Staffi?

sandra..

Onko vaikea rotu? Luin noita kauhujuttuja täällä staffeista ja olin kyllä hieman yllättynyt, sillä ehdin lauantaina innostua tästä rodusta. Olin mieheni kanssa Aptus showta seuraamassa ja staffit olivat kyllä niin vallottavia että! Suloista katseltavaa, kun nämä pikku lihaskimput touhusi siellä kehässä innoissaan hännät heiluen! Vei kyllä huomion muista roduista iloisella ja sosiaalisella olemuksellaan Ei voisi kuvitellakkaan, että joku leimaisi nämä tappajiksi! Ihastuttiin mieheni kanssa niin paljon, että tekisi mieli ostaa staffi. Ei ihan kokemattomia koiranomistajia olla, muttei terriereistä kyllä ole kokemuksia. Minkä hintaisia pennut ovat? Minkälaisiin harrastuksiin staffit soveltuvat?
Vissiin aika aktiivinen rotu?

22

6325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Staffisti..

      Tehkää pelvelus ja ottakaa enemmän selvää rodusta ennen kuin olette ottamassa yhtään mitään.. Kuulostaa vähän semmoiselta meiningiltä että "Jee jee, onpa suloinen rotu, mäkin haluun tommosen".. Kannattais ehkä ihan ensimmäiseksi kysellä rodusta kasvattajilta / staffi foorumeilla.. Suomi24 on huono paikka tämmöiseen..
      Staffit ovat ihania, sydänten valloittajia. Fakta vaan on se, että kuka tahansa ei pärjää staffin kanssa, meinaavat olla joillekin turhan vaativa rotu.. Eivätkä ole välttämättä kaikkein miellyttämisnhaluisin rotu.. Kaikki nämä tappajakoira jutut ovat paskaa, niistä ei kannata edes välittää vaan kannattaisi ottaa selvää rodun historiaa. Monestihan nämä kauhistelijat eivät todellisuudessa tunne yhtäkään staffia..
      Niinkuin sanottua, staffi tarvii oikeanlaisen johtajan, muuten ei pärjää ja tulee näitä epävarmoja, agressiivia yksilöitä (kuten mistä tahansa muustakin rodusta voi tulla)

    • KP

      Kannattaa ehdottomasti hankkia! Ihanan ihmisystävällisiä ja innokkaita vilisijöitä. Meille tuli 4 päivää sitten oma Gizmo, ja se on ottanu kaikki vieraat ilosesti pelkäämättä vastaan ku huomaa että me hyväksytään ne vieraat. On paria tuttua koiraakin päässy haistelemaan ja ollu hyvin kohtelias niitäki kohtaan.

      Semmonen asia joka vaatii paljo töitä on pureminen. Sillä on paha tapa purra ihmisen käsiä ja jalkoja ja farkunlahkeita leikkiessä. Sit sil on aika terävät ja voimakkaat hampaat, että en ole esimerkiksi uskaltanu vielä tutustuttaa sitä lapsiin. Mutta sen aika tulee sitte ku se on rauhallisempi ja osaa leikkiä nätimmin :) Enkä epäile etteikö se oppis! Pitää vaan muistaa asettaa tiukat rajat kaikessa sen koulutuksessa niin se ei ole sen vaikeampi koirarotu ku muutkaan.

      Koirasta pulitettiin 1500 euroa, mutta mielestäni koiran arvoa ei voi mitata rahassa.

      Staffit on kuulemma hyvii agilityssa, ku ne on ketteriä ja haluaa miellyttää ;)

      Ja tappajakoirista, JOKAINEN koira voisi tappaa pienen lapsen. Se vika on siellä hihnan toisessa päässä jos jotain semmosta tapahtuu.

      • dhggggggggg

        Ookoo.. En ehkä itse menisi suosittelemaan kyseistä rotua muille 4:n päivän staffikokemuksella... Eri asia jos sulla olisi kokemusta 4 VUOTTA! Siis tottakai se ottaa vieraat ihmiset iloisesti vastaan, se on PENTU!!! Ja kyllä koirat yleensäkin ottaa vieraat vastaan häntä heiluen..
        Kuulostaa myös siltä, että sua on kusetettu hinnassa aika reippaasti.. Vain ahne kasvattaja pyytää staffi pennusta 1500, mut jokainen tavallaan..


      • staff-fan
        dhggggggggg kirjoitti:

        Ookoo.. En ehkä itse menisi suosittelemaan kyseistä rotua muille 4:n päivän staffikokemuksella... Eri asia jos sulla olisi kokemusta 4 VUOTTA! Siis tottakai se ottaa vieraat ihmiset iloisesti vastaan, se on PENTU!!! Ja kyllä koirat yleensäkin ottaa vieraat vastaan häntä heiluen..
        Kuulostaa myös siltä, että sua on kusetettu hinnassa aika reippaasti.. Vain ahne kasvattaja pyytää staffi pennusta 1500, mut jokainen tavallaan..

        Herencias kasvattajalla on vallan vaan 1400-1500e staffin hinta, yksi syy miksi se kenneli jäi käyttämättä...ja se et pentueita todella runsaasti....


      • Sekarotuinen staffi
        staff-fan kirjoitti:

        Herencias kasvattajalla on vallan vaan 1400-1500e staffin hinta, yksi syy miksi se kenneli jäi käyttämättä...ja se et pentueita todella runsaasti....

        Staff-fan, hyvä kun et ostanut Herenciaksen staffeja...minä tein sen ja lukemattomat kerrat olen pyytänyt koirasta virallisia papereita. Kasvattaja ei vastaa tai puhelinnumero on vaihtunut/poissa käytöstä...kasvattajaan ei saa minkäänlaista yhteyttä. Olen siis ostanut sekarotuisen koiran 1400e hintaan, aika törkeää toimintaa...tarkoitukseni oli tehdä staffistani näyttelykoira, mutta paperittomalla sellaista ei tule....aion viedä asian eteenpäin.


    • KP

      Omasta pennusta on se 4 päivää, mutta tietysti on ollu kokemusta useiden eri staffien kanssa tullu peuhattua ja niit on hoidettu. Lisäks tapasin useita kasvattajia ennen ostopäätöstä niin sai vähän yleiskuvaa niistäkin.

      Kertaakaan en tavannu huonosti käyttäytyvää staffia. Ja ne jotka meillä oli hoidossa oli kans hyvin kiltisti. Otin ton oman pennun puheeksi sen takia, että kaikki ne muut koirat sai mut vakuuttuneeksi että rotu on hyvä. Tykästyin niinki paljo, että nyt semmonen pyörii ja hyörii täällä jaloissa.

      1500 oli kova hinta, mutta kyseessä on näyttelykoira, jonka vanhemmat on englannintuonteja. Lisäksi kasvattajapäätökseeni ei vaikuttanu ainoastaan hinta, vaan myöskin kasvattajan käytös, asiantuntemus, sijainti, ym. sellaiset seikat. Yleensä staffeista pyydetään tietääkseni 1100-1500 €, joten muotovaliona sen kuuluukin olla hintahaitarin ylemmässä päässä. Värivirheellisiä ym. vikoja omaavia koiria saa sitten paljon halvemmalla jo, jollain 700-900 €. Mutta niinkuin sanoin, ei se ole pelkästään se hinta jonka perusteella ostopäätöstä tehdään :)

    • lillukka37

      Staffit on pentuna melkoisia menijöitä ja itselleni oli oman staffini energiataso liikaa (sekä tuhoamisvimma)muuten ihmisystävällisiä ja mukava rotu mutta vaatii touhua ja jämptin perehetyvän omistajan. Joka kouluttaa ja sosiaalistaa koiran hyvin.
      Staffit on jyriä ne menee esteen läpi mikä on hupaisa piirre eli siinä mielessä hieman bulldoggimainen. ;) Ääntelyt hauskoja.

      Jos hiemankin olet epävarma mieluummin helppo ranskis tai bostonin terrieri. Nekin on hauskoja ja hyviä rotuja.

    • köjgkh

      Meidän staffi on nyt 3 vuotias ja sanotaanko että meni ainekin 2 vuotta ennen kuin rauhoittui vähääkään. Meni koko ajan täysillä, hötkyili ja röhki, kiusasi vieraita ja veti ulkona hihnassa. Pomppi ja hyppi vasten. Kaatoi kaikki lapset ja nuoli naamat, rakasti rajusti kaikkia ihmisiä.

      Kotiin tullessa töistä siivottiin aina tuhoja ja kakkaa lattialta, homma oli ihan kauhea meinasi usko loppua. Ekojen juoksujen aikana örhenteli vähän kaikille.

      Ei ollut puutetta koulutuksesta, ei ulkoilutuksesta, tehtiin vaikka mitä ja oikeasti panostettiin.

      Sitten se vain lopetti, ei tuhoja kotona vaan häntää heiluttava röhkivä iloinen tahvo olvella vastassa. Lapsia rakastaa mutta osaa jo varoa. Leikkii mielellään niitten kanssa. Tuo leluja, ei pompi hypi eikä pure.

      Ei enää ole ärhennelly muille koirille, juoksujen aikana on vähän "äijempi". Hihnassa vetäminen loppui kun ostettin valjaat nykyän menee jo normi hihnalla.

      Mutta muutama vuosi oli ihan hullua menoa! Onneksi se kasvoi "isoksi" ja rauhottui. Rakastaa röhnöttää sohvalla ja peiton alla.

      Muutamat korva tulehdukset on saanut, talvella ei oikein tykkää olla ulkona mutta kesällä sitäkin enmmän, ei osaaa uida :) tai uskalla.

      Ja ainiin, staffimme pelkää joitain ötököitä. :D

    • kiitokinkku

      Meidän staffinarttu on vasta nyt alkanut hiukan rauhoittua, ikää 9,5-vuotta. Kaipa se on nyt vihdoin kasvanut aikuiseksi. =D

    • Koiramme !
    • dingdongkingkong

      Mulla on reilu vuoden ikäinen Staffiuros. Se on hieno koira, koulutus on suht. helppoa jos motivointi on kohdillaan. Tokoilut menee meillä hyvin ja ei VIELÄ ole ollut kenellekkään toiselle koiralle muutaku rakasRAKAsrakasleikimunkaaihanaoot-asenteella. Jos joku ärähtää, niin tää ei tee mitään.. jatkaa vaan leikkiä. Saas nähdä sitte vuoden päästä ku tulee uudet uhmat.

      Meillä ärsyttävin ongelma on hihnassa vetäminen. Se menee niin tuulella.. joskus koko lenkki mennään ilman ongelmaa ja joskus pääsee kolme askelta vetämättä ja sit pysähdytään. Monia juttuja oon kokeillu ja kuulin just hyvältä kuulostavasta taktiikasta, jota kokeilen tästä päivästä eteenpäin.

      Toinen ongelma on huomionhakuisuus. On tosi kärsimätön jos vaikka Tokoilessa kuuntelen ohjaajaa ja en oo koko ajan keksimässä tekemistä.. seurauksena koira hyppii vasten, repii remmiä ja HAUKKUU (kyllä ne haukkuu, älkää uskoko jos joku sanoo, että Tahvot ei hauku) Humiotta jättäminen on tosi vaikeaa, koska 20 kiloa lihaa tulee sua kohti ja repii takin reunoja. Parhaiten tilanteesta selviää niin (tän tapauksen kohdalla), että ottaa koirasta kiinni ja rauhoittaa sen..

      Muutenki ollaan käytetty tosi paljon huomioimattomuutta rangaistuksena jos on tehny jotain väärin. Ei karjuta tai olla koko ajan selättämässä.. menee painiksi, joka on huippukivaaa :)

      Vuoden aikana on tuhoutunu järjettömästi tavaraa.. silmälaseja, kirjoja, kenkiä, kaukosäätimiä, seiniä, listoja ymymym. Eikä ees hulluna haittaa, koska olin varautunu siihen,.. nyt on vähentyny tuhoilu ku sesse on vähä vanhempi.. (p.s meillä on vastuuvakuutus :D)

      Staffit on tosi mahtava rotu.. ne tosiaan rakastaa kaikkia rajusti, niinku joku jo sanoki, mikä voi olla joistaki rasittavaa. Hyviä tokopossuja ja agilitykin menee. Meidän koira maksoi 1500e. Hinta on korkea, mutta en epäröiny hetkeäkään, ettenkö maksais. Koiran menoihin on jo varmaan menny reilusti yli tuo hinta, joten en niinkään miettis hankintahintaa, vaan muita kuluja.

      Tahvoilta saa valtavasti rakkautta ja ne on sellasia persoonia, että ei uskois :) Tosi ilmeikäs ja ihana rotu.. ja vitun rasittava :D

    • Ei Herenciakselta!

      Paitsi jos haluatte maksaa täyden hinnan pimeästä pennusta!
      Että näin...

      • Staf-fan

        Eipä löytyny kys kenneliä enää liitoltakaan...käsittämätöntä touhua sillä muijalla.
        Varokaa hyvät ihmiset tätä Herencias kenneliä, toimii suomes ja espanjas !
        Epäsiistejä koiria sekä laiskoja, koirat ei sa ulkoilua eikä kuntoilua...eivät todellakaan staffin raameissa tän daamin staffit.
        Puhetta kyllä riittää, näyttöä vahemmän....useampi ihminen jäänyt vaille virallisia koiran papereita.


    • Staffin omistaja

      Terve!
      Meiltä löytyy tollanen 10kuinen staffi tyttö ja muuta ei ole ikinä ollutkaan kuin ihana. Energiaa löytyy niin paljon kuin vaan jaksaa kuluttaa ja temmeltää koiran kanssa. Todella ihmis- ja koirarakas hauveli on ollut, eikä kahnauksia toisten koirien kanssa ole tullut.
      Tuo hihnassa vetäminen on kyllä ollut joo ongelma, mutta alkuinnostuksen jälkeen on kävelty suht nätisti. JA kun alkaa vetämään niin ihan reilu voimakas kiskaisu niin kyllä taas tajutaan. Rodulla on niin paksu ja lihaksikas kaula että pienet nykäisyt eivät niitä haittaa.
      Kohta ruvetaan mekin etsimään agility ryhmää johon liittyä kun kyllä tuo tyllerö tykkää virikkeistä ja oppii todella nopeasti! Ainoa mitä ei olla opittu niin maahan meno =D ! istutaan nätisti, tassua annetaan, annetaan läpy ja tuuletetaan, mutta maahan ei mennä ! =D

      • Kytökarun Eliliitta+

        Meillä oli staffityttömme 7 vuotta eikä harmin päivää. Energiaa riitti viimeiseen tautiin asti, rakasti meitä ja me sitä. Vahvatahtoisen kasvattajan rotu vaatii, jos et ole valmis tekemään koiran kanssa töitä, ota helpompi rotu. Mutta lojaali, energinen ja määrätietoinen urhea koira staffi kyllä on. Vei vuosia tottua menetykseen, nyt katseet taas staffeissa.


    • Staffi-LOVER -83

      Meillä on noin viisi vuotias staffi, ja hankimme sen myös Herencias-kennelistä. Ja mekin saimme odotella melkein vuoden koiran papereita! Ja kun soittelimme koiramme papereista vuoden aikana aika useaan otteeseen, (ehkä ymmärrettävästä syystäkin) niin johan sitä alettiin hermostumaan puhelimen toisessa päässä ja selittelemään kaikenlaista. Hinta oli tuolloin 1000€. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, saimme paperit ja sen jälkeen en ole kyseistä naista nähnyt (enkä halua) enkä soitellut. Koiramme on ollut suht terve, että sillä osin kaikki ok. On kyllä lempeä ja tervejärkinen koira. Uuden tahvon otamme ehdottomasti joltain AIVAN muualta.... Ihmeellistä toimintaa.

      • Jyräytys

        Näitä vastaavia tarinoita olen myös kuullut useilta Staffi-ihmisiltä. Meillä on staffi myös, päädyimme kyllä toisen kennelin käyttäjiksi, enkä kadu !
        Pelkkää negatiivista tietoa Herencias-kennelistä saanut....mut toiminta tosin varmasti jatkuu jonkun toisen nimen alla, näin olen saanut tietää ja vieläpä Espanjasta käsin. Onneksi Suomi on vielä pieni maa ja sana leviää todella nopeasti.
        Kuinkahan monta ihmistä tulee jälleen huijatuksi...kovalla hinnalla ostavat sekarotuisen koiran, sitähän paperiton staffi on. Näyttelyihin ei ole mitään asiaa paperittoman koiran kanssa.
        Todella moraalitonta ja epäluotettavaa kennelitoimintaa tällä naisella.


    • HHSR

      Tässä kohtaa pakko sanoa, että luojalle kiitos että saimme oman Herenciaksen paperit melko ripeästi.. tai no 4 kk:n odottelun jälkeen. Totta, kasvattaja on häipynyt kuin tuhka tuuleen, ei saa yhteyttä vaikka kuinka hakisi. Paha maku jäi itselläkin suuhun , mutta sen sijaan koira jonka sieltä saimme on aivan mahtava kiitokinkku. Sen puoleen kyseistä kasvattajaa ei täällä tarvita ollenkaan. Kiitos toiselle kasvattajalle joka on ottanut meidätkin "huostaansa" toisen staffimme kautta. Kasvattajia on monenlaisia, ja jos itse olisi hiukankaan ollut maltillisempi - olisin ottanut enemmän selvää siitä ihmisestä koirien takana.
      Kerran Staffi - aina Staffi - muuta rotua en itselleni edes ajattele. Koskaan.

    • Ottaa nuppiin

      Mä oon odotellut jo yli 2 vuotta papereita koiralleni. Herenciakselta.. Harmittaa ihan hitosti ku oli tarkoitus näyttelyihin viedä. Ei oo samaa puhelin numeroa enään käytössä eikä sähköposti oo enään käytössä, poliisilla ei sillon ollut tietoa missä muija luuraa (oli huhujen mukaan silloin Espanjassa) Eikä skl auta minua asiassa. Koira on rekisteröity mutten ole saannu paperit itselleni.

      • My way or...

        Rottatouhua muijalla. Prepaid numerot kertoo karua kieltä koiratehtailusta.


    • hnsrje6td

      Mulla on staffi, joka on tosta kyseisestä herencias-kennelistä ostettu, maksettiin hänestä ihan näyttelykoiran hinta, mut meidän koira onkin allerginen yli 32 eri asialle. Että ihan kiva. ://

    • ihanastaffit

      itsellä 2 staffia 10 v narttu 7 v uros lapset yli 20 v vaatii vain pentuna peruskoulutuksen ja paljon sosiaalisia kontakteja todella suloisia tapauksia mulla sohvaperunoita ja väliin tullut mieleen jotta ei olisi pitänyt sohvalle opettaa lue kurakelit muista vain se jotta mitä pentuna annat tehdä niin tekee sen myös aikuisena mielestäni maine vaarallisena on liioiteltu eläin mikä tahansa vaaraksi itselle ja muille vailla peruskoulutusta ovat AINA valmiit lenkille tai muuhun touhuun väliin rasittavuuteen asti mielestäni tappavat vain nuolemalla ja syliin tunkeutumalla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe