Boksuasiantuntijat

?

Voisitteko hieman kertoa omista kokemuksistanne boksereiden luonteesta? Tiedän, että bokseri tarvitsee enemmän kuin paljon liikuntaa, sekä aivopähkinöitä yms. Paljon aktiviteettia pysyäkseen onnellisena. Mutta mitenkäs teidän omasta mielestänne, pärjääkö bokseri myös pienempien koirien kanssa? Asiasta tietämättömänä veikkaan että saattaisi pärjätäkin, kunhan saa riittävästi liikuntaa, aivotoimintaa, ja kunhan koirat totutetaan jo varhain toisiinsa ja näytetään selkeästi mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Johdonmukaisesti siis. Mutta omia kokemuksianne boksujen kanssa? Millainen harrastekoirana? Tiputtaako paljon karvaa? Mistä hyviä bokseriaiheisia kirjoja saisi? Onko jotain erityisen hyvää kirjaa..? Kiitos asiallisista vastauksista!

5

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vannoutunut fani

      Neljä bokseria omistaneena voin vain sanoa, että rotua en vaihtaisi... Yhtään kovapäistä bokseria minulle ei kyllä ole sattunut, ei ärhäkkää, ei vihaista. Kouluttaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta meillä sitä kärsivällisyyttä on tarvittu pelkästään veitikkamaisen luonteen vuoksi.

      Kaikkien muiden koirien kanssa ovat pärjänneet. Aina meidän bokserit eivät vain ole käsittäneet olevansa isoja, ja siksi rajuissa leikeissä ovat vahingossa voineet kolhia pienempiään.

      Karvaahan siitä lähtee, tietysti. Tämän hetkinen bokseriurokseni ei halua edes ulos aamulla... ei jaksa :) Tai jos sataa, niin eiiiiii! Pakkanen on kamalaa, silloin saa kyllä puhua mukavia, että lenkille lähdetään. Iltavirkku tapaus on se. Ei tämä mikään flegmaattinen ole, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, mutta mielettömän mukavuudenhaluinen syliin pyrkijä se on!
      Metsässä tykkää juosta vapaana. Ei todellakaan mikään paimentaja. Joskus puolileikilläni olen sanonutkin, että jos en huolehtisi koiraa pois metsästä, niin sinne se jäisi. Helposti voitais molemmat eksyä ;)

      Saattaa kuulostaa, että koira on vapaankasvatuksen tuotos, mutta ei. Kyllä se perusasiat osaa, ja vähän päälle. Usein sen kanssa täytyy "keskustella", että mitäkä sinä nyt oikein meinaat :D Jos yhdesti on antanut jonkun asian periksi, niin jatkossa bokseri sen kyllä muistaa! Hyvä, ettei se sano ääneen, että sinähän 8 vuotta sitten otit minut kerran sohvalle, niin miksi ei muka enää saa tulla...

      En tiedä, millaisia muiden bokserit ovat, mutta omistani voin sanoa, että ulkonäkö pettää. Ystävällinen kaikille, kuvittelee asuvansa chihuhahuan kropassa, leikkisä, erittäin jännittävä huumorintaju, rakastaa lapsia, ilmoittaa vieraan tulosta, mutta ei räkytä. Vahdiksi tästä nykyisestä bokserista ei ole. Ainoa vaara on siinä, että yöllinen voro kompastuu siihen. Liikunnan suhteen näyttää siltä, että minä haluaisin liikkua enemmän kuin koira :/

      Ja sanottakoon, että se on ihan terve yksilö, luonne ei vain ole urheilullinen!

    • boksboks-

      Boksereitakin on moneen junaan. Itselläni on bokseri narttu, 2 vuotias. Kova menemään, aina pitäisi tehdä jotain! Neiti väsyy vasta, kun ollaan vietetty kokonainen viikonloppu vanhemmillani, jossa asustelee myös bokseri. Liikuntaa ei siis voi saada liikaa! :) Tämän aktiivisuuden vuoksi bokseri on mitä mainioin harrastuskoira! Karvaa lähtee koko ajan, mutta on aikoja jolloin sitä lähtee hieman enemmän ja joskus taas hieman vähemmän. Oma koirani kyllä tulee pienten koirien kanssa toimeen, niin kauan kun pikkukoira osoittaa koiraani kohtaan kunnioitusta, eikä ala dominoimaan. En kyllä kovin mielelläni päästä leikkimään pienten koirien kanssa, ettei koko eron vuoksi satu vahinkoja. Mutta poikaystäväni vanhemmilla on pieni koira, jonka kanssa tulevat hyvin toimeen.

    • ?

      Kiitos todella paljon vastauksista! :)

    • bokkeripoks

      Samoilla linjoilla Vannoutuneen Fanin kanssa. Meidän 2v. tyttö on mukavuudenhaluinen, ei tykkää sateesta, helteestä, pakkasesta ja pimeästä. Nukkuu kainalossani. Valtavan aamu-uninen.

      Luonteeltaan tyttömme on aivan ihana. Helppo kouluttaa, tosin koulutuskentällä saamme hävetä paimenkoirien rinnalla, mutta boksu ei olekaan nöyristelevä paimen. Harrastamme tottista, juoksua ja vähän jälkeä. Kotona vetoleikkejä, namin/lelun etsintää, pahvilaatikoiden repimistä, älypelejä (dog brick), kongeja ym. Joskus on vauhtia sata ja ohjausvaikeuksia, joten omat polvet on koetuksella yhteentörmäyksissä.

      Ensimmäisen 1,5 vuoden ajan kotona tuli pientä vahinkoa kirjojen, pöydänkulmien ja kenkien syönnin muodossa, mutta toisen juoksun jälkeen rauhoittui. Karvaa lähtee koko ajan, mutta ei ihan mahdottomasti. Kerran viikossa imuroidaan. Ihon kutina on ollut meillä riesana.

      Aivan mahtava yksilö meillä, ihana rotu!

    • n24vee

      Mulla on kaksi urosta. Hyvinkin mielenkiintoista lukea toisten boksuista. Taitaa olla aika aamu-unista porukkaa! :) Eli siis meilläkin vanhempi boksu jäisi aamuisin mieluummin nukkumaan, kun lähtis esim pisulle. Olenpa joskus laittanut hihnan kaulaa ja yrittänyt "nykiä" koiraa ylös ja pisulenkille. Ei korvaansa lotkauttanut. :))) Vanhempi boksu on aina ollut rauhallinen, mutta helposti innostuva. Kantelee aina innostuessaan kenkiä ja laukkuja takapuoli heiluen ja mennä murmattean. Kova poika juttelemaan! Vanhempi boksu ei säätä pelkää, mutta vesilätäköt kiertää kaukaa. Nuorempi on taasen niin sanottu totisempi torvensoittaja, jolla riittää virtaa vaikka koko maailmalle. Loukkaantuu helposti, jos vaikka nauran sen toilailuille... Vähän tapaturma altis koheltaja ja kun vauhti on päällä mennään läpi harmaan kiven. Eli siis päänkolauttelut yms. kaiken maailman törmäilyt ei menoa hidasta. Ihan sama vaikka ulkona tulisi pikku-ukkoja nuori herra on menossa mukana. Vanhempi ei tule toimeen muitten urosten kanssa. Lähinnä siitä syystä, että leikkiessään tykkää murista, jota muut koirat on sitten oudoksuneet. Nuorella on hirmunen ego, joten sitä en enää aikuisiällä lähde uusiin uroksiin tutustuttamaan, mutta pentuajan koira kaverit on edelleen menossa mukana! :) Karvaa lähtee meillä keväisin eniten, silloin saan siivousfriikkinä imiroida joka päivä. Muutoin karvanlähtö on hyvin vähäistä. Ihania nämä boksut kyllä osaavat olla. Monet ilot on niistä irti saatu, ikävä kyllä surutkin, mutta sitähän se elämä on. Mahtavia elämänkumppaneita, hulluttelevan huumorintajun omaavia hassuttelijoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe