Nirso sakemanni

Toivoton!!!

Omistan n. 4-vuotiaan puhdasrotuisen uros saksanpaimenkoiran, jota nirsompaa koiraa saa oikeen etsimällä etsiä. Ostin koiran selvästi alipainoisena (n10kg) n. vuosi sitten perheestä, jossa oli liikaa eläimiä eikä aikaa ja rahaa niiden hoitamiseen löytynyt tarpeeksi (eli alipainoisuus ei alunperin johdu itsestäni). Alan olla jo toivoton kun poika on selvästi alipainoinen eikä ruoka vaan yksinkertaisesti tunnu maistuvan. Eläinlääkärissä käydään pojan kanssa säännöllisesti ja aina sama laulu, että "koiranne on liian laiha ja tehkää asialle jotain!". Mitä ihmettä muka voin asialle tehdä kun tuntuu että olen kaikkea jo kokeillut: eläinkaupan kalliita (monia hyvälaatuisia) aktiivisille koirile tarkoitettuja erilaisia kuivaruokia esim. Versele laga, Britti yms... ja nyt olen alkanut kokeilla ns. "oikeatakin" lihaa eli siis ostan teurastamoista luita, joissa vielä lihaa päällä ja siis ihan tuoreita juuri leikattuja luita ovat. Mutta kun annoin pojalle eteen luun ensimmäisen kerran niin tietysti hän vain nyrpisti nokkaansa ja jatkoi matkaa toiseen huoneeseen. Kokeilin joku aika sitten myös eläinkaupan ns. "HEAVY-" makkaraa, mutta se ei ollut koirasta edes haistamisen arvoista. Kuivaruokaakin olen kokeillut monella eri tavalla: Veteen sekoitettuna, märkäruoan-, makkaran-, piimän-, maustamattoman jogurtin- ja joskus jopa paistin ja keitettyjen kasvisten kera, mutta nekään eivät ole erityisemmin maistuneet. Kun eläinlääkärissäkin viimeksi käytiin niin kerroin tietysti heti että olen todella huolissani pojasta kun kerran ruoka ei maistu ja tekivät joitakin testejä yms., mutta mitään hälyyttävää eivät löytäneet ja kehuivat vaan että hyvinhän sen turkki kiiltää että terve koirahan teillä on. Olen ihan neuvoton!!! välillä en edes kehtaisi poikaa lenkille viedä (mutta tottakai vien kun pakkohan se on) kun kaikki ihmiset tuntuvat katsovan kun jotain eläinten rääkkääjää VAIKKA EN TODELLAKAAN SELLAINEN IHMINEN OLE!!! Tuntuu ettei pojalla ole edes ollenkaan omistamisen halua vaan on todellä "nöyrä" ja alistuvainen vaikka vaan katsoisi pahasti... Ruoka-aikojakin olen kokeillut , mutta poika oli syömättä niiden takia 2 kokonaista päivää niin en enään uskaltanut, ettei ihan olemattomiin haihdu! SIIS mikä neuvoksi? Auttakaa ihmiset, jotka olette esim. ollut samassa tilanteessa tai tiedätte jotain asiasta... KIITOS JO ETUKÄTEEN!

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J&J

      Mullakin on nirso koira, mutta hyvän neuvon mul kerrottiin: "koira ei kuole nälkään". Se syö sit kun on tarpeeks nälkä. Mä ihan kylmästi otan ruuan pois jos ei syö ja annan seuraavan kerran vasta kun on seuraava ruoka-aika. Jos alkaa tyrkyttää kaikenlaista uutta niin koira oppii nopeesti sen että tulee jotain muuta jos ei syö. Koira voi olla ihan pari päivääkin syömättä, mutta kyl se sit syö kun sil tarpeeks nälkä ja oppii sen ettei muuta tule, on turhaa yrittää :)
      Tsemppiä ja rapsutuksia =)

      • Toivoton!!!

        Kiitos paljon neuvosta. Taidan kokeilla jo heti tänään. Toivotaan että toimii. :>


      • eljak
        Toivoton!!! kirjoitti:

        Kiitos paljon neuvosta. Taidan kokeilla jo heti tänään. Toivotaan että toimii. :>

        heip! yhdyn edelliseen kirjoitukseen. "ei koira kupilleen kuole". toki koirasi on pitkään ollut laiha, ja ihmiselläkin nälän tunne katoaa ajanmyötä, kun on tarpeeksi syömättä/pienellä ruualla. en tiedä onko koirilla näin. pidä ruokaa 15min tarjolla, sen jälkeen pois. vaikka koirasi on jo aikuinen, voit aloittaa esim. 3-4 ruoka-ajalla päivässä. Back to basics, kaikki herkuttelut pois, terveellistä nappulaa eteen. voit liottaa, jos maistuu paremmin. vasta kun perusruoka alkaa maistua, tarjolle välillä muuta. tsemppiä!


    • Toivoton!!!

      Hei, olen itsekin ajatellut että onhan koiratkin eri kokoisia ja näköisiä niinkuin ihmisetkin. Jotenkin tuntuu että poika on muutenkin aika "hoikkarakenteinen" jo ihan luonnostaankin vaikka ei toki ihan noin hoikka mitä on tähänasti ollut. Pitää vaan sitkeästi yrittää laittaa poika syömään pelkkiä nappuloita. Arveluttaa vaan, että jos hänellä on vain pelkkiä nappuloita tarjolla ja kun ei niistä tykkää niin alkaakohan koskaan syömään kuitenkaan niitä pelkästään niin paljon kun päivässä tarvitsisi? Taidan olla pojan kanssa nyt vaan kotioloissa jonkin aikaa kun ylensä matkustellaan aika paljon että saataisiin ruoka maistumaan vihdoinkin sillälailla kun laadukkaitten nappuloiden pitäisi maistua. Kiitos taas vastauksesta.

    • eljak

      jos ei alakkaan niin paljon kuin olisi tarvis, kun edes vähän paremmin maistuvat, ala lisäämään joukkoon lihaa, porkkanaa, hapanmaitotuotteita ym. jos ei pöperö kelpaa, ota pois ja seuraavan kerran sama seos. kärsivällisellä menetelmällä! Kun koira hoksaa muutamassa viikossa että odottamalla ei saa vaihtoehtoja, yleensä alkaa ruokakin maistua. Kun sitä ei ole koko ajan tarjolla, nirsoinkin koira alkaa syömään sitä silloin kun on. Vielä yksi tärkeä juttu; ulostaako koirasi normaalisti? monastikko päivässä? jos ulostaa useammin kuin kerran, on syöminen kuitenkin sillä tasolla että suolisto toimii normaalisti ja ravinto kulkee läpi niin kuin pitääkin (=yksi huoli vähemmän). Tarkista myös että matokuurit ovat ajantasalla!

      • eljak

        niin ja kokeile myös ajoittaa ruoka-ajat esim. ulkoilun päälle, maistuu ruoka paremmalle liikunnan jälkeen!


    • Toivoton!!!

      Ollaan jo parissa päivässä päästy vähän eteenpäin kun poika on selvästi paljon kiinnostuneempi ruoasta vaikkei vieläkään ole suostunut maistamaan, mutta haistelee jo ja selvästi odottaa innolla ruokaa ruoka-aikoina kun ei ennen sitä ole tehnyt. Joo ja poika ulostaa ihan normaalisti ja just monta kertaa päivässä vaikkei nyt "dieetillä" paljoa syökään. Matokuuritkin on ajantasalla. Vaikka ei ruoka maistukaan halutulla tavalla niin matokuurit ja muut tarvittavat lääkkeet otetaan aina tosi hienosti mikä sinänsä tuntuu hassulta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe