Äiti ja teini kesällä Pariisiin

hyviä vinkkejä?

Tässä osan keskusteluista jo luinkin, muutama seikka vielä jäi askarruttamaan.
Joten kiitos, jos Pariisia enemmän tuntevat osaavat kommentoida.

Kesäkuussa äiti ja 15v teinityttö lähdössä viikoksi Pariisiin.
Itse olen kerran käynyt nuorena, inter-reilaamassa, nyt olisi tarkoitus mennä enemmän teinin kiinnostuksen kohteilla ja ehdoilla matka.

Lento saapuu CDG:n kentälle, josta ilmeisesti pääsemme parhaiten RER-junalla gare de Nord- , tai Les halles asemalle. Täältä meidän pitää sitten vaihtaa metroon, jotta pääsemme gare de Lyon asemalle, joka on lähellä hotelliamme.
Kysymys kuuluukin, kummassa kannattaisi vaihtaa metroon, kun matkalaukut pitää raahata. Eli kummassa vaihto olisi helpompaa ja vähemmän liukuportaita ja kantamista? Entä kelpaako se paikallisjunalippu vielä metroon, vai pitääkö siihen ostaa erikseen lippu.

Kulkemiseen ostamme ehkä päivälippuja tai lippuvihon garnet. Saavumme keskellä viikkoa, joten esim paris visit- kortti ei kannata. Sitä kun myydään vain täysille viikoille.

Etukäteen olemme ostaneet avoimet liput Louvreen, Eiffel-torniin ja Musee de Orsayhin. Lisäksi suunnitelmissa ainakin eläintarha ja ehkä Park Asterix.
Osaako joku kertoa, onko park Asterix liian lällyä teinille (disnelyland toki toinen vaihtoehto, mutta hinnat ja jonot siellä hirvittää jo etukäteen) ?
Bussikuljetus näkyy olevan aamulla Louvren läheltä ja iltapvällä takaisin. Eli koko pvän retki.

Sitten ruokailu. En osaa itse ranskaa, miten pärjää englannilla tai saksalla? Auttavasti toki kohteliaat perusfraasit ja matkaoppaan/sanakirjan voi ottaa mukaan.
Mitkä olisivat edulliset ruokakauppaketjut, onko niitä. Entä ruokaravintolat, jos äiti kasvissyöjä ja teini kalalle allerginen? Eli esim italialainen, intialainen ravintolamaailma sopisi molemmille hyvin?
Katukeittiöstä crepesit ja jätskit, entä teinien vaatekaupat?
Löytyykö jotain Lontoon Primarkin tai Henkan ja Maukan vastinetta? Tai kenties astetta laadukkaampaa, muttei turhan kallista ketjua`?
Neito kun vielä kasvaa, ei vaatteisiin viitsisi uhrata satasia/toppi.
Äidille jotkun kengät tai laukku tuliaisiin, entä teinipojalle viemiset?
Muutakin kun turistikrääsää?

Entä yleinen turvallisuus kaupungissa? Blondeja kun ollaan (ei silti tyhmiä), juokseeko marokkolaiset perässä kyllästymiseen, vai saako olla rauhassa.
Maalasjärjellä pärjää pitkälle, mutta aina auttaa, jos joku osaa antaa vinkkejä.

Entä Pariisin puistot, saako niissä levähtää esim piknikillä omine eväineen, vai tuleeko puistopoliisi ajamaan pois (esim maksaako penkille istuminen, kuten esim monesti belgiassa maksoi), esim Luxemburgin puisto voisi olla hyvää vastapainoa museoille ja hälinälle joku iltapvä.

Kiitos jo etukäteen :)

7

2214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joitain vastauksia

      Matka lentokentältä:
      Sijassanne matkaisin lentoasemalta B-linjan RER-junalla Chatlet - Les Halles -asemalle ja siellä vaihtaisin A-linjan RER-junaan.
      Perusteluja: Gare du nordilta ei ole suoraa metroyhteyttä Gare de Lyonille. Toisaalta jos vaihdatte Chatelet - Les Halles -asemalla, metrolinjat sijaitsevat hieman erillään junalinjoista, joten joudutte kävelemään enemmän. RER-junien laiturit ovat sen sijaan suht lähekkäin. Gare de Lyon on A-linjan junalla heti seuraava asema (suunta Marne la Vallée/Boissy St Léger). Sama lippu kelpaa perille asti.

      Suosittelen carnet'n eli 10 lipun pakkauste hankkimista. Meillä on vuosien aikana käynyt runsaasti Pariisin nähtävyyksiä kiertänyttä porukkaa, eikä päivälippu tai vastaava ole kertaakaan tullut edullisemmaksi. Pariisissa tulee kuitenkin käveltyä melko paljon.

      Keskustan ravintoloissa pärjää kyllä englannilla, niissä on yleensä myös menut englanniksi. Kannattaa ehkä silti ottaa sanakirja mukaan, ettei tarvitse valita ruokia noppaa heittämällä. ;)

      Yksi suht edullinen ja kohtuu tasokas ruokakauppaketju on Monoprix (ja markettiversion hieman kalliimpi minimyymäläversio, Monop')
      http://www.monoprix.fr/trouver-mon-magasin.html?cp=75012
      Ehkä hitusen edullisempi, mutta mielestäni myös valikoimaltaan heikompi ketju on Franprix. Kolmas suht keskihintainen ketju on Carrefour City.

      Ravintoloista:
      Ehdoton suosikkini Pariisin italialaisista ravintoloista on Le Bucheron, joka sijaitsee Marais'n alueella (jossa on tunnelmallisia kujia ja pikku putiikkeja, ehdottomasti vierailun arvoinen alue):

      http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d719053-Reviews-Le_Bucheron-Paris_Ile_de_France.html

      Valitettavasti en muista, onko heidän menussaan kasvisruokia, mutta uskoisin niin.

      Tosi hyvää (=suosittelemisen arvoista) intialaista en ole vielä Pariisista löytänyt, vaikka keskinkertaisia ja jopa heikkoja intialaisia toki tässä kaupungissa riittää.

      Kasvisruokaravintoloita kannattaa etsiä vaikkapa tuolta:
      http://www.happycow.net/europe/france/paris/

      Vaateketjuja teineille/nuorille aikuisille:
      Pimkie http://www.pimkie.fr/
      Jennyfer http://www.jennyfer.com/
      Etam http://www.etam.com/
      Promod http://www.promod.fr/
      Camaieu http://www.camaieu.fr/
      Naf Naf http://www.nafnaf.com/fr/

      Näitä ja muita löytyy mm. Forum des Halles -ostarilta http://www.forumdeshalles.com/W/do/centre/boutiques
      ja Rue de Rivoli -kadun varrelta http://fi.wikipedia.org/wiki/Rue_de_Rivoli

      Pariisi on turvallinen kaupunki, ellette eksy ongelmalähiöihin tai kännäile aamuyöllä (tuskinpa... ;) ). Etenkin turistikohteiden (Sacre Coeur/Montmartre ja Eiffel) ympärillä pyörii tietysti kaikenlaista yrittäjää, joten kannattaa välttää katse- ja keskustelukontaktia. Noin muuten kaupungilla saa kyllä liikkua suht rauhassa (toisin kuin eteläisemmässä Ranskassa, nimim. kokemusta on..). Pariisissa ei blondikaan niin kovasti erotu katukuvasta, kun kaikennäköisiä ihmisiä riittää.

      Metroissa kannattaa varoa taskuvarkaita. Esim. metron ovien sulkeutuessa yritetään joskus napata sisäpuolelle jäävältä kassia. Itselläni ei tosin ole koskaan ollut ongelmia, mutta toisaalta kassissani ei lue Louis Vuitton enkä näpräile iPhonea metrolaiturilla.

      Puistoissa saa istua maksutta, ja eväitä voi napostella. Luxembourgin puiston lisäksi vierailun arvoinen on vaikkapa Butte Chaumont, joka sijaitsee 19. kaupunginosassa:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Parc_des_Buttes_Chaumont

      Teinejä on tietysti monenlaisia (niin kuin aikuisiakin), mutta ainakin meillä vierrailleiden teinien suosikkikohteita ovat olleet seuraavat:
      Père Lachaisen hautausmaa:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Père-Lachaise
      Katakombit
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_katakombit
      Versailles'n palatsi
      http://en.chateauversailles.fr/homepage
      Laduréen macaron -leivonnaiset
      http://www.laduree.fr/en/histoire/macaron

    • Hyviä vinkkejä?

      Monet kiitokset ystävällisestä vastauksestasi ja vinkeistä!

      Tuossa tulikin liuta teiniputiikkeja, eiköhän noissa jo saa rahat kulumaan. Shoppailu kun ei kuitenkaan saa olla ainoa matkan tarkoitus :)

      Eli mielummin menemme sitten kentältä sinne Chatelet - Les Halles -asemalle asti ja vasta siellä vaihdamme toiseen junaan.
      Katsoin, että Gare du nordilta lähtisi vihreä linja (taisi olla toinen rer-junayhteys) gare de Lyoniin, ei siis ollutkaan metrolinja.
      Mutta noilla ohjeilla varmasti pääsemme perille ja aina parempi, jos on vähemmän kassien raahaamista.

      Kiitos myös ruokapaikkavinkeistä, pitänee hieman googlata ja etsiä osoitteet talteen, niin pääsee tekemään täsmäiskun.

      Matkakuume on molemmilla jo kova, ja ehkä jätämme sen park asterixin ja versaillesin väliin, itse kaupungissakin kun riittää ohjelmaa ja kaikkea ei vaan millään ehdi, vaikka sielu ja silmät vetäisivät.

      • joitain vastauksia

        Toden totta, Gare du Nordilta kulkee Gare de Lyonille "vihreä" D-linjan RER-juna, joten vaihtaminen onnistuu toki Gare du Nordillakin. Valitettavasti tunnen hieman heikommin Gare du Nordin asemaa, mutta Chatelet'lla joka tapauksessa B- ja A-linjojen junat ovat lähekkäin.

        Se on totta, että sekä Versailles että Parc Asterix ovat koko päivän reissuja, ehkä tosiaan parempi jättää ne tällä kertaa väliin, jos matka on tytöllesi ensimmäinen ja aikaakin on kuitenkin rajatusti.


    • Pariisin matkaaja

      Kala-allergia ei ole ongelma, kasvissyönti sen sijaan on. No se on ongelma kotonakin. :D Kasvisruokapaikkoina tulee mieleen lähinnä jotkin afrikkalaiset ja Lähi-Idän keittiöt.

      Olin muutama kesä sitten teinityttöjeni kanssa Pariisissa ja hintataso oli järkytys. Onneksi positiivisessa mielessä. Olimme vaateostoksilla suurissa tavarataloissa ja niiden liepeillä. Tiedän, että ketjuilla on halvempia liikkeitä keskustan ulkopuolella, mutta en tunne niitä. Hintataso oli puolet Helsinkiä halvempi!

    • M

      Minäkin lähden tyttäreni kanssa Pariisiin. Mistä noita avoimia lippuja Louvreen ym voi ostaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe