Kahvipirtti 51 / 2011

Huomenta kauniiseen sateen jälkeiseen aamuun.
Vettä tuli mukavasti, se tekee hyvää meidän perunalle ja naapurin heinälle vielä tässä vaiheessa.
Tuukka ja Touko onnittelut teille.
Tuulinen päivä jälleen tulossa ja se hankaloittaa noiden taimien istuttamista, ovat hentoisia ja tuuli niitä riepottaa.

Aloitan uuden pirtin, tässä on hyvää aikaa sisustaa pirttiä, kun odotan ilman lämpiämistä ja sateen kosteuden kuivamista.
Vaihdan nyt ohuen ohuet pitsiverhot ikkunoihin, luonnonvalkeat, niistä aurinko pirttiin somasti läpi pääsee.
Violetin punaiset pelarkooniat ikkunoille, ovat pieni kukkaisia, mutta kukkivat runsaasti.
Pöydille valkeat poppanat, hennoin lilaraidoin ja maljakoihin myös violettiin vivahtavat orvokki kimput.
Kaulimella, meidän uskolliselle ovivahdille, solmin violetin värisen rusetin ja siitäkös ilostui, suu iloiseen hymyyn syttyi.
Kissoille annan kalaa ja kermaa näin avajaispäivän kunniaksi, kyhnyttäen jalkaa nekin kiitoksen antavat ja rukit hyrrää;)
Kattaus vähän juhlavampi, viineriä ja jäätelökakkua, tervetuloa kahville ohikulkevat ja tietenkin vakijoukko.

Elämä jatkuu näiden kevään hommien kanssa, eilen kaksi muuripataa rikottiin, pitihän reikä pohjaan tehdä, että vesi pois pääsee, kun kukkia niihin istutan.
Nyt kolme pataa pihaa komistaa( kai) niihin pitää kukkaset vielä hankkia, eihän kiire olekkaan, hallalla uhkailivat, mutta kun mielessä koko ajan ovat, varmasti ne niihin pian hankin.
Tomaatit tänään kepitän ja yritän kasvilavaa pitää pystyssä, sillä tuuli meinaa vaan repiä sivuja auki, vaikka kuinka niitä tukisi ja pönkittäisi.
On eräs suunnittelun kukkanen tämäkin.
Kaikenlaista riesaa sitä itselleen hankkii;)
Jotenkin tuntuu, että voimia lisääntyy, kun jaksaa sinnikäs olla, eilen hevosen osaa suoritin, kun kymmenkunta vakoa laitettiin perunaa, hyvä heppa olin, pysyin vaolla ja melko suoria vaoista tuli;)
Nyt jos ei rutto tai halla iske, on perunaa talveksi tiedossa, vanhanaikaista, mutta mukava on kellarista niitä hakea tarpeen tullen.
Monia askeleita vielä tuon kasvinmaan eteen otetaan, mutta toivossa, että syksyllä satoa tulee, sipuli ainakin hyvin kasvuun lähti.

Tälläisin miettein uuden pirtin aloitan, ei mitään maailmaa mullistavaa, arkea ja elämää.
Toivottavasti niitä tärkeitä asioita ja päätöksiä tuolla pääkallon paikalla tehdään, sinne ei minun mietteet ylety, vaikka järkeä niissä voisi ollakin;)

Tulkaa nyt joukolla pirtin kahvista nauttimaan ja viihtymään, kertomaan omia päivän juttujanne.
Kynnys matala, seinät leveällä ja katto taivaisiin ylttää, turinaa sopii tähän uuteen pirttiin.

214

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomenta ;)

      Aurinko hymyilee melkein pilvettömältä taivaalta,muutama pumpuli hattara siellä täällä leijuu.

      Onhan emäntämme laitanut uuden pirtin nätiksi.
      Tänne on rauhoittavaa istahtaa.

      Nautiskeli kahvikupposen jjätelökakun kera.
      Kiitos,kyllä maistuikin.

      näkyillään...

    • Hintriika*

      Voi että minua harmittaa, kun en ehtinyt nettihuutokauppaan mukaan siihen prinssessan hatunostoon. Meni vaivaisella 93000 eurolla ohi suun... eiku pään! Olisihan se ollut upeaa esim. sauvakävelylenkille laittaa sellainen vessanpytynrinkula otsaluulle. Ties vaikka olisi päässyt sillä paikallisiin lehtiin. No, kaikkea ei voi saada.

      Aurinkoinen aamu alkaa harmaantua. Pilvet kokoustavat itsensä yhteen ja sininen taivas piiloutuu niiden taakse. Ennusteessa olikin pisarankuvia. Eilenkin iltapäivällä tosi lämmin sää vaihtui sateeksi. Puolet parvekkeen laatoista ehdin nostaa pystyyn ja putsata alta moskat pois. Tyhjensin myös säilytysarkun, jotta jaksan siirtää sen laattojen päältä. Ja pussitin melkoisen määrän vanhaa multaa isoista laatikoista kompostiin vietäväksi.

      Sitten ilma kylmeni ja kosteni, joten jätin suosiolla työt kesken. Varsinkin, kun kumartelu alkoi tuntua selässä niin, että melkein tähtiä näkyi silmissä. Jos ennuste pitää kutinsa, niin illaksi taas selkiää. Ehkä silloin saan ainakin loput laatat nostetuksi.

      En edes yritä päästä pirtin työmyyrien tahtiin hommissani. Kyllä minä siinä välissä sitten aina teen jotakin. Ne tekemiseni vain ovat enimmäkseen sellaisia, ettei jälki näy missään kuin korkeintaan pitkien aikojen kuluttua... jos sittenkään.

      Nyt taas puoli taivasta on sinisenä. Ei näy tietävän, mille rupeaisi!

      Ai niin, pirtti on hieno. Maulla ja tyylillä sisustettu. Jännityksellä odotin, saavatko kissat violettia ruokaa, mutta ei sentään :) Ehkä niiden naukaisussa silti kuuluu pieni violetti vivahde...

      • Jaahas! Varmaan badenbadenissa on emäntämme taas istuskellut, kun Pirtti on niin upea, sävy sävyyn. Kyllä huomaa, kuka täällä on taiteilija!
        Hyvää, aurinkoista sateenjälkeistä kesäpäivää. Lähtisin kuistille kahvittelemaan, mutta tuuli taivuttaa koivujen larvaa ja kuustenkin ja helisyttään parvekelaseja oikein pelottavalla voimalla. Piti viimeinenkin lasi sulkea, ettei miniän tuomat amppelitomaatin taimet tärveltyisi tuulen riepotuksesta.

        Hintriika, älä sure. Minä en tiennyt koko avisuunista. Ei sillä eikä sen puoleen, taisin oleskella hammaslääkärin hellässä huomassa huutokaupan aikana.
        Sovitaanko, että seuraavan kerran kun prinsessa taas tulee rahapulaan ja myy toisenkin hattunsa, kytätään silmä kovana, milloin se on huudettavana.
        Jos se on hellanrinki tai vanhanajan pillerirasia, saat sinä huutaa. Minä huudan
        mahdollisen lierihatun, kun en mistään löydä sitä tyylikästä valkoista, joka toimi myös aurinkolaseina.
        Mietin tässä, pitäisikö prinsessahatun salakaupasta tehdä reklamaatio...

        No, olkoon tekemättä. Tänään on mukavien lääkärien päivä. Hammaslääkärin lisäksi omalääkäri soitti. Olen terve kuin pukki! Pitkä sokeri oli aavistuksen verran koholla muttei aiheuta mitään toimenpiteitä. Tulehdukseen sain antibioottikuurin.
        Hymyilen siis kilpaa auringon kera, ja katkennut hampaani antaa hymyyni pikantin lisän.

        Hymyilevää iltapäivää jok´ikiselle.


    • ''Vessanpönttö'' oli

      hatun nimi, ja siltähän tuo näyttikin, silti meni kaupan valtavaan hintaan.

    • Päivää.

      Kaunista ja on levollista pirtillä. Emäntä on sortteerannu uuden ilmeen meidän kaikkien nautittavaksi. Mukava istahtaa toviksi juomaan kupponen kahveeta, pirtin leppoisassa tuvassa ja mietiskellä rauhassa omia aatoksia. Kiire jää hetkeksi pirtin ulko puolelle. Piski makkaa laattialla silmät suljettuina, kisulit tarkkailee meitä vähän laiskanlaisesti, ummistavat silmänsä ja kehrääminen alkaa rytmikkäästi, piskin kuorsauksen tahdissa. Oi meitä luonnon luomia, vähä on joskus paljon...

      Kiitti kahveista.

      Nyt mukaan maailman menoon.

      Hattua mieki olin koittelemassa kirpputorilla, ei maksanu ku 1.50e, mut jätin viel kaupat tekemättä. Pikkasen ol huokeampi, ku rinsessan myssy. Mut kaunis ja punanen, mut sinne jätin putiikkiin toistaiseksi. Katellaan toisella kertaa, josko viel ois myymättä, hattu, punanen.

      Hyvvää ilta- auringon säteitä, ite kullekin kulkijalle.

    • tulenlieskatt

      Taas seo ehtoosyrjä vastas. Kyä muute tuules nii ettei meinannu tiällä pystyspysyä. Sarekki pesi naamaa iha hiarovin pisaroin.
      Kyä mää sentää oven sain auki tänne pirttiin, vaikkei ilma ollukka mun kans sammaa miältä. Yritti nääs pistää kovin hanttiin.
      Voi ku tääl on siistii ja kaunista. Kahveeki tuaksuu taivaallisen hyvältä nennää. Mää toin omenapiirakkaa tämmösessä muovitötsässä. olokaapa hyvät.

      Mahtaakoos se kauanki sattaa, meinaan pääsisköös kuivana pisaroitten välistä pujottellee. Jaaha, akkunasta kattelle ruppee sarekki jo tyyntyy., niiettä nymmää voin taas jatkaa matkaa. Tarttee nääs nährä toi tankkitäytee sarja. Seo nii turkasen mukava katteltava. Hyvät näyttelijät kaikki tyyni. Niiet seo taas morjes ja mukavaa jatkoo kaikille, moron.

    • Keskiviikko, viikko taas puolissa, pilviä seilaa taivaalla ja sade ei ole mahdoton asia.
      Tuuli riehuu vallattomana, minua harmittaen, repii irti kaiken vähänkin heikommin kiinnitetyn.
      Urpon päivä, onnea ja niin se oli Urpo vielä uikuttaa, oliko se niin että tänään kylmä, kesä hyvä, enpä muista.

      Internetin tehostettua valvontaa kaivataan tuolla maailmalla ja aihetta olisi.
      Niin paljon tulee sellaista tietoa mitä voisi suodattaa, lapsien turvaksi ja miks ei myös aikuisten.
      Paljon, erittäin paljon kaikkea hyvää tietoa, mutta myös kielteistä tämä internetti tuo tullessaan.
      Turhaan ei olla huolissaan laadusta mitä tuotetaan.

      Kukkia olen laittanut ulos, nyt sitten seuraan säätiedotuksia ja juoksen harsojen kanssa niitä yöksi peittelemässä,no riittääpi puuhaa;)
      Myöhemmin jos laittaisi säästyisi näiltäkin juoksuista, mutta hätähousu on hätähousu, tyhmyydestä voi itseään kiittää.

      Niin nuo hatut, kyllähän aika iso hinta hatusta, en koskaan ole ymmärtänyt tuota joidenkin tavaroiden kauppaamista joita isokenkäiset ovat päällään pitäneet, mitä hullumpi laitos, sen suurempi halu se hankkia.
      Mitä kaikkea nämä siniveriset päälleen laittavat, on hienoa, voih sentään, enpä ilkeäisi päälleni pukea.
      Ehkä asia on niin, että tyhmänä en noita hienouksia osaa arvostaa, enkä halua edes paitaa heidän käytössä ollutta, saatikka siitä maksaisin;)
      Keisarin uudet vaatteet sopii tähänkin juttuun, on niin hienoa, kun rahvas ihastelee, vaikka sitten miltä näyttäisi.


      Nyt sitten päivän viettoon, jotakin on vielä tekemättä ja voihan sitä tarkastella ja korjailla entisiä, jos niinkuin työt loppuu.
      Pitäisi täällä sisällä myös jotakin puuhastella, mutta sitten kun tulee ne pitempi aikaiset sateet, vielähän tässä juhannukseen on aikaa, silloin on ikkunat on puhtaana oltava ja muutenkin huusholli läpi käyty.
      Silloin alkaa se badenbadenissa loikoilu, jos nyt väliin jotakin rikkaruohoja haraa ja ongella istuu.
      No niin puuhastelemaan, tulkaa maistamaan omenapiirakka tuolla sitä on "tötsyssä" hyvää on, kiitti;)

    • marja-liisa41.....

      Hei!

      Urpo turkin antaa, tai ottaa! Ja Urpona uusilla vastoilla! Näin olen minä kuullut, että jos Urpona on kylmä , niin sellaista on koko kesä. Onneksi minä en pätkääkään usko noihin sanontoihin. Ovatpahan vaan jutut kierrelleet kansankeskuudessa sukupolvesta toiseen. Minä en usko muuhun kun lämpömittariin, ja hyvään sellaiseen. En ollenkaan hyväksy mitään kiinalaisia, nehän näyttää vaikka mitä. Torstain ja perjantain välinen yö on paha yö. . Menee melkovarmasti pakkaselle maanrajassa. Että suojatkaahan kasvinne. Sitten lämpenee yötkin jo reilusti. Yksi yö, kyllä sen kestää, vaikka
      meillä alkaakin olla jo peittelemistä , parituhatta tainta olen jo istuttanut, ja vielä on pari pienempää penkkiä täällä kotona istuttamatta. Kyllä siihen saa toisenkin hunnun levittää. Ja harso ei auta yksinkertaisena, pegoniat, dhaaliat, samettikukat, ahkeraliisat, kosmoskukat, karjalan-neidot ja salviat ovat arimpia, ja tarvitsevat ehdottomasti kaksinkertaisen harson, heti kun nollaan lämpötila laskee.
      No koitetaan kestää, se on tämmöstä täällä jääkarhujen maassa!
      Mukavaa päivää kaikille!
      Ja taas laskutoimituksia, no minähän en osaa laskea kuin nippa nappa kissan pihalle!

    • Hintriika*

      Oi, minun lempparisatuni on aina ollut "Keisarin uudet vaatteet"! Siinä on jotakin, joka ei ikinä vanhene. Mutta prinssessan puolustukseksi täytyy tällä kertaa sanoa, että rahat menivät Unicefille ja mikähän se toinen vastaava järjestö olikaan - hyväntekeväisyyteen kumminkin.

      Minun roponi eivät aivan niin suureen suurisydämisyyteen riitä kuin hatunostajan. Hyvä, että jollakin on liikaa rahaa. Näille julkkisten tavaroiden keräilijöille kelpaa vaikka paita toisen päältä, kunhan sen kantaja on tarpeeksi arvovaltainen tai muutoin lööppeihin kelpuutettu. Köyhemmät käyvät kirppareilta ostamassa käytettyä tavaraa. Kukin taaplaa tyylillään (ja kukkarollaan).

      Urpanuksen piti olla paita päällä, kun Erkki värjötteli turkissa. Mutta meidän Urpanus ei talvikamppeistaan luovu! Aurinko sentään paistaa, mutta tuuli ei hellitä. Eilen päivällä oli hyytävän kylmää! Myöhään illalla paistoi aurinko parvekkeelle ja tuuli oli talon takaa, joten jotakin taas sain aikaseksi.

      Se on vihon viimeinen uintipäivä tänään. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, vesijumpatkin. Seuraava kerta vasta syyskuussa. Jotakin liikuntaa pitäisi kehitellä korvikkeeksi, että olisi ainakin yksi tehopäivä viikossa. Tuleehan sitä hyötyliikuntaa väkistenkin, kun ei omista autoa, mutta kun kaikki on niin lähellä meidän pikku kaupungissamme...

      Johonkin putkeen se on tämäkin päivä työnnettävä. Hyvää putkea kaikille!

    • Huomenta vain kaikille.

      Taisi mennä se tuhkapilvi jo ohi,rupesi aurinko paistamaan.

      Kyllä nukutti hyvin,partsun ovi auki,pian kai muutan sinne nukkumaan.

      Eilen oli meillä pihatalkoot,vaan eipä ollut minusta apuja siellä.
      En tiedä mikä helkkarin huono olo tuli ja piti mennä pitkälleen.

      Tässä yritän nyt livenä kahvitella,voileivän kanssa.

      Eipä tänään olekaan mitään ohjelmaa,olla möllötellään vain.

      Voimisia kaikille.

      näkyillään...

    • Yksi tietämätön lisää... olen ihan "pihalla" että olis ollut vessan pönttö huudettavana. Sellainen yläpäähän laitettava, hippokampuksen suojaksi,,,No eipä haittaa .. veneen alle olis pitänyt muuttaa asumaan jos olis sen pöntön hommannut. Kun ei ymmärrys riitä niin ei riitä, arvostamaan kuninkaallisten arvo asusteita.

      Paras laittaa se entinen rakas villapipo nuppiin, kun pyllötän tuolla kasvimaan reunalla. Multaa tonkimassa. Suojaa auringolta , tuulelta ja on aina sopiva. ja käy hyvin tyyliin. Tietenkin jos lierihatun laittais olis samalla variksen pelätin.. olishan siinä se hyöty !

      Olipa tosi tyylikästä pirtissä. Astuin kuin keisarinna pirtin hennon keväisen vaaleaan sävyyn sisälle. Keisaria uusissa vaatteissaan ei näkynyt.......Kauniit pelargoniat ikkunoilla ja kaikki kohdillaan. Mirrit hyrisi tyytyväisinä ja kylläisinä.

      TAAS erehdyin, kun sanoin taannoin, että kuin teatteria katsoisi hallituksen touhutessa,, sehän näyttääkin nyt sirkukselta.....tai sekä että !

      Vielä on omenapiirakkaa kahvin kanssa. Hyvää , aina yhtä hyvää.
      Itsekin tein kun marjat ovat loppu, siis omenapiirakkaa. Mutta sekin loppui jo tänään. Siispä pirtissä jatkan sen nauttimista ja kiitos leipojalle.
      Leppoisaa ehtoota kaikille !

      • Huomenta torstaiaamuun.
        Pilvinen aamu tällä hetkellä, voi se aurinko pilkistää päivän mittaan, mutta viileää on.
        Peittelin kukkaset illalla, mutta ei se pakkaselle mennyt, ensi yöksi on sitten kylmää luvattu, no ei mitään, peitellään, kun oli niin kiire ne kukat maahan saada.
        Mansikka on kukalla, samoin mustikka, viinimarjat, toivottavasti säästyvät paleltumisilta, niitä kun ei kukaan peittele;)

        Minna, Vilhelmiina, Vilma, Miina ja Mimmi, onnittelut teille, onhan nimipäivänne.
        Minna löytyy minunkin nuoremmasta sukupolvesta.
        Tuli mieleen olikohan Venlastiinan miniä telkkarissa yhtenä iltana, samaa sukunimeä kantoi, voihan olla muitakin vaik ei samaan sukuun kuulukkaan.
        Voihan se olla että kaikki samaa nimeä kantavat ovat lähtöisin aikojen alusta samasta sukupuusta, minunkin sukunimen omaavia löytyy amerikasta, vähemmän suomesta löytyykään.
        Sukututkimus olisi mielenkiintoinen juttu, mutta on niin työläs, että ei minun kärsivällisyydelle siihen voi ryhtyä.
        Serkkuni aloitti, mutta kesken jäi, sen verran selvisi, että ukkini oli ruotsinkielinen suvultaan, jostakin kaukaisuudesta, mutta oli sitten savolaiseen sukuun adoptoitu, joten savolainen olen juuriltani.
        Mieheni suku olisi mielenkiintoinen, hänen juurensa johtaa venäjälle, lie vaikka tsaarin jälkeläisiä;)
        Emigradteja tuli Laatokan saareen sodan edellä, näin olen ymmärtänyt, mutta eipä taida tietoni kovin totuudellisia olla, ollaanpa nyt vaan sitä mitä tänä päivänä ollaan.
        Eikös ole sellainen sanonta, että suku on pahis.

        Kimalainen yrittää tuossa viinimarjapehkossa kohmeissaan kukkikista mettä imeä, toivottavasti niitä riittäisi marjoja hedelmöittämään, kerrottu on, että ampiaisia ja kimalaisia on kuollut suuria määriä maailmassa johonkin tautiin.
        Moni asia on tässä maailmassa riippuvainen hyvin pienistä tekijöistä, kuten nyt näistä pölyttäjistäkin.

        Nyt on aika lopettaa ja siirtyä tänne koneen ulkopuoliseen elämään, varmasti hommia myös täksi päiväksi riittää, on vaikka puiden saunalle vientiä ja pinoamista, sekin ihan kivaa liikuntaa.
        Vettä sataa, eipäs onnistukkaan, jokohan tuli pakollinen huilipäivä, katsotaan mitä muuta keksin, mukavaa päivää meille kaikille ja sinne etelän suunnalle nauttikaa auringosta sitä sinne oli luvassa.


    • Huomenta.

      Kyllä meillä ainakin tällä hetkellä paistaa.

      Eilen teki ukkonen taas kerran temput;) minulle,vetelin toista tunnin päikkärit.

      Nyt on mentävä käymään positiivarien toimistolla,se on tuossa lähellä.
      Ei ole menneet lähettämieni kortit perille.

      Hyvää päivänjatkoa KAIKILLE.

      näkyillään...

    • Täällä aurinko paistaa, tuuli vielä tuulee, eikä kovin lämmintä lupaa.
      Eihän tuo niin tärkeätä ole, kesä siitä kumminkin tulee,välillä paistaa ja toisinaan sataa, eihän sadekkaan pahitteeksi olisi.

      Löysin omenapiirakkaa viimisen palan, tai syön sen kokonaan, niin ei muille jää.

      Mitään erikoista ei tämänpäivän ohjelmaan kuulukkaan, eilen sitävastoin kävimme Jumbossa. Se on Vantaalla helvetin suuri kauppakeskus pirullisten liikenneyhteyksien päässa. Minä, pojan tytär ja pirttihirmu tsoppailimme 3 tunt1a vaatetusliikkeissä, loppu hyvin, kaikki saatiin mitä haettiin.
      Vakaa päätökseni oli: ei enää koskaan Jumboon.

      Löytyihän sitä tällekkin päivälle tekemistä, ulkona kaunis päivä ja tuulikin tuulee,päätettiin pestä pari koneellista pyykkiä, saa samana päivänä korjattua pois.

      Joten hyvää päivänjatkoa, ter: Late

      • Upeaa, tuulista päivää. Ikkunasta katsoen näyttää siltä kuin olisi auringonhattuhelle.
        Kyllä helteellä pitää lierihattu olla. Minullakin oli puoli iäisyyttä iältään oleva olkihattu. Aluksi se oli sininen ja niin tyylikäs, että se päässään olisi voinut mennä mihin vain. Vuodet sitten hapersivat oljet, ja aurinko paahtoi sinisen ruskeaksi.
        Muutenkin kesäinen arkieleganssini oli niin persoonallista laatua, että kun taloon muutti uusia asukkaita, kävi esittely ja tervetulotoivotus helposti. Kun tultiin pihalla vastakkain, lykkäsin vain käteni ja ilmoitin, etten ole taloyhtiön vakinainen variksenpelätti vaan se ja se siitä ja siitä lukaalista.
        Kyllä siinä turha alkukankeus karisi, eikä kukaan ilmoittanut haluavansa tittelien käyttämistä.
        Nyt minulla on melkein yhtä upea hellehattu. Varmalla menen se päässäni jonakin hellepäivänä tämän talon pihakeinuun istumaan. Olen jo harjoitellut parvekkeella.

        SkillaNille tiedoksi, ettei se TV:n daami ole sukua. Tähän sukunimeen liittyy hauskahko tarina. Mieheni isä otti sen käyttöön muutettuaan tänne.
        Muuten kylläkin nimet ovat koko elämäni jollakin tapaa olleet merkityksellisiä, joko iloisia tai surullisia. Hassuinta on se, että olen tyttönimeltäni ruotsiksi sama kuin nykyinen nimeni. Jotkut ovat joskus luulleet, että olen suomentanut nimeni.

        Olen tällä erää varmaankin kehunut riittävästi itseäni, mutta tiedättehän te muutenkin, että taivas on taivaansininen ja pihlajatkin nupuillaan, joten jääköön tältä erää luontokatsaus vain toteamukseen, että kielot kukkivat ja sireenitkin ovat avanneet nuppujaan.

        Tässä kielokimppu Pirtin pöydälle.
        Hei hei!


    • Hintriika*

      En omista hellehattua, mutta ei ole pelkoa helteestäkään.Jotakuta voisi hatuttaa, että puuttuu sekä hattu että helle. Kumpikaan ei erityisemmin ole minun makuuni. Karva-sellaista lukuun ottamatta olen omistanut hatun viimeksi 50-luvulla. Helteestä ei ole enää mielikuvaakaan... mitä se sellainen on? Voiko sitä syödä?

      Ulkona on niin holotnaa, että mieluummin pysyn sisätiloissa. Jatkakoon hommia parvekkeella se, ken tarkenee. Minä en. Vs toi kieloja pirtin pöydälle kuin ärsyttääkseen. Niistä tulee mieleen nuoruus, kun piti yrittää kielontuoksulla houkutella vastakkaista sukupuolta. Kukka ja mehiläinen!

      Saattoivat kyllä ne halvat kemikalituoksut tehdä aivan päinvastaisen vaikutuksen. Enää en lotraisi korvantaustoihini edes chanel-vitosta, vaikka joku ilmaiseksi antaisi. Makaan ja haisen muuten vain! Taidankin ruveta tekemään sitä, nythän voisi olla vaikka ruokalevon aika. Leikitään niin, vaikka syönnistä on jo reilu tunti. Hetkunketkun!

      • Huomenta kauniiseen, mutta viileään aamuun.
        Yöllä oli pakkasta, mutta suojattuna mitään ei palentunut, saa nähdä miten kävi mustikoiden.
        Tänään onnittelut menee Ritvoille, taitaa Ritvoja olla palstallakin, onnittelut.
        Niin kallistuu toukokuukin lopuilleen ja alkaa se oikea kesä ja lämpimät auringon paisteet, tokko kumminkaan viime kesän kaltaista tulee.

        Tuossa ikkunan takana olevassa pesäpöntössä on tapahtunut asukkaan vaihto, aiemmin kirjosiepon pesänä oli, mutta nytpä sinne leppälintu on majoittunut, punertava pyrstö siinä suuaukolla vipattaa.
        Teerellä on pesä tuossa pellon takana, näin oletetaan, sehän on maassa ja ei ole viitsitty mennä häiritsemään, liikehdintä tälläistä paljastaa.
        Teeren poikaset tulevat toimeen itsenäisesti heti kuoriuduttuaan, emo ei niitä ruoki, luonnon kummallisuuksia sekin.

        Hallitus neuvottelut junnaavat paikoillaan, kyllä nyt olisi kaikkein viisainta laittaa Soini porukoineen hallitsemaan ja puheistaan, lupaksistaan totta tekemään.

        Eilinen päivä menikin sitten ihan kovassa hommassa, puita ajettiin saunan seinän viereen ja uusia pinoja entisten klapipinojen viereen aikaan saatiin.
        Navetan purun yhteydessä meni liiteri ja puut jäivät ressujen alle, niitä sitten vielä lasketaan tänäkin päivänä.
        Piha siistiytyy kummasti.
        Näin sitä puuhaa vaan löytyy joka päivälle, hyvä nyt vielä tälläisiä puuhastella, kun ilma on viileämpää.

        Kielo ei vielä meillä kuki, mutta sireenissä on nuput, ei aikaakaan kun tuoksuun syreenin saadaan herätä.
        Niin noista tuoksuista, eihän ole kovinkaan suotavaa, että niitä tuoksuja julkisille paikoille viedään, onhan nuo hengitysvaikeudet aika yleistyneet ja varmaan voimakkaat tuoksut aikaan saavat vaikean olon sairasteleville.

        Taas on löytynyt jotakin tautia kurkuista mitä etelästä tuodaan, kyllä tämä suomalainen tuotanto olisi yllä pidettävä, minäkin sitä yritän;)

        Nyt puukasalle, kivaa päivää kaikille;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta kauniiseen, mutta viileään aamuun.
        Yöllä oli pakkasta, mutta suojattuna mitään ei palentunut, saa nähdä miten kävi mustikoiden.
        Tänään onnittelut menee Ritvoille, taitaa Ritvoja olla palstallakin, onnittelut.
        Niin kallistuu toukokuukin lopuilleen ja alkaa se oikea kesä ja lämpimät auringon paisteet, tokko kumminkaan viime kesän kaltaista tulee.

        Tuossa ikkunan takana olevassa pesäpöntössä on tapahtunut asukkaan vaihto, aiemmin kirjosiepon pesänä oli, mutta nytpä sinne leppälintu on majoittunut, punertava pyrstö siinä suuaukolla vipattaa.
        Teerellä on pesä tuossa pellon takana, näin oletetaan, sehän on maassa ja ei ole viitsitty mennä häiritsemään, liikehdintä tälläistä paljastaa.
        Teeren poikaset tulevat toimeen itsenäisesti heti kuoriuduttuaan, emo ei niitä ruoki, luonnon kummallisuuksia sekin.

        Hallitus neuvottelut junnaavat paikoillaan, kyllä nyt olisi kaikkein viisainta laittaa Soini porukoineen hallitsemaan ja puheistaan, lupaksistaan totta tekemään.

        Eilinen päivä menikin sitten ihan kovassa hommassa, puita ajettiin saunan seinän viereen ja uusia pinoja entisten klapipinojen viereen aikaan saatiin.
        Navetan purun yhteydessä meni liiteri ja puut jäivät ressujen alle, niitä sitten vielä lasketaan tänäkin päivänä.
        Piha siistiytyy kummasti.
        Näin sitä puuhaa vaan löytyy joka päivälle, hyvä nyt vielä tälläisiä puuhastella, kun ilma on viileämpää.

        Kielo ei vielä meillä kuki, mutta sireenissä on nuput, ei aikaakaan kun tuoksuun syreenin saadaan herätä.
        Niin noista tuoksuista, eihän ole kovinkaan suotavaa, että niitä tuoksuja julkisille paikoille viedään, onhan nuo hengitysvaikeudet aika yleistyneet ja varmaan voimakkaat tuoksut aikaan saavat vaikean olon sairasteleville.

        Taas on löytynyt jotakin tautia kurkuista mitä etelästä tuodaan, kyllä tämä suomalainen tuotanto olisi yllä pidettävä, minäkin sitä yritän;)

        Nyt puukasalle, kivaa päivää kaikille;)

        Kiitos SkillaN,olinhan minäkin ennen vakioasiakas ,mutta törmäykselle ajauduttiin,kun minun synttäreidenaikataulu oli ajotettu ensin omaiset ja sitten vieraat.Vieraannuimme tottakai,kun matriarkalle ei sopinut seuraava päivä,ja aika tiekokouksen jälkeen.Pahoitellen Ritun päivää vietän ja kiitos Onnentoivotuksista Ama


      • joutavoinen
        rituliini_38 kirjoitti:

        Kiitos SkillaN,olinhan minäkin ennen vakioasiakas ,mutta törmäykselle ajauduttiin,kun minun synttäreidenaikataulu oli ajotettu ensin omaiset ja sitten vieraat.Vieraannuimme tottakai,kun matriarkalle ei sopinut seuraava päivä,ja aika tiekokouksen jälkeen.Pahoitellen Ritun päivää vietän ja kiitos Onnentoivotuksista Ama

        Onnea vaan Ritvalle ja Ritvoille!

        Hyvin luonnistu reissu ja taasen jotakin paikkaa kohentelin kuntoon paitsi ruohonleikkurin särin. Puhuin viimeksi siitä kontiaisesta ja sen tekemistä multakasoista, siinäpä oli yhdessä kasassa kivi joka katkaisi leikkurista terän.

        Yritän olla pitkämielinen enkä vihoittele kontiaiselle, pitäähän minulla olla aikaa poistaa kivet niistä kasoista, joita on niin paljon että piha muistuttaa perunapeltoa.
        Talvella oli paljon lunta, ilmeisesti routa ei ollut estämässä kaivuu töitä.


      • joutavoinen kirjoitti:

        Onnea vaan Ritvalle ja Ritvoille!

        Hyvin luonnistu reissu ja taasen jotakin paikkaa kohentelin kuntoon paitsi ruohonleikkurin särin. Puhuin viimeksi siitä kontiaisesta ja sen tekemistä multakasoista, siinäpä oli yhdessä kasassa kivi joka katkaisi leikkurista terän.

        Yritän olla pitkämielinen enkä vihoittele kontiaiselle, pitäähän minulla olla aikaa poistaa kivet niistä kasoista, joita on niin paljon että piha muistuttaa perunapeltoa.
        Talvella oli paljon lunta, ilmeisesti routa ei ollut estämässä kaivuu töitä.

        Saunaterveiset taas kerran.

        Nyt rupesi täällä SATAMAAN.Mittarissa 12.4c

        Tuuli oli kova ja kylmä tänäänkin.

        Nyt minä olen varmaan tullut uudelleen lapseks;)
        Olen tykästynyt noihin tv.2.lasten ohjelmiin esim se Dinojuna on kiva.
        Ennemin niitä katselen kuin "kaunareita"Tai noita tappelukuvia.

        Olipas taas saunakahvi hyvvee;)kiitos.
        näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        Saunaterveiset taas kerran.

        Nyt rupesi täällä SATAMAAN.Mittarissa 12.4c

        Tuuli oli kova ja kylmä tänäänkin.

        Nyt minä olen varmaan tullut uudelleen lapseks;)
        Olen tykästynyt noihin tv.2.lasten ohjelmiin esim se Dinojuna on kiva.
        Ennemin niitä katselen kuin "kaunareita"Tai noita tappelukuvia.

        Olipas taas saunakahvi hyvvee;)kiitos.
        näkyillään...

        Ritvalle lämpimät onnittelut nimipäivän johdosta.
        Tässä kimppu virtuaalikieloja.


    • SkillaN*

      Pilvessä on ja tuuli tuivertaa tänä lauantai aamuna, huomenta vaan.
      Kovin viileää tuo ilma on, mutta nyt on hyvä tehdä ne ikävimmät hommat, mitä vielä on tähteellä keväänpuuhista.
      Alma nimiset tänään onnittelut saa.

      Mitäpä Ama tuota pahoittelet, minulle ei jäänyt mikään kaikertamaan, kun ei aika sopinut, sillä selvä, näitä sattuu.
      Onhan asiasta jo vuosia, olin aivan unohtanut koko asian ja tuo "matriarkka" hiemnan ihmetyttää, mutta mitäs siitä, hyvää jatkoa vaan sinne rantamaisemiin;)

      Eilen saatiin puut pinoon ja nyt kelpaa saunaa lämmittää ja kyllä sitä lämmitettäänkin, joka ilta tässä vaiheessa, kun on vähän viileääkin.
      Tänään pitää mennä kirkonkylään täyttämään vajausta ruokataloudessa, viikoksi on riittänyt, nyt jääkaappi melkoisen tyhjä.
      Jotakin kukkajuttuja on vielä ostettava, siemeniäkin, joku penkki vielä vähän vajaa, kesäkurpitsan taimenkin ostan, vaikka ei ole kokeilut aiemmin onnistuneet.
      Aina vaan pitää yrittää ja mukava ettei tarvitse mitään ulkolaista ostaa, jos sato onnistuu, ainakin tietää ei mitään luvatonta löydy sadosta.
      No sinne on vielä pitkä matka, kun satoa saadaan, jos saadaan, se on Luojassa.
      Tälläinen kaupungissa kasvanut ei kaikkea tietoa omaa mitä nämä viljelijät tarvitsee, mutta kiva on yrittää.

      Tästä sitä viimeistä toukokuun viikonloppua ruvetaan viettämään, sadetta lupaisvat, joten sisähommeleita nyt tekemään, voisi vaikka leipoa pakkaseen, no ajatukset taas kiitää, pitää nyt katsoa miten tuolla kylällä käynti väsyttää, jaksaako, viitsiikö enää mitään tehdä.
      Iloa tuottavaa päivää kaikille eipä muistunut mieleen kirjautuminen, haitanneeko?

    • Ramoona*

      Kolmen viikon matka takana asuntoautolla Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaan Reinin varsia myötäillen, siitä Itävallan puolelle Salzburgiin ja takaisin Saksan itäpuolen kautta tutkien reannikolla satama- ja kylpyläkaupunkeja ,Rugenin saarta ja Ruotsissa Mälarenin linnoja. Latasin tietsikalle valokuvat, kone jyrää pyykkiä, sormet syyhyää istutuksia siistimään, ruoho on sentään leikattu.

      Oli ihana kulkea kesää vastaan ja palatessa taas kevättä vastaan. Kaikki siellä kukkii ylenpalttisesti näin alkukesästä : syreenit, hevoskastanjat, hedelmäpuut valkoisina ryöppyinä, etelässä jo ruusut...Värihehkuinen 65 hehtaarin rhodopuisto Bremenin lähellä ihan mykisti erikoisten havupuiden suojissa, Baijerin ja Tirolin alpit saavat aina hengen salpautumaan. Vanhojen kaupunkien talot ja kävelykadut, lukemattomat Burgit ja Schlossit, vaellusreitit, laajat näkymät ja huimat korkeuserot rotkosiltoineen, jyrkät vuoristotiet ja tuuheiden lehtipuiden varjostamat maisematiet, hyvä ruoka ja viinit ...Suurkaupungeissa ei käyty, sillä koira kulki mukana ja erittäin sopeutuva seuralainen olikin.

      Tällainen omatoimimatkailu antaa mahdollisuuden ex tempore -elämyksiin, ei ole sidottu kuin laivalippuihin. Naantalin satamasta ajettiin kotiin Varsinais-Suomen alkukesän vehreydessä ja tuomenkukkien tervehtiminä. Täällä kotipihalla kukkivat vielä tulppaanit, kirsikat täydessä kukassa, omenapuut ja luumut osittain, sireeniaita aukoo ensimmäisiä nuppujaan. Herneet, pavut ja pikkuvihannukset täytyy pian kylvää, tomaatintaimet ja kesäkukat hakea,ensimmäiset vappuna istutetut perunat ovat taimella - tekemistä riittää. Satakielen laulua saatiin kuulla matkalla, ja samaa kieltä puhuvat nämä kotoiset laulajat. Kosteaa ja viileää on, mutta raikasta, väljää ja ah, niin mukavaa oli kypeä illalla kotosaunassa , muutama koivunoksa taitettiin lauteille .

      Enpä malttanut olla kurkkaamatta tänne ja terveisiä kertomatta, mukavia touhuja ja kesäinen mieli tuntuu teillä olevan .

    • Hyvää päivää!

      Kiitos "matkaevästyksistänne" , jotka olivat lähteneet perääni , kun jo mennä rumuuttelin sateessa kohti korpimökkiäni.

      Mitäkö kertoisin? No, puolet ajastani siellä sateli. Tosin oli muutama ihan aurinkoinen ja lämmin päiväkin. Eikä paleltanut, kamina pelasi ja sateella saatoi istua, lojua ja kähmäilllä jotakin puuhaakin sisätiloissa. Saipahan lepäillä välillä ilman aikatauluja.

      Renttasin sentään metsissäkin, sekin on mielipuuhaani. Korvasieniä keittelin yhden satsin, enempää en halunnutkaan. Kalaa tuli kolmea sorttia, ahventa, muutama hauki ja lahnoja riesaksi asti - suurin osa sai mennä kasvamaan.

      Siinäpä se vaihteleva ruokalistani: perillä heti eväänä ollut grillimakkarapaketti. Ajoinhan koko päivän syömättä, muutoin en pysyisikään koko aikaa hereillä. Jatkona olikin haukea paistettuna, ahvenkeittoa ja välipaloiksi savustettua lahnaa. Johan niilla tehot säilyy kun leivänpalaa jyrsii jatkoksi. Ja onhan siinäkin omat puuhansa, kunnes eväät on pyydystetty ja jalostettu syömäkuntoon. Kaiken kokkaamisen tein jästipäisesti ulkona vaatimattomassa puugrillissäni. Onhan siinäkin oma viehätyksensä, vaikka kaasuhellakin oli kunnossa.

      Verryttelin poutakeleillä tekemällä halkoja. Moottorisaha - ihmisen mitassa jo murrosiän ohittanut - ei suostunut yhteistyöhön. Puoli päivää rassasin sitä, kentällä toimi oikein hyvin, mutta kun talutin puunjuurelle, niin jopahan änkröi ja tyssäsi. Eipä huolta, parempaa liikuntaahan sain, kun aloin pokasahalla nirhailemaan puita nurin ja pölliksi. Nujusin pari mottia pinoon - siinä se vuoden tarve tuli kuivumaan "vanhuuden päivien" varalle.

      Lähdin tänne takaisin muutamaa päivää aiemmin kuin olisi ollut tarvis. Lupailivat sadetta ja tärkeimmät hommat ja tarkastukset tulikin tehtyä, joten katsoin tällä erää reissun riittävän. Tiedä häntä, lienen tulossa vanhaksikin - en ennen olisi kesken kaiken paluuta edes ajatuksiini päästänyt. No, pääseehän sinne takaisinkin, tulihan tässä jo kuumimmat höyryt ja ajatukset mökillä käynnistä päästeltyä pois.

      Vielä yksi juttu, joka tuntuu tekaistulta, mutta sitä se ei ole. Se oli viimeinen halkosavottani päivä, kun hommista tultuani riisuin paitani. Kainanossani jökötti puutiainen. Sain sen kierrettyä ehjänä irti. Toinen jälki oli kaulassani ja pientä punerrusta ympärillä. Enpä tuota sen pitemälle ajatellut, joku siitä oli vain tokannut. Eikä sillä ollut mitään tekoa nopean lähtöni kanssa.

      Kun ajelin tänne ja tutustuin tarkemmin kaulaani, punerrus oli kasvanut kymmensenttiseksi kunnon läikäksi ja turvotusmälli keskellä. Melkeinpä siltä seisomalta lähdin Terveyskeskukseen arvuuteltavaksi. Tulihan sieltä analyysi: puutiaisen purema todennäköinen. Kokeita ei kannata ottaa, eikun parin viikon antibioottikuuri borrellisiovaaran takia. Kaipa minä olen työn touhussani lääppässyt ötökän pois ja sen teräase jäänyt nahkani sisään.

      Se on eka kerta, kun jonkun ötökän takia olen lääkärissä juossut. Jos se tapahtuu näin harvoin, tuskinpa tulee toista kertaa.

      Sori, pitkäksi ja itsekeskeiseksi kirjoitelmani meni, mutta tehän olette hyviä kestämään. Hyvää sateisensekaisen päivän jatkoa!

      • Sanataituruutta

        ja mielenkiintoisia kokemuksia, kiitos!


    • Hintriika*

      Olipa hyvä, että ynnämuuta puraissut punkki aiheutti sen renkaan ja varoitti ajoissa! Juuri luin lehdestä, että aina sitä näkyvää rengasta ei tule. Tauti voi tulla silti, mutta oikeaa aiheuttajaa ei osata heti etsiä. Pieni mutta pirullinen tuttavuus se tautia kantava punkki! Jännä synonyymi tuo "puutiainen". Liekö otus sukua talitiaiselle?

      Tämä päivä on taas ollut yhtä veden lottuutusta. Pieni tauko oli välissä. Kävin kaupassa ja eksyin samalla matkalla kulkemaan kalamarkkina-alueen läpi. Ei ollut tarkoitus mitään ostaa, mutta sorruin syömään lohiannoksen, kun kauppasivat hätäpäissään alehintaan. Ei ollut yhtään nälkä, joten sain melkein ähkyn ahneudestani.

      Eilen oli aurinkoinen päivä, ja kalamarkkinoiden aloitus sujui mainiosti. Väkeä oli tungokseen asti.Tämä oli nyt toinen kerta, kun tuossa viereisellä puistokadulla järjestettiin tällainen tapahtuma. Ensi vuonna voi puhua jo perinteestä! Aina tuollaiset perinteet kaupunkikuvaa piristävät.

      Omaa kuvaa ei tunnu piristävän mikään. Jotenkin lätsähtänyt tunnelma, sisällä niin pimeääkin, että täytyy valoja pitää, jos aikoo jotakin tarkempaa nähdä. Tekisi mieli ulos, mutta ulkona alkaa tehdä mieli sisälle. Kun pyrstö irtoaa, niin nokka tarttuu...

      • Noh nii,samaa lottuutusta se on täälläkin.
        Sen verran oli satamatta,kun kävi kaupassa.

        Epäile että ukkosta on taas,veti minut päikkäreille.
        Tuleekohan siitä tapa?

        Nytkin vetää niin mustaa pilveä taas hyyyiiii,en tykkää yhtään.

        No nautiskelen tässä iltateet pirtin viihtyisässä olotilassa.

        näkyillään...


    • Tervetuloa ihmisten pariin ynnämuu, nyt illansuussa taivas on seljennyt ja aurinko paistaa, ilma tosin on aika viileä, tuulikin vielä tuulee.
      Kyllä nykyään saa olla tarkkana korvessakin, kaikenlaiset ötököt ovat tulleet yhä äkäisemmäksi ja seuraukset paljon pahemmiksi.

      No korpeen minunkin mieli tekee,ja näillä näkymin sinne mennään ennen juhannusta.

      Korpeahan sielläkin on, mutta mökillä ja saunassa on sähköt,ei siellä TV:tä ole mutta radio ja jääkaappi sekä lisänä sähköhella, keittiössä puuhella ja leivinuuni,olohuoneessa takka.
      Kyllä siellä pärjää vaikka syksyllä pidempäänkin, no joskus on oltu lokakuussakin,eipä enää tee mieli, vaikka olisihan siellä komiota revontulia, niitä ei täällä etelässä juuri näe.

      Pientä remonttia pitää tehdä, hirsisaunan lattia uusittava. Kaikki tarvikkeet on jo paikalla, mutta joitakin työkaluja ja ruuveja ym pikku tilpehööriä pitää muistaa ottaa mukaan.
      Metsää olisi harvennettava, joku metsämies saisi tulla käymään, olisi siellä noita klapihommia sielläkin, varsinkin jos ensikesänäkin meinaa käydä.
      Eihän sitä tosin kannata enää suunnitella pitkälle tulevaisuuteen, parempi kun elää päivän kerrallaan.

      Ehkä on parempi lopettaa höpinät ja sanoa ,että dasvidaania, se on Late vaan.

      • Sunnuntaiaamua, kaunista auringonpaistetta, mutta niin tuulista ja viileää.
        Nyt on luvassa ihan helteen tuloa, sitä odotellen siirrytään kesäkuulle.
        Tänään juhlivat Oiva, Olivia, Oliver ja Oivi, onnea.
        Oliviasta tulee mieleen englantilainen saraja mennään bussilla, mahtava kuten useimmat englantilaiset sarjat, minusta lähellä tavallista elämää totuudellisesti.
        Myös englantilaishuumori naurattaa;)

        Eilen sitten kylvimme uudella vastalla, ja olihan ainakin tuoksu mitä mahtavin ja ihan lauhkealta tuntui vastan lehdet iholla.
        Pian piiskakimpuksi muuttui, mutta nautinon antoi.

        Olipa mukavaa kuulla matkakertomustasi Ramoona, varmasti muistoja jättänyt reissu.
        Niinhän se on, että muualla mukavaa, kotona kumminkin paras.
        Sinullakin monta asiaa liossa, puutarha askareineen ja olen ymmärtänyt että myös saariston kaloja käyt narraamassa, siihen lastelasten seuranta, niinhän meillä usealla mummolla on, kiva kun taas palstalla vilahtelet;)

        Ynnämuulla myös onnistunut reissu, poikkeama tavallisesta, ikävää vaan että tuo puutiainen pilasi osin matkaasi.
        En halua pelotella, mutta aiheellista on tarkkailla oikein todella tuota jälkeä, pitkään itäviä haittoja voi jättää.
        Ystävättäreni sai punkin piston kesällä ja vasta joulun aikoihin alkoi vaivat ilmaantua.
        Tuli hirveä särky joka paikkaan, ja lievä halvaus, tasapainon menetystä ja jotain kummaa kipua siellä täällä.
        Sairaalaan joutui ja oli todella vakava juttu.
        Vahvoilla lääkkeillä asia jotenkuten hoitui, kertoo vieläkin vaivoja ilmaantuneen.
        Ei sitä millään uskoisi, häntäkin oli punkit aiemmin purreet, mutta ei mitään tälläistä kokemusta, onko ihan eri rotu punkeista meille rantautunut.
        Minä en koskaan ole sitäkään harmia kokenut, onko joku mikä toisilla erikoisesti vetää punkkeja puoleensa.
        Toivotaan että sinulla menee ohi lääkityksellä ja ei jätä mitään muuta vaivaa.

        Politiikkaa on palstalla riittävästi siitä ei mitään, kai ne jotakin aikaan saavat, tai vaihtavat vetäjän, jos ei jälkeä synny.

        Tänään kuljeskelen pellon laitaa ja kurkistelen harsojen alle, joko jotakin itämistä olisi tapahtunut, tuomi kukkii ja kirsikka ja omenapuut nupulla, kun se lämmin tulee kaikki luonnossa räjähtää.
        Korvasieniä menen katsahtamaan, nyt on vettä tullut, josko olisivat eloon heränneet.
        Mukavaa sunnuntai päivää teille kaikille pirtissä kävijöille;)


    • joutavoinen

      Sitähän minä mieltä, että kun naisväki sanoi pitävänsä mökillä langat käsissään niin kauan kun suinki kykenee. Siinähän se voi olla se pitkän iän salasuus.
      Lankojen löysyttely antaa elimistölle luvan hellittää.

      Muuankin vanha muija kainalosauvalla työnteli puunlehtiä kasoihin, ei kuitenkaan ollut haravaa asennuttanut niihin, joku tosikkopellepeloton pikalukituksella senki tietysti tekisi. Ei päätä ei häntää ollu taasen näissä minun jutuissa, lieneekin syytä lähteä ulkoisalle rauhoittumaan.

      • Vaikka nyt onkin vähän koleampi sää, lämpimästi tervetuloa kaikille kotiin palanneille.
        Oi, jospa vielä olisikin siinä kunnossa että pystyisi ajalemaan ympäri Eurooppaa!
        Viime kesänä ei käyty edes ulkomailla Haparandassa, vaan ajeltiin itäisiä teitä Lappiin, ja siellä oli päätepisteenä Inari. Kertyihän niitä kilometrejä mittariin, kun paluumatkalla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa. Hyvä, jos silloin tällöin karttaa vilkaistiin. Aikataulua eikä muuta päämäärää ollut kuin tulla joskus kotiin.
        On sitä viisitoistavuotiaana ollut viisas valitessaan mukavan matkatoverin.

        On muuten aika epäjohdonmukaista suhtautumiseni viiteentoista vuoteen.
        Nuorin pojantytär on sen ikäinen, ja minusta hän on täysi lapsi, joka tosin pukeutuu aikuismaiseen tyyliin. Onneksi hän ei ihan napa paljaana sentään mene kouluun!
        Minä puin siinä iässä päälleni mitä onnistuin saamaan: kevätjuhlaan kummitädin vanha lady-mallinen, vaaleansininen leninki ja mustat, haljasnahkaiset kävelykengät.
        Taisi olla muuten olla tuo asu 14-vuotiaan. Viidentoista vanhana pukeuduin äidin sisaren lahjoittamaan täyskelloon, vaaleanpunaiseen taftileninkiin ja paksupohjaisiin tennistossuihin. "Eleganssini" oli siis omaa luokkaansa, mutta ehdottoman säädyllinen.
        Mutta kuten tuolla aiemmin olen vihjaillut, minulla oli poikakaveri jo silloin.
        Kai se nuorempi 15-vuotiaskin on tai on ollut pihkassa (vai onko se nykysuomeksi lätkässä?). Poikia vain ei ole näkynyt eikä kuulunut.

        Mitä tämän kirjoitelman sisältöön tulee, voisin lainata joutavoisen viimeistä virkettä sillä erotuksella, etten lähde ulos vaan inventoimaan lääkevalikoimaani:
        Mikä resepti on uusittava, mitä pillereitä ja muita rohtoja on ostettava "eväiksi".
        Muutaman viikon päästä lähdemme mökille, eikä sieltä joka päivä apteekkiin kipaista.

        Vaan eipä tässä vielä hengenhätää ole, vaikka ajokortin uusimisen kanssa saattaa tulla hoppu.
        Mutta nyt hörpätään rauhassa kahvit ja toivotetaan rauhallista sunnuntaita toisillekin.


    • Sekalaista ilmaa näyttää jatkelevan, aurinkokin vain vilahtelee. Älähän "joutavoinen" ole vaatimaton, Olethan väläyttänyt suorastaan keksinnön. Joku neropatti napaa sen ja hakee EU:lta keksinnölle rahoituksen. Kainalosauvaan harava! Kyllä se sormikoukun vetolaitteen kehittämislaitteelle saadun tuen vastaa.

      Hintriiika epäili, olisiko puutiainen sukua talitiaiselle. Epäilen vahvasti, tintti on huomattavasti suurempi ja silti rauhanomainen. Kansankielellä nimitellään punkkia myös puuntäiksi.

      Mitä tähän täihin tulee, tuskinpa se onnistuu edes minua kaatamaan. Turvotus rokkatorveni tyvestä on häipymässä. Enää ei tarvitse paidankaulusta rullalle kiertää, jo sen verran kosketusta kestää. Sain kyllä lekurilta hyvän infopaketin, hyvin sitä myötäilivät Hintriikan ja SkillaNin tiedotkin. Lääkitystä en täysin ymmärrä, 6x 500 mg/ pv tuntui apteekin farmaseutista kovalta ja hän neuvotteli toisen kanssa mahdollisesta virheestä. Kyllä toinen totesi, että on sitä näissä tapauksissa käytetty. Siitä päätellen syön oikein kunnon troppeja. Tämä tästä. En kasvattele kauhukuvia.

      Ramoonan matkakuvaus on todella "toisesta maailmasta" kuin minun. Ihan mielenkiintoista, mutta totean vain, että "maailmassa on monta ihmeellistä asiaa..." Kaikkea ei ehdi ja pysty katselemaan ja siinä mielessä maailmani rajat ovat pienet. Eipä ehkä aktiivisuutenikaan riitä.

      Poimin vielä Laten Jumbon kauppareissun, se tuppasi naurattamaan. Ei muka koskaan enää Jumboon. Niin se on, outo reitti tuntuu sekavalta, mutta kun useammin ajelee, se on yksinkertaista. En koe siinä mitään ongelmaa. Riippuu kai mistä suunnasta tätä "kauppaparatiisia" lähestyy. Kun Latekin aikoo ajella sinne lähemmäs ötököiden valtakuntia, tuskinpa minun esimerkkini takia kannattaa kavahdella. Sitä en tee minäkään. Kun aikani täällä palloilen, niin taas lähden.

      Näillä jorinoilla teille hyvää päivänjatkoa!

      • Että minä olen ihan myyty;)
        IS- oli kuva kissoista,ei voi olla parempaa;)
        on NIIN hellyttävä kuva.

        Noista puutiaisista,muistan kun aikoinaan sain minäkin sellaisen,oli peijooni mennyt navan viereen,mummoni siihen voita laittoi ja sai sen pois.
        Nyt sitten on käynyt selväksi,ettei sitä voita olisi saanut laittaa.
        Sehän oli vanha konsti.

        Tuo on kivaa kun toiset osaa kirjoittaa noita matkajuttuja.
        Kumpa minäkin;(
        Kyllä noista Ameriikan reissuista olisi paljon kerrottavaa,vaikka sieltä "jalan jäljiltä"Kun halattiin Johny Deppin kanssa.
        Hurmaava pikisilmä ;)

        Tämän aamun lehdessä on juttua,kun Motoristit on kokoontuneet tuonne satamaan.
        Jotain 1300 moottoripyörää,huh......on siinä pörinää.

        Aurinko paistoi aikasemmin,nyt vetää pilveen,lupasihan se sää tiedotus sellaista sekameteliä;)

        Kesä olis ihana,kun ei olisi noita ÖTÖKÖITÄ;((((

        näkyillään...


    • Hintriika*

      Maailma on sellainen, mistä kulmasta sitä kukin olento katselee. Linnut ja muutamat muutkin elävät tuskin ihastuisivat kesään ilman ötököitä. Ihmiset eivät niitä (ainakaan meillä) ruuakseen kelpuuta, joten tuntuvat pelkiltä kiusankappaleilta... Onneksi täällä Pohjolassa vain muutama ötökkä käy tosissaan terveyden päälle.

      Etelänmaissa niitä vaarallisia hyönteisiä on aivan eri mittakaavassa. Tuntuu, että ovatko ne kaikki tarpeen - eikö lintujen ruokana voisi olla pelkästään vähemmän vaarallisia ötököitä!

      Joku järki luonnonjärjestyksessä kai silti on, vaikka meikäläisen pieni aivokapasiteetti ei sitä kovin hyvin ymmärrä. Syö tai tule syödyksi... sillä periaatteellahan järjestys paljolti toimii. Jokaisella lajilla niin eläin- kuin kasvikunnassakin on oma tehtävänsä. Kummajainen on vain ihminen, joka enimmäkseen onnistuu sotkemaan kaikki systeemit.

      Välillä näyttää kuin taivas yrittäisi seljetä, mutta ei hommasta oikein mitään tule. Taivas on vain pilvessä, mutta onneksi eivät muistuta sadepilviä. Jospa se vielä tästä...

      Näissä vilosoohvisissa ajatuksissa: Moikka!

    • JUUPA JUU.
      Oikeassa olet Hintriika*

      Katselin äsken Dinosauruksista kertovaa juttua.
      Muistan kun kävimme siellä Mammuttilaaksossa.
      Siellä oli just noita luurankoja mitä näyttivät tuossa telkussa.
      Siis nyt ovat tutkineet että linnut polveutuvat noista hirmuliskoista.
      Eikä ne ole olleet niin kauheita,kuin miksi ihminen on ne kuvannut.

      Toin tuohon kylmäkaappiin salaattikipon,siinä on kotim.tuorekurkkua raasteeena,jää salaattia,silputtuna ananasmurskaa,raejuusto ja lämminsavulohta,kaikki pienittynä helppo syödä vaikka lusikalla.
      Olokeepa hyvät.

      Pilvessä on meilläkin koko päivän ollut,vaan ei ole vettä roiskinut.

      Nyt tenniksen pariin.
      näkyllään...

      • Venlastiina

        On se hyvä, että ynnämuu on saanut kunnon tropit. Eikös sitä vanhassa runossakin neuvota, että otapas lääkettä, rohtoa nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti.

        On tämä maailma paha, kun puutiaisistakin on tullut tappajia.
        Mukulana meillä aina silloin tällöin oli suvella puutiaisia. Äiti joutui vähäisistä korttivoista voitelemaan punkkeja, ja aina ne sillä konstilla lähtivät.
        Se oli hyvä, vanha keino. Miksei sitä enää saa käyttää?

        Tuli tuosta Jumbosta mieleeni, että on se sellainen paikka, että kaverilla pitää olla kännykkä mukana. Jo HongKong on putiikki, jossa varmasti kaveri katoaa.
        Silloin kännykkä on hyvä olemassa. Ei tarvitse leikkiä toinen toistaan etsien, kun voi pirauttaa, että missäs olet ja pysy siellä. Siinä säästyy aikaa ja jalkoja.
        En yksinkertaisesti opi tajuamaan, miten ihmiset jaksavat harrastaa hehtaarihalli-shoppailua!

        Salaatin kimppuun minä kyllä mieluusti jaksan käydä.
        Kiitoksia kovasta. Lupaan jättää tätä herkkua seuraavillekin tulijoilla.
        Heippa!


    • Katleija

      Ne on sitten hyviä nuo luonto-ohjelmat, niitä aina tallennan ja iltaisin katselen. Viimeksi katsoin ohjelmaa -niitty elää-, oli sekin hyvä ja mielenkiintoinen. Hintriikan viestiä lukiessa tuli mieleen liekö Hintriikakin sen katsonut.

      Ulkomaanmatkat ovat jääneet vähälle viime aikoina. Epäilen että ikääntyminen on syynä. Ei saa itseään syttymään enää pitemmille matkoille, mutta ei se ihan pois suljettu asia vieläkään ole.
      Tuollaisena Ramoonan ikäisenä kuului asiaan 1-2 x vuodessa lentokoneeseen nousta.Nyt saan virkistykseni mainiosti kotimaan matkoista mm teattereihin. Savonlinnaan heinäkuun alussa on varattu matka Lohegrinin esitykseen. Turussa on paljon kaikenlaista ohjelmaa kulttuuripääkaupunkina. Väkisin niihin törmää, millään joka paikkaan ei kiinnosta mennä. Turun linnanpuistossa pitää Karita Mattila konserti elokuussa, sinne on pakko päästä. Juhannusaatto saa kulua Samppalinnan kesäteatterissa, siellä se kansanedustaja Kike Elomaakin esiintyy Blondi-musiikkinäytelmässä.
      Eniten kesässä kiinnostaa vattu- ja mustikkasadot. Saa taas tasapaioharjoittelua tämä kangistunut kroppani, jota yritän aina kesäaikana treenata kuntoon talven jälkeen pyöräilyllä ja uimalla.

      Tätä tämä sadeilma tekee, tulee jopa tännekin kirjoitettua.

    • "pelkkää hyvää"

      Riemusta kiljuen käyn kylmäkaappia kohti, aah, on vielä tuota ihanaa salaattia, kiitossss!

      Kortteja olen sateessa väsännyt, nyt muistetaan ylioppilaita , valmistuneita ja ripillä käyneitä. Siinäpäs sumaa tarpeekseen.

      Kesän sadepäiviä varten olen ostellut kankaita ja kaavojakin. Aikomuksena on kokeilla, kuinka pikkuisille piipertäjille onnistuu ompelukset. Omia lastenlapsia ei ole, joten voin kokeilla ompeluksia toisten pikkuisille.

      Punkkeja oli löytynyt koiran karvoista työkaverillani ja koko perhe lemmikkejä myöten oli varautunut kesään. Emme ole turvassa enää näinkään pohjoisessa puutäiltä.

      Odotan innolla kesäloman alkua, vielä repaleinen viikko ja ensi lauantaina alkaa loma, jee! Ansaittu, kyllä.

      Pihan kukkasiin olen hyvin vähän koskenut, siihen on sopivampi aika ilmojen lämmettyä. Toissa yönä oli jopa viisi astetta ollut lähitienoilla pakkasta. Niin pitkä on rakas maamme, toisilta tuomen kukat jo varisseet, toisilla ei nupuista valkoista edes näy. Ilolla olen katsellut, kuinka särkynyt sydän on mennyt talven yli, hyvin nousevat punertavat versot.

      Pilvistä sunnuntai-iltaa ja aurinkoista ensi viikkoa pirttiläisille! ph

      • Huomenta myrskyävään maanantai aamuun, tuuli puhaltaa todella kovaa ja taivas on pilvessä.
        Katselin kalenteria ja huomasin auringon nousu ajat, Helsigissä 4,12, Jyväskylässä 3,46, Oulussa 3,04, Utsjoen merkintöjä ei enää olekkaan, siellä ei ehdi laskemaan.
        Pitkä on jo valoinen aika, kun laskut samassa luettelossa ovat 22,25, 22,44, ja 23,30, Hintriikan maisemissa pimeää enää vajaa neljä tunti.
        Pasilla on tänää nimipäivä, onneksi olkoon.

        Hyvä että ynnämuu selvisi säikähdyksellä, jos lääkitystä ei olisi ollut, olisi vaiva voinut poikia seuraamuksia.

        Olen ihan samaa mieltä noista hehtaarihalleista, ei niitä meinaa jaksaa tallustaa ja kun pakko on, kun se tarvittava ostos on siellä peränurkassa, heräte ostojen toivossa.ovat näin suunnitelleet.
        Eihän täällä sellaisia mahtavia liiketiloja taida ollakkaan mitä nyt siellä etelässä useampia.
        Ihanaa olisi, kun vielä olisi sellaisia pieniä puoteja, joissa kauppias olisi tuttu asiakkaiden kanssa, ja kuulumiset voisi vaihtaa ja samalla saada henkilökohtaista palvelua, sitähän ei näissä isoissa liikkeissä meinaa millään saada.
        Myyjiä pitää perästä ajaa ja melkein kiinni tartuttava, jos mieli asiansa selväksi saada.

        Taitaa niitä kortteja paljonkin "pelkkää hyvää" joutua tekemään, kun oppilaita on kertynyt vuosien saatossa?

        Taitaa tulla sellainen en tee mitään päivä, suurempia rästejä ei ole ja muutenkin aika haluton olo, mistä johtuneekaan.
        Elämä pistää väliin mietteliääksi, minutkin;)

        Jospa se tästä, ollaan ja ihmetellään, kivaa päivää kuitenkin meille kaikille.


    • sinisirkku-ejk

      Huomenta täältä mökkielämästä.

      Sateisessa säässä ollaan täälläkin ja yllättävän viileää on ulkona. Kesäjuhlat on ohitse ja puskaradio on toiminut:D

      Eilen kävi kiinnostunut ostaja katselemassa, 3 mökkiä kun on myynnissä. No sitten soitti illalla ja on mökistäni kinnostunut, ja tulee tänään uudelleen käymään.

      Ostaisi kalustuksineen kaikkineen, mikä olisikin helpointa itselleni, mutta on siinä hommia edessä tyhjenää henkilökohtaiset laatikoiden sisällöt, vaatteet ym. Astiat ottaisi kuulemma, saa nyt nähdä.
      Vähän turhan nopeasti innostui, kun en edes ehtinyt ilmoittaa.

      No, sittenhän se olisi ohi ja rauhottuisi siltä osin. Aamukahvia istun nauttimassa verannalla, katsellen syreenien kukintaa, oravan temmeltäessä välikatolla lämpimikseen:D

      Mainittava siitäkin on ostajalle, ettei luule rottien siellä mekastavan. Nätti se pikku otus on, tuli jo terassille viereeni ihan kesynä, pitäisi vrmaan säikäyttää se tiehensä, mutta en raaski.

      Huomenna voi tulla lämpöaalto Suomeen, saisi tullakin koleaa nyt onkin.
      Viihdytään kuitenkin ja ihmetellään nopeita säänmuutoksia! Heippa,...

    • Siitä se kirkastuu

      Vähän sellaista tuhnuilmaa on, mutta siitä se kirkastuu. Ainakin ennusteissa lupaillaan.
      Mökkeilyhän se on ollut "karvahattukerhossakin" puheenaihe meilläkin. Runsaan parikymmentä vuotta olen mukana istuskellut kerran viikossa. Alkuun pieniä pätkiä työelämäni aikaan viikonloppuna. Nykyää meitä "sitkeitä" eläkeläisiä kuluttelee aikaansa jutustelemassa arkipäivänä tunnin, pari edelleen kerran viikossa. Tietysti vain silloin, kun se sopii.

      Tänä aikana on porukkaa vaihtunut. Puolet on häipynyt lopullisesti, monet ovat tulleet huonoon kuntoon. Uusia eläkeläisiä on sitten tullut tilalle. Mukana on ollut ja on monenlaista mökkeilijää. Siinä on ehtinyt nähdä, kuinka yllättävänkin nopeasti suuretkin suunitelmat kaatuvat terveyden horjahtamiseen. Monelta into hiipuu pikkuhiljaa ja he eivät jaksa enää lähteä mihinkään. Näin käy usein viimeistään kun 80 v. alkaa lähestyä. Tämä on sitä elämän realismia.

      Sitä konkreettisestikin nähtyä elämänvaihetta tässä elelen. Mökkeilystä en aio vähällä luopua. En, vaikka lähtökohdat ovat monin osin vastaan. Matka on pitkä, siinä on päivän työ ajella. Mukavuuksia mökkerössäni ei ole, enkä halua. Kamina lämmittää, sähköpistokkeeseen on 10 km, hyvälaatuinen lähdevesi on parinsadan metrin päässä, kovakaan naapurin mökä ei kuulu, kaupat ja kioskit ovat kaukana.

      Saapa nähdä kuinka kauan minulla potkua tähän reissaamiseen riittää. Kyllä siinä on takana alitajuinen ajatus, joku "nostalgia", paluu ja nuoruusaikojen olosuhteisiin. Rähveltää metsissä, on hyvät marja- ja sienimaat, kalavedet, elää mahdollisimman vähillä nykyajan mukavuutta tuovilla välineillä. Metsän humina, luonnot äänet ovat minun mielimusiikkiani. Taulut vaihtuu auringon nousuissa ja laskuissa ja miksei myös myrskyn ja salamoiden riehuessa. Minusta se on elämää helpoimmillaan ja vapaimmillaan. Ainakin välipalaksi. Tietysti olen kyllä jo kaupunkilaisuudenkin pilaama - etten sanoisi haihattelija. Niin ajattelen, kun tästä kehumastani hyvästä huolimatta, pientä arvuttelua mielessä hiipii. Mihin saakka tuohuni on jonkun järjellisen rajoissa - no senhän aika näyttää ja asettaa rajat.

      Mökkiäni en pistä myytäväksi. Eikä se paikan ja muun tason perusteella ole minkään arvoinenkaan. Täysin kättökelvoton nykyajan sivistyneille ihmisille, jotka sentään vaativat "tasokasta."

      Näin tänään, koska kummoisempaakaan asiaa ei ollut.

    • Hintriika*

      Yksi mukavuus entisaikoihin verrattuna mökeillä on. Nimittäin puhelin. Elllei mökki satu olemaan sellaisessa katveessa, johon mitkään signaalit eivät osu. Muistan, kun ennen moni eläkeikäinen ei uskaltanut yksin eikä aina kaksinkaan lähteä kesämökilleen, koska lähin puhelin saattoi olla kilometrien päässä. Jos vaikkapa sydänkohtaus yllätti, ei voinut taskusta vetäistä kännykkää ja hälyttää apua.

      Omat mökkeilykokemukset ovat ajoilta, joilloin vanhemmillani oli mökki missä milloinkin heidän asuinpaikastaan riippuen. Minulla tai perheelläni ei ole koskaan ollut omaa kesämökkiä. En ole osannut sitä edes kaivata. Aikanaan olin onnellinen rivitalon ja sitten omakotitalon pihasta. Nekin mennyttä aikaa. Nyt saa riittää parveke.

      Eilen oli hurja dokumenttiohjelma "Ikäihmisten kilpajuoksu". Sinnikkäin meni kilpakentälle kiekkoa heittämään 100-vuotiaana. Meni, vaikka liikkumiseen tarvitsi jo rollaattorin. Ja yli ysikymppiset treenasivat kovemmin kuin moni puolet nuorempi. Ohjelma päättyi Lahdessa pidettyihin kansainvälisiin kilpailuihin. Ympäri maailmaa olevan osanottajakaartin kilpailijat tuumivat vain, että aikovat seuraavana vuonna parantaa tulostaan. Pani henkeä haukkomaan!

      Jotakin pilveä uhkaa kertyä tähän saakka siniselle taivaalle. Saisi jo sateet riittää vähäksi aikaa. Vaan minkäs teet!

    • Katleija

      Ennen sinkkuelämääni emme mökkiä tarvinneet, kun mieheni kotipaikka maalla oli käytettävissämme. Siellä sai käydä uimassa ja saunassa, kasvattaa mansikkansa ja perunansa sekä hajuherneensä. Hajuhernettä piti aina olla, olihan ne morsiuskukkiani.
      Yksin jäätyäni ja kun se paikkakin myytiin mietin hankkiako jonkinmoinen mökki. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että eipä se yksin mökkeily taitaisi oikein mukavaa olla.Niinpä myin jyrsijäni ja veneeni viratomina. Ajattelin että mieluummin matkustelen katselemaan muita maita. Säästyn samalla mökkihuolista, kai niistä huoliakin on.
      Kaihoten aina ajattelen omaa puutarhaa, mutta ehkä seuraavassa elämässä sitten....
      Nyt on multaa vain kukkaruukuissa ja kukkien hoivailu on mielipuuhiani ja parvekeviljely.
      Olen siis maalainen kaupungissa, siksi kai luonto on rakas ja metsissä viihdyn. Kävinpä taas kahvilla Pirtissä, hyvää päivänjatkoa vaan.

      ps. olen iloinen ynnämuun puolesta, että hän saa toteuttaa miehistä luontoaan metsämökissään. Kaikkein säälittävimpiä ovat kaupunkilaiset miesparat, joiden elämäntehtävänä on olla vaimon apulainen ilman miesporukan seuraa ja miehisiä töitä ja harrastuksia. Nauti puiden pilkkomisesta ja kalojen narraamisesta ja havumetsän tuoksusta sekä kosteista kesäaamuista. Kuuluuko sieltä metsästäsi palokärjen huuto ja rummutus. Voi kun sen vielä kerran kuulisi korvessa.

    • Joo...se on totta minkä H* mainitsi, puhelin on hyvä takuumies. Ainahan on mahdollisuus, että mökillä ruhveltaessa sattuu vaikkapa tapaturma. Sen verran olen "kehitykselle" antanut periksi. Turha on edes vedota siihen tosiasiaan, että eihän ennen ollut.
      Myös oma kulkuneuvo olosuhteissani on melkeinpä välttämätön. Jos en pysty ajelemaan, mökkeilyni tyssää siihen. Kyllähän suurella vaivalla ja taksilla pistäytyä voisi, mutta tuskinpa se enää olisi järkevääkään.

      Katleija kysäisi, kuuluuko palokärkeä. Kyllä kuuluu tämä nopean tahdin lyöjä. Ei nyt yhtenään, mutta joskus on tullut erimielisyyksiäkin. Jätin tahallani kuivahtaneen, tervastautisen petäjän kaatamatta polttopuiksi, koska huomasin palokärjen sitä tarvitsevan. Meneehän se siinä, kun pysyisi puussaan. Ei se räminä ole sitäkään kuin asuessani kymmenen vuotta Ruuneberin kadun ja Mannerheimintien kulmassa, johon kuuluivat raitiovaunun kääntyessä kirskuvat äänet. Tottuihan siihenkin.

      Se palokärki (tai useampi) on kuitenkin niin utelias, että käy välillä kokeilemassa mökin seinää ja erikoisesti tikkaita. Tein ne lautojen puutteessa kuivista, keloontuneista riuvuista ja niitähän tahtimestarin pitää käydä kokeilemassa. Pakko on ollut muutaman kerran käydä kovaäänisesti komentamassa. Kyllä se karjuminen vähäksi aikaa tepsii.

      Enpä tiedä Katleijan mainitsemasta "miehisyydestä." Ainakaan en tarkoituksella sellaista imagoa rakentele. En uholla, urheudella tai "kovanaamaisuudella." Emmeköhän itsekukin ole sitä mitä olemme, emme monestikaan sitä, miltä näytämme. Minua vain joskus helpottaa olla sitä mitä haluan, ilman pientäkään vieraskoreutta. Parhaiten se onnistuu yksinään huutomatkan ulkopuolella lajitovereista.

      Tällaista lörpöttelyäni päivän lopuksi. Hyvää illan jatkoa!

    • Katleija

      Eipä kuulu täällä laitakaupungilla palokärjen ääntä, vaikka on tuossa vieressä jonkinmoinen metsä. Ketun tai supikoiran ilkeä rääkäisy pimeään aikaan sieltä voi kuulua niin että selkäpiitä karmii. Olen kuullut että jäniskin päästäisi karmean kuolonrääkäisyn, jos vaikka kettu sen saaliiksi saisi.
      Täällä kotini lähettyvillä pesii käpytikka ja se urospuolinen ilmoittelee reviirinsä pärisyttämällä katulampun metalista kupua. Kesti jonkin aikaa kunnes tajusin mistä semmoinen ääni tulee.

      Kyllä miehellä on erilainen luonto kuin naisella.
      Lukekaapas tämä: Hyvää yötä ja kauniita unia palstalaisille.
      http://users.tkk.fi/jblomqvi/fun/html/miehisyys.html

    • K.nolona

      Voi kaaauhia mitä mää teil luettavaks laitoin. Luin tuon jutun vasta julkaisuni jälkeen joka toiselta riviltä niinkuin siinä lopussa sanottiin. Jospa olisin ennen lähetä-tokkelin painamista sen lukenut, niin itsesensuuri olisi sen jättänyt lähettämättä, uskottehan jooko. ;-)) Ette tietenkään usko, vaan sanotte minua kaksimieliseksi, oi voi senttäs.

      • Helpotan lukemista

        MIES JA MIEHISYYS

        Mistä johtuu paljon käytetty käsite "miehisyys"?
        Johtuuko se yhteiskuntamme asettamista odotuksista?
        Johtuuko se omista tavoitteistamme? Ei, se johtuu pal-
        jolti joka miehen aivoihin ohjelmoiduista toimintamal-
        leista. Ne olivat jo varhaisimmilla esi-isillämmekin.
        Yhteiskunta muuttuu, mutta eräs asia ei koskaan:
        Mies on valmis suuriinkin uhrauksiin saadakseen
        toteuttaa vaistojaan. Tämä ei siis ole mitään satun-
        naista. Sehän on tutkitustikin väistämätön tosiasia.
        Ilmiön väitetään johtuvan myös osittain kulttuurista.
        Mies on, kuten historia opettaa, kautta aikain nyl-
        kenyt metsästämänsä riistasaaliin itse ja sitten tyr-
        kyttänyt punaista, kosteaa, veristä ja raakaa lihaa
        fyysisesti kevyitä kotitöitä puurtavalle vaimolleen
        jota - ihme kyllä - miellyttää moinen miehisyys ja
        ilmeisesti se johtuu niistä alkukantaisista vais-
        toistamme: tämä ilmiö on ihmiskunnan säilymisen
        kannalta tärkeää. Voitaisiin oikeastaan sanoa että
        edellytys. Miehelle tyypillinen, jatkuva tarve vii-
        maiselta, raskaalta metsästysreissulta palattuaan ha-
        lata vaimoaan johtuu nähtävästi geeneistämme ja
        tutkimukset osoittavat, että em. reaktion toimeen-
        pano tuo hyvän mielen molemmille osapuolille.
        Tosin tuo reaktio voidaan kylläkin tarvittaessa torjua.
        Miesten olisi syytä jo äkkiä kaivaa kätköistään vanhat
        käytön puutteessa ruostumaan päässeet puutarhatyö-
        kalut esiin, jotteivät vaimonsa vallan unohtaisi kii-
        tollisuutta miehiään kohtaan, eivätkä näiden il-
        maisia rakkaudenosoituksia.
        -------------------------------------------------------------
        Hämäräperäinen stoori? Tarina saa uuden merkityksen kun luet siitä
        vain joka toisen rivin (luku aloitetaan siis ensimmäiseltä riviltä
        otsikon jälkeen).


    • Mikähän se miehen mitta mahtaa olla, taitaa jokainen nainen asettaa omat mittansa, minkälaisen miehen kaveriksi asettuu.
      Tietysti jokainen mieskin asettaa tavoitteita elämänsä varrelle, on tietysti eri asia jos on parisuhteessa tai elelee poikamiehenä. Silloin tavoitteet tai miehen mittakin on erilainen.
      Yleensä tavoitteet asetetaan yhdessä jos ollaan parisuhteessa.
      Itsenäinen mies tekee niinkun itse parhaaksi näkee, voi vaikka mennä mökille korpimaisemiin ja kuunnella käen kukuntaa tai palokärjen ääntelyä, katsella kotkien kaartelua metsojen ja teerien kuhertelua tai istua järven rannalla kalassa.
      Siellä on mahdollisuus tehdä vaikka mitä, siellä voi olla oma itsensä.

      Nämä samat asiat voi tehdä tai nähdä myös yhdessä, mutta on otettava huomioon myös kaverinsa.
      Aina on erilaista olla yksin tai kaverin kanssa.

      En osaa sanoa mikä tuo miehen mitta oikeasti tarkoittaa, luulen sen tarkoittavan sitä, että mies pysyy sanojensa takana.

      Luin tuon Katleijan linkin ensin joka riviltä ja sitten joka toisen rivin, arvelin sen olevan jokin vitsi.

      Voihan sitä taas huomenna arvella , että mikähän se miehen mitta oikein on.
      Palataan asiaan ter: Late

      • Huomenta, nyt jo niin kesäisen kauniiseen aamuun, lämpöä oli jo huomattavasti enemmän, kun tuolla ulkona pistäydyn.
        Tuoksu jo tosi kesäinen, siitä se alkaa.
        Helka ja Helga, teille nimmpari onnittelut.

        En saanut linkkiä auki, missä ilmeisesti miehen mitasta on kysymys, mutta Laten kanssa samoilla linjoilla olen.
        Miehen, kuin myös naisen on parisuhteessa pystyttävä huomioimaan toisen mielipiteet, ei niin, että kummankaan on alistuttava.
        Ainaista hiomista se vaatii, mutta onnistuu hyvin, jos tahtoa löytyy.
        Mies miehenä on sellainen jolla on periaatteet, on vankka ja luotettava, tekee sen minkä lupaa, ei turhia haihattele, on silti lempeä ja empaattinen, tälläinen on suomalainen mies useimmiten.
        Se mitä niissä joka toisessa rivissä olikaan, en puutu.
        Pirtin miehet ovat hyvä esimerkki miehisistä miehistä, sellaisen kuvan olen saanut;)

        Eilen kävi tyttärentytär miehineen ja nuorimaisen kanssa tuomassa mökiltäni muutamia tavaroita, muunmuassa pesukoneen, nyt sitten voin pyykkipäiviä täällä viettää.
        Voi sitä viisi vuotiaan elämän halua, joka paikkaan ehti, oli silmät ja korvat tarkkoina.
        Siinä sai kuulla miten isä oli ostanut moottoriveneen, 40 heppaa on moottorissa, mutta ukin mökkinaapurilla on nopeampi vene.
        Koko ajan nykimässä isää tai äitiä, kysymyksiä sateli, missä, mikä, milloin, tiedon halu valtava.
        Siinä saakin olla tarkkana, että asiat oikein selittää, muisti on hyvä, kohta saa selittää, jos puheet ei pidä paikkaansa.
        Edellisenä iltana oli kysynyt, että mitenkäs se vauva sinne massuun menee, jäi vähän epäselväksi, miten vanhemmat asian selitti.
        Pari kertaa kuulema menee naimisiin, kun mukavan tytön löytää, että silleen.
        Seisoi kannon vieressä mistä ei nurmikkoa voitu ajaa, jäi mätäs, voi miten ihana tämä onkaan, kai äiti joka tupsun kohdalla ihastuksiaan lateli, malli oli purrut;)

        Vanhempi veli ( 11 ) oli saanut virvelillä ison hauen, isä oli haaviin sen saanut, mutta sepä olikin pompannut siitä pois, sitä porukalla harmiteltiin, oli ollut ainakin viisi kiloinen. Taisi olla ihan totta, ei kalajuttu.
        Pois lähtöä tehdessä tulikin tiukka, ei olisi lähtenyt, sanoi jäävänsä tänne, kysyin missä nukkuisit, no aitassa.
        Kertoipa vielä, että äiti ja isä joskus riitelevät, johon isä , että kaikki silloin tällöin riitelevät, sinäkin.
        Poika onkin topakka, polkee jalkaa kun suuttuu, kysyin saako tahtonsa näin läpi, yhteen suuhun tuli vastaus, ei.

        Piristävä elämys taas kerran ja pitää vaan ihmetellä, miten vanhemmat jaksavatkin, kolme elävää lasta, joista tämä pienin eloisin.
        Nuoria ovat, kyllä minä väsyisin.

        Nyt pyykkivettä lämmittämään, pääsen pitkästä aikaa oikein vanhan ajan pyykille, kone pesee, minä huuhdon, ihanaa,,,,

        Tulkaa turisemaan.


      • joutavoinen
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, nyt jo niin kesäisen kauniiseen aamuun, lämpöä oli jo huomattavasti enemmän, kun tuolla ulkona pistäydyn.
        Tuoksu jo tosi kesäinen, siitä se alkaa.
        Helka ja Helga, teille nimmpari onnittelut.

        En saanut linkkiä auki, missä ilmeisesti miehen mitasta on kysymys, mutta Laten kanssa samoilla linjoilla olen.
        Miehen, kuin myös naisen on parisuhteessa pystyttävä huomioimaan toisen mielipiteet, ei niin, että kummankaan on alistuttava.
        Ainaista hiomista se vaatii, mutta onnistuu hyvin, jos tahtoa löytyy.
        Mies miehenä on sellainen jolla on periaatteet, on vankka ja luotettava, tekee sen minkä lupaa, ei turhia haihattele, on silti lempeä ja empaattinen, tälläinen on suomalainen mies useimmiten.
        Se mitä niissä joka toisessa rivissä olikaan, en puutu.
        Pirtin miehet ovat hyvä esimerkki miehisistä miehistä, sellaisen kuvan olen saanut;)

        Eilen kävi tyttärentytär miehineen ja nuorimaisen kanssa tuomassa mökiltäni muutamia tavaroita, muunmuassa pesukoneen, nyt sitten voin pyykkipäiviä täällä viettää.
        Voi sitä viisi vuotiaan elämän halua, joka paikkaan ehti, oli silmät ja korvat tarkkoina.
        Siinä sai kuulla miten isä oli ostanut moottoriveneen, 40 heppaa on moottorissa, mutta ukin mökkinaapurilla on nopeampi vene.
        Koko ajan nykimässä isää tai äitiä, kysymyksiä sateli, missä, mikä, milloin, tiedon halu valtava.
        Siinä saakin olla tarkkana, että asiat oikein selittää, muisti on hyvä, kohta saa selittää, jos puheet ei pidä paikkaansa.
        Edellisenä iltana oli kysynyt, että mitenkäs se vauva sinne massuun menee, jäi vähän epäselväksi, miten vanhemmat asian selitti.
        Pari kertaa kuulema menee naimisiin, kun mukavan tytön löytää, että silleen.
        Seisoi kannon vieressä mistä ei nurmikkoa voitu ajaa, jäi mätäs, voi miten ihana tämä onkaan, kai äiti joka tupsun kohdalla ihastuksiaan lateli, malli oli purrut;)

        Vanhempi veli ( 11 ) oli saanut virvelillä ison hauen, isä oli haaviin sen saanut, mutta sepä olikin pompannut siitä pois, sitä porukalla harmiteltiin, oli ollut ainakin viisi kiloinen. Taisi olla ihan totta, ei kalajuttu.
        Pois lähtöä tehdessä tulikin tiukka, ei olisi lähtenyt, sanoi jäävänsä tänne, kysyin missä nukkuisit, no aitassa.
        Kertoipa vielä, että äiti ja isä joskus riitelevät, johon isä , että kaikki silloin tällöin riitelevät, sinäkin.
        Poika onkin topakka, polkee jalkaa kun suuttuu, kysyin saako tahtonsa näin läpi, yhteen suuhun tuli vastaus, ei.

        Piristävä elämys taas kerran ja pitää vaan ihmetellä, miten vanhemmat jaksavatkin, kolme elävää lasta, joista tämä pienin eloisin.
        Nuoria ovat, kyllä minä väsyisin.

        Nyt pyykkivettä lämmittämään, pääsen pitkästä aikaa oikein vanhan ajan pyykille, kone pesee, minä huuhdon, ihanaa,,,,

        Tulkaa turisemaan.

        K.nolona'lle, juttuhan oli nokkela jonka tulee lukeneeksi molemmin tavoin. Mitä miehenmittaan tulee, se on eri asia, mitä minuun tulee - sehän on täysin eri asia.
        On tärkeätä tietää miten joku asia on ja miten joku työ on tehtävä.

        Se, miten mies suhtautuu kauniimman puoliskon päätökseen siitä miten asia on ja miten työ tehdään, se onkin sitten taasen eri asia, johon kuulluu johdattelu huonompien vaihtoehtojen kautta parhaaseen lopputulokseen ja naisen käsitykseen siitä omasta viisaudestaan, mikä on toisaalta totta, aivan turha tulla minulle muuta esittämään.

        Olenkin melkoinen asiantuntija e.o. tilanteissa, siihen nähden on epäoikeuden mukaisia väitteet siitä, että meillä olisi akkavalta, ei se sitä ole, vaan miehenmittaan kuuluvaa suurpiirteistä parisuhteen hoitoa, sen suhteen monessa suhteessa on toivomisenvaraa.


    • Ei huolta, heh,heh!

      Luin minäkin Katleijan antaman linkin. Ei mitään huolta, kyllä sen verran täytyy huumorintajun kestää! Onpahan joku tehnyt askaretta sovitellessan tekstiä. Sitäpaitsi, siinähän on tottakin. Meitähän on perussuomalaisia( en viittaa puolueeseen), jotka jopa näinkin ajattelevat, jopa tosissaankin.

      Laten kirjoitus oli minusta hyvin valaiseva ja elämää ymmärtävä. Niin läheisen suhteen kuin kaverisuhteen perusteeksi. Aina kun on muuta joukkoa mukana, jokaisenhan pitää jossain tinkiä haluistaan tai toimistaan. Eihän se muuten onnistu. Vieläpä niin, että vahvemmaksi ja tietävämmäksi tuntevan pitää älytä joustaa enemmän. Eihän siinä menetä, jos kerran tuntee itsensä. Ellei niin tee, toisesta kasvaa nalkuttaja. Paitsi silloin, kun on vain yksi vaihtoehto. Vaikkapa vaaratilanteessa.

      Kun on yksin, voi tehdä niinkuin hyväksi näkee. Voi rentata vaarojen laelle ja rämpiä soita vaikkapa lakkojen perässä. Ei tarvitse ajatella, joutuuko urheutta näyttelevä kaveri pulaan. Täytyyhän ajatella paluutakin, tietää että kun aurinko menee varjoon, itikka ja mäkäräparvet on kimpussa, ne on kimpussa joka paikassa. Ja kun on yksin matkassa, jos väsy yllättää, ainahan löytää paikan nokosille. Itikoihin kyllä tottuu, eläähän paljon ihmisiä ympäri vuoden niiden "syöpäläisten" keskellä. Näitä tuli mieleeni, kun kerran otin mukaani peruskaupunkilaisen. Valitusta riitti, kaikki oli älytöntä, ei telkkaria, ei lehtiä, ei niin mitään muuta kuin" itikan perkeleitä". Kun kännykkää yhtenään raplatessa virta loppui, ei saanut sähköä. No se järjestyi kyllä autosta. En kyllä menettänyt malttiani. Toistin vain, että näillehän en mahda mitään ja olen kyllä ennen lähtöä kertonut. Viikko hänen piti olla, mutta tein tahallani asiaa kylille. Temppuni onnistui, hän oli heti halukas lähtemään ja otti kamansa mukaan. Näinpä ongelmani oli sitten poissa ja jatko meni totuttuun tapaan.

      Hyvää päivän jatketta. Täällä näyttää aurinkoiselta.

      • Hauskaa huomenta!
        Katleijalle monet kiitokset aamunaurusta. On siinä tekijä joko luonnon lahjakkuus tai puurtanut ja pohtinut otsa hiessä tekstiään. Nerokas tarina, jolle kelpaa nauraa toistekin.

        En ota kantaa miehisten miesten miehisyyteen. Itse olen mieheni valinnut ja hänkin kai vaimonsa. En tiedä, kumpi meistä on vakka ja kumpi kansi. Yhteiseloa on sen verran takanapäin, että uskallan sanoa, että meillä on vakka kantensa valinnut.
        Kun erilaisia kiviä laitetaan samaan sepelimyllyyn, niin siinä pyörityksessä kyllä särmät hioutuvat puolin ja toisin.

        En ymmärrä niitä naisia, jotka jaksavat haukkua suomalaisia miehiä.
        Älyttömin kuulemani väite on, että suomalainen mies ei aidosti rakasta, koska hän ei ole mustasukkainen, ei romanttinen eikä palvo naistaan!
        Mitähän ihmeen jumalattaria nämä palvontaa vaativat naiset ovat?

        Ihan tavallisena vaimoihmisenä en ole osannut edes odottaa, että mies tulee ruusu hampaissa kotiin ja latelee litanian unelmiensa naiselle. Hätäpäissäni olisin kai soittanut ambulanssin. Olenhan toki kukkia saanut, mutta huumorin kukat meillä enimmäkseen kukkivat.

        Jotta tästä ei tulisi juhlavaa esseetä, naputtelen tähän tositarinan arkielämästämme.
        Oli vähän vaihdettu mielipiteitä jostakin, ja murjotimme molemmat. Huomasin olleeni puoliksi väärässä ja tokaisin vähän ajan kuluttua: - Kyllä mä sua rakastan.
        Siihen mies: - Noo, ei se mitään haittaa.
        Nauruksi meni, ja nyt meille nauraa koko saksalainen "mutkan kautta -suku", sillä sisareni ja lankoni olivat tapahtuman aikana paikalla, ja lanko oli kertonut tapauksen sisaruksilleen.

        Kostoksi opetin lankomiehelle kaunista äidinkieltäni. Saksalaisella ärrällä varustettuna kuulosti varsin vaikuttavalta: "Älä rääkkää ämmääs! Emmä rääkkääkää!""

        Ja nyt minä lopetan mahdollisten lukijoitten rääkkäämisen tähän.
        MOI!


    • AAAHHHH....
      Mikä ihana tunne taas jaloissa.
      Meillä oli tänään jalkahoitaja täällä,12€,leikka ja hieroo ja mitä kaikkea tekeekään tunti siinä menee aina yhden jaloissa.

      Aurinko paistaa ja mittari näyttää 20c varjossa.

      Huomenna sitten markkinoille,rinkelin ostoon.

      Minä muistan kun aikoinaan pojilla kierti armeijassa joku sellainen kirje mistä piti lukea jokatoinen rivi,eise mikään hävytön juttu ollu,vaan kun ei tuo muisti enää pelaa niin kuin pitäisi;(((((((

      Vietetään nyt kessee kun voijaan;(

      näkyillään...

    • "pelkkää hyvää"

      Olikohan tuo jo kesäsadettä, tuo, joka kasteli minut äsken?

      Vaikka aina puoliksi tosissani päätän vähentää kukkien ostoa, tulee kiusaus käydä katsomassa puutarhalla ja siinä ne lupauksenpuolikkaat karisee!

      Nyt on minun mehikasvini taas ruukuissaan. Olivat talviteloilla maantasalla ja hyvin selvisivät pakkasesta.
      On pelargoniat, pistokaslobeliat, maahumalat, keijumekot, petynit sun muut ruukuissaan ja laatikoissaan. Sen puolesta saa kesä tulla.

      Aivan ihanasti alkoi sadella, kastuin, mutta kukkasille juuri sopivaa.

      Huomenna menemme, kaksi luokkaa, esihistoriaan tutustumaan Kierikkikeskukseen Iihin. Saa nähdä, kuinka ilma pysyy kuivana. Ennustus lupaili sadetta ja olemme ulkosalla koko ajan. Kun pitää ajoissa varata, ei siihen ilmojen varaus kuulu, joten siihen, mitä saamme, on tyytyminen.

      Alkoi jo pyörryttää nuo pohdiskelut miehistä, påarempi tyytyä mehipartaan!

      Muori67, kadehdin juuri nyt saamaasi jalkahoitoa, olisi tarvis. Ei vaan tule tilattua, ehkis lomalla.

      • Keskellä viikkoa jälleen, pikkulauantai, näinhän olen kuullut sanottavan.
        Huomenta tähän kauniiseen aamuun, tuuliseen, lämpimään, voisi sanoa tuulesta, että myrskyinen, toivoisi jo, että tuulet tyyntyisi.
        Teemu ja Nikodemus, onnea nimipäivällenne.

        Tuosta tuulesta, siitä on kiusaa ohut lehtisille kasveille, myös pölyttäjät siitä kärsivät.
        Kovin pienillä siivillä ne joutuvat lentoa tekemään, ja kimalainen jos tietäisi, ei pystyisi lentämään lainkaan, painoonsa nähden, tässä tietämättömyys hyödyksi;)
        Niin se kesä tulee sinne pohjoisempaankin, kukat iloksi saa kasvamaan.
        Mukavia varmaan nuo retket koulukkaitten kanssa, mutta varmaan myös uuvuttavia, olen joskus laivalla katsellut retkeläisiä, kyllä siinä vahtimista on.

        Löysin googlesta neuvon kirsikkatomaattien hoidosta, varkaat pois ja kukkaterttua on heiluteltava, tekee näin suuremman tertun, no tätähän sitten kokeilen, kun nyt tulisi niitä kukkia ensin.
        Tämä kai se saa aina ja aina vaan yrittämään tuota kasvuun laittoa, vaikka varmuuta tuloksesta ei olekkaan.
        Harson alla seinustalla ovat ruusupapu ja mustasilmäsusanna, ne eivät tuulesta yhtään tykkää.

        Nyt sitten jouduin eka kerran tänä keväänä mäkäröiden ruuaksi, aivan kamala pilvi hyökkäsi kimppuuni ja monta palasta saivat ihostani purtua.
        Kamalia otuksia, eivät edes tinise niin kuin itikka, salaa hyökkäävät.
        Seurasin tuossa pöntöllä kun kirjosieppo antoi kyytiä tikalle, mikä pöntön suulla aikoi pahojaan tehdä.
        Pakko oli tikan häipyä, kun kirjosieppo hyökäili kohti, sama kirjosieppo nyt aamulla myyrää jahtasi, leikkiäkö aikoi, liian suuri kai ruuaksi niin pienelle linnulle.

        Tänään kaupunki reissu, helteinen päivä sattui, mutta joskus aikataulut vaativat olemaan paikalla sovittuun aikaan.
        Jospa tätä kaunista nyt riittäisi tämän päivän jälkeenkin;)
        Kerronpa vielä, kun silmiin sattui komeat sipulirivit, niiden kasvuun lähtö onnistui, ovat jo kymmenen sentin pitkiä.
        Uusi mansikka tekee jo raakileita, mutta vanha mansikkamaa vain lehteä työntää, mikähän lienee vialla?

        Nyt nauttimaan kauniista päivästä ja kaupungin melskeestä, mukavaa päivää toisillekin.


      • SkillaN kirjoitti:

        Keskellä viikkoa jälleen, pikkulauantai, näinhän olen kuullut sanottavan.
        Huomenta tähän kauniiseen aamuun, tuuliseen, lämpimään, voisi sanoa tuulesta, että myrskyinen, toivoisi jo, että tuulet tyyntyisi.
        Teemu ja Nikodemus, onnea nimipäivällenne.

        Tuosta tuulesta, siitä on kiusaa ohut lehtisille kasveille, myös pölyttäjät siitä kärsivät.
        Kovin pienillä siivillä ne joutuvat lentoa tekemään, ja kimalainen jos tietäisi, ei pystyisi lentämään lainkaan, painoonsa nähden, tässä tietämättömyys hyödyksi;)
        Niin se kesä tulee sinne pohjoisempaankin, kukat iloksi saa kasvamaan.
        Mukavia varmaan nuo retket koulukkaitten kanssa, mutta varmaan myös uuvuttavia, olen joskus laivalla katsellut retkeläisiä, kyllä siinä vahtimista on.

        Löysin googlesta neuvon kirsikkatomaattien hoidosta, varkaat pois ja kukkaterttua on heiluteltava, tekee näin suuremman tertun, no tätähän sitten kokeilen, kun nyt tulisi niitä kukkia ensin.
        Tämä kai se saa aina ja aina vaan yrittämään tuota kasvuun laittoa, vaikka varmuuta tuloksesta ei olekkaan.
        Harson alla seinustalla ovat ruusupapu ja mustasilmäsusanna, ne eivät tuulesta yhtään tykkää.

        Nyt sitten jouduin eka kerran tänä keväänä mäkäröiden ruuaksi, aivan kamala pilvi hyökkäsi kimppuuni ja monta palasta saivat ihostani purtua.
        Kamalia otuksia, eivät edes tinise niin kuin itikka, salaa hyökkäävät.
        Seurasin tuossa pöntöllä kun kirjosieppo antoi kyytiä tikalle, mikä pöntön suulla aikoi pahojaan tehdä.
        Pakko oli tikan häipyä, kun kirjosieppo hyökäili kohti, sama kirjosieppo nyt aamulla myyrää jahtasi, leikkiäkö aikoi, liian suuri kai ruuaksi niin pienelle linnulle.

        Tänään kaupunki reissu, helteinen päivä sattui, mutta joskus aikataulut vaativat olemaan paikalla sovittuun aikaan.
        Jospa tätä kaunista nyt riittäisi tämän päivän jälkeenkin;)
        Kerronpa vielä, kun silmiin sattui komeat sipulirivit, niiden kasvuun lähtö onnistui, ovat jo kymmenen sentin pitkiä.
        Uusi mansikka tekee jo raakileita, mutta vanha mansikkamaa vain lehteä työntää, mikähän lienee vialla?

        Nyt nauttimaan kauniista päivästä ja kaupungin melskeestä, mukavaa päivää toisillekin.

        Ja lämmintä kesäpäivää kaikille!
        Ja lämmin osanottoni SkillaNille.
        Omakohtainen kokemus mäkäristä on ja pysyy ensi tutustumisen pohjalta.
        Olimme vuosikymmeniä sitten päätyneet Lappia kierrellessämme Inariin ja leiriytyneet Vaskon varrelle. Siihen asti oli sää ollut kolea ja sateinen, mutta Inarissa oli helle.
        Arvatkaa, kuka toope tälläsi ylleen hellemekon ja järjesti mäkärille avaran herkkupöydän. Kyllä oli turistifrouva purtu ja pistelty! Vielä sen kesti, että ensin oli toinen silmä muurautunut umpeen. Sehän onneksi jo vähän raottui seuraavana aamuna, jolloin toinen silmä vuorostaan oli aivan ummessa. En siis täysi sokko ollut, mutta kirvely ja kutina oli tosi hirveää.
        Lisäksi ihmistä oli siunattu jälkikasvulla, joka jaksoi vielä talvellakin muistella, kun äiti kävi Mäkärä & kumppanien kauneussalongissa.
        Teki jo suvella mieli pieksää mokomat huonosti kasvatetut kakarat, mutta juokse nyt puolisilmäisenä silmäpuolena nopsajalkaisten koltiaisten perässä. Siinä olisi helposti lyönyt päänsä Inarin mäntyyn.
        Lämmöllä muistelen Mattuksen perhettä, jonka sauna helpotti suuresti tuskaani.

        Täällä ei vielä ole edes hyttysiä, joten helletamineissa uskaltaa lähteä ulos aurinkoon ja elämään!
        Hyvät jatkot! Ta-va-taan taas!


    • tulenlieskatt

      Hyvää kesäkuuta!
      Nysse kesä si tuli, ainakin täks päiväks. Tuulee kyä nii et vissii pittää hakkee tiiliskivii taskuu. Meinaan ettei löydä itteensä viaraasta maasta, tai ainaskaa naapurin pellolta, juuh.
      Kyl määki muistan hirmusen mäkäräislauman hyäkkäyksen, tosin iha nuaruusajalta.
      Oli ajettu jo väsyyksii asti, ku isä päätti pysähryksestä. Se meinas et piretää ruakataukoki. Hän sitte katteli mukavan puskikon, meinas ettei aurinko autoo suaraan porottas. Auton akkunat oli veivattu alas jotta ilma vaihtus.
      Sitte eiku puskikkoo. Jessus, akkunoista ryntäs harmaapilvi suaraa sissää ja kävi päälle.
      Voi sitä käsie läiskettä, siskoni kiljui täyttä kurkkua ja äite käski äkkiä pakkoo perruttaa puskasta. Isällä oli täystyö ohjaamises ku naama oli täynnä murhahimosia ötököitä .Ajettii si tuulisemmalle paikalle läpituuletuksen toivosa. Nälkäki unohtu huiskinna pyärteessä. Kyä aikaa kulu enneku päästii jatkamaa matkaa. Ihohoito oli unohtumaton kokemus.
      Tuli miälee sanonta: oppia ikä kaikki
      .
      Taas mää näit monivilja sämppyjä toin kahvee kans, juuh ja juhlamokkaa paketin kesäkuun kunniaks. Kiitti kahvee keittäjälle Seo moro taas.

    • Hintriika*

      Kirjoitin surkean voivottelun jo aamulla. Juuri kun olin aikeissa lähettää sen matkaan, kerkesi sähkökatkos ennen minua. Liekö ollut ukkosen tekosia, kaksi kertaa meni sähköt poikki melko perätysten. Lyhyitä katkoksia, mutta riittivät kirjoitukseni kadottamiseen.

      Vettä, vettä, vettä... sitä meillä riittää. Lämpö saattaa hetkellisesti nousta jopa pari astetta yli kymmenen. Nauti siinä kesästä, jota täällä pirtissä kaikki kilvan toitottavat! Kävin tuttavien kanssa puutarhoja katsastamassa. Kyllä kukkia olisi, kesä vain puuttuu. Tuttava osti pari puskaa. Minun on turha ennen reissulta paluuta ostella.

      Parveke alkaisi olla muuten kunnossa. Se kesä puuttuu sieltäkin. Turkki päällä ei viitsi mennä badenbadeniin istumaan. Tai enhän minä edes omista turkkia. Sadepilvivana Ruotsista kohti Suomen Lappia kulkee kuin viitoitettua tietä meidän ylitsemme.

      Jatkakaa vain kesällä retostamista! Mäkärät kostavat... ähäkutti!

    • Voihan nenä,kyllä H*:lla on huono tuuri tuon ilman suhtee,mutta kyllä siitä vielä kesä sinnekin tulee,uskotaan ja toivotaan KOVASTI.yritä puhaltaa tuota aurinkoa sinne Hintriikalle.

      Markkinarinkelin toin taas kerran.
      Kyllä oli tori täynnä porukkaa.
      yhden ainoa tutun tapasin,vaikka kiersin torin kahteen kertaan.

      Että tuo kissa video on sitten IHANA.
      Kuinkahan monta kertaa olenkaan sitä käynyt katsomassa,sormet syyhyy.

      Partsulle laitoin pedin aion siellä ensiyön olla.

      Ikkunan pesijä kävi nyt iltapäivällä.On niin kirkasta:)

      Onhan tätä lämmintä odotettu,vaan liika on liikaa.
      En tiedä onko ukkosta,kun meinaa tuutia minua pötkölleen.

      Nyt menen tennistä katsomaan.
      näkyillään...

    • "Herkkähipiäisten" harmejako

      Eivät kaikki hyttyset ja mäkärät ole samanlaisia. Niitä on kymmeniä lajeja ja niiden elinikä lienee pari viikkoa. Enpä minäkään niitä muusta erota kuin käytännön kokemuksesta. Eikä ne pistotkaan kaikkiin vaikuta samalla tavalla ja jotkut kelpaavat huonommin syöpäläisten evääksi. Lisäksi lienee päikallisia laatueroja - .lappalaiset mäkärät kyllä ovat minunkin kokemukseni mukaan ärhäkimpiä. Näitä olen huomannut kun myös porukoissa olen taivallellut..

      En ole parasta mahdollista tavoiteltavaa laatua hyttysille, toisia valitsevat jos valintaa on tarjolla. Jos nyt ne naaraat sattuvat purekelemaan, ensimmäiset pistot hiukan kutisee, mutta kun siitä pääsee ohi, enpä juuri huomaakaan pientä verenluovutusta. Keväällä ekat hyttyset ovat vanhaa kantaa, pörräävät kuin pienet helikopterit, eikä niistä harmia ole. Myöhemmin kesällä tulevat syösyvät "torpeetot", jotka myös kantavat vaikkapa lokeista saamaansa bakteerikantaa ja siten tekevät saaliillensa pahempaa jälkeä.

      Mäkärissäkin on eroa. Niitä voi olla jumalattoman paljon, menee silmiin ja hengitykseen, mutta puremisesta ei silti suurta haittaa ole. Jonkun kerran olen joutunut lakkojen poiminnan keskeyttämään, koska ämpäriin tulee liharuokaa ihan väriksi saakka. Polttajaiseksi nimetty - mäkärä kai sekin - on kyllä ärhäkkä ja ärsyttävä saalistaja. Enpä tiedä parempaa hoitokeinoa kuin kortisonisalva. Se lievittää.

      Eipä täällä kaupunkimaisemissa ole hyttyshuolia. Lienee ilmakin sapivasti saastunutta etteivät hyttyset pärjää. Siis siitäkin "jotain hyvää." Onhan siihen muitakin syitä, kosteikkojahan ne myös tarvitsee.

      Kun Hintriikan maisemissa sadetta riittää, se on hyvä apu hyttysten ja itikoiden joukkomittaiselle hyvinvoinnille. Eipä niitä kyllä Lapinkaan asutuskeskuksissa tuhottomasti ollut silloin, kun siellä reissailin. Ehdin kyllä kokea Vanlastiinan kertoman tapaistakin. Kyllähän siinä puskan takana kyyköttäminen ripeytyy.

      Palaan Venlastiina aikaisempaan kertomukseen: olipa mister Greengassin vastaus tillanteeseen suorastaan erinomainen. "Noo, ei se mitään haittaa." Ei mitään teennäistä "pusi-pusia", vaan asiaa. Eipä ihme, jos hyvin pyyhkii!

      Jätän ilmat kertomatta. Miksi niiillä huonompionnisia kiusaa.

    • Hintriika*

      Älkäähän mitään, sain sentään terassikauden aloitetuksi parvekkeella. Sadepilvet saivat jonkun sätkyn ja hävisivät. Aurinko alkoi paistaa myöhäisillan kunniaksi. Ei se nyt ihan kirkkaalta taivaalta rävöttänyt, pientä häkärää jäi eteen, mutta lämmitti silti.

      Saunan jälkeen istuskelin parvekkeella hihattomassa yöpaidassa ja nautin retsiinaa, jota muuan täällä päin kyläilevä sukulainen ei ehtinyt maistamaan. Huomasin vessan peilistä, että vaikka oli laskeva aurinko klo 21 jälkeen, niin kyllä vain sai posket punaisille läiköille. Siellä se paistelee vieläkin ja valaisee asuntoni peräseinää.

      Tuulikin hellitti sen verran, että savu piipussa tuprusi 45-60 asteen kulmassa entisen 90 asteen sijasta. Mutta sehän kyllä taas yön levättyään jaksaa. Ja samaa kehää kiertävät sadepilvetkin, että ehkä taas huomenna saadaan vettä niskaan.

      Mittari, jonka anturi on parvekkeella, näyttää 16,4 astetta. Taitaapa olla lämpöennätys tälle vuodelle.

      Kiitoksia kummiskin osanotosta.

      Ja hallitusneuvottelutkin taas levällään.

    • Puskasuleima

      Huamentapäivää!
      Tervetuloo aamukahaville!
      Mettäkurjempolovet, lupiinit ja pihlajat kukkii. Toin tohon kuistille vanhas maitotonkas tommotten maharottoman suurten kimpun, ja siin on noit koiramputkii semmottena pitsikevennyksenä.
      Voisarvii on tarjolla kaffeen kans. Syäkäp pois, ne on tuarei.Tänä aamuna neljän aikaan paistettu.
      Oli hiano aamu, mut sit rupi vetämääm pilveen. Likasen harmaa on toi taivas nykki, mut kyl se aurinkoki pilviel lomast paistaa.

      Muistaka, et torstai on toivoo täynnä.

      • Puskasuleima

        Mitäs miä sanoin!
        Nys se porottaa täysil voluumeillans, se aurinko, meinaan.
        Toivoos ei parane koskaa heittää.


    • Juu kyllä porottaa täälläkin.

      En minä voinutkaan koko yötä tuolla partsulla olla,se oli liian pehmeä se ilmapatja.
      Tuo lonkka ei antanut olla siellä,vaan tahto ommaan sänkyyn.

      Skillanilla on nettiyhteys poikki;(

      Kiva kun puskasuleima piti huolta aaamukahveesta täällä pirtissä.

      Täytyy lähteä tuonne alakertaan,siellä on vähän viileämpää.
      Kun ei ole kaikki kunnossa,niin ei liikalämpökään hyvää tee.

      Jäätettä pulloon ja pihalle.
      näkyillään...

    • Voihan nenä!

      Muori67 on tehnyt sen, mistä itse olen kolme vuotta haaveillut: nukkunut parvekkeella.
      Kyllähän me siellä metsäkulmalla muutamana hellekesänä veimme patjat terassille, ja hyvin nukuimme heräten rastaitten aamumarssiin, jonka ne sotilaallisesti suorittivat koko talon mittaisen nurmikon päästä päähän muutamaan kertaan.

      Asun ensimmäistä kertaa kerrostalossa enkä tunne keskikylän etikettiä, mutta kenelle oikeastaan kuuluu, missä minä nukun, jos en puhu tai kuorsaa kovaäänisesti.
      Vielä minä tämän unelmani toteutan.

      Nukuimmehan me Jaltassakin parvekkeella, kun tuulen virettäkään ei käynyt, ja aurinko oli päivisin paahtanut taustalla olevat vuoret hehkuvan kuumiksi.
      Niin nukkuivat naapurimmekin, joten ihan hyuvin pärjäsimme jaltalaisessa hotellietiketissä.

      Nyt pöytään. Keittiömestarille tuli nälkä, ja hän ruokkii m inut samoin tein.

      Heippa!

    • wiiwidear*

      Heippati rallaa

      aurinko paistaa, toisinaan pilven taakse karkajaa.

      Juu, ihan runolliseksi tääl aletaan, piski kuorsaa miun tyynylläin ja partakarvat vaa väpättää. Näkkee peijakas suloisia unia, ehkä unissaan ruualla herkuttelee. Tai jätskillä, sitä myö syötiin yks päivä, ku kävimme kaupassa. Ostin suklaatuutin ja se jaettiin tasapuolisesti, mie söin jäätelön, piski tuutin...

      Käytiin vähä lajitovereita silmäilemässä, oli pikku kisailut tuol kylillä, nähtiin paljon karvaisia veijareita, oli kyl jokunen karvaton päässy mukaan keimeihin.
      Piski tykkäs, katteli ihan toisiin suuntiin, meinas vissiin, et oma lauma sentään parempi, ku nuo muut partasuut.
      Namipalan hää välillä sai ja hyvät kehut mummolta. Täl viisiin meil lännessä.

      Kuullaan ja kuiskaillaan.
      Hei hei

      • Aamu on jo riittävän pitkälläeikä, kukaan ole päässyt tai kerinnyt pirttiin, niinpä minä päätin tulla kahvinkeittoon, tuon rusinapullaa mukanani, tosin eilen leivottua.
        No pullahan vain paranee kun rusinat yönyli vetäytyy.

        Aamu mitä kaunein, tuuli kyllä tuulee, joten kauhean lämpimältä ei oiken tunnu.
        Eilen ei tullut ulkona paljon käytyä, mitä nyt roskapussin ulos vein.
        Tänään on pari laskua maksettava tällä koneella, ei sekään enää ulkoilua kaipaa.

        Kuitenkin on sitä tänään harrastettava ja sama jatkuu lauantaina ja sunnuntaina sukulaiset ovat vuorossa ensin Espoossa ja sitten tuolla paikallisen alkohoolitehtaan vieressä Rajamäellä. Ensiviikolla käytävä sisareni luona Kannelmäessä, sitten onkin alettava valmistella sitä korpivaellusretkeä Mujejärvelle.
        Politiikasta ei kannata nyt puhua, Katainen hylkäsi köyhien edustajat, kaipaa vanhaa koaliittioa.

        Odotellaan mitä ensiviikolla kuuluu ter: Late


    • Huomenta päivää;)

      Hiki päässä mennä taapersin "rollikkani" kanssa.
      Oliks hesalaiset vai turkulaiset,kun laittaa liikenteesee Trollikat.
      Minulla puuttuu tuo t,siitä on sentään jotain eroa;))

      Nii kävin Takataskussa tilaamassa kaakun juhannukseksi,kun pidämme kälyni synttäreitä siellä mökillä.
      10 hengen hedelmä kakku 20€ ei ole paha hinta,sen takia en viitsi ruveta itse tekemään.
      Hyviä niiden leivonnaiset on olleet.

      Iso kiitos Latelle kun laitoit kahvetta,emäntämme ei ole nähtävästi vieläkään saanut nettiyhteyttä pelaamaan.

      Kyllä minustakin on rusinapullat parempia kun yön yli vetäytyvät.

      Nyt lähden tuonne pihalle kälkättämään;)

      Illemmalla sitten saunaan.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Juu, sen virallisen rollikan hienompi nimi on trolleybussi, mutta muorin menopeli on tavallisen immeisen kielen päällä taipuva rollikka. Äh, en tietenkään tarkoita, että sitä rollikkaa aseteltaisiin kielen päälle ja taivuteltaisiin mutkille (kuten itse näsäviisaana huomauttaisin, jos joku toinen olisi noin kirjoittanut).

      Siniselle taivaalle on alkanut kertyä valkoisia hattaroita. Kun niitä tarpeeksi kertyy, niin peittävät kaiken sinisyyden. Ei taida kesä päästä meille vieläkään. Lämpö oli jo lupaavasti noususuunnassa, mutta sehän muuttaa äkkiä suuntaa, jos aurinko katoaa pimentoon.

      Eilinen ilta meni vähän viihteen puolelle, kun meitä istui muutama harrastajaryhmän jäsentä yhden kotona puhumassa joutavia. Oli monenlaista syötävää eikä puuttunut juotavaakaan. Emäntä oli heti täyttämässä viinilasia, kun sai entisestä pohjan näkyviin. Huomaamatta kello vilahti pikkutunneille. Eipä noita onneksi kovin usein satu, ja ilta sinänsä oli oikein mukava. Eikä aamussakaan valittamista ole ollut.

      Täytynee lähteä ilmaa haistelemaan, kun aurinko vielä näkyy. Molskis!

      • Heipähei!

        Taas on päästy sivistyksen pariin, pari päivää menikin.
        Ukkonen mekasti ja sai sattuman anteniin tai mikä se lähetin se onkaan.

        Päivät menee entiseen tapaan, hommia riittää, nyt suursiivousta ja se onkin iso homma.
        Nyt alkaa olla voiton päällä, kaksi huonetta katosta lattiaan ja hyvä tuulinen ilma antoi pölyille kyytiä.
        Terveellinen väsymys nyt päällä ja vielä pitäisi verhot ripustaa, ikkunoistakin näkee huomattavasti paremmin.
        Huomenna sitten keittiö, jos jaksan myös tupa ripsuttava, mutta ehtiipä tuon vielä, ennen maalla oli juhannus se aika jolloin suursiivoukset oli tehty-

        Helatorstain uurastin loput siemenet ja taimet maahan, nyt vaan odotellaan antaako Luoja kasvun.
        Ostin kaksi kärhöä, omenapuun juurelle ne laitoin ja toivon että sellainen kiipeilevä kukkameri puun rungon täyttää, voi olla toive vain.

        Peruna on taimella ja mansikka kukalla, hallaa lupasivat, nyt sitten harsojen kanssa juostaan, no eipä työ lopu.
        Tänään tuulee siksi kovaa, että ei hyttysiä ei mäkäröitä, muuta puremia riittävästi mitä raapii, inhottaa, kyllä on lohdullista kuulla että muillakin samat murheet.
        Mieheni sai olla myös rauhassa, vaikka vierekkäin istuttiin, minä vaan kelpasin syötiksi.

        Jatketaan nyt näillä tavanomaisilla jutuilla ja kyllä se kesä tulee melkosella varmuudella myös Hintriikalle, odotetaan ja kirjoitellaan ajankohtaiset tuntemukset.

        Nyt alkaa tuntua, että hallituksen kokoojaa olisi syytä vaihtaa, olihan se aivan kamala esitys se leikkauksien kohteet, kaikki jo tiukoilla olevat joutuisivat taas kohteeksi, toivotaan että se esitys painuu maan rakoon.

        Nyt verhojen ripusteluun.


    • Hintriika*

      Kyllä se tästä...

      Kiitos myötätunnosta. On se tänään yrittänyt kovasti, mutta tuuli on voimakkuudeltaan sellainen, että meinää meikäläistäkin heilutella (siihen eivät aivan pikku henkäykset riitäkään). Mutta kai se heilutti myös osaa pilvistä, kun aurinkoa on sentään riittänyt koko päiväksi.

      Lämmintäkin sentään varjoisella parvekkeella reilusti yli 17 astetta. Luulepa, että tuolla pohjoisempana Tunturi-Lapissa on lämpimämpää, kun sinne maanantaina matkaan. Siellä ei ole kylmää merta lähimaisemissa kuten täällä kotona. Jäämeren rannalle asti en meinaa mennä!

      • joutavoinen

        Kyl se. Tähän nyt kuitenkin jatkan vaikka kynä on, olkoon nyt sitte mitä on. En kuitenkaan ihan tässä ole istuskellut, olen sentään käynyt kaupan kahvilassa johon tupsahti vanha tuttu, Nainen, 2v tuore leski.

        Hänelläpä oli kerrottavana sellaista että hän on menossa johonkin Lapissa olevaan paikkaan, jossa hän saa joidenkin henkilöiden avustuksella yhteyden edesmenneeseen mieheensä, joka näiden istuntojen johdosta, tai muuten hyvyyttään antaa vaimolleen hyviä elämänohjeita, varoittelee taudeista ja muuta.

        Maksu näissä istunnoissa ei ollut kuin joitain kymppejä, koska siellä on väkeä lähes sata, niin se jakautuu sitte.

        Kyllä siellä on monenkinlaista siellä Lapissa. Olem kuitenkin iloinen leskirouvan puolesta, että tulee hurahtaneisuutensa ansiosta kuitenkin matkustelleeksi, ties mikä tunturien mies koppaa hänet sieltä.

        Rusinapulla eiku paranee. Kiitos kahaveista!


    • Hintriika*

      Jaahah. Minä en kyllä mene ottamaan yhteyttä edesmenneeseen mieheeni. Elämänohjeet kuolleilta kuulosta vähän kornilta, mutta olkoon kukin onnellinen omassa hurahtaneisuudessaan. Ei kai minuakaan kukaan aivan selväjärkisenä pidä, joten turha tässä on ketään sormella osoittaa...

      • Huomenta!

        Oletteko huomanneet, että tänään liputetaan?
        On se meidän poika vaan aikamoinen, kun hänen syntymäpäivänsä kunniaksi on oikein virallinen liputuspäivä!
        Eikä muuten ole ainoa perheemme jäsen, jonka syntymän kunniaksi liput liehuvat koko valtakunnassa. Pankaapas vain merkille, että lokakuun kymmenentenä hissataan taas liput salkoihin; silloin pojantyttären syntymäpäivän johdosta.
        Kun otetaan huomioon, että minulla on jonkinmoinen osa ja arpa näiden merkkihenkilöiden olemassaoloon, saattaisi olla kohtuullista, että myös mätäkuun ensimmäisenä olisi virallinen liputuspäivä...

        Se on tämä meikäläisten elämä yhtä juhlaa: huomenna on perinteinen juhlalounas ja kahvitarjoilu lastenlastemme pikkuserkkujen kunniaksi.
        Varsinainen syntymäpäivä on myös tänään, mutta yleensä heitä on juhlittu lähimpänä sunnuntaina.

        Tämä nyt menee pelkäksi merkkipäiväturinoinniksi, mutta meidän kohdalla on tosi omituisia sattumia sekä syntymä- että nimipäivien kohdalla.
        Toinen pojantyttäremme on saanut syntymäpäivälahjaksi peräti kaksi pikkuserkkua.
        Tutustuin synnytyslaitoksella mieheni veljetyttäreen, ja saimme kumpikin samana päivänä pojan.
        Enoni sai aikoinaan syntymäpäivälahjaksi tyttären, ja merkkipäivä on helppo muistaa, koska silloin on mieheni nimipäivä.
        Serkkuni pojalla ja miehelläni on yhteinen syntymäpäivä, eikä serkkuni tytär viisivuotiaana millään voinut ymmärtää, että isoveli ja setä ovat syntyneet samana päivänä, vaikka setä on paljon isompi kuin isoveli.

        Myös surullisia yhteensattumia löytyy:
        Äitini kuoli isäni nimipäivänä, mieheni isä ja minun isäni kuolivat kumpikin 12.8.
        Vuosia tosin oli välissä peräti 51.
        Sisareni kuoli omana nimipäivänään ja haudattiin minun nimipäivänäni, ja ihan varmasti jopa hautajaispäivä oli sattuma, sillä Saksassa ei tunneta nimipäiviä.

        Tarinaa riittäisi sukunimistä ja siitä, miten mieheni vanhempien ja minun isovanhempieni elämät sivusivat moneen otteeseen toisiaan.
        Mutta kohta alkaa kermakakku sulaa, jos en heti vie sitä viileämpään.
        Tulin nimittäin tarjoamaan poikamme syntymäpäiväkahvit tänne Pirttiin.

        Olkaapa hyvät ja ottakaa, pankaa sekaan ja kastakaa!


    • joutavoinen

      Nyt tulkaa vaan kahväelle ei täällä aaveita ole, eikä hurahtaneita tai kajahtaneita. Vastaavanlaisia spiritistiporukoita lienee missä vaan. Porukassa ilmiö vahvistuu, jos sinne on pikkusormensa ojentanut, se on menoa sitte.) Monella on nyt juhlamenoja / lahjamenoja mutta itselle on välivuosi, ei ainakaan ole kutsuja tullut.

    • Matilda*

      Kiitos vanha kuoma, saat kaveriksesi yhden kajahtaneen. Pannaanpa musiikki soimaan näin lauantaiaamun ratoksi.
      Juhlapäivähän tämä on monille, eikä vähiten valkolakkisille. Pääsihän minunkin pojanpoikani siirtymään peruskoulun viidennelle ihan mukavin arvosanoin. Onnea kaikille juhlakaluille.
      http://www.youtube.com/watch?v=5C-DShN82mc

    • Hintriika*

      Nyt voisin ruveta tukkanuottasille Venlastiinan kanssa siitä, ketä 10.10. liputetaan. Olen ihan varma, että isäni ja äitini menivät naimisiin ennen kuin Vs:n pojantytär alkoi viettää synttäreitään samana päivänä. Äitini ainakin muisti joka kerta, miksi liputetaan.

      Mikä osuus asiaan lienee sillä yhdellä nurmijärveläisellä? Eikös sillä ollut veljeksiäkin peräti seitsemän... vai omasta päästäänkö kaikki keksi? Minä rupesin poikia tekemään sen nimiluettelon mukaan, mutta puhti loppui kahden tekeleen jälkeen. Vain viisi jäi uupumaan.

      Ilmoista en viitsi enää puhua mitään. Paitsi että ainakin joidenkin ennusteiden mukaan siellä kurssipaikassani on ensi viikon loppupuolella hellettä. Huh hellettä, miten sitä kestää? Usein kyllä ennusteet karkaavat hamaan tulevaisuuteen, kun siihen päivään pääse, jolloin piti olla sitä ja tätä mutta onkin tota ja tätä.

      Ei minulla mitään asiaa ollut Vs:n luettelon provosoimani täytyi tulla puumerkkinsä laittamaan. Voinpahan maistaa kermakakkuakin, kiitosta siitä ja onnea juhlakalulle! Ei kai ole pojan vika, jos on syntynyt liputettavaksi eikä äitinsä malta olla julistamatta omaa ansiotaan merkkipäivän ajoituksessa. Äidit ovat kummallisia!

    • Hyvää päivää, vasta nyt pääsin onnittelemaan koulunsa lopettavia, uusia ylioppilaita, kuin niitä ihan pienempiä koulukkaita, joilla urakka on vasta alulla.
      Eihän se näillä valkolakillisillakaan vielä ole kuin suurin piirtein puolessa, vielä on jaksettava pyrkimystä vihreälle oksalle.
      Soisi kaikkien jaksavan ja onnistuvan aikeissaan.
      Puolusvoimien lippujuhla on tänään ja paraatia tuossa tiskatessa kuuntelin, sarka sekin kynnettävä, nuorilla iältään sopivilla.
      Toivoja muistan myös onnitella.

      Onhan noita yhteensattumia Venlastiinalla, minullakin muutama, mutta en pysty paremmaksi laittamaan.
      Pitää tässä vaiheessa toivottaa Hintriikalle hyvää kurssia ja ehkä vähän lomailuakin mukaan mahtuu, kiva että ilma silloin edes lämmin.

      Kirjoitin pitkän rimpsun aamulla, eipä suostunut lähtemään, ehkä nyt näkyviin tulee, on tämä niin epävarmaa kaikenkaikkiaan.

      Noista hallitus neuvotteluista jaksetaan puhetta pitää, tuloksia vain ei tule.
      Kataisella on mittava halu päästä pääministeriksi ja siksi koettaa vääntää keinoin millä vaan.
      Jospa eduskunta antaisi uudelle kokoonkutsujalle mahdollisuuden, tuo ilmassa heiluva entisen hallituksen kokoonpano ei toimi äännestäjien toivon mukaan.
      Kaksi suurta olisi mahdoliisuuksien mukaan hallitukseen saatava, kokoomus voisi vaikka huilia.
      Olin hämmästynyt kun joku kokoomuksen edustaja lausui, että ei millään vasemistoa hallitukseen, kumma onhan suurin osa kansaa työllään toimeen tulevia, mikä kirosana se vasemisto onkaan?
      Näinhän se aina on,valta on rahalla.

      Olen lopetellut siivouksen, en tupaan jaksanut, mutta ehkä sitten kun inspis iskee, pyykkiä kyllä aion pari koneellista pestä.
      Ihanaa kun saunaan pääsee, on se niin rentouttavaa kiipeilyn ja kyykistelyn jälkeen, tykkään lämmittää saunaa, siellä ajatus lentää, kun puita kiukaan pesään viskoo, halvat on huvit meikäläisellä;)

      Nyt yritän sitten lennättää tämän kirjoituksen palstalle, saa nähdä kuinka käy.
      Juhlikaa ja nauttikaa nuorten kanssa,kellä siihen aihetta on, muisteluja voimme me tehdä joilla ei tänään juhlinnan kohdetta.

    • Hintriika*

      Tuule tuuli leppeämmin!

      Kamala tuuli! Sitähän aamupäivällä kuvitteli, että onpa hieno pyykinkuivaussää. Pesin lakanoita ja vein ulos narulle. Eka virhearvio tuli taivaalta alas rankkana ukkoskuurona. Ei se mitään, ajattelin, kyllä ne tuossa tuulessa kuivuvat jos kastuivatkin.

      Toinen virhearvio oli, että tuuli oli repinyt yhden lakanan narujen alla olevalle kivetykselle, siis sellaisen lotisevan märän lakanan. Ja siinä hilkulla oli muidenkin kanssa. Lopulta kuitenkin kuivuivat ja kivetykseltä tarttunut hiekkakin katosi tuulen mukaan. Ulkona viikaamisesta ei tullut mitään. Pesty kuitenkin on, kuivaksikin saatu ja lopulta sisällä viikattu.

      Parvekkeella tuuli yrittää repiä irti kaiken, mitä ei ole pultattu kiinni johonkin. Ikkunan läpi katsoen hieno auringonpaiste, mutta puut taipuvat melkein kaksinkerroin. Tätäkö se on taas koko kesä Kemissä?

      Hohhoijakkaa!

    • Kuudes sunnuntai pääsiäistä, huomenta vaan alkavaan sunnuntaipäivään.
      Pari viikkoa vielä päivä pitenee, sitten se alkaa päivä lyhentyä, voi sentään ja kesä vasta alkamassa.
      Tyhmä minä, mitäs tälläisiä, kesä jatkuu lämpimämpänä tai viileänä, sille ei ihminen mitään mahda, kaikkeen muuhun jo pystyykin,, melkein ainakin.
      Sulevit saavat tänään onnittelut.

      Tuo tuuli, äläpä sure H*, tuulee se täälläkin, pyykit kuivi hetkessä, mutta kukat on kuin piestynä tuolla aidanteissa, niitä yritän suojata että jotakin jäisi kasvuunkin.
      On kuin mikään ei kasvaisi, tai ainakaan ei kasvua huiomaa, kai tämä viileys sen aiheuttaa tuulen kanssa, muutama lämmin päivä virkisti kasvejakin.
      Katselin ulkona käydessä, miten onkaan omenan kukista terälehdet lennelleet, sellainenkin harmi, ja eihän pölyttäjät jaksa tuulta vastaan pyristellä.
      Voikukissa kyllä kimalaisia paljon, ehkä se tuuli ei niin maanpintaa tavoita.

      Tomaatti tuolla kasvilavassa on kukkanupuilla, mutta kummasti käpristelee uusimmat lehdet, kai se lämpö vaihtelee liikaa, no kokemusta kerään, ehdinkö oppimaan?
      Sipuli on ainut joka oireettomana kasvaa, ja peruna vielä ainakin hyvää taimillaan lupaa.
      On se tämä maanviljeliän elämä jännää;)

      Juhlinta taas on ryöstäytynyt nuorilla villiksi, on se kumma mistä niitä viinaksia joka tilanteeseen saadaan, luulisi tietoa olevan ja valvontaakin, miksi aina tähän päädytään.
      Päteekö sanonta, ilo ilman viinaa on teeskentelyä, näin ei luulisi nykyisten nuorien käyttäytyvän, ovat he muutenkin rohkeita ja itsevarmoja, miksi tässä asiassa ei ole tahtoa olla erilainen nuori.
      Joukossahan sanotaan tyhmyyden tiivistyvän, surua moneen kotiin taas eilinen toi ja itse nuorellekin pahan mielen.
      Näin taitaa olla kuten äitini aikoinaan sanoi, jokaisen on omat kommellukset koettava, vaikka niin hyvä olisi uskoa vanhempia, kokeneita ihmisiä.

      Nyt sunnuntain viettoon, taidampa aamu viileyden aikana silittää nuo pyykit ja sitten ulkosalle, kiertämään pihaa, ja väliin pylly pystyyn jonkun kukkapenkin kohdalla, tätähän se on;)
      Mukavaa päivää teille kaikille.

    • Tulenlieskat***

      Hyvvää aamuaikaa ja päivän kiloa jokkaiselle.
      Lakkiaisia, päättäjäisiä ja loma-ajan juhlintaa se eilinen oli. Päiväkin oli aurinkoinen vaikkakin tuulinen. No, sehän si tuuletti aherruksen hiet taivaan tuulien lennätykseen. Vanhempien ja suvun suut ylpeän hymyn sykerrykseen.
      Hienoa oli halata pojanpoikaa vaikka tarvikin varvustella. Vaan alkua se vasta on elon pitkän opiskelun merkeissä.
      Niihä ne sannoo elämän olevan pelkkää opiskelua loppuun saakka. Ei se mittää, mukavaahan se o, oppia aina uutta. Nysse vaa o nii et meinaa alku karata uuren tiältä. Tai.. voisko olla toisinpäin?

      Hintriikan upea lakanataisto toi päivään kesäisen tuulahduksen ja mieleen kuvitteellisen ilme vaihtuvuuden. Siin tais olla silmät ympyrnäisinä suu tiukkaviivana ja vastuksen voittaneen helpotuksen pikkupuhalluksena.

      SkillaNille hohdokasta maanviljelys toimintapäivää. Muista kuitenkin selkää, kumarassa ei saa olla liian pikää
      . Se voi ottaa nokkiinsa, mulle o käyny justnii. Kivvaa askare päivää kaikille.

      Kiitos kahveesta, pöyrällä o juhlamokka paketti eilisen juhlien kunniaks. Juhlaaha seo tääl kahveepirtissäkki. Seo morjes taas, nährää.

    • hyvä päivähän tänään - ainakin ilmojen puolesta. Eikä tässä isompaa valittamista ole muutenkaan. Koululaisten juhlat ja päättäjäiset eivät tällä kertaa minua mitenkään tavoittaneet. Eipähän niitä minulla aikanaankaan ollut ollenkaan. Eikä ollut koolla suuria joukkoja. Tottahan ensiaskeleita aikuiseksi otettiin muutama kerta pienemmilläkin resusseilla.
      Pantiin muuraahaispesään kilju käymään Liekö ehtinyt kunnolla valmistua kun piti maistella.
      Niistäpä sainkin hirvittävän krapulan. Meni vuosikymmeniä, kunnes edes jotenkin siedin kaljaa tai .olutta. Taas on sellainen vaihe, että kalja ei maista. Ja kohtuudella muutkin alkon tuotteet. Ikä se taitaa tehdä tepposensa.

      Politiikkaa ja hallitusneuvotteluja olen kyllä seurannut. Mitäpä noista kertoisi, normaalia näytelmäharjoitusta, käsikirjoitus keskeneräinen, replikointi "tyydyttävää." Tuskinpa tuloskaan hurraata tulee saamaan. Leikataan, leikataan - Kreikka tarvitee lisää tukea entisten päälle. Takuitahan ne vain ovat, voi joku sanoa. Minulle elämä on "vierestä katsojana" opettanut, että kun laitat nimesi takuupaperiin, ole valmis maksamaan takaamasi kuluineen. Mitkään kauniit puheet ja vakuuttelut eivät sitä muuta.

      Korpeen paluutani en ole vielä ajatellut. Tarkastukset mökkeröllä tuli tehtyä, ne paineet on purettu. Hyvät kelithän täälläkin on ja helposti pääsee "lokerosta" jaloittelemaan vaikkapa Siuntion korpeen. Mitään marjaa ja sieniäkään ei vielä ole moneen viikkoon.
      Jatkoja!

    • Hintriika*

      Varmaankin säästän pirtin oven saranoita viikon verran. Aamulla aikaisin lähtö. Sitten viikko intensiivistä kurssityöskentelyä. Toivottavasti kaikki oppi ei mene suoraa reittiä korvien läpi.

      Nyt paistaa niin komeasti parvekkeelle. Tuulikin pyyhkii ohi, ikään kuin kaidetta hipoen. Istuskelin saunan jälkeen nauttimassa lämmöstä. Toivoa on, että kesää ensi viikolla riittäisi pohjoiseenkin.

      Eipä tässä muita lätinöitä. Täytyy pakata loput tavarat ja yrittää mennä ajoissa paapimaan, jotta herää junalle.

      Eläkää ihmisiksi!

      • Hyvää iltaa kaikille.

        Kirjoitin muistaakseni viimeksi niin pitkän litanian, ettei kukaan varmaankaan jaksanut lukea sitä loppuun.
        Nyt on sitten lyhyestä virsi kaunis:
        Hintriikalle intensiivistä ja antoisaa kurssia!


      • Venlastiina kirjoitti:

        Hyvää iltaa kaikille.

        Kirjoitin muistaakseni viimeksi niin pitkän litanian, ettei kukaan varmaankaan jaksanut lukea sitä loppuun.
        Nyt on sitten lyhyestä virsi kaunis:
        Hintriikalle intensiivistä ja antoisaa kurssia!

        Uusi viikko, uudet kujeet, Hintriikalla tiedon ja taidon saantia luvassa, onnea siihen ja hyvää matkaa perään huudan.
        Kumpupilveä taivaalla ja tuiuli vielä aika viileä tähän aikaan, luvassa on kaunis päivä.
        Kustaa, Kyösti ja Kustavi, lämpimät onnittelut nimipäivällenne.

        Eilen sitten loikoilin siinä badebbadenissa ja sainpa kasvoni melko komiaksi, en tiedä aurinkoko sen teki, pientä näppyä vaan ilmestyi.
        En ole tälläistä ennen kokenut, mutta kai sekin ikääntymisen piikkiin menee, kuin moni muukin, ei ole helppoa vanheta;)
        Muutenkin olen metsäläisen oloinen, hiuksia piti leikata, kun silmille pyrkivät, tuloksen voi arvata, vasta elokuussa on kampaajalle sovittu aika, saa nähdä uskaltaako täältä ihmisten ilmoille ennen sitä vilkuillakkaan.
        Onneksi ei eläimet, linnut ja muut sellaiset linnunpelättimeksi luule ja häivy sen tien.

        Itikat eivät myöskään vieroksu, kävin eilen kasvinmaalla, pakko oli pois lähteä, niin purivat.
        Tänään suihkutan tuota tököttiä ja kaulaan asti umpeen itseni puen, jospa sitten voisi siivota noita rikkaruohoja vähemmäksi.
        En ole harson alle kurkannut, onko siellä mitään sellaista mitä toivon olevan, vihreää kumminkin, porkkanaa ja punajuurta toivon löytäväni, lanttua kyllä näkyy harson läpi, se on voimissaan.
        Vanha mansikka ei tee kukkia, pehkot isoja elinvoimaisia, mutta ei kukkia, siinä taas pohtimista, mikä on mennyt vikaan.

        Radiossa pohtivat vanhoja pihaleikkejä, oli kymmenen tikkua laudalla, mustaa miestä, väriä, viimenen pari uunista ulos,,,, vieläköhän näitä leikitään, entäs ruudun hyppääminen, neljä maalia,, pesäpalloa ja perspalloa, onko nämä vielä nuorten touhuja missään.
        Pesäpallo nyt tietenkin ainakin ihan kilpailumielessäkin.
        Taitaa olla kännykkäpelit ja tietokone nykyisiä harrastuksia, harmi, paljosta jäävät paitsi., oli sellaista hauskaa yhdessä oloa ja sitten hikisten juoksujen jälkeen porukalla uimaan, siellä sitten taas kisattiin, kilpailtiin kuka minkäkin tempun uskaltaa paremmin tehdä.
        Ei maksanut paljon ne harrastukset ja kummnkin kesä sujahti mukavasti ja aina oli tekemistä.

        Nyt sitten viimeisiin hallitus yritysten tekoon, onnistuuko Kataisen yritykset, kovin hankalalta tuntuu, pitäisi nyt saada hallitus aikaan, asioiden hoito alkaa jäädä huonolle mallille.
        Monia on ne päätökset joihin hallituksen kynän jälki tarvitaan, no jospa huomenna joku selvyys tulee, kun eduskunta sanansa sanoo.

        Alanpa nyt pukeutua tuonne ulos ja kasvinmaalle menoa varten, löytyy sellainen hattu missä on suojaharso, olen kuin marssilainen se päässä, mutta ei auta.
        Huomenta jätin sanomatta, kun siitä aina moititaan, mutta loppuun kumminkin ne samat toivotukset, kivaa päivää;)


      • joutavoinen
        SkillaN kirjoitti:

        Uusi viikko, uudet kujeet, Hintriikalla tiedon ja taidon saantia luvassa, onnea siihen ja hyvää matkaa perään huudan.
        Kumpupilveä taivaalla ja tuiuli vielä aika viileä tähän aikaan, luvassa on kaunis päivä.
        Kustaa, Kyösti ja Kustavi, lämpimät onnittelut nimipäivällenne.

        Eilen sitten loikoilin siinä badebbadenissa ja sainpa kasvoni melko komiaksi, en tiedä aurinkoko sen teki, pientä näppyä vaan ilmestyi.
        En ole tälläistä ennen kokenut, mutta kai sekin ikääntymisen piikkiin menee, kuin moni muukin, ei ole helppoa vanheta;)
        Muutenkin olen metsäläisen oloinen, hiuksia piti leikata, kun silmille pyrkivät, tuloksen voi arvata, vasta elokuussa on kampaajalle sovittu aika, saa nähdä uskaltaako täältä ihmisten ilmoille ennen sitä vilkuillakkaan.
        Onneksi ei eläimet, linnut ja muut sellaiset linnunpelättimeksi luule ja häivy sen tien.

        Itikat eivät myöskään vieroksu, kävin eilen kasvinmaalla, pakko oli pois lähteä, niin purivat.
        Tänään suihkutan tuota tököttiä ja kaulaan asti umpeen itseni puen, jospa sitten voisi siivota noita rikkaruohoja vähemmäksi.
        En ole harson alle kurkannut, onko siellä mitään sellaista mitä toivon olevan, vihreää kumminkin, porkkanaa ja punajuurta toivon löytäväni, lanttua kyllä näkyy harson läpi, se on voimissaan.
        Vanha mansikka ei tee kukkia, pehkot isoja elinvoimaisia, mutta ei kukkia, siinä taas pohtimista, mikä on mennyt vikaan.

        Radiossa pohtivat vanhoja pihaleikkejä, oli kymmenen tikkua laudalla, mustaa miestä, väriä, viimenen pari uunista ulos,,,, vieläköhän näitä leikitään, entäs ruudun hyppääminen, neljä maalia,, pesäpalloa ja perspalloa, onko nämä vielä nuorten touhuja missään.
        Pesäpallo nyt tietenkin ainakin ihan kilpailumielessäkin.
        Taitaa olla kännykkäpelit ja tietokone nykyisiä harrastuksia, harmi, paljosta jäävät paitsi., oli sellaista hauskaa yhdessä oloa ja sitten hikisten juoksujen jälkeen porukalla uimaan, siellä sitten taas kisattiin, kilpailtiin kuka minkäkin tempun uskaltaa paremmin tehdä.
        Ei maksanut paljon ne harrastukset ja kummnkin kesä sujahti mukavasti ja aina oli tekemistä.

        Nyt sitten viimeisiin hallitus yritysten tekoon, onnistuuko Kataisen yritykset, kovin hankalalta tuntuu, pitäisi nyt saada hallitus aikaan, asioiden hoito alkaa jäädä huonolle mallille.
        Monia on ne päätökset joihin hallituksen kynän jälki tarvitaan, no jospa huomenna joku selvyys tulee, kun eduskunta sanansa sanoo.

        Alanpa nyt pukeutua tuonne ulos ja kasvinmaalle menoa varten, löytyy sellainen hattu missä on suojaharso, olen kuin marssilainen se päässä, mutta ei auta.
        Huomenta jätin sanomatta, kun siitä aina moititaan, mutta loppuun kumminkin ne samat toivotukset, kivaa päivää;)

        huomenta! nyt pienellä kun on jo iltapäivä ja ettei sillä herätettäisi turhaa huomiota. Vanha laiha mies tummassa puvussa oli tuolla torilla ja paidan rinnuksessa oli teksti; Coyot. Aaveratsastajaksi mies kyllä hyvin sopi, jos joku humoristi sen paidan hänelle oli antanut.

        Minun huumori ei kyllä kirjoituksilla varustettua paitaa salli pukea päälleni, paitsi jos varmasti ymmärrän mitä siinä paidassa lukee.


    • Ramoona*

      Kesäistä aamua !

      Postilaatikon kautta kierros koira kintereillä puutarhan tarkistukseen ja pyrähdys metsän puolelle on joka-aamuinen tapa. Idänunikot avaavat ensimmäisiä nuppujaan, kukat ovat lähes lautasen kokoiset, kuin hohtavaa silkkiä, nuputkin kuin karvaisia kananmunia ! Pionin kukat aukeavat pian, päivänkakkarat samoin. Sireenit tuoksuvat koko naapurustossa huumaten, pihlajat metsässä, kielot aluskasveinaan. Oravanmarjat ja metsätähdet ovat siroja taideteoksia - miten tuhlaavalla kädellä niitäkin on meille annettu. Varisvanhemmat raakkuvat ja tekevät äkäisiä syöksyjä kohti, niin kuin minä niitten jälkikasvua uhkaisin.

      Hyttysten kanssa tein tuttavuutta metsänistutusreissulla Pirkanmaalla helatorstain tietämissä. Opetettiin samalla lapsenlapsille oikeaa metsätyötä. Neljä kymmenen molemmin puolin olevaa serkusta pääsikin heti jyvälle istutusputken käytöstä, pojat sillä kylläkin sinkona välillä pitivät. Metsäaukealla tuuli mukavasti, kannon nokassa pidettiin juoma- ja evästaukoja, lasten energia riitti käpysotaankin. Suvun mökillä ei ole rantapusikoita aikoihin vesottu, joten se on hyttysten paratiisi. Vaari tarttuikin heti raivaussahaan ja ilmavirtaus parani, Pantysonille kyllä tuli käyttöä.

      Täällä merenrannan tuntumassa itikat eivät viihdy, saaristossa vallankaan. On vaan ollut niin paljon kaikkea puutarhatyötä ja vuodevaatteiden sekä verhojen pesua, ettei ole merelle ehtinyt kuin piipahtaa. Matot on vielä pesemättä, samoin sauna, mutta ikkunat hohtavat puhtaine uutimineen. Kasvimaalla ensimmäinen perunaerä on kunnon taimella, herneet ja pikkuvihannekset itäneet. Pian saa alkaa haraa niille näyttämään ja kastelemaan, ellei luonto asiaa hoida. Kasvihuoneessa on vain viisti ostotomaatintainta, tanakoita ja nuppuisia kuin mitkäkin. Mansikkaa en viljele, olen kylläkin levittänyt ahomansikkaa tontin kuiviin kohtiin, sorakasankin se on kohta vallannut. Vadelmat ovat helpompia, pensasmustikatkin tuottavat ihan mukavasti, saskatoonit tahtovat huveta linnuille.

      Koetan osaltani lasten leikkiperinnettä ylläpitää, ja vuoleskeltiin nytkin mökillä kaarnaveneitä ja pajupillejä, tytöt kokosivat hienot tuulikanteleet . Ohjattuja urheilu- ja kulttuuriharrastuksia lapsilla on liikaakin, tietsikkapelejä rajoitetaan, mutta eihän lapsia voi tynnyriin panna. Spontaania leikkiä saisi olla enemmänkin , ilman vanhempien ja ohjaajien puuttumista. Katselin eilen , miten naapuriston lapset piirtelivät jalkakäytäville väriliiduilla katutaidetta, myös hypittäviä ruutuja. Tramboliini seisoo nykyisin joka pihalla, onhan se pomppiminenkin liikuntaa, monet tekevät volttejakin siinä. Fillarointi on aina lasten suosiossa, hyvä niin.

      Menen tästä raparperiä hakemaan, ovat kohta halon paksuisia. Piirakan pyöräytän, mehumaijaankin pilkon ainakin yhden satsin, raparperimehu on hyvää hellejuomaa. Lehden voikin asettaa päähänsä hellehatuksi.

      Auvoisia kesäpäiviä !

    • Tällä viikolla tosiaan tarvitaan hellehattua, minulla sellaista ei olekkaan eikä rapalperi puskia. Ehkä jostain kaupasta löytyy isoisän olkihattu.

      Onkin oikein hyvä, että täällä pirtissä ei ole mitään herkkuleivoksia, viikonloppuna tuli syötyä herkkuja kahdessa eri tilaisuudessa liinkin kanssa.
      Musta kahvi kaunistaa joten eiköhän minunkin ole parasta juoda vain mustaa kahvia.

      Tällä ja ensi viikolla onkin parasta tehdä suunnitelma mitä sinne korpiretkelle mukaan ottaa. Ainakin kaksi viikkoa siellä ollaan, ötökkämyrkkyä varattava kumminkin, työkaluja ja muita tarvikkeita, vaatteita kaiken ilman varalta ja aika paljon evästä, lähimmät kaupat 40 kilometrin päässä. Onneksi siellä on kellari ja jääkaappi.

      Tärkein työ on saunan lattian uusiminen, tavarat ovat jo paikalla, kun etäisyydet ovat mitä ovat, pieninkin asia olisi muistettava. Reissussa menee aina puoli päivää jos jotain puuttuu.

      Onhan kaupassa tosin käytävä, meitä on tälläkertaa paikalla 6 henkilöä. Sillä paikalle tulee Berliinistä vaimon sisarentytär perheineen, nuorimmat 3v Matti ja 2v Miina.
      Tänään on paras aloittaa suunnittelut sillä ovathan he meilläkin jonkun yön, mutta juhannuksena sitten ollaan Mujejärvellä, ter:Late

    • Helteistä suvipäivää! Onneksi tuuli vähän vilvoittaa.

      - Juuri niin, sanoisi keskieurooppalainen lankoni, jos hän olisi lukemassa Ramoonan "kasvioppituntia". Lanko sanoi aina, että kyllä heilläkin kukkivat samat kukat kuin Suomessa, mutta Suomen kesä on niin runsas, koska kaikki kukkivat samaan aikaan.

      SkillaNin näppylöistä tuli mieleeni mieleeni täällä 1960-luvulla vaikuttanut lääkäri.

      Muuan sukulaisrouva sai alkukesästä näppylöitä joka puolelle ihoa, johon aurinko pääsi vaikuttamaan. Hädissään hän kääntyi lääkärin puoleen, ja papparainen tiedusteli heti, mahtoiko rouvan mies ryypätä, rähjätä ja käydä vieraissa. Surkeana rouva myönsi ainakin alkomahoolin ja rähjäämisen ja ihmetteli sitten, mitä tekemistä hänen miehellään on hänen näppylöittensä kanssa.
      Lääkärin mielestä yhteys oli selvä: rouvan elämä oli hulttiomiehen takia henkisesti niin raskasta, että näppylät olivat tapa purkautua.

      Minua oli jo pitkään "heitättänyt". Ei taju kokonaan kankaalle mennyt, mutta tuli sumuinen olo ja piti ottaa tukea jostakin, etten olisi kaatunut.
      Odottelin eräänä aurinkoisena aamupäivänä linja-autoa lähteäkseni jonnekin luennolle tai esitelmätilaisuuteen.
      Kuinka ollakaan, löysin itseni tienvarren ojasta, ja linjuri oli mennyt menojaan.
      Kömmin vieläkin vähän nuppi usvaisena ylös ja suunnistin suoraan lääkärille.
      Poppamies esitti minulle samat kysymykset kuin edellä kerrotussa tapauksessa.
      Vastaus oli ei, jolloin lääkäri totesi, että huimaaminen johtui siitä, että minun elämäni liian helppoa, kun minulla on liian kiltti mies!

      Jälkeenpäin olemme naureskelleet, ettei se miestenkään elämä niin mutkatonta ole: poti vaimo mitä tahansa, vika on aina miehessä.
      Toivottavasti kukaan miestenvihaaja ei satu lukemaan tätä. Ties kuinka pätevänä todisteena miesten törkeydestä hän tätä pitäisi.
      Meistä se lähinnä merkitsi sitä, että lääkäri oli jo liian seniili pystyäkseen harjoittamaan ammattiaan.

      Kyllähän miehestäkin voi riesaa olla. Täälläkin muuan maskuliini vaatii minua laatimaan työsuunnitelmaa tälle viikolle, ja minä yritän otsa rypyssä keksiä loppulausetta.
      Olkoon se nyt sitten vaikka: nauttikaa Suomen suvesta!

      • sinisirkku-

        Joo, nyt nautin minäkin kun sain hirmuisen urakan tehtyä. Mökillä siivosin varaston ja loput luovutuskuntoon. En uskaltanut jättää loppuviikkoon kun lupasivat tosi hellettä.

        4-5 jätesäkkiä täyttyi, Uff'in vaatekeräys sai osansa ,ja pino nyssyköitä odottaa purkamista täällä kotona.

        Saunan laitan päälle, enkä ennen aamua tee muuta kuin olen vain ja hengitän!
        Miten sitä kertyykin tavaraa 15 v. aikana. Kädet väsyi niin, ettei niillä päivää sanota, kahvia pari kuppia, niin enköhän toivu kun saan hiet pestyä.

        Muurinpohja lettupannu jäi vielä aittaan, ehkä ens' viikolla on viileämpää, niin haen sen terassille. Ei mahtunut enää autoon.

        Unikot aukoivat loistavia kukkiaan ja valkoisena kukkii hopeahärkki, kaunista on uusien tulla:D
        Verantakin oli niin herttainen, puhdas liina pöydällä. Ihanaa on laiskotellaa loppuilta:D moikka..


      • sinisirkku- kirjoitti:

        Joo, nyt nautin minäkin kun sain hirmuisen urakan tehtyä. Mökillä siivosin varaston ja loput luovutuskuntoon. En uskaltanut jättää loppuviikkoon kun lupasivat tosi hellettä.

        4-5 jätesäkkiä täyttyi, Uff'in vaatekeräys sai osansa ,ja pino nyssyköitä odottaa purkamista täällä kotona.

        Saunan laitan päälle, enkä ennen aamua tee muuta kuin olen vain ja hengitän!
        Miten sitä kertyykin tavaraa 15 v. aikana. Kädet väsyi niin, ettei niillä päivää sanota, kahvia pari kuppia, niin enköhän toivu kun saan hiet pestyä.

        Muurinpohja lettupannu jäi vielä aittaan, ehkä ens' viikolla on viileämpää, niin haen sen terassille. Ei mahtunut enää autoon.

        Unikot aukoivat loistavia kukkiaan ja valkoisena kukkii hopeahärkki, kaunista on uusien tulla:D
        Verantakin oli niin herttainen, puhdas liina pöydällä. Ihanaa on laiskotellaa loppuilta:D moikka..

        Tuulee, tuulee, mutta hellettä luvassa, voi olla että tuuli tekeekin hyvää tulevina päivinä.
        Suvi, Roope ja Robert, onnittelut teille..

        Kesä etenee omaa tahtiaan, kukat kukkivat, pihlajassakin jo kukat, minun muistini mukaan myöhemmin ennen kukki, mutta voipa muistinio tehdä tepposet.
        Sellainen yleinen tuntuma on, että ennen kukki tuomi helluntaina, sireeni juhannuksena, pihlaja sen jälkeen, no ilmastohan on muuttunut, ennen peruna tehtiin Kustaan päivänä, nyt on jo isolla taimella.
        Voi olla niinkin, että kaupungissa ikäni asuneena nuo tiedot ovat vääristyneet.

        Sattui silmääni, että joku on jaksanut uurastaa peukkujen kanssa, no jos niitä tulkitsen, olisi paras jättää koko pirtti, mutta eipä näin tapahdu, ärsytän jaarittelullani edelleen, koettakaa kestää;)
        Olen ennenkin sanonut ja sanon nyt myös, hyvä että pirtissä on huumorilla ja hyvällä kirjoitus taidolla olevia kirjoittajia, ilo on lukea viestejään.

        Tuosta näppylä taudista, taitaa syy olla allekirjoittaneellla, jos nyt stressi taudiksi luokitellaan, mutta uskon kyllä enemmän, että joku herkistyminen on jollekin asialle minun kehossanii tapahtunut.
        Olen koko pitkän elämäni ajan saanut olla iho ongelmista paitsi, rasvoja ylen vähän olen käyttänyt, nyt sitten sitäkin enemmän.
        Ihmettelin aina, kun saunan jälkeen ystävilläni putkilot käsillä, rasvausta vimmatusti, minun parkkinahkani ei mitään tarvinnut, muutos on tapahtunut.
        Rasvataan nyt ja kuulostellaan;)

        Pyykin silitys vielä vaan tekemättä, jospa nyt heti aamusta sen hoitaisin. ( ellei tule joku tärkeämpi väliin)
        Huomaan usein itseni tekevän sellaista, mikä ei suunnitelmiin kuulunut, usein kukkapenkin elämänlangan kimpussa olen, se työllistää joka päivä.
        Aikoinaan on asujat sitä istuttaneet ja nyt se meinaa tukehduttaa kaikki muut kukat.
        Penkki jossa niitä kasvaa, on saanut uuden kukoistuksen, mutta ahkerana saan olla, joka päivä uusia yrityksiä kietoa muut kukat yhteen.
        Toinen kitkettävä kasvi on huopakukka, sekin meinaa villiintyä ja en yhtään siitä tykkää, vaikka vanha lajike on, ollut joka mökin ikkunan alla, minua ei jaksa innostaa, tuoksukin on jotakin hyvin epämiellyttävää.
        Niin ei kaikki kukat saakkaan kukkia, ei luonnossa, ei meissä ihmisissä;)

        Lähdenpä tästä katselemaan mihin näppini työnnän, oikein kivaa päivää kaikille.

        Ps. Sinisirkku, kyllä se helpottaa kun mökin myy, vaikka haikealtakin tuntuu, mutta kaikesta meidän on luovuttava.
        Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty LateVaan, viimeistele vaan hyvin matkaaikeitasi ja intoa tekimisiin jo ennalta.


    • marja-liisa.......

      Skillan, sinähän et lähde sieltä mihinkään. Mitä tästä elämästä tulisi, jos ei voisi käydä edes kahvipirtissä lukemassa mitä teille kaikille kuuluu. Minulle se kuuluu ihan aamunavaukseen. Vaikkapa en ennättäisi viikkoihin sanaakaan kirjoitella, niin kyllä käyn lukemassa joka aamu.
      Tuolla on monikin mökistä luopuja kirjoitellut. Sama olisi kohta minun mielestäni meilläkin tehtävä. Mutta vain minun mielestäni. Isäntä ei aio luopua mökistään kirveelläkään. Suunnittelee vain koko ajan uusia urakoita. Nytkin on ollut jo monta päivää siellä maalaamassa ulkorakennusta, tänään kuulemma on valmis. Sitten on varsinaisen rakennuksen maalaus, terassin kaiteiden mallia muutetaan, rantasaunalle menevä silta uusitaan, metsää on vesottava, tuulenkaatamat puut pilkottava polttopuiksi. ym. ym. Ja valtava nurmialue leikataan kaksi kertaa viikossa. Kaikki on oltava tip, top kunnossa. Minusta alkaa olla noita töitä aikapaljon, kun tämä omakotitalo, ja suuri piha teettää tätä hommaa täälläkin kotona. Minusta ihan riittäisi tämä oikein hyvin. Mutta minä en voi sellaisia päättää, mutta kyllä joskus ihmetyttää mistä se kaikki energia tuolla ukolla riittää. Tänäänkin jo heti kuuden jälkeen läksi kalaan, siivosi sitten sangollisen kaloja, trimmeröi pihassa nurmenlaidat, ja tien varret, ja läksi sitten maalaamaan. Huikkasi mennessään, että hän tulee neljän tunnin päästä ajamaan nurmet.
      No täytyy kai sanoa niinkuin siinä telkkarimainoksessa, Että se on krillannut sitä rypsipossua koko kesän.
      No sepä siitä, sellainen vuodaus tällä kertaa. Minä lähden laittamaan pesurin käyntiin , matot ovat olleet yön liossa, nyt on hyvät kuivausilmat tulossa. Nauttikaahan kesästä.

      • Vielä lisäys!

        Mikä ihmeen huopakukka? Onkohan sinulla joku kansan nimitys? Kun minulle ei sano huopakukka mitään, Tarkoitatkohan helminukkajäkkärää? Kävin gooklettamassakin, mutta ei siellä ollut kuin hattuun laitettavia huopakoristeita.
        Haluan nähdä sen sinun huopakukkasi, elä tallo kaikkea. Johan on kumma kun minullekkin ihan uusia kukkia ilmestyy joka päivä. Ja kun luulin, että tunnen jo kaikki sirkkalehdistä!


    • **Irkku**

      Heippa! Olen tyttäreni luona kylässä.Kukat kukkivat,marjapensaissa on jo raakileita,upeaa..aurinko paistaa,syreenit tuoksuvat.Koirat makaavat tuvan lattialla, pitkin pituuttaan,lämpimän ilman uuvuttamana..Kyllä kesä on ihanaa aikaa,vaikka pidän talvestakin kovasti..Mitähän olisi tapahtunut,kerrottavaa...Siskoni sai Hoivakoti-paikan.Siitä on juuri 2 viikkoa aikaa..Yksi huoli vähemmän..On minua lähellä,niin pääsen hyvin katsomaan häntä...No,siskonpoika alkoi siivota,äitinsä asuntoa ja löysi minun äitini pitämää päiväkirjaa, vuodelta1944..Oli tosi kiva huomata,että hän oli kovasti kantanut murhetta minusta,miten selviän,kun hän kuolee..Kuoli 1945 keväällä.. Olisipa ollut hienoa tietää lapsena,että joku minuakin ajatteli..Hyvähän se oli joskus edes saada tietää..Ikävää oli,kun siskoni ei ole koskaan kertonut,oli kai unohtanut.Nyt nautin tästä oleilusta ulkona ..Vävy lellii ja tekee minulle ruokaa..Wau..Mukavaa , kesäistä päivää kaikille! ILOA! t.Irkku

    • SkillaN*

      Marja-Liisa, piti nopsaan tulla sanomaan, että taitaa olla sellainen valkea varteen kukkia myös tekevä leimukukka.
      Niitä oli aikoinaan joka torpan ikkunan alla ja tuosu ei ole miellyttävä.
      Tämän huopakukan olen kuullut jostakin.

      Nyt tuuli on paoikallaan.

    • Tuulee,tuulee ihan kivasti;)

      Olin tänä aamuna lekurissa ja huomenna pitää mennä kokeisiin,kun olin niin hölmö että söin aamulla enen lähtöäni.
      Menin yksityiselle puolelle,kun tuonne meidän"arvauskeskukseen" ei tahdo saada aikoja ja kun ne ei hoida kuin yhden asian kerrallaan.

      Jotain häikkää minulla on,jospa selviää.Tohtori setä vaikutti mukavalta ja kuunteli todella mitä kerroin.

      Meillä kukkii Aronia pensaat ihan valkoisina,tuomet on jo kukkineet ja sireenikin lopettelee kukintaansa.

      Valmut leviää kuin jokisen eväät;)kohta piha täynnä punaista kukkaa.

      Taloyhtiön miehet kävi pesemässä hiekkoja pois,olis pitänyt olla minun siellä neuvomassa;DD sanomista riittäisi.;)

      Eipä tässä kummenpia,nyt tennistä katsomaan.
      näkyillään...

      Olen koettanut juoda noita nesteitä,kun kehoittavat niitä nauttimaan.

      • Tuuli se vain tuulee, ja hyvä on, eihän täällä 30 astetta ollut, mutta 27,8 kumminkin, nytkin 25,3 joten lämpöä on riittänyt.

        Juotavahan sitä on, en nyt availe nurkkakaappia, on parempi juoda miedompia juomia.
        Eihän meille mitään erkoista kuulu,toinen puolikas kävi hammaslääkärissä ja minä kaupassa, sieltähän minä Wissyä toin ja tölkin maitoa, uusia perunoita silliä ja tomaatteja, ajatella tomaatit maksoivat 0,99€ kilo ja olivat kotimaisia.

        Tuosta Irkun saamasta kirjeestä äidiltään tuli mieleen eräs kirje jonka veli oli lähettänyt minulle 50 vuotta takaperin Oslosta, oli ollut silloin siellä töissä.
        Poika asuu nykyään appivanhempien entisessä asunnossa, sama paikka jossa mekin asuimme. Poika on tehnyt ison remontin entisessä rintamamiestalossa ja löysi tuon kirjeen vintistä viime syksynä, oli se mukava muisto menneiltä ajoilta, nyt kirje on paremmassa tallessa.

        Aloinhan minäkin puutarhuriksi nyt yksi tomaattipuska kasvaa ja kukki parvekkeella näyttää voivan aika hyvin.
        Onhan parvekkeella kukkiakin, kaikki voivat hyvin, kunhan kastelee riittävän usein.

        Tässähän tätä höpinää ter: Late


    • No niin!

      Sitten se on rohtosuopayrtti se Skillanin kukka. Muu se ei enää voi olla. Mutta eihän se taas pahalle haise, vaan hyvälle. Sitähän on käytetty hajusteena saippuan valmistuksessakin. Minullakin on sitä joskus ollut, mutta on hävinnyt sukupuuttoon, kun aina kaivelen niin kovasti. Sitähän ennenvanhaan istutettiin ikkunoiden alle, että sen hyvä tuoksu tulisi avoimista ikkunoista sisään. Älä nyt päästä sitä kokonaan häviämään, sehän ihan istuu sinne isoon taloon, ja maisemaan.

      • SkillaN*

        Niinpä niin, olen joko kuullut tai ymmärtänyt nimen väärin, suopa tai huopa, kun nyt sitten tuli selvyys.

        On sitä tuolla tallella, mutta pionipenkistä sen kyllä yritän kitkeä.
        Penkki on muutenkin niin iso, kauhulla ajttelen jos se pitäisi ylös nostaa, sinne en kyllä halua enää tätä rohtosuopayrttiä.
        Päivällä sain jo talon asukkaalta oikean nimen, kun hän oli lukenut kirjoitukseni, kiitos Marja- Liisa selvityksestä.

        Minä en pidä sen tuoksusta, mutta näistä asioista ei kannata kinaa tehdä, neniä ja hajuaisteja on erilaisia, minulla varmaan viallinen;)

        Nukku-Matti alkaa kutsua, jos vielä tuota ajankohtaista jaksaisi katsoa.
        Hyvää yötä.


      • SkillaN* kirjoitti:

        Niinpä niin, olen joko kuullut tai ymmärtänyt nimen väärin, suopa tai huopa, kun nyt sitten tuli selvyys.

        On sitä tuolla tallella, mutta pionipenkistä sen kyllä yritän kitkeä.
        Penkki on muutenkin niin iso, kauhulla ajttelen jos se pitäisi ylös nostaa, sinne en kyllä halua enää tätä rohtosuopayrttiä.
        Päivällä sain jo talon asukkaalta oikean nimen, kun hän oli lukenut kirjoitukseni, kiitos Marja- Liisa selvityksestä.

        Minä en pidä sen tuoksusta, mutta näistä asioista ei kannata kinaa tehdä, neniä ja hajuaisteja on erilaisia, minulla varmaan viallinen;)

        Nukku-Matti alkaa kutsua, jos vielä tuota ajankohtaista jaksaisi katsoa.
        Hyvää yötä.

        Voiko ihanammin päivän enää alkaa,,,,ei voi, taivas kauniin sininen, tuuli verkkainen,(vielä) ja aurinko paistaa.
        Luonto on parhaimmillaan ja seurattavaa riittää.
        Katselin eilen kuistilla istuessani, kun keltavästäräkki ruokaili, siinä sai kyytiä ruuaksi kelpaamaton, heitteli niitä kummallekin puolelle ja syötävää tuntui löytyvän.
        Naapurin kissa kävi aamupalalla, nyt jo sisään uskalsi, voi millä nautinnolla kermaa lipitti, silmät kiinni, varmaan ei tätä herkkua usein saa.
        Kissa on villinä syntynyt ja ei anna itseään koskettaa, naapurissa kai ulkokissana ruokitaan, jos muistetaan.
        Myyriä on hyvä pyydystämään.
        Salomon, Salomo, onnea teille tänään.

        Nuohooja rouva kävi eilen ja ihastella piti millä notkeudella hellalle hyppäsi ja katolle kiipesi.
        On se siistiä hommaa nykyään piippujen ja tulisijojen puhdistaminen, ei mitään jälkiä käynnistä jäänyt, no puhtaat hormit ja hella tietenkin.
        Kyselin miten hellan päällisen saisi kiiltäväksi ja käsiä likaamattomaksi, ei taida näin vanhalle hellalle sellaista ainetta löytää, ennen rasvalla poltettiin.

        Eilen piti pöntöt täyttää kaivovedellä,sadevedet jo loppui, onneksi on sellainen kaivo mistä vettä ei muuhun käytetä, joutaa kasteluun.
        Hieman nuukaillen vettä on käytettävä, että ei lopu jos kovin sateeton kesä tulee, siinäpä se kunto nousee, kun vettä kantaa, letkun avulla on liian kylmää kaivovesi.
        Mustarastas kasvinmaalla etsii ruokaa, kyllä tässä tätä seurattavaa riittää, eilen tikkaa takaa ajoin, kun talitintin pönttöä koputteli, ei ole kaikissa pöntöissä suojaa reiän ympärillä.

        Oikein piti aamulla jäädä irispenkin viereen katsomaan, on se niin komea sinisissä kukissaan, muutama vanha akileija sinne sekaan mahtuu, nekin kauniita kun kukkansa aukaisee.

        Toivotaan että muorin tutkimukset tuottavat tuloksen ja saat vaivoihisi jonkun avun, ikävää ja yllättävää sinulla nuo vatsan reistailut.
        Late siinäpä sitten muutaman ajan perästä punaisia tomaatteja nautitte, meidän talossa kertoi yläkerran mies saaneensa mahtavan sadon muutamasta taimesta.
        Minullakin on iso parveke, tilanteen tullen myös parvekeviljelijäksi rupean.

        Kiva irkku kun annoit elon merkkejä itsestäsi ja hyvä että vähän helpommalla pääset, kun sisar sinne hoivakotiin pääsi.
        Siellä on kaikki valmista, voit vain käydä katsomassa.

        En minä mihinkään aiokkaan mennä M-L, tarkoitin sitä että jollekin olisi helpotus, kun en jaarittelisi näitä turhanpäiväisyyksiä, mutta lähtöä en uhkaa, lopetan juuri silloin, kun into loppuu ja mihinkäs se loppuisi,,, ainakaan vielä;)
        Eihän päivä ala, jos en kirjoita ja lue teidän toisten viestejä, vaikka nämä tätä arkea ovatkin, ei mitään ihmeellistä, siitä se päivälle vaan vauhtia antaa.

        Nyt taitaa olla jo se päivä käsillä, että jotakin käsityötä kaipaisi, mutta ei mitään uutta ole keksinyt ja tarpeet on täytetty entisillä.
        Kyllä lankoja himoiten katselen, mutta turhaa, tarpeetonta en kumminkaan viitsi aloittaa.
        Langat ovat niin kalliita, että komeroon ei kannata neuloa seisomaan.

        Menempä nyt sitten katselemaan noita "viljelyksiä" onka kasvua tullut;)
        Nautittavaa ja mieltä piristävää päivää, aina on syytä iloon.


    • Heippa taas! Ihanasti tuulee,ei tule hiki..ja kaunista on.. Olin tyttärelläni ja nautin syreenien tuoksusta..Vävy paistoi muuripannulla pizzaa ja koirat loikoilivat tyytyväisinä pihalla..niitä on 3.. Nyt minulla on vähän menoa..Jatkan taas..Mukavaa päivää! t.Irkku

    • Päivää jälleen;)

      Kävin sitä verta aamulla antamassa ja sitten join torikahvilassa aamukahvit,osashan olla HYVVEE;)
      Kun syömättä,juomatta piti mennä sinne labraan.

      Nyt tulin äsken kotiin,kun olin sen aamukeikkani jälkeen koiravahtina tuolla Hollolassa.Ihana lutunen koira.
      Se on kiva kun on tuommoisia ystäviä jotka tarttee välillä jotain "elukka" vahtia;)

      Nyt on maha täynnä,minut on syötetty ja juotettu niin etten kyllä tänään tartte muuta kuin vettä.Sitä kun pitäs juoda vaikkei janottaskaan.

      Taidan mennä tennistä katsomaan.
      näkyillään...

      • joutavoinen

        Naapurilähiö on aina ollu tuossa lähellä, eihän se muuten olisi naap.lähiö. Eilen kävin siellä terv. kesk uksessa ajelin mututuntumalla noin 12km sivu. Tänään kävin siellä uudestaan katsoin vähän kartasta suorinta reittiä, matka tänään oli 3,5 km sivu. Nyt mietin sitä navikaattorrii, jospa alan säästämään rahaa sen hankintaan.

        Tietenki nyt joku sanoo, pellolta sen ohjein mukkaan ajavat ittensä löytävät. Jätän ommaan arvoosa nämä sanojat, johan nyt järkiki sanoo että erehtyväinen on sekin luontokappale, eikä pidä sentään pellolle ajaa.


    • Helteet jatkuu, näin aamulla kuitenkin paras juoda kahvit,Skillanin pannu on kuumana ja kahvi tippuu , joten tuoretta on, rapalperi piirakkaa nyt saatavana.

      Päivä alkoi tänään harvinaisen aikaisin taisi olla yöllä liian kuuma ei meinannut uni oikein tulla, mutta lopulta kuitenkin.

      Kirjastossa pitää käydä, vietävä kirjat pois ennen reissulle lähtöä, eikä uusia voi ottaa. Kyllä siellä paikan päällä on iso määrä kirjoja joten senpuoleen pärjää.

      Eipä muuta, kahville vaan kaikki jotka kiireiltään ehtii.

      Varakahvin keittäjä Late.

      • Hyvää aamupäivää.

        Hellettä piisaa lännessäkin, tuulee mukavasti ja hammeen helmat mukavasti sääriä tuulettaa.

        Miulle on iskeny kukka vimma. Heitin vuosia takaperin, kaikki kukkaseni pois, kyllästyin hoitamaan, ku aina tihutyöläiset niihin pesiytyi, myrkytin ja taas niitä ilmestyi. Monta kookasta viherkasvia jouduin viskaamaan roskikseen. Lopulta heitin kaikki jäljellä olevatkin. Olin niin turhautunut ja kiukkuinen, kun tuholaiset valtasivat viherkeitaani!
        Nyt on intoni jälleen syttynyt, olen hankkinut taas pikkutaimia, erilaisista kukista, joita ennen on ollut. Mielenkiintoista taas kokeilla, kuinka onnistun kasvattajan tehtävässäni.

        Kiitti taas kahveista, kyllä oli makoisat ja kastettavakin maistui herkulliselta.

        Son moro.


    • sinisirkku-ejk

      Aamupäivän ihanuutta:D
      Nyt on sitten Hintriikalle tulossa paremmat helteet kuin etelässä! Hellii se kesä pohjoisenkin asukkaita tällä kertaa ja koko viikonlopun!

      Niin, että paljasta pintaa vaan näkyviin auringolle, että D-vitamiiniä kehittyy:D moikka

      Nyt kampaajalle on mentävä, kiitos Late kahvista !

    • SkillaN*

      Päivää vielä kerran, olen jo kaksi viestiä kirjoittanut, ei lähde matkaan, suututtaa.
      Aamu meni päivän puolelle, kun eka kerran kirjoitin, nuo kalahommelit sotkivat aamun.
      Eilen oltiin ongella ja pikku ahvenia tuli vaikka kuinka, 70 siivosin, patakukko tai sen tapainen muhii vesikannen alla.
      Laskettiin samalla reissulla verkot, mitkä tänä aamuna piti kokea ja saalista tuli, siikaa savustukseen ja paistamiseen.
      Kiva oli onkia, kun kalaa tuli, ovat vaan niin pieniä, muutama isompi toko sopi mukaan.

      Ehdinpä vielä onnitella Ensioita, joilla nimipäivä.

      Vesi katoaa ojista, kai kohta kaivoistakin ja pitäisi kumminkin kasveja kastella.
      Kyllä se tuo vesi on tärkeä elementti, sitä vaan ei tajua, kun kraanaa vaan kääntää, vettä tulee.
      Hyvin pystyy kuvittelemaan sen veden puutteen mikä joissakin maissa on, ei edes juomavettä jokaisella.
      Meillä vettä läträtään jopa tuhlaukseen asti, vaikka eipä meidän nuukailu vettä sinne tuota, missä sitä ei ole, kaivoja olisi rakennettava.
      Muistini mukaan suomalaiset ovat jonkun kaivon kustantanutkin noille maille, missä kuivuus jatkuva seuralainen.
      Minulta menee muutama ropo näiden maiden auttamiseen, juuri kyseisellä tavalla, lehmiäkin ostavat ja vasikoita annetaan naapuriin ja näin elinehtoja koitetaan parantaa.
      Opetellaan puutarhan hoitoa ja paljolti naisten varaan nämä ponnistelut jää.

      LateVaan meinaatkos ehtiä kirjoja lukemaan, kun ymmärsin että urakkaa oli reilusti.
      Luontoakin pitää ehtiä katsella, ihastella ja kai kalojakin ongitte, kun sinne puhdasjärvisille maalle menette-
      No saattaahan olla niin, että uni ei tule ilman kirjaa,)

      Nyt aloitan loppupäivästä" en tee mitään" tyyliin, auringossa vain kellottelen, tehkää samoin;)

      Wiiwidear noita vimmoja väliin tulee, sen asian tiedän, mutta kiva että vielä edes innostuu;)
      Hintriikka varmasti hikoilee, ehkä oppiakin päähän menee.

      • utelu Skillanille

        Ono Sinulla siellä joku miehenpuoli, kun käytte verkoilla...ei kai naiset keskenään.


    • Ehtoopäivää.

      Tuolla pihalla tulee istuskeltua ja naapureiden kanssa turistua.

      Täältä ylhäältä on pakko lähteä alemmas,en millään jaksa olla täällä.

      Kahvit hörppäsin aamulla,mikään ei maistu.

      Ei minullakaan montaa yrttiä ole,nuo ystävät niitä välillä tuo ,vaikka olen kieltänyt.

      Näkyillään...

    • Hyvä päivähän oli ja sellaisena jatkuu. Aika paljon olen ulkona vetkutellut ja istuskellut vajoisessa paikassa. Eipä ajatuksenikaan paljon kuljestele, laiskuutta parhaimmillaan.

      En ole vielä kovaa matkakuumetta uusintareissuuni saanut, vaikka kyllähän kelit sopisivat. Kyllä lähtöni toteutuminen lähemmäs juhannusta menee. Lakkasadosta ei ole varmaa tietoa, eikä voikaan olla, huonolla tuurilla hyvä alkukin voi vielä kadota. Suolle rämpimään kyllä aion, jos saalistettavaa tulee. Ensikuun alkupuolella jo varmat merkit ovat nähtävissä.

      Latellahan näyttää jo valmistelut olevan käynnissä. Siitähän se vaihtelu elämään tulee. SkillaNillahan on ihan hyvät kalavedet kun onkeenkin noin hyvin nappaa. Se on ihan hyvää puuhaa. Minusta juuri pienet ahvenet ovat patakukkoon sopivia, kun riitävästi kypsyttelee, ei ruodot haittaa. Onhan niissä puuhaa, mutta mitäs ei hyvän perään tekisi.
      Kalassa minäkin tänään kävin, kasvatettua lohta olevinansa tarjoushintaan (7e/kg).

      Ja hallitusta kyhätään, seuraan kyllä, mutta eipä edes viitsi tulosta arvailla. Tulee mikä tulee - vaikuttaminen on tullut tehtyä äänestyskopissa.

      Kun istuskelin päivällä ulkona, tuli pari jehovalaista juttusille valistuspuuhissa. Heillä oli ratkaisu tiedossa. Siitä olisi suuri tiedostustilaisuus tulossa, siellä kerrottaisiin, kuinka maapallo muutetaan pian paratiisiksi ja miten voisi päästä valittujen joukkoon. En kyllä luvannut mennä. Ei minusta ole paratiisissa eläjäksi, sellaiseksi olen liian yksikertainen.

      Eipä muuta tällä kertaa. Hyvähän täällä on ainakin nyt, lämmintä on riittävästi, lohta ja leipää jäi vielä ainakin huomiseksi. Jatkoja!

    • Huomenta tähän kauniiseen aamuun.
      Tyyntä, varjot leikkivät tuolla metsikössä, aurinko valojaan heittää.
      Lintuja paljon touhuissaan, kai pesissä jo poikaset kuoriutuneet ja syöttäminen työllistää emot ja isukit.(kaikki isukit eivät syöttämistä edes harrasta)
      Eilen ajatelin miten onkaan tukalaa tuon kuumuuden kanssa myös linnunpoikasilla, kai emo liuhuttelee siipiään tuulettaen ilmaa, poikasia helpottaen.
      En tiedä, mutta näin voisi olla;)

      Seppohan tänään onniteltavana ja Svantte myös, onnea molemmille nimen omistaville.

      Kalakaveristani kysyttiin, tottahan sellinen on ja miksi ihmeessä se ei voisi olla nainenkin?
      Tasa-arvo maailmassa elämme ja melko varmaa on, että se huopaa, souda p.....e jää vähemmälle.
      Kotimaisemissani muistan kuulleni, että nainen pärjää yksinkin tästä verkon laskusta, ei kai kovin vaikeaa edes, kun on tyyntä ja suunnittelut hyvin tehty.
      Yksin tai kaksin, jännää on nostaa verkkoa, kuulostaa nykiikö siellä saalis, ja arvailut saaliista etukäteen vielä jännemmäksi homman tekee, hyvä että ei vedon lyönniksi mene;)

      Tänään se sitten ratkeaa mitä hallituksen teosta tulee, vai ei mitään.
      Harmi, että ainakin perussuomalaiset eivät hallitukseen mene jos Katainen siitä jotain aikaan saa, kumminkin äänestyksen tulos vaatisi persujen mukana oloa. Pitäisi heidän päästä näyttämään miten huutoihin vastataan ja tehdään hyvä maa meidän elää.

      Hyvää tuli patakukostani vaikka lientä tulikin vähän kuin paistissa, se kun tuo vesikansipata ei haihduta sisältöään.
      Kalat niin pehmeitä ja lihaa paljon, kelpaa sitä suuhuin ammentaa.
      Perunat ja jotakin tykötarvetta ja vaikka vaan leipää kastaisi.
      Kyllä pienetkin kalat ruuanlisän tuovat.

      Nyt pesasen koneellisen pyykkiä,huomenissa menen kotia katsomaan, mutta sitä ennen on monta puuhaa, niitä lähden toimittamaan.

      Ai niin teen tilauksen niistä lakoista ynnämuulle, minulta suolle menijäksi ei ole, hyvä kun veneeseen pääsen ja lakat kumminkin maistuisi;)

    • "pelkkää hyvää"

      Kuin silloin ennen, nyt uskon, että kyse ei ole vain muuttuneista muistoista, vaan oikeasti on mahdollista, että 30 astetta täälläkin. Olipas päivä.

      Eilen aloin varhain ruohonleikkuun, taloyhtiön plaani oli kasvanut vihreyttä ja vuoro oli minun.
      Pari juomapulloa oli heti matkassa. Henkäillä piti usein, hikeä pyyhkien, poristen naapureiden kanssa, mutta työ eteni. Ah, olin kuntooni tyytyväinen, kun koko alue oli leikattuna, ruohotupsut saksittuna.

      Ei jaksokyky riittänyt muihin aherruksiin, mutta onneksi sain yöni nukkua levollisesti. Pelkäsin sinnillä rasittaneeni itseäni niin, ettei unta saa.

      Oli minulle kyllä dekkari varattuna, Marko Kilven viimeisin, jos en olisi saanut unta. En tarvinnut. Serkun poika kirjoittaa rankoista aiheista pitäen sanojen herkkyyttä mukana.

      Nyt jo yli 20 ja vielä pitäisi pihatöitäkin tehdä. Nopsaan ulos, ennen kuin lämpö kohoaa eiliselle tasolle.
      Aurinkoa! Ja varjoja hänelle, joka niitä tarvitsee!

    • Niitä saunaterveisiä TAAS;)

      En jaksanut olla saunassa kauaa,viileään suihkuun piti mennä.

      Tänään oli uuttaperunaa ja silliä,minun ruokalistalla.

      Monta tuntia meni tuolla pihalla istuskellessa,kun en jaksanut olla täällä ylhäällä.

      Nyt yritän ruveta tennistä katsomaan.

      Eipä noista hallitus jutuista näy valmista tulevan,me mummojeen kanssa jo puhuttiin;pitäiskö meitin mennä sinne pistämään asiat reilaan;))

      Marssittais "rollikka" jonossa siine ja komennettas,nyt tehhää näin eikä nuin;)
      Kaitpa siellä joskus valmista tulloo;)

      näkyillään...

      • Päivää, on se puumerkki jätettävä, vaiika ei ketään muita näykkään.
        Aamulla kirjoitin jutun, mutta eipä lähtenyt mihinkään.
        Täällä sivistyksen keskellä taas toimii, ja uskon että kun kotiin pääsen tuttu kone hyvin palvelee.

        Kuumaa on, mutta viileämpää jo luvassa, toivon nyt kumminkin, ettei kesä tähän lopu.
        Yksi viikko kesäkuusta kulutettu ja kaksi viikkoa on juhannus, kesän kohokohta.

        Aamulla urakoin taas vesihommissa, kastella piti runsaasti, kun muutaman päivän joutuvat olemaan ilman huolen pitoani.
        Kyllä ne lapsien korvikkeesta nuo kukat ja muut vihannekset menee, huolehdi ja hoida.

        Hallituksen teko alkuasetelmissa ja minä olen pessimisti, en usko sen syntyvän nä'illä eväillä.
        Paljon on Kataisen periksi annettava, kuiin myös toistenkin.
        Harmittelen edelleen että perussuomalaiset meinaavat livetä vastuusta, sillä puheitaan olisivat saaneet tulla toteuttamaan, no tiedä häntä vaikka vielä siihen suuntaan käännytään.
        Eipä tässä tämän kummempia, jatkan kohta junaan ja sillä savonmaille.

        Kaupunki hiljenee, kukapa jos mahdollista täällä olisikaan, mutta noita messuja ja muita väliin on käytävä kiertämässä, joten tämä viikonloppu menee näin-
        Pistäytykää pirtissä ja maisemoissa liikutte, aurinkoa päiväänne.


      • SkillaN kirjoitti:

        Päivää, on se puumerkki jätettävä, vaiika ei ketään muita näykkään.
        Aamulla kirjoitin jutun, mutta eipä lähtenyt mihinkään.
        Täällä sivistyksen keskellä taas toimii, ja uskon että kun kotiin pääsen tuttu kone hyvin palvelee.

        Kuumaa on, mutta viileämpää jo luvassa, toivon nyt kumminkin, ettei kesä tähän lopu.
        Yksi viikko kesäkuusta kulutettu ja kaksi viikkoa on juhannus, kesän kohokohta.

        Aamulla urakoin taas vesihommissa, kastella piti runsaasti, kun muutaman päivän joutuvat olemaan ilman huolen pitoani.
        Kyllä ne lapsien korvikkeesta nuo kukat ja muut vihannekset menee, huolehdi ja hoida.

        Hallituksen teko alkuasetelmissa ja minä olen pessimisti, en usko sen syntyvän nä'illä eväillä.
        Paljon on Kataisen periksi annettava, kuiin myös toistenkin.
        Harmittelen edelleen että perussuomalaiset meinaavat livetä vastuusta, sillä puheitaan olisivat saaneet tulla toteuttamaan, no tiedä häntä vaikka vielä siihen suuntaan käännytään.
        Eipä tässä tämän kummempia, jatkan kohta junaan ja sillä savonmaille.

        Kaupunki hiljenee, kukapa jos mahdollista täällä olisikaan, mutta noita messuja ja muita väliin on käytävä kiertämässä, joten tämä viikonloppu menee näin-
        Pistäytykää pirtissä ja maisemoissa liikutte, aurinkoa päiväänne.

        Aurinkoa tulee vähän liikaakin, hipoo taas 30 astetta, eilen taisi olla vähän ylikin.
        Eilen viiden aikoihin oli pieni ukkoskuuro, satoi viisiminuttia reippasti, kyllä ilma puhdistui ja muuttui mukavammaksi.

        Aina riittää pientä puuhaa, autokin vaatii pientä huoltoa ennen reissullelähtöä,
        oneksi kaikki järjestyy.
        Yhden suuntainen sivu on noin 550 km.
        Skillanille tiedoksi, kyllä kirjat ovat hyvä unilääke, silloin unohtaa tekemättömät työt ja uni tulee kirja kädessä.

        On se niin kuuma ettei jaksa enempää, taitaa ensiviikolla viiletä, eiköhän sitten palailla palstoille.

        Terv: Late


    • Päivää taas;)

      Nyt on muori ihan PUHKI;)

      Kävimme yhden naapurin kanssa tuolla kotieläin pihalla katselemassa niitä elukoita.

      Siellä on villisika viikon vanhojen poikastensa kanssa,kyllä olivat söpöjä,ei uskois että niistä tulee samanlaisia kuin emonsa(vähemmän viehättävä);)

      Sitten siellä on Laamoja kaks kappaletta ja nehän on oikein "linssilutikoita"kun näkivät että heitä kuvataan niin osasivat poseerata tosi hienosti.

      Kiva kun perheet tulee pienten kanssa sinne.
      Siellä on lehmä ja kanoja ja mitä kaikkia elikoita liekkään.
      Sitten sinne on laitettu pihalle sellainen puinen lehmä mitä saavat käydä lypsämässä,sillä on oikeat utareet ja niistä tulee vettä kun vetelevät.
      Monelle kaupunkilais lapselle elämys paikka.

      Kuunneltiin kun vanhemmat kertoivat mistä se maito tulee,ei siis alkujaan kaupasta;)

      Sinne on ilmainen sisäänpääsy,löytyy sitten baari ja käsityö kauppa.Lisäksi voit lahjoitta sinne rahaa jos haluat,iso tonkka mihin voi laittaa avustusta.

      Että semmoista tänään.
      näkyillään...

    • Unohtu Näin tänään ensimäet PÄÄSKYSET,on kuulema lennellet jo viikko sitten,en vain ole huomannut,mutta hyvä että edes nyt näin,on se kesä meilläkin;)))))
      näkyillään...

    • merihuisku

      TERVEHDYS teille kaikille palstalle ,täällä tällä hetkellä 29astetta lämmintä,pulikoidaan vedessä,ystävät viettävät kesälomiaan. sain eilen ison porukan uimaan,meitä oli kaikkiaan 12 henkeä,joten polske kävi..olemme monta päivää melkein ,kuin saunassa oltu.Tämä on sellainen poukama vuoren juurella ,joten ei tuulikaan paljon käy. ostin sellaisen moottorin tuohon särkijärveen laituriin ,joten saadaan letkusta suihkua ja kukat helposti kastella.Vanhuus tulee ämpäri on raskas,helpotusta elämään. ihanaa kesäpäivää Teille.

    • "Mitäs muuta se vanha tarvitsee, kunhan on leipää ja lämmintä", on vanha kansanvitsi. Lämmintä on, mutta enpä ilkeä millään valittaa. Tulihan pikkasen jurnutettua pakkasesta, jos nyt takki kääntyy valittajasi, niin ...Mikään ei ole hyvä! Hyvä on, kun on tullut lämmintä, lisää löylyä!

      Nämä hyvät kelit kyllä tekevät veltoksi. Ei oikein kehtaa edes ajatella. Mitäpäs sekään haittaa, ei ole työtkään pakollisia. Ja suurin osa ajatuksistani on muutoinkin ihan turhapäiväisiä. Jonninjoutavaa pähkäilyä.

      Enpä arvaa ottaa vastaan lakkatilauksiakaan. Ne marjat ovat niin monen mutkan ja luonnon tapahtumien takana. Aikomukseni rynnätä suolle on kyllä tosi. Jos satun pääsemään lakkamättäisiin, niin kyllähän ropposellisen toimitan Pirtin pöydälle maistiaisiksi kahvin ja kaakkujen joukkoon. Aika näyttää.

      Tässäpä ilmoittautumiseni. Ei ongelmia - toivon ettei teilläkään. Heippa!

    • marja.liisa......

      Täytyy ilmoittaa, että minä heitin tänään talviturkin. Kyllä veti myöhäseksi. Ennen uitiin heti kun jäät lähtivät, mutta se tuo vanhuus tekee kaiken varovaisemmaksi, ei ole enää mitään uhmaa, eikä näyttämisenhalua. Mutta mukava oli nyt uida kun oli niin lämmin vesi, 24 asteista meidän mökkijärvessä. Viihdyinkin siellä kauan, tein pitkiä lenkkejä.Välillä kastelin, ja siivoilin kukkapenkkejä, ja sitten taas kävin uimassa. Parempi puolisko veti maalia ulkoseiniin, ei huolinut minua kaveriksi, vaikka kävin tarjoamassa itseäni töihin. No minä keittelin kahvia, ja lämmitin saunaa, ym muuta pikku hommaa. Aina niitä on töitä, vaikka mihin vilkaisee!
      Huomiseksi on vielä luvannut helteisen päivän, sitten taas viilenee ihan reippaasti. Ja tässä välissä on odotettavissa kovia ukkosia, ja niitä syöksyvirtauksia, saapas nähdä kenen metsät ne nyt menee nurin.
      No mukavaa kesänjatkoa kaikille!

      Vielä täytyy Skillanilta kysellä, että miten se sinun nettiyhteys ei toimi? Onko sinulla läppäri nettitikulla? Minulla on tämä pöytäkone, ja ei koskaan ole ollut ongelmia. Kyllä tämä on pelannut ihan aina hyvin. Ainoastaan tästä on se kuukausimaksu suurempi, 42,35 euroa kuukaudessa.
      Minä en näistä ymmärrä, mutta tuo jälkikasvu sanoo, että nettitikulla toimiva on täällä hidas. Minä kuulemma olen niin kärsimätön, että en jaksa sitä odotella. Ja voihan se niin olla!
      No uudelleen hei!

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamun rauhaa, on niin hiljaista, kadulla vain muutamia töihin menijöitä, joillakin sunnuntaikin työpäivä.
      Taivaalle on uhkaavasti nousemassa hyvin ukkosen oloisia pilviä, ehkä nuo sääennustukset paikkansa pitävät, toivottavasti ei pahojaan tee tuo ukkonen.
      Railin ja Railan päivä, onnittelut.
      Niinpä jäi kortit laittamatta, kahdelle Railille, soittaa pitää tänään, tämän tapaiset asiat meinaa nykyään unohtua luvattoman usein.

      Kotona on kaikki hyvin, pölyistä, mutta olkoon, ei tässä nyt siivouksia jouda ajettelemaan, kun vai piipahdus aikaa.

      Marja-Liisalle, se läppäri se on ja tikku tai mollukka mikä se nyt onkaan, G3 ei näy G2 sitä yritetään vähän huonoin tuloksin.
      Kyllä se tämä seinään töpselin työntö, on kai se varmin ainakin minulla on toiminut.
      Kyllä läppäri toimii kaupungissa, mutta maalla se verkosto ei ole vielä likikään valmis.
      K-vedellä on lähetin ja sitten toinen jossakin Hankasalmen suunnassa, siihen väliin sitten jää katvealue.
      No hyvä kun joskus pääsee lukaisemaan ja elon merkit antamaan, se vaan vaati kärsivällisyyttä, hidas on.
      Minä en ole vielä uimaan päässyt ja taitaa jäädä koko uinti, järven seudulla kuhisee, ei sinne asiaa;)

      Merihuiskulla onkin mukavaa, kun järvestä voi letkulla veden ottaa, minun kasteluni tarvitsisi toista kilometriä pitkän letkun ennen kuin järven tavottaisi ja tosi vahvan moottorin, ei kai sellaista olekkaan;)
      Pidän peukkuja että vesi kaivossa riittää, tai Luojamme sateella auttaisi.

      Jopa lämpö taas nousee, kyllä täällä kaupungissa on paljon hiostavampaa, kaikki ikkunat auki, ei mitään virtausta, yökin oli kamalan kuuma.
      Jospa tuota vielä jaksaisi tämän päivän, en kylläkään kovin viileää toivo, sellainen 22 astetta olisi ihan kiva.

      Yksi reipas rouva tuossa sauva kävelee, oi saisinpa itsestäni irti samaan pystyvän innon.
      Minä vaan täällä sisällä tallustan parvekkeelle ja keittiöön, joskus piipahdan täällä koneen ääressä.
      Siellä maalla ei tulisi mielenkään olla sisällä, muuten kuin pakolliset työt tehden, ulos vaan ja aina jotakin näykkimistä sieltä löytyy;)
      Vedin eilen viime kesänä käyttämäni housut ja mahtuivat hyvin päälle, siitäkös olin hyvilläni, ei ole kiloja tullut lisää, jos ei ole pudonneetkaan, pienestä se ilo on etsittävä.

      Nyt noita parveke kukkia hoivaamaan, muovipullon korkkeihin teen reikiä ja katson toimiiko kastelu hommana.
      Kukat ja kukat ne vievät suuren osan tästä kesästäni joka puolella, mutta niin pitääkin, kun kerran sitä haluun.
      Ei oo pakko jos ei taho, mutta minä tahon;)
      Kivaa hikoilupäivää;)

      Enpäs muistanut kirjautua,, pöh.

      • Aamupäivää.

        Tulin kahveelle;)
        Istun märkä pyyhe niskassa tässä 32.6c lämmössä.
        Vähän auttaa,kun kääntää välillä puolta.

        Pian lähden tuonne alas,siellä on vähän viileämpää.

        Hikoillaan vain,kylläse siitä;)
        näkyillään...


      • wiiwidear*

        Heipsan

        SkillaN kultapieni, eikös tännään oo Eskon päivä, huomenna maanantaina tää Raili viettää nimppareita.
        Nyt mie oon vähä saivartelija, vai mikä se olikaan, no ohi män kuitenki..

        Piski läähättää ja mie oon pukenu sille märän teepaijan turkin päälle, hää o nii tyytyväine, ku ei lämmin pääse ennää likelle. Iteki puin märän paijan ylle, kyl se pittää viileenä. Enne vanhaan pijettiin saarireissuilla, ku ol oikeen hellettä, eiku nuttu märäks ja nauttimmaan kesän lämmöstä.

        Hyvvää jatkoo ja pietään pakkanen kurissa..
        Hei hei


    • sinisirkku-

      Uimapuku märkänä minäkin saaressa päiväni vietin, uiminen ei ihan merivedessä ollut miellyttävää, paitsi kastautuminen heti kun uikkari kuivui.

      Varjossa yritimme oleilla, mutta silti iho kuumottaa. Ihana päivä on päättymässä. tukkakin on ihan poikatukka lyhyt ja vaaleita raitoja täynnä:D

      Niska vapaana on hyvä nukkua helteellä, vaikkei makuuhuone olekaan kovin kuuma.

      Ystävättäreni asuu Suvisaaristossa iäkkään miehensä kanssa, muttei ole rantaa, Espoolla on 165 saarta joten on meriuimapaikkojakin:D

      Itselläni on järvi 5 min. matkan päässä, mutta on merituulet vallan toista luokkaa.

      Kahvia ryystän ison kupillisen halulla, helteet on kestetty ja normalisoituu toivottavast säät.

      Ihanaa iltaa kaikille *pirttiläisille* :D moiii...

    • Katleija

      Vielä illan päätteeksi ennen punkkaan kellahtamista piti palstallekin kurkata. Viimeisenä hellepäivänä oli rannalle lähdettävä, ties vaikka merivesi jäähtyisi jos helteet poissa pysyvät. Nyt vesi on kaksikymmentä asteista täällä.
      Liekö minussa masokistisia piirteitä kun päätin lähteä polkemaan 8 km päässä olevalle uimarannalle, vaikka tuossa lähempänäkin olisi uimarantan. Siellä kauempana on kuitenkin puhtaampi vesi, onhan se kahden sillan takana saaressa. Turkuahan sekin on. Kyllä tuli hikikin, vesi valui pitkin pintaa ja kun ylähuulta lipaisin ihan suolaiselta maistui. Kotiin tullessa suolakato oli korjattava muutamalla Vesta-sillin palalla.
      Pari kertaa viivyin vedessä ja lopun aikaa tein ristisanatehtäviä loikoillen.
      Kummallista muuten, paljon oli väkeä mutta kaikki mnusta nuorempia. Oli kai helle imenyt voimat vanhuksilta, kun ikätovereita ei näkynyt.

      • Huomenta, tähän viileään maanantai aamuun ja todella viileään, lämpöä 8.12.
        Iso oli pudotus eilisestä aamusta 20 astetta.
        Vettä on tullut, ja sataa parasta aikaa, mutta ukkosta en ole kuullut.

        Onnitellaan nyt sitten myöhässä Eskoja, kun sotkin taas nuo päivät.
        Tälläistä on sattunut aiemminkin, joten tuttua minulta.
        Elän jo huomista, niin kiire minulla on ajatuksin.
        Et ollenkaan saivartele wiiwidear, asiasta huomatat ja niin pitääkin, totuus on kestettävä;)

        Uskon että hiki tuli, kun pyörää poljit Katleija, minä pistydyin alle puolen kilometrin matkan kauppaan, jalat ei meinanneet nousta ja hiki oli.
        Narrasin itseäni jäätelön ostoon, mutta eipä viilentänyt, kyllä on useampi pullo mennyt kivennäisvettä näinä hikisinä päivinä.
        Ei kai se kesä tässä ollut, ainakin jo ensi viikonlopuksi on odotettavissa lämpimämpää.
        En ole koskaan uinut meressä, ai olenhan ulkomailla käydessäni, muuta en täällä suomessa.

        Pitäisi laittaa lähtöä kuntoon, matkaan takaisin sinne maalle, vähän jännittää, miten siellä on kasvit pärjänneet ja onkoo siellä satanut, niin paikallisia on nuo kuurosateet.
        Nyt kyllä on ja pinempi aikaista tuo sade, taivas on paksussa pilvessä.
        Oikein hyvä, vesikiintiö tasoittuu ja vettä tulee kaivoihin, ojiin ja saaveihin, taas vettä riittää, näin toivon.

        Muorikin jaksaa olla jo kodissaan, vaikka yllttävän hitaasti tuo lämpötila muuttuu sisätiloissa, nyt on tasaantunut ja kun patteria kokeilin, se on lämmin, onkohan tarpeellista lämmittää, kysyn vaan.
        No taaplaavat tavallaan ja eipähän kostea ilma pääse pesimään.

        Tuli tuosta sinisirkun tukasta mieleen, kun kampaajalle elokuussa menen voi olla jo leikattavaa, itse olen jo kyninyt tuosta otsalta silmille tuppaavia karvoja.
        Voi olla, että joudun käymään toisella leikkurilla, jos mahdottomaksi nämä kutrit menee.
        Kampaajan vaihto ei miellytä, kun on vuosia käynyt samalla, niin sitä kaavoihin kangistuu.

        Nyt höpinät seis ja matkaan, harmittaa, kun tulostin illalla junalippua, muste oli kuivunut ja himmeä tuli paperista, saa nähdä kelpaako.
        Uusiksi ei voinut laittaa, kun pankkiin olin jo maksun maksanut, on ne nuo musteetkin kummia, että aina pitäisi tulostaa, että kunnossa pysvät, säiliöt puolillaan kun tutkin.
        Yritn monta kertaa, mutta ei parempaa tulosta.
        Sehän se nyt puuttuu, että uuden junalipun joudun maksamaan.

        Hyvää viikonalkua ja hengitellään nyt raikasta ilmaa, kyllähän sade sen sai aikaan.


    • Hyvää huomenta!

      Kyllä se viime kesä - joka päättyi viime yönä - olikin lämmin. Niinpä eilisaamuna minäkin ajelin uimarannalle. Kuusijärvi on sellainen pienehkö järvi - no monet tietävätkin. Järven pienuudesta huolimatta siellä on parhaimmillaan kymmenentuhatta ihmistä. Luultavasti eilenkin, kaikki parkkipaikat olivat täysiä ja jatkona jonot tien varsilla silloin kun lähdin pois.

      Aamulla (klo9) oli vielä hyvin tilaa. Veden lämmöksi ilmoitettiin 24, niinpä minäkin uskalsin järveen ja montakin kertaa. Saman huomasin kuin Kaleijakin, tuskinpa joukossa ikäisiäni oli.
      Mutta eihän tämä ikänikään edes ole mitään - vielä merkittävästi alle kasikymppiä!

      Kestihän se reissuni puolenkymmentä tuntia. Kolmesti kiersin järven ( 3X 1700 m.) , joka lenkin jälkeen puoli tuntia porskuttelua järvessä ja välillä kiipesin kallioille istuskelemaan. Sielläpä ei tungosta ollutkaan. Mainio päivä!

      Tänään on käräjillä edellinen tihutyön tekijä Rekolan rautatieaseman laitteiden tuhomisesta. Nyt junat tökii taas uuden tihutyön seurauksena. En tiedä, miten sen ajattelisi. Mielellään monet selittää, että ne ovat yksittäisiä, kajahtaneita hörhöjä. Liian pajon näitä "yksittäisiä" kyllä on. Kuusijärvelläkin on pari nuotiontekopaikkaa betonirenkailla varustettuna, Niissä oli myös penkit, metallirunkoiset, lankut istuimina. Nyt ne on poltettu, vääntyneet penkkien rungot vain jäljellä. Kaikkea pitäisi olla, kun ne sitten rakennetaan, ne tuhotaan. Kaikki sekin maksaa. Jossain tässä kaikessa tuhoamisvimmassa mättää. Selittäminen "yksittäistapauksilla" ei poista asiaa. Voiko yleensä järkeä ja vastuuta edes vähäisessä määrässä kasvattaa?

      Eipä taida maailma purnaamisestani parantua. Eikun hyvää jatkoa normaalikeleissä.

      • Huomenta;)
        En enää läähätä ja läkähdy;)

        Kyllä sitä ilkivaltaa harrastavat täälläkin,onko se sitä vapaan kasvatuksen tulosta.
        Ihme ja kumma kun nyt on saanut olla meidän pihassa kukkalaatikot vielä rauhassa.

        Käväisi se ukkonen illalla,pyyhkäisi ohimennessään)
        Sen se ilman muutos sai aikaan että tuo lonkka peijooni valvotti aamupuolelle,ei ollu hyvä mitenkään päin.
        Nyt odottelen sen lekurin soittoa,niistä viimeviikon kokeista,josko antaa tapputuomion;)

        Minä muistan,kun olin noin 10v olin kummini kanssa Hänen kotonaan Kemiön saarella,siellä sain uida meressä,se oli elämys,kun oli niin kevyt uida.

        Tuo märkä paita on muuten hyvä keksintö;)ei vaan näin kaupunki oloissa paljon viitti ulos mennä sellainen päällä;),märkää pyyhettä kyllä pidän kaulan ympärillä.

        Jatketaan puuhasteluja.
        näkyillään...


    • Katleija

      Aamupäivää, helle jäi eiliseen. Tänä aamuna tuli äkkiherätys kesken unia, sillä kova pamaus herätti minut. Varmasti salama iski tuon korkean kallion päällä olevaan linkkitorniin ja ukkosenjohdatin johdatti salaman kallioon, josta seurasi mahtava paukaus. Näin kuvittelin tapahtuneen. Tietääkö joku voisiko sähköpurkaus näin tapahtua, vaan meneekö salama johdatinta myöten hissukseen maahan ääntä päästämättä. Kaikkea sitä tulee pohdittua.

      Luin äsken Suomen kansan Kalenterista (entinen Almanakka) että helluntailauantain ilma ennustaa koko kesän sään. Sen mukaa kesä on kuuma, olihan lauantain lämötila kolmenkympin kieppeillä. Toivottavasti satelee välillä, jotta vattuja ja mustikoita saadaan.

      Kun nyt on näinkin viileää voisi jotain kotitöitäkin tänään tehdä. Kiitos kahvista ja mukavaa päivää muillekin.

    • Kuulin eilen;jos ei heilaa Helluntaina,niin juhannuksena jonon päähän;)

      On kuulema vanha sanonta,en vaan ole ennen kuullut.
      Että toivossa on vielä hyvä elää;)

    • Marja-Liisa,.,.,.

      Heipparallaa!

      Viilennyt on kelit täälläkin, ja hiljallensa vettä satelee. Minäkin sain ihan lomapäivän tuolta kasteluista. Olenkun sen käyttänyt tehokkaasti. Ensin vaihdoin kaikki hikiset lakanat puhtaisiin , ja laitoin pyykkikoneen pyörimään. Sitten kävin monta sylillistä raparperiä tupaan ja aloin keittämään raparperimehuja. Nyt on neljäs iso Maijallinen jo menossa. Meillä mehu on oikein suosittua. Viinimarjamehut tahtoo jäädä juomatta. Siksi viime kesänä möin suurimman osan puutarhamarjoista. Laitan mehumaijaan raparperin joukkoon aina litran pakastemustikoita, ja kaksi sitruunaa, niin tulee väriä ja makua .
      Nyt otan kupposen kahvia tuosta pirtin pannusta, ja lähden vielä silittämään tuon vähän rästiin jääneen silityskasan. On se ihan kiva kun sataa, niin saa rauhassa tehdä näitä kotitöitä.
      Jos huomennakin sataa, niin sitten leivotaan koko päivä. Ja jos ei, niin sitten punajuurta, ja porkkanaa harventamaan. On se kiva kun ei tartte pähkäillä, miten tuon aikansa saisi kulumaan!
      Rattoisaa sadepäivää kaikille!

      • Hintriika*

        Pää ei ole poksahtanut, vaikka tietoa on yritetty ahtaa korvien väliin. Viime yönä tulin kotiin, eikä tässä oikein vielä tiedä, miten pääsisi normaalielämään kiinni. Sodankylässä kullerot kukkivat joka puolella ja sään puoleen tarkeni (kuten olisi tarennut Kemissäkin). Sunnuntaiaamun 10 astetta tuntuikin sitten vähän kalsealta, vaan eihän meillä kesä koskaan liian kauan yhteen kyytiin viivy. Makupalatkin otetaan kiitollisuudella vastaan.

        Kurssi oli hyvä, porukka kiva ja takaraivoon jäi mukava tunne. Enempää en nyt jaksa tilittää. Hengissä ollaan kuitenkin.


      • Hintriika* kirjoitti:

        Pää ei ole poksahtanut, vaikka tietoa on yritetty ahtaa korvien väliin. Viime yönä tulin kotiin, eikä tässä oikein vielä tiedä, miten pääsisi normaalielämään kiinni. Sodankylässä kullerot kukkivat joka puolella ja sään puoleen tarkeni (kuten olisi tarennut Kemissäkin). Sunnuntaiaamun 10 astetta tuntuikin sitten vähän kalsealta, vaan eihän meillä kesä koskaan liian kauan yhteen kyytiin viivy. Makupalatkin otetaan kiitollisuudella vastaan.

        Kurssi oli hyvä, porukka kiva ja takaraivoon jäi mukava tunne. Enempää en nyt jaksa tilittää. Hengissä ollaan kuitenkin.

        Sataa, sataa lotisee, tilitili tom, minun varpaita palelee,,,, no ei vaineskaan, vaikka viileää onkin, kymmenisen astetta.
        Taivas harmaa, tuultakaan ei ollenkaan, no helteessä on kärvistelty, tuulesta kärsitty, nyt pitäisi olla hyvä;)
        Vieno, Moona ja Viena, nyt nimipäiväsankareina, ehkä näin on, on se, kalenterista katsoin.
        Puolessa kuussa jo aletaan olla ja viikon päästä päivä pysähtyy, valo ei lisäänny, ollaan muutama päivä pesässä.

        Mitenkähän viisas tuo H* onkaan, kun aiemminkin jo loisti kirjoituksillaan, tervetuloa meidän samaa tallaavien joukkoon, ei mitään uutta pirtissä, mutta mukava että olet vahvuuksissa.
        Energiaa varmaan pursut, anna vaan purkautua ja anna meidän osa siitä saada.
        Arvaan että kurssisi lliittyi kirjojen, kirjoitusten maailmaan.

        Aivan kamalaa nuo sabotaasit, mitä niillä nyt yritetään viestittää, mittava tappio taas rautateille ja kukapa sen maksaa, me veronmaksajat tavalla tai toisella.
        Eikö löydä muita kanavia, joita kautta voisi ilmaista huoliaan, vaan onko ihan pelkkää kiusaa, huomion saamista.

        Nyt taidatte selvitä ilman märkää paitaa, kuumuus ei sitä ainakaan vaadi, varmasti ajallaan ihan mukava helpotus.
        Minulle sellainen aiheuttaisi lihasten repimistä, joskus olen saunan jälkeen pitänyt kosteaa pyyhettä hartioilla ja kummasti hetken päästä alkaa lihaksia luimimaan.
        Olen vedolle ja kosteudelle hyvin vastaanottavainen, kielteisesti tietenkin.

        Jaaha M-L leipoo tänään, olen myös ajatellut raparperipiirakkaa tehdä, josko tänään se onnistuisi.
        Olisi vielä siivottavaakin, ruokahuone ( siis todella huone, ei komero) sellainen mitä vanhoissa maatalossa on.
        On ollut hyvin tarpeellinen niihin aikoihin, kun ei jää-pakastin aika ei olllut, siellä oli viileääkin, talvella ainakin.
        Kyllä sitä ennenkin ruokaa säilytettiin, keinoja löytyi.
        Muistan kotonakin oli puutiinu, missä sianpuolikas suolassa makoili, kai se jostakin maalta ostettiin.
        Kellarissa mehuja, hilloja, perunoita , juureksia, oli niin kiva käydä mansikka hilloa siellä purkista maistelemassa, tietenkin muka salaa;)
        Nykyään täälä olevaan ruokahuoneeseen tulee vietyä kaikkea sellaista, mitä nyt joutavaa kertyy.

        No nyt lopetan, tai viruu muitelujen kanssa mittavaksi, vaikka kiva näitä vanhoja asioita on kuullakin, istun ja kuuntelen, jos joku vanhoista ajoista kertoo.
        Maaseudulla elämä oli niin erilaista, karjanhoitoineen, heinätöineen, että näin kaupungissa eläneenä uutta tietoutta siltä ajalta.

        Voi että taas repii jalkaa, sitä tämä kostea ilma tietää, mutta eipäs nyt marista enempää.
        Toivon muorille hyviä lääkärin terveisiä, että oikeaa lääkitystä löyttyy.
        Pisetään sadetta, missä vettä tulee, moi,moi!


    • SkillaN*

      Anteeksi, kun oikein yrittää, pahemmin sotkeutuu.
      Tuota nimipäivää tarkoitan, väärin taas.
      Kielo ja Pihla teitä tänään onnitellaan.

      Katsoin vartta vasten kalenteristi, mutta jo huomista taas elin, lupaan että enää en sotke.
      uskomaton toheltaj olen.

      • Vähän jälkeen aamu kahdeksan,eli parempi myöhään kuin ei ollenkaan.

        Tänään on paljon mukavampi päivä kuin eilinen, tänään tehtiin oikeata ruokaa eikä syöty yhtään eilistä.

        Auto tuli huollettua,että senpuoleen voitaisiin lähteä vaikka heti reissuun, no onhan tässä vielä muutama päivä ennenkuin matkalle lähdetään,ensiviikolla kuitenkin.

        Tuli yksi lykkäyspäivä, taloyhtiön hallituksen kokous maanantaina tosin jo melko aamusta. reissulle on kuitenkin lähdettävä aamulla aikaisin matka on aika pitkä.

        Kyllä minä sitten ilmoitan ennenkuin lähdetään,ei tarvitse sitten ihmetellä missähän Late mahtaa olla.

        Saatan käydä välillä kurkkaamassa kauppareisulla jossain kirjastossa, onhan tässä jotain pientä askaretta ennen matkaa joten voi olla, että käynnit sitä ennen ovat harvoja.

        Tässä tätä tulikin, joten eiköhän jätetä seuraavaan kertaan loput, Late


    • Hintriika*

      Parvekkeen seinänpuolella oli kesä illalla. On vieläkin, aurinko paistaa korkealta. Tuuli on vähän tyyntynyt yötä kohti, mutta hyvin sen tuntee, kun menee kaiteen viereen. Ruokalevot otin badenbadenissa ja lueskelinsitten kirjaa.

      Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna ei ehdi yhtikäs mitään. Kalenteri on mennyt kummallisen repaleiseksi. On kaikenlaista menoa tai sitten piipahtaa vieraita yllätyksenä juuri, kun ajattelee, että nyt tuon tai tuon homman hoidan. Huushollikin pitäisi taas siivota kunnolla. puhumattakaan että pitäisi henkisille harrastuksille antaa aikaa. Kesällä kuitenkin tekisi mieli nauttia kesästä, jos vähänkään sellaista säätä sattuu. Syksyllä varmaan huomaa, että kaikki on tekemättä. Suuret suunnitelmat toteuttamatta...

      En keksi tähän problemaattiseen ajankäyttöön muuta syytä kuin että olen tullut toivottoman hitaaksi. Käyntiinlähtö huononee huononemistaan.

      Kai on vain yritettävä päivä kerrallaan. Vaikka tuntuukin, että niitä välillä kuluu tuplaten.

      Hauskaa kesän jatkoa, vaikka puukkoja jossakin sataisi!

    • Vilahtihan Hintriikkakin Pirtissä - sehän hyvä, että oli onnistunut "jalostumisreissu." Sellaisen tein minäkin Sodankylään joskus ammoisina aikoina. Kävin ihan tarkoituksella katsomassa Alarieskon, "ite-taiteilijan" tauluja. No se kesti ehkä tunnin ja matka jatkui. Mikäs, ehtiihän sitä lyhyessäkin ajassa. Sai niistä töistä ajattelemisen aihetta - ei kuitenkaan matkimisen.

      Aamusta minäkin aina reissulle lähden. Minulla on muutaman kymmenen kilsaa lyhyempi kuntokoe kuin Latella. Päivä siinä suunnilleen kuitenkin tuhraantuu. Juhannukseksi on tarkoitus mökkerölleni körötellä. Sitä en tiedä kauanko siellä tähän pätkään majailen. Ainakin sen verran, että vilkaisen lakkasoita valmiiksi. Täytyyhän tieto olla kuinka paljon pitää saaveja olla varattuna.)) Totta puhuen, hupelon hommaa, mutta aina sitä pitää kokeilla kariseeko vanhuuden merkit, kun suon reunaan pääsee.

      Lupsakastihan aikani kuluu täälläkin. Aina pientä askaretta löytyy sen minkä tuntee tarvitsevansa. Pitäähän noita hallitusneuvotteluitakin vahtia, vaikka en keskeneräisiin töihin tunne tarvetta suuria kommentoida. Eipä taida edes kahvinporoista ennustelemalla loppulitviikki näkyä vieläkään.

      Tähän loppu tälläkertaa. En viitsi edes ilmoista narista, vaikka lämmöt laskivatkin puoleen. Hyvä näinkin. Hei!

      • Hellurei!

        Tästä näkyy, kuinka hidas olen. kun aloitin H* :n viimeisin ei ollut näkyvissä. Tosin tulihan minulle kirjoittamisessani keskeytys. Harvinaista, kännykän pirskatti alkoi rääkyä.

        Kesästähän pitäisi ottaa kaikki irti silloin, kun se on mahdollista. Niinpä olen minäkin vuntsinut.
        Vielähän tässä ehtii - eipä tässä ole vielä kaikkea ehtinyt saamattomuuteen tuhrata.


      • SkillaN*
        ynnämuu kirjoitti:

        Hellurei!

        Tästä näkyy, kuinka hidas olen. kun aloitin H* :n viimeisin ei ollut näkyvissä. Tosin tulihan minulle kirjoittamisessani keskeytys. Harvinaista, kännykän pirskatti alkoi rääkyä.

        Kesästähän pitäisi ottaa kaikki irti silloin, kun se on mahdollista. Niinpä olen minäkin vuntsinut.
        Vielähän tässä ehtii - eipä tässä ole vielä kaikkea ehtinyt saamattomuuteen tuhrata.

        Pilvipoutaan tässä heräillään ja kiva että sade ainakin vähäksi aikaa loppui.
        Märkää on, mutta piankos se kuivahtaa, jos aurinko ja tuuli yhteistyöhön alkaa.

        Tottapa haastat H* tuosta allakan repalaisuudesta, minullakin sen verran merkintöjä, että aivan laakereilleen ei voi jäädä
        Elämässä kiinni ollaan.

        Juhannus varmasti suunnitelmissa monella tässä vaiheessa, missä sitä paremmin viettäisi kuin luonnon keskellä, kellä siihen mahdollista on.
        Tulisi nyt kaunis juhannuksen seutu, että ulkona olo voisi toteutua.
        Taikoja kai enää meidän iässä ei tehdä, mutta ei kuitenkaa toivoa kaikesta mukavasta tarvitse heittää.
        Taitaa muuten ne taiat jäädä tekemättä nuoriltakin, radiossa juuri kerrotaan, että nuorien kasvi/kukka tietous on olematon, välikös sillä kukkiihan rikkaruohotkin.

        Näyttää mukavalta, kun aurinko pyrkii paistetaan tuonne koivikkoon tekemään ja taivaalle ilmestyy sinisiä valoisia läikkiä, taitaa tiulla ihan ulkona olo päivä.
        Pientä puuhaa sieltä aina löytyy, jos ei muuta pitää katsella miten kasvu missäkin on kehittynyt.
        Peruna, se aikainen on kukkanupuilla, varmasti heti juhannuksen jälkeen pääse tonkasemaan ja mansikka maa on kovasti kukassa, vaikka ehdin jo huolestua, ettei tule marjan marjaa.
        Omenasato voi jäädä pieneksi, näkyy olevan niin, että välivuosia pitävät puutkin satonsa kanssa.
        Mustasilmäsusanna ei kasvuaan jatka olla möllöttää paikallaan, hitaasti myös hajuherne ja krassi kasvua tekee.
        Kaikkihan ei voi onnistua.

        Niin se hallitus, en vieläkään jaksa uskoa, että siitä totta tulee, asioita on vielä paljon sopimatta ja pienin ei tuo euro asia ole.
        Katsellaan, kuunnellaan miten käy.

        Nyt toivottelen mukavaa päivää touhuihin kuin suunnitelmiin. käykää kertomassa aikeitanne, jos aika riittää.


    • Ramoona*

      Täälläkin on saatu helteiden jälkeen kaivattua sadetta, nyt on kaikki vesitynnyritkin täynnä ja puutarha sekä luonto rehottaa. Minullakin on varhaisperunassa nuput, jospa juhannuksena pääsisi neitsytperunaa maistamaan. Katleija kertoi, että Turussa on oikein neitsytperunajuhlat - hieno nimi ensimmäisille potuille !

      Nuorten kasvituntemus on varmasti romahtanut, syytetäänkö taas koulua vai onko muuta kiinnostavaa nuorten mielessä, ehkä tietävät tietsikkapelit hyvinkin tarkkaan. Meillä on jälkikasvua opastettu luontoon viemällä tutustumaan paikan päällä luonnon ihmeisiin ja on saatukin innostumaan asiasta. Suomen luonnonsuojeluliitto yhdessä muiden järjestöjen kanssa järjestää jälleen ensi sunnuntaina Luonnonkukkien päivän, jolloin on ohjelmassa esim. 113 kasvintuntemusretkeä eri puolilla Suomea. Tämän vuoden nimikkokasvi on tähtitalvikki. Milloin olette sen viimeksi nähneet ? Käymme kesäisin veneretkellä Jussarön saarella, jonka vanhan rautakaivoksen kivikossa viihtyy jopa pyöreälehtinen kihokki. Maariankämmekkää ja valkolehdokkia sieltä löytää myös, erikoisen vaahteralajinkin bongasin. Merikotkat siellä kaartelevat korkeuksissa, hylkeitten selkiä näkee muljahtelevan ulapalla. Aika aavemainen ympäristö se vanha linnoitus- ja kaivossaari on siinä kimmeltävän aavan sylissä.

      Juhannukseen kuuluu valkolehdokkien huumaava tuoksu ja kesäyössä hohtava valo, jos vain sellaisen lehdon äärelle pääsisi. Tarkoitus on nyt viettää juhannusaattoa täällä saaristossa kuopuksen appivanhempien mökillä. Lapset ovat ihan onnessaan, kun kahdet isovanhemmat kilvan antavat huomiotaan. Kyllä sieltä saaresta varmaan seitsemän luonnonkukkaakin löytyy tyynyn alle, ihmeesti joka kivenkolo kukkii karussakin luonnossa ! Juhannusruusut kukkivat jo täyttä päätä, kukkaseppeleihin saa poimia mielin määrin kedonkukkia. Täällä pystytetään juhannussalkoja, jotka koristellaan runsaasti kukin ja lehvin.

      Tänne on loppuviikosta sääkartoilla luvassa aurinkoakin, joten tyypillinen ihana Suomen kesä jatkuu.

      Kukkeaa kesää !

    • Katleija

      Tiedän Ruissalossa paikan, jossa kasvaa valkolehdokkeja. Siitä on aikaa kun siellä kävin, pitääpä pyöräillä katsomaan.
      Muistan joskus 2006 kyhänneeni "runon" Ruuneperin runoketjuun. Kas, löysinkin sen.

      Valkolehdokki
      Valkolehdokki illalla lehdossa tuoksuu,
      vaan hentoa kukkaa ei missään näy.
      Mutt´ tuoksu tuo ihana luoksensa kutsuu,
      sinne mun askel nyt verkkaan käy.

      Mä kukkasen taitan ja silmäni suljen
      sun kuvasi eteeni selvänä saan.
      Näin muistoihin nuoruuden mietteissäin kuljen,
      sen lehdokin tuoksuun ja kesäisen yön.

      • Huomenta kauniiseen aamuun, tänään jo lämpöä mukavasti luvattiin.

        Kaunis runo Katleija, muistoja se juhannus mieleen tuo, herkkiä, kauniita, mennyttä aikaa mitä ei takaisin saa.
        Onneksi on muistot ja taas juhannus, joka omalla tavallaan uutta antaa, mitä, se on salaisuuden verhon takana.
        Viikko vielä ja keskikesän juhla on todellista.

        Juhannusruusu, se oli kaupungissa kukassa, talossa jossa ennen asuin ja piha on aikaansaannoksiani, pieniä koivun ja pihlajan alkuja istutin, nyt jo isoja,onhan siitä jo melkeinviisikymmentä vuotta, kun siinä talossa asuin.
        Ensimäinen ikioma koti.
        Toin tänne myös juhannusruusun ja vaaleanpunaisen ihana kukkaisen ruusun alut, ehdinkö kukassa näkemään.
        .
        Sen jälkeen toisen pihan myös istuttelin, tosin kukkia vaan, sillä siellä kasvoi isoja koivuja.
        Oli A. Aallon entisöity, kuuden perneen rivitalo, hyvin Aaltomainen olikin.
        Epämukava asuttavana, kolmessa kerroksessa ja makuuhuone ylin, yksi ovi ulos, kunnes sain urakoitsijan tekemään oven välikerrokseen, talo oli rinnetalo
        Sai siinä vakuutella, että jo paloturvallisuuden vuoksi ovi on tehtävä, mutta talo oli suojelukohde ja ei muka saa ulkopuolta muuttaa.
        Lopulta kaikki meni minun piirustusten mukaan,sinnikkyys palkittiin, ulkonäkö ei kärsinyt..
        Sinne jäi minun arkitehtuurin näyte;)
        Nykyiseen kotini pihaan en ole paneutunut lainkaan, muutenkin olen hyvin tuntematon talossa, en myös minä tunne kuin samassa portaikossa asuvat.
        Kesät olen aina mökkeillyt ja silloin olisi pihalla mahdollista tutustua talon väkeen, mutta se on jäänyt, talvella jokainen omassa kodissa viihtyy.
        En kyllä kaipaa mitään yhteydenpitoa, kai niin paljon olen ihmisten kanssa harrastusten myötä, että se riittää, mukava viettää joskus aikaa omien ajatusten parissa.

        Jänojussi ruokaili eilen tuossa apilapuskassa ikkunan alla, kaunis otus.
        Radiosta kuului juuri, että susi oli vienyt terrierin, koiran joutui suustaan pudottamaan, kun koiran isäntä oli takaa ajoon lähetnyt, koira piti kumminkin lopettaa.
        Kyllä minäkin pihalla väliin vilkuilen, näkyy mitään isompaa petoa, kyllä se ilves minkä näin pysytyisi minut kaatamaan ja raatelemaan.
        En tiedä hyökkääkö ilves ihmiseen kiinni, kai se pakoon lähtee, toivottavasti en joudu asiaa kokemuksen kautta todistamaan;)

        Nyt tälläisiä juttuja, taitaisi olla parempi laittaa pönkkä oven eteen, niin hilkaiseksi käy oven aukominen, mutta ollaan niin kuin ollaan, käydään jos tunnetta, aihetta löytyy, nautitaan kesäsästä, se on niin kovin lyhyt.
        Jätän oven selälleen, jospa lkahvin tuoksu houkuttelisi sisään astumaan, turinoimaan,,,,


    • Hintriika*

      Sateella uhkailtiin tänään, mutta ainakin vielä taivas on sininen. Jokunen valkoinen hattara alempana. Lämpö n. 18 astetta, mutta aika vilpoisalta se tuntuu varjoisalla parvekkeella. Sitten aina yllättyy, kun menee kadulle aurinkoon. Niin kävi eilenkin, piti palata ylös ja jättää nuttu naulakkoon.

      Taas tuli tälle päivälle yllätysmeno, täytyy käydä tapaamassa muutamaa harrastuspiirin kaveria sisäsatamassa. Ei kehtaa kieltäytyä sen varjolla, että kaikki huushollihommat tekemättä. Ja onhan mukavia ihmisiä mukava tavata! Heri juhannuksen jälkeisenä päivänä vain on pari muuta mukavaa ihmistä etelästä tulossa vieraisille, ja alan aavistaa, etten siihen mennessäkään ole ehtinyt tehdä kotona kuin vähän pintahipaisua. Siihen saakka on melkein joka päivälle jotakin, joka katkaisee ajatuksenkin ryhtyä tuumasta toimeen.

      Paninpa kuitenkin pesuhuoneen matot koneeseen pyörimään. Sitten on pakko siivota se, ei kehtaa muuten laittaa mattoja takaisin. Voi olla, että juhannussaunan pesu jää jouluun! No, eipä tuo minun käytöstäni paljon ehdi sotkeentua, mutta kun se on jonkin sortin suomalainen perinne. Toki minä lattian siivoan silloin kuin muunkin siltä osastolta, vaikka ei sinnekään silminnähtävää likaa kerry.

      Älä nyt sentään, SkillaN, laita pirtin ovea säppiin tai pönkkää eteen. Uskonpa, että useampi piipahtaa "salaa" täällä. Aina ei ole aikaa (tai ei ole olevinaan) kirjoittaa jotakin. Eikä aina edes keksi, mitä kirjoittaisi. Mutta tieto se on sekin, että aurinko paistaa tai sitten ei paista. Merkki siitä, että kävijä on hengen ja ruumiin voimissa.

      Palaillaan... edes harvakseen!

    • Täällä on moni puhunut valkolehdokeista, minäkin sodan jälkeen ja jo sota-aikana kävin Helsingin kauppatorilla äidin kanssa myymässä kukkia, muunmuassa valkolehdokkeja.

      Silloin torilla kävi paljon "hienoja" naisia jotka puhuivat ruotsia, kysyivät ruotsiksi
      va kostar nattviolerna, siellä sitä opi ensimmäiset sanat ruotsinkielestä, vaikka vastasinkin suomeksi.
      Silloin niitä sai poimia ja myydä, nykyään niitä ei ole saanut myydä vuoskymmeniin.
      Tosi hienotuoksuinen kukka joka näin juhannuksen aikaan kukkii lehtomaisissa metsissä, aika harvinainen. tiedän kyllä paikan josta niitä löytää.

      Meille tuli ylimääräistä hässäkkää kun saksalaistuttavamme tuleekin yllätäen tänään käymään, lähti tunti sitten Mujejärveltä ja on illansuussa meillä, joutuu matkustamaan takaisin Saksaan ainakin joksikin aikaa, saa nähdä tuleeko sitten takaisin kun hoitaa asiansa kotonaan.

      No ei se meidän matkasuunitelmia muuta, joka tapauksessa ensiviikolla lähdemme.

      Työn iloa Hintriikalle*

      Tavataan taas: Late.

    • "pelkkää hyvää"

      En tiedä, miten kävi H*:n alueella, meillä jyrähti pari kertaa ja raski sataakin pari milliä. Kovasti odotin runsaampaa sadetta, mutta ei ollut pilvien haltia suosiollinen. Rakeitakin nakkasi.

      Maat ja metsät kaipaisivat vettä, mustikka erityisesti, jotta saisimme sen hyvän sadon, vihdoin. Kukintaa on ollut, pölyyttäjiäkin, mutta kosteutta kaivattais tänne päin.

      Helle sai kukkuvat yhtaikaa heräämään, kuinkas meille käy, mitkä antavat iloa nyt myöhemmin?

      Aurinkoa ja vettä sopivasti itsekullekin, tarpeen mukaan, toivottelee ph

      • Huomenta ;)

        Ihmettelin äsken,kun ei meinannut päästä sisälle pirttiin,oli tuo caps Lokki lipsahtanut päälle,höh.
        Kaikenlaista pitääolla.

        NO pistän kahvit tippumaan ja vesi pannun viheltämään.

        Auringon paisteeseen heräsin,suoraan silmiini illotti.
        En viitsi noita verhoja vedellä illalla eteen,paistakoon.

        Kävin eilen tuolla Launeen isossa kaupassa,siellä on kaikki
        hyskyn myrskyn sen remontin takia.
        Taksikuskit manaa,kun ei tiedä aina mihin voi ajaa.
        Sattuikin oikein puhelias kuski,olisin voinut ajella pidempäänkin;)

        Tänään on ohjelmassa kirjasto-auto ja sauna-ilta.

        Tulukeeha kahville;)
        näkyillään...


    • "pelkkää hyvää"

      Kyllä se vaan on meilläkin käki, joka kukkuu, kukat kukkivat.

      Kiitos kahveista, tulikin juotua tuplat.

      Vilkaisin sääksien pesiä, Seilissä ja Marjaniemessä kaikki hyvin. Janakkalassa jotain häiriötä emona olemisessa: jätti poikaset yksin pitkäksi aikaa.

      Kovin on viileää kesäpäivän alkua. No, touhutessa lämpöä tarpeeksi.
      Viikonloppuja!

    • Eihän tänne pirttiin pääse kuin takaovesta, jokin tässä nyt mättää.
      Hieno päivä kuitenkin ja verraten lämmin, yli 20 astetta, otan tuolta nurkkakaapista yhden huurteisen mukaan ja häivyn samaa kautta kun tulinkin.

      Late kävi täällä.

    • wiiwidear*

      Heipsan kukkuu.

      Jo tokkiisa, käet on kukkunna,ku vaa lähiön hälinän ja kohinan keskellä suap selevää. välil männee mopo, kuormuri, henkilöauto ja käki vaa kukku, ku noitten mainittemieni pörinä oli vaimentunu, mie laskin siit vaa ettenpäi ja kolmenkymmenen jälkeen kyllästyin, kukkukoon, vaik ens kessään asti miun puolesta. Tais se käki eukkoaan kutsuu, mihi lie lentännä, toisten pessiin, munimaan...

      Mut hyvvää iltaa itte kulleki

      Hei hei

    • Eipä Pirtin ovi auennut miltään suunnalta kun muutama tunti sitten yrittelin. Epäilin jo tätä vekotintanikin.

      Kyllä käki kukkui jo edellisellä metsikkö reissullani. Enpä noille kukkumisille ole milloilnkaan ymmärtänyt antaa mitään ennustusmerkintöjä. Kaipa ne reviireistään ilmoittelevat.

      Taitaa ensiviikoksi ja juhannukseksi tulla vilpoisenpuoleisia sadekelejä. Eihän ne ennustukset kyllä kovin luotettavia viikonkaan päähän ole. Keli kun keli, tuskinpa suksia tarvitsee. Kyllä se lähtöni koittaa muutaman päivän kuluessa. Pientä afvääriä olisi vielä täällä puuhattava.

    • Hintriika*

      Meni silmät sokeiksi, kun tulin tähän. Tuo aurinko on justiinsa silmieni tasolla ja sillä on taas suora sihti ikkunoistani sisään. Sen syytä, että vielä melkein yöllä piti ruveta putsaamaan keittion kaakeleita. Hävytön paljastaa taas kaiken, mitä ei muulloin näe!

      Tänään on ollut melko viileä tuuli. Kun aurinko paistoi, tarkeni kaupungilla kesäpuserossa. Mutta heti kun aurinko katosi pilven taakse, alkoi hytisyttää. Eipä ole lämpökään kovin kesäisiin lukemiin noussut. Parvekkeella sentään tarkeni lukea illalla.

      Käkiä en ole kuullut enkä nähnyt tälle kesälle. En itsekään ruvennut vielä kukkumaan, vaikka eilinen pikku tapaaminen venähti vähän suuremmaksi. Ei me kamalasti juopoteltu, mutta tehtiin kierrosta paikasta toiseen ja yhdessä paikassa syötiinkin. Aikaa kului niihin siirtymisiin. Ju nou!

      Jos jostakin löytäisi sen unenpään, niin voisi ruveta nukkumaan. Onkohan se samanlainen kuin sateenkaarenpää, että pakenee, kun on juuri saavuttamaisillaan... Sitä en ole koskaan kuullut, onko unenpäässä aarre kuten sateenkaarenpäässä. Tietääkö joku?

      Kai on kohta ruvettava aarteenetsintään. Sitä taas voisi verrata lohenkalastukseen. Kannattaa siis etsiä, vaikka ei löytäisikään. Hyvää aarreyötä!

    • Hyvää huomenta!
      Enpä ole aikoihin minäkään pirtissä täällä sisäpuolella käynyt, kuulolla olen kyllä ollut silloin tällöin elämänmyönteisistä asioista rupatellessanne, kiikkustuolissa keinutellut, muttei ketään ole sattunut paikalle.
      Nyt tein ihan tarkotuksella asiaa, kun täällä niin monta viherpeukaloa, neuvoa kysyisin.
      Vanhapoika poikani kun asuu Stadissa, kuten tapana on sanoa...asunut opiskeluajoista lähtien kolmisenkymmentä vuotta, niin ei ole onnistunut vähähoitoisten, -hoitoisen kasvin valinta sellaiseen alakerran terassin säleikköön Arabianrannan asunnossaan. Siinä meren äärellä muutaman vuoden nyt asunut, näitä uusia kerrostaloja, moni voi tietääkin paikan. Laitoimme yhtenä keväänä joitain murattikasveja ruukkuihin, nyt pitäisi keksiä jotain kestävämpää ja kasvavampaa, ne eivät menestyneet. Siis ruukkuihin on laitettava, ei ole mahdollista maahan istuttaa, peittäisivät sen säleikön, kun kadun puolella on.
      Oma tietämykseni ei tähän riitä, kun enemmänkin olen vain kukkiviin kukkiin perehtynyt. Ensi viikolla menen käymään...jos joitain ideoita olisi teillä, ottaisin kiitollisena vastaan.
      Omat kukkani tuossa pikku terassillani kyllä rehevöityvät päivä päivältä, kohta kukkaa alkaa synnyttää krassi.
      Käyn kurkkaamassa lähipäivinä, josko joku olisi apua keksinyt.
      Hyviä juhannusaikoja toivottelen jo näin etukäteen!

    • marja-liisa?????

      No heipparallaa Sus!

      Kyselit niistä köynnöksistä! Minun mielipiteeni on, että ei sellaista monivuotista minun mielestäni olekkaan, joka selviää suomen oloissa ruukussa, kestävänä ja runsaana. Minulla saattaisi säilyä nippa nappa elossa! Ainoastaan, jos voit raahata ne hyvään maakellariin talveksi, jossa ei ole liian kosteaa, ja lämpötila muutama astetta. Mutta yksivuotisista kelloköynnös, on ehdottomasti paras. Keväällä kun laittaa taimet tarpeeksi aikaisin, niin kyllä peittää säleiköt aika nopsaan. Ja kukkii syksykesällä tosi komein kukkasin. On helppo taimettaa itsekkin, ei tule hintaa kun siemenpussin verran. Minä laitoin tänäkeväänä siemenet multaan, 11.2, ja nyt on tötteröt ja säleiköt jo kolmenmetrin korkeudella täynnä.
      Tietenkin monivuotistakin voi kokeilla, jos pystyy kaivamaan ruukut talveksi maahan, ja peittämään vaikka vielä lehdillä, ja pakkaspeitteellä, mutta aika rahinki siinäkin on. Sekin on koettu!
      Jos voisit istuttaa maahan, niin sitten kyllä olisi paljonkin hyviä kasveja tähän tarkoitukseen.
      No tämä on vain minun mielipiteeni, älä ota sitä kovin vakavasti! Hyvää kesää sinulle!
      Ja kirjautumattakin jäi!

    • SkillaN*

      Huomenta viikonlopun alkuun, niin se vaan on, että juhannusta elämme viikon perästä.
      Joskus tuntuu kuin elämää jälkeen juhannuksen ei olisi, niin kovasti sitä odotetaan ja siihen panostetaan.
      Elämä kumminkin jatkuu varmuudella juhannuksen jälkeen ja kesää vielä rutkasti, elokuun kuutamoineen.

      Eletään nyt tässä päivässä, elämä taas hymyilee, eilen hieman harmaalta näytti, kun sattui pieni vahinko, nyt jo paremmin sujuu.
      Nuo kaatuilut eivät mene vain ylös nousemalla, vanhat lihakset ( jos lihaksia enää onkaan) ovat hyvin herkkiä rusahtamaan, nyt kumminkin näyttää paremmalta.

      Tuohon kukka asiaan en taida olla oikea ihminen sanomaan mitään, mutta tapani mukaan vaan jotakin esitän.
      Jos onnistuisi jostakin löytymään humalan juuren, se on vahva, tosin hyvin kirjojen herkkua, joutuisi suihkuttelemaan väliin.
      Sitten taimina löytyy torilta ainakin mustasilmäsusannaa, kärhöjä, ruusupapu myös ahkera kiipeilijä ja nopea kasvuinen, tosin alkuun tuulenarka.
      Alkuun päästyään kyllä kasvaa ja tekee syötäviä palkoja.
      Kanarian krassikin voisi onnistua, mutta jospa tulisi näiltä varsinaisilta viherpeukaloilta hyviä esityksiä, Ramoona ja Marja-Liisa, teillä varmaan hyviä kasveja tuohon säleikköön.

      Minäkin elän pelottavan kauan jos käen kukuntaa uskon, aina sitä eka käen kukuntaa kumminkin laskeskelee;)
      Mitä tuohon aarteen löytymisen sateenkaaren lopusta tulee, ikäväkseni on sanottava, ei ole löytynyt.

      Juhannuksena vaan jokaisen mieli rannoille, luontoon kaipaa ja kyllä se on nautittavaa hyttysten puremista huolimatta, voin kertoa että tuota inisijää on nyt pilvin pimein, varustautukaa savuin ja myrkyin, jos tiedätte herkkupaloihin kuuluviin olevanne.
      Kyllä tämä luonnon rauha ja kauneus saa nautinnon aikaan ja pitäähän joku harmi aina olla, ettei liian hyvään totuta.

      Juuri mullattu peruna kasvaa silmissä, tuo aikainen lajike kukkimis vaiheessa, vähän pelottaa onko mukuloita ollenkaan maan alla, kun varsi niin komeana kukoistaa.
      Sipuli alkaa tehdä sipulia, siis kasvu suuremmaksi alkoi, varsi haarottuu, hyvin on sekin kasvanut ja mansikka kukkii runsaasti, toivossa hyvä sato siitäkin.

      Nyt aloittelen tätä lauantaita, käyn raottamassa tuon kasvihuoneen reunoja, sielläkin tomaatt kukkii ja kurkku kasvaa.
      Eilen siivosin ja pesin pyykin, nyt korillinen silitystä odottaa, siispä puuhiin, antoisaa päivää teille toisillekin;)

    • Ramoona*

      Huomenta pehmeästä tihkusateesta, hipiää hellivä sää , pionien ja idänunikkojen suuret kukat yöllisen sateen painosta nuokkuvat. Juhannusmorsiamen hennon vaaleanpunervat kukat tuoksuvat ja ryöppyävät kuin morsiushuntu , naapurin puolella kurttulehtiruusut helottavat. Itse en niitä tontilleni huoli, ovat maanvaivana Hangon hiekkarannallakin. Jaloruusujen nuppuja tutkailen ja hyökkään heti suihkupulloineni , jos kivoja näkyy. Hyvin ne talvehtivat, maanpeiteruusukin vaan näyttää levinneen, paksu lumikerros oli siunaus kasveille kovassa pakkasessa. Peruna minullakin on polvenkorkuista ja odottelen h-hetkeä, jolloin tohdin nykäistä ensimmäisen varren.Muutama puistosyreenin varsi on taipunut maahan asti, kun kukinta on niin voimallista. Mukavaa, kun unkarin syreenikin kukkii myöhemmin kuin tavalliset, saa nauttia pitempään kukkaloistosta.

      Pihapiirissä tuoksuu savukala, kokeiltiin ulkoluodon kupeessa pitkästä aikaa kampelasiimaa, ja hyvä oli saalis, tosin pienehköjä olivat nämä rumilukset. Isosta kampelasta saa fileetkin, ja ne ovat suurta herkkua, santapaperimainen nahka vaatii kunnon hanskat käsittelyyn. Ennen sai syvänteistä pilkkimällä turskaa, mutta se vaatisi taas suolapulssin.

      Susmorsiamen pojan säleikkökasviin on vähän vaikea ottaa kantaa, pitäisi tietää esim. multatilan koko. Ruukuissa olen nähnyt kasvatettavan parvekkeella jopa pieniä havupuita, kyllä pitäisi köynnöstenkin onnistua. Yhden kesän kestäviin Skillan ja Marjaliisa jo ehdottelivatkin lajeja, mutta jos paikka on kovin tuulinen, voisi vaikka markiisikankaasta järjestää tuulensuojaa säleikön taakse. Monivuotiset vaativat syvän multatilan, kärhökin puoli metriä , salaojituksen pohjalle vaikka lekasoralla. Puusta tehty iso laatikko voisi olla parempi kuin ruukut. Laatikon reunakasvina voi kasvattaa kesäkukkia tai yrttejä. Laatikon voisi eristää styrox-levyillä, vesi ei saisi jäädä seisomaan, vaan päästä valumaan pohjan raoista tai poistoaukoista.
      Villiviinikin on hyvä monivuotinen säleikkökasvi, upea syysväreissään. Köynnöshortensiasta tulee muutamassa vuodessa vankka puuvartinen, isot valkoiset kukkatertut , talvella siihen voisi ripustaa jouluvalot tuikkimaan...Humala saattaisi olla helpompi, sillä on rehevä kasvutapa. Eiköhän ratkaisu löydy, paljon saa netistäkin tietoa, telkkarissa on monia hyviä puutarhaohjelmia, on alan lehtiä ja kirjoja.

      Toivotan leppoisaa juhannuksenodotusaikaa, sääkartat eivät kovin hempeiltä näytä tässä vaiheessa, mutta vielä ehtii tapahtua vaikka mitä. Metsä kasvaa tällaisella ilmalla kohisten, ne meidän helatorstaina istuttamat kuusentaimetkin lähtevät hyvään kasvuun. Muistakaas huomenna pohjoismainen luonnonkukkapäivä !

      • Ei ole lisäämistä näihin neuvoihin, tietoa ja kokemusta teillä
        edellisillä on niin runsain mitoin. Clematis tuli minulla ekana mieleen, siinähän niitä lajeja on vaikka kuinka kestäviä,
        ainakin meillä on mökillä aaivan omia aikojaan joka vuosi kukkiva kärhö, joka lienee niitä luonnonkärhöjä, kestäviä ja kauniita. Syksyllä voisi sen kasvuston laskea alas juuriston suojaksi.

        Kukunnoista puheen olleen, hiljattain kuuntelimme niin paljon käen kukkumista, että alkoi jo naurattaa. Emme miksikään 'Metusaalemeiksi' sentään tänne haluaisikaan jäädä, kuntoa pidetään yllä vain siksi, että terveys säilyisi loppuun asti ja itsensä pystyisi hoitamaan.

        Hyvää tulevaa juhannusviikkoa ja juhannusta kaikille!
        Toivotaan aurinkoista säätä!
        (Eilen tulleessa Suomen kuvalehdessä oli Jukka Ukkolan pakina, miten paljon hyötyä olisi "juhannuksettomuudesta", "kun päällä ei olisi tolkutonta juhannushössötystä", se kyllä hiukan nauruhermoja kutkutti.)


    • marja-liisa**

      Hei Ramoona!

      Täytyy heti kysellä! Minä olen kuin pieni lapsi, jos en jotain tiedä. Mikä se on sellainen suolapulssi, en ole ikinä kuullut. No en kyllä ole turskiakaan päässyt onkimaan. Ihan vain näitä körmyniska-ahvenia täältä keskisuomen järvistä. Ja en ole tainnut kampelaakaan nähdä muuten kun kuvassa. Niin erilaista tämä elämänmeno täällä pienessä suomessakin on.

    • katleija

      Anteeksi kun puutun suolapulssiin. Luin näes ensin marja-liisan suolapulssin suolapussiksi ja menin lukemaan sen jälkeen Ramoonan jutun.
      Ramoona tietää että Itämereen saadaan suolaista vettä Atlantilta aina silloin tällöin vähän niinkuin sillai pulssimaisesti. Se kai tuo näille vesille enemmän sitten turskiakia.
      Ennenvanhaan 50-luvulla meidän verkkoihin tuli talvella turskia kiusaksi asti. Sotkivat verkot pahan kerran eikä niitä ihmisruoaksi kelpuutettu, kanoille syötettiin. Siitä taas oli seurauksena kalanmakuiset kananmunat.

      • Pannu on jo kuumana!
        Aurinko kurkkii pilven kolosta, toin rusinapullaa tullessa.

        Hyvää päivänjatkoa Late Vaan.


    • SkillaN*

      Kiitos kahvinkeittäjällä, yritin kyllä tulla pirttiin, mutta eipä lähtenyt kirjoitus, näin koneen armoilla olen.

      Sunnutaiaamua elämme ja viikon perästä olemme kesäpesässä, juhannus on ohi mennyt.
      Siitä se kesä jatkuu kuitenkin ja varmasti aurinko meitä hellii.

      Noista kukkajutuista vielä, minulla oli sellainen pieni puusaavi, mihin humalan istutin ja yhden talven siinä onnistui talvehtimaan.
      Jos laittaa lattialle ison ruukun ja siihen taimen, uskon että kehikkoon asti kasvaa, nopea kasvuinen on, kauniskin, jos käpyjä tekee.
      Ruusupapu samoin konstein voisi onnistua, ja on nopea kasvuinen, en vaan tiedä onko taimia saatavana, pavuista itse laitoin ja nyt hyässä päiväkasvussa on.

      Illalla oli saunaan vietävä savut, ei pystynyt muuten jäähdyttelemään, löylyyn ei kuitenkaan itikat tulleet, on ne koko riesa, mokomat inisijät.
      Paras on myrkyillä itsensä voideltava, jos aikoo ilman pahkuroita selvitä.

      Juhannus nyt kaikilla odotuksissa, ynnämuukin sinne korpeen, yksinäisyyteen, mikäs sen mukavampaa, kuunnella sateen sattuessa sen ropinaa katolla ja muutenkin hiljaisuudesta nauttia.
      Luontoon se suomalaisen mieli juhannuksena varsinkin kaipaa.
      Onnellista ja turvallista matkaa vain kaikille matkaajille.

      Aina uutta oppii, en minäkään tiennyt tuota suolapulssia, kai se outoa oli myös Ramoonalle aikoinaan, olen ymmärtänyt että jostakin täältä päin olet sinne merellisiin maisemiin siirtynyt.
      Turskaakin luulin olevan ainostaan siellä Norjan merillä.

      Nyt teen uuden yrityksen lähettää viesti, jos ei onnistu, jääköön tältä päivältä.
      hyvää jatkoa sunnuntaille.

    • Ramoona*

      Oikeinhan Katleija suolapulssin selitti. Ne ovat valitettavasti harventuneet, viimeiset merkittävät olivat v.2003 ja 2005 . Suolainen ja hapekas vesi tekisi hyvää muillekin lajeille kuin turskalle, kovin on pussinperä tämä kuormitettu Suomenlahtemme. Tästä kesästä on ennusteltu pahaa sinileväkesää. Kyllähän täältä aitiopaikalta joutuu surullisena toteamaan Suomenlahden tilan huononemisen.

      Oikein SkillaN muistaa, en ole täältä syntyisin, vaan Kuopion lähiseudulta, järven rannassa on lapsuuskoti vieläkin veljen kotina. Pienestä pitäen vihkiydyin "vesipedoksi" ja rakas on se lapsuuden lempeä järvimaisemakin, metsät , murre ja savolainen mentaliteetti. Kesäisin kohdataan myös entisten luokkakavereiden kesken, ja voi miten hersyvästi savon murre soljuu, vaikka olemme ympäri Suomea hajaantuneet, suurin osa pääkaupunkiseudulle. Opiskelu ja työpaikat toivat tänne, kuten niin monen muunkin pois synnyinseuduiltaan, mutta hyvin olen juurtunut ja viihtynyt, lapsetkin ovat täällä syntyneet ja perustaneet perheensä. Koti on siellä, missä on sydän.

      Taas pitää kehaista, että täällä meren kalliorantojen tuntumassa eikä saaristossa ole juurikaan itikoita. Soita suojellaan ehkä liikaakin, pusikoitten ja pöheikköjen karsiminenkin sekä kaislikkojen niittäminen auttaisi varmaankin itikkasodassa.

      Miten hyvää onkaan suomalainen rusinapulla, koko pulla, ei vaan ne rusinat ! Leivon usein hillopitkoja, kun koetan välttää korvapuustien vaatimaa rasvaa ja kiinteitä hilloja on paljon vielä varastossa. Tavallisesta pitkosta saa iki-ihanat köyhät ritarit, jos se pääsee kuivahtamaan, pitääkin kokeilla pitkästä aikaa .

    • Hintriika*

      Turskasta muistin jutun, kun poika oli kesätöissä yhdellä kaljaasilla ja porukka teki koeristeilyn Suomenlahdella. Poika on ollut aina innokas kalamies ja tietysti virveli oli mukana silläkin reissulla. Hän oli saanut komean turskan ja oli kalamiehen tapaan ylpeä saaliistaan. Silloin yksi vanhemmista työmiehistä oli tullut ja kironnut kalan joksikin, mitä nimitystä en enää muista. Mies oli heittänyt pojan saaliin takaisin mereen. Arvata saattaa, mikä oli kalamiehen mieli sen jälkeen.

      Meillä aurinko paistaa vielä, mutta mustat pilvet vyöryvät taivaanrannasta kohti. Ei taida paistaa kauan. Lämmintä varjossa yli 18, mutta sekin lie vain hetken huuma, kun lammityslaite taivaalta häviää.

      Leppoisaa sunnuntaita satoi tai paistoi!

    • SkillaN*

      Kiitos kahvinkeittäjällä, yritin kyllä tulla pirttiin, mutta eipä lähtenyt kirjoitus, näin koneen armoilla olen.

      Sunnutaiaamua elämme ja viikon perästä olemme kesäpesässä, juhannus on ohi mennyt.
      Siitä se kesä jatkuu kuitenkin ja varmasti aurinko meitä hellii.

      Noista kukkajutuista vielä, minulla oli sellainen pieni puusaavi, mihin humalan istutin ja yhden talven siinä onnistui talvehtimaan.
      Jos laittaa lattialle ison ruukun ja siihen taimen, uskon että kehikkoon asti kasvaa, nopea kasvuinen on, kauniskin, jos käpyjä tekee.
      Ruusupapu samoin konstein voisi onnistua, ja on nopea kasvuinen, en vaan tiedä onko taimia saatavana, pavuista itse laitoin ja nyt hyässä päiväkasvussa on.

      Illalla oli saunaan vietävä savut, ei pystynyt muuten jäähdyttelemään, löylyyn ei kuitenkaan itikat tulleet, on ne koko riesa, mokomat inisijät.
      Paras on myrkyillä itsensä voideltava, jos aikoo ilman pahkuroita selvitä.

      Juhannus nyt kaikilla odotuksissa, ynnämuukin sinne korpeen, yksinäisyyteen, mikäs sen mukavampaa, kuunnella sateen sattuessa sen ropinaa katolla ja muutenkin hiljaisuudesta nauttia.
      Luontoon se suomalaisen mieli juhannuksena varsinkin kaipaa.
      Onnellista ja turvallista matkaa vain kaikille matkaajille.

      Aina uutta oppii, en minäkään tiennyt tuota suolapulssia, kai se outoa oli myös Ramoonalle aikoinaan, olen ymmärtänyt että jostakin täältä päin olet sinne merellisiin maisemiin siirtynyt.
      Turskaakin luulin olevan ainostaan siellä Norjan merillä.

      Nyt teen uuden yrityksen lähettää viesti, jos ei onnistu, jääköön tältä päivältä.
      hyvää jatkoa sunnuntaille.

    • SkillaN*

      No voi turkanen tätä konetta, vaatimattomampi saisin olla, yksi viesti riittäisi;)
      Yritn sulkea, mutta eipä sulkeudu.

    • susm.

      Kiitos kaikille ystävällisistä neuvoista siinä köynnöksen kasvattelussa, keräsin kaikkien kasvien nimet muistiin, katsotaan nyt, mitä puutarhamyymälästä löytyy.
      Näköjään sama ärsyttävä tilanne monella muullakin tänä aamuna, kun viesti ei sitten millään lähtenyt eteenpäin, hälläpyörä-hyrrä vaan pyöri ja pyöri. Ei ole nyt innostusta kirjoitella enempiä...enkä mie muistakkaan ennää, mitä aamusella kirjotin. Viimesetkin kirjotushalut viepi kyllä tuo aamuinen tekstin jumittuminen paikoilleen, niin usein nykysin sattuukin.

    • sinisirkku-

      Hyvä kun tuli puheeksi, luulin jo uuden koneeni tulleen vialliseksi. Täytyy olla Suomi24 tietokone, joka ei nikottelematta toimi. Minulla katkoo parin päivän aikana nettiyhteyden usein, harmillista.

      Hintrikalle kertoisin, ettei turska ole ollenkaan hyljeksittävä kala! Se on vain heti

      avattava ja veret laskettava pois, muuten se alkaa haista pahalle. Paistettuna se on erinomainen ja valkolihainen kala vähäruotoisena!

    • Satu*

      Minulla toimii kone aivan normaalisti, avasin vasta kotiuduttuani äsken.
      Johtuisiko teillä nuo ongelmat ukkosen vioittamisista ?
      Meillä täällä ei ole vielä toistaiseksi jyristellyt,
      mutta sadettahan nyt kyllä kotiin tullessani oli,
      aamupäivä oli aurinkoinen.

    • Hintriika*

      Sinisirkku! Enhän minä hyljeksi turskaa enkä muutakaan kalaa. Kerroin vain miehestä, joka heitti poikani saaliin takaisin mereen. Itse en ole turskaa kalastanut enkä kovin paljon muutakaan. Vain mato-ongella ahvenia ja sen sellaisia "kotikaloja". Kalan syömisessä olen parempi kuin pyytämisessä!

      Sateet tulivat, menivät ja tulevat varmaan vielä uudelleen. Välillä yrittää aurinkokin kurkkia. Kuuluu kesään kaikki. Ainakin meillä.

    • SkillaN*

      Huomenta sateiseen maanantaihin, oikeastaan hyvä, että nyt sataa, toivossa on kauniimpi juhannuksen aika.

      Itikoiden kanssa taistoa käydään ja kai se on uskottava, että niitä riittää koko kesäksi.
      Tänään suuntaa Late maalle, mukavaa matkaa ja tulkaa terveenä takaisin, rakennuspuuhissa on paras ottaa rauhallisesti, ettei tule vahinkoa.
      Sitä ei aina tiedä missä se vaara vaanii.
      Näillä kymmenillä sitä niin hauraita ollaan, että pienikin pyllylleen meno, saattaa koitua hyvinkin kohtalokkaaksi.

      Tänään on sairaalareissu edessä, tutkimuksia pienestä vahingosta, joka ei ota parantuakseen.
      Kuvattava on haaveri, vaikka ei kai luurikkoja olekaan, jos lihas revähtää siinäkin menee aikaa ennen kuin korjaantuu, varmistamaan on mentävä.

      Muutapa ei sitten tälle päivälle suunnitelmia olekkaan, joten eteenpäin vaan, vaikka nenälleen;)

      Katselen noita perunan varsia, miten komeita ovatkaan, onko sitten juuressa mitä selviää kohtapuoliin, kun eka kerran tonkasen.
      Mansikoiden kypsymistä myös kohta saa odottaa, ovat jo niin suuria, aurinkoa nekin kaipaavat.

      Pitääpä sanoa, että turskaa en ole syönyt, lipeäkalasta kun en ole oppinut pitämään.
      Nyt ei muuta kuin hyvää päivvä teille ja meille.

    • Maanantaiaamua tulin keittelemään kahvit, huomenna lähdemme Mujejärvelle.

      Saksalaiset sukulaisemme tulivat eilen, lähtevät tänään, kiire kuulema mökille.
      Meillä asioita jotka meidän lähtöä viivästyttää, no päivä sinne tai tänne ei paljon hetkauta, pari viikkoa taitaa mennä reissussa joten tämä "mökkeily" siirtyy tuonnemmaksi.
      Voihan olla, että jossain käymme kauppareissulla kurkkimassa mitä pirttiin kuuluu.

      Nyt ensimmäinen syy joka estää lähtemästä tänään alkaa klo 9,00 taloyhtiön kerhohuonneessa.
      Joten nyt vain kahville, on siellä tuoretta pullaakin.
      Palataan ehkä illalla, tai ainakin parin viikon päästä, terv: Late

      • Kyllä nyt kahvia piisaa, kahdesta pannusta nokan täydeltä.
        Allekirjoitus sam kuin edellä.


      • LateVaan kirjoitti:

        Kyllä nyt kahvia piisaa, kahdesta pannusta nokan täydeltä.
        Allekirjoitus sam kuin edellä.

        Heheee...
        Välillä tulee tupla kahveet;)

        Minun piti ottaa heti tänä aamuna yhteys tuohon etäohjaajaan.
        Kun en ymmärrrä tämän koneen päälle ,enempää kuin sika tuulimyllystä;)
        Sujuvasti katselen,kun poika tekee töitä kotoaan käsin.

        Piipahdin minä eilenkin pirtissä,mutta minne lie bittitaivaaseen viestini lentänyt;(

        Juhannustahan tässä odotellaan ja kälyni synttäreitä 85v.
        Suku kokoontuu sinne Asikkalaan.

        Hyvää juhannusta KAIKILLE toivottelen jo nyt;)
        Ja mukavaa matkaa noille reissaajille;)
        Tulkaa terveinä takaisin.

        näkyillään...

        Pilvessä on,yöllä on satanut,vaan nyt ei vettä roiski.


    • Puskasuleima

      Päivää vaikkei paistakka!

      Miä ruvin kirjottamaa tov Venlam pualest, ku se on viime aikoina ollun niil letku, et varmaan sitä koht pyyretääm palokuntaan varaletkuks.
      On sil kyl ollum menoi ja vähäm meininkiiki, ja otti se sev verran itteään niskast, et se kävi permanentiski. (Ei se siit komistunum mut sitä ei passas sanoo sille)
      Valokuvaski se kävi ja tuli oikeen onnelliseks, kun se luuli hukanneens neet kuvat. Neet ku on taas ihan sen näkösii, ja se luuli voivans mennä jollekki retusaattorille otattamaa uuren satsin. No, luulo ei ot tiarov väärti. Neet kuvat olivatten sen lompsassa.
      Tänäpän se viä ne ajokorttipaperit poliisille, ja jotakim muutaki paperihommaa sil on, mut sit se on kai kaikki rästit ja muut eteen tulleet asjat hoitannu. Et kai se sitte ottaa vähär rennommin.
      On se kyl salaa käynyk kaffepirtis lukemassa, mut ku silt on takki tyhjä, ni ei se os saanu tekstii aikaseks. (Miä en kyl yhtikäs ymmärrä, mitä se takki tähän kuuluu, varsinki ku oli neet helteet.)

      Terveisii sekil lähettää kaikille ja toivottaa hyvää kesää. Niim miäki.

      (Ja nyk kattotaa onks viistoist ynnä viis kakskymmentä)

    • Hintriika*

      Kauppareissuun asti riitti poutaa. Ajatus oli lähteä vielä uudelle kierrokselle ja käydä apteekissa, mutta enpä lähtenytkään. Rohdot ehtii huomennakin, vaikka ei taida olla sen kuivempi keli. Voi kuitenkin samoilla kastumisilla hoitaa kaikki asiat.

      Ennusteet näyttävät siltö, että kannattaisi juhannusta juhlia vanhanaikaisen kalenterin mukaan. Torstaina taitaa olla viikon paras päivä säitten puolesta ainakin meillä. Sehän on 23. päivä eli oikea juhannusaatto.

      Toisaalta en ole juhlintaa suunnitellut minkään kalenterin mukaan. Jos ei sada, voi käydä rannassa tiirailemassa oikeita juhlijoita. Jos sataa, ei paljon huvita tiirailla. Uskollisimmathan sinne kaljamukin ääreen tuppautuvat säällä kuin säällä... ravintoloitsijoiden onneksi.

      Meillä joku helvetinkone käy koko ajan, talo tärisee. Vieläkö ne tähän aikaan tekevät kadulla kaapelitöitä? En näe sille puolelle enkä viitsi mennä käytävän ikkunoista kuikistelemaan. Päivällä ainakin kaapelinvetäjät olivat tämän korttelin kohdalla. Ovat myllänneet kohta koko kaupungin läpi. Hyvähän tuo, jos yötä myöten tekevät, eivät tuki niin pitkään liikennettä päiväsaikaan. Vaikka taitaa yötyö tulla veronmaksajille kalliimmaksi. Suo siellä, vetelä täällä!

      Puuskittainen tuuli piiskaa vettä. Kyllä tämä tästä. Hyvää matkaa kaikille lähiaikoina tien päälle lähtijöille, ajakaa maltilla!

    • Heipä taas!

      Oli ihan pakko tulla jotain kirjoittamaan, kun huomasin, että Kahvipirtti painuu tuonne kovin alas. Missähän lienee kaikki? Juhannuskiireitä varmaan. Sama täällä. Ja kaikenlaista pientä juhlantynkää on tässä heti juhannuksen jälkeen. niin olen leiponut, ja laitellut vähän ruokiakin ennakkoon. Ja pitäisihän se koko kotikin ja koko plantaasi olla priimakunnossa, kun vieraita tulee. Yritin minä niitä kovasti karsia, mutta vielä jäi 117 henkilöä, jotka piti kutsua. Minä en ole mikään innokas juhlija. Olisi kiva, kun ihmiset kävisi vain ilman kutsuja silloin tällöin, niin pääsisi paljon helpommalla. Juhlat on taas juhlat, ja silloin pitäisi näkyä, ja tuntua, että kaikki on juhlavampaa kuin arkena. No nyt näitä on tulossa. Sitten vielä nuorin lapsenlapsi pääsee ripille 3.7. ja juhlat pidetään mummon pihassa, kun siellä pidettiin neidin kastetilaisuuskin 15 vuotta sitten. Joten täytyy vaan tästä lähteä kitkemään, kunhan saan pari kakunpohjaa pois uunista. Mukavaa jatkoa kaikille! Poiketkaa pirtissä!
      Onkohan Skillanilla jotain ongelmia, eikös hän puhunut jostain kaatumisesta. Toivotaan, että kaikki on hyvin!

    • Hintriika*

      Härttinen aika tuota Marja-Liisaa! Kyllä kaikki festarijärjestäjät ovat kateellisia tuollaisele kävijämäärälle. Täytyy siinä olla iso plantaasi, että kaikki mahtuvat. Ja iso pata, jos aikoo kaikki ruokkia.

      Menin mykäksi! Vaikenen kunnioittavasti.

      • marja-liisa----

        Olet ihan oikeassa Hintriikka, kyllä tässä on useampikin pata oltava tulella, että kaikki sujuu. Ja on vielä pilkottava ja vatkattava vaikka mitä, ennenkuin kaikki on valmista. Helppo olisi ollut laittaa lohi, tai lihakeitto, se olisi ollut helppo valmistaa, ja tarjoilla, mutta kun sattuu niin hienosti, että edes oma jälkikasvu ei niitä syö, niin siinä jäis oma porukka tyhjin suin. Siinä ne olis mummon juhlat. Ja tämä väkimäärä on supistettu ihan minimiin. Kun molemmilla on isot sisaruslaumat, niillä perheet, ja lastenperheet, niin eipä siihen sovi kuin kuusi kummilasta ja muutama tosi hyvä ystävä.
        Mutta kyllä minä tästä urakasta jotenkin elävänä keinottelen, ja parit juhlat järjestän. Ja sittenhän minä jo joudan kuollakkin, vanha ihminen. Onhan tätä hullunmyllyä jo nähty! Että semmosta!


    • No nyt meillä RYTISEE........

      Vettä tulee välillä oikein "Esteriltä"
      Se tainnutti tuo ukkonen minut vähäksi aikaa;)se on merkillinen juttu kuinka se vie minut ihan kanttuvei;)

      Päivää vain ,piti tulla kahveet hörppäämään,tuon tuutimisen päälle.

      Pahojaan se ukkonen on tehnyt,I-S-ssä oli kuviakin.
      Kuinka paljon ehtiikään jos koko kesän ukkostelee.

      Purnata pitää,kesä on kiva, jos ei olis ukkosia eikä ötököitä.
      Koskahan minä olisin tyytyväinen;)

      No nii nyt soip puhelin MOOIIII

      näkyillään...

    • "ph"

      Suurenmoista sadetta ja mahtavaa tuulta!

      Keitin teeveden ja laitoin valkoista ja vihreää teetä tarjolle ja oikein väkevän kahvin, olkaa hyvät!

      Seilissä ja Marjaniemessä sääksenpoikaset varttuvat. Sääliksi käy Marjaniemen emoa, monta päivää kylmässä ja märkänä suojata poikasia. Toivottavasti neljän kopla selviää lentokykyisiksi.

      Keskiviikkoaamua!

    • tulenlieskatt

      Vaihtelevaa on sää, kuin ihmisen elämän meno. Myrskyä tuulta ja sadetta, välissä sentään auringon lämpöä. Jospa juhannukseen sopisi nyt hetken auringon lämpö. Lämmittäisi mieltä ja lintujen poikasia.

      Kesämme on kauneimmillaan ukkoskuurot ja salamat tuo pikku jännitystä eloon. Sen huomasin, kun osuin juuri siihen siihen kuuroon pyöräillessäni. Ensin aurinko paisteli ja sitten sade kasteli, tuuli pyörää keinutti, hetken ihan kiukutti. Suotta sittenkin, tämähän on meidän oma kesäsää. Näin se on aina ollut, siis ei muuta kuin nautitaan joka hetkestä
      .
      SkillaNille ja koko ihanalle pirtin väelle oikein mielekästä juhannusta.
      Aattona grillausta ja kokkoa katsomaan, jos ei kaatamalla sada.
      Kiitti kahveesta toin paketin pressaa ja pussillisen mustikka pikkupullia maistiasiksi. Seo moro taas, mukavaa päivän jatkoa kaikille.

    • Keskellä viikkoa kepeästi.

      Heippa vaan, poutaa ja aurinkoa pukkaa täällä hetkellä. Tuuli leikittelee taas hamosen helmoilla varsin mukavasti, vilvoittelee kinttuja ja varpaita, kesävarpaita. Kutsun kesävarpaiksi, kun lakkaan kynnet punaisiksi, ovat hauskemman näköiset, sandaalin kärjestä pilkistäessään, kuin kalpeat, valkoiset varpaankynnet, katsokaapas vaikka, omianne....mut makunsa, makunsa...

      Juu, piski män lomille ja mieki saan kuleskella omia polkujain, tarvittematta huolehtia kullanmurun voinnista. Hää on koko ajan kuulolla, ku ukkonen jossain kaukana kumajaa, sängyn alla sit piileskelee. Ei sekkään kummoista koiran elämää ole, ku arkaillen pittää olla. Nyt hää saap muuta ohjelmaa, kun on enemmän perhettä ympärillä.

      Täst mie lähenki kuleksimmaan ja viskellään taas postilla.

      Hei hei

    • Ramoona*

      Minäkin lähetän juhannustervehdykseni näin ajoissa, jos en satu koneelle enää ehtimään. Meren hengessä aatto sujuu, sunnuntaina tänne mummolaan kokoontuu nuorta väkeä. Annan miehille tilaisuuden loistaa kalankäsittely- ja grillaustaidoillaan, serkukset viihdyttävät toisiaan. Vaarin muuripohjalettuja ei mikää voita - joten otan muumipeikon neuvosta vaarin mahdollisuuksien mukaan juhannuksenakin. Samaa suositan muillekin .

      MUUMIPEIKON
      JUHANNUSRUNO

      Pään painan ruohikolle
      ja oion jalkojain.
      En jaksa pohdiskella,
      mä tahdon olla vain.

      Sen viisaammat voi tehdä,
      mä päivän kultaan jään.
      Mä tunnen kaikki tuoksut
      ja luonnon loiston nään.

      Voi leikitellä mielikseen,
      voi ottaa jättää paikoilleen
      tai olla niin kuin luonnostaan
      ja maata vaan.

      Mä peikko siihen uskoon jään,
      on maailmaa tää minkä nyt mä nään.

      -Tove Jansson


      Sellainenkin muumikirja on kuin Vaarallinen juhannus, mutta turvallista oleilua ja matkantekoa niin maissa kuin vesilläkin !

      P.s. Suomen parhaat juhannussäät on luvassa länsi-ja etelärannikolle...

    • marja-liisa---

      Älä viitti!

      Täällä keskisuomessa on ne parhaat ilmat, tulkaa vain tänne. Aurinko paistaa, on ihanan lämmintä, Eikä ikikan itikkaa!
      Hyvää Juhannusta kaikille, nauttikaa kesästä, ja läheistenne seurasta!

    • Hintriika*

      Hirvitys, kun meillä on ollut kylmä päivä tänään. Sade onneksi lakkasi illaksi, mutta tuuli riuhtoo edelleenkin. Hetken yritti aurinko näyttäytyä, mutta iso ruma pilvi tuli ja peitti sen. Jossain taivaanrannassa häämöttää kirkasta.

      Kävin päivällä ulkomaillakin (hoidossa), mutta ei siellä ollut yhtään lämpimämpää.

      Tämä kirjoitus on odottanut jatkoa ties kuinka kauan. Puhelin soi ja unohdin koko jutun. Nyt aurinko kurkkaili jo tiskipöydälleni.

      Katsotaan, lähteekö tämä. Kone on ollut tänään aivan käsittämättömän hidas. En tiedä johtuuko laitteistani vai jostakin muusta viasta.

      Juhannusta! Sain kutsun tulla viettämään sitä huomenna kotigrillille, kun taitaa olla ainoa päivä, jolloin pihalla voi olla.

    • Oikein hyvää,lämmintä ja hauskaa Juhannusta KAIKILLE:

      Olen ihan kohta lähdössä Päijänteelle.juhannuksen viettoon ja kälyni synttäreille siellä.

      Muistin sentään piipahtaa pirttiin;)

      Palan joko sunnuntaina tai maanantaina.
      Voikahan hyvin.
      näkyillään...

      Ai nii pistin kahvin tippumaan ja vesipannun viheltämään;)

    • Lokari-x

      Toivotan oikeen mukavaa jussinpäivää kaikille tällä palstalla.

      Otankin ilta kahveet ja tuolta pullalautaselta tommosen hyvä leivonnaisen.
      Onkos kahvipirtissä tanssia juhanuksena?
      Meinaan voisin tulla tanssimaankin , jos sattus oleen.
      Antakaas tietää.
      Terv: Lokari-x

    • tulenlieskatt***

      Juhannusta hyvää ja mukavaa toivottelen jokaiselle palstalaiselle.
      Tuulee ja pilvistelee jokunen pisarakin pyörähtelee. Keskikesän sääleikki ihmisten iloksi tai kiusaksi. Kuinka kukin sen ottaa, ei ainakaan oo yksitoikkosta
      .
      Taitavat olla tanssien järjestäjät kesälomalla, jos ehtivät sitten heinäkuulla.

      Nyt täytyy lähtee ideaparkkiin, pikkulikan kanssa. Kahveet äkkiä hörpään et pysyn likan kyydissä mukana.
      Kiitos keittäjälle, ja seo morjes taas.

      • joutavoinen

        Sitä Juhannusta ja mukavaa myrskyn odotusta, iällisenä tiedän että tyyntä myrskyn edellä. Niinhän siinä sitten kävi kun ensin naurettiin. Tuli noita sananlastuja mieleen.

        Todellakin nyt on tyyntä, eiköhän siitä myrskykin kohta ala nousemaan. Kaupalla puhuivat ajomatkalle lähöstä. On oikeastaan mukava olla vaan kotona ja katsella ikkunasta ulos, että missä välissä lähtään köpöttelemään pikku lenkille.

        Edellisenä kesänä olin juhannusjuhlissa oli kylmää, satamaankin rupesi just silloin kun pääsymaksu oli maksettu. Tulipahan kannatettua hyvää asiaa.
        Nuukiahan me ei olla jos sellaista joku ajatteli. Kahvella kannattaa aina käydä.


    • Hintriika*

      Tämän keskellä kaupunkia olevan korttelin sisäpiha on täynnä pääskysen pesiä! Aivan mahtava sirkutus, kun menee parvekkeelle! Uskomatonta, kuinka pieniin koloihin profiilipeltien alle tai muihin mahdottomiin paikkoihin pääskynen saa majansa kyhätyksi ja vielä poikasetkin mahtuvat sinne!

      No, juhannus on juhlittu. Himskatin hyvää ruokaa syötiin ja aurinko paistoi juuri sen ajan kuin tilauksesta. Nyt on taivas pilvessä ja se allakan juhannusaatto taitaa olla aika kolea ja kostea. OIKEA juhannusaatto oli tosi hieno!

      Huomisen voi käyttää vaikka saunomiseen ja leppeään oleiluun kotosalla. Pakkoko se on aina vahdata almanakkaa! Jos siellä lukee, että uusjuhannus on viikonvaihteessa, niin ei sitä ole pakko uskoa. ei ainakaan meidän, jotka vielä muistame, että ennen juhannus oli 24.6. ja juihannusaatto siis 23.6.

      On se vain ihanaa olla sellainen, joka vanhoja muistaa...

    • Täällä on ulkona ihan pimeää, ja vettä tulee. Ihan on syksyn tuntu. Päivä oli kyllä ihan kuiva, eikä niin kylmäkään, mutta nyt ei siltä tunnu, että olisi keskikesä, ja valoisat yöt. Meillä lämmitettiinkin tänään, ettei tunnu kolealta. No satakoon nyt , jospa huomenna olisi vähän poutaisempaa. Alkaa jo huolettaa, että millä saa juhannuskokon syttymään. Minäkin olen mökille rantaan kasannut suuren kasan risuja, ym poltettavaa. Hinasin kyllä sinne peitoksi suuren tressun, mutta eipä sekään suojele täysin, kun se ei ehjä ollut. No se nähdään huomenna, miten kokko syttyy.

      Olen edelleen huolissani siitä meidän emännästä, kun ei ole mitään kuulunut. Toivotaan, että on kunnossa, ja palaa pitämään huolta pirtistä.
      Eihän tästä muuten mitään tule, mehän eletään kuin pellossa!

    • SkillaN*

      Huomenta, kunnossa ollaan, hoitajana olen toiminut, nyt sitten täällä maalla jälleen.
      Potilaalle tuli pieni siirtymä välilevyssä (20%) ja siinä sitä vaivaa tarpeeksi.
      Meinasin sairastua siellä kaupungissa minäkin, kun ei mitään tekemistä, kone jäi kesäpaikalle, telkkaria vaan tuijottelin.
      Eka päivä meni jotenkin, kun paikkoja kohentelin, mutta kaksi seuraavaa oli painajaista, omia kipuja tuntui tai niitä kuunteli tarkalla korvalla.
      Nyt sitten juhannusaattoa vietetään ja sadetta on ollut eilisestä illasta, lämmittää piti täälläkin, kun kosteus ikävältä tuntui.

      Perunasta olen puhunut miten komea varsisto, mutta niinpä kävi, että perunaa ei ollut, kun yhden varren ylös kiskaisin.
      Voima on mennyt varren kasvatukseen, nyt sitten alkaa vasta mukulaa tekemään, ainakin siltä näytti.
      Pieni vipaus oli siemenen ostajalle tullut, piti olla aikaista Timoa, olikin pitoa, no ei mitään, odotetaan.
      Eka mansikat kumminkin saimme maistaa, paljon on sitä lajia tulossa, jos sää nyt suosii, tämä kosteus saisi loppua, home pian iskee.
      On se niin Luojassa tämä kasvu, sen onnistuminen

      Juhannuksen viettoon on pirtin väkikin suurilta osin matkannut, sää ei taida ainakaan joka paikassa taida juhlia suosia, mutta jospa vahinkoja sattuisi vähemmän.

      Vai on Marja- Liisalla juhlat tulossa, onnea jo tässä vaiheessa oikein lämpimästi, koneesta ei aina tiedä pelaako vai ei.
      Hyvää juhannusta kaikille pirtin kävijöille ja kyllä se aurinko jossakin välissä pilkistää.

    • Katleija

      Hyvää Juhannusta Kahvipirtin asiakkaille ja ystäville. Kävisköhän niin mukavasti turkulaisen kannalta katsoen, että aurinkokin alkaisi pilkistelemään harvenevien pilvien välistä. Näinhän oli ennustettukin käyvän lounais- ja etelä-Suomessa aattona.

      Tätä hartaasti toivon, sillä minulle mökkirannan kokon katselun korvaa Samppalinnan kesäteatterin Blondi, jossa yhtä roolia vetää kansanedustaja-exkehonrakentaja-artisti Kike Elomaa.
      Minulle on tullut vähän niinkuin perinteeksii teatteri juhannusaattoiltana. Voi kun meistä on mukava kävellä tyhjiä katuja pitkin kotiin esityksen jälkeen ja ihailla Suomen lippujen liehuntaa kesäillassa. Jos sataa taxihan silloin on tilattava.

      Monenlaisia juhannuksia on koettu, eikä hullumpia olleet ne juhannuslavatanssit tai kanottimelonnat kesäyössä juhannuskokkojen palaessa rannoilla.

      Nauttikaa kukin tavallanne tästä kesän juhlasta.

    • SkillaN*

      Leppoisaa juhannuspäivää, pistäydyn pirttiin, kun kone yhteys rupesi taas pelaamaan.
      Eipä ole pirttiin kurkkaajia ollut, sehän olikin tiedossa, kaikki ovat maalle matkanneet.

      Juhannus on mennyt ihan kohtalaisen sään merkeissä, hiukan on vettä heitellyt ja kosteaa on, mikä sitten noita itikoita kohtuudellisen paljon ympärille saa.

      Kokolla ei käyty, juhannussaunassa vastalla ropsutettiin ja se riitti nautinnoksi.
      Kyllä tämä kesä on hieno juttu, luonnossa kukinta runsaimmillaan ja linnuilla alkaa poikaset olla lentoon lähdössä.
      Olen seurannut kirjosieppojen touhua tuossa pöntössä.
      On kuin urospuolinen olisi onnesta pyöryksissä sillä vauhdilla ruokaa nälkäisiin suihin kiidättää.
      Leikattu nurmikko antaa hyvän mahdollisuuden ötököiden löytymiseen ja pienten masut täyttyvät.
      En tiedä onko jo toinen poikue kysymyksessä, kauan ovat jo syöttäneet.

      Juhannus ja tämä keskikesän aika antaa monia mahdollisuuksia luonnon seurantaan ja minäkin kiertelen tovin aina ulkosalla, mutta sitten on sisälle mentävä, sellaisten hyökkäysten kohteeksi aina joudun.

      Touhua on riittänyt, vieraita on, vaikka itse melkein itsensä ruokkivat ja juottavat, silti se emännän velvollisuus painaa;)

      Tässäpä tämä tervehdys tälle juhannuspäivälle, kohta ohimenneelle, eikun joulua odottamaan;)

      • Hyvää juhannuksen jatkoa.

        Vaihtelevaata säätä on täällä pirkanmaalla ollut. Emme lähtenyt mökille kun luvattiin epävakaista ja jopa kiellettiin sisävesille menemästä, se mökki kun on Roineen saaressa.

        Teimme pikavisiitin Savoonkin. Ensin Kuopioon ja sieltä Raatlammille 450-vuotis juhliin. Paluumatkalla jätin Paulan Jyväskylään, kun minä en voinut olla pidempään pois, nämä eläkläisen kiireet.

        Hyvää juhannuksen loppua ja kiitokset pöydän antimista.


    • SkillaN*

      Huomenet tähän juhannuksen jälkeiseen aamuun, märkää on.
      Katselen tuota luontoa, jotenkin raskaan ja ilottoman näköinen, on tasainen paksu vihreys joka puolella, kesä on täyttynyt.
      Sateistako johtunee, mieli on myös täyden tuntuinen, käännettä johonkin kaipaa ja ehkä auringon esiin tulo sen saa muuttumaan.
      Tämä kosteus painaa, vettä tuli eilisen päivää, eipä kasvitkaan vettä kaipaa pitkiin aikoihin.

      Vastan teko aika, eipä noita ole tullut opeteltua tekemään ja kerrostalojen saunassa hankala, kun karisee ja siitä ei aina kaikki tykkää ja laiskuutani en viitsi siivoamaan ruveta.
      Muistan äitini aikoinaan tehneen vastoja ja sitten vintille orrelle roikkumaan ja lempeiltä tuntui vastomiset niihin aikoihin.
      Miksihän kaikki mitä ennen tehtiin tuntuu näin muistoissa paremmilta;)

      Mustikat saavat nyt vettä, vielä vähän aurinkoa ja jopa maistuvia marjoja saadaan, jos kykenee metsään menemään.
      Niin se sato alkaa valmistua tuolla kasvinmaallakin, harson otan porkkanoiden päältä, kai ne tuholaiset ovat ohilennon tehneet, näin ainakin kertovat viisammat, että juhannukseen asti harso päällä, ei juurimato satoa uhkaa.
      Huomenissa alkaa taas arkiset puuhat, harvennusta ja kitkemistä ja seuraa siihen puuhaan saan taatusti, uusia sukupolvia syntyy jatkuvasti näiden purijoiden sukuun.

      Arvatkaapas mikä valoilmiö ulkona loistaa, aurinko, se saa koivun kyljet loistamaan, ihanaa siinäpä katoaa mielen raskaudet, toivottavasti jaksaisi loistaa koko päivän.
      Punarinta pirteänä hypähtelee tuossa nurmikolla, sille elämä hymyilee, poikue varmaan jo lentoharjoitukset aloittaa, elämä jatkuu sateen jälkeen ja päivä paistaa, kaikki hyvin.

      Jokohan juhannuksen juhlijat alkavat paluun kotiin ja arkeen, no loma monellekin alkoi ja kesän vietto jatkuu.
      Jatkanpa minäkin, jotakin höpinää sain aikaan, mutta hyvää tekee turinoida, saattaa mieltä purkaa ja todeta, että kesä on ihana, mutta hyvää seuraa perässä, syksy, kaikessa loistossaan.
      Minä rakastan syksyä, mutta eihän se mitään uutta ole, ainahan tulevaa haikailen;)

      Nyt päivän viettoon ja illalla sitten tietää miten meni.

    • Tulenlieskat***

      Kuuroilee

      Sade silloin tällöin pyrähtää ja ihmisiä juoksuttaa. Taas paistaa ja on lämmintä, se on mukavaa. Juhannus on taakse jäänyttä elämää ja arki häämöttää.
      Grillattua tuli ja vieraiden kanssa höpötettyä. On tää kesä aika ihan hyvää vaikka välillä sateleekin, sehän on vain piristystä kasveille ja itselle.

      Oikein kivaa jatkoa, eikä sitten polteta nahkaa karrelle. Kiitti nyssi kahveesta ja paakelseista. Kyä taas jaksaa.

    • Niitä Päijänneterveisiä tulin kertomaan;)

      Sateinen oli juhannus,nyt kun pois lähdettiin,aurinko tuli ihan pilvettömälle taivaalle naureskelemaan meille;(

      Oli Pulkkilanharjulla porukkaa oikein tosi paljon.

      Kyllä niitä helkkarin ötököitä oli siellä mökillä vaikka muille jakaa;(

      Meillä oli sellainen jonkun sortin suku kokous,kun kälyni täytti vuosia.

      Uuttaperunaa ja silliä syötiin maha pakosilleen.Päälle mannapuuroa mansikkasopan kanssa.

      Saunottiin joka ilta ja nyt on hiukseni taas NIIN pehmeät,kun lähdevedellä sain pestä.
      Siellä kun on iso lähde kaivona melkein rapun pielessä.

      Meillä oli kolme koiraa siellä (Alaskanmalmutteja)
      Ne ei mokomat hauku yhtään,mutta ovat aika seurallisia.
      Mehän lellittiin niitä ja kyllä ne tiesi ketkä heitä lelllii;)

      Nyt tässä iltateni nautiskelen.
      näkyillään...

    • i_a'*'

      Onks kahvipirtti jo kiinni kun ei liikettä näy???

    • SkillaN*

      Eihän pirtti kiinni ole, kirjoittajat vaan lomailevat.
      Juhannus on aikaa jolloin kaikki joilla on mahdollista ovat koneesta kaukana;)
      Eiköhän kohta taas pirtiin kirjoittajat ilmaannu.

      Huomenta piti sanomani ja hyvää päivään ryhtymistä arkeen.
      Elämä jatkuu kesän merkeissä, täällä on taivas pilvessä, mutta lupausten mukaan pitäisi kirkastua ja hellettä on luvassa.
      Kyllä kelpaa lomailijoiden rannoilla loikoilla.

      Palkkaneuvotteluista ja korotuksista taas puhutaan ja tarve kolmen prosentin korotuksiin tuntuu olevan, en ihmettele, onhan hinnat nousseet vaan jatkuvasti, ostovoima on todella heikentynyt.
      Se koskettaa myös eläkeläisiä, kai inflaatio vaikutuksineen myös meidän ostamiseen vaikuttaa ja korotuksia pitäisi eläkkeihin saada.
      Talouskasvu on huipussaan, kilpailukyky voimissaan.
      Voi olla että tiukkoja neuvotteluja, kukaties lakkojakin on tulossa.
      Oli miten oli, velkaantuminen pitää saada suomessa kuriin.
      Uusi hallitus on näytön paikassa, toivotaan että onnistuu kaikessa.

      Meri-kukka on varmaan veneilemässä ja siksi ei ole pirtissä pistäytynyt pitkään aikaan, eiköhän kotiinkin mieli jo ala halata.
      Kyllähän kesä sellainen voimien keräys aikaa on ja aurinko siinä suuria tekee.

      Enpä ole ennen tuollaista perunan varsikkoa nähnyt, liki 80 senttiä on korkeus, ihmekö ettei juurikkoon perunaa ilmesty, no kai se aikanaan myös peruna sinne muodostuu.
      Nyt aion mennä porkkanat ja punajuuret harventamaan, se mitä siellä nyt on kasvua tullut, kovin heikosti tai aukkopaikaisesti itivät, kai syy kylväjässä.
      Olipa nyt miten vaan hommiin on lähdettävä, itikoiden varalle on verkkovaatteet päälle puettava ja myrkkyjä lisäksi.
      Varmaan on niin, että itikanpistot tai niiden myrkyllisyys lientyy, tai sitten iho ei enää reakoi yhtä herkästi, kutina menee nopeammin ohi.

      Hyvää alkavaa viikkoa, mikä onkin kesäkuun viimeinen ja siirrymme heinäkuulle ja kohta alkaa marjastus ja nyt sitten mustikkaa pitäisi löytyä joko paikasta, vettä ovat saaneet, joten ihan oikea kokoisena ne sieltä metsästä voi poimia.

    • Juhannus on onnellisesti ohi, remontti tuli tehtyä ja juhannuspäivänä saatiin kunnon löylyt.

      Nyt täältä Kuhmon kirjastosta terveiset pirtin porukoille.

      Late ja pirttihirmu.

    • Kiva kun Late ja pirttihirmu laittaa viestiä.

      Minun marjat on kyllä lahden torilla.
      Enhän pääse tuolla "rollikalla"mettässä mihinkään.

      Kävin tänään peräti kahdella lenkillä;) ensteks vein Takataskuun kaakku kuvun ja kiitelin tosi hyvästä kaakusta. sitten piti mennä vielä tuonne lähikauppaa,kun "kauko" sanoi yhteis työn irti,oli paristot loppu.ei suostunut kanavia kääntämään.
      Nyt pelittää taas hyvin.

      Että eipä tässä kummenpia,huomenna on mentävä "kello tohtorille"siitäkin loppu paristo.

      Lämmintä nähtävästi riittää,no se ie ainakaan luita riko;)
      näkyillään...

      • mummo 63

        Terve muori!!!!!! Löysinhän tänne jeee!!!! Niin minä olen uusituttavuus!!!!! Tää muori67 houkkutteli tulemaan ja moikkaamaan uusia ihmisiä. Minä olen Kuusaankoskelta. Kirjoitellaan huomenna lisää menen kattomaa ja kuuntelemaan hanurin soittoa......


    • Hintriika*

      Ei, ei riko lämmin luita, mutta saattaa jotakin muuta kataluutta aiheuttaa. Oli vieraita, jotka syötin niin hyvin, että vaivuin itsekin nirvanaan parvekkeella väen lähdettyä. Heräsin säpsähtäen. Oli kuin joku olisi kuuman raudan työntänyt kiinni olkavarteen.

      Aurinko se vain oli. Herätti, että älä mummurukka käräytä itseäsi kokonaan. Sen jälkeen ei kertakaikkisesti voinut olla parvekkeella, oli niin pirun kuumaa ja sen verran iho punasteli, ettei se kehdannut auringolle näyttää orvaskettään. Sitten laitoin auringonvarjon eteen, mutta senkin takana tuntui, että säteet tunkevat varjon läpi.

      Olen todistellut pirtin väelle monet kerrat, että en rakasta hellettä vaikka lämpimästä tykkään. Tulipahan taas sanotuksi. Olen kohtuuden ystävä ainakin sään suhteen. Voi olla, että kohtuutta ei tällä viikolla ole edes meidän tuulisessa kaupungissamme.

      Mutta en minä valita... en talven pakkasia enkä kesän helteitä. Tyydyn siihen, mitä annetaan. Onko se minun syy, jos annetaan väärää sorttia:((

      Terveisin

      :)))))))))))))))))-hintriika*

    • SkillaN*

      Huomenta vaan, taas uusi aamu ja päivä alkanut.
      Kaunis auringon paiste, hellettä on luvassa, pitääkin nämä puuhastelut tehdä aamun aikaan, iltapäivällä sitten vaan loikoillaan badenbadenissa;);)
      Ei taida jaksaa kovin paljon helteessä loikoillakaan, eikä liene hyväkään.

      Mukava kun Laten porukka on urakkansa saanut valmiiksi, loppuaika sitten menee kesän lämpimästä ja auringosta nauttimiseen.
      Olen H* kanssa samoilla linjoilla tuon lämmön suhteen, 22 astetta olisi jo ihan riittävä lämpö.
      Siellä missä ei ilmastointia ole, on varmaan tukalaa.
      Nautitaan nyt sitten lämmöstä, tulee ne pakkasetkin, sitten muistelemme lämmintä kesää.

      Kasvinmaa on nyt kasvukunnossa, nyt sitten jää nähtäväksi mitä satoa kehittyy, vai ei mitään, noita kaiken maailman tuholaisia kun aina ehtii sadon valmistusta kiusaamaan.
      Myrkkyjä en laita, voi tulla pettymyskin, otetaan sekin murhe sitten vastaan, Luojan kädessä ovat.

      Eilen kylvettiin mekin ja vasta viuhui, teki hyvää noille itikan pistoille, kutina suurilta osin hävisi.
      Kovasti on vielä tervaisen tuntuisia koivun lehdet, odotettava olisi, jos vastoja talveksi laittaisi.

      Nämä yhteydet on täällä kyllä melkoisen huonot, saa aina jännätä lähteekö kirjoitus vai ei, ja nyt sitten vielä onnittelut Marja-Liisalle, ei tiedä onko huomenissa kone kunnossa.
      Oikein hyvää syntymäpäivää, voihan sitä useamminkin toivottaa, ehkä onnea ei liialti koskaan ole, tai mistäs sitäkään tietää.
      Itse olen melko onnellinen ihminen, kun oikein miettimään rupean, ruokaa ja muuta elämään tarvittavaa riittää;)

      Oikein kivaa päivää kaikille.

      • tuulinensuvi

        Tulin kurkistaa tänne ja ihan kehotuksesta, irkku ja susmorsian olivat vierailleet vanhan nikkini sivulla, kehottaen kommentoimaan yhdestä jos toisestaki asiasta. No ne kommentiani vaatineet asiat olivat ja menivät, kun en yleensä pääse vanhan nikkini sivulle, mutta tää cätin haltia oli juhannus mielellä ja jotenki löysin itseni entiseltä sivultani.
        Minulla on jäänyt aika vähiin tää koneella oloki jostain kumman syystä minusta on tullut emälaiska, ihan vetämätön vätys, sen kun toljottelen vain.
        Mutta nyt kun kerran sain aikaan että tulin niin kirjoitan muutaman lauseen.
        Ihastuksekseni huomasin että täällä on kaikki hyvin kirjallisesti asiaa kirjoittavat ihmiset mielipiteineen jaksaneet ahkeroida
        Skillanista puhumattakaan, hänellä riittää sanavarastoo, intoo, hyvää tahtoo, kirjoitella joka päivälle pitkät rimpsut asiallista asiaa.
        Tässäpä kerron että itikoiden karkotukseen ,käytän etikkaa, varsinkin marjassa on hyvää, ei myrkyllistä ja on tehokas karkote.
        Ehkä tää riittelee, näi helle päivänä ei jaksa enempää.
        Kaikille jotka tään näkee oikein ihania kesäpäiviä, hyvää vointia ja lämmintä mielialaa.


    • marja-liisa 70v

      Kiitos onnentoivotuksista! Jos tämä vanheneminen sitä onnea on?

      Mutta kun ajattelen, niin minäkin olen hyvin hyvin onnellinen ihminen. Minullakin on koti, leipää, ja lämmintä. Välit kaikkiin läheisiin hyvät, kotona ei puhuta rumasti, ei äksyillä, eikä mökötetä. Joten kotiin on aina hyvä tulla, ja täällä on hyvä olla. Tämä on ihan paras paikka maailmassa elää.
      Minulla kävi Jehovan todistajia, ja kysyivät saavatko lukea täältä lehdestä kuoleman jälkeisestä paratiisista. No tietenkin lupasin. Kun olivat lukeneet, niin sanoivat, että eivät tiedä kiinnostaako minua, kun koko ajan olen asunut paratiisissa.
      Ja niinhän minä asun, täällä puhtaan luonnon keskellä. Rauhassa kaikesta hulinasta, ja vilskeestä. Kun aina ymmärtäisi, ja näkisi, kuinka paljon hyvää se elämä on kuitenkin antanut. Osaisi olla tyytyväinen, ja kiitollinen osakseen tulleesta hyvästä, ei narisisi turhasta, hyväksyisi erilaiset mielipiteet, ja arvostaisi kaikkia ihmisiä.
      No täytyy yrittää taas parantaa tapojaan, kun tämä uusi kymmen alkaa. Enkä minä voi niin hirveä ollakkaan, kun kaikki lapset, ja ihmisten koirat on minusta aina tykänneet. Josko lienen sillä tasolla!

    • Tulenlieskat***

      Onnellista synttäriä ja heti koko vuodeksi vaan, kas onnea aina tarvitaan. Iloa ja hymyä haleja onnen täyteisiä saleja. Ystävän kanssa kahviretket ne nauravat hyvänolon hetket.

      Oikein mukavaa kesän jatkoa jokaiselle tasapuolisesti.

      Poikkesin vaan morjestamaan ja kahveelle. Kiitos ja poikkeillaan taas. Seo moro!

    • Hintriika*

      Onnen toivctukset Marja-Liisalle! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

      t. Hintriika*

    • SkillaN*

      Huomenta, kasvattelen kärsivällisyyttä tämän koneen yhteyksien kanssa aikaa menee, sisuakin tarvitaan.
      No kirjoitetaan taas pätkä, kuinka sitten käy lähteekö vai ei.
      Soittelin eilen vikapalveluun, todettiin vain, että yhteys on heikko, no maksu kyllä peritään.
      Purnaamalla aloitan tämän kauniin päivän, mutta eiköhän tästä vielä mieli kohene.

      Lintuja lentää ikkunoihin, useimmin selviävät pienillä kivuilla, mutta joku kyllä tuhon saa.
      Olisiko poikasia, eivät osaa vielä elämän sääntöjä, taitoja.

      Kasvihuone auringossa kylpee, pitää juosta ilmastointia antamaan, siellä on kuin saunassa.
      Tomaatit kasvavat, kurkkukin yrittää, vielä ei kukkia näy.
      Mansikkaa ollaan jo maisteltu muutamia, mutta pääsato on kypsymässä ja jos onnistuu niitä tulee aika paljon, jälkiruoka taattu monena päivänä;)

      Kiitos lämpimistä sanoistasi tuulinensuvi ja kiva olisi jos "laiskuudestasi" huolimatta pirtissä jaksaisit käydä;)

      Marja-Liisa, tervetuloa samalle kymmenelle, ei suuria muutoksia ole minulle tuonut, jäykkyys kyllä on lisääntynyt, jalka ei nouse yhtä korkealle kuin muutama vuosi sitten, eipä tuo kiirekkään niin kova ole;)
      Paratiisissa kyllä asustat, olen nähnyt ja jaksamistasi ihmettelen, kyllä siinä paratiisin pidossa iso homma on ja ei kai siinä vuosien karttumista edes huomaa, aina meno päällä.

      Nyt minä lähden tuonne ulkoilmaan, jotakin pientä siellä aina puuhaksi löytyy, jos ei muuta niin elämänlangan kitkemistä, meinaa komeat pionit sitoa pakettiin.
      Jospa kaikki yhtä hyvin kasvaisi kuin tämä elämänlanka.

      Älkää polttako ihoanne, aika kuumana tuo kultapallo taivaalla loistaa, jaksamista toivottelen hellepäivälle ja paljon vettä juomiseksi.

    • SkillaN*

      Huomenta, kasvattelen kärsivällisyyttä tämän koneen yhteyksien kanssa aikaa menee, sisuakin tarvitaan.
      No kirjoitetaan taas pätkä, kuinka sitten käy lähteekö vai ei.
      Soittelin eilen vikapalveluun, todettiin vain, että yhteys on heikko, no maksu kyllä peritään.
      Purnaamalla aloitan tämän kauniin päivän, mutta eiköhän tästä vielä mieli kohene.

      Lintuja lentää ikkunoihin, useimmin selviävät pienillä kivuilla, mutta joku kyllä tuhon saa.
      Olisiko poikasia, eivät osaa vielä elämän sääntöjä, taitoja.

      Kasvihuone auringossa kylpee, pitää juosta ilmastointia antamaan, siellä on kuin saunassa.
      Tomaatit kasvavat, kurkkukin yrittää, vielä ei kukkia näy.
      Mansikkaa ollaan jo maisteltu muutamia, mutta pääsato on kypsymässä ja jos onnistuu niitä tulee aika paljon, jälkiruoka taattu monena päivänä;)

      Kiitos lämpimistä sanoistasi tuulinensuvi ja kiva olisi jos "laiskuudestasi" huolimatta pirtissä jaksaisit käydä;)

      Marja-Liisa, tervetuloa samalle kymmenelle, ei suuria muutoksia ole minulle tuonut, jäykkyys kyllä on lisääntynyt, jalka ei nouse yhtä korkealle kuin muutama vuosi sitten, eipä tuo kiirekkään niin kova ole;)
      Paratiisissa kyllä asustat, olen nähnyt ja jaksamistasi ihmettelen, kyllä siinä paratiisin pidossa iso homma on ja ei kai siinä vuosien karttumista edes huomaa, aina meno päällä.

      Nyt minä lähden tuonne ulkoilmaan, jotakin pientä siellä aina puuhaksi löytyy, jos ei muuta niin elämänlangan kitkemistä, meinaa komeat pionit sitoa pakettiin.
      Jospa kaikki yhtä hyvin kasvaisi kuin tämä elämänlanka.

      Älkää polttako ihoanne, aika kuumana tuo kultapallo taivaalla loistaa, jaksamista toivottelen hellepäivälle ja paljon vettä juomiseksi.

    • "pelkkää hyvää"

      Oli niin helppo laskutoimitus, että uskaltauduin, näin lomalla kirjoittelemaan!

      Aurinko on todella kuuma, parina päivänä pyöräilin ja jopas kuumensi olkapäitä iltasella.

      On ollut sopivan lämmintä liikkumiseen, minulla kolesterolilääke tekee jäykkyyttä lihaksiin. Näin lämpimällä se ei niin haittaa.

      Trimmailin ruohikon reunoja, jo vain häätyy olla huono suunnittelija, kun pitää siimaa houkutella, olisikos ollut ins...?

      Onnea syntymäpäivän johdosta viherpeukalo/kädelle!

      Raparperipiirakkaa toin maisteltavaksi, vaniljajäätelön kera, paras laittaa tuo jäde pakkaseen, ottakaa ja "kastakaa".

      Aurinkoa!

      PS H*, vieläkö se Kiviä taskussa on esityksessä? Vai joko lopettivat?

      • Hintriika*

        Eihän se nyt vielä loppunut, kun kesää on jäljellä vaikka hyry mykky. Katsoopa rouva ph itse:

        http://www.keminkesateatteri.com/

        Minä kävin vuosia sitten katsomassa Kiviä taskussa -esityksen Helsingissä. Martti Suosalo oli siinä niin mahtava, että eivät sanat riitä kertomaan. Pallea oli hellänä monta päivää nauramisesta. Hyväksi tätäkin on kehuttu. Tarkoitus on käydä katsomassa, miten nämä pojat urakasta selviävät.

        Kärähdysvaara on tosiaan. Minusta sää on ollut liikkumiseen turhankin kuuma, vaikka tänään tuuli teki auringon porotuksen siedettävämmäksi. Parvekkeella tarvitsi auroingonvarjon - eipä sitä ole kovin usein näiden vuosien aikana joutunut levittelemään!

        Mollukka mokoma taas häikäisee.


    • Mahdottoman kuumat terveiset kesälaitumilta- ja kaikille !
      taivalsin pirtin polkua ja huomasin että M - L on yltänyt jo vakaaseen ikään. Tosi paljon Onnea ja paratiisi elämää eteenkin päin. Samalla ihan loppu iäksi onnea ja terveyttä !
      Kaupungeissa ei juuri enää jehovan todistajia tapaa. Eipä muitakaan "kulkukauppiaita", kuten ennenvanhaan.
      Aika muuttuu. Nyt taidetaan käydä kauppaa netissä ja mainosta pukkaa jokapaikkaan, ja kännykällä yritetään myydä sitä sun tätä !

      Oma 3 viikon risteily on ohi tällä erää. Viikon oli mukana 2 lasta. 15v. ja 14v. Kyllä oli hauskaa. naurulihakset on vieläkin hellinä.Tuli tutuksi kaikki opet. heidän tapansa, ja erittäin moni muu asia.
      Miten hyvin tuleekaan tuntemaan omat nuorensa tuollaisissa tilanteissa. Pienessä paatissa. Kun on aikaa , hiljaisuutta, kiireetöntä olemista.Yhdessä tekemistä !

      Mittarissa 31 as. ehkä tarkenee. Nautitaan nyt kesästä !
      Kesäterveiset kaikille Yhdessä ja erikseen !

    • SkillaN*

      Kiva kun meri-kukka on tullut maisemiin, tervetuloa.

      Joko riittää veneily, vai vieläkö aiotte vesille, vastahan kesä on alkanut;)

      Pirtti 52 on nyt aloitettu, pistäydy siellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1477
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1151
    3. 37
      842
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      836
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      795
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      58
      789
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      772
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      715
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      709
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      662
    Aihe