Smartshop.

TattiTytty

Hei olen miettinyt (tietenkin vain teoreettisesti) että mitä jos käy smartshopissa ostamassa sieniä ja osa niistä jääkin syömättä.

Entä jos kysyjä olisikin poikkeuksellisen rikollinen luonne ja meinaisi tuoda loput kotiin miehen maisteltavaksi?

Olisiko tuliaiset syytä työntää... hmm... siis sinne mihin ei aurinko paista, vai voisiko niitä tuoda ihan vaan taskun pohjalla? Purisiko huumekoira vai tullihenkilö?

Entä jos purisi, sanoisiko tullihenkilö "ettei näitä nyt oikeastaan saisi edes tuoda maahan, mutta olkoon nyt tällä kertaa" vai ottaisiko tullihenkilö tuliaiset pois?

Entä sen jälkeen, vaihtuisiko tuliainen sakkolappuun, vai joutuisinko "Ristipää Annen" (nimi tulee siitä, että löi ristipäämeisselin kolmen edesmenneen aviomiehensä aivoihin) huonetoveriksi, ainakin ensimmäiset kaksitoista vuotta, kunnes Anne vapautuisi!

Vai voiko peräti olla niin, että koska olemme EU:ssa molemat, ei tullimies edes saisi katsoa intiimiä paikkaani, vaikka huumekoiran leuat olisikin lukkiutuneet vasempaan pakaraani?

Olen sen verran saita ihminen, etten haluaisi maksaa yhtään sienen helttaa enempää kuin tulee käytettyä, eli kertokaas viisaammat kuinka käy, jos yrittää tuoda tuliaisina vaikkapa kolme "jointtia" ja kaksi pussiin pakattua sientä.

Jääkö kiinni ihan varmasti, vai pääseekö naama punaisena vihreää linjaa kotiin? Entä jos jää kiinni, tuleeko papereihin merkintä "Narkkari" ja työpaikka menee. Joutuuko tottumaan jokaviikkoisiin poliisin kotietsintöihin?

Kiitoksia jos jaksoit lukea koko kysymyssarjan, ja superkiitos jos osaat vielä vastatakin.

4

1560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bob Marley

      No, huumaavat sienet ja kannabishan ovat Suomessa kiellettyjä ja niiden maahantuonti on myös rikos, joten jos jäät kiinni, niin mitä todennäköisimmin saat syytteen huumausainerikoksen lisäksi salakuljetuksesta. Kivitaloon et sentään joudu, mutta muutamat (60-100 varmaankin) päiväsakot saat varmaankin käydä kuittaamassa ja putkassa kääntymässä. Muutenkin salakuljetus on sinällään suht vakava rikos.

      Toinen asia on sitten se, haistaako koira mitään sieniä (eli onko sitä koulutettu niitä haistamaan). Uskoisin, että ei haista, koska jokainen haju täytyy opettaa sille erikseen, eikä kaikkia maailman huumeita voida millään yhdelle koiralle opettaa (tai ehkä voitaisiin, mutta niin ei tehdä). Koira on varmasti opetettu haistamaan kannabis, joten jos yrität sitä tuoda ja koira on terminaalissa vastassa niin jäät luultavasti kiinni.

      Rikosrekisteri merkintää et saa, ellei sinua tuomita ehdolliseen tai ehdottomaan vankeusrangaistukseen (mikä olisi esittämässäsi skenaariossa erittäin epätodennäköistä), joten rekisteriä nähtäväksi vaativat työnantajat eivät asiasta saa tietää, koska rikosrekisterissä ei olisi asiasta merkintää.

      Joihinkin ammatteihin (kuten korkeammat valtion virat, yritysten johtotehtävät ym.) ovat luonteeltaan sellaisia, että niihin hakeville tehdään suppea tai laaja turvallisuusselvitys, joissa käsittääkseni käytetään kaikkia poliisilla sinusta olevia tietoja, myös sakkotietoja ja tietoja esim. vaikka vain rikoksesta epäiltynä olemisesta ym.) tällaisessa selvityksessä rikoksesi sitten näkyisi. Tosin se ei välttämättä tarkoita, ettet voisi saada työtä, mutta tuskin se plussaa on. Selvityksessä vain käsittääkseni mainitaan, että henkilö joko soveltuu tai ei sovellu tehtävään - tarkemmin rikoksia mainitsematta. Työnantaja tekee sitten päätöksen palkkaamisesta.

      Poliisi ei SAISI tehdä kotietsintöjä aikaisempien rikoksien perusteella, mutta tällaistäkin on kuulemma tapahtunut. Suomessa tämä on helppoa, kun mitään varsinaisia kotietsintälupia ei tarvita vaan poliisi päättää etsinnästä itse. Eikä poliisin toimista käytönnössä voi valittaa muualle kuin Euroopan ihmisoikeus tuomioistuimeen, joten prosessi on raskas ja pitkä. Käytännössä ei tällaisia "varmistelu" kotietsintöjä kuitenkaan juuri tehdä, koska ne ovat kuitenkin laittomia.

      En usko, että jäisit kiinni sienten tuomisesta, koska en usko koirien niitä haistavan (jos koiria yleensäkään on paikalla juuri silloin kun saavut maahan). Mutta kannattaa ottaa huomioon se, että tulli tekee myös henkilöntarkastuksia sattumanvaraisesti, joten jos taskussa tuot niin kyllä ne silloin löytyvät. Itse en ottaisi sitä riskiä, että kantaisin laittomuuksia rajojen yli, vaikka useimmiten tuskin mitään ongelmia tuleekaan. Kaksi sientä ei ehkä vaan olisi sen kaiken ruljanssin ja sakkojen arvoista - varsinkin jos olet vielä saita:D

      • TattiTytty

        Kiitos, todella tyhjentävästä vastauksesta. Muistan sinua iltarukouksessani, jos
        joskus alan uskovaiseksi, siihen saakka olen vain kiitollinen. (-;


    • Highway

      Hah hah haa, loistopostaus aloittajalta, päivän naurut. Ristipää Anne, lol. Hämmästyttävän asiallinen replykin näin suomi24-foorumille.

    • NoDiss

      Näin ne hommat pitäis hoitaa täällä worldwidewebin ihmeellisessä maailmassa, pilkettä silmäkulmaan ja menoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4260
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4172
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3946
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2787
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2495
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2088
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      193
      1986
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1639
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe