantajan etsimiseen turistina liittyy muutama hankaloittava tekija.
        Kaytannossa homma toimii niin etta: haet toita, firma haluaa palkata sinut ja samalla sponsoroida sinut maahan. Kuullostaa yksinkertaiselta mutta ongelmia aiheuttaa muutama asia. Mikaan ei ole ilmaista, hakemuksista aiheutuu kasittelykuluja ja muistaakseni nopein kasittelyaika oli n. 4kk. Onko sinut palkkaava firma valmis maksamaan naita kuluja? Firman on pystyttava selittamaan miksi juuri sinut palkataan tahan tyohon eika esim. henkiloa joka on jo tyonhakijana kanadassa. Terveydenhoitoalan tyontekijat, insinoorit ja korkeamman tutkinnon omaavat lapaisevat taman sponsorointi seulan hienosti, mutta uskoisin etta muutama ompelija loytyy jo valmiiksi (lue: Kanadan aasialaistaustaiset maahanmuuttajat). Hidas talouskasvu ja yleinen matalasuhdanne taloudessa ei ainakaan auta tilannettasi. Tosin, ennustavat roimaa talouskasvua ensi vuodesta eteenpain.

        Muutama vaihtoehto sinulla toki on.
        -Menkaa naimisiin. Hakemukset yms. vie oman aikansa mutta saat ainakin tyoluvat yms.
        -Poikaystavasi voi sponsoroida sinut avopuolisona. Teidan on todistettava yhteista asumista vuosi, eli sinnittelet ne 6kk 6kk taalla turistina ja sitten hakemukset sisaan.(suomen viranomaiset vaativat 2 vuotta tahan spouse visa:an)
        -Hae Kanadasta opiskelupaikkaa. Aloita terveydenhoitoalan opinnot, saat takuulla tyopaikan ja opiskelun ajaksi viisumin. Opiskellessasi saat aluksi tyoskennella campus alueella ja 6kk opintojen jalkeen osaaikaisesti missa vaan. Tosin sinun on paastava kouluun sisaan, suoritettava mm. TOEFL testi, ellei sinulla jo ole englanninkielisia opintoja takana.
        -Postittele niita tyohakemuksiasi netin kautta ja yrita saada joku firma kiinnostumaan ja tarjoamaan sita sponsorshippia.

        Kanada on raataloinyt maahanmuuttonsa heille sopivaksi, Kanada haluaa maahan nuoria, koulutettuja A-luokan kansalaisia. Se on fakta eika sita edes yriteta mitenkaan peitella. Kanada ottaa vuosittain yli 200.000 maahanmuuttajaa, eli mahdollisuus on mutta heille taytyy tarjota mita he haluavat.


    • Törppönen

      Kiitos! Tuosta oli hyvin paljon apua minulle! Eiköhän hommat nyt ala lutviutumaan hieman paremmin.

      Ja juu, olen aikeissa yrittää muuttaa New Brunswickin provinssiin. Sehän on tietääkseni Kanadan ainoa virallisesti kaksikielinen provinssi, kun taas muuthan on joko enempi ranskan- tai englanninkielisiä.

      Ranskaa en kyllä osaa sanaakaan... On se mielestäni aika kamala kieli...
      Englanti sujuu mutkitta kuitenkin.

    • saskatoon80

      Kaikki muut kanadan provinssit on enkunkielisia paitsi quebeck jossa puhutaan raskaa ja enkkua.Tiedossa on aika hyvinki ku isanta ajaa koko kandan laajusesti rekalla joten enkulla parjaa kaikissa provinseissa mut quebeqissa on enimmaksee ranskalla tuo asiointi.

    • smiii

      ohoo! mun mielenkiinto heräs kiitos Kipper 34 ^^

      Itse oon kanssa tässä vähän suunnitellu Kanadaan päin lähtemistä, mutta just että mitenkäs sitä sitten. Melkein kohta valmistuvana opiskelijana ei tuota kymppitonneja rahaa taskuissa pyöri (ennemminki ton verran velkaa on jo heh-heh)
      Poikaystävä on tosiaan Kanadassa ja suunnitelmissa olis, että minäkin nyt sinne sitten päätyisin tässä vuoden, kahden sisällä.
      Valmistun kohtapuolin fysioterapeutiksi, ja mietinkin tässä että olisikohan mitään mahdollisuuksia sen saralla ehkä hakea opiskelemaan lisää yliopistoon? Suomestahan saa vain Bachelor tason koulutuksen fysioterapiasta. Tietty lisäopiskelut mut niihi pitää olla työkokemusta ennenkuin...

      "Aloita terveydenhoitoalan opinnot, saat takuulla työpaikan ja opiskelun ajaksi viisumin"
      voisiko tämä mahdollisesti päteä myös fysioterapiaan? Tietysti mulla olis jatkokoulutusta tämä... ja varmasti kannattais jotain työkokemusta olla kanssa takana.

    • Törppönen

      No kävipä onnekkaasti. Tosin eihän pidä nuolaista, ennenkuin tipahtaa.

      Poikaystäväni sanoi, että saisin työpaikan samasta firmasta, jossa hän on töissä. Kyseessä on jonkinlainen perusmarketti/sekatavarakauppa.

      Kerroin sitten poikaystävälleni tästä, että työnantajan on ensisijaisesti palkattava paikallinen minun sijaan. Koitin myöskin selittää työlupa- asioista, etten voi työskennellä ennen luvan saantia, ja että niissä paperihommissa voi mennä (ja kaiketi meneekin) useampi kuukausi.

      Asiassa on pari tekijää, jotka hieman hämmentää tätä systeemiä.
      Poikaystäväni on alkuperäisasukas/intiaani. Paikka, jossa hän työskentelee on reservaatin ylläpitämä. Siellä he ei kuulemma välitä, olenko paikallinen vai en, ja saisin tehdä töitä ilman työlupaakin (eli pimeitä töitä?)

      Mitäs ihmettä siis?

      Löysin muuten sieltä ammattien listasta (jostakin kanadan maahanmuuttamisnettisivustolta) erään ammatin, jonka voisin ihan ammattikoulussa täällä suomessa vielä suorittaa, veisi 2 vuotta aikaa valmistua. Aion käydä sen ensin.
      Sen jälkeen aiomme mennä naimisiin.

      Mutta toisaalta, jos saisin palkkatuloja (vaikka pimeinä) siitä poikaystäväni työpaikasta, niin kai minä voisin avopuolisonakin kituuttaa sen 6kk 6kk pelkkänä turistina ja sitten poikaystäväni voisi koittaa sponssata minut maahan avopuolisona? Mulla kun ois silloin varaaki elättää itseni paikan päällä poikaystäväni tulojen lisäksi.

      Mikä neuvoksi? Avioliittoon kuitenkin mennään.

      • Kipper 34

        Mjaaha. Ensimmaiseksi taytyy sanoa etta vastustan kaikkea lainvastaista toimintaa seka filunkia enka kannusta niin toimimaan missaan tapauksessa.

        Intiaanireservaatit Kanadassa on ns. kielletty alue. Talla tarkoitan sita etta esim. mina, valkoisena miehena, en voi naihin reservaatteihin tuosta vaan menna, vaan minun taytyisi kai ilmoittaa tulostani etukateen ja pyytaa jostakin lupa. Intiaaneilla Kanadassa on muutenkin kaikenlaisia erityisoikeuksia yms. verrattuna valtavaestoon, kuten esim. ilmainen koulutus. Sen enmpaa en tieda intiaaneista tai reservaateissa olevista yrityksista kuten esim. tuo sekatavarakauppa josta mainitsit.

        Mutta sen tiedan etta jos olet maassa turistina ja teet palkkatyota ilman siihen oikeuttavaa viisumia ja narahdat tasta viranomaisille, niin sinun seuraava siirtosi on etta sinut poistetaan maasta. Ja kylla, Kanadassa on talla hetkella varmaan tuhansia ns. pimeissa hommissa, mutta se ei tarkoita etta se olisi hyvaksyttavaa. Ehka tassa olisi viela pienen tuumaustauon ja jarkeilyn paikka sinulla.

        Asia ei oikeastaan minulle kuulu enka aio siihen enaa puuttua, mutta miksi poikakaverisi ensimmainen idea on alkaa pimeisiin hommiin? mita se kertoo hanesta? tuli mieleen etta oletteko te koskaan tavanneet ns. face to face, ja jos ette niin kannattaisiko tavata ennen kuin muutat?

        Oli miten oli, niin suht nuori taidat olla viela joten aikaa sinulla on kayda koulut suomessa ja koulutus on aina eteenpain, se avaa ovia tulevaisuudessa.
        Good luck.


    • EasElaine

      En voi olla ottamatta osaa keskusteluun. Pari vuotta sitten, kun opiskelin AMK:ssa olin opiskelijavaihdossa Michiganissa lähellä Kanadan rajaa ja tuli myös siis matkusteltua Kanadassa. Rakastuin maahan ja ihmisiin, ja siitä lähtien oon pohtinu hakevani töitä tai miksei jatko-opintopaikkaa Kanadasta. Myös nykyisen työpaikkani kautta voisin ehkä saada haettua töitä Kanadan myyntiyhtiöstä yms 3-5 vuoden säteellä, mutta haluaisin myös muuta kautta yrittää, ja näyttää itselleni mihin pystyn.

      Mitä mahdollisuuksia meillä suht nuorilla (-30) Suomalaisilla on päästä Atlantin toiselle puolelle? Onko se tosiaan sitä hakemusten täyttelyä? tai opiskelupaikan hakua?

      Ja hei kertokaa muut, jotka jaatte saman haaveen, että miltä sivustoilta ootte töitä hakenut? Onko Kanadan päässä mitään organisaatiota, jolta voisi myös neuvoja kysellä?

    • Törppönen

      Poikaystäväni ei suoraan sanonut, että pimeisiin töihin. Hän ei vissiin ymmärtänyt, etten voi tehdä töitä ilman työlupaa, ja että senkin saamiseen menee useampi kuukausi.

      TAI SITTEN hänellä on se käsitys, että naimisiin, ja saisin sitten sitä kautta työluvan ja voisin aloittaa samantien työskentelyn. Vai voinko?

      Mulle onkin epäselvää tuossa naimisiinmenossa se, että saako sitäkautta SUORAAN työ- ja oleskeluluvat, vai vaatiiko sekin kaikkea samaa, mitä skilled workeriltakin odotetaan?
      Tässäkin kai säännöt vaihtelee provinsseittain? (minun tapauksessani kyseessä on New Brunswick)

      Tuosta reservaattiasiasta en ole juurikaan tietoinen. Poikaystäväni on kuitenkin sanonut, että siinä heidän pyörittämässään kaupassa ei katsota työntekijän alkuperää juuri niin mitenkään...

      Kyllä suunnitelmana minulla on nyt se, että käyn vielä sen yhden tutkinnon (joka oli listassa), ja hankin sen jälkeen jonkunverran siitä työkokemusta. Ja säästöjä.

    • canyks

      En voinnut olla myoskaan vastaamatta...
      muutama vinkki
      tsekkaa sivut

      www.canadavisa.com ja sielta forum. sielta saa rutkasti tietoa ja on paljon ihmisia jotka on samassa veneessa. ei kysyva tielta eksy.
      www.cic.gc.ca ja tuolta loytyy sitten ohjeet ja lomakkeet.


      itse olen tullut niin etta mieheni sponssasi. tosin naimisiin mentaessa ei suunniteltu viela sponssausta. tulin lomalle ja talle tielle jain.
      olin 6kk turistina, 4kk meksikossa mieheni kanssa ja takaisin ja parin kk paasta paperit sisaan.
      haimme niin sanotusti outland, eli minulla piti olla viisumi voimassa etta voin oleskella taalla, jos en uutta viisumia hae/saa, minun pitaa palata suomeen. sain kylla viisumin ja koko prosessi kesti 5kk.
      hakemukset toditeineen painoivat 3,5kg!! eli kuvia pitaa lahettaa, kirjeita, todistuksia etta olette olleet yhteydessa ennen avioliittoa yms. vuokrasoppari kopio yms. kirjeita perheelta ja ystavilta yms.
      ei ollut helppo keikka.

      kouluun jos haluat, niin pitaa siihenki rahaa saada. olla maksettu osa koulusta ja kirje koululta ku opiskelupaikkaa haet.

      tuolta canadavisa.com loytyy myos tietoa LMO minka tarvitaan jos haetaan valiaikaista tyolupaa...

    • Törppönen

      Noniin. Olisi nyt suunnitelmat selkiytyneet.
      Tällähetkellä olen Kanadassa, poikaystäväni luona. Ihan vaan lomareissulla. Ylihuomenna takaisin Suomeen paluu.

      Suunnitelmana on se, että kerään tässä vuoden aikana rahaa, ja muutan syksyllä 2012 tänne. Family Classilla, eikä Skilled Workerina.

      Sponssauksen ja tulojen kanssa ei ole ongelmaa enää. Poikaystäväni asuu äitinsä kanssa vielä, ja hän (poikaystäväni) saa piakkoin reservaatin kautta talon. Ei tarvitse maksaa vettä tai lämmityskuluja. Tietääkseni itse taloakaan ei tarvitse maksaa. He molemmat muuttavat taloon ja ovat suostuneet sponsoroimaan minut maahan.

      Nyt kysyisinkin, että missä järjestyksessä teemme mitäkin.
      Suunnitelma on tämä, onko se ok?:

      1. Muutan tänne OMIEN 4000 € säästöjen kanssa. (eräs ontariossa laillisesti asuva suomalaiskaverini omisti suunnilleen samanverran säästöjä, ja hänen avomiehensä sponsoroi hänet maahan)
      Muutan siis sillä systeemillä, että ostan meno-paluuliput, mutta niin, että paluuaikataulu on muunneltavissa. Laitan paluupäivän 5 kk päähän lähdöstä/saapumisesta.

      2. Kun saavun maahan, menen poikaystäväni kanssa naimisiin ja samantien laitamme hakemuksia menemään, jotta saisin alkuun pidennetyn turistiviisumin ja pysyvän oleskeluluvan.

      Toimiiko homma noin? Tiedän, että kuulostaa utopistiselta tuo talohomma, mutta näin kuulin poikaystävältäni, sekä hänen intiaanisukulaisiltaan, kun viikko sitten kävimme kylässä reservaattialueella heidän (sukulaisten) luona.
      Kerroin heille, että tällä foorumilla joku sanoi reservaattialueita ns. "valkoisilta kielletyiksi paikoiksi" niin he viitasivat kintaalla ja sanoivat sen olevan höpöhöpöä ja rasismia, jos noin on. He kuitenkin ottivat minut hyvin vastaan.

    • asianvierestä

      Anteeksi laiskuuteni asian suhteen, mutta mistä löytyy tuo maaginen lista ammateista joista on kanadassa pula?

    • Törppönen

      Noniin. Nyt kävi aika munkki. Olen tällähetkellä taas miehekkeeni luona Kanadassa. Kahden kuukauden työharjoittelujaksolla, johon sain työluvan cimo.fi: n kautta. Työlupa vanhenee 1.lokakuuta 2012 ja on avoin (ei sidottu firmaan)

      Säästössä tällähetkellä 4000€
      Nyt suunnitelmana, että Suomeen palattuanu myyn loputkin romppeet ja muutan tänne, ja aloittaisin syksyllä opiskelun täällä yhdessä miehekkeen kans. Kelan opintotukea ajattelin kuitenki hakea, sitä saa myöskin koko tutkintoa ulkomailla opiskelevat suomalaiset.

      Voinko ennen koulun alkua työskennellä täällä turististatuksella, kun mulla työlupa kerta on?

      Huono idea?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe